Written by Bella | November 3rd, 2016

Pelakon Anis Al Idrus akui kisah putus cinta bersama Raja Afiq memberikan impak yang agak besar buat dirinya apabila ia masyarakat mula memandang negatif kepada dirinya. Sedikit sebanyak hal itu menjejaskan reputasinya sebagai seorang selebriti yang masih mencari arah dan menapak dalam industri hiburan tempatan.

Saya tidak boleh menghentikan pelbagai andaian terhadap saya kerana tipikal segelintir masyarakat kita memang sukakan gosip. Jadi, apa yang perlu saya buat ialah sentiasa tukarkan aura negatif itu menjadi positif agar ia tidak terus menganggu emosi.

Menurut Anis beliau cuma mangsa keadaan dan tetap akan meneruskan niatnya untuk mendedahkan punca sebenar mereka berpisah.

Maaf, atas nasihat beberapa individu, saya tidak dapat kongsikan sebarang kenyataan buat masa sekarang kerana bukti-bukti tersebut akan dibentangkan pada satu masa yang akan saya umumkan kelak.

Saya harap dengan pendedahan itu boleh membuka mata siapa yang yang benar dan siapa yang salah dalam hal ini.

Pada masa yang sama, Anis memberitahu beliau gembira dengan kehidupannya sekarang biarpun tiada teman istimewa di sisi.

Sumber Berita : mStar Online

32 responses to Kerana Putus Cinta : Anis Al Idrus Akui Masyarakat Pandang Beliau Negatif

  1. sally says:

    tak perlu lah dik….tak ada faedahnya pun kami nak tau kenapa adik putus cinta. yang kita nak tau, boleh tak kami baling botol minyak masak tanda kehampaan kami??

    38

    0
    • Anonymous says:

      GOSSIP PALING BOLEH BELAH MINGGU NI SELEPAS GOSIP FATHIYA LATIFF KENA MENGORAT DGN BUDAK2 TERENCAT AKAL.

      17

      1
    • Kiah says:

      masyarakat pandang negatif? kenal kau pun tak. kalau akak lalu kat pasar , nescaya akak ingat ko jual asam kelubi dikkk.

      36

      0
    • bbycumil says:

      hahaha betul..ape kata hang buktikan dulu bakat hang dlm industri seni?hang blakon cite ape pon aku xtau

      11

      0
    • minah jambu - safety first says:

      sabar aje lah anis dh bukan jodoh u nak buat camana kaaaan..terus kan berlakon n pengacara ..u tu bukan nye tk jambu..u cute n sooo sweet..ketepi kan ape yg orang dh cakap tkde faedah nak fikir semua tu…hepening hepening suda..

      4

      7
    • Anonymous says:

      Mungkin salah aku la tak penah tengok cerita melayu. Tapi minah ni belakon cerita ape ek?

      3

      1
  2. Kejora says:

    Takde sape pun berminat nak tahu noks. Ko simpan je lah bukti kisah silam tu. Org kalau nak mengata, dia kata jugak walaupun tau sape salah sape betul. Be smart. Lagi satu, kurang2 kan lah penggunaan filter Qu Putih ko tu dik. Sakit mata kakak tengok. Ko dah lawa dah pun without filter.

    14

    0
  3. Anonymous says:

    siapa yg nk amik tahu ni? kenapa beriya2 sgt nak kemukakan bukti2 ni semua? korang ni laki bini ke?

    15

    0
  4. Lopah says:

    who is she?

    17

    0
  5. Anonymous says:

    what a waste of gossip. next?

    5

    1
  6. Anonymous says:

    muka tuaaa.

    5

    1
  7. dina says:

    sape ni????
    omg perasan

    1

    1
  8. Dhia says:

    Takpe dik…ade hikmah la tu putus before kawen..baru berkawan kan..x yah reveal aib memasing..x elok. Org pun x fokus pasal putus2 cinta ni…majukan diri dan teruskan hidup

    10

    0
  9. Anonymous says:

    putus cinta je kan??dh mcm org cerai berai siap bukti bagai dh knape??ko igt ko sape? rita rudiani? elly mazlein? knal ko pon tak….

    13

    2
    • Anonymous says:

      itu lah psl kan. tak paham aku pesal dia semangat sgt nak share!

      2

      2
    • cik roza says:

      artis zaman skang ntahapaapa… putus cinta pun nk tunjuk bukti bagai! org xnk tau pun punca nape ko putus dikk… putus cinta je pun… its not a big deal lahhh…. just move on!! haiyoooo….

      0

      2
  10. Anonymous says:

    kecoh btl le minah ni…brcinta x smpi sethun tpi mengalahkn org y brcerai…dia ni muka tua hek…dh mcm ad ank tiga jeee..klau berlakon jdi mak atau kakak memg sesuai sgt dia ni..

    6

    1
  11. nok gebuzzz says:

    sape yg nak amik tau sgt ni??plzzzz la…….wartawan n blogger xd cite yg lebih baik sikit ke dari ni…….hadoi!!

    2

    1
  12. semahkawanjemah says:

    eleh ni semua propa…tolonglah kenapa nak bongkarkan?? nampak mcm anis cuba nak menjatuhkan raja afiq?? nnt yang kita sangka terbaik jadi terbalik.so be careful on what we want to do…yang dah lepas tu lepas lah..belum kawin lagi kan..artis suam2 kuku..carilah cara lain nak menaikan nama sendiri..

    6

    0
  13. cer comment says:

    tak kenal pon.. sesape ntah minah ni

    1

    0
  14. jagung rebus says:

    ALAHAIII nak bagi bukti bagai pula minah nii… nyampah aku!! takat cinta cinta kot bukan nye ceraii…ko ni sesuai sangat gabung gan pompuan tua chek takk tue.. dah tua2 x sedar diri!!!! semakkk jeee

    4

    0
  15. me says:

    japp..hakak kt opis ni..ruang dlm opis ni besar..

    akak nak gelak..sambil berguling-guling baca..
    kisah aku…?

    hahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
    statement yg tiada simpati

    2

    1
  16. Anonymous says:

    memang alahai gossip ni..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Dia nk fames mcm rita rudaini kut… Dia tkpe lah dh 20th blakon.. Ko aku tk kenal pun..

    0

    1
  18. asdfghjkl says:

    Pihak sana lek je dia yang kecoh haha

    0

    1
  19. FC says:

    Memalukan betul nak kasi bukti2 for a mere GF-BF relationship breakup…pls don’t embarrass yourself woman!

    2

    1
  20. lily says:

    kenapa masyarakat nk pandang negatif???

    1

    1
  21. Nasihat utk anis says:

    Waduh anis oiii.. ko tu bercinta dgn afiq setakat brape bulan je pon.. kalo pun die curang dgn kau.. takda impak langsung kot..bkn nye da kawen da branak pinak.. ko tu dah tua la anis oiii.. sudah2 la tu.. ikot mcm sherry, dah break ngn fatah pon chill je.. dah tkda jodoh.. ape mau kecoh..

    0

    1
  22. JIMBO says:

    Aku tak rasa masyarakat pandang serong kat dia sebab masyarakat pun tak kenal siapa dia. Propa lebih pompuan ni.

    1

    0