Written by AbangNara | December 9th, 2014

Isu troli berisi beberapa tin arak di dalam sebuah gambar yang dibawa oleh Sharnaaz Ahmad sememangnya menjadi topik perbualan hangat sehari dua ini. Tin arak berjenama Asahi ini telah menimbulkan persoalan ‘milik siapakah tin-tin itu’ di kalangan para peminat dunia hiburan. Ramai yang membuat andaian positif dengan menganggap Sharnaaz membelinya untuk krew-krew bukan beragama Islam. Untuk makluman, Sharnaaz dan beberapa pelakon lain kini berada di Jepun untuk penggambaran drama Suamiku Encik Sotong.

asahi sharnaaz ahmad

Diminta memberi penjelasan oleh Mstar Online, Sharnaaz Ahmad tidak merungkaikan misteri pemilik tin arak itu sebaliknya menganggap isu tersebut seperti sengaja diada-adakan seolah-olah ingin mencari kesalahannya. Malah bagi Sharnaaz isu tersebut langsung tidak menjejaskan dirinya.Kata Sharnaaz:-

Banyak isu lain yang boleh dibuat. Kesalahan orang kalau cari memang seronokkan? Tetapi pernah tak kita melihat kesalahan pada diri sendiri? Ini membosankan.

Perkara itu, orang yang bercakap. Bukan saya. Jadi saya tidak hairan pun. Saya lebih pentingkan kerja daripada perkara itu

Sharnaaz Ahmad turut menggunakan Twitter untuk melahirkan rasa terkilannya mengenai isu ini.

asahi sharnaaz ahmad
asahi sharnaaz ahmad

Walaupun begitu, persoalan utama mengenai pemilik tin arak itu tidak terjawab. Mungkin ia memang hal yang tidak penting dan tak perlu dibicarakan. Semoga lain kali lebih berhati-hati ketika memuatnaik sebarang gambar supaya tidak timbul kontroversi murahan sebegini. Mata rakyat Malaysia ini memang tajam lain macam. Tak gitu?

P.S: Bekalan RON97 kembali normal minggu depan

91 responses to Kesalahan Orang Kalau Cari Memang Seronokkan? – Sharnaaz Ahmad

  1. Lalaland says:

    typical Malaysian….suka jaga tepi kain org. btul kata sharnaaz…mmg seronok cari kesalahan org tp salah sendiri tak sedar….

    0

    0
    • mutiara says:

      ermm..senang je statement nak lepas..lepas kat dunia aje..sendiri mau ingat

      0

      0
      • tak tahu baik senyap..agak2 kalau kite tuduh sharnaaz minum arak sedangkan die tak minum langsung ape yg kite dapat? tak pasal2 dapat saham free..boleh nampak yg sharnaaz mmg tak nak layan gosip murahan mcm ni..tapi kalau mmg die minum pun tu masalah die..minum arak orang nampak sangat haram..pakai baju ketat2 sampai nampak tetek, bukan laki bini pegan tangan bersepah kat luar sana…takde pulak org nak bising ek?

        0

        0
        • Datin Semah says:

          kami percaya kata2 Sharnaaz, Asahi beer utk buat… cuci toilet. :)
          k adios.

          0

          0
        • murukuya sateri says:

          Bising jugak deh…
          minum arak dosa besau
          baju ketat dosa ringan…

          0

          0
        • Mak Jemah says:

          mungkin tu sebabnya si charnaz ni panas baran erk, org minum beer senang marah2. sbb tu islam x galakkan alcohol. tak gito?

          0

          0
        • Baby AA says:

          dagu sharnaaz dah berlipat, sila diet sikit please. nanti jadi mcm musuh sendiri bro iaitu…azwan ali.

          0

          0
        • ND LALAT says:

          BIASALAH MAMAK. MAMAK KAN DARAH KELING. CAKAP PUTAR2 BELIT. BE A GENTLEMAN LA BRO. KONON MACHO SANGAT. PODAHHHHH!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          JAWAB JER LAAA SOALAN ORANG RAMAI TUUU…

          1. BETUL KE IDAK ITU ADALAH ARAK??

          2. KALAU ITU ARAK… KENAPA ARAK ITU ADA DALAM TROLI ENGKO??

          3. KENAPA ENGKO JAHIL SANGAT SAMPAI BERGURAU NAK MINTAK SYARIKAT ARAK SPONSER ENGKO??

          Jawab jer… kan senang… x der la org ramai nak ngumpat….

