Written by Bella | March 5th, 2017

Kes Baizura yang mengamuk kerana suaminya Aqasha yang didakwa mempunyai  hubungan dengan seorang pelakon wanita berstatus janda anak dua bukan sahaja menarik perhatian pengguna media sosial tetapi selebriti terkenal Rozita Che Wan ataupun mesra dengan panggilan Che Ta.

Menerusi ruangan komen di Instagram Baizura, Che Ta ada meluahkan kata-kata mengenai isu hangat ini. Namun, luahan Che Ta yang menggunakan istilah “betina” yang ditujukan untuk wanita yang menjadi perosak rumah tangga Baizura menimbulkan sedikit rasa kurang senang dikalangan netizen. Menurut mereka, apa yang dikatakan oleh Che Ta itu agak keterlaluan.

Sehingga kini, pelbagai spekulasi timbul mengenai  siapakah gerangan artis wanita popular berkenaan sehingga ada yang sudah “memetik” satu nama yang pasti semua orang kenal. Apa agaknya penghujung kontroversi ini? Kita tunggu juga komen Aqasha nanti.

108 responses to Kerana Komen “Betina” Che Ta Dikecam Netizen

  1. isteri syg suami. says:

    ok kot ap yg che ta ni ckp. pompuan kacau rumahtangga org ni mmg patut kna pnggil betina. apasal yg lain ni meroyan. korang pun rampas laki org ke. klu laki aku or laki kawan aku kna kacau pun lebih dari tu i marah..che ta ni kira cool lah lagi.

    73

    5
    • Haikal Hanafiah says:

      Yg che ta sibuk meroyan knape?
      Wat relax suda. Bkn uma tangga dye & awk. Hahahahahaahahahahah.
      Jgn jd typical makcik2 akak2 tepi tingkap yg kain sendri x tjage lg.
      Bce & dgr je cte2 ni sume.
      Bia famili dyeorg je setel.
      Doakn tbaik utk dyeorg. (:

      38

      14
      • liloti says:

        setahu aku baizura x pernah guna perkataan kasar dlm luahan rumah tangga dia kt laman sosial.. jd kenapa perlu org luar guna perkataan kasar utk tunjukkan support pada baizura? semua org tahu dlu rita n ayu raudhah x sebulu.. adakah che ta terlebih marah disbbkan rita musuh adiknya?

        Semua wanita benci dgn “pemusnah rumahtangga”.. siapa x marah.. tp x semua meroyan pada tahap yg sama..

        12

        0
      • Anonymous says:

        sebab kau pun perangai homewrecker jugak kan??

        5

        8
        • Anonymous says:

          rita x berbunyi…seperti tahu dirinya salah. padan muka…jom serang instagram dia. tau pun takut kan??? knp x meroyan mcm dgn si zarema dulu?

          7

          3
        • Anonymous says:

          jantan mcm ko haikal x payah sibuk. jantan ke..atau…pondan?

          10

          0
        • Donnat Muslim says:

          Sepandai-pandai tupai meloncat, akhirnya jatuh juga….

          9

          0
        • Haikal Hanafiah says:

          Korang cbuk nk maki & kecoh hal dyeorg watpe?
          Bce jela gosip. Nk mlebih2 smpi sokong pnggil betina & wat dosa cmni wtpe?
          Spe Che ta tu pd korg?sedara seislam je pn. Bkn sedara keluaga.
          Doakn tbaik utk dyeorg je.
          Yg cbuk jd ustaz/ustazah ni npe?
          Aku xdela sokong rita or spe2.
          Tp kite melayu tlalu mnyebok hal org sgt.
          Org cm korg la wt rncangan mcm Melodi yg x bkualiti kekal lbh 15 thn.

          Apasal sume sbuk nk jd jahat wat dosa ni?

          Ko bkk intrnet bce jela cte ni sume. Duk maki2 bkn de pape pn. Bkn korg yg bgaduh.

          9

          5
        • Mizz Kepoh says:

          Aku memang tak nafikan. Perampas memang tetap dipandang negatif. Tak kiralah situasinya bagaiman. Tak kiralah siapa betul dan siapa salah. Pucuk pangkalnya adalah kenapa hak milik orang tu jugak yang kau nak? Kenapa yang bujang tra-tang-tang-tang kau tak nak? Yg sokong Rita pun…mentaliti dunia kelas ke tiga. terdesak sngt ke nk kena jolok sampai laki org pun nk sapu??

