Written by Bella | December 22nd, 2016

Baru-baru ini menerusi rancangan MeleTOP pengacara Neelofa terperasan bahawa jari Amyra Rosli terluka.  Malah, peminat beliau turut menanyakan perkara yang sama. Oleh itu, Amyra ada memuat naik foto jarinya itu  dan menjelaskan ia adalah kesilapan beliau sendiri  ketika ingin membuka pisau yang masih baharu didalam plastik.

Namun, beliau tidak menyangkan isu itu akan menjadi besar apabila ada sesetengah netizen melabelkan beliau mengada-ngada dan pelbagai lagi komen negatif  dilemparkan kepada Amyra.

Saya nak buka pisau baru yang masih dalam plastik tetapi cara saya pegang itu salah. Tak sedar bila buka plastik dalam masa yang sama saya menarik pisau. Jadi terhirislah jari saya sehingga membuatkan ia luka dan darah banyak keluar bahkan isi juga terkeluar. Terbatas jugalah urusan kerja rumah, lagi pun di jari tangan kanan.

Seterusnya, apabila saya dan Amar diundang ke program MeleTop, Neelofa perasan jari saya berbalut dan penonton pun ada bertanya kenapa? Bukan di program itu sahaja, bila dah on air ramai yang tanya di laman sosial. Tak sempat nak jawab saya pun muat naik sekeping dan beritahu keadaan jari saya. Sejak beberapa hari saya mula perasan perkara itu menjadi isu yang besar.

Dalam pada itu, Amyra sempat mengucapkan terima kasih kepada mereka yang mendoakan agar luka dijarinya cepat sembuh.

Berdasarkan pemerhatian kami, Amyra nampaknya sudah memadam foto jari beliau itu. Mungkin kerana tidak mahu isu ini terus berpanjangan.

Sumber Berita : Media Hiburan

45 responses to Kerana Jari Terluka : Amyra Rosli Tidak Sangka Dikecam Netizen

  1. Anonymous says:

    taknak isu berpanjangan tapi sibuk nak bagi statement dah kenapa cakap jela no komen bangang

    8

    18
    • damai says:

      dia dah delete pun, yg hang kecoh apa hal. Netizen yg bengang dah ramai tanya dia kasi lah jwpan dlm media social dia, x ganggu org pun. Kalau dia share photo keintiman dia dgn Amar, lain lah kan…. kecoh lah netizen2 skg

      35

      1
    • Anonymous says:

      WEI BANGANG..AKU RASER KO NI YG BANGANG….KALO AKU JD DIA PUN AKU AKAN TERANGKAN PERKARA SEBENAR, DA KENA VIRAL.. NETIZEN YG BESAR2KAN…KO NI JENIS ORG ULU YA.. TAK SUKA BACA BENDA YG BANGANG JGN BACA..BANGANG!!!

      15

      2
      • Pekerja Gomen says:

        Habis kalau dh lopa tanya “Jari kenapa?”
        Takkan nak jawab “No komen”.
        Apa ke bangang tanya jari berbalut nak jawab no komen….
        Ko ni antara golongan netizan yang otak udang!

        Tolonglah…… 1 je..
        Tolong mereput

        31

        3
    • minah jambu say no to DRUGl says:

      nlofa jugak yg bagos dia move on je…ada laki ni semua leceh..

      1

      1
    • Kak Ning says:

      Ko marah sangat dik , kenapa?Bawa2 istighafar dik

      0

      0
    • Anonymous says:

      Mulut dia mcm tempat mengeluarkan najis je, keriput merekah2

      0

      0
  2. Anonymous says:

    PAHAL NI HAL JARI LUKA PUN NAK KECOH SATU MALAYSIA?

    11

    4
  3. cek mek molek says:

    bosan

    10

    0
  4. Anonymous says:

    Nasib baik dia x cerita mlm pertama dia klua darah.. dan cemas… Klu hal remeh-temeh xyah Cite.. klu org Tanya ckp jela luka biasa.. ni update bgai.. mmg kna kecam la..

    34

    0
  5. akulgsantek says:

    santekkk jer amyra ni..sepadan ngan en somi..

    3

    10
  6. Anonymous says:

    Cantek??? Errkk……….

