Written by AbangNara | May 23rd, 2012

Pastinya orang yang paling kecewa mendengar berita ini ialah Syahrini sendiri. Selama ini pasti Syahrini gembira kerana dapat bercinta dengan kerabat diraja, sayangnya hari ini kerabat Selangor sendiri menafikan yang Bubu atau nama sebenarnya Raja Mohamad Syazni adalah cucu kepada Sultan Selangor.

syahrini

Kisah Bubu yang menyatakan dia adalah daripada golongan kerabat diraja Selangor telah pun sampai ke pengetahuan Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj dan baginda bertitah yang yang mengatakan baginda tidak mempunyai cucu bernama Bubu. Tambah pelik ialah apabila penggunaan awalan “Raja” biasanya digunakan oleh kerabat Perak sementara kerabat Selangor menggunakan “Tengku”.

syahrini

Diharap Syahrini dan Bubu dapat tampil ke hadapan dan memperbetulkan situasi yang ditimbulkan oleh mereka ini. Tak salah Abang Nara, sebelum ini siap ada pengakuan yang menyatakan hubungan mereka direstui oleh kerabat Selangor. Agak pelik juga macam mana perkara seperti ini boleh terjadi. Macam-macam jenis jugak manusia ini rupanya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

194 responses to Kerabat Selangor Nafi “Bubu” Adalah Cucu Sultan Selangor

  1. tupai berjanggut says:

    macam-macam je….

    0

    0
    • sang says:

      kesian~~impian nak jadi kerabat diraja selangor tak tercapai..angan-angan mat jenin la bubu oii~

      0

      0
    • ngomel says:

      tupai..ko slalu dpt 1st pun ko cool je yeh…tak mcm se1/2 org tu… tak dpt 1st pun dah terlompat2 cam beruk

      0

      0
    • killa fairy :() says:

      hurm alahai msti syahrini nih dh feeling2 nk pakai crown kakedah nyer.. poor bimbo!!!

      0

      0
      • janda baik says:

        maaf,,syahrini nie sapa ceq x kenai la…
        bole habaq x dia ni sapa?

        0

        0
      • killa fairy :() says:

        entah, killa pn x kenal.. kwn2 killa ckp dia artis dr seberang.. yg psti gadis nih mmg bimbo.. NOKTAH!!

        0

        0
    • KK vogue says:

      Die ade cakap kerabat mane ke……? sbb aku bace die cakap kerabat raja jer… x gtau kerabat mane…huhuhuhuhuh

      0

      0
    • Selitone says:

      Hairan….
      Ada juga kelompok manusia yang suka mengaku si polan itu dan polan ini sebagai sedara.

      Tempat aku pun begitu… mengaku artis ini artis itu saudara dia… tapi time kenduri anak dia hari tu… harramm x ader datang pon?

      Binalah nama dengan usaha sendiri weh…bukan tumpang glamer orang lain.

      0

      0
      • bibik says:

        Ala bile kaya sume nak ngaku sedara..lau miskin kedarah kan x plak ko ngaku sedara..choii lahh

        0

        0
      • hahah says:

        aku pun ada kawan camtu..mesti nak kaitkan dia dgn org glamer..bau2 bacang la..mak angkat la..abg angkat la..ayah angkat la..

        yg tak tahannya nape mak angkat dia mesti datin..abg angkat mesti artis glamer anak org kaya..ayah angkat pulak mesti tan sri ke dato’ ke..kakak angkat mesti artis tahap diva..

        aku sikit tak kisah dia nak ada kaitan kalau betul pun..tapi perlu ke tiap kali cakap dgn aku mesti nak mention sape2 yg dia terangkat ni..hai kawan kita sama2 asal dari ceruk kampung tempat jin bertendang..macam la aku hadap sgt retis2 ni sampai nak taksub sgt dgn diorang..

        0

        0
      • awek jambu batu mngadap ipad 48jam says:

        AKU PON SAMA…BODOH BETOL..ADE LA SAUDARA BELAH AUNTIE AKU MENGAKU YG BF DIER TU KERABAT JOHOR..CAM BONGOK JE..LAST2 X JADI NGN BF DIE TU…*XTAHU LA KERABAT BTOL OR CAP AYAM..EUWWW..MNYAMPAH AKU KALAU BTUL KERABAT XPELA JGK..BG KES NI MEREMANG BULU KETIAK AKU..DAH LA MUKE MCM PECAH RUMAH…NAK SYAHRINI PN SBB BODY DIE JE..BONGEKK….HATUIHHHH

        0

        0
      • Lan Todak says:

        sebernanya media indonesia pn myampah dgan pasangan ni … korg g dkat forum indon .. ramai giler kutuk dieorg .. trutama nya syarini .. kira dh macam shila amzah versi indon lah . .sorry .!..

        Bubu ni ketrunan Bogor tp xngaku siap kate dia mmg kerabat diraja selangor .. name sbnarnya dia Raja Mohd .. die kate nama Raja membuktikan dia mmg keturunan Raja .. pale otak kau la wei .. mmber aku rmai mmber name raja dkat dpan ..

        Bubu ni dh sah mmg bodoh , aku bkan jnis org saje suka pggil org bodo tp dh terbukti dia ni bodoh

        0

        0
      • aku pun keturunan raja gak. raja ema.

        0

        0
      • nama aku marya says:

        samala aku..dulu ada la kazen aku and mak dia..gigih dok canang satu keturunan yg anak dia kapel dgn kerabat selangor..bangga gile ahh..ciap sanggup gadai tanah semata2 nak besarkan rumah..in the end, bile dah kawen, that guy bkn kerabat pon..ciap jadi bini no.2 lagi..hmm…tatau nak salahkan siapa kan..renung2kanlah~ huhuu

        0

        0
    • Anonymous says:

      Bajet kerabat sangat la kan?
      silalah malu

      0

      0
      • Pondan Sepi says:

        SEKARANG KAT RANCANGAN GOSIP TV ENDON DH KECOH PASAL BENDA NI! C BUBU NI MEMANG MEMALUKAN RAKYAT MALAYSIA BETUL! ARTITU BUKAN MAIN LG KAKAK PEREMPUAN BUBU NI MELAWAT KELUARGA C SYAHRINI KAT INDON! KONON MEWAKILI KELUARGA.. PARENTS X DPT DTG SBB MASIH KAT UMRAH!
        C SYAHRINI NI SEBENARNYA SAJE2 JE KECOH2 PASAL DIA COUPLE DGN BUBU SBB DIA NK TUNJUKKAN PD ANANG YG DIA PUN BOLEH DPT JANTAN JUGA.. KAN ANANG SEKRANG DH KAHWIN..

