Written by AbangNara | November 20th, 2011

Abang Nara sedang menonton siaran langsung Festival Filem Malaysia yang ke 24 (FFM24)  sekarang ini di Astro Prima (105). Nampak macam agak sendu sedikit acara kali ini. Nasib baik Johan Raja Lawak dan Kak Ogy agak kelakar. Jom ikuti keputusan terkini FFM24 di bawah.

keputusan siaran langsung ffm24

1. Anugerah Box Office – KL Gangster
2. Anugerah Khas Juri Yang Pertama – Sidik Hussien
3. Anugerah Khas Juri Yang Kedua – Filem Libas
4. Anugerah Khas Juri Yang Ketiga – Allahyarham Zami Ismail
5. Anugerah Skor Muzik Asal Terbaik – Edry Abdul Halim (Hikayat Merong Mahawangsa)
6. Anugerah Pereka Kostum Terbaik – Hikayat Merong Mahawangsa
7. Anugerah Penyunting Terbaik – KL Gangster (Syamsul Yusof & Hisham Jupri)
8. Anugerah Penataan Bunyi Terbaik – KL Gangster (Hisham Jupri & Rizal Ashreff)
9. Anugerah Cerita Asal Terbaik – Filem Libas
10. Anugerah Lakon Layar Terbaik – KL Gangster
11. Anugerah Sinematografi Terbaik – Hikayat Merong Mahawangsa
12. Anugerah Penataan Seni Terbaik – Hikayat Merong Mahawangsa
13. Anugerah Pelakon Pembantu Wanita Terbaik – Faezah Elai (Filem Cun)
14.  Anugerah Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik – Shofi Jikan (Filem KL Gangster)
15. Anugerah Pencapaian Gemilang – Michelle Yeoh
16. Anugerah Pelakon Wanita Terbaik – Eja (Filem Janin)
17. Anugerah Pelakon Lelaki Terbaik – Shaheizy Sam (Filem Kongsi)
18. Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat  – Tan Sri Jins Shamsuddin
19. Anugerah Pengarah Terbaik – Syamsul Yusof (KL Gangster)
20. Anugerah Filem Terbaik – Hikayat Merong Mahawangsa

Abang Nara akan update dari masa ke masa keputusan terkini untuk FFM24 ini. So silalah refresh selalu ye.

51 responses to Keputusan Terkini Siaran Langsung Festival Filem Malaysia 24 (FFM24)

  1. atiqah says:

    ape ni? maklumla…duduk kat kolej upm xde tv

    0

    0
    • hambar says:

      bukan ke penganjur kata alasan tarikh FFM ni ditunda sehari sebab Menteri Kebudayaan Singapore nak tgk, siap akan ada live ke tv sana lg, tapi aku tak nampak pun menteri tu…

      0

      0
      • babab da bomb says:

        ntah tak tau mana satu pun menteri nyer..pastu menteri kebudayaan kite pun tak der, setiausaha die ader lerrr

        0

        0
    • aku budak pandai says:

      apsal bnyak sgt hidden due to low comment rating.;.
      lain kali comment baek2 ckit…hok nie pun kena ajar jgak ker???

      0

      0
  2. atiqah says:

    aku tak tahu pekebenda ni,yela duk kolej 16 upm ni xde tv laa

    0

    0
  3. atiqah says:

    duk kolej 16 UPM xde tv la

    0

    0
  4. era zainal says:

    bosan skit tgk ogy……..

    0

    0
  5. mesti hikayat merong mahawangsa dot byk nie..

    0

    0
  6. meera says:

    dah agak KRU STUDIOS akan sapau semua award cayalah boss

    0

    0
  7. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged festival, FFM24, filem, Keputusan, Langsung, […]

    0

    0
  8. era zainal says:

    yassin dah macam ashraf sinclair dh muka…

    0

    0
  9. An Non Sense says:

    Apa hal Sam menang???

    0

    0
  10. klmn says:

    buka jer laptob atau pc awak tu…rtm streaming…..tgk jer lah

    0

    0
  11. Pemerhati Bebas FFM24 says:

    Salam 1 Malaysia. Komen sy mengenai pjalanan FFM tahun nie mmg sangat2 hambar.sangat2 hambar daripada anugerah skrin & aim yg lepas. knape hal sbegini boleh berlaku? disini sy akan snaraikan komen2 sy sbg pemerhati bebas pejalanan majlis FFM24 tahun ni. komen ni bukannye hendak mengutuk atau mengkritik sesiapa tetapi sbg komen membina utk FFM yg akan datang.

    1. Pasangan pengacara bukannye truk sgt, tetapi kurang menyengat. Maybe next time pengacara seperti awal ashaari bgandingan dengan cheryl samad/lisa surihani/linda onn boleh d pilih sbg pengacara yg lebih fresh.

    2. kalau still nak ogy jad pengacara pun, gandingan ogy & salleh yakoob lebih menyengat berbanding ogy dengan johan. maybe johan terlalu baru utk majlis besar sebegini.

    3. FFM24 kali ni penonton nya kurang memberi tepukan seperti sebelum2 ni.

    4. Persembahan yg kurang menyerlah pd malam ni. Gandingan yassin sepatutnya lebih unik sekiranya d gandingkan dengan tiz zaqyah. persembahan2 lain nampak biasa saja, tiada keunikan, tiada kelainan.

