Written by AbangNara | February 8th, 2010

azwan ali pondan

Hahaha (gelak tak ikhlas). Lawak jugak kami dengan si Azwan Ali nie. Pelbagai alasan yang dikeluarkan untuk meng”cover” kejadian dia bertukar menjadi pondan ala-ala Ziana Zain di Johor Bahru baru-baru nie. Katanya takkan nak tolak rezeki RM6,000. Lagipun sekadar hiburan jer kan.

[note]Memang saya kembali menjadi pondan tetapi in-character dan persembahan saya sebagai Ziana Zain dengan lagu ‘Syurga Di Hati Kita’ telah dibayar sebanyak RM6 ribu. Saya tidak boleh menolak rezeki Allah dan satu ballroom itu tahu dan menerima karektor saya sebagai hiburan semata-mata.[/note]

Kami ingatkan sejak balik umrah hari tue dah insap betul-betul. Tapi bila kitorang tengok gambar-gambar pondan Azwan Ali nie, nampak gayanya tak la berapa nak insaf sangat. Sesungguhnya kesemua manusia di dunia nie kalau nampak duit memang gelap mata.

[note]Saya sedar penampilan pondan saya sebagai Ziana Zain akan terus dihentam oleh musuh-musuh saya yang akan mengait isu taubat saya di depan Kaabah. Jawapan saya mudah saja, Allah SWT lebih tahu niat hati saya…lagipun ada aku kisah[/note]

Memang kami dah tak kisah dah ngan apa yang si Azwan nie nak buat. Lantak dia lah kan?

Lagi gambar Azwan Ali mempondakan dirinya di JB baru-baru ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

azwan ali pondan

azwan ali pondan

azwan ali pondan

101 responses to Kerana RM6,000 Azwan Ali Sanggup Berlagak Pondan

  1. me~! says:

    ish..ish..ish…!

    0
    0
    • za says:

      satu je lah yg aku nak ckp…

      NIAT TAK MENGHALALKAN PERBUATAN…

      0
      0
    • HOT ZOOM says:

      Saya sedar penampilan pondan saya sebagai Ziana Zain akan terus dihentam oleh musuh-musuh saya yang akan mengait isu taubat saya di depan Kaabah. Jawapan saya mudah saja, Allah SWT lebih tahu niat hati saya…lagipun ada aku kisah(ni kata2 azwan)

      boleh ke dalam islam walaupun untuk lakonan lelaki tukar wajah dan watak jadi wanita?

      azwan2….apa la lu ni…aku baru je nak yakin atas keinsafan mu itu dah terus aku tukar dan kunci terus kepercayaan ku atas pengakuan mu sebelum ini.

      0
      0
      • zarith says:

        lantak ah dia… haha. kalau korang pun bogel pun sanggup kot.. mcm lah tak tahu org skrg nii..lagi2 yang dok ngadap pc.. confem dok layan blue je keje

        0
        0
        • BumbleBee says:

          mcm beser buat jer kalo bleh nk confirmkan tindak tanduk org lain ni….ha ha…

          rambut sama hitam, hati lain2… tepuk dada tanya iman~

          0
          0
        • Ryta says:

          Mulut jaga sikit aa….sedap jek ckp org lain sanggup bogel…ingat kitaorang ni macam ko ker?
          Tak semestinya dok ngadap pc kitaorang layan blue…ntah2 ko yg buat camtu, pastu nak tuduh2 org lain lak! Apa kes?

          0
          0
    • gua kisah beb. gua kisah sbb gua rasa otak beliau sudah tak centre. kenyataan baik + kenyataan sengal. cess!

      0
      0
    • Pisces says:

      yg menganjurkan ni pun.. tobat la weh.. dah buat benda terlarang, panggil org lain gak masuk join. siap bayar 6k lg. ish ish ish.. dunia dunia

      0
      0
    • radd says:

      huh…parti murahan cam ni, ade org blh kuarkn duit 6k gak ke?

      0
      0
    • Lagu Melayu says:

      Dah memang dia pondan pun

      0
      0
  2. nothing 2 say says:

    1st ker? biar betul…..

