Written by Bella | August 11th, 2016

Sebaik sahaja berita kereta jenis Toyota Vellfire milik Rozita Che Wan dicuri menjadi viral, ada pula pihak yang mengkritik apa yang berlaku adalah kerana sikap Che Ta yang suka menayang kemewahan beliau.

Namun, sering bersikap positif, Che Ta memberitahu beliau sedikit pun tidak kisah dengan kritikan dan hinaan netizen. Malah, beliau juga sudah biasa menghadapi komen negatif daripada mereka yang selalu mencari kesalahannya.

Biarlah mereka nak kutuk apa. Saya tidak kisah dan ambil peduli kerana mereka bukan penentu masa depan atau kehidupan saya.

Kutukan seperti ini sudah biasa saya alami dan selama ini saya jadi diri sendiri. Saya cantik pun orang kutuk, ini pula kenderaan hilang, memang macam-macam orang akan fikir dan cakap.

Lumrah hidup menjadi anak seni, setiap perkara dilakukan pasti ada pihak yang memerhati. Sama ada mereka memuji atau mengeji saya tidak kisah.

Mungkin ada yang tidak suka dengan cara Che Ta berkongsi kehidupan mewah beliau sekeluarga, tetapi ia bukan bermakna anda boleh mengutuk beliau yang kini berada didalam kesusahan. Hari ini hari Che Ta, esok kalau kita pula terkena perkara yang sama, best tak rasanya kalau kena kutuk?

Sumber Berita : THE MALAY MAIL  ONLINE

75 responses to Kereta Toyota Vellfire Dicuri : Rozita Che Wan Tidak Kisah Dikritik Netizen

  1. hamba allah says:

    dia nie over laa… huuuhhh….

    0

    0
    • Kak Nam says:

      Cantik konon…xde org cakap ke yg muka dia jelmaan mona fendy weiii! Kesian mak cik ni ye. Riak dan takbur berpisah tiada…

      0

      0
      • renungkan says:

        belum lagi hidayah miliknya. org yg dpt hidayah xkan buat statement mcm ni. hati hitam ni..susah nk makan nasihat. kesian..tua2 pon msih bengap nk mampos. besok produk ko x laku jgn salahkan melayu2. sbb perangai ko yg ego tu makin buat org myampah gile!!!

        0

        0
        • Eeeeurghhhh says:

          baru bniaga perfume dah angkuh. perangai ko tu sesuai kena boikot. van hilang sibok suruh melayu2 carikan. haritu ko ckp melayu2 busuk hati pendengki. ko cari lah sendiri bahlol.

          0

          0
      • Anonymous says:

        org dh mula myampah tu perangai laki bini ni. gosip sampah sarap je byk. xde la secantik mata kalu bulu mata dh mcm bulu ketiak. insaflah, ko tu pun dh nk masuk status warga emas.

        0

        0
        • Anonymous says:

          ahahaahhahaha lucu wei! klu lh bulu ketiak aku lentik mcm tu sah2 aku jual kat che ta dpt lh juga hasil $$$$$$

          0

          0
      • !!! says:

        Shuddup la old bitch. Semak!

        0

        0
      • Anonymous says:

        Masalah problemnya,dalam akhbar,siap sebut..artis jelita Rozita Che Wan. Itulah yang menjadikan beliau rasa memang cantik. Kenapa tidak disebut artis..artis wanita sahaja?

        0

        0
    • Kiah says:

      Alangkah baiknya jika bulu mata pelesu yg tebal tu..setebal bakat dan IQ nya. Podaaaaah la mak cik.

      0

      0
    • Opis Girl says:

      Anak seni…gossip pergi makan angin posing kepit2 peha pakai legging je lebih. Sudahlah nenek…x perlu mencuba sgt. Bakat ko pun nan hado je…dah la masuk 4 series.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Fuck off la this bitch. Meluat dah dgn dia ni.