        0

        0
      • Bekas Pondan Sepi says:

        ASSALAMUALAIKUM…
        SAYA INGIN MEMINTA MAAF KEPADA PEMILIK BLOG INI, SEMUA PENGUNJUNG BLOG BEAUTIFULNARA, ARTIS2 DAN INDIVIDU YANG PERNAH BERKECIL HATI ATAU TERASA DENGAN PERBUATAN KEJI SAYA SELAMA INI DI BLOG INI. SAYA SGT MENYESAL DGN PERILAKU & TUTUR BAHASA SY SELAMA INI & BERTAUBAT TIDAK AKN MENGULANGINYA LAGI. SAYA BERHARAP ANDA DPT DOAKAN SAYA KE ARAH KEBAIKAN. DAN BEGITU JUGA DGN SAYA MENDOAKAN ANDA SEMUA SENTIASA DI LINDUNGI ALLAH S.W.T. AMIN.

        0

        0
      • Pondan Sepi datang lah lagi. nak menthumb down komen2 ko ni. popular la katakan.

        0

        0
    • nora danish says:

      syahrini tu dulu bercinta dgn anang lepas anang putus dgn kris dayanti.dia dan anang juga ada berduet menyanyi lagu.bubu tu playboyyyy besarrrrrr….kaki kencing..mampus laaa

      0

      0
    • kakak neelofa says:

      BUBU? nama apakah iteewww? nick name pn dh mnunjukkan bukan dr status kerabat…..please lah….ayah dia, blck dog bone punya guitarist kan kalau x silap…..

      0

      0
    • pakcik baba says:

      bubu ke budu??

      0

      0
    • raja kapur says:

      kwn aku org tganu ramai nama raja tp bkn kerabat pun huhu

      0

      0
    • Nichollez says:

      Nilah manusia… Baik2 takde penyakit, mencari penyakit plak :D

      0

      0
    • Anonymous says:

      Untuk pengetahuan anda semua, gelaran Raja juga terpakai untuk anak-anak Raja Selangor dan/atau kaum kerabat negeri Selangor.

      0

      0
      • Anonymous says:

        memangla..keturunan raja selangor pakai raja jugakle..tulis biar betol sket

        0

        0
  2. wani says:

    bubu?!! nama kucing saya tu…hahahhahahahahhahaha

    0

    0
    • Zaza Muhammad says:

      and nama my teddy bear!!!!

      0

      0
    • misss Yupssss says:

      bubu name anjing aku….
      aku pelik gak asl lk dye ltk nme bubu….
      dh malu anjing aku nk kuar umah……
      sbb prangai si bubu ni…

      0

      0
      • bukan peminat artis murahan says:

        Misss Yupssss… Lawak komen ko! hahaa… so skrg ni anjing ko menyorok dlm rumah lg ke?? hahaha

        0

        0
    • zana says:

      bubu? apakah? mcm bnde yg org nk serkap ikan 2 ke? HAHAHA

      0

      0
  3. anonymous says:

    HAAAA, dah kena.

    0

    0
  4. Sudah2 la nk kincing says:

    Ni mesti geng dgn abg yg simpan harta dlm gua aritu

    0

    0
  5. ha 1st says:

    aku first la weiii

    0

    0
  6. aku 1st says:

    Bubu?? dah macam nama ikan pun ade..

    padan muka kau sharini..nak bercinta gn kerabat konon…puihhhh

    0

    0
  7. wani says:

    Bubu?!! nama kucing sya tu…ahahahahhahaha

    0

    0
  8. aku first... says:

    adakah aku yg first…

    0

    0
  9. kak raja says:

    tuh yang pelik nyer.. tak pernah pulak dgr kerabat selangor gune raja…hmmmm

    0

    0
  10. embok ketum says:

    Amekaw! Kencing lebat!

    0

    0
  11. tepong says:

    anak raja kapurrr kot? kehkehkehkehkeh

    0

    0
  12. lala says:

    tgk muka pun mcm tak boleh percaya je.

    0

    0
  13. jue says:

    nak sgt kawan ngan kerabat, last2 tertipu…

    0

    0
  14. anti ubah ciptaan allah!! says:

    kesian kann…hahaha

    0

    0
  15. 123 says:

    shahrini tu sape?

    0

    0
    • jijah says:

      Syarini itu penyanyi asal Indonesia…

      0

      0
      • yawn says:

        Penyanyi.???. tak kenal pun.. kalau rossa, afgan, krisdayanti, ahmad dhani.. kenal lah aku..syahrini ni mesti budget nak cepat terkenal kat sini.. tu pasal lah kerabat yg tak tahu asal usul ni pun dia main rembat aje..

        0

        0
  16. ngomel says:

    berangan je lebih

    0

    0
  17. aku says:

    kerabat ke org biasa ke janji poket tebal…..

    0

    0
  18. jijah says:

    hahahaha aku pun nak tumpang ketawa sebab dia buat sidang akhbar dekat sana dengan megah dan mengade nya nama Raja, bukan senang-senang orang Malaysia dapat guna sebarangan…. Memang lah betul bukan senang-senang orang kita dapat guna nama itu, tapi jangan lah pulak senang-senang nak akui diri itu cucu Sultan Selangor, hahahahahaha… ingat apa? Di sana media Indonesia bukan macam kita di sini, selagi belum selesai satu isu, selagi itu lah dia orang nak korek sampai dapat….

    0

    0
    • Lola says:

      Memang nama dia ada raja lah. Dia my schoolmate dlu

      0

      0
    • Lan Todak says:

      Name Raja tu sape2 boleh guna … same lh gak mcam name Wan . Sharifah n dll … .slalunya keturunan pkai …

      Brani btol dia ek guna nama kerabat sultan.. ingat.ni zaman batu ke ape .. . ni zaman teknologi .. nk tipu mcam maner .org tau gak …

      bubu ni buduh la ..

      0

      0
      • jijah says:

        itulah pasall… berani sangat… dia ingat isu ni tak keluar network kew? dari tak femos, jadi femos yang memalukan…. tak kisah arrr dia memang ada nama raja kat depan tu, tapi kalu bukan keturunan dari kerabat selangor jangan pulak memandai. Tau lah style media kat sana isu kecik jadi besar di korek sampai lubang cacing, lagi tak puas lagi tu dia orang carik…….

        0

        0
    • mak buyung yang tintong says:

      mujurlah Sultan Sharaffuddin tak murka dok main2 selamba badak take advantage kat nama die… kalo x, silap2 masuk lokap mamat bubu pukat ni…(agaknyer die bajet muka die ade iras2 Syed Budriz-anak Ku Yah ex-husband Fauziah Latiff dolu dolu…tu yg die berangan mcm tu kot)

      0

      0
  19. aku org m'sia tp bkn kerabat raja says:

    mke sebijik indon ade ati n ngaku kerabat raja..adoiiii

    0

    0
  20. noname says:

    mke sebijik indon ade ati nk ngaku kerabat raja…pirrah!!!!