          0

          0
        • zairin says:

          Shanaz ni klu nak bergurau pun mana boleh kata Mintak sponser dr kilang arak. Aduh … boleh jatuh dosa dn kata2 Shanz itu tak dibenarkan dlm islam. Dlm islam ada garis panduan mengenai gurau senda. Bnyak Hadith Nabi mengenai gurau senda.

          1

          0
        • anon says:

          murukuya….betina dua ekor yg bersama dgn sharnaz tu tak tutup aurat…..dosa besar ke kecik???
          Bila nampak arak or b a b i , bukan main lagi org kutuk. Tapi bila duk berhimpit2 dgn betina or berzina, org takdelah bising sngt.

          0

          0
        • shanana says:

          arak ibu segala maksiat dan kejahatan..faham?

          0

          0
      • Lalaland says:

        mmg senang je statement. kalo dh 1 msia crita yg konon2 dia beli beer mmg la dia kecewa sgt. kalo btul kt ni nk baiki kesalahan org kt tegur org tu secara peribadi, bkn malukan dia d public. sendiri pun mau ingat la…

        0

        0
    • minah jambu tlajak habis merah says:

      memang betol tu lalaland….benda yg kt dlam troli yg dorang pertikai kan ..kenape tk pertikai kan benda yg kt dalam seluar shahnaz ? mana tau ada satu lagi Asahi tol tak …orang2 ni semua pengampu orang kayaaaa sengaja nk cari pasal ngan shahnazzzzzzz..helo shahnaz u buat bodoh pon cantek lah ! biar dorang aje yg melalak2…lov u shahnazzzzzz..

      0

      0
    • lililand says:

      amboi sharnaaz cakap seronok mencari kesalahan orang lain tapi salah sendiri xsedar.yang dulu awak mencari kesalahn si azwan ali cakap berselfie masa tengah berkabung.kau tahu xyg dia selfie bukan time berkbung tu.ko sedap ja menghantam kata xjaga adab.kesalahan org kau nampak sngat.bila orang nampak kesalahn kau terus cakap org sibuk cari kesalahan ko.wartawan tanya tak plak ko menjawab soalan siapa punya.putar belit jawapan kot lain.

      0

      0
    • MARINA PUKI says:

      SO BETUL LAH ARAK TU DIA PUNYA

      0

      0
    • murukuya sateri says:

      Anon(malas kau ye nak create nama)
      Mengikut ilmu pendidikan islam setakat tingkatan lima…murukaya dapati
      minum arak ni dosa besar…
      tak menutup aurat dosa kecil..yang lama2 boleh jadi besar..

      murukuya tak nampak pun sotong dan 2 gadis ni berhimpit2..jarak agak jauh kalau nak kata zina..sangat twk munasabah di mana mereka di tempat umum dan terbuka…
      (Tak baik panggil gadis2 ni betina)

      0

      0
      • nak komen jugak says:

        Ya..Anon.
        arak..babi..tu semua najis, haram dan dosa.
        kalau tak tutup aurat tu dosa besar hukumnya tp dia tak najis. ada beza kat situ.
        org islam patutnya tlg belikan arak pun tak boleh sbb mmg akan meniumbulkan fitnah dan syakwasangka begini.

        0

        0
    • cyberjaya says:

      Masalahnya minuman arak tu dah terang2 ada dalam troli kau kalau xbetul orang xkan mengata sekurang2nya kau terangkan la siapa pemilik minuman tersebut 2 je xyah la gelabah biawak kata macam2 dekat bangsa sendiri…cuba kau pikir logik la sikit kalau orang melayu masuk pasaraya pas 2 ada tin arak dalam troli mesti orang di sekeliling terkejut jugak napa orang islam minum arak secara terang2, umur dah meningkat sharnaaz oiii mau respect sama lu punya ibu bapa dengan tuhan xtakut mati ke? Bukan susah pun kalau bukan kau punya cakap je la terus terang!!! This person is POYO!!!

