Written by serenity | December 28th, 2011

Disebabkan terdapat permintaan, kami paparkan keputusan undi untuk entri di mana kami mengutarakan tentang keunikan fesyen yang diketengahkan oleh pelakon bernama Rafidah Ibrahim ini. Sama ada beliau sendiri mahu memberi perhatian kepada keputusan majoriti itu terpulanglah pada beliau, bukan?

Jumlah keseluruhan undi ialah 16,492, dengan 15,480 atau 93.9 % berpendapat Rafidah harus mengubah cara dia berfesyen ke arah yang lebih baik. Manakala 1,012 orang atau 6.1 % pula berpendapat mata kami kero.

89 responses to Keputusan Undian Fesyen 2011 Rafidah Ibrahim

  1. aku says:

    mmg la sgt pelik..pening aku tengok..

    0

    0
    • rocky says:

      kalu nak pakai seksi buka jela..x payah tutup2 camtu..GF sape lani..wat malu jer

      0

      0
      • Dayang says:

        satu word je y nk aku ckp korang semua ni…

        *** B U S U K H A T I ***

        tahniah semua~

        0

        0
        • along says:

          kalau cantik dah lama kami kata cantik, dah kurang elok dr pandangan mata kami, takkan kami nk kata cantik kot… itu pun dinamakan busuk hati ke?

          0

          0
        • aila says:

          Hmm, aku rasa dia ni sebenarnya lebih suka kalau tak pakai tudung. Kiranya, dia sebenarnya nak pakai dress-dress macam artis lain. Tapi dah disebabkan dia start dalam industri ni sebagai seseorang yg bertudung, maka dia kena start pakai tudung.
          Macam Siti Nurhaliza pulak, dia pun maybe tak nak pakai tudung. Tapi disebabkan balik dari umrah, maka dia kena jugak la pakai.
          Tapi tak tahulah. Tak nak judge. Hati orang siapa yg tahu. Ini sekadar pandangan aku sahaja. Maaf kalau ada yg tak bersetuju.

          0

          0
        • Alia says:

          Hmm, aku rasa dia ni sebenarnya lebih suka kalau tak pakai tudung. Kiranya, dia sebenarnya nak pakai dress-dress macam artis lain. Tapi dah disebabkan dia start dalam industri ni sebagai seseorang yg bertudung, maka dia kena start pakai tudung.
          Macam Siti Nurhaliza pulak, dia pun maybe tak nak pakai tudung. Tapi disebabkan balik dari umrah, maka dia kena jugak la pakai.
          Tapi tak tahulah. Tak nak judge. Hati orang siapa yg tahu. Ini sekadar pandangan aku sahaja. Maaf kalau ada yg tak bersetuju.

          0

          0
        • min says:

          Bukan Busuk Hati tapi kesian seperti jadi hamba fesyen tahu… kesian.. kesian… bila jadi macam ni kan org da ngutuk……. pakaian seperti ni x menujuk pun ciri muslimah sejati :)

          0

          0
        • Lebih hangit dari biaseeee says:

          Ngok ngek btol dayang ni..
          busuk hati pe mendenye????

          minah ni cantik,yg org duk kritik adalah FESYEN die..
          kalau fesyen die tu kena tempat + ada ciri2 muslimah mcm Datin Norjuma,wardina kan cantik.

          simple but nicee tp fesyen die ni ntah pape je..
          boleh diperbaiki lg.

          0

          0
        • Jangan Rampas Suami Orang tau says:

          budak kampung biasa la..terjangkit kejutan budaya!

          0

          0
        • Shaezey Sam says:

          Fida ..garbage just like her fashion !!!!!!!

          0

          0
        • Katakan Tidak Pada Agen Neraka says:

          macam sepupu dia Tok Tie pun ade gak. memang jenis suka mempersendakan aurat dan hukum Islam.

          patutla keluarga diaorang porak-puranda. tak berkat la weiii !!!!!!!!!

          0

          0
        • Apat says:

          DAYANG NI MEMANG BODOH LEMBU !!

          0

          0
        • milah says:

          eee meluat aku jantan donat ni.. ko p perbetui diri ko dulu.. nabi tak mengaku umat…

          0

          0
        • woot..woot says:

          to dayang: busuk hati ape kejadahnye?! mentang2 si fida ni pakai tudung, bila org condemn cara dia berfesyen, ko nk ckp org busuk hati? spesies ape ko ni? ko laa yg busuk hati, bongok!