          22

          0
        • mat sahdo says:

          mmg patutlah bekas mak mertua x suka kau. dah lah nikah di siam. sudah lah rita..pergi jual kerang kau kat vvip ke..dato ke.. sementara tengah laku ni. jantan loser ko hadap. buat org gelak la woi.

          11

          1
      • Zack says:

        apa korang kecoh2 ni? mmg rita ni pandai bermuka-muka lah. x terkejut pun. dulu org2 kesian sbb dia nk dpt nafkah drp si ex laki. byk lah akak2 yg tertipu ye. senang cakap lah ye akak2 semua, perempuan yg baik xkn buka aib ex laki lah wey. penunggang2 agama dan org hipokrit je dok sibuk bercerita pasal hal spender pun terkeluar. bila duit dah dpt.. dah mewah semua topeng tertanggal. pikir tu sudah…

        17

        0
        • ORG TU PURA2 TAHU JE MCM TUHAN says:

          Ko de bukti?
          Ko keluaga tdekat diaorg?

          2

          7
        • BYEZHUWRA says:

          Penunggang agama je mcm ko bckp mcm ko baik &….mcmlah tahu semua benda…….hahahahahaah….

          2

          6
        • Anonymous says:

          Sokong Zack…. untuk perempuan disana yang mempunyai niat atau telah pun menjadi PERAMPAS, fikirlah perasaan wanita lain yang akan anda sakiti. Sekali anda buat jahat kepada orang lain, sepuluh kali anda akan dibalas dengan kesakitan yang lagi teruk. Jadilah wanita yang punya maruah diri, yang akan membela nasib wanita lain, yang meletakkan nilai dirinya tinggi di mata lelaki. Bukan berak tengah jalan lepas tu nampak kereta lalu sorok jubor dlm hutan.

          9

          1
        • Anonymous says:

          oh myyy…sorok jubor dalam hutan!!!!!
          ni lawakkkk. lol

          6

          0
      • amirshah says:

        kenapa dulu bila zarema rampas ex rita ni perkataan “betina” boleh pakai?bkn setakat perkataan betina, perkataan yg lg teruk pun korang guna..adakah yg marah che ta ni peminat rita?

        25

        1
    • Julia Julai says:

      Kau sibuk marah pehal? Gedik hal rumah tngge org? Kita xyh cari psl. Sedo dri tu skit. Malam ptama kau ade skali ek dgn dyeorg? Batin dye tseksa kau pn sme kna?
      Dye jtuh talak ko pn kna ek?

      5

      7
      • Mat Ronggeng says:

        Yaay Che Ta… Mari kita kutuk secara berjemaah betina tu.

        2

        3
        • Sporean Gurl says:

          Kenapa wanita sanggup menghancurkan hati wanita lain?? Kenapa? dah tak ada lelaki lain ke kat dunia nie? ataupun dah memang tabiat suka menggangu hubungan orang? *sedikit emosional disini*. hehehe. Bukan apa, tak suka la perempuan bergaduh sebab lelaki. Pantang tok nenek aku la. huhh!!

          9

          0
        • Anonymous says:

          Oh… Kita kena kutuk jantan cabaret tu jugak…

          4

          3
        • kak ta says:

          jantan mmg la perangai camtu. kote x reti diam. yg betina ni…dulu ko kena…tahu pulak meroyan. pastu ko sendiri memburahkan diri dgn somi org. tak ke hipokrit namanya tu?

          0

          0
      • Anonymous says:

        Ambil brg tanpa mintak izin dikira curi kan? Kalo kawin dgn suami org tanpa mtk izin pun samalah. Lpas hati isteri pertama pula sakit..menderita..Perampas suami org ni x kenal dosa pahala ke atau xde perasaan? Pencuri mcm ni kalo kita jumpa jom bg pelempang tahap dewa kt muka x malu dia. Ada plk kes sanggup bercerai dgn suami sendiri abis edah kawin dgn suami org. Nk cari kbahagian tp bg derita kt perempuan lain. Keluarga sndiri hancur, lepas tu hancurkan keluarga org lain pula. Ish ish ish….