    0
    0
  3. epid says:

    insap kunun…huh..mmg ALLAH taw pe niat ko..tp klw dh taw mende tu trg2 SALAH, naper wt gak..jgn la main2 ngn hukum agama..meluat aku ngn org yg bg jwpn xpndai nih..

    0
    0
    • futuremagistrate87 says:

      ala, kira aper dia wat nie samelah cam aper yg Senario buat dulu kan?…apek lar jd pompuan, wahid lar jadik pompuan…samer jerk lar…takder plak Senario tuh terok korunk hentam?

      0
      0
  4. manis says:

    gedik… apehal ntah die ni.. xminat…

    0
    0
  5. nothing 2 say says:

    geli mak tgk… mcm ahmad kasam (tak tau betul eja)
    dlm mcm2 aznil…hehehe

    0
    0
  6. thephenom says:

    macam filem seed of chucky….. bini chucky nak insaf tapi agak sukar…. ini adalah kerana kota rom tidak dibina dalam masa satu hari…

    so, nak berubah tu mmg take time

    0
    0
  7. Apit says:

    ntah pape dia nih…niat x menghalalkan cara…niat baik konon…sah² pakai rambut palsu tu haram….berpakaian menyamai wanita pon haram….dia nie mmg haram laaa

    0
    0
  8. misz_zil says:

    apa la sengalnya!!!

    0
    0
  9. Qaseh Nour says:

    klu dah jd darah daging…susah nk berubah…matlamat tidak boleh menghalalkan cara…

    Hakikat taubat adalah: Menyesal terhadap apa yang telah terjadi, meninggalkan perbuatan tersebut saat ini juga, dan ber-azam yang kuat untuk tidak mengulangi perbuatan tersebut dimasa yang akan datang….timbang2kan wahai Azwan BIN Ali

    0
    0
  10. AnneDeSilva says:

    apapon…
    betol kata qaseh..
    matlamat tak bole menghalakan cara..
    kalau dh kata haram tu ko niat ikhlas mana pon tetap haram dek non oii…

    0
    0
  11. smart says:

    bodoh! stupid… masuk neraka la ko.. kalo x tobat…

    0
    0
  12. serai_patah says:

    apa kew bangangnyer la jantan nie?adoiii…dh rosak dh dia nie….

    0
    0
  13. atan ahmad says:

    tgh meroyan ke tuh?

    0
    0
  14. nuna says:

    sengal la ko azwan…huhu…ko sggp pakai mcm tuh semata2 6k…adehhh…mmg haram…

    0
    0
  15. akuGAYah says:

    Bukan ke haram kalau cri rezeki tapi jadi pondan??tnya je..

    0
    0
  16. Piston Pecah says:

    ish3…kerana rm 6 ribu…

    0
    0
  17. May says:

    waw! sungguh insaf!!!

    0
    0
  18. suri says:

    kesiannya…. bersyukurlah kita tak perlu sampai macam tu…cukuplah rezeki halal Allah SWT bagi.. semoga satu hari dia berubah… sementara masih diberi waktu

    0
    0
  19. yanz says:

    dia taubat…tapi taubat tak diterima…tu yang jadi lagi gini tu..kalau taubat, mesti dah lupa semua nie…hati kita automatik akan bersih…kalau balik semula becoz of RM6k tu pastu gadaikan taubat you…maknanyer…taubat ko tu takat ko jer la yang kata…belum tentu diterima….en. azwan….dah namanyer pun ENCIK…selamila hati encik tu…ko tak kesah tapi org yang dengar terpaksa tadah telinga and butakan mata untuk ko….

    0
    0
  20. azwanbapok says:

    sbb tu ziana tolak “minah” ni sbb ziana lg lasak dari dia..ahahahaha…tolak rezeki dr Allah?? rezeki haram jgn la amek..ke minah ni sekolah dulu time pendidikan islam dia escape p kelas masak2??ahahaha..sbb tu x tau yg mana halal n haram..taubat nasuha ke taubat nafsu je..ahahaha

    0
    0
  21. bal says:

    aku tak paham kenapa bodoh sgt certain manusia ni kata bnde2 cmni rezeki tuhan..

    apa ke bodoh sgt tak reti ke perkataan ‘niat tak menghalalkan cara’..

    sah2 bodoh~

    0
    0
  22. Mr.K says:

    RM6000 blehtahan la..hahaha

    0
    0
  23. adiedali says:

    emm.. kalo die drag lawa, ok la gak.. ni buruk nak mampos..kesian.. :P

    0
    0
  24. maria says:

    kenapa la dia blh jd cmni skali..semata2 utk rm6000..