    0

    0
  21. princess says:

    syahrini ni suara xsedap..lagu pon ntah hape2…kecoh psl cinta je lebeh…betolkan lah vokal ko tu dulu bru la ckp psl cinte ngek…

    0

    0
  22. saya ok jer! says:

    ceh. nak glamour ke bro? haha

    0

    0
  23. dora de explorace says:

    bubu ikan…..hahahaha….sian kempunan nk jd kerabat dia raja…..p kerabat atau org kedah kata qabat (panjat) pokok la….hehe

    0

    0
  24. yang hado says:

    padan muka si syahrini ni acah acah couple dgn kerabat. choiiiii sgt nyahhh

    0

    0
  25. Fida says:

    Geli aku kalo lelaki nama manja BUBU….yeyekkkk

    0

    0
  26. Reena says:

    Buuuuuuuuuuuuuuuu…kantoi!!!

    0

    0
  27. papa jahat says:

    wat malu Raja saja….RajaGobal…..hehee…

    0

    0
  28. poyoo la kauu bubu yekk says:

    hahaha…hadoi..nk glak guling2 rs..sdr r dri tuu skitt.sj nk ckp hOt pdhal bkn hOt mn pon. c sharini ni kesiann la kat ko nn..sore xdela sdp mne.hrp seksi je lbh.blala wei..ktrunan raje Pui!

    0

    0
  29. shafnas says:

    janganlah mengata lebih2 tapi yang penting dia ‘bubu’ tu kata dia dari kerabat Sultan selangor…tak semestinya cucu sultan selangor sekarang …. mungkin boleh diperiksa/kaji salahsilah keluarga kesultanan Selangor dari sejak dulu lagi untuk mendapat kepastian yang sahih….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tak kan la sultan sekarang tak tahu salahsilah keturunan sendiri.dah baginda kata bukan cucu baginda, bukan la tu.jangan kata cucu..cucumber pun bukan la tu :p

      0

      0
    • Lan Todak says:

      Aduhai shafnas
      kamu enggak paham ya ..pokok nya begini ..

      Name pn dh membuktikan … Tengku slalu pkai dkat slangor .. Raja dkat perak .. Bubu ( name sebenar Raja Mohd ) kate name RAJA di depan membuktikn dia kerabat SELANGOR..

      wat da ..? ..

      0

      0
      • Anonymous says:

        ala..tak semestinye ‘Raja’ tu carry makne dia kerabat mana2…abis RAJA GOPAL tu kerabat celah mana lak? haha… :P

        0

        0
    • mak buyung yang tintong says:

      oiii Shafnas, so skang ko nak kata Sultan Selangor tak tau salasilah ahli keluarga dia ke??? derrr… Kalo Sultan Selangor tak bg penjelasan pasal ni, rakyat Msia pun tak berani laa nak kata ape2 sbb takut kot mmg bebetul… tapi ni mmg dah terbukti Sultan sndiri yang dah bertitah… ko nak bukti ape lagi??? derrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (face palm)

      p/s: kalo ko nak kata die bukan cucu sultan selangor sekarang, cucu yang dulu2 mestilaa Sultan Selangor kenal bapak si Bubu atau mak si Bubu ni…dan umur si Bubu ni mesti bukan mcm budak2 hingusan…mesti dah 30an ke atas ala2 nak sama umur dgn Syed Budriz Jamalullail yg dah 40an sekarang……

      0

      0
  30. nz says:

    mcm2 lah ade hati lak mengaku cucu raja selangor..kesihan2..ade lg org mcm nie.boooooooooooooooooooooooooooo booooooooooooooooooooooooo;-p

    0

    0
  31. tak minat artis saja menyemak kat sini says:

    bubu ni muka indon seyh…siyes!

    0

    0
  32. ASAL2 KAMPUNG says:

    keturunan raja kapoor ke raja gopal??? nie mesti bau2 bacang jer ngan kerabat…tp ngaku cucu sultan..haishhh…kesiannn..

    0

    0
  33. sweet32 says:

    skang ni semua nak kejar kerabat.. x kire la betul ke x…

    0

    0
  34. waris perak says:

    haha…jgn le kerabat dr negeri mn2 pon nak nikah ngn indonsial ni…..kang jd mcm manoharam….naya jer….kui kui…

    0

    0
  35. lady says:

    Mmg dah jodoh dia org tp baru masuk alam bercinta dah beriya2 canang semalaya!lagi pun mamat nie mcm tak ade perempuan lain tgk muka perempuan tue tahu dah tua & FAKE abis.biarlah yg natural beauty skit…lg pun mamat nie mmg gaya playboy lah!klu tak ade $$$ jgn harap bibik rini nie nak kat dia!

    0

    0
  36. bobby says:

    Ekeleh…tak semua yg ade permulaan nama RAJA, YM TENGKU tue btl2 kerabat klu betul pun bau2 bacang aje mcm kerani kat opis aku Yang Mulia tau tp life biase2 jerk rmh kat kg pun rmh biasa tak & mmg tak berlagak lebih mcm mamat nie pun! klu betul2 kaya & keturunan raja tak ape dah rezeki kau tertulis mcm tue tp nie nampak sgt diwar2kan jerk lbh nak publisiti murahan….bak kate org lah “org klu btl2 kaya & ternama dia tak kan menunjuk2 sgt tp org yg setakat ado2 jerk nie yg suka wat gempak lbh”geli aku tgk perempuan nie mcm kaki cucuk botox jerk!

    0

    0
    • juli says:

      btl tu bobby..keluarga mertua saya rapat dengan sepupu kepada Sultan Mizan tau. muka pn sebijik cam sultan mizan. tp takde la nak berlagak gila. very humble cam Sultan tu jgk.
      yg pntg, dia tak gunakan title dia tu tuk dpt kan pape. respek sgt dia…

      0

      0
  37. leman lambung says:

    hai bibik,bibik ada hati nak anak raja last2 kena kencing.boooooooooooooooo.pi balik indonlah.lawak2.

    0

    0
  38. ITA says:

    nanti jadilah macam manohara…

    0

    0
  39. nora danish says:

    syahrini tu dulu bercinta dgn anang lepas anang putus dgn kris dayanti.dia dan anang juga ada berduet menyanyi lagu.bubu tu playboyyyy besarrrrrr….kaki kencing..mampus laaa

    0

    0
  40. laila says:

    padan muka kau indon.eloklah tu dua2 kaki kencing.bubu nama pun nama indon.memang taste dia bibik je tengok gamabr skandal dia si bibik juga yg ditunggangnya.geli aku.kalau aku jmpa ludah je terutama si bibik ni.puiiiii.