    Dr aspek teknikal & pencalonan anugerah2, sy xnak komen lanjut. sekadar nak jadi pemerhati bebas utk crowd FFM24 tahun nie.THANKS.

    0

    0
    • Sazli's says:

      Komen yang lain2 tu takpe laa. tapi yang johan tuuu, aku tak setuju weiii ! Johan best laaa. Kalau takde dia, tk berjaya ffm24 ni.

      0

      0
      • mantop says:

        Btl3…..kalo xder johan mcm lagi surAm je dewan……johan yg menggamatkan suasana org jadi ketawa…johan the best!!!!

        0

        0
    • Lolol says:

      1. Pasangan pengacara bukannye truk sgt, tetapi kurang menyengat. Maybe next time pengacara seperti awal ashaari bgandingan dengan cheryl samad/lisa surihani/linda onn boleh d pilih sbg pengacara yg lebih fresh.

      sorry bro… aku rasa awal ashaari/lisa surihani dan sewaktu dengannya tak layak jadi pengacara anugerah berprestij cam ni….. nanti lagilah jadi mengecewakan. anugerah suram cam ni kena pelawak jer jadi pengacara. hehe…. ni my opinion.

      apapon… yg aku nampak FFM kali ni
      nampak cam KRU vs Skop Production. lol… semua award dorang rembat. hahaha

      0

      0
    • Pengkomen Pemerhati Bebas FFM24 says:

      Ak rasa ko nie da mati perasaan nie… yg penting ko gelak juga mse johan cakap kan… aku rasa libas xpatut menang anugerah…. ada unsur rasuah nie….

      0

      0
  12. peminat Filem tanah air says:

    kurang meriah bukan sebab penonton kurg beri tepukan tapi penonton memang x ramai pun.. kerusi bnyk yg kosong je,, agaknye arini bnyk sngt knduri kahwin kot =)

    0

    0
    • Malim says:

      Esok budak sekolah, byk orang keje esok, maner lah ad mase nk layan. Rasenyer pemilihan waktu x betulkowt. Lain kali buat sabtu malam baru ramai org datang rasenyerlah

      0

      0
      • missy says:

        dah cuti sekolah pun

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          yg cuti tu budak sekolah tapi mak cik2 pak cik2 dn yg lain2 nye tkan tk keja besok nye kn….kalau nk buat ape film fes buat la malam minggu baru lah ok pasal besok nye orang tk keje boleh lah bangun lambat2 sikit tu baru betol ! ni buat hari minggu besok dh nk keje rilek kt rumah pn baik ar !!!!

          0

          0
  13. Peminat Shofi Jikan says:

    Tahniah Shofi Jikan :-)

    0

    0
  14. noknokgorgeous says:

    kenapa la sam boleh menang? untuk filem kongsi plak tuh !! hak tuih laa .. adoyaii .. ada yang lebih layak ..

    0

    0
  15. aku says:

    nak suruh si awal n lisa surihani tu jd host???alamak lg tertidolah aku….adoiiiiii….

    0

    0
  16. Jijah says:

    Kalau korang perasan, FFM ni buat kat PICC, Putrajaya. Tempat tu x la besar sangat. So penonton semalam tak ramai. Suasana tak meriah dan hambar. Patutnya event camni buat kat PWTC ke, baru ramai orang boleh datang. Suasana tak la hambar kalau ramai penonton.

    0

    0
  17. zasyram says:

    kat youtube dh ade blum..aku tak langgan astro..klu artis je kat dewan mmg sendu la majlis..diaorg malas nk support artis lain menang..

    0

    0
  18. mata2 says:

    xsetuju janin menang..xbesh langsung citer tu…

    0

    0
  19. bobkuman says:

    libas pun ble menang?? hare..

    0

    0
  20. Zaza Muhammad says:

    best apa… better le dr Anugerah Skrin ari tu… just pengacara terlalu byk sgt tersasul, harap2 ble improve… and Johan, its better klu rambut tu dia buat cam Hafiz kemas sket, lepas camtu nmpk serabai sesgt… but u still best, tak membosankan.. follow smpi abis FFM semlm.. kpd pemenang, tahniah diucapkan. mmg agak dah FFM ni dah jadi Anugerah KRU vs Skop tp diaorg mmg layak….
    cuma utk best actor, mmg Sam pelakon yg hebat, tp untuk filem Kongsi, wataknye tak kemana, lebih hebat watak lam Adnan Sempit atau drama2 sblm ni, ingatkan Remy Ishak tak pun Awie ke yg menang, sbb watak Awie misalnya lam HKLBR lebih variable, kekdg lawak, kekdg jiwang karat, kekdg serius… well rezeki masing2..

    0

    0
  21. Luthfi says:

    film jelek juga..
    buat apa ditonton..
    bagusan film indonesia..

    0

    0
  22. EMAS says:

    SAM TAK LAYAK MENANG.MEMANG LA LAKONAN DIA BAIK TAPI CERITA YG DIA MENANG TU CERITA KONGSI YG MERAPU GILA2.SEPATOTNYA REMY YG MENANG.HMM.FILEM TERBAIK MEMANG LAYAK DAPAT KAT MERONG MAHAWANGSA SEBAB DIA ADA KELAINAN

    0

    0