        8

        1
      • Anonymous says:

        “i dah terjatuh cinta pada laki orang, nak buat camne”??

        makhluk tuhan paling bangang je yang keluarkan ayat sebegini. yang ko gatal sangat nak jatuh cinta dengan laki orang apsal?? dah tau laki orang hak orang lagi mau gedik nak jatuh cinta kejadah dengan laki orang. apa?? laki bujang ko tokle jatuh cinta ker??

        10

        1
        • Lizawati says:

          hahahah…tepat. geram gak dngan pmpuan jenis mlayan suami orang ni…sapa2 dah tekena tu mkn tak lalu mandi tak basah sbb stres dngn gngguan ni..

          7

          1
    • Armona Hassan says:

      Udah2lah kak cri psal.Sedo dri tu.Pe lyak ko pn mrah skli?

      1

      5
    • Suami nak bini baik2. says:

      Klu awk syg suami…awk xkn sokong tindakan org pnggl org len betina…sbb suami awk mst xnk awk wt cmtu.
      Tak caye tnye laki awk.
      Dia nk x istri dye tgedik cr psl & cbuk hal org.

      16

      2
    • SUAMI XNK ISTERI KKI GSIP & CR PSL says:

      Komen ko win…hahahahahahahahahahahahahahaahahhahahahaha.AKU TAKNAK BINI CAMTU.

      9

      1
    • bbycumil says:

      sesuai la panggil betina..gatal merenyam mintak anak muka mix dgn laki org..ape hal??mcm kurang kasih syg+desperate+gersang sbb dh lama bil tertunggak

      23

      0
      • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

        Dah2lah akak tua wat dosa ke org len.Pelik rmi org sokong wat dosa ye.Xlh doakn fmili diorg ok?

        4

        2
      • Nuridiah says:

        Awak ni kenapa? Tak bleh komen elok2? Kenapa rasa diri tu baik sangat & hebat bleh ckp buruk ke org lain?
        Takde adab? Skola & emak ayah tak ajar ek?
        Ajaran kita ada ajar supaya fitnah orang & panggil orang nme bukan2?

        Nak bace cte gosip wat bace gosip je. Awak tu pembaca cte gosip je bkn ada ape2 dgn dyorg.

        3

        4
      • Anonymous says:

        sokong..betina mcm ni kena maki cukup2.

        5

        1
      • kakakcumil says:

        setuju dgn bbycumil! klo si rita ni duk merancang keluarga dgn laki aku bkn stakat betina,perkataan yg lg teruk aku tulis tau. eee memalukan kaum wanita la mintak anak dgn suami orang. desperate beno bunyinye

        2

        0
    • KELING BERBULU says:

      RITA NI TASTE DIE MMG YG HENSEM2 MUDA2, EVEN SENDU , MISKIN, JANJI HENSEM N MUDA DIE OKAY JE!! MUDA HENSEM NI SEDAP KOT MSE KONGKEK , HAHAHAHAHHA!!!
      TP2 APSL NAK YG MSH DE BINI KAK? DH DE 2ANAK PLK TU, ADEHH !!

      YG SI AQASHA PUN SMA, MCM DH TAK SABO JE NAK BG SPERMA TU KAT RITA, HAHHAHAHA!!!
      MNE2 BINI PON AKN JELES BERAPI, EVEN 2 ORG TU JUST GURAU2, TP KLO GURAU PON DH CKP PSL ‘NAK ANAK MIX’ ROSI PON BLH JD ROSMAH !!! HAHAHA

      1

      0
    • Anonymous says:

      Suami bukan hak mutlak si isteri. boleh marah..tapi jangan berlebih sangat. Takut kata2 tu berbalik pada diri sendiri. doakan yang terbaik je. Mulut yg berkata2 / jari2 yg menaip tu lebih gunakan utk perkara yang baik.

      5

      1
      • Yekeni says:

        Isteri hak mutlak suami ke? So kalau isteri dah terjatuh cinta dgn lelaki lain, boleh ke suami dengan hati rela, redha, tak marah, lepaskan isteri? Boleh ke doakan kebahagiaan isteri dgn pasangan barunya?