    15

    0
  7. Mona says:

    Itu pun nak kecoh

    5

    0
  8. Mona says:

    Itu pun nk kecoh

    4

    0
  9. Anonymous says:

    Niat Amyra cuma nak jelskn ptnyaan2 org..dh rmai yg nak tau,dia ceta ajalh..hehehhee..jgn dsalah ertikn niat dia lh yerrr..bfkirlah scara positif..

    Maaf yerrr..pndapt saya jer

    2

    5
  10. isk says:

    maksudnya, si amyra ni x bgtau ke dlm Meletop tu? maaf la btanya..sbb x nonton rancangan meletop..kat situ penuh ngn org yg propa je..klu dh jawab,,x yh smpi nk update lg kot dlm ig..patut nya jawab time Meletop tu je..dh cukup dh..

    4

    1
  11. Anonymous says:

    Hoi baby december 22, ado aku kisah? Nak jeles ngan amyra? Mmg tak la…klu dia tu ustazah ker, penceramah agama yg hebat ker, mungkin la aku nak jeles, sbbkan ilmu dia….ni setakat pelakon cabok, sori la, not my level….

    5

    2
    • Anonymous says:

      kalo tak kisah ko da salah blog ni… aper kater g masuk blog ehwal islam ker.. beautifulnara ni ceritanyer byk psl artis jerk cik non… kater tak level tp komen gak.. kelakar la ko ni…

      9

      1
    • Anonymous says:

      bhhahaha ni mesti si x santek izreen tu yg komen wakakaka

      0

      23
  12. Anonymous says:

    Betol tu isk…..

    0

    2
  13. Anonymous says:

    Hahaha….kan dah kena anonymous 2.37 pm….x yah la nak tnjk ko tu not your level ngan artis….ko tu dah tggi sgt ker darjat ko????

    3

    1
  14. Mem says:

    Laaa….korg ni sume, apa la nak gaduh2 pasal artis2 ni, not worth it laa….baca jer kisah dia org, nak gaduh2 watper….hehehehe…

    1

    2
  15. mimos says:

    amyra memang cantik ler… ko bukan jeles tp ko dengki kaakakakakaka….

    3

    18
  16. Anonymous says:

    Bangang betoi la ko ni mimos…jeles (ejaan yang betul jeolous, yer) ngan dengki tu sama la oii…jeolous is in english, dengki is in bahasa melayu….polish up your english please….alahai, setakat kepala besar, badan kecik apa yang cantik nyer….

    1

    5
  17. mami says:

    Hahaha….dia typo la kut, uolls ni pon….

    0

    4
  18. Tu la untung jd artis..jari luka pun netizen duk kecoh..kalu kita kena buasir mungkin x ade pape..tapi kalu artis kena buasir mau bergegar satu malaya ni

    2

    0
  19. Mek husain says:

    Dalam drama Tuan Ihsan Amyra berlakon very notty n selamba saja. She is sweet and very pretty.

    2

    9
  20. melati says:

    Setakat ni Amyra Rosli ni saya minat gak…pastu tgk buat muka cam muncung itik tu trus nyampah …mcm Gampang..!!!!

    2

    1
  21. Anonymous says:

    Apala nak dikecoh kecoh ni, pasal artis pon korang sume ni nak bertelagah, apa yg korang dapat? Dosa adalah…..heee. Bukannya artis tu nak bagi ko hadiah ker apa ker….ishh3…

    2

    0
  22. Dayah says:

    Pepek Amyra berdarah malam pertama kau tak cuak ke?

    3

    1
  23. Mamamia says:

    Kihkihkih…betoi tu melati….aku mmg dari dulu x minat ngan minah terlebih gedik ni…tmbh2 lepas x jdi kawin ngan dazrin dulu, bukan x minat, terus jdi meluat….

    2

    2
  24. Anonymous says:

    Cara nak buka pisau dri sarong pwon ko x pandai…buka apa dri sarong yg ko pandai.pandai ke ko msak ney…

    2

    0
  25. Anonymous says:

    muncung itik dah jadi jubo babun.

    2

    0
  26. X says:

    Kangkang tercucuk tak nak citer ke?

    0

    0

Leave a Comment

Optional