      0

      0
  2. Pondan Lorong Kunyit says:

    Thank shanazz, lepas tengok cerita suami en sotong..inspirasi sangat..saya harap laki luar sana sudi terima saya sebagai isteri seadanya..huhuhu

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Jawapan cover laa……poyosss

    0

    0
  4. rania amyra says:

    soalan nya senang jer, tin tu milik sapa? so jawapan gak mesti senang tp nape sharnaaz cuba koner ke lain… spt ada sesuatu.. jika tin tersebut bkn milik nya mesti dia dh naik hntu tp jwpan nya spt menarik rambut dlm tepung, rambut x putus tepung x berselerak….

    0

    0
    • jeni says:

      Memang kak, tapi kalau dah masuk internet cukup bukti…ibarat bangkai gajah yang tak boleh ditutup…akak cuti ke?kat mana2 artikel ada komen akak…

      0

      0
    • Lucy Heartfilia says:

      aku rasa org dislike bukan statement dia, gambar avatar dia tu. hahahah

      0

      0
      • rania amyra says:

        knp ada mslh ke dgn pix saya tu? xada undang2 yg mengata kn x bleh pakai pix sndr kan… jgn pandai nk gelak kan org jika muka sndr pun takut nk tnjuk wahai sahabat :)

        0

        0
    • Thumbelina says:

      Cik Adik, awak pastikan je awak tak tinggal solat okeh. Awak pasti n cinfirm n yakin ke yg semua benda tu dia sorang yang beli ke ada orang lain jugak yg tumpang sekaki? Sudah lah, awak jaga je adik2, kakak2, sepupu sepapat awak supaya tak buat benda yang bertentangan dengan agama Islam. Sekarang dah ada website perempuan2 kat malaysia nie sedang buat zina dengan bf la konon. Awak jaga je keluarga awak keh. Google lah kalau nak tengok, jangan2 ada orang yg awak kenal kat situ. Good luck.

      0

      0
      • rania amyra says:

        Thubelina… trima ksih atas nasihat tp rasa nya lbh baik nasihat diri sndr dl sblm nk kata org kn :)

        0

        0
        • Thumbelina says:

          Pandai pulak awak balas macam tu yek, apa kata awak pulangkan balik apa yang awak cakap tu pada diri sendiri? Tal sama ke apa yang saya buat kat awak tu dengan apa yang awak buat kat artis di atas? Kenapa tak awak nasihat diri sendiri dan keluarga awak dulu sebelum awak nak kata orang kan? Sedap tak rasa nye di kata orang? Tepuk dada tanya diri sendiri laa …

          0

          0
        • watevernever says:

          nampak sgt thumbelina ni kuat sentap hahaha

          0

          0
    • minah jambu tlajak habis merah says:

      eh helo ! koner tk koner kau ape peduli ha !! jangan nk sebok pasal shahnaz lah ! dia nk tarek rambot kt dlm tepong ke nk tarek rambot kt dlm sotong ke kau ape peduli huh ! kenape nk sebokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sangat pasal tin beer asahi tu !!!!! kalau nk sangat ha minom lah ! jangan cakap banyak lah !!

      0

      0
      • rania amyra says:

        tahniah.. bahasa yg melambangkan bangsa spt org x ada pegangan agama…

        0

        0
        • Thumbelina says:

          Elok jugak bahasa awak cakap orang tak ada pegangan agama, sepertinya pegangan agama awak hebat sangat. Kalau hebat, awak tak mengata orang lain tak ada pegangan agama tau … Kalau awak marah dengan kenyataan nie, pertanyaan saya kenapa awak nak mengata orang?

