Written by AbangNara | November 9th, 2012

Sebentar lagi akan berlangsungnya majlis Anugerah Skrin 2012 secara langsung di TV3. Sekiranya anda tidak memiliki televisyen di rumah, maka bolehlah mengikuti update terkini keputusan-keputusan ASK2012 di sini. Abang Nara akan cuba update secepat mungkin.

anugerah skrin 2012

Sekiranya anda memiliki Internet dan mahu menonton live secara online, boleh terus ke laman web rasmi Anugerah Skrin 2012. Pihak TV3 ada live streaming untuk anda di situ. Untuk ulasan santai, anda boleh ikuti Abang Nara di Twitter BeautifulNara.

1. Lakon Layar Terbaik – Bunohan
2. Lakon TV Terbaik – Di Telapak Kaki Bonda
3. Videography Terbaik – Aku Ingin Terbang
4. Laporan Khas/Berita Terbaik – Berita TV9 Bom Jangka
5. Rancangan Realiti Terbaik – Jemputan Umrah
6. Drama Komedi Terbaik -Elly & Apit
7. Artis Harapan Pantene – Puteri Balqis
8. Rancangan Bual Bicara Terbaik – Bella Labour Day Special
9. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Drama – Namron (Parit Jawa)
10. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama – Sherry Merlis (Di Telapak Kaki Bonda)
11. Rancangan Hiburan Terbaik – ABPBH25
12. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem- Lisa Surihani (Ombak Rindu)
13. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem- Syafie Naswip (Songlap)
14. Pelakon Wanita Terbaik Filem – Maya Karin (Ombak Rindu)
15. Pelakon Lelaki Terbaik Filem – Shaheizy Sam (Songlap)
16. Dokumentari dan Majalah Terbaik – Dunia Tersembunyi
17. Rancangan Muzikal Terbaik – AJL26
18. Pelakon Wanita Terbaik Drama – Ruminah Sidek (Parit Jawa)
19. Pelakon Lelaki Terbaik Drama – Abu Bakar Omar (Gincu Ayah)
20. Pengarah Terbaik Filem – Songlap
21.Pengarah Terbaik Drama – Khabir Bhatia (Di Telapak Kaki Bonda)
22.Anugerah Yasmin Ahmad – Pierre Andre
23. Drama Rantaian Terbaik – Jangan Ambil Padang Kami
24. Anugerah Filem Terbaik – Bunohan
25. Anugerah Drama Terbaik – Di Telapak Kaki Bonda

102 responses to Keputusan Terkini Siaran Langsung Anugerah Skrin 2012

  1. lofa says:

    1st!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Lembabbbbbb……. Letih dan bosan menunggu.

      0

      0
      • ntahapehapentah says:

        Mmg trsangatttt bosan. Ntah hapehapentah. Esp lofa…x natural langsung belakon jd konon princess tu. Anak aku yg 5thn pon bole ckap..”laa pmpuan ni laagi…x best…bosan” haha..

        0

        0
      • siti says:

        Sweet sungguh tgk rita dan adi.. romantica de amore :-)

        0

        0
      • Anonymous says:

        neelofa si plastik ni mmg takde bakat la…ada bakat perasan je

        0

        0
      • Anonymous says:

        tema anugerah kali ni syok sendiri ke? patut la ambik nelofa tu pengacara.. sesuai sgt la syok sendiri..

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Pelik aku.. semua salahkan neelofa.. padahal dlm anugerah ni bkn dia sorg yg terlibat.. dh tema pn fantasi.. syok sendiri tu pn fantasi.. x pyh samakan dgn dunia realiti.. x dinafikan anugerah kali ni a bit slow.. keep it up neelofa.. ia permulaan tok anda dan yg lain2.. and rita.. u are so sweet :-)

        P/s : boring2 pn korg tetap tgk sampai habis kn?

        0

        0
      • mrs rita says:

        Saper nenk kebayan tue?
        Bru je tgk.. Bosan.. Part yg best pon tme ady putra ngan rita.. Sweet sgt.. Klu nora danish lg bestt…

        0

        0
      • jhk1234 says:

        Aku lg suka tgk ady dgn rita compare than nora..

        0

        0
      • Tukang Kira Duit says:

        Seriusly bosan..tp tahan jer…
        ada la part2 yg best..tu pun kejap2..
        byk sgt yg lakonan dibuat2, over plak tu…
        neelofa lg laa..ntah haper2..
        mcm budak skolah berlakon, keras, kayu, control cun..
        rs tak perlu kot nak ckp audience dtg anugerah nak tgk dia..
        smpai audience pun terdiam…kalo aku, malu giler kot..
        ape2 pun, part didie alias, zizan best..nabila ngan scha takleh blah..
        siap bg warning lg kat lopak..
        takpela, first attempt mmg cenggini..
        byk sgtt kekurangan nyer & byk yg perlu dibaiki..

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Neelofa ikut skrip la.. bkn dia saja2 nk suruh semua dtg tgk dia.. ko org luar apa tahu? takat komen berbaur dengki blh la..

        0

        0
      • Ko Kesah says:

        haa kipas payah mati kan i dah ckp neelofa kayu..nah malam ni terbukti lawak tak menjadi..ktorang tgk pun sbb nk tahu pemenang la..xpe la dah rezeki dia kankk..tp tgk umi aida lagi best..hua3
        umi cantik giler dgn baju merah..hmm

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Hahaha ko kesah.. bridal ko dh dpt agak nk lenyap blum mcm ko lenyapkan masa depan neelofa semlm..? Neelofa dh buat yg terbaik.. baik atau tidak masa depan dia bkn ko tentukan..

