Written by Bella | February 4th, 2016

Hanya kerana memuat naik foto resit beliau kirim produk Naelofar Hijab ke bumi Israel, Neelofa telah mengundang rasa bengang sesetengah pengikutnya di Instagram.

Malah wujudnya pendapat berbeza mengenai perkara berkenaan sehingga berlakunya sedikit perbalahan menerusi ruang komen di foto berkenaan.

Ada sesetengah pengikut yang berfikiran positif memberitahu, bukannya semua rakyat Israel terdiri daripada Yahudi dan masih banyak juga mereka yang beragama Islam.

Namun, ada juga yang menasihati Neelofa tidak sepatutnya memuat naik foto tersebut yang boleh mengundang salah faham dan fitnah.

Banyak betul masa keyboard warrior yang mencari kesalahan artis, sekali sekala cubalah buang fikiran negatif itu daripada minda anda.

Sumber Berita: Instagram Neelofa

60 responses to Kirim Produk Naelofar Hijab Ke Israel : Neelofa Dikecam Netizen?

  1. makcik sg. derhaka says:

    MOTIF post bnde cenggini please.

    0

    0
    • wannabe says:

      neelofa perlukan publisiti murahan.. setiap kali dia rasa blog lama x post pasal dia.. dia cuba create issue lar..

      0

      0
      • Ayda says:

        dajal dah nk turun tu…bersedialah.

        0

        0
        • Rubi says:

          dia ni kalau x post2 benda camni, x kuar lah citer dia dlm media sis. saja nk ciptakan isu sensasi. selama ni x pernah pun tunjuk bill atau invoice fedex tu sume. alahai….mcm x kenal dia ni.

          0

          0
        • wati ni wal zaitun says:

          drp sugar daddy yahudi dia la tu…jumpa kat new your.
          hahaha

          0

          0
        • anti zionist says:

          negara israel tak wujud , tahun 70an wilayah israel kecik je. cuba tengok tahun 2016 wilayah israel dah besar. tanah tu dorang dapat hasil rampasan penduduk palestin .

          0

          0
        • Anonymous says:

          teringat suami ramona zamzam cakap, rakyat palestin yang dah keluar negara memang tak boleh kembali sebab dorang berperang kat sana.

          0

          0
        • Anonymous says:

          org2 benci israel..korang plak pakat2 bangga dpt parcel dr sana. mcm mana negara islam x huru hara. musuh dlm lipatan mcm ko ni ada di muka bumi ni. sorry, saya boikott neelofa.

          0

          0
        • minah jambu terlajak habis says:

          kak maaaaaarrrrr ….! jual tudung ngan orang Israel dajal dh nk turun eh..korang tu yg dajal yg sebenar Nye huh !..

          0

          0
      • wuteva says:

        bior ler neelofa tu..
        salah ke jual kat israel??
        duit die kluar, duit kita masuk..
        lain la kalau kita beli brg israel..korg hentam la..
        brg milik israel kt malaysia ni byk..dan2 je..korg beli jgk. derrr.

        0

        0
        • finn jendol says:

          tak salah dik. cuma mcm mahu cari publisiti murahan gayanya!

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku pelik, kenapa xhantar direct message kt si pengirim tu sendiri? mcm juga korang dlm fesbuk. korang marah2 lepas tu update status. pergi la cakap sembur depan muka kawan2 korang tu wei,,, kenapa mahu upload dlm fesbuk, IG segala?

          0

          0
      • Kiah says:

        aku ada kawan2 jewish kt university dulu. okay je tipah…..siap masak kasi weols makanan halal/kosher lagi. so what’s the problems. tak semua israel tu zionist. mcm kita juga, tak semua sokong isis. buka la minda please.

        0

        0
        • Lara says:

          tu la I pun ramai kawan jewish, dorang lagi titik beratkan halal haram berbanding kita ni, buat roti pun tak letak yis sebab tak nak ada alcohol langsung huhuhu. bukan nak puji depa ni la.. cuma nak sokong apa u cakap ni, tak semua yahudi tu jahat, lagi ramai muslim yang jahat.
          btw, Neelofa mmg selalu up post macam ni bila ada pembeli dari oversea, korang tak payah nak tabur fitnah sangat please, dosa tau.

