Written by Bella | June 1st, 2017

Sudah mempunyai keserasian dan elemen romantis sejak mula menjalani penggambaran drama Hero Seorang Cinderella, aktres Fazura mengakui ia membantu beliau dan Fattah Amin untuk lebih menghayati  lagu duet mereka untuk ost drama berkenaan. Malah, proses rakaman lagu tersebut berjudul Cinderella yang  dicipta oleh Aizat Amdan serta Mel Ramlan berjalan dengan lancar.

Keserasian dan elemen romantis itu sudah dicipta dalam set. Sewaktu ke studio untuk merakamkan lagu itu pun, kami datang dari lokasi penggambaran.  Jadi, masing-masing sememangnya masih dalam karakter dan ia memudahkan kami untuk menghayati lagu itu dengan baik.

Aizat selaku komposer sedikit sebanyak turut membantu memberikan bimbingan bagaimana mahu meluahkan emosi dengan berkesan ketika rakaman dilakukan.

Dalam pada itu, Fazura juga mengakui  beliau dan Fattah sudah bersedia untuk menyanyikan lagu berkenaan dalam mana-mana pertandinga jika ia dicalonkan.

Sumber Berita : BH ONLINE

73 responses to Keserasian Serta Elemen Romantis Yang Sudah Ada Buatkan Proses Rakaman Lagu Duet Kami Berjalan Lancar – Fazura

  1. lava says:

    fattah kalau ckp mcm tak clear. tak tahu lah kenapa. macam cover2 gitu.

    20

    0
    • Anonymous says:

      Memang suara dia mcm tu kan , takpe janji handsome sedap mata memandang ?

      7

      21
      • Jemah says:

        Baguslah bila sudah ada “kimia” dlm lakonan. Oleh itu mari kita sama2 ucapkn selamat tinggal pada Hajah Sentap Neelopak dan watak kayunya Wardah.
        K byeee ye!

        61

        0
        • mak over says:

          ya, i harus agree sama jemah kongo diatas. acting skills fazura macm langit dgn bumi jika nk d bandgkn dgn si lopak. dan lopak sis..teruskan jual tudung2 aje. bidang lakonan bukan makanan you lah! tengok you berlakon mcm nk tampar jewww!!!

          52

          0
        • Anonymous says:

          Siapa suka lakonan Faz tekan-LIKE
          Siapa suka lakonan Lopak #silameninggal.

          261

          -1
        • iq says:

          btol, ucapkan selamat tinggal kpd hajah lopa celupar, boleh dlm meletop dia menghanjing….drama nihh berapa ratus episode….bodoh ape..

          70

          0
        • Anonymous says:

          Legaaa, habis dah drama Neelohapak yg gila publisiti murahan tu.
          #tolongmereput
          #silameroyan
          #taklayanpompuanxbolehmoveon

          27

          1
      • Bbycumil says:

        Ak slalu mute bile kuar lagu ost tu..siyesss

        8

        5
      • Munzirun Mukminin says:

        Kpd media – jgn bikin gempak n nk cpt sgt dpt duit buat crita psl FA je. Hal kecik2 pn nk kecoh. Thula kisah hiburan. Tp jgn isi sampah sampah. Ade siap de sijil dlm penulisan/wartawan. Last2 tulis crita camtu. Come on la jgn memalukn dri.

        Kpd peminat – jgn tlalu excited sgt. Byk benda len bleh buat. Aku pn minat hiburan juga. Tp xdela taksub sgt. Jgn jd tlalu murahan smpi ramai media ikut jd murahan gk.

