Written by Bella | August 9th, 2016

Sebentar tadi kami dikejutkan dengan berita dimana kereta jenis Toyota Vellfire warna hitam dengan no pendaftaran WWQ 93 telah dicuri awal pagi tadi.

Berita itu pada awalnya disampaikan oleh sahabat Che Ta iaitu Annas Easkey dan di repost semula oleh beliau di akaun Instagramnya.

Che Ta memohon bantuan orang ramai untuk menghebahkan berita berkenaan dan berharap kereta miliknya itu boleh dijumpai sekaligus memberkas pencurinya.

#repost @annaseaskey with @repostapp PERHATIAN, sesiapa yang ternampak VELLFIRE WARNA HITAM NOMBOR PLAT WWQ93 SILA HUBUNGI 012 616 0949 (afeeq) KERANA VELLFIRE MILIK @rozitachewan1 telah di curi oleh insan yang tidak bertanggungjawab pagi tadi, di harap semua pihak dapat repost dan membantu untuk viralkan, semoga segalanya dipermudahkan dan che ta dapat semula kereta tersebut. thank you!

Harap Che Ta bersabar dengan dugaan ini, memang perit dan terkejut rasanya bila kereta dicuri. Sama-sama kita doakan agar kereta Che Ta dapat dijumpai semula.

85 responses to Kereta Toyota Vellfire Milik Rozita Che Wan Dicuri

  1. el says:

    tadi hilang rm 164,000, sekarang hilang toyota velfire, munasabah diri….

    0

    0
    • Anonymous says:

      muhasabah…bkn munasabah..hihihiii
      x munasabah la ko ni el..kihkihk
      jgn marah…gurau je

      0

      0
      • Anonymous says:

        kat komen hari tu kan che ta cakap gaji pengomen nara setahun pun tak mampu beli handbag dia….jengjeng…kan dah dapat balasan…org sekarang kata cash gitew…. takpelah che ta…sedekah jer kat penchuri tu..ko kan kaya…beli lah keta yg lagi mahal..

        0

        0
      • Aaisyah says:

        … kecoh nenek tua ni. Insuran takkan x ada? Tu la guna nya insuran.

        0

        0
        • waklu says:

          Sedap laa ckp sbb xjd kt diri ko..cer mende nie jd kt diri sendiri tgk cmne..?cara ckp mcm da konpem2 tuhan xkn kasi ko bala apa2..tgk nnti suatu hari kalo keta ko plak hilang..ko nk kecoh ke ko nk acah2 cool..tyme tue laa br ko akn tkenang2 blk perangai mulut longkang ko ney haa

          Insurance da tentu laa bole klaim kalo da hilang tp kne laa ikhtiar jgk carik kn kalo mende da hilang..dh kol 1pg pn still bodo lg ko nie..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Takbur sgt…bila org nasihat ego. Carilah sendiri….

          0

          0
      • Kak Nam says:

        Toyota jer pun bukan Porsche Cayenne kew…Bentley Coupe kewww!!! Beli lain la…ko kan kaya. :(

        0

        0
      • Buddha says:

        Ratu Bulu Mata pelesu minta org awam tolong carikan? Kelas ko…hari tu kemain ko ckp melayu2 dengki. Melayu jugak ko minta tolong…kannn?!!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        Kaya tapi bodoh. Beli kereta mewah taw…pasang GPS trekking x reti. Bengappppp!!!

        0

        0
    • kecik says:

      muhasabah la..

      0

      0
      • Dr.Muhaya.com says:

        sila lihat diri anda ye..kenapa kecurian berlaku..
        dngarlah nasihat..
        jangan pkai ketat…jangan SHOW OFF MENUNJUK RIAK..
        positif kan diri anda
        pasti berhikmah

        0

        0
        • Enot says:

          Tahu plak tu nk minta org awam carikan. Org dh pesan…bila terhantuk baru nk tergadah terhegeh-hegeh minta org cari!