          0

          0
        • gila lah tu says:

          skit mntal kot thmbelina ni aku rsa krja nk smash org ja krja hng kn…hng nk sntap psaipa ka hng ni sharnaz hahahahaha

          0

          0
        • Thumbelina says:

          Hello awak “gila lah tu”, dah nama awak gila buat aje lah macam orang gila okeh. Nak kata orang mental lah pulak, jangan nak kata orang lain lah awak pun orang gila. Sama lah awak dengan manusia yang lain suka hentam dan kutuk orang, lepas tu kalau orang kutuk, hentam, hina dia pandai pulak laa marah. Belajar dulu jadi batu or lebih baik awak stay jadi gila, hentam orang lain still tak de rasa ape2 and tak rasa berdosa dan diri kena hentam balik pun tak marah n tak rasa ape2. Jaga diri sendiri lah dari asyik nak peduli hal orang …

          0

          0
        • thumbelina meroyan sakai says:

          ko dh nape thmbelinak oiii dh ruper org meroyan ja…shanaz tu boipren ko ke yg nk jnjung sgt phuii..ko tu ptt jg dri ko sndr lau dh rsa dri ko tu bgs jgn dok kmen kt sni weiii..ko pun lg truk mengata org phuuuiii

          0

          0
        • Thumbelina says:

          Wahai manusia yang guna nama “thumbelina meroyan sakai”, kalau ko nak meroyan ko meroyanlah sorang2, ada aku kacau ko ke? Tengoklah manusia jenis macam nie, kalau dia kutuk orang lain boleh lah pulak, orang lain yang dia kutuk tu tak ada perasaan lah konon kan, kau orang je yang ada perasaan dan hati, tapi bila bab ada orang kutuk dia, suku sakat papat dia, meroyan bagai nak gila lah pulak dia, belajar lah buat hati dan perasaan tu macam batu, lepas tu baru boleh kutuk orang lain. Kalau tak sanggup nak tahan perasaan marah dan meroyan tu, baik jangan kutuk orang lah. Guna otak lah sikit.

          0

          0
  5. Leeya says:

    love you abg Jebat..

    0

    0
  6. FD says:

    Good answer..kang cakap bkn milik org kate abg jebat xngaku n mengate mcm2..if ckp mmg milik pn org mengate mcm2 gak..baek toksah layan..yg xtau ape2 baek pk positif jerk..nant xpasal2 dpt dosa kering..

    0

    0
  7. Nurul says:

    Tak menjawab soalan.

    0

    0
  8. LU PIKIR LA SENDIRI says:

    Kuiz minggu ini : Milik siapakah tin arak itu?
    a) Sharnaaz
    b) kru produksi
    c) 2 orang wanita yang berada bersama Sharnaaz
    d) Semua diatas

    Hadiah berupa tin asahi untuk pemenang.

    0

    0
    • solo_wing says:

      bagi hadiah root beer boleh bro? saya tak minum la asahi beer ni :p

      0

      0
      • Mirai Suenaga says:

        hadiah dia tin jer. dlm tu ntah ada isi lagi ke tidak. hahaha.
        bagi tin utk buat collection kot mcm org kumpul tin coke

        0

        0
  9. anon says:

    sendiri tanya, sendiri jawab, lu pikirlah sendiri

    0

    0
  10. Anonymous says:

    better klu owng tnya lg abg jebat kne jawab,klu wat cam nie lglah owng akn cakp macam2 n boleh jatuh fitnah..paper pun lakonan sharnaz mmg mantap.

    0

    0
  11. sotong hitam says:

    mata rakyat Malaysia setajam lidah mereka…tajam mencari kesilapan org dan tajam mengata org. kenapa hanya shanaz sahaje yg ditanya sedangkan ade 2 lagi org dlm gambar tersebut? org kalau tak suka seseorgtu jgn terlampau sangat sbb takut belakang hari nanti bende yg serupe kene batang hidung kite… sebaik2nye kite berdoa agar muslimin dan muslimah yg berade dinegeri org dapat memelihara keislaman mereka….pada yg menulis article ini jgn mensensasikan sangat bende yg boleh membuat org marah dan menjatuhkan air muka seseorg…tak takut ker??

    0

    0
    • murukuya sateri says:

      Memang tajam..semua tajam, tapi rakyat malaysia yang bernama sotong ni tak tajam fikiran….kau tengok la masing2 ada troli sendiri…bayau masing2. Troli dia jer ada asahi.hanis zalikha nampak mcam tu..solat dia jaga.

