Written by Bella | July 20th, 2017

Lagu popular dari Sepanyol iaitu Despacito nyanyian Luis Fonsi dan Daddy Yankee menjadi lagu kegemaran ramai anak muda seluruh dunia sehingga mendapat jumlah lebih 2 billion tontonan di YouTube.   Populariti lagu ini juga tidak kurang hebatnya di Malaysia meskipun rata-rata pendengar tidak memahami lirik lagu tersebut.

Tahukah anda sebenarnya lagu Despacito mengajak kepada seks bebas dan berunsurkan pornografi? Oleh itu, pihak RTM dengan serta-merta telah menghentikan penyiaran lagu popular tersebut di semua stesen radio dan televisyen milik mereka.

Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Salleh Said Keruak berkata lagu itu dinilai semula oleh panel penilai RTM susulan aduan awam dan mengambil keputusan untuk menarik balik kelulusan.

Sehubungan dengan itu, RTM memberhentikan siaran lagu tersebut di semua stesen radio dan TV RTM berkuat kuasa serta-merta.

Muzik memang memainkan peranan penting dalam kehidupan manusia sekarang kerana ia mampu mengubah mood seseorang dan sebagainya.

Kami bersetuju lagu Despacito dihentikan agar masalah sosial seperti seks bebas dan pornografi tidak berleluasa. Iyalah, setiap apa yang didengari mungkin juga boleh mempengaruhi seseorang.

Sumber Berita : mStar Online

43 responses to Kerana Lirik Lucah Dan Berahi : RTM Hentikan Lagu Despacito

  1. aku says:

    baru nak sedar???? tegur cakap islamik sgt la. tak yah dgr la…abes anak2 bangsa dok nyanyi lagu nie. anak2 islam lagi la!! yg dok kat ATAS tu dok buat apa?????

    0

    4
    • Pekerja Gomen says:

      Tengok kat youtube ngan smule bukan main lagi budak2 melayu menghafal lagu ni…. padahal baca doa qunut pun tak lepas….

      24

      0
    • Mak Becok says:

      Memang porno habis video lagu puak Zionis haram jadah ni! Tak dak moral lansung; si BETINA2 puaka ni menari asyik terTONGGENG, TERKANGKANG sini sana; mcm. BINATANG2 BUAS!

      0

      9
      • wekkkkkkk says:

        kalau btul ko alim dn ulamak, kenapa kopun clik video tu tgok bontot bentina tu..dh tentu ko tengok smbil raba ko nyer kan…

        10

        0
        • Mak Becok says:

          Lu ni mesti si jantan PEROGOL HOMO, yg. dilahirkan dr. spesis b*abi sewel hodoh penyamaq Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis si pemakan taik dedak yg. diSONDOL kat jub*q oleh si Penjajah Kapir harbi Parasit/Lanun/Perasuah/Perogol/Pembunuh/Penyangak Porno/Homo Zionis DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat lu oi!

          0

          6
      • diamond puaka says:

        pencuri duit rakyat Tak dak moral lansung; si BETINA2 gemuk badak puaka pakai hermes ni menari asyik terTONGGENG, TERKANGKANG sini sana; mcm. BINATANG2 BUAS gila duit gila kuasa! semoga mampus kena panah petir.

        0

        3
        • Mak Becok says:

          Si puaka HOMO PEROGOL, lepas CURI & PUTAQ BELIT komen aku, dah puas MELAHAP lendir hanyir jub*q2 bab*i si spesis penagih2 dadah/porno/homo si Penjajah Kapir harbi Parasit/Lanun/Perasuah/Penyangak/Pembunuh/Perogol Zionis betty betina pelac*r SUNDAL-tonggeng engHomo DAPig/PAPig SingaPORK lu tu aaahhhh?! Binatang lu!

          0

          3
        • Mak Becok says:

          Si pemberi komen “diamond puaka”, si penakut JUBOQ BAB*I kat July 20, 2017 at 3:29 pm – sdg. COPY-PASTE dan SABOTAJ komen2 MAK BECOK yg. amat ANTI- Penjajah Kapir Harbi Parasit/lanun/Perasuah ANTI-DAPig/PAPig SingaPORK!

          0

          3
        • Mak Becok says:

          PEMBETULAN:

          Si pemberi komen “diamond puaka”, si penakut JUBOQ BAB*I kat July 20, 2017 at 3:29 pm – sdg. COPY-PASTE dan SABOTAJ komen2 MAK BECOK yg. amat ANTI- Penjajah Kapir Harbi Parasit/Lanun/Perasuah DAPig/PAPig SingaPORK laknat!