          0

          0
      • MSJ says:

        Sebelum tulis komen pasal Neelofa, pastikan tak mengaji setahun, makan makanan syubhah, tengok sikit video fitnah. Biar hati hitam sikit, baru boleh komen sedap2 hentam Neelofa.

        0

        0
      • Kan says:

        Jika Neelofa ini pandai mengaji macam artis lain mau dia postkan yang dia mengaji , siap ada time table lagi.

        Jika Neelofa ini belajar sampai U, mesti dia tunjukkan sijil dia kan. Siap transkripsi

        Motif : Inginkan perhatian, jadi dia mesti jadi lain dari lain
        Pengajaran: Orang yang dibodek pun tahu dirinya dibodek

        0

        0
    • mimie says:

      Ni mesti tak pernah tengok jejak rasul atau ayat riwayat atau mawi di bumi anbiya. Pertama kat Israel ada orang Islam . Orang palestin banyak cari kerja di Israel sebagai pemandu pelancong semasa umrah / ziarah ( melawat makam nabi musa /Ibrahim/yaakob dan sebagainya) tu semua kat Israel laknatullah ( ceroboh kawasan palestin). Banyak masjid kat sana. Banyak orang Islam. Cuba mereka tak dilayan sama rata di sana. Cuba buka minda sikit bab ni. Aku tak minat neelofa cuma menerangkan perkara benar.

      0

      0
      • Anonymous says:

        kat israel.. kristian pun ada, islam pun ada. kat palestine…islam pun ada, kristian pun ada. negara mcm kita tak iktiraf israel sebab dasar2 kerajaan zionist mereka. itu saja…padahal rakyat dia ada juga beragama islam.

        0

        0
      • Anonymous says:

        memang lah banyak orang palestin kat situ…. tu asalnya tanah dorang, rumah dorang. Israel dulu mana wujud…. tu semua hasil rampasan tanah orang Palestin lah.

        0

        0
      • melah says:

        itu asalnya tanah Palestin, sebab tu ramai orang Palestin kat situ

        0

        0
    • Anonymous says:

      neelofa dan kita kena ingat…kematian itu pasti

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      tk salah pe kalau jual tudung ngan orang Israel kenape nk marah2 ?? orang Israel pon dia manusia jugak ada idong ada mate ada tangan ada kaki n maklok Allah jugak kenape mesti nk di marah kan !! orang yg beli tudung lofa tu dia tk bersalah !tk salah kalau kite berbuat baik sesama manusia tk kire bangsa dn agama ..kenape kite mesti benci ?

      0

      0
  2. Anonymous says:

    orang melayu batak sket , die igt masalah paling besar dlm dunia hanyalah sama ada org pakai tudong ke x , atau pon salahkan yahudi atas semua masalah kt muka bumi ni .

    0

    0
    • Fafau says:

      Yahudi lah kaum yang paling powerful dalam dunia ni…tu…komponen2 dalam Talipon, TV, Camera, Komputer, etc mesti ada kaitan dgn Israel atau orang Yahudi sebagai pencipta benda alah tu. Orang Melayu ngutuk handal lah tapi pakai jugak barangan ciptaan Yahudi macam FB. Tapi buat2 tak tahu atau tak faham je lah kan? Melayu oh Melayu. Dan satu lagi dalam Israel tu ada jugak kaum Arab Islam dan Arab Keristian yang hidup dikalangan orang Yahudi tau..? Jadi tengok alamat Israel jangan lah cepat sangat melatah ye?

      0

      0
      • Anonymous says:

        guna nick Fafau, tapi tak berapa bijak kau ni.Isu nya Lofa post di IG dia, apsal? Hantar tudung kat kau dia post tak kat IG dia?

        0

        0
    • Anonymous says:

      Kau pun Batak? Yang tak sensitive melayu macam kau, yang libatkan suku Batak tu kenapa?