    0

    0
  41. KOREK says:

    SHARINI KAU TINGGALKAN AJE SI BUBU NI…
    KAU NI @,@ $$$$$ BERANGAN TAK SUDAH,
    NAK SGT BERCINTA DGN KERABAT RAJA KAN…?
    AAAAH MARI AKU RECOMMENDKAN SESEORANG,
    DIA BUKAN KERABAT LAGI TAPI ANAK RAJA!
    NAMA DIA….. RAJA GOPAL!

    0

    0
  42. linda says:

    Bukan kerabat…. gundik… janji ada sikit2… huhuhuhu

    0

    0
  43. nad says:

    Salam semua. Saya sendiri kenal dgn bubu@Raja Muhammad Syazni. Dia ni pernah jadi classmate saya untuk 2 tahun di SMK Seafield. Saya sering dibuli dia disebabkan saya seorang yang gemuk dulu. Sampai menangis kene buli dengan dia ni. Dia ni memang canang kat semua org dia ni keturunan kerabat diraja selangor tapi bila check memang tak ade sebab saya kenal rapat dengan beberapa orang kerabat diraja selangor termasuk sultan selangor sendiri. Dia ni tinggal di USJ 2 berhadapan dengan Summit USJ. Ini bermakna kalau rumah tu semakin dengan dengan Summit maknanye rumah tu makin murah. Rumah die kat area USJ 2/2 means rumah ni punya nilai tak sampai RM300 000 pun. Kalau yang mahal2 yang RM 600 000 ke atas dkt area USJ 2/5 & USJ 2/6. Mak dia ni pun drive proton saga lame tu. Dia ni kalau betul lah kerabat atau cucu sultan selangor, kenapa dia duduk situ je dan bukan rumah banglo atau rumah untuk kerabat2 yg terletak di Shah Alam sana. Saya dah lama dah syak ada yang tak kena dengan dia ni dan since my father punya client adalah kerabat diraja selangor. Saya ada bertanyakan pasal ni sewaktu saya di sekolah menengah dulu, dan mmg ye dia ni tiada kaitan at all dengan kerabat diraja selangor. Dia ni dulu pun pernah ulang alik naik kereta awek dia je. Awek dia tinggalkan kereta kat rumah keluarga dia kat USJ 2 tu. Saya tau pasal tu pun sebab salah seorang bestfriend saya ni jiran depan rumah dia. Dia ni mmg suka buli orang kat sekolah dulu sampai saya pindah masuk seri chempaka sebab tak tahan dibuli dia ni. Dia ni salah seorang pelajar tercorot kat sekolah. Pernah tau dia keje dekat frontdesk Sunway Resort and macam part time lain lah dia buat. Dia ni muka2 biasa kat kelab malam. Bukan jenis ada duit pun. Ntahlaa mungkin tu dulu. Saya tak simpan dendam dekat dia sbb cerita dah lama cuma mmg tak akan pernah lupa dia pernah buli saya teruk dulu.

    0

    0
    • bobo says:

      sabarla nad..ksian ko kan..Allah Maha Adil

      0

      0
      • nad says:

        thanks bobo. Alhamdulillah, since 4thn lps dh boleh lupe psl kene buli dl. After kene buli dgn raja ni, saya trauma lame jgk. Tak berani nk ckp “No” dkt orang sbb takut dibuli. Saya ni pesakit asthma cronic, dulu bila teringat blk saya akan jatuh sakit. Dulu mase kene buli, sampai menangis2 xnk pergi sekolah sbb takut. Dulu ckp dgn cikgu pn, cikgu x buat2 ape tindakan tu psl pindah sekolah lain. Lepas hbs sekolah, saya melanjutkan pelajaran di Australia. Alhamdulillah saya dh graduated with 1st honours degree from UWA. Kat sane saya slowly develop jd seorang yg kuat. Now, I’m totally a new person. Dia ni was my histrory. My father ajar saya, that the challenge of leadership is to be strong, but not rude; be kind, but not weak; be bold, but not bully; be thoughtful, but not lazy; be humble, but not timid; be proud, but not arrogant; have humor, but without folly :) I believed, cerita dulu ni has really shaped who I am today Alhamdulillah. Nasihat utk yang dibuli, never be bullied into silence. never allow yourself to be made a victim :)

        0

        0
    • erin says:

      drp cite ko kat atas,mesti dia dpt teka punya ko sapa.detail sgt ko cite ni ha.bahaya ni nad kalo dia baca komen ko kat beautifulnara ni.kang dia cari ko smpai dapat,dia buli ko lg truk cane

      0

      0
      • 101 says:

        sume dah besar, bukan kat sekolah lagi nk buli2 nih.ape nk takut.
        lgpon skang die da jadi famous sbb gosip ni.so kalo die nk carik n buli ko pun kene fikir dua kali.pegi mana2 org tengok, muka budak yg tatau malu mengaku kerabat diraja selangor.

        0

        0
      • nad says:

        Saya dah tak takut sdn raja@bubu ni dh. Dulu saya takut utk stand up utk diri sendiri & biarkan dibuli teruk mcm tu. Saya jd trauma & tak mudah nk berkawan dgn org. Saya jd takut. But after saya blk Malaysia after graduated from UWA, Australia, saya byk belajar utk x tkt lg dgn org. I had my bully, and it was excruciating. Not only the bully, but the intimidation I felt. Saya dh lupekan, dah tak ingat pun dia dah till saya terbaca psl raja dlm paper. Bukan nk memburukkn dia, just nk share pengalaman pernah dibuli teruk dulu. A lot of people are afraid to tell the truth, to say no, seperti saya. My advice is, never be bullied into silence. Never allow yourself to be made a victim. Ade ramai lagi org di sekeliling, just speak up :) jangan jd seperti diri saya yang dulu.

        0

        0
    • comei says:

      kata x dendam tp cter bukan main detail. nampak sgt awk masih marah n x maafkan dia

      0

      0
      • Cikaro says:

        lantak ar dia .. kau apesal .. kang aku shoot gak kan ..

        0

        0
      • joyah says:

        comei, memang dia kata tak dendam. tapi perasaan dia masih berbekas lagi. pernah dengar ke ayat ni: kertas yang putih bersih bila kau dah ronyok2 kan dia then ko ratakan balik, ronyok tu tetap ada. kertas tu tak boleh rata lagi dah walaupun ko iron dgn iron mahal sekali pun. ada paham

        0

        0
      • nad says:

        Salam comei, saya just nak share pengalaman dibuli dulu. Saya sendiri bukan perfect & bukan nabi, sapelah saya utk tidak memaafkan org. Like I said, saya tak akan pernah lupa pernah dibuli dulu. Sakit yg terpakse saye gone tru for 2 years kat sekolah tu tak akan pernah saya lupe. Kalau awak nak tau, mmg sakit sgt. Saya amik mase yg lame nk cure. Saya trauma after kene buli dulu. But thanks to my family, byk membantu & slowly tolong saya melalui time perit dulu tu. Pejam celik dah 8 thn dah berlalu. Saya dh graduated from UWA with 1st class honours degree & saya bangga dgn diri saya. Saya tak biarkan pengalaman lama ni menghantui saya lagi. Alhamdulillah saya boleh dikatakan berjaya jgk dgn ade company sendiri. Saya giat buat talk psl kes buli ni. Saya tak nak ade org yg diam je bile dibuli & jd seperti saya. Speak up, ramai org di sekeliling kita & jangan takut. Accept no one’s definition of your life, but define yourself.