          0

          3
        • wekkkkkkk says:

          mak becok dh makan ubat balik…baru boleh komen copy & paste..

          aku wekkkkkkk…berani..x kan tukar tagline..aku banjar sg manik, banjar sg manik berani ooo….ada kisah parang terbang tau masa zaman komunis…salah satu atuk dn sedara2 aku lah dh kalahkn komunis tu..dgn parang terbang tu..cuba ko klik kt google …”sejarah banjar sg .manik”..
          x kan tukar tagline..mau komen u..
          maree..mak becok

          0

          1
        • Mak Becok says:

          Si pemberi komen “wekkkkkkk” di July 20, 2017 at 4:22 pm- si penakut JUBOQ BAB*I sdg. mengGERTAK nak BUNUH Mak Becok yg. amat ANTI-Penjajah Kapir Harbi Homo/Porno Parasit/Lanun/Perasuah/Pembunuh/Perogol/Penyangak DAPig/PAPig SingaPORK laknat!!

          0

          2
        • Mak Becok says:

          Tak payah MENYAMAQlah si spesis jembalang sewel wekkkHomoKapir Harbi PENJAJAH/PARASIT/LANUN/PERASUAH/PEMBUNUH/PEROGOL/PENYANGAK homo/porno Zionis DAPig/PAPig SingaPORK oi!!

          0

          2
        • wekkkkkkk says:

          Mak Becok
          says: July 20, 2017 at 4:38 pm
          Mak Becok
          says: July 20, 2017 at 4:38 pm

          “Si pemberi komen “wekkkkkkk” di July 20, 2017 at 4:22 pm- si penakut JUBOQ BAB*I sdg. mengGERTAK nak BUNUH Mak Becok “…

          ha…ha…ha…nampaknyer..ko x kenal dn x hadam citer aku yg bedasrkan sejarah Banjar sg. manik dn Banjar Batu Pahat yg telah menyelamatkan KG Baru KL dri penjajah kafir…lu ada fhm..kerana citer parang terbang nilah kita Melayu masih berkuasa smpai skrg jdi PM org Melayu…jika tidak kerana peristiwa 13 mei 69 tu, mgkn malaysia x ada PM…jdi mcm singaporelah..

          hahaha..mak becok “kata aku nk ugut bunuh”..PADAHAL MAK BECOK SENDIRI YG TULIS BUNUH TU…hahahahaha..sewel….dh takut lh dh komen aku ye..
          maree mak becok.
          berapa umur lu..
          sesuai x kita bersembang, aku lahir tahun 70an…mak becok 60an ke..jdi sesuailah kita sembang kencang..

          2 kali tekan komen ni…ok.

          0

          0
        • wekkkkkkk says:

          Mak Becok
          says: July 20, 2017 at 4:38 pm

          “Si pemberi komen “wekkkkkkk” di July 20, 2017 at 4:22 pm- si penakut JUBOQ BAB*I sdg. mengGERTAK nak BUNUH Mak Becok “…

          ha…ha…ha…nampaknyer..ko x kenal dn x hadam citer aku yg bedasrkan sejarah Banjar sg. manik dn Banjar Batu Pahat yg telah menyelamatkan KG Baru KL dri org kafir…lu ada fhm..kerana citer parang terbang nilah kita Melayu masih berkuasa smpai skrg jdi PM org Melayu..dn KG BARU kekal Milik Majoriti Melayu.jika tidak kerana peristiwa 13 mei 69 tu, mgkn malaysia x ada PM…jdi mcm singaporelah..

          hahaha..mak becok “kata aku nk ugut bunuh”..PADAHAL MAK BECOK SENDIRI YG TULIS BUNUH TU…hahahahaha..sewel….dh takut lh dh komen aku ye..
          maree mak becok.
          berapa umur lu..
          sesuai x kita bersembang, aku lahir tahun 70an…mak becok 60an ke..jdi sesuailah kita sembang kencang..