      0

      0
      • minah jambu tlajak habis biru says:

        pasal troli yg korang nk kecoh2 kan hahahahahahahahahaha mlayu mlayu apeeee punye mlayuuu hahahahahahahahahahaha pasal Asahi ponnn nk di jadi kan isu macm bahlol ! pasni Asahi makin laris dn maju lah kannnnnn…minah jambu bukan Nye apeeee orang2 ni semua dh sama macm story GOD MUST BE CRAZY pulak hahahahahahahahaha ! Nampak tin Asahi macm Nampak rimau !! hahahahahahaha hadoiiiiiii naik penat minah jambu ketawa lah !

        0

        0
        • Anonymous says:

          sawan ke minah jambu tlajak habis biru ?? dah macam org gila, ntah2 ko pun minum. ye dak ? saje cover line lettew ..kuang kuang kuang..

          0

          0
  12. Hakak Sedih says:

    Aku tanak fitnah dia minum ke apa lah kan tapi tak pernah dgr ke orang yang sengaja buat perkara sampai timbul fitnah pon berdosa jugak. Kalau tanak kena fitnah tak payah la tunjuk perkara-perkara yang boleh buat orang lain mengata.

    Mengata/mengumpat/memfitnah tu dah sah sah lah berdosa besar. Tapi yang jenis buat orang lain mengata ni reti jaga diri ke? Kalau taknak orang jaga tepi kain sendiri, jaga lah kain sendiri tu elok2 jangan orang lain nmpk kudis buta kat celah kangkang.

    Bukan semua orang kat dunia ni di lahirkan untuk dipuji/dipuja. Dan bukan semua orang lahir kat dunia nak kena kutuk/bahan/fitnah. Peace.

    0

    0
  13. cili padi says:

    kalau jawab bukan nanti kate, nak menipu, respon yg terbaik shanaz!! biar mereka penasaran dan pertikaikan sendiri…bagi yg menulistu taniah kerane menjadi ‘starter’ atau pencetus buat pembaca mengutuk dan bertelingkah sesame sendiri…

    0

    0
  14. bruneian says:

    kubur masing-masing, tak kisahlah mulut orang susah nak tutup nanti ia pandai berhenti sendiri. insyallah kebenaran akan terbongkar jua nanti sabar menempuhi segala dugaan, all the best, support you always.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    jauh jauh buat penggambaran sampai jepun…tak best mane pon drama encik sotong ni

    0

    0
  16. minion says:

    kalau ikut ayat dia ‘perkara tu org yg bercakap, bukan saya’

    perkara tu=minum beer
    org bercakap=org kat luar yg tgk gambar beer tu dlm troli
    bukan saya=si sharnaaz

    so secara halusnya dia nk kt dia xckp pun dia minum even gmbr dia minum pun xde, dia relax je tapi org yg tgk melalui gambar yg kt dia minum…sdngkan xde pun perbuatan tu..so boleh phm la drpd ayat dia tu apa yg dia nk ckp..apa pun hanya Allah shj yg berhak utk mengadili dia, bukan kita manusia..peace..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    drama encik sotong makin bosan. zzzzz

    0

    0
  18. abcdefghijklmnopqrstuvwxyz says:

    aku pcya skit Sharnaaz dr si akim.btw brg dr troli tu mmg dia nk beli ke or dia buat shot drama en sotong? kalau dia buat shot n bgambr apa mslhnya? ta tau hujung pangkal ta usah bcte psl hukum laaa.

    0

    0
  19. nice says:

    laen kali share la lagi gambar banyak2..huh

    0

    0
  20. Lucy Heartfilia says:

    Setakat pegi Jepun nak shooting dlm supermarket, lebih baik shooting kat Aeon tu haa..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    dia minum, jd air kencing dia jg

    0

    0
  22. xtau says:

    pembetulan diorg shooting #cintakutertinggaldiokinawa bukan encik sotong. jngn wat fitnah melainkan nampak dngn mata sendiri. kalo nak sure tnya due artis pempuan yg ada.. sama la kita doakan agar umat islam x terus tersesat lg baik.. #justsaying

    0

    0
  23. Mimie One Nation Emcee says:

    Bukan shooting suamiku encik sotong lah nara! Suka hati ko je kan main letak situ.. ni cerita cintaku tertinggal di okinawa… cakap bongok kang marah..! lepas tu, rajin pulak gi zoom ke Kandungan troli tu.. bagus gile! mmg seronok cari salah org..