          0

          0
        • coh says:

          dAYANG NIE msti fidah,.,

          0

          0
    • eleh eleh says:

      ewwww buruk gilerrr fesyen dia nii…

      0

      0
    • Apa pun x bleh says:

      TETIBA JE AKU JADI MABUK PINK !! NIGHTMARE SUNGGUH

      0

      0
  2. Whadda F? says:

    Ya Allah… Sakit sungguh mata dan hati melihat gambar sebelah pie chart tu. Mcm Badut sarkis pun dah ada.

    0

    0
  3. fiq says:

    haruslah…
    xpayah nak berfesyen sgt ok

    0

    0
  4. trending says:

    Rafidah perlu berubah untuk lebih baik….luv u fidah……suka suara manja dia….

    0

    0
  5. suehada says:

    ade aku kisahhhhhh!!!
    kurang minat ngn dia nie..

    abg nara next story please!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  6. KK vogue says:

    manelah die dapat baju pink 2??

    0

    0
  7. mak cik rafidah says:

    1st ke? hehehe, tah pape pny fesyen la tu..

    0

    0
  8. milah says:

    emm dia ni bertudung tp hati tu nak fesyen kemban dan jarang sana sini mcm kain lace. tu yg pakai lagu tu, wat jaket lace dgn koset kemban, pastu kai baju lining coklat kat dalam.. buruk dik oiii…

    0

    0
  9. B says:

    pakai baju kurung lg nmpk manis n sopan dr pakai pakaian yg ntah hape rupa nie!

    0

    0
  10. fara says:

    mangsa feysen dier nie….geli lak aku tgk….kan bertudung…kalo da bertudung 2 haruslah ttp semua…jgn nk jd cam org yg freehair lak….mmg pelik la…tp dier mmg nk jd vogue kot…..hahahaa nk cr perhatian semua org…sian2…mle2 dulu aku ske la penampilan dier….perwatakan dier…lemah lembut…berbudi bahasa…sopan santun….tp makin lame…cam hape ntah…g explore dulu cara berfesyen….jgn men tngkap muat je ape org bg…x kire la sponsor ke hape…

    0

    0
  11. cam haram says:

    sakai pon spuloh kali lawa dari betina sangkak ni

    0

    0
  12. lava says:

    jakun sebab sebelum ni pakai kain batik jer !
    bila lagi nak vogue uolllss

    0

    0
  13. sai_nurma says:

    salam..
    da mcm lady gaga pon ade~ +_+

    0

    0
  14. sha says:

    dia tak ubah mcm si syella yang bersanding sorg2 atas pelamin tu….huhuhu..pakai sari pusat terjojol

    0

    0
  15. AKUUUUU says:

    klau pkai tudung xlps drpd dada lbh baik xpyh pkai…….sbb xsah cara pemakaian nya tu…….sia2 ja dia pkai tudung panas2 tp xsah………sma ja mcm xpkai lgsung……baju pulak ketat apalah tutup aurat nmanya ni……

    0

    0
  16. hangit says:

    fashion victim btol minah ni

    0

    0
  17. December2011 says:

    malam tadi dekat terbaik fuhh fidah ibrahim top 5 artis fail berpakaian dekat red carpet, tapi pemenangny najwa latif. seswai u.. ahaks

    0

    0
  18. ubat sakit mata tengok fesyen disaster supplier says:

    masa mula2 masuk industri ngan ala-ala muslimah gitu, so tetibe rase nak menyeksi plak, camni lah jadinye..kang bukak terus takot kene kutuk.

    sepi-sepikanlah diri fida oii, xde function pon hang neh…

    0

    0
  19. noralie says:

    klu boleh nak tgok lah jadi wanita melayu 2012,gadis melayu gitu bukan gadis barat ….

    0

    0
  20. cik Temah says:

    die ni macam ade kekeliruan identiti je aku tengok. -.-‘

    0

    0
  21. shira sabri says:

    mangsa fesyen…..
    :) MENUTUP rambut…….bukan MENUTUP aurat
    beringat2 la kite semua….

    0

    0
  22. Torres says:

    Menyampahlah aku tgk dia ni,dah lah xcun…

    0

    0
  23. johnny says:

    hellloooo…….m’sian hai i’m from england i’so amazed that this blog really hapening!!!!!!! i thought muslim does not love to gossip

    0

    0
  24. honey madu says:

    mungkinkah dia lady gaga malaysia?? jeng jeng jeng

    0

    0
  25. MAK SEBOK says:

    yang lagi seribu tu dia sendiri undi..

    0

    0
  26. Norma Jean says:

    Let me teach you about fashion:

    1) Less is More (except for high couture).

    That’s all.

