Written by AbangNara | October 26th, 2009

azwan ali

Rasanya ramai yang dah tau kot Azwan Ali nie suatu ketika dulu pernah suka kat Ziana Zain. Masa tue Azwan Ali bukanlah Azwan Ali yang sekarang. Masa tue Azwan Ali masih Azwan Ali yang macho dan boleh dikatakan lelaki yang bergaya. Sayangnya perasaan cinta dan kasih sayang Azwan Ali terhadap Ziana Zain telah di”reject” time tue. Kesian kat Azwan Ali. Mungkin sebab tue sampai sekarang dia taknak bercinta dah kot. Mungkin fobia.

Gambar kat atas tue kalau tak silap kami adalah sepasang kasut pemberian hadiah dari Ziana Zain kepada Azwan Ali. Simpan sampai sekarang tue beb. Tak sangka Azwan Ali nie romantis gitu ~~ Perasaan tak ada frame gambar dia ngah posing ngan Ziana Zain? Hensem tue Azwan Ali zaman memuda remaja dulu.

Tapi kami terharu dengan Azwan Ali bagi komen tentang cakap-cakap orang mengenai pengumuman dia dah berubah selepas balik umrah. Cuba korang baca:-

[note]Itu pun terpulanglah. Saya tak kisah apa orang nak cakap sebab saya berjanji dengan Allah bukan dengan you atau wartawan lain. Jadi, apa pun orang nak cakap, biar lah.Macam yang saya cakap sebelum ini, sampai bila nak kejar hal-hal dunia saja. Azwan Ali pun ada hati dan perasaan juga. Bila tuhan dah buka hati orang itu akan berubah, siapa kita hendak persoalkan/ [/note]

Kami mula respek kat Azwan Ali lepas baca kenyataan dia yang kat atas tue. Semoga Azwan Ali mampu meneruskan kehidupan yang lebih baik seperti yang telah diumumkan baru-baru ini. Dan kalau boleh janganlah fobia nak bercinta lagi. Hidup mesti terus bro ~~

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

58 responses to Kesian Azwan Ali, Kecewa Sehingga Kini Direject Kak Ziana

  1. matahari says:

    gud luck!!

  2. blackberry says:

    apa kes..?

  3. blair waldorf says:

    yer la tuuuu…
    hopefully la btul2 brubah…
    tpi bca artikel ni, ckp pn mcm stil sma jga…
    ntahh la!!!

  4. Ajoi says:

    melihat, menanti dan memerhati.

  5. Rin says:

    azwan ali makin gemuk… lol
    xpelah yg pnting gemuk hati dgn ilmu..
    bgus lah dh ada sinar keinsafan..

  6. ANneDeSilva says:

    Alhamdulillah..
    mang satu masa dlu nama azwan ali ni ckup gah kalau nk dibnadingkan dgn aznil..
    cuma sekarang ni aznil lebih menyerlah dr dia..
    mgkin sbb mulut dia..perangai ala2 sotong…
    pastu mulut puaka..
    harap2 abg azwan berubah dan terus berjaya dalam bidang yg diceburi..
    berubahla jadi yg terbaik..
    cepat2 naik pelamin k…
    anne a;ways doakan yg terbaik 4 u..
    good luck..

  7. wak tempe says:

    huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……….ngntok la plak……….ble ilmu kte tinggi….maka jati diri kte pn tinggi gk…

  8. tiada lagi rahsia says:

    ni tajuk panas ni…asal dengar nama azwan ali minat tol nak bagi komen…. rasanya azwan ali paling banyak dapat komen kat ccni…

    KECIAN KAT DIA KELUARKAN CITA ZAMAN BAWANG PUTIH BAWANG MERAH, AZWAN ALI DAH JADI BAWANG BESAR DAH SEKARANG…. KAK ZIANA PUN DAH JAGI MAK BAWANG DAH,,,

    APE2 PUN CHAYOOO2 2 AZWAN ALI

  9. yula says:

    eemm…no komen
    wait n seeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  10. WanZ says:

    Amboi amboi amboi

  11. pening says:

    Alhamdulillahlah..andai dia dah bnr2 berubah…

  12. Pn. Ruby says:

    ramai orang balik umrah akan berubah, tp sejauh mana istiqamah nya belum tahu lg. Tuhan sahaja yg tahu :P

  13. hantupensil says:

    huhu..ape la ade pada ziana zain tuh…
    huhuhu..smpai sutun ni pun nak…hehehe

  14. aries_april says:

    alhamdulillah…
    brbah gak…

  15. aries_april says:

    korang smua p mn ni?
    brkebun kat FB g ker?

