Written by AbangNara | November 12th, 2013

Akhirnya perbicaraan kes khalwat Shah Jaszle dan Farah yang terjadi sekitar Mei lalu telah pun bermula. Kes ini disebut di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya. Menariknya, Shah Jaszle mengaku tidak bersalah manakala Farah Nurizzati Salleh, 21 mengaku bersalah atas pertuduhan tersebut.

farah kes khalwa

Susulan pengakuan tersebut, Farah dikenakan hukuman maksimum iaitu denda RM3,000. Shah Jaszle kemudiannya dibebaskan dengan ikat jamin RM1,500. Kes ini ditetapkan untuk sebutan semula pada 21 Januari 2014. Sama-samalah kita nantikan perkembangan seterusnya

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

54 responses to Kes Khalwat, Shah Jaszle Tak Mengaku, Farah Mengaku Salah

  1. 1st says:

    lihatlah dunia….
    aku firsttt !

    0

    0
    • Joe Jambul says:

      bila kes dah ngadap ke mahkamah sampai ke seluar dalam abis diselongkar.. nasib ko la shah jaszle oooiiii..

      0

      0
      • Baby AA says:

        Kantoi !!!!!

        0

        0
        • parah says:

          owh… kalau mengaku salah denda RM3000
          kalau x mengaku ikat jamin RM1500
          macam pelik jer….

          patut shah jazle x ngaku… die mane ada 3000… pinjam neelofa pun x byr blk….

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          tengok aku, dah la hensem
          kahwin wat hubungan halal..
          ko apa jadah klik me pliss..

          0

          0
        • mak kiah says:

          ikat jamin maksudnya kes dia tak settle lagi, kes tu akan dibicarakan. kalau selepas kes dibicarakan hakim putuskan Syah Jasle tak bersalah, dia akan dapat semula duit jamin tu dan dia bebas dari tuduhan khalwat..tp kalau dia dihukum bersalah dia boleh didenda atau kalau tak mampu bayar denda boleh dipenjara. jumlah denda berbeza ikut state (enakmen syariah ikut negeri). Sementara Farah tu mengaku salah dan didenda 3000, lalu tutup kes. Jadi dalam rekod dia ada tercatat kesalahan khalwat yg dilakukan beserta jumlah denda yg dikenakan keatasnya.

          Khalwat pasangan Ajnabi (tiada ikatan perkahwinan)

          Sabda Rasulullah SAW :

          “Janganlah kamu bersunyi-sunyian dengan perempuan yang tidak
          halal bagi kamu kerana sesungguhnya orang yang ketiga bagi
          mereka berdua ialah syaitan.”

          0

          0
      • nasi ayam sedapp says:

        parah lah artis Malaysia….tiap2 hari keluar gosip

        0

        0
        • maie says:

          Aku tahu mesti ramai tak suka ayat aku ni sebab gosip2 macam ni la aku lebih suka layan artis jepun dengan korea. Macam Korea kalau diorang betul2 bersalah dalam apa2 skandal automatik artis tu berhenti dalam apa2 siaran yg diorang tgh kerjakan waktu tu. Kalau di Malaysia kita panggil tutup periuk nasi. Kalau kat sana dah tahu salah diorang akan mengaku sbb peminat sana mcm detektif. Sebab tu artis2 sana lebih pandai jaga diri, jaga skandal and sayangkan peminat.

          0

          0
        • Tanah Tumpah Darahku says:

          Pegi pindah ke negara kesayangan ngko… sekian.

          0

          0
        • eh eh eh says:

          @maie
          erk aku rasa ko tak cukup tau lagi pasal artis kat sana secara mendalam. Both Japan n korea. Dorang tak se innocent seperti yang ko sangkakan. kalo kes khalwat ni memang xde la kat sana kan. tapi seks scandal dorang kebanyakan nya dicover oleh management dorang.. dorang beli media maa. dan pasal peminat tu pon satu hal. Dorang sebenarnye obses tahap ‘sick’ tu yang ko cakap tahap detektif tu.. N itu adalah salah satu punca kenapa artis korea paling ramai suicide. Just nak gtau je jangan terlalu sanjung artis sana

          0

          0
        • K.A.A says:

          terima kasih mak kiah.. baru faham sekarang..