        Jadi perkahwinan ni tak perlu adanya setia lah? Masing2 boleh bebas bergaul. Yg lelaki boleh kawin 4…. yg pompuan pun boleh kawin 4, cuma not at the same time…. best eh dapat try lain2 laki/ bini… halal kan… sarcasm ni eh… i memang anti jantan pompuan gatal…. rolling my eyes…

        1

        4
        • Anonymous says:

          betul la dia ckp tu. cuma “suami bukan hak mutlak isteri..” Yang ko dah kenapa pulakkkk. meroyan tak tentu hala. lain yg dia ckp, lain pulak yg ko ckp. orang yg negatif mmg akan ckp perkara yang negatif je. sekiann.

          4

          0
        • chipanddale says:

          betul la dia ckp tu. cuma “suami bukan hak mutlak isteri..” Yang ko dah kenapa pulakkkk. meroyan tak tentu hala. lain yg dia ckp, lain pulak yg ko ckp. orang yg negatif mmg akan ckp perkara yang negatif je. sekiann.

          1

          0
        • Anonymous says:

          OK..aku tukarkan statement dia. Suami kan hak mutlak isteri.. mana mungkin boleh kawen banyak. mental la ko ni yekeni.

          2

          0
        • Yekeni says:

          Tapi kebanyakan suami ni ingat isteri tu hak mutlak dia. Ladang dia. MCP lah katakan. Isteri tak boleh itu tak boleh ini. Kata bini ali baba: Kata dia aje kita nak dengar. Kata kita? Asyik isteri nak pi ingat yg suami bukan hak mutlak.

          0

          2
        • Anonymous says:

          Sy setuju. Mmg suami bukan hak mutlak isteri. Betul apa yg anonymous 2.15am ckp. Anonymous tu xkate pon isteri hak mutlak suami. Xleh la serious sgt. Nasihat je tu.

          1

          0
    • Fido Dido says:

      Bagi aku homewrecker ni mmg ptt pun dpt pggilan betina. Habis tu xkan nk panggil wanita solehah pulak? hihi. Ntah ape2 je org meroyan psl word tu.

      3

      0
  2. sara says:

    Yg kecam tu peminat betina yg dimaksudkan tu….. Dulu masa laki betina tu dirampas korang sedap bahasa kan org tu betina xpe…. Masa dia jadi perampas org panggil betina xleh???? … Retis2 lain yg jadi perampas ramai natizen gelarkan betina… Bila che ta ckp.. Xboleh??? Meroyan???.. Natizen bangang!!!!

    24

    4
  3. cool beb says:

    Alahaiiii…. jst word ‘betina’ je pun. Tu pn nk mroyan.

    Mngkin che ta prnah ada pngalaman hdup mcm tu, tu yg nk kongsi perasaan dari naluri wanitanya.

    Yg janda dok kacau laki org tu baiklah fikir2 habis b4 mneruskan hubungan… cari lah irg bujang dik. Rmai lgi yg brkemampuan dri aqasha tu. Brlakon pun suam2 kuku jer…

    Tgok che ta, contohilah dia. . alhamdulillah hdupnya rezeki mlimpah ruah walopun org keliling duk kutuk dia mcm2… respect u che ta!!!

    35

    2
  4. Betina! says:

    Btl tu..netizen atau peminat c perempuan peramas tu yg meroyan kot,mmg bodoh bahalul bangang! X yah kot tnjuk baik,apa yg che ta ckp tu mmg patut pun and mmg betul pun..betina betina betina i hate betina peramas! Bodoh!

    14

    3
  5. C Y says:

    A ah.Kita ni siapalah sangat.Peminat hiburan/artis saja.Baca jelah gosip hiburan ni suma.Bukan kita yang akan jatuhkan talak ke bini dia ke pe.Banyak mende lain lagi kita leh cari pasal.

    Lainlah kalu Rita Rudaini tu tiba2 cari pasal ke kita.Memang dia nak kenalah.

    Dah pergi Mekah pun tak dapat muhasabah kan diri lagi.Agak2 semua pempuan tua mulut camni ye.

    Saya bukan nak tunjuk baik tapi kesian orang melayu sibuk sangat hal orang & bermulut celupar tak tentu pasal.

    Itu hal Aqasha dengan bini dia.

    12

    1
  6. Anonymous says:

    Hoi C Y tak pyh le tnjuk baik..org brgosip kot,bek hang duk jauh2 nyemak jew.. Go che ta,sy sokong awk ckp mcm gitu..betina go to hel!

