Written by Bella | December 9th, 2015

Kes Shah Jaszle yang ditangkap khalwat bersama Farah Nurizzati kira-kira dua tahun lepas merupakan kontroversi yang cukup hangat kerana beliau pada waktu itu bergelar tunangan kepada Redzwani Putri.

Dihimpit dengan pelbagai persoalan Shah mengaku tidak bersalah dan menyatakan ia satu perangkap.

Shah akhirnya mendedahkan situasi sebenar semasa beliau diperangkap oleh Farah ketika memberikan keterangan berhubung kes tersebut dihadapan Hakim Syarie, Mahkamah Rendah Syariah Daerah Petaling, Abd Halim Abu Samah semalam.

Menurut Shah, beliau yakin Farah pada waktu itu sengaja memerangkap beliau kerana cuba untuk memutuskan pertunangan bersama Redzwani.

Saya mengenali Farah tiga minggu sebelum ditangkap khalwat. Dia merupakan penjaga pakaian produksi untuk drama lakonan saya. Saya yakin apa yang berlaku adalah rancangannya yang mahu saya putus tunang ketika itu.

Pada 15 Mei 2013 selepas pulang daripada penggambaran saya berada di rumah kira-kira pukul 11 malam dan kemudian dihubungi oleh Farah meminta saya datang ke rumahnya untuk memilih baju yang perlu dipakai esok, ketika itu dia mahu ambil saya di rumah untuk ke rumahnya.

Selepas memilih baju, dia kemudian menyuruh saya ke biliknya untuk berehat dan selepas itu saya terlelap di katilnya sehingga pada pukul 3.50 pagi iaitu pada 16 Mei 2013 sehingga saya dikejutkan dengan ketukan pintu bilik dan saya sedar Farah membuka lampu dan pintu.

Menguatkan lagi kenyataan Shah bahawa beliau diperangkap ialah ayat pertama yang keluar daripada mulut Farah sebelum wanita berkenaan membuka pintu.

Ketika dia (Farah Nurizzati) ingin membuka pintu bilik dan melihat siapa yang ketuk, dia awal-awal memberitahu dia risaukan kerjaya saya. Dari situ saya sudah syak bahawa ia adalah satu perangkap dan ketika saya menyerahkan kad pengenalan kepada anggota Jabatan Agama Islam Selangor (Jais), saya ada bertanya kepada mereka siapa yang membuat laporan dan pukul berapa laporan dilakukan.

(Kiri) Farah Nurizzati

Anggota Jais memberitahu laporan dibuat pada pukul 11 malam dan dilakukan oleh orang dalam rumah tersebut, walhal ketika pukul 11 malam saya masih berada di rumah saya.

Tidak mahu mengaku kalah dan ingin membersihkan nama beliau, aktor tersebut yang kini sudah mendirikan rumah tangga bersama Hanis Husna memberitahu beliau mempunyai bukti yang kukuh bahawa beliau diperangkap.

Dalam kejadian 16 Mei 2013, Shahrizal dan pasangannya Farah Nurizzati telah ditahan atas tuduhan khalwat di Apartmen Taman Sri Subang dekat sini kira-kira pukul 3.30 pagi oleh unit penguat kuasa Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) hasil aduan orang ramai.

Mereka ditahan di bawah Seksyen 29(1) A dan B, Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995.

Sumber Berita: mStar Online

34 responses to Kes Khalwat: Shah Jaszle Dedah Saat Beliau Diperangkap Oleh Farah Nurizzati

  1. Anonymous says:

    Ah, bodoh la alasan kau. Yang pergi ikut cakap perempuan tu time dia suruh kau tido kat rumah dia buat apa? Dah siap pilih baju *ikut cerita la* balik la rumah sendiri tido. Takde kereta sendiri, boleh naik teksi. Kau lelaki, okay lagi nak naik teksi memalam *aptb*.

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Hehehe…
      Aku mmg percaya ko diperangkap… mungkin betul pmpn ni perangkap ko supaya ko putus ngan bakal doktor tu….

      Tapi… yg aku lebih percaya sangat ko tak buat apa2 kat pmpn tu walaupun tido sebilik…

      Ko didakwa atau tuduhan berkhalwat… yang nyatanya mmg ko berkhalwat… diperangkap tu cerita kedua…

      0

      0
      • Anonymous says:

        perangkap sgttt..
        yg sampai pakai seluar pendek /boxer sampai punai pn boleh terjuntai dh ape halll

        0

        0
        • kecoh guy says:

          masuk bilik dia untuk rehat sekejap? ape kat rumah pompuan tu takde sofa kat ruang tamu ke smpai nak kena masuk bilik dia? tak malu betul ko ni knl baru 3 mggu da brani masuk bilik pompuan…
          bodoooo

          0

          0
        • gatal bebenor says:

          mesti punai tegak bila orang suruh rehat dalam bilik..

          0

          0
      • Anonymous says:

        Aku pelik klu nk perangkap apsal pompuan tu call JAIS pkl 11?tp yg dtgnya pkl 3.50,mmg mcm tu ke cara jais tangkap org khalwat?kot2 mmg ko berduaan ngan dia ada jiran nmpk pg report..

        0

        0
        • Kak Kiah Propa says:

          Yelah Anon.. aku pn heran gak.. x kn report kul 11, kul 3.50 br JAIS dtg?? apa kejadahnyer… propa sgt statement ko Shah Jaszle oiii….

          0

          0
    • Godek says:

      ye2 jer kata diperangkap.Yelah kan,pencuri mana yg nak mngaku dia mencuri ye tak…aku phm sgt perangai jantan mcm ko.Asal blh je carik pompuan kan? Klu ye pun terperangkap,reka la cerita yg npk mcm real sikit.tak penah minat ah dgn ko!