        0

        0
    • raja sehari dua says:

      bubu ke bubuk . last2 habuk pun tarak .

      0

      0
    • Anonymous says:

      To nad says…..caya lah…..aku pun dh agak Si BuBu ni hampeh gak….. saja nk jual nama… dlm malaysia x brani, so kna la brlakon kat luar negara…. anyway nice to know the truth……. asskum…

      0

      0
    • darwina says:

      pasni mesti wartawan cari ko nad..nk korek cite.hahahah

      0

      0
  44. merpati says:

    uish.. tp kan, bapak die pnh keluarkan statement, kerabat selangor juga xde halangan.. hamboi.. kalau betul die ni bkn krbt di raja selangor, abis tu bapak die pun auta jugak la??? adeh, malunye bila bnde yg x de di gah2 kan kt media.. las2 kantoi.. mana nk letak muka oiiiii!!!

    0

    0
  45. qaseh says:

    bubu ni bapak dia kalau xsilap pemain gitar kumpulan carefree…bubu..bubu nak sgt awek indon pun jgnlah tipu kiri tipu kanan, nah ambil bibik aku ni…

    0

    0
  46. rooney bangang !!! says:

    hahahhahahhaa hanya mampu gelak je..hahahahahaahahah klaka klaka klaka…ambek kau !!!

    0

    0
  47. merpati says:

    inilah kisah dongeng kerabat diraja… kisah cinta teruna dan dara…er.. teruna ke? dara ke? :P upppsss……

    0

    0
  48. nor says:

    minggu lepas saya gi medan. tourist guide saya ckp bubu ada dtg dengan syahrini.. glamour bubu ni kat medan. tourist guide tu tanye kenal ke bubu ni.. saya ckp x kenal pun.. owhh.. jadi inilah bubu..

    0

    0
  49. GreatJohorEmpire says:

    Bubu merupakan cucu kpd Almarhum Sultan S’gor sebelum ini. Muka iras2 Syed Budriz. Jadi anak Ku Yah.

    0

    0
    • mak buyung yang tintong says:

      kalo anak Ku Yah, mana pergi Syed nyer…semua anaknyer ade syed… ko takyah nak mandai2 laa…. sebelum baginda sultan bertitah, mesti seluruh penyiasat2 di raja kat istana tu dah buat keje mereka..check sana sini…. ko ingat suker suker hati ke sultan nak bertitah tanpa usul periksa…ko ingat penasihat sultan yg dilantik utk mengawal bende2 mcm ni bodoh? choiiii….

      0

      0
  50. huuuuuuuu says:

    hhahahaha..kena la mengaku “somebody” kalau x golongan artis x nak..huhuhu,yang adooo…jgan la malukan diri sendiri…

    0

    0
  51. double ss says:

    BUBU????

    sebijik cam nama kucing aku….jumpa dia kt R&R Bkt Gantang..time tu kecik lagi. sorang2 je dia bawah pokok bunga,hujan plk time tu.. tggu lama gak mak dia x datang aku pun amik bw balik KL…kaler dia kelabu…so aku panggil nama dia BUBU…dh besor panjang pun…

    hew..hew..hew..

    0

    0
  52. aku kesah ? says:

    hadowww…elokla seorg ngaku kerabat draja bagai,sorang artis bergamba melampau? ok la kan..sesuai….tk rugi pun..hahaha…kerabat wannabe la ni? aku kesah ke? bubu?? jawab la

    0

    0
  53. joyah says:

    apesal aku tak kenal arrr? aku duduk bawah tempurung ke selama ni? laki ni sape? penyanyi? pelakon?

    0

    0
  54. joyah says:

    aku tak kenal langsung pong mamat nih..

    0

    0
  55. joyah lagi says:

    kesian bibik ni.. harapan dia nak pakai crown dah musnah, hancur lebur. tu la kejar sgt org kerabat. perang la bibik ngn bubu malam ni

    0

    0
  56. Anonymous says:

    dia nih anak sedara sultan selangor skrg ke? mungkin mak dia tengku kawen ngan org biasa kot…ntahh ler…

    0

    0
    • bibikkerabat says:

      xlah anon…kuar paper metro ari ahad yg babak dia je yg raja, mak dia biasa je..babak dia siap mengaku yg ada kena mengena ngan sultan selangor tapi sultan bertitah yg xde kena mengena pun..apa nak buat kes nak menguratlah ni…

      0

      0
      • Anonymous says:

        perkahwinan campur diantara Raja dan orang kebanyakan telah menyebabkan banyak kes-kes seperti ini terjadi. kerabat semakin terpisah jauh dari istana. jika seseorang itu dari keturunan Raja Selangor yang asal (anak raja lima bersaudara), ada mustahil tidak ada kene mengena sesama kerabat Selangor…cuma dekat atau jauh saja ikatan itu. jika di selusuri kembali susur galur hirarki Raja Selangor dari yang asal, pasti akan bertemu dengan keturunan Nenda yang sama.

        0

        0
  57. duitduit says:

    teringat lagu dekat cerita zaman p ramlee, tak ingat tajuk

    ‘AKU NAK KAHWIN DENGAN ANAK RAJAA’

    bibik aku selalu cakap
    kapok lu – padan muka, haha. tapi manalah tahu jodoh dorang. kan? doakan jelah yang baik baik

    0

    0
  58. Alahai malunyaaaa…….mana nak letak muka.
    Penyanyi mata duitan biar kena diajar macam ni.

    0

    0
  59. Peter Parker says:

    It’s laborious to find educated individuals on this matter, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks
    You must participate in a contest for among the finest blogs on the web. I’ll recommend this site!

    0

    0
  60. fizo omar says:

    pelamin anganku musnah nk kawen ngn kerabat..isk3…kesian xhengat!!!

    0

    0
  61. kak min says:

    hehe…seriuos beb…aku ingt binatang je yg kai nama ni x sangka org pun ada guna….x de nama timangan lain ke nak pakai….bubu…hadoi sejibit nm kucing jiran aku

    0

    0
  62. kak min lagi says:

    haaa…br aku igt brape ari lepas aku bc kat BN ni gak kenyataan bapak bubu ni kate dia ada keturunan ngan kerabat selangor tapi sangkut kat sultan ke 4…aku pn ngan rajinnye g la google…aku tengok kalo sultan ke4 sultan abdul samad…yg makam dia kat jugra tu ye la skang ni selangor baru ada 9 org sultan….masuk tengku sharafudin ni…hmmm mgkin gak la kot kerabat….kerabat jauh hehe nak glamer punya pasal jauh pn jd dekat.