    3

    4
    • C Y says:

      Dah tua pun pempuan nak cari dosa2 senang ek?
      Patutlah kalu kat ofis yang gaduh mesti akak2 makcik tua sesama sendiri.
      Mana2 ofis mesti ada.
      Saya bukan nk tunjuk sokong tindakan aqasha or yang lain tu tapi kita sibuk maki nak cari pasal watpa?
      Doakan jelah terbaik untuk diaorang.
      Jalan terbaik ke bukak hal uma tangga ke orang ramai?Orang ramai ke akan jatuh talak ke bini dia?tidak kan.
      Itulah masalah orang pempuan.Sibuk kecoh ke tempat tak sepatutnya.
      EGO KUAT.
      AKAL 1 NAFSU 10.
      memamg beto.

      Saya panggil awak tapir awak suka tak?padahal awak tak kena saya.
      TAPIRRRRRRRRR.

      9

      4
  7. C Y says:

    Dah tua pun pempuan nak cari dosa2 senang ek?
    Patutlah kalu kat ofis yang gaduh mesti akak2 makcik tua sesama sendiri.
    Mana2 ofis mesti ada.
    Saya bukan nk tunjuk sokong tindakan aqasha or yang lain tu tapi kita sibuk maki nak cari pasal watpa?
    Doakan jelah terbaik untuk diaorang.
    Jalan terbaik ke bukak hal uma tangga ke orang ramai?Orang ramai ke akan jatuh talak ke bini dia?tidak kan.
    Itulah masalah orang pempuan.Sibuk kecoh ke tempat tak sepatutnya.
    EGO KUAT.
    AKAL 1 NAFSU 10.
    memamg beto.

    Saya panggil awak tapir awak suka tak?padahal awak tak kena saya.
    TAPIRRRRRRRRR.

    7

    2
  8. Murni tak??haha says:

    Hahaha netizen skg mkin bodoh arr..yg btl nampak slh,yg slh d perbetulkan..x bodoh ke mcm tu? Ish ish ish apa apa pun mmg bravo le si peramas tu dapat gelaran BETINA bravo che ta..i skong u

    11

    1
  9. Im gurlz..muah.. says:

    I gurl..hahaha i belom tahap betina,u kot BETINA?hahaha dont be stupid lah wahai perempuan perempuan.. Che ta tu hnya mluahkan prasaan,n mana2 yg brgelar peramas skg mmg patot lah dpt gelaran BETINA..so ko diam je lah genk,C Y aku x tau le apa tu tapirrr coz aku takde speses utan2 ne..mgkn ko ne betina binatang dog kot?i ada bela dog nama dia gegurl hahahaaa

    13

    0
  10. Mizworld says:

    Tak,i pondan..knpe u ke yg betina dimaksudkan tu?hihi peramas!betina!bodoh!

    1

    1
    • Julia Julai says:

      Tengok tu rasa diri baik sangat.
      Hidup awk mmg loser kan.
      Suke2 maki orang.
      Kesian makcik ni.
      Bile dh tua mst kena benci rmi org.
      Jgn sbb mulut bdn binasa.
      Pnh dgr pepatah tu?
      Utk melayu kaki becok kepoh hal org.

      6

      2
    • ATAS BAWAH says:

      peramas TU PE KAK? AKU TENGOK RAMAI KAT CNI GUNE PKATAAN TU. TU PERKATAAN DARI BAHASA PASAR SYAITAN MANA HAAAAAAA?
      peramas TU JANDA DAH KENA RAMAS DENGAN LAKI ORANG KE??
      LAWAK SAYA BACA PKATAAN AKAK2 GEDIK SEMUA GUNA.

      1

      0
  11. NakTgkBakat says:

    makcik Ta ni bukan nak jadi artis sgt, nak berniaga jer, tlg berhenti jadi artis , kita nak tgk bakat lakonan anda makcik Ta bukan nak tgk product cina yg anda juai tu

    9

    2
    • Armona Hassan says:

      Aku sokong…nak jadi artis mst tgk bakat. Bkn cte gosip lebih. Mende blum tentu beto pg jdkn crita.
      Pttlah rancangan Melodi bleh kekal lbh 15 thn. Rncangan len x. Nk pupuk msyarakat bgosip & fitnah org scara halus.
      Kenyataaan.