          0

          0
        • wekkkkkkk says:

          Mak Becok
          says: July 20, 2017 at 4:38 pm

          “Si pemberi komen “wekkkkkkk” di July 20, 2017 at 4:22 pm- si penakut JUBOQ BAB*I sdg. mengGERTAK nak BUNUH Mak Becok “…

          ha…ha…ha…nampaknyer..ko x kenal dn x hadam citer aku yg bedasrkan sejarah Banjar sg. manik dn Banjar Batu Pahat yg telah menyelamatkan KG Baru KL dri org kafir…lu ada fhm..kerana citer parang terbang nilah kita Melayu masih berkuasa smpai skrg jdi PM org Melayu dn KG Baru majoriti Milik Melayu…jika tidak kerana peristiwa 13 mei 69 tu, mgkn malaysia x ada PM…jdi mcm singaporelah..

          hahaha..mak becok “kata aku nk ugut bunuh”..PADAHAL MAK BECOK SENDIRI YG TULIS BUNUH TU…hahahahaha..sewel….dh takut lh dh komen aku ye..
          maree mak becok.
          berapa umur lu..
          sesuai x kita bersembang, aku lahir tahun 70an…mak becok 60an ke..jdi sesuailah kita sembang kencang..

          0

          0
      • wekkkkkkk says:

        Mak Becok
        says: July 20, 2017 at 4:38 pm

        “Si pemberi komen “wekkkkkkk” di July 20, 2017 at 4:22 pm- si penakut JUBOQ BAB*I sdg. mengGERTAK nak BUNUH Mak Becok “…

        ha…ha…ha…nampaknyer..ko x kenal dn x hadam citer aku yg bedasrkan sejarah Banjar sg. manik dn Banjar Batu Pahat yg telah menyelamatkan KG Baru KL dri penjajah kafir…lu ada fhm..kerana citer parang terbang nilah kita Melayu masih berkuasa smpai skrg jdi PM org Melayu…jika tidak kerana peristiwa 13 mei 69 tu, mgkn malaysia x ada PM…jdi mcm singaporelah..

        hahaha..mak becok “kata aku nk ugut bunuh”..PADAHAL MAK BECOK SENDIRI YG TULIS BUNUH TU…hahahahaha..sewel….dh takut lh dh komen aku ye..
        maree mak becok.
        berapa umur lu..
        sesuai x kita bersembang, aku lahir tahun 70an…mak becok 60an ke..jdi sesuailah kita sembang kencang..

        0

        0
      • moral ler sangat says:

        amboi…mak becok.
        mak becok rasa diri tu moral sangat ke..
        teransang sendiri tengok takde tempat lepas puas. last2 sakit hati…….laaa..

        nasihat pakar…. ambik tali gantung diri sampai mati.

        1

        1
        • Mak Becok says:

          lu tu yg. patut kena gant*ng kepala kangkang bab*i lu tu sampai mampos terjelir lidah!

          Dah puas MELAHAP lendir hanyir jub*q bab*i si spesis penagih2 dadah/porno/homo si Penjajah Zionis kapir Harbi Parasit/Lanun/Perasuah/Penyangak/Pembunuh/Perogol DAPig/PAPig SingaPORK laknat lu tu aaahhhh?!

          0

          1
    • Joyah says:

      Byk lagu mmg mintak di banned. Satu lg “love you body”tu. Ban aje la xyah bother pndpt org awam jika berlandaskan agama. But jgn lupa ban juga drama bangsa -apa sekali pun yg terlebih sweet dan yg trlebih violent. Byk sgt mslh dah dgn internet pun. So pls consider block porn . Jgn buat sekerat2.

      1

      0
  2. ban retis dr novel celah kangkang says:

    retis omputeh heran apa..yg kartun gay siap retis Malaysia support tu tak nak ban pulak…muntah lg dgn retis melesia..support lgbt, tayang tetek ..bajet holywoood….

    6

    1
  3. wekkkkkkk says:

    jika x diharamkan, kanak2 yg mendgr lagu ni pasti akan menyanyikan jugk, walaupun mereka bukan fhm sgt apa erti sebenarnya lagu ini, tapi bila org dewasa mdgr lagu ini jika dinyayikan oelh kanak2 trsebut, maka …org dewasa akan terbeliak biji mata dn tergaman…cawan yg d ipegang tadipun dh terlepas kt lantai, sbblagu tu lucah.

