Written by AbangNara | September 26th, 2016

Semenjak dua menjak ini, kalau baca suratkhabar, mesti ada kisah culik, anak hilang, kena samun dan macam-macam lagilah. Takut sungguh membacanya. Abang Nara sendiri pernah dirompak dengan parang beberapa tahun lalu. Sejak kejadian tersebut, Abang Nara lebih berhati-hati dan aware dengan keadaan sekeliling. Bagi Abang Nara, keselamatan keluarga adalah perkara nombor 1 di dalam hidup ini.

digi family safety app

permata hati dan pengarang jantung ini

Namun kesibukan kerja tidak membolehkan Abang Nara memantau anak-anak dan isteri selama 24 jam. Untuk makluman, wife Abang Nara kadang-kadang akan menghantar anak ke sekolah sementara Abang Nara duduk di rumah melakukan kerja. Abang Nara akan sentiasa pesan kepada isteri untuk telefon setiap kali sampai ke sekolah anak-anak. Iyerlah, nak kena check selamat sampai ke, ada masalah di tengah jalan ke, kereta breakdown ke dan sebagainya. Namun biasalah, kadangkala isteri terlupa nak telefon, kadangkala Abang Nara tak pick up phone dan macam-macam lagi. Bila tak dapat tahu status mereka, risau dan gusar hati ini dibuatnya.

family

tak boleh bayang kalau jadi apa-apa kat budak 2 orang nie

Bukan sahaja ke sekolah, Abang Nara juga akan pastikan sentiasa tahu kedudukan terkini isteri dan anak-anak setiap masa. Kadangkala diorang pergi shopping, pergi taman mainan, pergi kedai beli toys tanpa Abang Nara. So everytime memang kena update dengan cara telefon, SMS ataupun Whatsapp. Terbaru, Abang Nara kini menggunakan applikasi Digi Family Safety untuk memudahkan pemantauan. Terbaik sangat applikasi nie. Menyesal lambat tahu.

family 3

Abang Nara dah guna applikasi Digi Family Safety ini selama seminggu. Pergh. Memang power beb. Tak perlu telefon, SMS, atau Whatsapp untuk tahu kedudukan isteri dan anak-anak Abang Nara. Just bukak applikasi ini, tekan satu butang, dan Abang Nara akan terus dapat notification. Senang sangat-sangat. Meh sini Abang Nara kongsikan dengan lebih details tentang ciri-ciri awesome applikasi Digi Family Safety ini.

1.Boleh tahu kedudukan keluarga tercinta secara real time
family 3

Ini yang paling best dan paling penting bagi Abang Nara. Bila kita dah sampai ke tempat yang ditujui, cuma perlu buka applikasi ini, dan tekan butang “Family Alert”. Contoh wife Abang Nara dah sampai ke sekolah anak-anak. Wife Abang Nara cuma perlu bukak applikasi ini, tekan butang “Family Alert” dan handphone Abang Nara akan dapat notification yang memaklumkan kedudukan terkini wife tercinta secara real time. Senang sangat-sangat kan?

2.Kawal panggilan telefon

family 3

Ini pun bagus jugak terutama untuk mereka yang popular dan sering mendapat panggilan telefon daripada orang asing. Dengan applikasi Digi Family Safety ini, kita boleh control siapa yang telefon kita. Ada dapat gangguan daripada orang tak dikenali? Block je nombor tue. Nak family je boleh telefon? Letak mereka dalam senarai “safelist” kita. Barulah lega jiwa raga tak kena kacau kan?

3.Hadkan penggunaan telefon untuk anak-anak

family 3

Anak-anak dan gadjet memang tak dapat dipisahkan sekarang ini. Kita tak boleh halang mereka 100%. Namun kita boleh hadkan penggunaan. Dengan Digi Family Safety ini, kita boleh control applikasi yang anak-anak boleh guna dan juga jumlah data yang dibenarkan. So tak adalah diorang tengok YouTube sampai 3,4 jam. Senang untuk kita pantau aktiviti dan penggunaan anak-anak. Zaman sekarang ini kan macam-macam isi kandungan dalam Internet. Kena cegah sebelum parah.

4.Wujudkan “safety area” untuk family kita

family 3

Ini antara fungsi yang best dan selalu Abang Nara guna. Contohnya Abang Nara akan letak lokasi rumah dan sekolah anak-anak sebagai “safety area”. Jadi bila Abang Nara dan wife keluar dan sampai rumah dan sekolah, secara automatik notification akan sampai. So kita akan sentiasa tahu pergerakan orang tercinta. Tak perlu nak call, nak Whatsapp, nak SMS dan sebagainya. Everything is automatic through this app. Amboi sampai speaking la sebab kagum sangat.

Setakat seminggu ini memang Abang Nara berpuas hati menggunakan applikasi Digi Family Safety ini. So far so good terutama bab mengetahui kedudukan keluarga tercinta secara real time. Itu memang priority Abang Nara. Lain orang lain lah kegunannya kan? Anda pula bagaimana? Muat turun applikasi Digi Family Safety ini di Google Play Store ataupun Apple Store untuk menjamin keselamatan keluarga anda. Untuk makluman lanjut, boleh layari digi.my/familysafety. Selamat mencuba!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

3 responses to Keselamatan Keluarga Lebih Terjamin Dengan Applikasi Digi Family Safety

  1. Anonymous says:

    i likeeeeeeeeeee

    0

    0
  2. aku says:

    anak2 nara ikot copy paste muka nara hancus hehehe kalau ikot wife dia xpa..wife dia cantik tp gigi kuning sikit :)

    0

    0