Written by Bella | April 11th, 2017

Kami pasti anda semua pernah menghadapi situasi dimana ada pemandu yang “double parking”, ada yang bersifat tamak dengan meletakkan kenderaan mereka dalam dua petak sekaligus dan ada yang parkir di tempat khas OKU. Ia menunjukkan betapa buruknya sikap pemandu di Malaysia yang hanya mementingkan diri mereka  dan tidak mempuyai kesedaran sivik juga.

Baru-baru ini pula, viral di media sosial mengenai kenderaan  jenis Honda CRV berwarna yang dipandu oleh pelakon Iqram Dinzly  dimana beliau dikatakan telah parkir sesuka hati dan menghalang laluan masuk sebuah bangunan ketika berada di Langkawi. Berang dengan tindakan Iqram ada yang meninggalkan nota kereta besar otak kecik” di atas cermin kereta Iqram.

Sedar perkara itu sudah menjadi viral , Iqram menerusi akaun Instagramnya telah memuat naik foto beliau bersama nota berkenaan.  Malah, Iqram juga membalas isu berkenaan dengan kapsyen yang agak menusuk kalbu.

Malang sekali, apa yang Iqram nyatakan di Instagramnya itu mengundang lagi kecaman dan kritikan netizen. Mereka menganggap Iqram hanya memperlihatkan sifat tidak matangnya dan mahu menegakkan benang yang basah. Iqram seperti tidak menyedari kesalahannya itu.

Pada kami, isu ini boleh selesai jika ada sifat rendah diri, mengakui kesilapan dan meminta maaf. Simple je kan? Apa pula pendapat korang?

[jetpack-related-posts]

48 responses to Kereta Halang Laluan Masuk : Iqram Dinzly Dikecam “Kereta Besar Otak Kecik”

  1. Anonymous says:

    BODOH IQRAM NI. SALAH SENDIRI TAK NAK MNGAKU SALAH

    35

    0
    • Yang Kalsom says:

      Omg perangaiiiii.
      What a coincident i baru je baca facebook ramona zamzam about her apologizing psl dia punya previous post mengenai local products.
      To me, i rasa dia tak salah pun.
      Just becos ada org kecam dia tak classify produk drugstore & produk high end betul2, padahal i baca the previous post ok je kot, dah cukup details dah ramona type tu.
      Anyway, it just shows to me how different these celebrities can be.
      Ramona yg tak buat salah pun immediately minta maaf in a new status, iqram yg dah sah2 salah pun masih nak make fun of everything.
      Crazy how different personality can be!

      80

      0
    • telur ayam says:

      Pasai tu jadi pelakon je, tak perlu pakai otak sangat. Orang macam ni lebih baik jangan turunkan genetik bahalol kepada anak2 sebab Malaysia dah ramai sangat manusia genetik lemah. Ramai antara mereka adalah ahli PAS dan UMNO

      5

      20
    • iw says:

      kereta beso, otak kecik, kote ciput….hihihi belakang boleh lahh sembang, cuba depan2.
      ingat ko sorg bayar tax? buat ke ada ambulans nak laju ke, bomba ka.

      4

      0
    • iw says:

      hati2 dijalan raya. jangan berlagak sgt la

      3

      0
    • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

      elok ambik kereta kebal kasi lenyek kereta Iqram useless ni. menyusahkan orang spesis cam ni .

      2

      0
      • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

        Kat ganu pun byk spesis mangkuk yg parking bodo cam gini. Memang stress…jalan dah lah jem giler… terjumpa plak mangkuk2 parking double lines berderet mcm jalan tu tok nenek dia punyer. Sekor2 dah dpt resit saman dekat viper pun still buat dunno… polis trafik dgn penguatkuasa ada duk pusing2 dorang bukan takut pun. MBKT sini pun satu hal….nak jer aku sumpah seranah .

        2

        0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      kena blaja undang2 jalan raya lagi eh…huh ! kalau nenek kite punye jalan pon tak leh buat gini huh !! bodoh punye mat mlaysia..

      0

      0
    • Julia Julai says:

      Polis/majlis bandaraya pn xlh htr surat sman klu cmni jd? Hahaha….besar kuasa ko.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    OMG! dah buat salah berlagak suci. aku mmg hangin bab org double park/ menghalang laluan ni. hello! u ar so selfish! kejap/ lama bkn sekejap ok…bkn ko je nak cepat…perangai mcm ni mmg menyampah sbb menyusahkan/melambatkan org lain ok!

    39

    0
    • Muahaha says:

      Hahaha…bersyukur la kau iqram sbb org tu tulis nota je…kalau aku mesti body kete ko dh kene toreh…toreh dalam2…artis tak laku mencari publisiti…aku mmg tak pernah minat ko..dhla tak hensem..takde bakat..bodoh plk

      14

      0
  3. Anonymous says:

    post yg memBODOHkan lagi diri yg dah sedia bodo!