          0

          0
      • Leha says:

        Suka sangat menunjuk-nunjuk. Besok org kebas laki ko pulak.

        0

        0
        • waklu says:

          Cmne perasaan ko kalo org doakn laki ko kne kebas dan btol2 plak kne kebas?tyme tue msti ko ckp tuhan sj nk uji ko or laki ko jenis xguna kn..?

          Tp malangnya x yea..kalo btol kjdian tue tjadi..tue dsbbkn mulut jahat ko arinie yg suka doakn buruk2 kt org laen..sila beringat..

          0

          0
        • Lucu says:

          Artis..nasihat org x nk dengar. Sekarang baru lah nk kecoh…Time senang lupa daratan. Melayu yg ko hina dulu sekarang jilat bontot Melayu kembali.

          0

          0
      • Pelik says:

        Van ni tkde alarm penggera?!

        0

        0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      senang nye orang curi kereta sekarang ni …ape kereta tk berkonci ke ? atau orang2 pencuri ni pandai bukak kereta orang…sape2yg ada kereta tu jangan tingalkn ape2 barang dlm kereta biar kosong2 aje kereta tu..tapi kalau kondom kotek tisu boleh tingalkn dalam kereta ye…pasal dh banyak pencuri kereta skarang…sabar aje la ck ta semoga kereta ck ta tu kembali pada ck ta dengan keizinan Allah..

      0

      0
      • Sekadar Menegur says:

        Habis lahhh, pencuri dah tahu rumah che ta…besok masuk kot bumbung pulak. Baik pindah aja….mcm si Ayu Podah tu!!!

        0

        0
      • Bersangka Baik says:

        Pencuri nk bawak nenek diaorang gi holiday. Ingat Che Ta je nk holiday…

        0

        0
    • Melati says:

      Tahu pulak nk minta org awam tolong pelbagai. Manusia…sibuk kumpul harta. Insurance kan ada? Malas aku…claim je lah insurance ngok!!!

      0

      0
    • Arbakyah says:

      Balasan kpd golongan munafik supaya terus beristikomah. Pengajaran kpd manusia yg leka lagi alpa dgn harta benda…

      0

      0
    • Opah says:

      Dulu kau anggap Melayu2 mcm xde harga yg menasihatkn kau…tapi hari ni kau sedut taik Melayu2 yg kau hina dulu. Dengki, busuk hati lahhh….siapa cari siapa?
      Yg ko hina ada juga menafaatnya yer???

      0

      0
  2. melati says:

    jap lagi Hilang Laki lew plak…wakakakaka..

    0

    0
  3. Kemboja Putih says:

    Syukur la hanya hilang vellfire..kalau hilang anak pompuan awak yang comel tu macam mana? hilang vellfire, boleh beli lain.. hilang anak? tak de gantinya che ta oiiii…berhati2 lah selalu, tak semua peminat meminati awak..mungkin ada diantara mereka meminati kereta/rumah/harta/anak perempuan awk yg comel tu… ANDA SEDANG DIPERHATI…

    hidup la secara sederhana…tak payah menunjuk2…peace!!

    0

    0
    • emas mahal says:

      hilang anak kalau dia culik semua, kalau dia potong tangan dan kaki sahaja dengan niat nak mencuri barang kemas tuhhh (gelang anak cheta tebal) :/

      0

      0
  4. kentut seluar ketat ??? says:

    nak kentut padu lahhh… sekarang kentut bunyi kuat.. tapi tak busuk

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Harta harta Che ta yg kita tak Nampak selama ni. Selama ni kita cuma tahu dia ada baju penuh satu apartment, baju raya 30 pasang utk raya 2016 lepas. Hhuhuhu…kayo bebenor Che Ta ni. Mesti business baik punya dia punya produk.

