Written by AbangNara | September 1st, 2016

Ini Ah Wong.

ah wong digi

garang betul muka Ah Wong ini

Ah Wong seorang yang panas baran. Ah Wong juga suka menghakimi orang lain tanpa sebarang usul periksa. Tiada istilah memahami dalam hidup Ah Wong. Semua orang termasuk ahli keluarganya sendiri sering menjadi mangsa penghakiman dan kemarahan Ah Wong.

ah wong digi

bini sendiri pun kena marah

Senang cerita, Ah Wong ada isu dengan semua perkara dan jarang merasai nikmat kegembiraan. Abang Nara kita pun kadang-kadang mempunyai perangai yang sama seperti Ah Wong. Tanpa usul periksa terus menghakimi orang lain. Terus marah-marah. Suatu hari, segalanya berubah buat Ah Wong apabila dirinya didatangi oleh seorang budak kecil.

ah wong digi

aik… macam muka Ah Wong masa kecik je

Apa yang terjadi kepada Ah Wong seterusnya telah menyebabkan air mata Abang Nara bergenang.

Secara jujur, Abang Nara juga kadangkala sering menghakimi orang lain tanpa sebarang usul periksa. Apabila melihat video Ah Wong di atas, terbayang kesilapan-kesilapan lalu yang pernah dilakukan. Ah Wong telah berjaya #BukaLaHati bersempena Hari Kemerdekaan Malaysia dan menjadi seorang manusia yang lebih baik. Anda pula bagaimana?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

10 responses to Kisah Ah Wong Ini Wajar Jadi Pengajaran Untuk Kita Semua

  1. Anonymous says:

    mmg mengalir air mata :)

    0

    0
  2. anonym says:

    Love this ad :)

    0

    0
  3. my name is bond...james bond says:

    Berbuat baiklah sesama insan Tanpa mengira agama dan bangsa…hargailah orang2 disekeliling kita..ahli keluarga..jiran tetangga..rakan taulan..kalau hendak disayangi perlu menyayangi..kalau hendak dihormati perlu menghormati..hidup ini penuh dgn Rahmatan lil ‘alamiin…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Air mata start menitik time scene uncle India langgar belakang sebab teringatkan mendiang isteri dia. I know si pemotong rumput feeling. Aku sesat time baru pindah kat Ipoh 3-4years ago. Stop by rumah one chinese auntie sebab dia kat luar tengah trim pokok bunga. Aku tanya nama Taman aku tu, mana jalan yg betul nak kesana. Dia buat tak tahu je kat aku. Muka sombong gila. Hope auntie tu tengok video ni, jangan suka sangka buruk kat orang.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    sedih…touching sgt

    0

    0
  6. siti says:

    mmg menitik airmata…. sapa tak touching mmg jenis hati batu

    0

    0
  7. as says:

    true..touching #sampaikehati

    0

    0
  8. sue says:

    huhu sedihhhhh.. :'(

    #hatitisu

    0

    0
  9. Vee says:

    Deeply touched by this video and a reminder for myself not to judge people all the time.

    0

    0