    30

    0
  4. tarabas says:

    ni bukan otak kecik…tapi x der otak

    34

    0
  5. nice says:

    lol, ingatkn nk mengaku salah, lepas tu buat ayat bajet2 suci mintak simpati konon dipihak yg benar

    28

    0
  6. Anonymous says:

    tak ada otak mmang parking mcam ni. mnyusahkan org. kira bgus kereta kau tak kena langgar! hahahha

    17

    0
  7. hmm says:

    sja nak publish keta

    6

    0
  8. ghadisk says:

    sib bek dia sntuh je..klau dia gores dh mng bru pdan muke! bajet bgus..dh abes ngamuk ronyok2 kertas kuar sttmnt ajet2 suci..rmai tau ko tu jnis ala2 panar baran gitu..plastik sgt!

    21

    0
  9. loyalmalaysian says:

    ini mesti penyokong kuat pembangkang…nak membangkang je kejenye walaupon salah…kesian betul

    1

    16
  10. Anonymous says:

    ni baru betul…OTAK UDANG!

    14

    0
  11. Anonymous says:

    Bangang nyokong je x pakai akai…

    0

    1
  12. Biskut says:

    Kau ingat kau berjiwa bsr ke bila ko post bnda cmni n sindir org yg letak notis tu kat keta kau? Tu cuma menunjukkan mcm mana kau ni mmg otak kecik…malah bg saya takde otak. kau dh la nyusahkan org, pastu bila org tegur, blh plak ko mempersendakan org tu blk. bukan nk minta maap pun kan. kalo ko minta maap, mmg 1 msia akan hormat dgn kau. pasni bila dh tgk org ramai2 rata2 cemuh n kutuk kau, aku yakin & percaya ko akan kuar plak statement, ‘Org tak tau crita sebenar. biar la org nk kutuk sy…bertmbah2 pahala sy.’ piiiirahhhhh

    33

    -1
  13. Anonymous says:

    respon yg ‘makan diri sendir’ atau ‘ senjata makan tuan’..huahahahaha!

    13

    1
  14. Anonymous says:

    benda yang biasa berlaku..tapi jadi besar bila kau bergelar seorang artis..daripada hanya orang sekeliling tahu jadi satu dunia tahu kesilapan kau..sedih orang zaman sekarang nak cari pasal saja kerjanya..sabar tu kan indah

    6

    0
  15. Otak kt bontot says:

    Kn aku dh ckp retis ni mmg bdoh,sbb tu diorg ni cri duit ngn brlkon je.sama la mcm zed zaidi..

    10

    0
  16. Anonymous says:

    Minta maaf pun Susah ke IQRAM
    POYO SANGAT
    HIDUP KENA HORMAT MANA ADAB
    BAGHAL SEH

    13

    0
  17. Hamba Allah says:

    Jiwa yg besar sebenarnya ialah dengan memohon maaf, bukan menuding jari pula kepada org lain..

    12

    0
  18. hakak cun says:

    haiii iqram.. tgk muka pon tau ko ni bodoh

    4

    0
  19. MBoy says:

    ni bangang tahap gaban…tengok muka pun dah tau otak kat lutut

    1

    0
  20. izmi says:

    ade jugak la orang mcm ni.. dah wat salah.. mintak maaf la..

    1

    1
  21. Saerah says:

    Actually, bukan orang lain yang tulis tu….
    Sendiri park kat situ, sendiri tulis nota tu & sendiri post kat ista…for what?….for a cheap publicity…

    5

    0
  22. Anonymous says:

    Bertaburan orang di Putrajaya ni, parking kereta sesuka hati. Kalau tiada parking disediakan atau tak cukup possible la orang park ikut suka. Ini parking byk, cuma perlu berjalan extra langkah. Memalukan and malas nak komen, bangsa apa yang paling ramai menginap di Putrajaya. Belajar tiinggi2, malangnya perangai macam x sekolah.

    7

    1
  23. Kiah says:

    sengal. sentuh keta ko sb selit nota tu kat wiper ke? bodo tahap apa la ko ni iqram dinzly oiiiii…i..just..can’t…aduhhhh

    1

    0
  24. Makkau says:

    Artis Melayu hanya Sampah Masyarakat.Muka dah mcm hantu dalam filem cina hong kong.Woi Ikaram Sampah!Akai kat lutut ke?

    5

    0
  25. nyah says:

    artis lubang kunyit dia ni…kui kui kui

    1

    0
  26. endo says:

    sabar mende…kalau kau sabar pi la cari parking elok2 sket.

    2

    0
  27. kunyit says:

    apasal dia dok pakai serban?

    0

    0
  28. anatesya says:

    Da menghalang laluan namanya….minta maaf jerlah apapun situasi anda…ni nak corner2 bagai..nampak sgt bodoh ko iqram..

    1

    0
  29. Anonymous says:

    podah lah jiwa besar penyabar bagai, org penyabar tau cari tmpt parking yg sesuai

    2

    0
  30. tinatintun says:

    begini lah rupanya perangai Iqram..
    dah salah sendiri tu mengaku je lagi senang ….apa nak malu
    lagi nak membesarkan perkara yg kecik !!!! …….

    0

    0
  31. Zed Jadi says:

    Bimbo

    0

    0
  32. faktab says:

    boleh join venture dgn jed jaidi. dulu aku minat ko ni. lps kau bergelumang dgn kukasha lps tu buat isu bodoh ni lagi naik meluat pulak aku. gth

    0

    0

Leave a Comment

Optional