    0

    0
  6. m says:

    ooo.hilang velfire lah. bukan hilang duit

    0

    0
  7. Kaya kayap says:

    Ko kn kya..bli la lg..pe ssah!!chehhh,kcoh yo

    0

    0
  8. aiih says:

    tak per la che ta.. awak kaya.. setakat vellfire rasanya x de masalah untuk membeli semula..
    apa2 pun tak patut orang yang curi tu..

    0

    0
  9. melati says:

    Jeng jeng jeng……mungkin Bank yg Curi kot, hihihi.. (Kena Tarik)….hmmmmmmm

    0

    0
  10. TT says:

    Tunjuk la lagi kemewahan yg ada tu… Da hilang pandai plak mntak tlg org! bila kena komen skit ckp org jeles ngan ko….haaa pdn muka!!!

    0

    0
  11. nok gebuzzz says:

    kesiannnnnnn……..

    0

    0
  12. sentap says:

    akibat riak sgt…penyamun skunk sentiasa memerhati..so pasni jgn la show off sgt che ta..org tau ko mampu…bersederhana je la…moga jumpa balik vellfire tu…takut2 dah lps sempadan je…

    0

    0
  13. KUCING says:

    keta mewah kan ada device utk detect..takkan tak pasang?
    immobilizer ke ape ntah..

    0

    0
  14. mid says:

    polis x saman ke tinted gelap mcm tue?

    0

    0
  15. ii says:

    Tuhan nk uji…selalu bangga diri n dpt apa yg dihajati. Bersabar lah ye. Dia bagi sikit je, kita dah gelabah viral suruh org bantu…muhasabah diri ye…

    0

    0
  16. noon says:

    kereta mahal2 takkan takde tracker?
    harapkan peminat jugak nak tolong carikan
    susah2 claim insurance jer lah….buang masa jer layan.

    0

    0
  17. kakikucinghitam says:

    astafirullah.. kalau che ta org yg teruk kenapa kita nk jd org yg teruk jugak dgn bg dia mcm2 hinaan. semoga dpt jumpa kereta che ta tuuuu

    0

    0
  18. che ti says:

    itu lah padahnye tak nak bayar zakat/cukai. telepas di dunia belum tentu terlepas di sana. tapi pelik yer…camana u boleh terlepas dari bayar cukai tu yer?

    0

    0
  19. sumayyah says:

    Kita ni jgn takbur…bila org tegur, jgn eksyen nak menjawab…skrg benda da jadi camni, ngan sapa kita nak minta tolong?? Org2 sekeliling juga kan…k la, sila la viralkan kes che ta ni, mudah2an pas ni dia akan faham langit tu x slalu cerah yerr…lagipun bab2 takbur ni Tuhan x sukerr…ujian ni tuk peringatan che ta n tuk iktibar kita semua…

    0

    0
  20. Fido Dido says:

    Kaya, so hilang sekali sekala tu mcm sedekah.. Dugaan

    0

    0
  21. Jijah Ronggeng says:

    kete tue kan mesti pencuri2 tue x pakai sbb sehari sblm kete tue hilang,saye ade kentot kt dlm kete che ta tue..seminggu dowh saye x iyak (berak)..mesti bacin satu kete dia..

    0

    0
  22. sedar diri says:

    sabar2..yang hilangnya kereta je (harta duniawi)… tp jgn sampai kita pula hilang adat hilang iman hilang pedoman dlm memberi komen..apa pun kita kena jaga adat bila beri komen…org dlm kesusahan terima musibah..lg afdal kita doa2 kan yg baik2 aje..minta jauhkan benda2 x baik …baik tuk Che ta…jauh jugak dr kita n family n kwn2 kita.. insyallah

    sekadar tuk ingatan diri sendiri :)

    0

    0
  23. Anonymous says:

    jangan sangat menunjulkan kemewahan kita ni baru kereta…esok anak pulak kena cholek

    0

    0
  24. alinaz says:

    pandai la korang nak nasihat orang…dosa pahala org pandai korang Nampak. muhasabah munasabah semua ada… jangan sibuk nak ngata orang, takut satgi barang bernilai anda pula yg hilang. kita doa baik2 dah la yer…tanak doa utk che ta..doa utk diri sdiri supaya supaya dijauhkan musibah

    0

    0
  25. kakinakkaki says:

    itula duk sebut lagi hilang hilang. kan dah hilang. ingat, kata-kata itu doa. kalau beribu2 org duk baca artikel hilang tu dah jadi doa utk cikta.