      0

      0
  3. Semua takleh pakai says:

    Hmm apa masalahnya..orang tu beli dari neelofa yang bermaksud neelofa yang dapat duit bukan neelofa yang sumbang duit pada israel..Lepastu apa dia nak buat dengan tudung tu dia punya pasai la..Dh kenapa dengan masyarakat Malaysia ni..Ekonomi dah jahanam,sel-sel otak takkan nak ikut sekali menjunam..Neelofa pun satu, caption “Alhamdulillah” tapi post ke ig..tak jadi riak ke nanti? Nanti ada yang unfollow awak plk kikikiki..*grabs popcorn*

    0

    0
  4. Anonymous says:

    The thing is we don’t acknowledge Israel as a country. The same reason why dalam passport Malaysia, kita tidak ‘dibenarkan’ memasuki Israel. Bukan atas sebab keselamatan atau tidak suka Israel tetapi sebab kita tidak mengiktiraf ianya sebagai sebuah negara. Kita sebagai umat Islam sepakat bahawa negara Israel tidak wujud. The same should go for neelofa. When you don’t acknowledge the existence of a country why would you have anything to do with said country. By doing business with someone in that country, she is directly acknowledging wujudnya negara Israel walaupun kita semua tahu ‘negara’ itu dibina secara haram. Inilah ujian untuk neelofa, adakah wang lebih penting atau lebih penting ada integriti dan maruah sebagai seorang Islam.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Malaysia x iktiraf Israel sebab Israel rampas tanah palestin secara haram. Tanah yang ada tu sekarang asalnya milik Palestin. Lepas tu hampir setiap hari pergi bom Palestin.. wanita, bebudak yang tak berdosa bukan boleh lawan pun.

      0

      0
  5. LELAKISADO says:

    betul ada muslim kt Israel..yg aku bengang dgn neelofa ni..satu perangai die suka cetus kontroversi kt IG.. perasan tk..lepas tu peminat bergaduh sesame sendiri..ape motif ko ha… dulu post pic ustaz pegang kepala…pun org bergaduh
    pic yg mcm ni tk payah la nk post..ko dah tau akan mengundang kontroversi walaupun tk salah pun ko nk post tudung ko tu…and lg satu ko ni riak sebenarnya..nk bgtau tudung ko menjalar merata dunia… serius..aku da start meyampah dgn minah ni…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      semalam bila dia unfollow 1000 orang tu aku dah perasan juga..samada dia betul2 nak fikir positif @ sebenarnya dia yang bermasalah..aku yang follow 200 orang pun tak sempat nak tengok sume post kecuali le pegi search sorang2..kalau sendiri yang gigih search jangan le cakap orang nak menunjuk plak

      0

      0
    • HASLINDA says:

      Betullah tu. Cik Noor Neelofa. Tidak perlulah post perkara yang akan menyebabkan orang lain salah sangka.Jangan pulak melenting melatah jika anda dikelaskan sebagai jahil murrakab…

      0

      0
  6. Anonymous says:

    setuju dgn lelakisado..
    jgn jd mcm cikTa…riak tk kesudah
    ade beza dgn nk share dgn riak…kalau terlebih tu nama dia riak…tk de maknenye nk bg motivasi bagai…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Ada sesetengah bnda kita TAK PERLU NAK POST atau share to public..just keep it to yourself..tolonglah jaohkan diri dari disalahfahami, tak rasa letih ke nak berhadapan dengan semua ni?..sensitiviti perlu dijaga terutamanya dalam hal berkenaan dengan Israel..itu hakikatnya..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Lofa niat nak share yang dia ada international customer sehingga ke Israel. Sekali backfire. Org boikot Israel, dia BLUR. Memang la ada muslim yang tinggal di sana, tempat lain kau hantar tudung, kau update tak? Kat Indonesia ke, Singapore ke, Brunei ke, Pakistan ke? Kalau dia tak masukkan, mmg dia sangat bangga dpt hantar tudung ke Israel.

    0

    0
    • yerrr says:

      yang…cer tgk blk ig dia….ader je dia update sales tudung dia luar negara selain dari israel ni.

      0

      0
  9. Anonymous says:

    Mencari publisiti murahan … macam ni lah artis … mengambil kesempatan ke atas kedangkalan orang di luar sana … shame on you …

    0

    0
  10. anti poyo says:

    Hebat lofa. Dalam semua orang memboikot israel, dia deal dengan israel. Businesswoman macam ni kita nak. Hebat. Buat lagi. Kali ni mungkin boleh bukak kedai kat israel pulak. Takburrr….

    0

    0
    • MSJ says:

      Apa kata ulama buat fatwa cakap orang Islam yg tinggal di Israel haram pakai tudung? Biar puas hati anti poyo.

      0

      0
      • Anonymous says:

        setiap hari palestin kena bom , umat islam kita tu k .