        Kpd FA – jgn buat buku camtu lg. Jgn tlalu ikut kepala sgt. Jgn jd murahan dlm nk buat duit. Pegi minta org tlong tulis utk ko n tanye pendapat org sebelum publish. Hollywood pn autobiography dyeorg pn de org tlg tulis nk kasi tbaik. Ko punye x baik pn. N TOLONG KAWAL NAFSU N JGN KUAT MENGELAMUN BILA BAB2 CINTA N GOSIP MURAHAN. KO PUBLIC FIGURE. Kalau crita ko kecoh ramai 1 malaysia komen. Bkn mcm bdk sekolah nk mengalamun cinta.
        Pastu praktis blakon supaya pengarah nmpk ko bleh blakon watak len. Xkn nk blakon watak jiwang romantik gedik je?
        Ko xkn dpt respect dr org ramai kd cmni….walopm duit ko byk msk.

        22

        0
        • kiah says:

          aku setuju tetapi kena tanya management dia juga..pasal buku tu pun management dia yg handle..mcm randy pangalila tu pun ada buku juga..under management yg sama.

          2

          0
    • Siti Payung says:

      Lakonan Fazura plak kannn…mmg x boleh dpertikaikn lgi. Sebaris Maya Karin, Eja, Umi Aida, Sharifah Amani kot. X perlu lh fans Lopah buang masa anda nk jeles2 pelbagai sbb level Lopah tu mcm pementasan drama budak2 sekolah menengah kt dewan saja. Opsss!

      56

      0
    • Anonymous says:

      Kalau Ayda Jebat boleh dijemput menyanyi kt Sukan Sea nanti..pesal Faz dan Fattah x boleh rakam lagu plak?!

      4

      14
    • Hihikkkss says:

      kelab #lofataik mahu boikot #fattura..haha kesian. berlakon satu drama setahun sekali. korang tunggu tahun depan mana tau mungkin lopak berlakon sama zaibo pulak.

      15

      3
    • Anonymous says:

      Sengau dgn kelaut,sama2 naik.

      15

      0
  2. Anonymous says:

    pertandingan? look at what happened to Estranged because of you….Some people
    can be so confident with their voice ya ;)

    22

    0
  3. Anonymous says:

    Takut nak dgr

    23

    0
  4. TOPhostLofa says:

    yay…tak sabar.fyi, lagu ni akan release pada 2 Jun ye..nanti jgn lupa download legally. lagu title ‘Cinderella’.

    1

    9
  5. Anonymous says:

    Aku rasa suara fattah yg selamatkan lagu ni….nak harapkan suara pazura mmg kelaut

    6

    3
  6. Anonymous says:

    Neelofa..menyanyi x boleh, berlakon kayu…jadi pengacara meletop pun tersasul-sasul tanya soalan. Ko berada dalam industri ni aku sendiri pon tak paham kenapa?

    45

    2
    • Anonymous says:

      sbb dia ‘drama queen; in real life. org kita kan suka sgt tgk reality show.

      6

      1
    • Anonymous says:

      Sebab dia kaya kut… hahaha

      2

      0
    • Anonymous says:

      sbb nara promosi dia jd popular…itulah style geng kelantan

      5

      1
    • Anonymous says:

      itu kuasa laman sosial..dulu kita layan lagu2 evergreen tak kenal rupa artis kita boleh minat sebab tertumpu pada lagu sedap suara sedap dan bakat semata2..sekarang ni bergantung pada rupa…tgk jela budak melayu gila rupa kpop tu sedangkan kpop tu dgn plastic surgery berpisah tiada…

      0

      0
  7. Anonymous says:

    fan lopak sibuk tekan dislike…hahaha..sentap ke org puji lakonan faz?!!!!

    30

    2
  8. Ali Raizal says:

    wartawan pandai gila edited kan kaki fazura yang pic number 2 tu. than original punya gambar dlm ig fattah tu. papepun, tak sabar nak tengok balasan mak tiri fazura dlm cerita ini :)

    2

    5
  9. AcikMakcikAcik says:

    Lofa bila berlakon acik confuse nape mimik muka dia asik buat muka confuse..acik confuse ke Lofa yang confuse ni..