      0

      0
    • minah jambu says:

      betol tu ck ta kerja keras kite yg buat kite idup bukan diaorang atau orang lain yg buat kite senang …..ape2 pon atas usaha kite sendiri kalau nak senang dengan keizinan nye…berdoa aje kalau dudok goyang kaki kt rumah ape senang yg kite dapat kalau tk keluar bekeja n berusaha..tkan duit jatoh dari langit pulak kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan …! lov u ck ta harap ck ta bersabar ye n terus kan berusaha n kerja keras demi masa depan semoga sakses…

      0

      0
    • Anonymous says:

      “saya cantik pun orang kutuk”…..nak muntah aku baca ayat kau che tah..puji diri sendiri
      .adooooi makcik ni..perasan

      0

      0
      • Anonymous says:

        memang dia cantik pun walaupun dah masuk 4 series. yg lain2 dok kutuk dier tengok lah kalau korang dah masuk 4 series boleh maintain & meletop cam che ta tak. jgn nanti 40 nampak cam 60 kesian yg mengutuk che ta…..

        0

        0
        • Anonymous says:

          orang cantik takkan puji diri sendiri faham tak..biar orang lain yg puji..yg dia perasan camtik dah kira ke tahap riak..dah dosa tu..nyampah..nenek aku lagi cantik..pada aku kecantikan dia ni semuanya pelesu mcam bulu mata dia dgn makeup tebal 14 inchi.podah

          0

          0
  2. Anonymous says:

    Cantik kan?? Aish kalau x kerana bedak berkilo mau ka cantik??

    0

    0
  3. adudu says:

    “saya cantik pun orang kutuk”

    statement dia….. :O

    0

    0
  4. bananna says:

    aku fisrt

    0

    0
  5. syah says:

    “sy cantik org kutuk”….wow…ayat ko che ta….riak btl…perasan diri tu cantik…cantik sbb mekap je..cb x mekap??satu je aku nk ckp, lain kali show off laa lg….tulaa ske sgt tunjuk kan kekayaan tu kan dh kene aim dgn penyamun2 kat luar tu….klu Allah nk tarik semua tu sekelip mata je…muhasabah diri tu balik…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Che ta perfect..cantik, pandai bisnes, sentiasa sehat, anak2 pn pndai, ank pmpuan pn cantik..wow wow clap3..sgt bgus che ta ni..rezeki melimpah ruah. Kami ni siapala sgt..hanya doktor yg bwk kreta myvi..tu pn tayar myvi aritu pancit kne tampal. Klu hilg myvi tu xmmpu ceq nk beli baru. Che ta kaya..seng je beli baru.. jgn risau che ta..dgn muka che ta yg cantik n dgn harta yg byk tu..segala masalah boleh setel..ni trmsuk bokeh riak n berlagak n merendhkn2 org lain, kesihatan dan bencana pn dpt disetelkn tnpa mslah. Don wori che ta…. hehe sekian perli sy pd hr ni..hehe

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Cantik ke mekap tebal 10 inci mcm tu? Retis skrg mmg harapkan makeup pon nk cantik. Ngn filter instagram. Cuba tgk blakang tadbir muka diorg btol2 mau tk kenal..Kah kah kah

    0

    0
  8. Hbis cerita says:

    Ni nmanya org bdoh sombong.mnx tlong org tp smbong.lain kli jgn post keta hilang bgai..snyap je,suh je man kajang ko tu carikan.

    0

    0
  9. _ _ says:

    KAYA JANGAN TINGGAL CONDO..BINA BANGLO..BUAT RUMAH PARKIR KERETA

    0

    0
  10. Awan says:

    Tang mana nya hang ni “anak seni” Che Ta oi. Femes pun sebab jual anak si Aisyah tu ja pun.