    0

    0
  26. ain suzana says:

    Anonymous says:

    August 9, 2016 at 3:59 pm

    jahatnya ayat awak. sibuk buat ayat cam tu satgi kena diri sendiri. Nauzubillah. emoga kita semua dilindungi olehnya.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Budak tu bukan jahat. Dia comment berdasarkan statement Che Ta. Taknak ulas, tapi boleh tengok macam mana dia respond pada media n macam mana anak dia kat kat sosial media. Begitu begini. Dia kaya, anak belum kerja pun dah boleh hadiahkan BMW. Vellfire hilang, tak luak pun rasanya.

      *kawan aku bulan Jan haritu berlagak cakap kat kawan dia, kitorg tak pakai android dah sekarang. Aku cakap kat dia jangan takbur, nanti Allah tarik. Bulan April kena samun habis iphone6s dia. Lesson*

      0

      0
  27. Anonymous says:

    Baju che ta satu dh smpai 2, 3 ribu.. klau jual bju2 che ta ni agknya dpt beli sbijik velfire yg baru. Xad mslah lh tu..che ta kn kaya..melancong pn dh beratus ribu abes. Stakat velfire xad mslah nk beli lain. Sabar jelah che ta. Bkn nk perli che ta..cuma benda dh berlaku..wlpn pncuri tu xpatut curi.. ni mgkn stu peringatan kcil je wat che ta

    0

    0
  28. Anonymous says:

    bukan makin nk memperlekehkan cik ta…tpi kadang cik ta ni over sgt ngan kemewahan y dia ad…suka sgt nk menujuk2…
    ap pn kita org simpati ngan ap y berlaku…harap dpt jumpa balik kete y ilang tu…

    0

    0
  29. abc says:

    Bila peminat tegur, nasihat kau buat tak reti je. Konon peminat ni cemburu dgn kau, dengki etc. Skrg bila benda dah jadi, sibuk minta tolong orang carikan #bilasusahmintasimpatiorang

    0

    0
  30. Mimmo says:

    Sy bkn fmily che ta..jauh skali peminat dia..tp sy heran knp rata2 kt sini cm seolah2 puas hati n suka tgk dia dlanda musibah..abis cmne plak ngn rkyat marhaen yg idop susah tp tiba2 diuji Allah hilang harta benda..wang ringgit sume..?xkn sume gara2 dorg pn riak jgk..?tlg jgn ckp tlalu mdongak langit..anda sume bckp cm anda sure2 xkn dtimpa bala apa2..drpd mngata dia..baek kita doakn smoga keta dia dtemui smbil bharap agar kita xtimpa musibah yg sama..

    At least che ta tue sy konpem kalo keta dia hilang dia xde mslh pn utk beli baru..tp kalo kita2 nie plak cmna..buatnya kita hilang keta..mmpu ke nk carik baru..?so mulut tue jgn puaka sgt..jgn kuat dengki..sblknya kuatkn usaha..sedeyyyhhhhhhhhhh

    0

    0
    • Anonymous says:

      pe benda ko merepek ni..xde sape suruh bandingkan kehidupan che ta ngan rakyat marhaen..yg ko g bandingkn tu npe..ternyata sgt berbeza hidup che ta ngn hidup rakyat biasa2 ni..che ta tu mnunjuk2 xde sape nk simpati..