    0

    0
    • raja ana says:

      mungkin apa yang dikatakan oleh ayahanda kepada Bubu ini benar cuma telah disalah ertikan. jika dia dari keturunan Sultan Selangor yang ke 4, memang sudah agak jauh susur galurnya. sudah jauh dari kerabat istana namun keturunan itu masih tetap ada dalam darahnya. cuma pandai2 lah membawa nama dan diri setanding dengan gelaran yang diturunkan oleh nenda kita.

      0

      0
  63. suri says:

    mmm klu cucu sultan skrg mmg x logik sbb puteri sulong sultan pon umur brp, klu ada anak pon xkan sebesar ni….klu sultan dulu x taulah. tp syahrini tuh aku tgk x lawa pon…mekap kemain lg

    0

    0
  64. adoll2688 says:

    ada kalanya org berasa Ada nama Raja nie diorg peransan yg dorg ni kerabat….. Bagi aku x payah lah nk diperbanggakn…..Sedangkn anak2 Raja, Sultan2 pun banyak yg berjiwa rakyat…… Bubu ni Kerabat Raja Gopal……..

    0

    0
  65. raja ana says:

    kemungkinan besar yang dia ni memang keturunan Raja Selangor memang ada tapi bukan lah yang tinggal dikawasan istana. kalau keturunan pun, mungkin susur galurnya dah jauh sangat..yang tinggal hanya lah nama keturunan yang masih lagi dikekalkan. keturunan Raja Selangor memang masih ada lagi yang menggunakan gelaran Raja, bukan setakat Tengku sahaja. bagaimana saya tahu? kerana saya sendiri mempunyai nama Raja, masih dikelilingi ramai kerabat-kerabat selangor tapi kehidupan kami biasa sahaja. cuma aura raja itu akan terserlah jika kita membawa pekerti yang mulia dan bersikap rendah diri. kaum kerabat kami ramai yang bersemadi di Bukit Malawati, Kuala Selangor dan masih ramai lagi yang ada di sekitar Kuala Selangor, Banting dan Jugra. jika seseorang itu memang kerabat Raja Selangor yang asal, maka kehadirannya ke istana lama Jugra tidak akan diganggu..sekian.

    0

    0
    • kak min says:

      eh..leh masuk lg ke istana lama tu?laki aku ckp dia tutup dah skang…dulu boleh la..dia penah la masuk melawat…dulu la…lama dah..aku teringin gak nak masuk kalo di buka wat muzium kan ke bgs rekabentuk cantik lg tengok…x de ke sesape kalangan kerabat raja selangor yg nak buka istana lama tu wat muzium tuk pelawat…takat ni aku kalo lalu2 nak g makam sultan abdul samad tu sempat gak terdetik dlm hati…cantik lg istana ni sayang tinggal cam tu je…aku selalu gak g makam sultan abdul samad tu melawat…bw anak aku,eh tp makam sultan selangor petama yg kat k.slngor tu di buka ke tuk pelawat?..aku x penah pulak dtg tgk mcm bertutup je pagar tu…tp yg kat jugra tu mmg dibuka tuk pelawat …

      0

      0
      • raja ana says:

        makam di Bukit Malawati tidak dibuka untuk pelawat walaubagaimanapun masih boleh dilihat dari jauh. saya sendiri telah lebih 10 tahun tidak mengunjungi kawasan makam tersebut setelah kemangkatan Nenda. cuma kenangan di waktu kanak2 masih lagi dalam ingatan apabila setiap tahun kami akan mengunjungi makam tersebut dan Nenda akan mengulangi cerita salasilah keturunan kami agar kami tidak melupakannya apabila dewasa.

        0

        0
      • Siti says:

        Lwkle ko rja ana siap nenda bgai..selngor gne tengku dear..nx tym nk tpu sila google dl ok..lgpn adeke krbat nk p kmen2 bagai kt sni nmpk sgt xlojik..

        0

        0
      • Anonymous says:

        ISTANA LAMA TU KAN LOKASI PENGAMBARAN CITER PONTIANAK HARUM MALAM MASA MAYA KARIN MENARI GAMELAN DALAM ISTANA…?

        0

        0
      • Anonymous says:

        lor siti..memang le kerabat ade yang panggil cemitu..nenek panggil nenda, makcik panggil enda lah..macam-macam..
        one more thing..i agree with some of u guys. ada yang guna wan, tengku and raja..think you should not just only google, tapi do lotsa research..u are most welcome to klang, jugra, melawati..tanya orang2 tua bugis kat sana..no harm trying

        0

        0
      • Anonymous says:

        Apa raja ana cakap ni memang betul. Maaf, sila rujuk betul2 salah silah keturunan raja Selangor. Jangan tengok kat atas je, tengok kat belah bawah sekali. Ramai keturunan kerabat Selangor menggunakan title Raja. Tapi harus ingat yang menggunakan Raja ni bukan direct line kepada current Sultan. kira dah jauh la pertalian dia, cuma bau2 bacang. Tapi betul, kalau benar si Bubu ni kerabat, dia patutnya humble dan rendah diri, bukan berlagak macam nie. Kerabat Selangor bkn jenis berlagak macam dia nie. Sy sendiri segan dengan kerabat yang tinggal di sekeliling kawasan istana tu, tapi mereka semua peramah dan humble je, kita ni je rasa malu lebih.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Teringin ke nak masuk rumah anak Raja…..Kakak Kepada DYMM Sultan Kedah Dtg la Alor Setar…. Patik Bawak Raja Mengadap…. nak….

      0

      0
      • Anonymous says:

        wei siti…kata ko dok google takkan tatau nenda tu apa..?? kan panggilan untuk nenek…sukati dia la nak panggil apa….ada orang kesah kalo ko nak panggil nenek ko tu wan ke opah ke..sukati ko la kan….benak..

        0

        0
  66. Anonymous says:

    artis indon ni semuanya gebu2 ngan kulit diorang cantik2. apa rahsia ye. pelakon sinetron diorang punya kulit mulus aje.