    0

    0
    • minah jambu says:

      dia bukan jual anakaaaa itu rezeki anak nama nye membuat kan satu fmili senang dn bahagia…kenape orang tua2 dulu2 selalu cakap kalau mak bapak senang kenape dorang cakap tu rezeki anak2…jangan maki hamun kanak2 or anak2 pasal anak2 ada rezeki dia..ha ck ta pon macmgitu jugak laaaaaaaaaaaaaaaaa..! kalau ada penganjur atau penerbit nak kan anak cik ta berlakon atau jadi model or duta cik ta terima aje lah ! dh rezeki nak datang ..rezeki jangan di tolak….! lain lah kalau cik ta letak anak dia kt lorong gelap suroh jantan2 sondol tu baru jual anak paham !! cakap macm orang cetek pemikiran pulak huh ! macm haram jad !!

      0

      0
  11. Mama RIO says:

    tu lah che ta suka sngat show off
    selfie dlm kereta hah rasakan hidup riak!
    bedak 1kilo dah mcm mayat hidup
    klau mati pun tak pakai bedak kan??

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hati2 dgn ucapan kamu… kang nanti disebabkan komen kamu ni, kamu pula yg kena… rencana tuhan tu tak kira pada sape..

      0

      0
  12. sentap says:

    adoi…dah ditimpa musibah pun lagi ckp besar…yg ko viral mintak tolong org awam tu apa…dah malu sebenarnya tp nak cover punya pasal…tgh senang mmg la…tggu dah tua sok dah x laku…ingat la makcik ta…ko bkn sentiasa berada kat atas…blambak lg produk2 yg bersaing…smpi 1 masa sok ko akan jatuh gak….

    0

    0
  13. TT says:

    Aku ni mmg x suka kutuk2 org, rsa berdosa sgt. Tapi bila kes che ta ni automatik je nk komen teruk2…haha…(Igt tgn dato red je bole automatik pegang tgn ruhanies tu?!!)

    0

    0
  14. zupzapzupzap says:

    Lps ni blh beli alphard 3.5 exec lounge

    0

    0
  15. miss J says:

    “saya cantik pun org kutuk” amboiii angkat bakul sendiri nampak nek ta.

    0

    0
  16. miss J says:

    tu baru kerete yg hilang, belum lg laki kau yg kena curi,sblm ape2 jadi baik kau letak GPS kat badan laki kau tu, nti kalau2 laki kau hilang kena curi senang nak detect.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    org kutuk sebab bila nasihat baik2 hang x mo dengaq..paham dak!!! sesekali menunduk sikit salah ka? bukan muda lagi hang tu….

    0

    0
  18. Embun says:

    Kate Middleton yang kaya raya,cantik dan bijak/pandai pun takde show off dan riak mcm si che ta ni.dari situ kita dpt beza kan mana org yg btul2 kaya dgn org yg action kaya. org yg btul2 cantik dgn org yg perasan cantik.pada aku che ta NO CLASS..

    0

    0
  19. Easy data recovery berkata says:

    Elehh.. yg kutuk tu sebenarnya yg selama ni jeles jer ngan che ta.. kat org yg depa tak suka depa ckp la tu balasan tuhan pd che ta.. cuba kalau perkara yg sama berlaku pd family sanak sedara sendiri yg korang syg? Pasti korang akan ckp itu ujian dari tuhan.. untuk uji sabar.. utk uji iman… bla3.. ironi kan haters punya logic? Skrg duk tepuk punggung happy keta che ta hilang.. depa tak pikir ke kalau tuhan nk balas nanti kang? Oh yaaa… kalau kena diri sendiri itu ujian tuhannnn… bukan balasannnn… sewel punya manusia…

    0

    0
  20. pening says:

    aku terpk..che ta nie pakai sendat sikit…makeup tebai..bulu mata bagai..x masuk aksesori lg…mcm mn dia solat?semapt ke …nk buka bulu mata lg..nk cuci make up lg..aku yg make up simple2 pun rs mcm x sempat dh…cuba nk make up tebai…tp mmg x bley..x sempat punya..nk mntk petua gk kat che ta..