          0

          0
      • Fahrin Ahmad says:

        pegi nikah dulu la setan!
        klik me pliss..

        0

        0
      • Wawa Zainal says:

        cam setan je .. cam sila jer…
        kahwin lah …klik me ploisss

        0

        0
    • papan says:

      ni la namenye dh berak tengah jln xnk mengaku kui2

      0

      0
    • kuangkuang says:

      bahaya ni kalu dpt lelaki mcm ni..walaupun kita xtau sapa betul and sapa slh tp kalu btul la si jaszle ni jnis yg mcm ni bahaya sgt..kpd gadis-gadis di luar sana kalu la bf or tunang jenis yg suka tipu or playboy..pls la stay away from this kind of people..same goes tu jejaka-jejaka..kalu gf playgirl tu tnggal je la..sbb maybe kita hrp dorg brubah but the reality bkn mcm tu..unless dia mmg dh berubah..

      0

      0
  2. cicakiut says:

    amboi… tak ngaku lah pulakk….

    0

    0
  3. Lolita says:

    Nasib la jd laki sape satgi..

    0

    0
  4. TIKUS says:

    ish3..

    0

    0
  5. sayonara says:

    i yg ke lima ok!!!

    0

    0
  6. nasihat says:

    pada pompuan luar sana, pasni jadikan iktibar..kesian dgn farah ni..

    0

    0
  7. ehh says:

    dia xtrgerak hati ke nk byr hutang neelofa 5k?

    0

    0
  8. pemerhati says:

    memang poyo je…
    memang poyoooo je..
    memangggg sgttt poyoooo je mamat ni….

    0

    0
  9. Anonymous says:

    aku x minat tiga2 eko nii….tunang jazle..jazle n pompuan ni…

    0

    0
  10. emas says:

    Once a liar always a liar..nati dah kawin buat lagi..zzzz

    0

    0
  11. mak jenab says:

    kalo si pompuan ngaku, si laki nafi, so, si pompuan tue berkhalwat ngan sape..?? ngokngek betol..!

    0

    0
  12. antara artis yg menjadi idola dan pujaan kebanyakan remaja terutama pelajar yg berbangsa melayu-islam.

    stiap org tak lari buat salah……tpi knp harus nk bt salah yg terang2 kita boleh pikir baik buruk yg bkl mjelma?

    artis……hmmmm……artis kan……lihat la dunia!

    0

    0
  13. ana says:

    Insyaallah…one fine day, pasti kebenaran akan terbukti…who is a liar or not…..we’ll see jelah..

    0

    0
  14. banana says:

    tak habis lagi ke citer dorg ni.. ingat da hbis..

    0

    0
  15. Mak Tom N Jerry says:

    Shah Jaszle ni penipu besar! Gambar kau dgn perempuan tu dah terpampang tak mengaku lagi! Tetapi undang2 kat Malaysia ni pelik! cuba korang baca balik…………
    MENGAKU SALAH=Kena denda RM 3000
    KALAU TAK MENGAKU =Ikat jamin RM 1500

    So lepas ni siapa masuk court baik jgn mengaku salah!

    0

    0
    • julia says:

      mengaku salah tu kes terus tutup.

      yang diikat jamin akan dibicara dan bakal berdepan dengan kos yg lebih banyak (on-going). tu pun slow ke?

      0

      0
      • Julia anak haram says:

        Hello julia anak haram…kau ni mmg stok2 anak haram lah! menyibuk kat komen org dah kenapa? sedap2 kau je nak tulis kata org lain slow! kalau ikut hukum hudud si shah tu dah kena rejam tau! jgn tunjuk kau ni pandai sgt kat komen org.

        #Julia anak haram dulu mak bapak dia berzina mcm shah jaszle masa nak keluarkan dia.kesian!

        0

        0
    • ABC says:

      Ikat jamin je 1500 sbb nnt nk bicara lg..kalo yg kene denda 3000 tu lepas la xyh bicara dh…

      0

      0
  16. WAWA KIDAL says:

    farah tu pon murah sgt mudah sgt serahkan body kat lelaki cam tu..jdkan iktibar pompuan di luar sana..jgn murah sgt gadaikan body demi cinta..farah dapat dah balasannye..dara pon dah xde.maruah tergadai..satu malaysia tahu psl die..ade tak lagi nak terima perempuan mcm die??

