Written by Bella | May 31st, 2017

Semalam, kita mendapat satu khabar gembira dimana isteri Fizo Omar iaitu Mawar Karim akhirnya hamil selepas empat tahun mereka mendirikan rumah tangga. Berita itu disampaikan oleh Pakar Perbidanan dan Sakit Puan, Dr Hamid Arshat menerusi akaun Facebooknya.

Menerusi portal mStar Online hari ini, Fizo memberitahu Mawar sukar untuk hamil berikutan faktor ketumbuhan. Isterinya itu pernah menjalani pembedahan untuk membuang ketumbuhan tersebut bersama Dr Hamid Arshad pada 16 Januari 2016.

Paling tepat untuk saya katakan, ia berkait-rapat dengan rezeki Allah namun saya percaya beberapa faktor lain turut menyumbang kepada permasalahan itu seperti pemakanan dan tekanan kerja kerana kami memang dikenali sebagai pasangan aktif bekerja. Tapi itulah, kalau Allah dah nak bagi… selepas setahun lebih menjalani pembedahan kecil membuang ketumbuhan tersebut, akhirnya kami terima berita gembira ini

Pada masa yang sama, Fizo sempat untuk memberikan nasihat kepada pasangan yang masih belum dikurniakan zuriat. Fizo menasihati mereka agar lebih bersabar, tidak berputus asa dan percaya dengan setiap perancangan Allah SWT.

Terus berdoa, jangan berputus asa dan harus percaya rezeki Allah itu luas. Kalau Dia belum beri kita rezeki anak, mungkin dia beri dulu rezeki kesihatan dan kebahagian yang kita sendiri tidak sedar.

Berkat kesabaran Fizo dan Mawar, akhirnya mereka bakal bergelar ibu dan bapa tidak lama lagi. Tentu sekali ia satu perasaan yang sukar untuk digambarkan dengan kata-kata saat mendapat berita gembira tersebut selepas empat tahun menanti. Semoga segalanya berjalan lancar sepanjang tempoh kehamilan dan bersalin nanti.

Sumber Berita : mStar Online

20 responses to Ketumbuhan Salah Satu Faktor Isteri Sukar Hamil – Fizo Omar

  1. Anonymous says:

    Respect Fizo. Berkat kesabaran mu menguji kejantanan mu. Jgn jadi Aserap Muslim. Gelojoh pasang cawangan. Congrats..

    30

    0
    • ct says:

      si asserap tu poyo. miang x ngaku.
      yg si kinah pun jdi mak sanggup. siap menipu bini tua lari genggam tangan tok kadi siam. eee..please lah. lelaki x da kualiti!

      12

      0
      • Anonymous says:

        bodoh piang. sakinah tu mmg gf dia sebelum kawin ngan bini pertama la. bini pertama sbb dijodohkan oleh bapak bini dia tu. mak sanggup kepala bana kau

        2

        6
        • huhuhu says:

          bukan sebelum tu sherry ke? aku rasa dia kenal kinah tu lepas kawen dgn bini dia sbb jumpa dekat tv9 kot? sorry kalau salah…

          10

          0
        • wekkkkkkk says:

          apa2 pun “bini pertma byk kelebihan dri bini muda, jika di nilai dari status. Byk kelebihan tau..tmbh2 lagi org tua yg suruh kawin. Itu hanya ujian je utk bini pertama, kalau dia sgt sbr punya org, insyAllah, Allah akan menolong dia. Tapi kalau si laki si asrap tu miang lgi, nk kawen + lgi, mmg lh, sbr pun ada hadnya. Very,very good bye je..le asrap.

          3

          0
    • Mak Becok says:

      Alasan yg sunguh mujarab, nak dapatkan zuriat maka terpaksa cari muslimah yg sanggup kongsi p*ki dan nak ikut sunnah. Semua hanya nak berpoligami

      3

      4
      • perempuan says:

        tahniah.. moga kandungan mawar selamat dan sihat membesar. saya pun dulu menanti lama untuk pregnant, tapi kandungan keguguran masa 18w. sekarang dah 5tahun, masih belum ada rezeki lagi. moga 1 hari nanti saya akan diberikan nikmat sekali lagi untuk hamil. amin

        35

        0
        • Anonymous says:

          amin….

          2

          0
        • wekkkkkkk says:

          kesian la u “perempuan”..jdi dri skrg simpan wang tau, jgn enjoy je gn laki kesana sini, sbb bila ada anak..belanja besar sgt meningkt ke 80 % hnya utk anak saja..pmpers pun dh mahal..apath brg lain..lagi upah jaga..kureng2 ke RM500 bulanan…ah pengsan.

          0

          2
        • Anonymous says:

          ko aper nak risau pasal anak wekkkkkkkkkk ko tu pondan. Allah beri anak ader rezeki utk anak tu tak payah risau………….

          2

          0
        • wekkkkkkk says:

          wekkkkkkk, hai pondan pun manusia gk, nsib baik dpt hidup dn merasa nikmt mcm org biasa.
          Skrg wekkkkkkk dh jdi ‘pondan” sbb dh x mau branak lagi, sbb wekkkkkkk ada 5 org anak, anak dara ada umur 16, 21, 24 dn suami wekkkkkkk pakistan, anak lawa2 tau..nak kenal x, anak bujg pun ada berumur 28 dan 30. Semua masih bujang soleh & solehah wekkkkkkk didik, tapi wekkkkkkk x solehah kalau di belakang suami…apa yg kak wekkkkkk taip ni semua suami x tahu. Sbb tu wekkkkkkk taip kt tmpt keja je. Nk kenal x…gn anak2 wekkkkkkk

          0

          1
  2. Anonymous says:

    tahniah fizo dan isteri..nmpk raut muka mu pon org yg penyabar. sabar itu separuh iman. salute sama mu!

    14

    0
    • Anonymous says:

      Lupa la tu yang couple ni pernah memperkudakan orang layan macam pengemis masa sales Fareeda. Sudahlahhhh. Mana muka penyabar? tak nampak pun.

      2

      0
      • wekkkkkkk says:

        menyabar utk diri lakibini je. Mgkn ada anak nnti, taulah mcm mana..sabar ke x sbr menagani karenah anak..rasanya mmg org gaji je la yg menyabarkn anak dia tu nnti. Sbb muka x menunjukkn kesabaran.

        0

        0
  3. IpMan says:

    Tahniah! Im happy for both of u! Berkat doa dan kesabaran. :)

    5

    0
  4. Itu pn nk kcoh says:

    Mmg kne sbar la..rgi la klu tnggalkn bini jtwan..pe daa??sppu aku 10 thun xde ank,relax jek

    6

    0
  5. Anonymous says:

    salute bro! jujur je statement ko & inspiring pd mereka yg masih blm dikurniakan zuriat.

    9

    0
  6. Aku says:

    I feel u mawar.. Even I takde ketumbuhan ke apa but waiting for years benar2 myakitkan.. Ditambah lg dgn cakap2 org yg perasan diri mcm Tuhan. Skg, I selalu bg kata2 semangat dekat mana2 pmpuan yg menanti diri hamil.. Sbb org yg dah lalui sj faham..

    16

    0
  7. nyampah says:

    lpas dpt satu, nnti terus brderet pulak, dh x larat nk mgandung dn jaga,…btul x…atau pakai kondom/makan ubat perncng/suntik cegah hamil/jahit mati/atau gugurkn je..
    mcm ni lh manusia, x leh lari dri nafsu. Apapun kalau ada $, semua boleh dirancang.

    0

    5
  8. Anonymous says:

    Tahniah

    0

    0

Leave a Comment

Optional