      Wlopn aku bce hal gosip org tp xde smpi nk wt gosip org & fitnah org…pastu kononnya jd org plg BAIK & BETUL dlm dunia.

      Tipikal melayu & prempuan.

      5

      1
  12. Melodi says:

    Ape ko merepek ni naktgkbakat? Ape ko merapuh ni?owg tak fhmlah isi kndungan awk ni..2×5 bangang

    2

    3
  13. izz says:

    yg nampak lebih meroyan korg yg duk backup benda yg salah…

    8

    0
    • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

      Tu geng2 g backup pnggil BETINA tu……..
      Menda salah suke ati pnggil org…….
      Mcmla umahtngge dye.hahahahahaahah

      2

      0
  14. Dahujan says:

    Che ta..dont ever and ever to sorry coz u always its right..u win,to ‘betina’ peramas kebahagiaan org,semoga allah akan tnjukkan awak apa itu karma..yg lain pula jgn nak tnjuk baik,klau 1 hri hal mcm ne kena pd btg hdung u alz sndri or kak2 adk pupu korng msa tu bru u alz akn ingt che ta..just wait coz sy tgk telalu byk lah ustazah palsu kt statement ne.

    4

    2
    • Anonymous says:

      Termasuk ko.

      3

      0
    • Armona Hassan says:

      Aqasha skandal dgn Rita mmg SALAH.
      Bini Aqasha cte hal dye ke org rmi pn SALAH.
      Che Ta pnggl Rita Betina mmg SALAH.
      Netizen g sokong tindakan pnggil betina pn SALAH.

      Menda SALAH mmg SALAH jla.
      Dlm islam x ajar ke?

      Klu ko brenti tepi jln..kreta x kunci & anak ko dlm tu kena culik. Nak SALAHKN spe?
      DUA2 LA.

      13

      2
    • Armona Hassan says:

      1 hari nanti kalau kau tu perampas camne? KALAU KO TU RITA…
      Ala setakat sume KALAU aku bleh…
      Kalau aku kaya….hari2 hari raya.
      Kalau aku PM….aku hapus gst & hapuskn ptptn…pastu free education lg.
      Kalau aku Che Ta…bkn betina je aku ckp…janda miang…cipanzi….kucing kurap..bulu lebat…rani kulop..Sume aku ckp.hahahaha.

      Kak/sis…..Kalau aku tok bomoh doktor pawang terhebat…Aku jdkn muke ko mcm Neelofa..xpn mcm heroin Surga yg x dirindukn tu.

      Masalah sume KALAU.Pe org kisah mnde x jd. Byg2 nk jd pn x nmpk kak/sis oiiiiiiiii

      Udah2lah sokong Che ta tu.Dr skong mende tak elok baik doakn je yg tbaik utk dyeorg.

      3

      1
    • Anonymous says:

      meh aku puji kau. sebab kau jadi diri sendiri. tak macam ustazah2 pelesu dlm ni ha. heran jgk. yg beriya naw nak nyokong che ta. tah apo la yg kau mrh bona ha. laki kau ko? ckp pung pang pung pang. nanti kau pun buat jugak.

      1

      0
  15. Netizen tersohor says:

    Baru panggil betina da kecoh fcebok iG blog2 suma pecah pangung..belum pangel binatang,hah lu pikir le bongok!

    8

    0
    • Julia Julai says:

      Orang yg panggil betina tu tak patut.
      Rasa dri dye BAIK & HEBAT bleh pnggil org sesuke hati.
      Mcmla rumahtngge dye yg goyah.
      Che ta ni nk bls dendam je.

      3

      3
  16. Anonymous says:

    entah2 tu screenshot conversation rita and aqasha tu salah satu babak dalam drama baru diorang..mungkin ni saje bagi publisiti utk drama tu ???

    1

    2
  17. Mime says:

    Bila jadi cmni..rita baru tau siapa fake keliling dia..donna ke dll..n kita pn baru tau bahasa x secantik wajah n eksesori n pakaian bertema yg dipamerkan saban waktu..lagi mendoakan yg buruk2…yang paling terkesan dh tentu orang terdekat bila media sosial jadi tempat luahan dan sumpahan…lelaki juga yang orang x nmpak ..