    0

    0
  17. cacacici says:

    Mak tom cat mana ada pelik…mengaku kena bayar rm3k so settle lah hal pompuan tu, cuma akan ada susulan mcm kaunseling oleh pihak jabatan agama. Yg jantan tu kena ikat jamin tapi kes belum settle masih lg kena sesi bicara di mahkamah. Ade faham….jgn cepat sgt nak komplen..tak tau pi lah cek dulu…

    0

    0
    • Mak Tom says:

      Ngekkk kau cacacici…aku sebut pasal bayaran yg di kenakan! macam murah jer harga undang2 kat Malaysia ni macam harga diri si Farah tu! (Lain kali baca betul2! ye cacacici) si SHAH JASZLE tu sampai bila pun dia ngaku salah sbb nanti bakal doktor lari dari dia…Apa pun tak dapat,..dia tu bkn laku sgt pun!

      0

      0
      • dena says:

        kesian mak tom..dia x faham…org dah terangkan pun still x paham2…

        mane murahnye ikat jamin…

        kes farah rm3000 – settle
        kes shah jaszle rm 1500 + kos lawyer + kos bicara + cost of time + kos semua2 yg lain + nak campur bil api bil air + gaji pelakon2 extra… haaa………mane ade murah..kos lawyer etc bukan seribu dua tau

        tp aku tahu the end die mmg menang…artis… pedehal…yg ade makmal dadah pun boleh lepas

        0

        0
        • dena bontot besar says:

          weh Dena kau dah terangkan sikit jgn nak bsr bontot lah dkt sini.. Agaknya shah tu berkhalwat dgn kau tu yg meroyan sakan sbb farah tu mengaku bersalah! peminat shah jaszle ni meroyan pulak artis kesayangan mereka kena kutuk.

          budak dena ni confirm stok perempuan murah2…jolok je terus dapat.

          0

          0
      • nasibkaulahlabu says:

        mak tom tadi cakap lain ni cakap lain.memula soh org jangan ngaku sbb lagi murah dari mengaku..tibe2 ckp harga undang2 kt malaysia ni murah.
        ceh mak tom pn cm si jazle ni…..dah salah xmo ngaku salah.
        teetttttt…!

        0

        0
  18. Melayu Tegar 2020 says:

    Hidup UMNO!! Hidup Melayu!! Hidup Bumiputera!!
    Bersama-sama menuju wawasan 2020..
    Kearah negara berpendapatan tinggi dan maju!!!!!!!!!

    Dulu, Kini & Selama-lamanya BN!!

    0

    0
  19. nenek says:

    ko kwen ngan nenek jer la shah oi,pndai la nenek ubatknnn

    0

    0
  20. MULUTJAHATGILER says:

    KALAU AKU TENGOK SHAH JAZLE NIH BERLAKON WATAK BAIK
    TANGAN AKU RASA MACAM NAK LEMPANG JE !!

    WATAK APE YANG DIA BAWAK SUME TAK KENA !!

    SESUAI LAA TUH BESFREN = GAMBIT + SHAH JAZLE + AMMAR ALFIAN..
    Zzzzzz ~

    0

    0
  21. Melayu Tegar 2020 says:

    Ini bukan ajaran UMNO!!
    UMNO & ISLAM tak dapat dipisahkan!!

    Haram Jadah mereka ini semua!!
    Hidup UMNO!!! Hidup Melayu!! Hidup Bumiputera!!

    Kearah Wawasan 2020!! Rakyat Berpendapatan Tinggi!!
    Satuuuuuuuuuuuuu Malaysia!!

    0

    0
  22. chinta chanduri says:

    apa kaitan politik pulak ni bodoh.

    0

    0
  23. […] wanita yang bernama Farah. Akibat penangkapan itu, pertunangan diputuskan. Ketika perbicaraan, Farah mengaku bersalah atas tuduhan khalwat, sementara Shah Jaszle minta dibicarakan. Sama-sama kita nantikan perkembangan kes […]

    0

    0
  24. abg long says:

    Oi bahlol jgn nk maki2 kt snie bleh x sme2 mlyu pn nk bgdoh psl ni xde manfaat la wei!
    Klau nk jugde sgt judge shah to je

    0

    0