    0

    0
  24. rose says:

    one of the way that can possibly end the speculation is to just answer the freaking issue. beating behind the bush much? :p

    0

    0
  25. minah jambu tlajak habis merah says:

    helo shahnaz ! u jangan cakap ape2 lagi u diammmmmmm aje ok….ape yg u boleh buat cuma senyum aje tk perlu kate ape2 ok …lov uuuuu..

    0

    0
  26. anon says:

    statement dia’sampai jepun bawak nama malaysia’??? ko berlakon kat sana je kot utk drama msia, bukannya ko berlakon dlm film jepun ke hape…eiyyyyy, jgn nak persan lah syarnaz oiii, takde naiknya nama msia setakat ko shooting kat sana, puiiii… tak payahlah nak tegakkan benang yg basah

    0

    0
  27. Juragan says:

    Dah namanya retis, apa yang korang harapkan sgt tentang pahaman mereka pada agama? Kalau dorang paham, takdelah depa duk berlakon pegang peluk cium gitu. Sbb tu nak minat retis, jgn laa taksub sgt.

    0

    0
  28. abang askar says:

    Itu semua hanyalah propa semata mata…publisiti untk cerita Cintaku Tertinggal Di Okinawa….harap semua jangan terlalu emo untuk berdebat….aduh…aduh ..aduh ..aduh..aku tertipuuuu..KAK MAS IDAYU sambil bergelek….sakan.

    0

    0
  29. sick! says:

    1. Dia tak perlu jawab dgn korang siapa pemilik beer itu.korang siapa?

    2. Korang hanya berhak menegur atau memberi komen tentang kerjaya dia. Kerana korang bayar untuk menonton. Peribadi dia, hak dia.

    3. Kalau dia yg minum, apa kau kesah? Kau pergi kat pharmacy2 dan buat survey brapa ramai anak muda belum nikah dok beli pregnancy test kit. Pergi tegur org2 biasa kat pub2 dan disco tu.

    4. Pergi buat reflection diri sendiri. Hari ni apa aku buat? Brapa banyak dosa aku ini hari.

    5. Jangan sampai bangsa asing mengatakan yg bangsa melayu ni lowest of the lows!

    U people are SICK!

    0

    0
  30. mawar says:

    kantoi..sbb tu xde jwpn..dah x minat ko jebat propa!!

    0

    0
  31. ecah says:

    sebab tu la awek dia lari

    0

    0
  32. Siasat says:

    Aku pikir shanaaz mmperli Shila Amzah kot……..

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Tetap salah. membawa, membelikan, menghidangkan dan membayarkan adalah haram hukum nya walaupun x minum. faham lah agama sikit.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Well kadang2 kita x perasan atau wat2 tak perasan kesalahan kita .. macam mak bapak kita tegur sebab sayangkan kita kenapa awak tak bole fikir camtu…

    Selalu dia ni fikir nya negatif…hati x bahagia ke???

    0

    0
  35. rata says:

    Aku bukannya minat chanaz pon tapi Yg korang nak sibuk sngt ni kenapa? Dosa dia biar dia la yg tanggung. Sakai mambang btol la.sakai sakai sakai!!!!!

    0

    0
  36. norhayati says:

    kesalahan ka itu?? klu dh tau salah n haram..knapa bli??…sendri yg ckp salah….org xcri kesalahan..u yg aibkn diri u sendri…ingat lh p jepun p mna pn..mmg org mlysia x nmpk..tp ALLAH TAALA nmpk….itu pling penting kn dr kerjaya u…kja u pn rezeki dr Allah…

    0

    0
  37. mojo says:

    Ke jepun bawa nama malaysia? filem? drama? ooo.drama kemaruk celah kangkang tu?kemaruk bercinta tu?berlambak real porn kat jepun tu.tak layannya dia orang drama kemaruk tak dapat celah kangkang nie.

    0

    0