Written by Bella | March 8th, 2017

Sudah beberapa kali pasangan Hairul Azreen dan Hanis Zalikha menerima pelbagai teguran kerana dikatakan tidak mementingkan keselamatan anak mereka Yusof Iskandar.

Terbaru, gara-gara memuat naik video Yusof sedang merangkak menaiki tangga, netizen sekali lagi melemparkan pelbagai kritikan terhadap pasangan ini.

Menurut Hanis, apa yang mereka muat naik di akaun Instagram Yusof yang kini sudah mencecah sejuta pengikut , bukanlah perkara yang berlaku pada ketika itu. Hanis juga menegaskan, beliau dan suami sering mengutamakan keselamatan anak mereka.

Bila Daddy pergi gym Yusuf tinggal dengan Mommy & @leanazainal . Mommy cakap "just go". Mommy ada di belakang. #Yusuf7Bulan

A post shared by Yusuf Iskandar Hairul Azreen (@theyusufiskandar) on

Keselamatan anak memang perkara utama. Sebab itu gambar yang dimuat naik di laman sosial itu sebenarnya sudah berlaku dua ke tiga hari lepas.

Lokasi Yusuf berada itu adalah penting untuk kami jaga bagi mengelak sebarang perkara yang tidak diingini berlaku. Kita pun sentiasa berdoa supaya dijauhi daripada perkara-perkara yang tidak baik.

Ibu bapa mana yang tidak sayangkan anak dan menjaga keselamatan mereka bukan? Kami yakin sebelum Hanis dan Hairul membiarkan Yusof melakukan sesuatu, pasti mereka sudah memikirkan faktor keselamatan anak mereka dan risikonya.

Sumber Berita : Utusan Online

38 responses to Keselamatan Anak Adalah Keutamaan Kami – Hanis Zalikha

  1. Shhh says:

    si Hairul ni apa kerja dia skrg..berlakon lagi ke..aku tgk si Yusof ni nmpk matured tk mcm muka budak pun da…

    44

    0
  2. jiran mak nani says:

    artis zaman skrg, nk publisiti…anak jadi sandaran. lepas tu pulak menunjuk-nunjuk. besok kena kidnap…baru nk melalak. ni la mentaliti manusia di negara kita. cegah sebelum terlambat.

    12

    1
    • jiran rita nmpk spender baru says:

      biasa la tu jiran mak nani. artis skrg nk followers….kalau boleh lepas berak pun nk berselfie.

      11

      0
  3. Kiah says:

    kalau anak tu jatuh bergolek..hanis sempat ke terbang mcm superman?

    16

    1
    • bedah sentap says:

      anak dia ke anak kau do?

      4

      9
      • scha says:

        x kira lah anak siapa pun. kalau tengok anak org jatuh tergolek ko sbg manusia ko kesian ke idok?

        10

        2
        • bedah terlebih sentap says:

          pandai lah dia jaga. anak dia. xkan dia nak anak dia jatuh. mak ayah mana yang suka tgk anak dia jatuh. dah of course dia tau apa dia buat weh. luls

          7

          1
        • dudu says:

          itu la kuasa ibu bapa.. kalau tiba2 anak jatuh ke apa, ibu bapa automatic leh jadi superman macam ko cakap tu.. tak caya, buka utube tengok video superdad. berlambak kot.

          2

          0
    • baizura says:

      buat mcm rita. bila anak2 nak main …letak spender lama buat tilam. jatuh pun x sakit.

      3

      7
      • Senjakala says:

        Takda contoh lain ke? Kalau marah sgt kt rr ko g la kedai kue dia. Face off kalau berani.Tapi, apa hak ko nk marah dia? Dia rampas laki ko? Kalau tak, jaga laki ko baik2. Takut jiran sebelah rumah yg caras.

        7

        0
  4. mengantuk says:

    bukan ke isue ni dah basi? knp nara bru kuar cite ni? kekurangan idea agknye…lg 1, bile la dunia hiburan ni nk upgrade…stakt cite sampah sarap ni….adoii doii doii doiii………….