    0
    0
  25. pening says:

    Ingtkan da blk dr umrah, da berubah, tp…alahai azwan…sudah2la tu….getik d watnye…….

    0
    0
  26. Lily says:

    AKU MEMANG TK MINAT DIA!!!!!KUBUR KATA MARI RUMAH KATA PERGI……MEMANG SAH DIA ANXXXG GILER!!!!

    0
    0
  27. aku_statix says:

    cehhh..muka cm jamban seh…tui..

    0
    0
  28. miss_hujan says:

    pondan kertu ..

    0
    0
  29. Kak Long says:

    Ya Allah kau tunjukkanlah jalan yang benar kepada mereka yang sesat dan lagi menyesatkan. Hanya kerana RM6000 taubat yang dituntut oleh agama atas kesalahan yang lampau boleh dipersendakan. Inilah dia golongan artis yang bersifat munafik. Azwan jangan mempersendakan AGAMA TAK BAIK, nanti tuhan melaknati kita. BERTAUBATLAH DENGAN SEBENAR-BENARNYA. Belajarlah dengan tok2 guru bagaimana nak bertaubat dengan sesungguhnya.

    0
    0
  30. bungateratai says:

    amin…

    0
    0
  31. BlackBerry00 says:

    awal pagi…
    nak mtk bnara p check betol2
    AA ni blk umrah ke wat sex surgery
    ramai aq tgk org bl blk umrah/haji
    bila canang satu dunia dah insaf
    bertaubat betol2lah jadiknya
    ni aq tgk…..huh!!!!
    sorry 2 say la…
    it’s getting worst
    kalu isu PASANG NIAT HANYA ALLAH YG MAHA MENGETAHUI….
    yes…no questions about dat
    tp tindak tanduk dek kerana RM6,000
    bnr2 tlh membutakan hati insan seni yg bernama AA ni….
    sayang seribu kali sayang
    agama dibuat mainan….
    udah2lah tu AA
    kembalilah ke pangkal jalan….

    0
    0
  32. haha says:

    videonye dah ade!!!

    0
    0
  33. lady virus says:

    nmpk sgt yg azwan 2 kemaruk duit… xkn dh sangap sgt kot?? pegang la dgn kata2 sendiri… dlu ckp “slmt tinggal dunia pondan ku” xkan skrg ni dh nk “WELCOME BACK PLAK KOT???”

    0
    0
  34. Zaza Muhammad says:

    ish ish ish ish ish ish ish….

    0
    0
  35. fikir says:

    dunia dh akhir zaman. org islam sendiri pun mempermainkan agama dan menggunakan nama Allah, apa lg nk dikata? kalo nk insaf tu, x perlu nk canang 1 dunia. diam2 sudah. munafik, hipokrit…suma ada. kerana RM6K, insan bernama AA mudah dibeli..

    p/s: pekabar agaknye ummi hafilda kan? mungkin dirinya juga mudah dibeli seperti abangnya AA?

    0
    0
  36. miss_hujan says:

    otak kosong

    0
    0
  37. budakbertuah says:

    ONE WORD ——-> HUDOH SEYHHH~~~~

    0
    0
  38. backup tak backup says:

    alaaa. die ni insaf konon. kata dah insaf. propa btol. saje lah tu. die ckp mcm tu. sbb nak naik name die laa. dulu kan die dah merudum. ni heboh nak naik balik la.
    nnt alasan azwan ali mst ckp.
    (ADA AKU KESAH.. CAK CAK CAK) ahahahha.

    0
    0
  39. chiara says:

    pelik artis nih ble insaf sket heboh semalaya…thn ble org tgr kesilapan suka mengaitkan tuhan..wahal tuhan x penah suh wat silap….