    0

    0
    • gegurl says:

      tuh botoxx jer sumeee cik anon oii..xpon make up je lbhh…padahal xcntk pomsss…ce suh cuci make up tuh..sbijik cam bibik kat umah aku…hua3

      0

      0
  67. Bajang says:

    bau bajang je ni kot…eh2 *bacang*…hahaha

    0

    0
  68. Anonymous says:

    hai uolz memandangkan komen kat fasha sendat hamil punya post telah disable aku nak share lah opinion aKu kat sini. PADA AKU SI PASHA TU TIDAK PERLULAH TERASA HATI BILA ORG PERTIKAIKAN KANDUNGAN DI ATU. DAH TENTU2 KAU YG CARI PASAL GI BAGITAU SEMORANG PADAHAL KANDUNGAN BARU BERaPA MINGGU JER. KALAU AKU JADI KAU AKU SiMPAN AJELAH BERITA TU DULU NANTI DA BERAPA BULAN BARULAH CERITA. INI BARU 2 MINGGU DAH KECOH KALAU SCAN PON TAK NAMPAK LAGI. HISHH KAU TAU MANUSIA NI MCM MCM SO PAHAM JELAH. PEPON SMOGA KAU SELAMAT LAH DLM NGANDUNGKAN N MELHIRKAN BABY AMIN..

    0

    0
    • magnificent says:

      sampai sekarang aku tak paham macam mana doctor dia kira EDD (estimated delivery date) dia sampai 9 Feb 2013. kalau skg dah bulan 5, bukan ke EDD dia dlm bulan Jan 2013?

      sorry…confuse je. haha.

      0

      0
      • Bongok la si Pasha ni says:

        Doktor yang dia pegi tu doktor aku gak. Very nice & professional, dia gak yang jadi doktor Sazzy Falak. Laki aku trserempak smalam dia ni kt PCMC tp si Lombok tkde masa tu. Kt situ samada ko kije bagus kt Petronas atau ko dato’ seri, tan Sri Dan macam2 lagi. Jadi si Sendat ni takdelah orang nak heran sgt. Aku rasa Doktor bagi date ikut 1st date of last menstrual date. Tapi yg aku musykil tu, 2 minggu ko pegi test kenape ek? Agaknya hari2 dok test sbb nak anak nnt boleh tuntut harta (yg ni aku tuduh jer). Bukan ke tak dtg period sebulan baru ko pegi buat home test. Pastu nak scan….. Otak tahap tikus mondok lak ni…… All you get to see is a clot of blood bimbo!

        0

        0
      • Anonymous says:

        bongok, ko ni pernah pregnant ke x? aku pun checkup kat pcmc jugak,tp doc seri, aku check guna upt tu exactly lepas 1week aku x dtg period. then after 2week aku trus gi jmp doc and scan. ape yg peliknya fasha check awal2?? xkan nak tggu sebulan lambat br nak check???? ko reti ke x psl pregnant ni??????????

        0

        0
      • kak ain says:

        hmmmm….pelik gakperiod lewat dah leh detec pregnen 2 mgu jd maksudnye sblm kawen dah besama ke?kire kuat gak si jejai punye penangan ni….sekali je main dah leh jd aku pn dl kawen dah6 bln kawen br jd sorang…

        0

        0
    • ahkak gile glam says:

      abg nara kalau takut kena saman fasha ngan jejai,lain kali x payah buat entry pasal dorang..

      0

      0
  69. Anonymous says:

    aku stuju dgn kau,,, br mengandung bape mngu dh kcoh n menunjuk,, ciwi je lbh,,, mcm lh dia sorang yg boleh mengandung!!!!! lps 2 siap nk saman2 org pula… puiiiiiiiiiii

    0

    0
  70. mak jah says:

    budak laki ni macam ku kenal. budak sekolah seafield ni. cmne la boleh sesat masuk BN ni! hahahaha femes kau jah!

    0

    0
  71. kerabat says:

    sebenarnya senang je,. kita tgk la buku daftar susur galur kesultanan selangor. ade kemungkinan die ni mmg la kerabat, tp like yg sume org2 komen, da jauh da la.. yela, kata kan sultan 1st ade 5 anak. yg jadi ganti die anak sulung. ps2 anak lain2 keluar istana, kawen, dapat anak, kawen, bla3x…… yg sume org kenal mmg sultan je la, tp sultan tu pun ade la sepupu nye, birasnye, adik iparnye. dak gitu? tp kalau sampai sultan selangor x ngaku cucu, ade 3 alasan la yg logik.
    1) bubu ni bukan kerabat
    2) sultan xkenal salasilah keluarga
    3) penggunaan ayat “cucu sultan selangor” yang salah. yela , cube ckp terang2. sy cucu sultan sharafuddin. ps2 sume org tertanya2.. cucu ye, sape mak bapak nye? patutnye kene la bagi lengkap. sy anak sekian, yg merupakan sekian kepada sekian. nak wat cmne, da die nk maklumkan pada satu dunia siapa dia, kene la bagi full wikipedia.

    0

    0
  72. betina murahan!

    0

    0
  73. metafora says:

    nak sangat dikatakan kerabat ye? kami turutkan saja…maafkan kami raja bubu…

    macam gel je kalau manusia xsedar dimana letaknya diri.
    masih nak bermegah dengan nama.walhal hidup didorong dengan cerita kosong.

    0

    0
  74. Anonymous says:

    Buat malu Malaysia je bubuk ni. Nah!! Amik ko Syahrini. Nak sgt kerabat diraja :p

    0

    0
  75. Hentam jer says:

    Bubu ni aku kenal sgt. Kat malaysia member2 panggil raja dan bubu tu nama dia di indon. Tp yg pelik kat malysia dia low profile dan sgt merendah diri. Tang kerabat tu aku x sure tp mamat mi memang anak lot. Walaupun family kaya dia ttp bekerja sendiri. Ntahla aku pun x paham knapa dgn ko raja@bubu. Karekter manusia brubah2

    0

    0
  76. Dahlya says:

    Dia habaq cam ni ::”Saya keturunan raja, saya cucu Raja Selangor. Nama saya Raja, jadi tak semua orang di Malaysia boleh memakai nama itu,”::…kantoi derr hahahaha!!!

    0

    0
  77. saya bubo adik kepada bubu says:

    ade aku kesah ke? ko raja ke x.. mental!

    0

    0
  78. mayo says:

    daripada sumber2 yg bole dipercayai,mamat ni kaki kikis perempuan.

    0

    0
  79. gigi ku yg sakit says:

    setahu aku lar kan kalo keturunan sultan selangor nie bdn dia org besar2 ala bugis2 n muka pun mcm muka org bugis coz cousin aku arwah bapak dia n sultan selangor sekarang nie kira sepupu…tp adik beradik arwah bapak saudara aku tak duk kat dlm istana…n duduk kat area kl aku tak tau kat mn lar…nak kata kaya tu tak tau la…tp mmg pakai nama raja lg kalo anak pempuan kawin gan org biasa anak dia org pangkat wan…nie yg cousin aku bg tau…tp kalo ada kematian atau keraian masih lg dapat jemputan dari istana…n dia org ada pakaian untuk ke istana…mcm warna itam tuk bl warna nie tuk bl…tah la pening aku nanti aku ada ms aku tanya kat sepupu aku kot2 dia kenal si bubu nie…

    0

    0
    • raja ana says:

      betul..yang mane2 keturunan Raja (perempuan) berkahwin dengan orang biasa, gelaran anak cuma tinggal Wan.