    12

    1
  5. Jiran mak nani LOL says:

    Hoi jiran mak nani aku nk ckp manteliti ko pun dayus jg jgn jd org kuat cmburu,sedih btl hdup ko ne aku dpt bygkn kdaan ko dgn mgata org puikk! Kalo ko ne belum kawen nk merasa payah jga ank bek ko tk yah komen nyemak ja wei tp kalo ko ne da golar mocik2 hahh tmbah lah dosa mocik dok ngata hal org! Bangang! Kuikuikui apapun suka tgk fmly ne..kekal mnyayangi wife dn anak awk,hairul.

    0

    6
  6. MAKAN says:

    Helo MENGANTUK kalo ko teradoi adoi ko bukak blog sndr! Bodoh!

    2

    1
  7. ;) says:

    Kalau keselamatan tu keutamaan, napa nk buat kn ig utk anak? apa faedahnye..dr sudut lain mdedahkn anak jugak kn..x cukup ke mak ayah je yg ada? apa punya alasan la..update video or gambar tu mungkin nk gtau anak mbesar spt budak2 lain tp kna pkr jugak sblm buat..paham2 je la stiap org ada pandangan/persepsi yg bbeza..

    16

    1
  8. khalid says:

    anak drg.. yg netizen sibuk sgt melebihi yg sepatutnya tu knp? biar la drg yg tentukan mcm mana drg nak didik/jaga anak drg.. kita org luar kalau setakat tegur tu ble lg diterima tp kalau dah tahap mengutuk menghina memaki, tu mmg biadap la pd saya.. jaga tepi kain masing2 mana tau koyak teruk :p

    6

    1
  9. Ros Syakilla says:

    dahsyatnye mulut masing-masing. nauzubillah

    7

    0
  10. Anonymous says:

    ok …tapi satu jer aku mintak…boleh tak suruh hubby kau jangan nak show off badan.
    thanks!

    27

    0
  11. Sibuk Nak Tau Nama Aku says:

    CERITA LAMA saja nak kontrobesi kan semula. BASI dah la cita ni.

    4

    0
  12. oohooiii says:

    ohhhh haii…ape la korg ni sume..lantak depa la ank depa..mcm mane die nk didik mcm mane die nk bentuk tu ank dieorg..tak pyh nk jd rakyat Malaysia yang terlampau prihatin sgt..kalau nk sgt jd prihatin pegi amik tau golongan2 yang tak mampu tu..ank2 dieorg tu amik tau….ni tak..sume yg dibuat sume jd salah kt mata korg..korg tu pandai sgt ke didik ank…biar la ank dieorg…dieorg tak mintak pun duti beli beras nk mkn kt korg..doakan yang baik2 dah la…kalau sorg ckp bnda tak baik..dpt 44 org mmg xbaik la jdnye nnt…cuba buka mata buka pikiiran tu…ckp yang baik2..jgn nk jd hakim sgt kt dunia ni…mcm2 la korg..heehhh

    2

    1
  13. Poyo says:

    Satu je yg aku rsa..nk tyang ank dia sngguh lsak gler..suma blh ngn age mcm tu.kira ank dia lbih cpt dr umo dia skrg.gtu la.mcm suma org pn..klu ank jln dlu,ank mrangkak dlu dh hboh stu mlysia.

    8

    0
  14. Anonymous says:

    biarlah…boikot jer artis poyo camni…konon good parenting .

    13

    0
  15. anon says:

    yer tak yer jgak…c hanis ni dulu canang satu donia dia jaga adik2 lelaki dia masa kecik, ni bila dapat anak sendiri mak aihhhh jakun giler bila tgk anak boleh duduk, boleh berak, boleh merangkak, boleh kentut, boleh berdiri, boleh makan mcm bujibu
    ko pestaim ke jaga manusia kecil hanis oih…awat jakun nauuuu

    3

    2
    • rose says:

      perasaan jaga anak dgn jaga adik tak sama la bodo.. tambah2 anak sulun g.. pengalaman pertama sebagai ibu bapa.. jangan bebal sgt!