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Ko bodoh ke tolol? Nak naikkan rating drama sngup gdai rmhtga sndri?bini c aqasha pun jd wtak smpingan? Bangang ko ne

    5

    0
    • KIM JONG NAM says:

      Ko pn BODOH,TOLOL & BANGANG pg sokong Che ta pnggil betina.Jgn nk jd ustaz/ustazah kt cni………….!

      1

      1
  19. lol says:

    CikTa tu masuk campur sbb dlu RR krisis dgn adik dia si ayu rodah tu… Ni bls dendam la kot…

    11

    0
  20. Anonymous says:

    Ehm emm..ada kebenarannya nampak kat situ. Tp RR mmg dr dlu bad lah,kalo tak..takde nye jd janda huhu i love che ta

    0

    3
    • RCW REVOLUSI says:

      Che ta D cup. Tbaik. (‘,’ )V
      Rita C cup. Hurmmm.

      -1

      1
    • Anonymous says:

      xsemestinya janda di pihak yg slh. xsemestinya janda dua kali berada di pihak yg salah. kalau kau tahu setakat dua tiga point je tentang hal org, jangan la berlagak macam tau the whole story. jgn hakimi takdir org lain. rumahtangga kau pun belum tentu sampai kemana. kalau tak sampai ke jannah, sampai kelaut la jawabnya.

      6

      0
  21. Anonymous says:

    Mak becok,melati suma mane? Mai boikot janda peramas a.k.a betina.. Byk sgt ustazah ngan ustat kat cne..yg hkikatnya bangang juga wekk!

    0

    1
    • ATAS BAWAH says:

      peramas TU PE KAK? AKU TENGOK RAMAI KAT CNI GUNE PKATAAN TU. TU PERKATAAN DARI BAHASA PASAR SYAITAN MANA HAAAAAAA?
      peramas TU JANDA DAH KENA RAMAS DENGAN LAKI ORANG KE??
      LAWAK SAYA BACA PKATAAN AKAK2 GEDIK SEMUA GUNA.

      1

      0
    • Julia Julai says:

      Kesiannya hidup awak duk SOKONG ORANG BUAT BENDA JAHAT. Mst hidup awk ksunyian mlayan gosip je kan. Klu de pasangan pn mst pasangan awk tu jenis mbosankn kn kn? Tgk awk x knal sy tp sy kate mcm2 pe awk rasa? Haahaa. Spela dri awk tu dgn che ta & baizura tu? JGN RASA DIRI TU PENTING & BAIK SGT nk sibuk hal org.
      Pe BAGUS SGT G sokong org ckp betina. Nk g hangatkn crita buatpe?awk ni spe? Mse mlm ptama dyeorg awk de skali? Dye kena cerai awk pn automatik kena cerai gk?
      Awk jgn lagak USTAZ/USTAZAH OR KELUAGA DYE.

      Doakn dyeorg baik2 jem

      4

      0
  22. Anonymous says:

    Rita perampas so aqasha pun sama perampas gak gf org. Tgk donna dh meroyan bubuh gmbar tupai lompat.

    3

    0
  23. Anonymous says:

    jangan sekali kali bercinta dengan suami orang…cari kehidupan yang lebih bermakna dengan orang yang single. Suami orang kalau curang pada isterinya suatu hari dia akan curang pada kamu jugak kan…yes they will come out with all sort of reasons to win you but at the end of the day, they will go back to their family and you will go back alone!

    3

    0
  24. Hantu kopek says:

    Che ta nk komen org?ptuiii..tgk diri sndiri la woi..nko pun hrp nasib jer dpt si zain tu.gossip nko pun brtebaran.haters merata.lps ni taktau lah…ayam pencen..tahan.lama mana sgt..nx time,jgn nk gatal tgn sgt mengomen kes org..kan byk kau mendapat!

    2

    3
  25. good night!!! says:

    Yuck…pompuan2 yg species suka kt laki org mmg jenis KIMAK!

    3

    0
  26. think bitch says:

    memang sesuai dipanggil betina. kalau aku..natang terus. haiwan pun tahu hormat manusia….

    8

    0
  27. Kak Wan says:

    betina meroyan mcm rita..x terkejut. tengok muka pun tahu..berbisa jenis. kalah tedung.