        0

        0
      • anti poyo says:

        apa kata kau yang cadangkan. bukan cadangan aku tu..hahaha

        0

        0
      • kak inda says:

        ini bukan pasal motovasi. ini bukan pasal perniagaan bertaraf antarangsa. Ini bukan tentang orang Islam di Israel. Dia ini haus perhatiankerana dia sudah biasa diberikan perhatian

        0

        0
  11. ChanteQ says:

    From israel la.. Not to israel…
    parcel apakah..?????

    0

    0
  12. kaklongkeypohchiiii says:

    kan aku dah kata… korang yg sokong dia… dia pulak ngada2 nak unfollow kawan2 dia sbb takut terpikir negatif… sekarang?

    0

    0
  13. Anonymous says:

    sengaja nk create issue…attention whore juga dia ni.

    0

    0
  14. hello says:

    how funny she is. unfollow friends sebab nak avoid negativity. dia upload macam gini tak ke lagi berunsur negative kat audience. ni la contohnya… fans berbalah, kalau ada seller tudung tengok post ni maybe dia jadi jeles sebab tak dapat customer overseas

    0

    0
  15. Anonymous says:

    saja nk kasi org tertanya2…entah2 kurma yusuf taiyob

    0

    0
  16. Hurts.... says:

    lopa kata dia unfollow rakan2 cause tak nak timbul rasa negative…….
    apa motif kau post yg ini….
    causing stir among malaysian…???
    or nak “showoff”…
    apalah, kalau nak di bandingkan dgn
    support gila orang2 malaysia dgn 1 parcel ke israel…
    kau bole senyapkan hal ni….
    but u pefer…….
    attentions…….

    0

    0
  17. piz says:

    neelofa post gmba tu nk bgtau customer dia bukan di malaysia aje. alah korg yg berbusiness msti guna taktik marketing yg sama, post alamat pastu caption “wah jauh customer yg ni, tq for buying with us” yang sampai buat isu kenapa jual sampai ke israel mengapa? kalau muslim yg beli mcm mana? xsemua yg duduk israel jewish. :(

    0

    0
  18. Anonymous says:

    neelofa ni aku tak minat neelofa…aku unfollow dia…jom ramai2 unfollow dia

    0

    0
  19. Ninakkasitau says:

    1 parcel aje..
    kalau 1 container..
    mungkin….. itupun mungkin aku jeles….

    0

    0
  20. typical malay says:

    tunggu lah bulan puasa nanti Israel serang bertubi-tubi Palestin… baru sibuk nak tweet save gaza save palestin . typical malay

    0

    0
  21. Senah says:

    giler kontroversi . motif kau post benda ni ?

    0

    0
  22. hmm says:

    Aku tanya sendiri orang yahudi yg duk ISRAEL ,

    “apasal korg celaka sgt bom budak2 wanita hari ?? xde hati perut ke ?”

    dorg jawab

    “dunia x nmpk apa kami nmpk , moyang kami yg diberi tanah ni berpuluh tahun dulu , yg menanggung cercaan dr seluruh dunia cucu cicit yg ada sekarang ni , kami mahukan kedamaian , two state solution , namun hari hari org ISLAM satu dunia ugut nk bunuh hapuskan kami , klu kamu die tempat kami apa kamu rasa ? seolah2 kewujudan kami hina sgt xlayak hidup di muka bumi ..

    tentang mengebom , pasukan tentera israel x pernah menyerang rakyat awam yg tidak bersalah dgn sengaja , surat amaran dan siren akan diberikan berjam2 sebelum serangan , namun tidak dpt dielakkan apabila pasukan penentang, hamas , ect meletakkan kanak2 wanita sbgi pelindung manusia , lebih ngeri mereka lebih mementingkan ambil gmbr kanak2 cedera dr segera melindungi dn mmberi rawatan utk mndptkan simpati dn bantuan seluruh dunia .

    soalan saya kembali kepada anda ? tidak layakkah orang yahudi hidup di dunia ?

    sumber- quora

    0

    0
  23. Mooza says:

    dah tak nak minat ngan kau lopak,,, suka sgt show off yg leh mnimbulkan kontroversi, mula2 dulu psl ustaz yg pegang kepala kau pastu psl unfollow kwn2 ko dan yg ini lagi

    0

    0
  24. Siti says:

    Hidup Israel!!!

    0

    0