    0
    0
  40. ko ksh ke nyahhh!!! says:

    ALLAH suka menguji umat-NYA..
    azwan pernah kata BYE-BYE dunia pondan, wether it true o not..ALLAH uji dia dgn show yg byrn nyerr beribu2..dan bukti nya..sdg kta lht..bnrlh kta ibu ku..manusia akan gelap hatinya jika hanya memikirkan kepentingan duniawi berbanding yang kekal di sana..

    0
    0
  41. nakkomensket says:

    wekksss…buruk rupe dia.perut…uihh..jd lelaki buruk,jd ‘pompuan” pn of course la buruk.bertaubat la btol2.jgn main2 dgn taubat ni.tambah2 taubat dpn kaabah.propa jea lebih.ada aku tak kisah!!!!

    0
    0
  42. Tiffany says:

    Ini la akibatnya kalau ilmu agama tak cukup di dada, tapi bercerita mengalahkan ulama.
    Niat tidak pernah menghalalkan cara.
    Betul kata Nara, manusia memang mudah gelap mata bila bab duit.
    Sampai sanggup jatuhkan maruah sendiri.
    Wallahualam…

    0
    0
  43. kikilala says:

    bukan dia sorang yg berjanji mcm2 bile time nak g mekah.tapi tu la kan..lau niat tak ikhlas,niat semata2 nk menunjuk..tak kemana.

    0
    0
  44. eiyna says:

    dlu aku tgk dia dlam citer puteri impian mmg macho habess…
    blh kta ak mnat la kt dia dlu..
    tp skang ni myampah tahp cipan..
    dgr sore dia pn aku mluat ssngat..

    0
    0
  45. BlackBerry00 says:

    mcm kak ogy jgk..
    dulu ye ye je kt pas btudung x nak jadi anak seni
    tp skrg ni muncul gak..
    siap nyanyi2 melalak sakan….

    ogy ngn AA ni mmg ngam ar kalo buat laki bini
    cakap x serupa bikin….

    0
    0
    • jane says:

      betul tu dia org ni baru je sikit buat amalan terus buat janji tak mau buat tu lagi la tak mau buat ni lagi la…. nak pakai tudung la lepas ni la… iman belum kuat dah berjanji masuk suratkabar…. kalau betul2 ikhlas takyah bagi tau satu dunia pon…sendiri dan tuhan tahu sudah la.. pastu bila dah tak tahan dugaan mula la bagi ‘statement bodoh bangang’ yg yg terkenal dikalangan artis2 yg kantoi…

      0
      0
  46. ladybird says:

    hukum tembak jer AA nie…
    huhuhu…

    0
    0
  47. farenova says:

    huhuhu kelakarlah die, macam makcik sangat..huhuhu

    0
    0
  48. c u says:

    ckp x serupe bikin.

    0
    0
  49. c u says:

    dah la rupe hodoh, jd bapok lg hodoh, lain kali fikir panjang dulu kalau nak pg tnh suci, ke saje nak cari publisiti, ingat2 la pakcik wan.

    0
    0
  50. makcik says:

    buruk laku…….dah tua da oiiii

    0
    0
  51. Lone 7 says:

    X nak bertaubat lg..

    0
    0
  52. Comel says:

    Beautiful Nara, kalo x kisah knp kuar jugak cite pasal Azwan. Nampak sgtlah Azwan ni ada nilai komersial. X suka pun kuar cite

    0
    0
  53. mus says:

    pe sajela si azwan nie….aku rase die kene sumpah laa mase doa taubat kat depan kaabah tue…tue yang nampak cam mereng je otak die…selamat tinggal dunia pondan konon…tula…PROPA je lebey….

    0
    0
  54. aries april says:

    bkn kalau kita cr rzki bt yg allah x ska…
    duit tu jd haram?

    0
    0
  55. kukipopoi says:

    bodoh punya azwan ali! satu jer aku nak cakap, orang bertaubat, walaupon depan kaabah skalipon, tak mungkin akan infom dekat satu Malaysia nih. Nampak sangat situ tak ikhlas. Bongokk.