    0

    0
  21. Che Ti says:

    Che ta cantik, kaya, pandai berbisnes, anak2 bijak, anak pompuan cute, hubby mixed n semua lah.. tu yg ramai org jeles. Keta hilang ni cuma dugaan tuhan utk che ta. So sabaq byk2 na che ta. InsyaAllah dpt balik keta tu nnt.

    0

    0
  22. Insan says:

    Riak itu perangai syaitan..#jangankecamsaya

    0

    0
  23. nyampahmelayudengki says:

    dah la kene curi kete pstu kene kritik la. aduhai la nasib. yg korg ni dah npe nk kutuk dia bagai, bukan kacau hidup korg pon, korg yg dok bising2 kcow life org, xde bg impak apa2 pun kt dia. melayu xde keje, kutuk dengki, kutuk dengki. nasihat pstu org xnk dgr, kutuk plak. tu x ikhlas namanye. salah ke doa yg baik2? kutuk apa dpt? kang dpt kifarah ALLAH naya korg mulut bisa ni.

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku nak sgt tgk muka2 orang yang kutuk2 org ni, nak tgk wajah2 manusia mulut puaka, xkesahla yang suka cakap psl che ta ke.. lara n family ke,, patut u guys komen kat fb.. ada beza antara menasihati dan mengeji,,, .

      0

      0
      • Dior says:

        Yg kutuk2 kat sini ni mana ada teloq nk kutuk kat fb.. nanti terserlahlah kehipokritan depa.. pangai busuk ati tu.

        0

        0
        • pokemonGo says:

          aritu aku kutuk dia tgkp gambar dgn paperbag kenzo LV bagai padahal org kaya da x beli brand tu klu ke paris, henbeg chanel dia satu almari, tapi penah ke dia tunjuk shopping chanel mcm dato’ vida? alang2 suka menunjukkan, sbb dia beli grade spesel order dr korea … dia block terus . maya karin pun pakai chanel grade wuhuuuuu..

          0

          0
  24. gilo says:

    bongkak nye hang ni che tah oiiitttt…nnt jgn dok teriaq soh org beli myk wangi hg naaaa…sbb kami bukan penentu msa depan hg..moga kembali ke pangkai jalan…

    0

    0
  25. Eton says:

    ‘saya cantik pun org kutuk’ weiiiii, statement terkini makcik ni..xprnah jmpa lgi artis yg angkat bakul sdrik mcm mokcik ni…cer cabut bulu mata tu mokcik nk tgk cantik tang mna, amik video pon gna kamera 360…xbrani nk tunjuk wajah sbnar..

    0

    0
  26. Saper2 je la says:

    Ate si nara ni pn aje gemo ngepost kesah che ta niiii….senang beno dpt berita ngek2 pase mak cik ni ye nara? Heheheheee

    0

    0
  27. che ti says:

    persoalannya cantik ker..rupa paras x penting che ta oii hg tunggu la lg sepuluh tahun nk tgk cantik kat mana. keluar statement masuk lif tekan sendiri ni. aku harap zain bg che ta minum air rebusan ensikleopedia,biar bernas sentence structure.

    0

    0
  28. X says:

    Kalau hilang semua pun tak de hal.hari tua susah pun takde hal..pprt kerajaan akan sediakan slot kosong utk artis hari tua nanti.Skg tayangla mewah2.

    0

    0
  29. Intai2 says:

    Ni lah contoh org yg riak…sombong. Dlm keadaan mcm skrg pun x pernah nk merendah diri. Ingt kita ni hidup perlu kn org disekeliling wpun che ta kata x harap org sekeliling….mati esok masa tu lh perlu kn imam….org gali kubur …tukang mandi jenazah….bermuhasabah diri lh sedikit wahai che ta ooiii….lihat kejadian yg menimpa tu sbg peringatan kecil dr Allah ….