    5

    0
  28. Anonymous says:

    First tme ak setuju kat che ta. Yg komen2 lain sibuk nk kutuk rita tu dh kenapa

    8

    0
  29. nenek ku says:

    Korang betina yg kena rampas laki pun knpa la msh nk brtahan.. nk jgk hadap laki ko yg gatal nk brbini lain?? Cak cermin diri dulu mgkin ada silap dmna2… pas tu cermin laki ko plak.. klu mmg dah jenis gatal buat apa la nk prthankn.. hri ni dia buat…bsok pun dia akn buat lgi.. smpai bila ko nk tahan?? Klu tknak brmadu minta cerai la betina oii..cari kbhgiaan ko sndri.. nk prtahan laki cam tu buat apa?? Rendah ka maruah ko betina klu hdup brmadu.. klu rsa rendah minta dlepaskn.. BETINA JGN TAMAK..

    0

    0
  30. Cocopie says:

    Lorr teringat kat my old school mate.. Betina Chia..hihi..

    0

    0
  31. hahaha says:

    Haha..org utara mmg biasa dgn panggilan betina laa..kalau sama2 theyolls bergurau mak aii takut aku …kdg2 tu bergurau tapi kasar dgrnye..contoh..woi betina lama tk nmpk hang pi mana..atau laa betina garit ni awat hang ni dok tergedik2..haha pengalaman aku berkawan masa sekolah dikedah dolu2

    4

    1
  32. %+£#?}¥£+ says:

    Kalau nk salahkan BETINA tu dlm hal ni, kena jugak salahkan JANTAN tu jugak. X blh pakai dua2 pn!

    2

    0
  33. Anonymous says:

    takut juga aku tgk pompuan ada laki ni,kadang ga ingat Qada & Qadar kun fayakun..riak n ego sgt ..kot2 esok lusa ditakdirkan janda mana lh tau laki bskandal or meninggal dgn izin Allah.seram aku dgn ppuan begini..persaan budget perfect

    3

    0
  34. c buntat says:

    Xpasti lg jangan cakapla…dosa memfitnah lebih dahsyat drpd membunuh..ingat tu..dan klu betul skalipun, itu hak dia nak pilih siapa..bkn dia bini sesiapa..dan aqasha plak mampu beristerikan lebih drpd 1..haa c che tua tua kedut tu ckp betina dia bagus sgt ker?pegi mekah siap niqab lg..smpi malaysia buka niqab, bahasa pn xjaga..npk sgt munafik, baik hanya utk menunjuk..pirahh ko che ta..aku lebih suka rita dr ko yg kedut tu…

    2

    1
  35. olyra says:

    “satu spender aku pn kau tak pernah beli”….

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Klu ya pun Rita ni pernah panggil si Zarema tu betina, takkan kita pun nak ikut dia…mentang2 la si Rita tu ex biras dia dulu

    1

    0
  37. gisele says:

    Aku rs org kelantan panggil org perempuan betina/tino betul x?

    0

    0
  38. whoever says:

    Bnyak plak ustazah cni kan..haha..berlagak baik tp nak juga baca gossip retis… funnynye… suka hati che ta la nak ckp apa. dah pun namanya media sosial so hak masing2 ler…

    0

    0
  39. han han says:

    betul latu, tak payah bangga apa yg kita ada sekarang. bila2 masa je Allah boleh tarik. Pokok takkan bergoyang kalau takda angin, kita kena percaya pada Qada’dan Qadar Allah, kerana hati dan perasaan kita ni Allah yang jaga. kalau memang sudah tertulis kita terpaksa bermadu memang tak boleh nak tolak. Wallahualam.

    0

    0
  40. Anonymous says:

    janda2 cikta dulu pun dia xpernah kacau laki orang lain.. dia tahu perasaan cemana orang kacau umah tangga orang… dia lebih tahu… coz dia ada pengalaman…

    2

    0
  41. Maisarah says:

    Alahai kecoh la korg ni. Die sebut betina je. Aku rasa klu jd kt kawan korg ke @ adik beradik korg sendiri pn mrh kot. Maunye lebih dari ‘betina’ ko panggil pmpn tu. Komen sume nk ajet2 good2 je. Be realistik la oi.

    0

    0

Leave a Comment

Optional