    “pelan..pelan aku berbisk2 ke leher mu …
    pelan…pelan…”..AKU TENDANG KO MASUK SUNGAI KLANG

    KEPALA HOTAK NYE LAGU…lagu latin ni, sama je mcm pakaian org latin..terdedah dn terbuka luas…
    baguslah di haramkan…

    6

    1
  4. nok gebuzzz says:

    org2 Malaysia (islam) ,ape trend,popular semua nak ikut…x tau maksud ape main bedal jer…nnty kalau x ikut kate ketinggalan…nasib la aku x minat langsung lagu ni…x penah tonton pon kat youtube…pd aku x best pon…baik layan parodi dato vida punya lagu, jehan & bell..lagi best!

    3

    1
    • c says:

      Iyolah tu, nnti bila lain clear…ko akan clik jugk…

      despacito lebih kurang maknenyer..”Pelan-pelan”
      mmg lgu tu lucah ooi..lagu seks.

      1

      1
  5. Mak Becok says:

    Bila juga nak di teraj*ng si VIP2 puaka termasuk omputih2 Zionis bangsat kat Ast*o/Ifl*x porno/homo-sispesis jembalang2 HOMO/PORNO sewel-si spesis PENJAJAH/PARASIT/LANUN/PERASUAH/PEMBUNUH/PEROGOL/PENYANGAK porno/Homo Zionis DAPig/PAPig SingaPORK – yg. asyik mengHALALkan dan mengNORMALkan budaya PORNO/HOMO/ketagih DADAH terutamanya kat stesyen2 Barat depa tu, di negara Islam, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA kita ni?!!!

    0

    0
    • diamond puaka says:

      Bila juga nak di teraj*ng si VIP2 puaka nama saja Islam tapi telan duit haram termasuk menantu omputih2 mongol kazakh Zionis bangsat kat Ast*o/Ifl*x porno/homo-sispesis jembalang2 HOMO/PORNO sewel-si spesis PENJAJAH/PARASIT/LANUN/PERASUAH/PEMBUNUH/PEROGOL/PENYANGAK porno/Homo Zionis umnoPig SingaPORK – yg. asyik mengHALALkan dan mengNORMALkan budaya CURI?RASUAH/ PORNO/HOMO/ketagih DADAH /BEGJENAMA terutamanya kat badak2 SUMBU stesyen2 JHOBarat depa tu, di negara Islam IYER KER??, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA?HAHAH kita ni?!!!

      0

      2
      • wekkkkkkk says:

        ada dh…anak mak becok ke..ayat mcm dh sama lah..

        2

        1
      • Mak Becok says:

        Yg. lu nak CURI dan PUTAQ BELIT komen aku apahal si puaka Zionis DAPig/PAPig SingaPORK o?

        Lu ni mesti si jantan penakut HOMO sewel , yg. dilahirkan dr. spesis b*abi sewel hodoh penyamaq Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis si pemakan taik dedak yg. dROGOL kat jub*q oleh si Penjajah Kapir harbi Parasit/Lanun/Perasuah/Perogol/Pembunuh/Penyangak Porno/Homo Zionis DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat lu oi!

        0

        1
        • Mak Becok says:

          Si pemberi komen diamond puaka penakut JUBOQ BAB*I kat July 20, 2017 at 3:32 pm – sdg. COPY-PASTE dan SABOTAJ komen2 MAK BECOK!

          0

          1
      • Mak Becok says:

        Si pemberi komen diamond puaka penakut JUBOQ BAB*I kat July 20, 2017 at 3:32 pm – sdg. COPY-PASTE dan SABOTAJ komen2 MAK BECOK!

        0

        1
  6. wondering says:

    Lambatnya RTM nak sedar lirik dia ye? lagu dah release bape bulan dah.

    1

    0
  7. Mak Becok says:

    Inilah akibatnya bila puaka2 Zionis pengikut IBLIS (Lucifer dlm. agama Kristian) dah menguasai Barat – dan menghancurkan agama Katolik di seluruh Barat termasuk di Sepanyol yg. majoriti beragama Katolik; yg. juga konservatif spt. Islam. Kerana puaka2 Zionis ni nak menghapuskan sebarang batasan moral di mana Evil=Good; dan Iblis menjadi tuhan depa.

    Wanita2 porno-spt. binatang buas yg. hampir bertelanjang kat tpt. awam termasuk berbikini, dipandang normal dan ‘moden’ kononnya tetapi wanita2 konservatif termasuk wanita Islam bertudung yg. sopan dihina dan digertak.