    37

    0
    • LOPAK AIR says:

      komen ni WIN…hahahah

      6

      1
    • Anonymous says:

      Kan!! Ke dia tatau berlakon sbb tu muka dia confuse?

      8

      1
    • Anonymous says:

      dia ni minah confuse! sampaikan org tu dah taknak kat dia pon dia confuse lagik…terhegeh2 lagi . maybe sbb 10 A SPM kot…terover pikir sampai confuse nak org tu ke, kerabat ke, kerabit ke,…confuse sunggih!

      20

      0
  10. sheila says:

    Knp x habis2 kaitkan lofa ya. Korang ni bebal x paham tajuk ke apa. Fans fattzura adalah fans paling biadap sehinggakn bulan puasa pun x serik2 mengata org yg x de kena mengena.

    Anyway, faz lakunan u mmg superb, I suka,sgt. Tp bab nyanyi minta maaf la.

    9

    25
    • Opah says:

      Cakap orang biadap..Kau pun sama biadap..relax laa… Dah nama pun Blog gossip…ni bukan Forum Perdana…

      17

      2
    • LOFAKE says:

      wow..fan lopatah riuk @ lopak air tu elok sgt ke? pantang org kutuk DRAMA QUEEN korang…pastu bajet2 suci dan alim..plz laaaaa…igt ek..dulu korang taksub sgt kat LOPATAH RIUK tu..smpai artis lain pon kene maki..contohnya fafau…xpasal2 kene bash….

      14

      1
    • melati says:

      Fans Lopak mcm dia..sentap. Pergi tonton youtube drama tudung Neelohapak bertajuk True Meroyan!!!

      9

      1
  11. Anonymous says:

    Fattah buat lagu ..Selamat Tinggal Drama Queen ..Please Move On,please!!

    8

    3
  12. Org Johor Anti Kelantan says:

    Neelofail berlakon gagal. Muka marah, sedih, binggung..sama je expresi. Kesian tengok! Kalau ada award pelakon kayu..dia dan Uqasha boleh rebut award.

    11

    1
  13. fan faz says:

    watak yg sesuai lopa pegang..org gaji!

    7

    3
    • suka suki says:

      bukan dia sesuai watak org yg bawak bot pastu culik medina kt tgh laut tapi tak reti berenang

      5

      0
  14. Anonymous says:

    Haha, melati betul..iklan raya tu patutnya bertajuk ..true meroyan atau jiwa kacau!

    6

    0
  15. Tak suka lopak says:

    Tlg pecat hajah tu jd hos meletop, blh?

    10

    3
  16. aa says:

    udah udah la kutuk orang. baik korang sokong je drama hsc. makin teruk ranting nya. jangan tahu mengutuk jer.

    8

    0
  17. Anonymous says:

    FattFatt siku lipat pun populer.

    3

    1
  18. ShineBlue says:

    #TeamLofattah dah boleh move on kot sebab sekarang #TeamFattzura lagi the boom dari anda HAHAHA

    6

    3
    • syah says:

      #teamlofattah dgn #teamfattzura 2-2 sila meninggal…2-2 fan taksub nk mampus…dah2 laa tu..cam bdk2…ni kutuk ni,ni kutuk ni…masing2 y mengutuk tu semua WANITA..mak2 org,bini2 org…eeiii…malu laa..bangsa melayu ni mmg ske mengutuk lbh2 lg wanita….btl laa org kate org perempuan ni akal pendek…emo je lbh..xde beza pun kakak2 dgn lopak air tu…2-2 meroyan,sentap mcm dtg bulan setahun…2-2 fan sila g mampus..menyemak je dgn # syok sndri…

      13

      1
  19. melati says:

    makin Trok Dressing Fattah ni, Mcm Pemuda Kampung Tersusun Dtg KL cari Keje…hmmmmmm

    19

    0
  20. baru je tengok hsc tadi says:

    xpayah la sampai masuk pertandingan apa2. setakat ost tu boleh la buat2 xdengar lagi. nnt masuk pertandingan, lagi banyak la kena nyanyi live huhu live keee. anyway, korang berlakon best cuma bab lagu tuu. toksah la.. jgn sampai masuk ajl plk makin berderu org kecam…

    8

    0
  21. tahan lapar dahaga je? says:

    tak habis2 citer beromen ni ..pose ke idok?