      0

      0
  80. amy says:

    kaki perempuan mamat ni.. siap la syahrini kena pakai jerr kot

    0

    0
  81. Minah tonggeng says:

    Oh gitu ke raja kawin org biasa ada title WAN ye? Macam WAN NOR AZLIN ke. Yang ade buat tuuuuuuuuut pada taun 2000. Berape ye? Aq tengok CD nye. Merate rate ade jual. Kah kah.mesti keturunan celop ni. Aq takut lepas ni raja tipu n sharini buat kes yg same pulak.

    0

    0
  82. meeradriana says:

    Malu seh..hahaha
    Berangan jelah nak jaci kerabat diraja..

    0

    0
  83. sweet32 says:

    dulu mase aku sekolah ade member sepupu aku mcm ni gak.. dia ckp dia kerabat diraja johor.. sepupu aku percaye la sbb mcm2 dia bagi sepupu hadiah.. hadiah dia bkn yg murah2.. dia bg gelang, rantai, cincin emas dan belanja mkn hari2.. sepupu aku lak duk tumpng umah aku.. nak dijdkan cite, ade satu panggilan telepon kat umah aku. aku yg angkat.. aku ckp aku mcm knl suara ni. rupe2 yg telepon tu kakak bdk yg ngaku kerabat tu. aku tnye kat bdk tu.. cam knl je suara ni. rupe2nye kakak bdk tu kawan aku! dia cite dari hujung sampi ke pangkal… nak gelak pon ade! rupe2nye segala brg kemas yg dia bg sepupu aku tu ade yg dia punye, mak dia punye dan duit yg byk2 tu dia curi diaorg punye! aku cite kat sepupu aku, dia x caye! last2 family bdk tu dtg umah aku dan terangkan semuanye!! hahahaha… kesian sepupu aku tu! dia ingt aku jealous sbb dia dpt kwn ngan kerabat! mcm2 manusia skang.. knpe x nak jd org miskin ek? tp sebenarnye dia kaye.. :-)

    0

    0
  84. adoll2688 says:

    Ckp pasal Raja Nie kn….. Aku cukup serik la…… If kerabat yg Ori x pe, yg takut ny skrg bnyak yg menjaja Nama je….. Pakai lambang Kat kter yg bkn2, yg pelik & lucuny Orang India pun pakai lambang kerabat Diraja Selangor Kat Plate No Kter Dia… Ptg td aku nampak Org Cina pkai Plate kter P>>44 pun ada kerabat diraja Selangor……. So korang pikir la…..Sndiri kn…..

    0

    0
  85. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    ye lah ! minah jambu pn ada tengok kt tv siaran MNC dia ada cakap yg dia ni cucu sultan selangor…pakaian dia kire ada klas jugak si raja ni….ada satu rancangan MNC minah jambu ada tengok si raja ni bawak kakak dia gi jumpa mak nye sharini kt indnesia…..jambu jugak kakak dia ni…….kakak dia ni bertudong……sharini pn macm betol2 nye hepi bila dia jumpa ngan si raja ni….sharini bawak dorang ni gi jalan2 pusing2 n makan2 kt restorannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn powerrrrrrrrrrrrrrrrrr !!!!!!! sharini pn minah jambu tengok dia pn ada duit nye orang tau !!!! selalu gi luar negeri shopping…..untong si raja ni dapat sharini…semoga bahgia………

    0

    0
  86. dodi says:

    si bubu niii orang biasa jerrr.. aku kenal dia dari sekolah menengah lagi.. dia suka bermegah2 diri dia gangster duluu.. kiranya kat sekolah dulu dia kepala gangster laa.. skang apa pon tak boleh.. aduhhhh! sudah2 laa tuuu.. malu kat org sas.

    0

    0
  87. Minah tonggeng says:

    Ini cite benar.suami aq ade anak saudara perempuan cantik lah kerja dispa . Emaknye nye selalu cite anaknye berkenalan dgn kerabat …..(tak x beritau )tak lama lagi akan berkahwin. Aq fikir beruntung nye. Nama Tengku Faisal. Rupa nye aq selidik2 bukan kerabat. Anak saudara suami aq sekarang merengkok dlam penjara kerana disuruh mengedar dadah ditipu oleh tengku ini kononnye. Aq nasihat kan semua gadis2 berwaspadalah.especially kerabat2 yg menyamar ni.BEWARE ! Tengku ini bergerak aktif di BATU PAHAT.

    0

    0
  88. girl says:

    bubu ni penipu! rumah dia memang kat usj2/2j.
    pergi la cari rumah yang ada kete saga lama tu, color hitam. memang rumah dia je.
    kerabat diraja konon… memalukan!

    0

    0
    • jaja says:

      memang betul pun dia duduk kat usj 2/2 depan summit..ayah dia dulu guitarist band carefree. emak dia suri rumah drive proton saga… ( keturunan pakistan sarawak). saya kenal betul dengan emak saudara dia Tasnim juga duduk usj2..durang ni biasa2 je….kenapa lah nak buat mcm ni , memalukan je..

      0

      0
      • mar says:

        tau xpe kn? x sangka ade org sanggup buat mcm ni just for fame. ish3 aku pn tau rmh die katne jgk sbb kawan aku neighbour dpn rmh die je. pengusaha intan berlian kate si syahrini haha nk tergelak aku. kalau ye dh lame bertukar proton hitam tu. smlm g rmh kwn aku tu, nmpk ade je lg kete hitam tu. smlm ade tgk vid update, si syahrini dh siap pilih baju kawen dh dek non and press pn ade tanye psl sultan selangor nafi bubu ni kerabat diraja, die xnk comment but just ckp yg die tgh bahagia je ;p

        0

        0
  89. Anonymous says:

    bapak sedara pun (orang indon kawin dgn kakak mak aku) pun mengaku dia keturunan raja…. ada sangkut paut dengan kak engku (Raja Azura)…. tiap kali balik kampung dia dok sembang pasal keturunan raja dia….meluat…. tp aku penah la tgk gambar kak engku dengan bondanya dan ahli-ahli keluarga yang lain berkampung di riau, indon… tak kesah la kalau betul-betul ada sangkut dengan kerabat di raja, tapi aku bosan orang yg ado-ado ni melebih-lebih….

    0

    0
  90. NSA says:

    Bubu atau lebih dikenali sebagai Sas dikalangan rakan-rakannya sememangnya seorg keturunan diraja.. just becoz media salah tafsir die bukan cucu sultan selangor..doesnt mean die bukan keturunan diraja…

    0

    0