  16. saya sayang dia.. says:

    biar la kat dia…dia pun ade ati n perasaan gak…

  17. dorang semua main kebun kat FB la aries

  18. aries_april says:

    sni hjn la…
    tmpt korang ujan x????/

  19. amy says:

    Caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayang Azwan Ali.. Semoga hidup diberkati Allah swt..

  20. Akak Leen says:

    bagus la dh berubah…. betul ke x, itu urusan dia dgn Allah s.w.t.

  21. BumBLeBeE says:

    baguslaa kalo dh berubah…jgn plak hangat2 taik ayam…
    hopefully taklaa kan…

    apepun, berusahalah ke arah yg lebih baik!!~

  22. @mawy – gosip takleh direka-reka. heheh

    • mawy says:

      kalau gosip itu benar,ia mengaibkan
      .
      kalau gosip itu palsu, ia fitnah namanya…..

      tapi aku yakin BN mana ada reka2 je…

  23. baem says:

    betul ke nak berubah nie..tip-top-tip-top.lepas 5 bulan kembali dah ke jalan laman….

  24. Zaza Muhammad says:

    insyaallah…sok2 bertemu jodoh jua… ade tu Allah dan tentukan :D

  25. Apin Opin says:

    si Azwan Ali ni kalau bercinta mesti setia gila kan sebab tu la sampai skrg x kawin…cinta dia masih pada ZZ..

  26. pinkypanthers says:

    bagus ar 2 lau dh brubah…
    jgn skerat jln jerk yerk…

  27. lanToK LeW says:

    alhamdulillah..kalo azwan ali betul2 da berubah….insya-Allah akan ade laa jodohnya tu…..jgn sedih2 ye azwan….moga2 azwan dapat yg terbaik lam hidup dia….bukan senang org nk berubah lepas balik dari mekah….ade tu p mekah beribu kali tp bl balik pon x pernah nk berubah….macam tu gak….

  28. betol…hidup ni ada pasang surutnya..baguslah ada niat utk berubah kpd lebih baik…

  29. Andy Chester says:

    all the best to azwan ali.

  30. blackberry says:

    listening azwan ali live from era.fm now…..
    all ’bout his gossips and sue cases!!!

  31. gosipgurlfea says:

    benci nyah~

  32. Lisa says:

    I remember Azwan Ali dalam filem2 zaman 80’an ke early 90’an. Hot je dulu2 masa muda. I sorta had a crush on him masa sekolah rendah. I so remember during the time dia minat kat Ziana Zain dulu.

    Then bila dah tua nampak macam style aw aw sikit so I got confused. I once saw him in M.A.C KLCC talking to a makeup artist, I think that was pre-umrah. He had a peculiar style for a grown up guy then. But now alhamdulillah jika dia dah berubah. You go, man! Now I can like you again walaupun dah bulat sikit. Round is a shape, so yeah, you’re still in shape! ;)

  33. Maili says:

    x minat pun dia ni

  34. Anna says:

    ya tuhan sedara islamku, apa salah kita menghargai sedara islam yang sebegini. hatinya mungkin lebih mulia sbb cahaya keinsafan itu ibarat mutiara dalam lautan, sekali kita dapat, maka berderanglah hidup.

    hinanya kita mencaci dan mengutuk orang-orang sebegini, sdangkan kita juga entah elok entah tidak amalannya. wallahualam.

    free ur mind. lawanlah kata-kata nista dalam diri kamu.. =)

  35. shiMawar says:

    aku tak minat nk komen pasal azwan ali..
    aku cuma nak tahu, ade ke gambar KASUT dalam pic atas ni..?? sebab kt dlm entri ade cakap pasal kasut..ke aku yg slh faham..??

  36. Din Maidin says:

    Ala tak abis2 citer pasal bapok lemau ni…takde fekdahnya pun..bosan sehhh…Azwan Ali = Bapok Lemau