    0
    0
  56. syuhada says:

    die tak mau terima teguran org… pastu bila orang menegur, dia kata musuh2 saya..bodoh betul la…dalam agama pun suruh kiter saling ingat mengingati kannn…

    0
    0
  57. limau ais says:

    diorang da ”PONDAN” smula jdi pown…

    0
    0
  58. audralaila says:

    SUBHANALLAH……SESUNGGUHNYA APA YG DIUCAPKAN HANYALAH SEKADAR MENJIRUS AIR DIDAUN KELADI….KERANA RM6000 SAUDARA AZWAN SANGGUP MENGHALAL APA YG DILARANG…BERTAUBATLAH DENGAN ERTI KATA YG SEBENAR….JGN LAGI MENGULANGI APA YG TELAH DILAKUKAN DI MASA LAMPAU…..NAUZUBILLAH…

    0
    0
    • jane says:

      masa buat umrah dulu dia bertaubat tapi tak ikhlas kot… so bila balik sini kalau perangai masih dok macam tu atau teruk lagi…. maka faham2 la kita…..

      0
      0
  59. capri says:

    pendek cite, azwan ni memang gila and gile glamor.

    0
    0
  60. xoxo says:

    dalam islam tak boley berpakaian menyerupai pompuan walau berape bykpon wang ringgit yg diberi…

    0
    0
  61. nanianne says:

    “Memang saya kembali menjadi pondan tetapi in-character dan persembahan saya sebagai Ziana Zain dengan lagu ‘Syurga Di Hati Kita’ telah dibayar sebanyak RM6 ribu. Saya tidak boleh menolak rezeki Allah dan satu ballroom itu tahu dan menerima karektor saya sebagai hiburan semata-mata”………

    persoalannya…dia x pk ke ape yg di anggap rezeki tu sbnrnya satu ujian-NYA utk menguji sejauhmana dia bersungguh2 dgn taubatnya???? duit @akidah?

    0
    0
  62. kura kale2 says:

    niat x menghalalkan cara…lgpn bnda yg haram or bnda yg mmg salah, da mmg salah…xkesah la niat die ape pn…lgpn tu tindakan org2 munafik jek…org munafik je yg wat cm tu…cakap xserupa bikin…ni la kbykkn artis, ble pasal duit, gelap mata hati…

    0
    0
  63. Kiyai says:

    Ya Allah! berilah keinsafan yang muktamad untuk makhluk putar belit yg bernama Azwan Ali. Aminnn.

    0
    0
  64. KELAM KELIBUT says:

    SEBENARNYA JGN DIPEDULIKAN LANGSUNG SI AZWAN ALI NI, SBB DIA NI DAH LAMA SESAT DAN MENYESATKAN. TAUBAT DIA TU TAK ADA MAKNANYA….NAK BERCAKAP TENTANG AGAMA BILA MENGUNTUNGKAN DIA. KALAU LAH NIAT BOLEH DITAFSIRKAN SEPERTI ITU, AZWAN BOLEHLAH BERSETUBUH DGN UMI HAFILDA DGN NIAT UTK BELAJAR MENEMPUHI ALAM RUMAH TANGGA…????

    0
    0
  65. don says:

    masalahnyer die pura2 ke?bukan dier mmg betul dari golongan tu ke?hehehe

    0
    0
  66. zettyhumaira says:

    azwan2… masa ni ko boleh la ckp “ADA AKU KISAH”. besok kau dah mampus, malaikat tanya amalan kau atas dunia ni, kau try la jwb “ADA AKU KISAH”, tengok ape malaikat tu buat kat kau!!!
    heee…. sakit mata aku nengok menatang babi ni…

    0
    0
  67. enya lost boyz says:

    hahahahaha…… bodoh la azwan ali ni….. teda kerja sdh ka???? mcm bgus jak da jadi pondan 2….. drama king btl lah…..

    0
    0
  68. mariposa says:

    bginilah dunia akhir zaman…knpalah xnk ambik pgjrn dpd prstiwa2 yg b’laku di ngara2 jran..Allah dah trunkan bala tpi kita msih nk m’kategorikan sume tu sbagai ‘bncana alam’..sdgkn apa yg b’laku sbnrnya adalah pmblsn dpd Allah swt…

    0
    0
  69. My method is to take the utmost trouble to find the right thing to say, and then to say it with the utmost levity.

    0
    0
  70. dier nie lh makhluk tuhan yg WAJIB DI BERI PENYEPAK JEPUN kt muker dier!!

    0
    0