      0

      0
    • Anonymous says:

      em..bukankah ppuan tu kerja bank? mcm pelik2 je shah ni

      0

      0
  2. Iskandar says:

    Pergi rumah Farah pada waktu malam untuk pilih baju, lepas tu masuk bilik dia untuk rehat sekejap? Ok, kami percaya… Ingat orang Malaysia dan hakim ni bodoh ke? Haktui!

    0

    0
  3. tasah sillah says:

    okay Shah. kali ni aku percaya dekat engko. jgn risau. kalau kau tak bersalah, jgn risau.

    0

    0
  4. daun hijau says:

    Dia lelaki….yg pompuan tu panggil pergi rumah & benarkan dia masuk tu apa kejadah??? Bangang punya pompuan. Kemaruk nak kawin dgn artis sampai perangkap org…last last tak dapat juga. Jelas bebenor pompuan ni MURAHAN…
    Lelaki ni dia memang suka benda free terhidang depan mata.

    0

    0
  5. aku says:

    kdg2…..ko ni x guna otak sebetulnya hahahha

    0

    0
  6. Anonymous says:

    dah jemu baca ttg kisah dia ni mana yang betul entah…

    0

    0
  7. manis says:

    kalau aku jadi kau..jalan cerita aku camni nak bagi hakim n orang ramai percaya kat aku..

    SELEPAS MEMILIH PAKAIAN, FARAH MENYEDIAKAN MINUMAN UNTUK SAYA..SAYA TANPA RAGU2 TERUS MINUM KERANA HAUS..TIBA2 SAYA RASA PENING DAN SAYA TAK SEDAR DIRI..

    PADA JAM 3.30 PAGI, SAYA TERSEDAR APABILA MENDENGAR KETUKAN DI PINTU DAN KETIKA ITU BARU SAYA SEDAR SAYA TELAH DIPERANGKAP..

    apa daaa…pelakon pon pun x pandai nak reka cerita…~~~~

    0

    0
  8. sabo je la says:

    menuduh orang berzina tu pun xbaik jgk… eloklah kte sume diam klau kte xtau pape… itu hal dia ngn Allah s.w.t., kte jgn cepat menghukum..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kalau ikut maksud sebenar istilah khalwat ialah mengasingkan diri di tempat yang sunyi kerana bertakafur, beribadat, dan lain-lain. Tapi dalam kes ni, khalwat yang dimaksudkan ialah apabila seorang lelaki berada bersama perempuan yang bukan mahramnya dan tidak ada orang ketiga bersamanya. Tak bermaksud diorang confirm berzina. Tak semestinya dituduh berkhalwat bermaksud dituduh berzina.

      0

      0
  9. tupperwarepink says:

    tuk shah,
    da memang salah berkhalwat. xde istilah diperangkap.
    ko da decide nak pergi rumah tu malam2, pastu bodoh sangat g tdo rumah org tu.
    kata bru kenal 3 minggu, bole lak biasa nk tdo2 uma org. kalau mak ak, marah kot g tdo uma kwn bru kenal. bebal sangat la ko.. bebal sangat.. pathetic.

    tuk farah,
    awat kemaruk nak kawin ngn artis, awat nak perangkap org. best ke nk kawin kt org sbb trpksa. tp tu dosa ko sblm ni la, now ko da mngaku bersalah, ko move on. balik kampung buat business online. rajin2 g kelas agama tingkat kan iman ko. doa kan ko dpt pasangan yg baik

    tuk husna,
    x salah ang sokong laki ang, tapi ang doa la byk2 buka hati si laki ang jadi laki yg baik. all the best

    0

    0
  10. komen says:

    dah alang-alang nak tuduh org perangkap buatla cerita mcm kau berlakon cerita ‘rindu bertamu di abu dhabi’ mcm mana kau perangkap fahrin & Tasha shiela kahkahkah

    0

    0
  11. Sarah says:

    Bangsa orang yang akan buat apa saja untuk melepaskan diri sendiri…Dah salahkan siFarah pulak! Jantan dayus! Telor dah kecut..!

    0

    0
  12. Anonymous says:

    blh pula tido satu bilik,mmg klu yg keje jg baju artis ni semua kn dtg mlm2 ke pilih baju apsal seblm balik abis je shoot trs pilih,lg pun dgn penat los shoot xkn la rajin bnr si SJ ni nk dtg lg umah pompuan ni melainkan ada benda dia nk klu saje2 xkn mungkin..

    0

    0
  13. wana says:

    mengaku bersalah, ending cerita. muhasabah diri. lalui kehidupan yg lebih baik selepas ini…

    0

    0
  14. Beautiful Norra says:

    dua2 sampah….booooooo…!!!

    0

    0
  15. . says:

    Boyan nie memang sampah sarap.sekian.

    0

    0
  16. Xyz says:

    Si SJ ni memang dasar jantan keparat..Saya kenal dgn si Farah dan dah dengar cerita dari nya dan juga nampak bukti2 yg kukuh..Memang SJ masa tu couple dgn Farah padahal masih bertunang masa tu.SJ gigih sangat kata dia tunang secara terpaksa..dipaksa tunang. Tak suka dgn bekas tunang nya..Memang dasar jantan sial ko SJ

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Tak ada topik lain ker??

    0

    0
  18. Xyz says:

    Saya kenal Farah dan memang SJ couple dgn Farah..Dia dulu kerja part time di production house tu. Ada bukti2 yg kukuh..Dia pun gigih kata dia tunang kerana terpaksa. Kata nya dia tak suka pun bekas tunang nya..SJ hidung kemek memang dasar jantan sial..

    0

    0