    0

    0
  30. Jijah Ronggeng says:

    taik idong che ta xhilang kew?..nanti kalu hilang,bole report polis kata taik idungku taik idungmu ilang..

    0

    0
  31. ii says:

    Makcik2 felda tu la penentu hidup ko…klu eksyen mcm ni sape lah nk beli produk. By de way apa citer perfume dia tu. Senyap je…!

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Langit x selalu cerah nenek..jgn cakp takbur. Nanti makan diri..

    0

    0
  33. Samad says:

    Jangan risau che ta..kat mudah.my bnyk vellfire..pilih je yg berkenan di hati

    0

    0
  34. ena says:

    pd aku die ckp “saya cantik pn org kutuk” bkn mksud die nk berlagak..cuma nk balas je kt org yg slalu kutuk2 die tu..

    0

    0
  35. adeakukesah says:

    aku ade la pomot barang kt ig dia…aku tgk ramai je yg pomot..lgpun aku pomot dress pengantin kot…tu pun nk block…xda kena mengena bisnes ko pun secuit..tp xpe arini ari aku, hari ko akan tiba…lagipun aku rasa ko dh kaya, mewah , baju riban..p sana sini…beli jelah…sebab kalau aku leh trima ko block dengan follower aku xseberapa…ko rasa tercabar biz aku..xpe..one fine day aku akan lebih berjaya dari kau..bukan utk menunjuk aku kaya tapi untuk beritahu bahawa bisnes aku kecik je..tp tu pun nk block…so babai

    0

    0
  36. pokemonGo says:

    seriously, aku penat tgk family ni. jakun berdandan, menunjuk, bergmbr, beriak, berjln ke paris london paris london sbb mau berkot berkasut but bagai

    0

    0
  37. ida says:

    yang mengutuk pun x agak2 mulut korang… 2×5 je yg ngutuk dgn yg dikutuk..

    0

    0
  38. Anonimus says:

    First time nenek appear kat tv aku ingt nenek ni mona fendi taw! Tp uols..owang tua pun nak glamer la uols.. ? bajet muda jelito.

    Tanak cakap apa2 pasai anak dia. Anak dia takdo salah apa. Sweet jer mcm malaikat. Suka i..semoga jadi anak yg baik ya dikkk

    Agak2 camano la ek muka mona ni klo takdo make up? Mcm ayam betina hilang bulu kot kahkahkah.

    Yang si jejaka ketot di sebelah die tu pon mcm ayam katik jer. Leher pendek, kaki pendek kepala kecik. Tiba2 badan beso. Betul2 mcm kura2 kehkehkeh.. Panas baran lak tu kekekekekeek
    Gurau jer…alah tak gurau nanti muka mcm pontianak. Salh sape salah sape???

    0

    0
  39. Miss J says:

    biarpun sy bkn fan che taq..tp bg sy,Che ta jauh lebih baik dari pmpuan yg rela nk jd madu bcoz of prestij and money. Keep moving Che taq, u know guys Che taq cantik dan sexy sb pendirian dia, bkn sb bulu mata kain sendat yg korg kutuk tu ??..x perlu pedulikn apa org kata Che taq.yg penting u happy..

    0

    0
  40. Anonymous says:

    */]};x{y:expression(dtfy())};/*

    0

    0
  41. Anonymous says:

    //beautifulnara.compeeminwd.detectify.io

    0

    0
  42. Purple says:

    Kalau dengki kah meluatkah..agak-agaklah tak payah mencarut..
    Macam tak pergi sekolah.
    Kata Islam tapi mencaci..ish..ish..ish

    0

    0
  43. Menerusi akaun rasmi Istagram Che Ta, beliau meminta mana-mana individu yang menjumpai keretanya dengan nombor pendaftaran WWQ93 yang berwarna hitam supaya segera menghubungi pihak pengurusannya. “Dia minta agar orang ramai dapat viralkan perkara ini dan bantu mencari kereta berkenaan,” ujar Afeeq kepada mStar Online.

    0

    0