    2

    0
    • Anonymous says:

      puasa tu sekadar adat je bg diorg bkn ibadah…buka puasa sme2,suap2…ouuchhh…fan pun taksub terus ckp “romantiknya”…pala bana romantik…klu laki,bini x pe jgk…selagi rmai perempuan gersang kat luar tu y nk tgk cite beromen ni selagi tu ade je citer ni…

      4

      0
    • Anonymous says:

      Drama kisah kemaruk celah kangkang arahan mic ang.nampak tak?Yang terangsang melayu.makcik2 berlaki tak kacak.adik2 yg nafsu tak terbendung .Itulah matlamatnya.Jahanamkan melayu.Cina ada ke meleleh nengok drama dia?Mmg takla.Sebab golongan bijak.bangsa sendiri pun tak dapat nak bodoh2kan.

      1

      1
  22. Anonymous says:

    aiman hakim lg hensem la. fattah ni lama2 tgk mcm bdk rempit d pakaikan foundation. fazura belakon mmg best, neelofa biasa2 je tp klu fans memasing nk bergaduh psl duniawi ni, bodoh ya amat la kan. tak suka tukar channel. sy tak layan HSC ni sbb script mcm boring, paling kelakar masa madiha kena culik kt pulau tu, punya la tak sampai mode panic tu lps tu member bole bertenang n then c ian bole pulak flash back dia kena culik time kecik2 dulu

    5

    2
  23. Anonymous says:

    FA dan Faz. Please dont sing again. Vocal tak best. Stick to lakonan saja la.

    11

    1
    • Anonymous says:

      faz,i rasa u kene cari pasangan duet yg bole tolong u baiki ur singing,kalau tak ur singing mcm tu je. sudah tentu bukan dgn patah pls

      13

      0
  24. Anonymous says:

    Yeap. Bedak muka FA tebal sangat. Dah mcm pilem MGR

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Aku suka drama ada bertekak mcm Fazura dan Senrose. Tapi Klu gandingkan Fazura dan Emma Maembong lagi best menjadi.

    0

    0
  26. janna menang okey says:

    Fatah = kekal kayu sampai tua
    Fazura = super duper power
    Uqasha = in karakter sgt
    Zizie = tak payah citer senior kot
    Fikry = bagus utk drama yang pertama
    Suraya = sempoi
    Luke = okey

    Next nak minta Michael Ang gandingkan Fikry dan Uqasha untuk drama baru, best sgt dorang, tak payah gigih nak berdating mcm faz kena buat dekat patah sebab kekayuan dia mampu menganggu potensi emas Fazura.

    P/s : Lopattah dgn Fattzura 2-2 bangsat, mengutuk sesama sendiri, dah macam anjing aku tengok.

    5

    0
  27. aku says:

    daripada ayat2 yg kutuk lofa nie aku rasa semua pompuan…jeles nk mampus korang kt lofa tu kannnnn??? sbb apa eh..sbb dia cantik & bijak??? korang plak nan hadooo…boooo…aku pun x faham apa salah dia kat korang, yg korang x abis2 nk kutuk dia…dia makin kaya & berjaya, korang plak duk la tahap tu..jadi keyboard warriors…”GET A LIFE LA”…

    3

    0
  28. Anonymous says:

    Patah kau try zahirah macdonald baru padan muka zul ripin,buang pajura yg dah tak hot dan seksi mcm masa mula2 klua

    2

    1
  29. ex fatah says:

    lagu duet?????? what??? malaysia da kehabisan penyanyi ker???

    0

    0

Leave a Comment

Optional