    0

    2
    • diamond puaka says:

      Inilah akibatnya bila puaka2 Zionis pengikut IBLIS (Lucifer dlm. agama Kristian) dah menguasai Barat – PEMIMPIN PENCURI DISANJUNG dan menghancurkan agama Katolik di seluruh Barat termasuk di Sepanyol yg. majoriti beragama Katolik;PENJILAT HANTU PUAKA yg. juga konservatif spt. Islam. Kerana puaka2 Zionis ni nak menghapuskan sebarang batasan moral di mana Evil=GoodSIMPAN TOYOL; dan Iblis MUKA MCM LANGSUIRmenjadi tuhan depa. DISALAM DAN DIJILAT SAMPAI CINCIN

      Wanita2 porno-spt. binatang buas yg. hampir bertelanjang kat tpt. awam termasuk berbikini, dipandang normal dan ‘moden’ kononnya tetapi wanita2 konservatif termasuk wanita Islam bertudung BADAK MENCURI DUIT TAKNAK MENGAKUyg. sopan dihina dan digertak. DIHORMATI WAHAL PENYAMUN RAKSASA

      0

      0
  8. kutu says:

    biasa la orang mesia ni..pantang dengar lagu sedap skit terus viral..
    hujung pangkal tak tau..
    siap ubah lirik jadik islamik lah..ape lah..wth

    2

    1
    • Mak Becok says:

      Pi mampos lu si spesis jembalang sewel Homo/Porno PENJAJAH Kapir harbi PARASIT/LANUN/PERASUAH/PEMBUNUH/PEROGOL/PENYANGAK homo/porno Zionis DAPig/PAPig SingaPORK oi!!

      0

      1
  9. Mak Becok says:

    Bila juga nak di teraj*ng si VIP2 puaka termasuk omputih2 Zionis bangsat kat Ast*o/Ifl*x porno/homo-sispesis jembalang2 HOMO/PORNO sewel-si spesis PENJAJAH/PARASIT/LANUN/PERASUAH/PEMBUNUH/PEROGOL/PENYANGAK porno/Homo Zionis DAPig/PAPig SingaPORK – yg. asyik mengHALALkan dan mengNORMALkan budaya PORNO/HOMO/ketagih DADAH terutamanya kat stesyen2 Barat depa tu, di negara Islam, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA kita ni?!!!

    0

    1
  10. Willy says:

    Aku ske dgr muzik despesito tp mmg x fham lirik dan x mnat nk tau lirik dia.ptut nya bukn rtm je kne gam..ptut nya all stesen radio swasta gam lgu ni.

    1

    1
  11. air mani abang sado macho says:

    secara tersuratnya lagu ini memberi semangat luar biasa kepada si jantan bernafsu horny untuk push to the limit ketika workout di gym then dah penat jerk off.. pasang lagu lucah ni ketika workout sungguh berkesan untuk boost your adrenaline.. tak caya ko try la.. pancut air mani.. orgasm puas.. dah lega.. bersihkan diri pergi shower.. tidur.. hidupp abamsado macho.. badan bermuscle-muscle baru bangga present diri depan public.. rasa confident sikit compare dengan abam perut buncit malas workout or abam kurus keding yang lembik malas jugak workout.. actually takyah dengar lagu lucah pun boleh je workout.. lagu lucah ni acah-acah try layan sekali sekala dalam setahun bukan setiap hari.. gila kau nak ketagih lagu kerja.. dah tak kerja ke nak buat asyik nak berlucah-lucah. .haha

    0

    0
  12. Anonymous says:

    lirik rockebye ok skit kot…

    0

    0
  13. sepaun says:

    bkn lagu ni lama udah popular kah? baru mau ambik tindakan.. klu dulu bkn main lagi cepat tapis, salah sikit pun sudah kena ban :p

    3

    0
  14. Melayu oh Melayu says:

    Suka, dengar.. tak suka, tutup. As simple as that.

    2

    0
  15. Anonymous says:

    Macamlah lagu Perawan atau Janda. Hamil duluan tu tak lucah. Terang terang tu lucah tapi tak kena banned pun.. wtf typical Malaysian mind. Kepoh tak tentu pasal

    5

    1
    • Mak Becok says:

      Tak payah MENYAMAQlah si spesis jembalang sewel HomoKapir Harbi PENJAJAH/PARASIT/LANUN/PERASUAH/PEMBUNUH/PEROGOL/PENYANGAK homo/porno Zionis DAPig/PAPig SingaPORK oi!!

      0

      0

Leave a Comment

Optional