    0

    0
    • Kak Limah says:

      tapi bukan less cloth more skin tau (utk yg beragama islam)

      0

      0
      • aku yg peduli says:

        alahhh..maksud dia less is more tu x pyhla pakai over2 mcm contoh yg berada di atas..less is more maksud kak Jean adalah pakai simple pun x apa tapi still nampak anggun mcm berbaju kurung..orait??..

        0

        0
  27. kak kiah says:

    ntah pape la stail dia nie..magsa pesen btol la

    0

    0
  28. awan nano nano nano says:

    ayoyo fida, macam mana ko leh terpikir nk pakai centu? mcm nk masok pakaian beragam budak tadika pon ada.lariiiiiiiiii….

    0

    0
  29. nini says:

    perbezaan fida & sepupunya:
    – fesyen ntah ape2
    – wat muke cam comel
    – glamor sebb kontroversi

    0

    0
    • what the? says:

      perbezaanke persamaan cik nini .. rusa masuk kampung, ginila rupanya ..

      0

      0
      • buble says:

        siti ngn fida betul sepupu ke?tp bju pink kt ats 2 mmg xleh blah..pas2 wat cekak pinggang mcm..lihatlh dunia bju aku paling cantik..kbai

        0

        0
  30. hehehe says:

    pd mata aku lar dia n sepupu dia nie sama jer…gila nak glamour n tak nak hilang populariti…tp sian dia org tak tau atau tak faham fesyen apa yg sesuai tuk diri sendiri…berfesyen tak salah cuma kene tau apa yg sesuai dgn watak diri sendiri n kesesuaian tubuh bdan dgn sesuatu jenis fesyen…kalo dr diri sendiri pun mcm lalang kejap ke kanan kejap ke kiri tu jd mcm mangsa fesyen tak tau apa yg badan tu perlukan…ikut je apa kata designer or kata org yg hampir…

    0

    0
  31. Aku rase baek dia contohi Irma hasmie…
    Nampak bertambah ayu je…
    Simple tp anggun…

    Kalo ikhlas bertudung, ape dipakai skali pon nampak serinye….

    *** itu pendapat haku saje….

    0

    0
  32. zuragon says:

    ni badut kew org nih??… mangsa fesyen.. kesian

    0

    0
  33. Chantek says:

    tgok jek la.. tk yah nk kutuk.. aduhai.. sepatutnya kita doakan dia semoga kembali ke jalan yg benar. bukan nk kondem org plak..

    0

    0
  34. koi says:

    Orang yang hebat bercakap tentang idea.

    Orang yang sederhana bercakap tentang kebendaan.

    Orang biasa bercakap tentang orang lain .

    0

    0
  35. eee..geli aku dgn betino ni..baik tak payah pakai tudung litup..dah mcm porn star muslimah!!!!!

    0

    0
  36. Jambu says:

    memang pelik fesyen nye yang ini,
    nak kata terdedah aurat tapi macam dah ditutup,
    nak kate dah tertutup tapi masih lagi terbuka..
    ish agak konfius saya…

    lehernye berbalut, lepas tu letak rantai.. kat situ kot paling pelik…

    *** semoga fida peka ye lepas ni, jangan jadi mangsa fesyen, serius tak sesuai le dengan awak***

    0

    0
  37. conpius.. says:

    kesiann… kesian..kesiannnn…. arap2 ko berubah…
    klo ko berubah cmni rmi je org xsuke..
    tp klo berubah jd lebih sederhana mst ko lg disenangi…:)

    0

    0
  38. aku yg peduli says:

    ahahaha..takperla, sian pulak tgk fida ni…mmgla fashion is something gain from experience…kdg2 kita adalah buat fashion mistake..maybe she wants more attention kot?..who knows?..

    0

    0
  39. what the heck?? says:

    seriously?! apa ke benda yang dia pakai kat atas tu???
    OMG!! dah elok2 cantik jadi hodoh pulak…simpati btul saya ngan cik fida ni..kut ye pun gila glamour..berpada-pada la bab pemakaian tu…kenapala harus memalukan diri sendiri???

    0

    0
  40. rose says:

    Pndpt ikhlas aq la.. Pmpuan nie x lawa pun! N berlak0n kayu!! Kt pgrh2 xpyhla mek dak nie brlk0n c0z akn mmbuatkn cter 2 0rg xnk tgk law tgk pun sbb jln cter 0r plk0n laen!!

    0

    0
  41. lynn says:

    lawa lagi baju anak aku …hahaha!

    0

    0
  42. aku says:

    terlalu pelik n x sesuai………….

    0

    0
  43. fenin says:

    krisis identiti…!