      nape lah ko ni pikir pukul rata sume klu rakyat marhaen tu hidup susah diuji tu akibat riak jugak spt riaknya che ta..mereka mungkin diuji sbb tuhan syg mereka dan tu peluang diri mereka untuk dekatkan diri dgn tuhan..berbeza ya bila diuji kesenangan harta dunia, mungkin menjauhkan diri mereka dr tuhan

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kan? Persamaan yang tak relevan. Ujian dengan kifarah lain. Kena beza tu. Mulut tak puaka, apa benda harta ada tak ada nak bagitahu sesiapa, tiba tiba datang musibah itu ujian. Terbalik kan ayat atas tu, itu pula kifarah namanya. Setakat ni banyak aku jumpa orang show off kekayaan, at the end kekayaan itu ditarik balik sedikit demi sedikit. Kena lah ‘munasabah diri’ bak kata pengomment first atas nun.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Kalu jd kt org lain je..ko tibai ckp kifarah..
        Kalu jd kt diri sendiri..reti plak ckp tue sbg ujian..nk tingkatkn martabat diri..

        Siapa kita utk nk katakn sesuatu musibah itu sbg kifarah ataupun ujian bila mana kita sendiri jahil mngenai dosa pahala sendiri sedangkn kita maha arif plak psal dosa pahala org lain..huhu

        0

        0
  31. Bini No 3 Dato Red says:

    Claim insurans le makcik Ta.. Pe susah

    0

    0
  32. nazeera says:

    tu la terlalu menyombongkan harta, skrg tuhan dah tarik satu persatu harta kau, tak sedar lg ke che ta oii, nsib bek pncuri tu cm ambik vellfire,kalau lh tergerak hati diorg nak culik ank kau then mintak wang tebusan berjuta-juta, naye kau che ta. so, lpas ni beringat lah,jgn tlalu showoff harta tu.

    0

    0
  33. Jijah Ronggeng says:

    nk terberakkkkkkkkkkkkk

    0

    0
  34. Beautiful Norra says:

    moral of the story —> never show off…keep ur head low all the time…sekian~

    0

    0
  35. Mimi says:

    Mungkin che ta..lupa mna dia park kereta kot..almaklum…

    0

    0
  36. Meluat says:

    Sebenarnya dia ni saja nak sembang, dia ada vellfire kannnn..
    Blh jek dok diam2 p claim insurance balik apa semua.. Tp ta rozita la kalau x buat ramai kannnn…

    0

    0
  37. Niang repek says:

    Hahaha..hahaha..hahahaha..hahahaha. Orang latin ketawa eja jajajajaja..jajajaja..jajaja..bunyi sama hahahahahahahaha :))

    0

    0
  38. Rias elianor says:

    Alahh beli baru je lah esok..

    0

    0
  39. Entot says:

    Anak dia ada bee em daba liew.huhu

    0

    0
  40. muhasabah says:

    X syak lg anda sedang dperhati.. Jaga2 che ta.

    0

    0
  41. Sandrianasiska says:

    Kalau public tegur tentang diri dia pakaian dia di instagram cakap suka hati instagram dia la, antara dia denngan Allah swt la, her personal acct la. Sekarang dengan public juga minta tolong tengok2 kan passl kereta dia..

    0

    0
  42. Victoria becks says:

    Balasan buat kt agent jual minta wangi…depa kena marah dgn customers sbbnye hq tk janji tepat je cmna ntah last year. Doa org teraniaya Allah dgr yee cikta

    0

    0
  43. Alahai says:

    Besok kereta anak kau pulok! Takbur la lagi nenek…

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Dulu hina melayu…sekarang kau melutut!!!

    0

    0
  45. Kikikhs says:

    Kaya pun kecoh…gadai la bulu2 mata berlapis tu wei!

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Jilat ludah balik…. Melayu yg kau hina rupanya ada guna ketika kau susah ye???

    0

    0