      10

      0
  16. Anonymous says:

    Yes btl tu rose..apa punya bangang c anon ne ko ingt jaga adk dgn anak sama ke?bodoh punya komen,da lah komen pjng2 bkn ada nk baca pun..hahah

    1

    1
  17. habis dahka says:

    mesti ko baca gak sampai abeh tu hahah

    1

    0
  18. Benji says:

    Aku tengok pun menyirap darah…Takkan takde stairgate. Maknye asyik nak glamourkan anak…kalaulah anak ni tersilap langkah mmg tak sempatlah nak sambut…maunya kalau jatuh kepala kena kat sudut tangga simen tu…tak boleh nak imagine lah!

    1

    3
  19. Anonymous says:

    kekonon utamakan keselamatan….tapi banyak perkara yang diaorang buat tu membahayakan anak sendiri.
    menunjuk2 anak tu kat socmed …pedophiles tengok jer….video menunjuk persekitaran….kedudukan condo….potential kidnappers and robbers.
    tengok pic kat atas si hairul pegang anak position macam mana….tangan sebelah pegang hanis….kalau tersadung kaki si hairul tak tercampak budak tu ke?
    fikir guna otak please…jangan ingat nak glamour jer….tau lah u all ni dah sendu…
    fyi….budak tu sama mcm baby normal yg lain jer…xde yg special pun…
    hari tu kata taknak guna anak buat duit…tapi looks like u are.

    1

    2
  20. Anonymous says:

    mak ayah sama nak glamour. semua ko tayang.

    0

    0
  21. anon says:

    rose March 8, 2017 at 2:53 pm
    Anonymous March 8, 2017 at 3:17 pm
    macai detected HAHAHAH

    0

    1
    • rose says:

      bukan macai..aku bukan bela dia..tp hakikat ibu bapa hari ini..kebanyakkan semua mcmni.. komen secara umum.. ko xsaited ke anak ko boleh buat sesuatu perkara pertama dlm hidup dia..moment indah kot..ko tanya mak ko lah..dia saited ke x!cuma bezanya zaman mak bapak ko xde fb je..kalo ada drg pun post kt fb.. tp sbb xde moment tu drg simpan dl ingatan je..tp xsalah ibu bapa zaman sekarang nk abadikan moment indah dlm fb, ig..tu mcm diary hidup zaman skrg..org hati busuk mcm ko je fikiran kolot..

      1

      0
  22. lantaklah says:

    Allah, boleh jadi diorang follow je kat belakang budak tu. Dah kenapa orang Melayu ni sekarang? Naik rimas tengok parents yang itu ini tak boleh, semua anak kau buat kau nak larang gaya kau kecik dulu mak pak kau ikat kau dengan tali je gaya. Aku selalu je buat macam ni. Biar je budak2 tu nak explore, provided kita ikut dia dari belakang. Biar je apa dia nak capai, nak lari kemana, asal dalam jangkauan kita. Budak, biasalah dengan tangga. Kau dulu pun kecik2 tak ke excited lebih nampak tangga? Ke rumah kau memang takde tangga? Kalau segala kau nak larang, nanti budak tu lama2 jadi timid atau lagi teruk rebellious.

    1

    0
  23. makdara says:

    korang ni jakun la. mcm tu la caranya nk bagi anak2 cepat matang. suruh dia naik tangga, terjun kolam, main api, lintas jalan, panjat pokok, gigit ekor buaya. korang ni ketinggalan zaman. sila meninggal

    2

    0
  24. Anonymous says:

    WTF!

    0

    0
  25. makchic says:

    cara dukung anak mcm dlm foto tu pun makchic dah seriau. dgn paknya tgn sebelah je tu, kalau anak tu bgerak ke depan boleh trjtuh dahi ke lantai..serius… serem tgk weh!

    0

    0
  26. aku says:

    nmpk sgt korg x tgk hbis video ni ek…..kan ada org kt belakang yusoff dan jugak antara hanis @ kakak dia yg rakam video ni….

    0

    0

Leave a Comment

Optional