    0

    0
  44. suka hati aku la says:

    cik pidah oi!!! kalau nk sgt pkai bju yg cam tu..lebih bek xpyh pkai tudung..xpayah tutup aurat..keingin ko sama je nk menunjukkan bentuk tubuh n aurat bg menggiurkan para lelaki..plg2 pun..pilih la yg lawa sikit… fesyen jubah berlambak yg cantik..x pun long dress.. ni x.. xde taste langsung la cik pidah ni…

    0

    0
  45. azam says:

    Dari dulu lagi aku dah pelik ngan dia….juara shampoo pantene tapi boleh menang lak….rambut tak nampak…yang lain2 rambut berjurai & marvellous….apasal hah his kompius aku…sorry le….

    0

    0
  46. azam says:

    Memang aku tak paham….boleh juara shampoo pantene padahal yang lain tunjuk rambut semua cantik & marvellous….dari dulu aku kompius..maafle….tak paham2.

    0

    0
  47. adindaabg says:

    sori ye abg nara,tp perasan awak ni asik mencari sesuatu yg pelik aje kt fida 2..walau pon mmg x minat kt dia..tp mcm boring je..igt2 sikit ye.wife awk tgh pegnen..ade tkenan fida 2..baru tau..ke mmg saje…fida ni mmg leh tahan cute gak..tp dah2 la…dia ade family..sian…

    0

    0
  48. baby says:

    hahahahahahaha.. gelak sampai esok pon x abes kot.. mmg poya ar pesen ko ni fida…. btol2 memalukan dri sendiri.. agak2 lah ckit….. hope nnt ko jumpe lah pesen yg bagus cket… baru gojesss

    0

    0
  49. kakchik says:

    budak ni mangsa fesyen la aku rasa…ni la pasainya kalau dr elok bertudung litup nak bertukar ke tudung yg separuh2..baju pun x tau nak pakai lagu mana..Ya Allah..tlg la beri petunjuk pada hambaMu ini..aminn

    0

    0
  50. PEACEnoWAR says:

    entah2 makcik dayang n org2 yg undi ‘mata kami yg kero’ sbnrnya fida atau sedara mara kaum kerabat dia…hahahah…sbbnya aku rasa x lojik ade org yg suka n fall in love n nk jdkan inspirasi dgn fesyen fida ni kot………hahahah..hai cik fida…..cuba perhatikanartis2 lain…artis2 yg x ttp aurat pun xder la pakai pakaian teruk mcm u apatah lg yg ttp aurat,…..x prlu la pakai yg pelik n warna yg menyerlah….less is more ….muka dahcantik tp pakaian plk pelik2…..FIDA YG DULU LG OK DR FIDA YG SKRG WLAUPUN FIDA DULU HANYA BERSEDERHANA PAKAIANNYA………..=)

    0

    0
  51. peah lalala says:

    Cantekkk sgt..gojesss u olllzz..jgn lupa tiru fesyen ini di rumah ya..vavavavaaaaaa….

    0

    0
  52. This may not be the ideal place to request this, but I am trying to find a pest control provider in the pittsburgh region and have no method to find out who’s the very best. I discovered this company that is truly close to me and wished to see if anyone has any assessments on them. Priority Pest Control, 524 Ross St, Pittsburgh, PA 15219 – (412) 346-6413

    0

    0
  53. pozycjonowanie says:

    I think other website proprietors should take this website as an model, very clean and wonderful user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

    0

    0
  54. You’ve gotten noted particularly unique details! ps decent web site.

    0

    0
  55. This might not be the most beneficial place to ask this, but I’m looking for a pest management business within the pittsburgh area and have no method to find out who’s the very best. I discovered this company which is truly close to me and wanted to see if any one has any testimonials on them. Beaver Pest Control Pros, 323 College Ave, Beaver, PA 15009 – (724) 506-8486

    0

    0
  56. I rarely leave a response, but i did some searching and wound up here Keputusan Undian Fesyen 2011 Rafidah Ibrahim |. And I actually do have 2 questions for you if it’s allright. Could it be simply me or does it seem like a few of these comments appear like they are written by brain dead folks? :-P And, if you are writing on additional online sites, I’d like to keep up with everything new you have to post. Would you list of the complete urls of your community pages like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

    0

    0
  57. Rester en contact avec vos amis mais aussi faites des rencontres sur Mydnes[URL=http://www.mydnes.com/ – Rencontre[/URL – Le r?seau social qui vous relie ? des amis.

    0

    0
  58. appleumar says:

    salam…pada fida,dah lama kami dok perati…bertudung tp x jaga aurat…masih pakai baju sendat…bersentuhan dgn lelaki….sedih sgt….kamu bawa imej berhijab tp ‘nothing’….sama2 kita mnjadi lebih baik dari sblm ini….harap ramadhan kali ini,kita semua mendapat berkat…..

    0

    0