        0

        0
      • Ko Kesah says:

        asal lak i xleh tentukan? i penonton ok, kitorang semua berhak memberikan pendapat masing2 if u nk backup lofa i xkisah pun itu hak u, skrip i kat BN ni pun main2 jer x amik hati n xserius dlm beri komen..utk suka2 shj..tq

        0

        0
      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

        tang mana c Lisa Surihani tu terbaik? berlakon tarap jerit2 dlm OR tu pun boleh menang ke? bodohnye juri!

        0

        0
      • Gadis 9 Dara says:

        aku stim je semalam tgok Adi kat ats stage! he’s so hot ok! sepanjang aku hidup x pernah tgok lelaki seHOT Adi! teringin nak merasa tubuh adi! untung RR dpt pelok Adi semalam! mesti lps abis event terus check in hotel! bestnye! x ajak iol pun!

        0

        0
      • anakayam says:

        dah agak da drama Di Telapak Kaki Bonda mmg gempak…..

        0

        0
      • anakayam says:

        gambo tok ti jugakkk jadi promo……tv3 ni guna brand org laen nk pemes…

        0

        0
    • ikan sardin lover says:

      naper baju erra fazira ketat sgt..? seksa sgt tgk

      0

      0
    • Selitone says:

      Eiii… Chomel nyerr Fizz Fairuz nyanyii… Cute sangat… Makk sukaaa… Thehehe

      0

      0
    • myampah der~ says:

      menyampah tengok BAJU NEELOFAAAA~

      chow~

      0

      0
    • Anonymous says:

      mengarut… Kejap panggil ayahda.kejap ayah. Time umi aida kuar pun sama.kejap lofa panggil bonda.kejap mama.kejap ibu.apedaaaa…..

      0

      0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Awal yg tersalah pnggil kenapa ko tak pertikaikan? Jawapan hnya satu.. ko dengki neelofa kn?

        0

        0
      • zalora rrrrrrrrrr says:

        aku rase kt last tu..awal suruh dato razali bg last ucapan,,tiba2 neelofa potong line, serious aku dengar awal suruh dato bukan neelofa

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Tu yg ko rasa.. kalau salah rasa? Fitnah dh namanya..

        0

        0
      • Tukang Kira Duit says:

        Aku tgk sape2 yg komen or kondemn si lopak tu kemain kau bekap..
        baper si lopak tu bayar kau utk bekap dia?
        kat sini mmg majoriti nyer tak ske ngan lopak tu..
        sbb ape? sbb dia TAK BEST!! terima la hakikat, dia takde bakat pun..
        kalo kau nak bekap dia sgt, pi bukak fanpage lopak kat FB,
        like byk2…tak payah nak komen org2 yg tak suka lopak..

        0

        0
      • Tukang Kira Duit says:

        Aku tgk sape2 yg komen or kondemn si lopak tu kemain gi kau bekap..
        baper si lopak tu bayar kau utk bekap dia?
        kat sini mmg majoriti nyer tak ske ngan lopak tu..
        sbb ape? sbb dia TAK BEST!! terima la hakikat, dia takde bakat pun..
        kalo kau nak bekap dia sgt, pi bukak fanpage lopak kat FB,
        like byk2…tak payah nak komen org2 yg tak suka lopak..

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Hahaha.. kesiannya ko.. kesian kerana benci sesama mnusia dah satu.. kesian kedua pula kerana fitnahkan aku.. tak pyh la ko nk arahkan aku bkn fan page ke apa sebabko bkn sesiapa pn.. dan aku komen back up atau tidak bkn sshkan ko pun.. ada nara kisah?

        0

        0
    • Olga says:

      YG PENTING TV3 DH MENGHARGAI BAPOK2! KOMUNITI BAPOK MALAYSIA SGT BERBANGGA DGN BAPOK KEBAYA YG NAIK STAGE SEMALAM! INI MEMBUKTIKAN PENERIMAAN MASYARAKAT TERHADAP BAPOK2 DI MALAYSIA! EVEN DATUK RAIS YATIM PUN SUDI BERDIRI 1 STAGE DGN BAPOK SEMALAM! HIDUP BAPOK! THANKS TV3! KPS BAPOK2 SEKALIAN TERUSKAN BERJUANG!

      0

      0
  2. Mariana Kariana says:

    knpa mesti neelofa yg mengacara..???? kenapa???? kenapa???

    0

    0
  3. Selitone says:

    Comel budak kecik tadi…. sayang… “ibu kaki unta di mana-mana”… thehehe…

    0

    0
    • Selitone says:

      Thehehe….

      Setakat ni aku terhibur… satu pendekatan yang berbeza… tapi kelam kabut sket….

      0

      0
  4. pejal tua says:

    anugerah merepek. bosan. neelopak lagi la bosan. alahai Malaysia ku

    0

    0
  5. Selitone says:

    nenek kebayan tu saper?

    0

    0
  6. zoe says:

    rancangan bodoh apekah ini..

    0

    0
  7. zoe says:

    oh rancangan bodoh apekah ini???

    0

    0
  8. aku la tuuuu says:

    Apekebengongan rancangan nihhhhhh?????

    0

    0
  9. bosan says:

    bosannya anugerah ni..mcm x kena konsep dan penyampaian anugerah..muka penonton dlm dewan pun nampak bosan…

    0

    0
    • Mariana Kariana says:

      masa didi alias tu jer la yg aku suka……yg lain x best langsung,,,,baik didie alias yg mengacara…

      0

      0
      • aaa says:

        betoi tu setuju sangat2 buat simple2 dah la kan? panggi JOZAN mmg meriah la ASK ni.adoii

        0

        0
        • ooooh says:

          btol..maybe kos cume byr JOZAN jauh lbh save berbanding buat scene mcm2 kt pentas dgn props nak kan kelainan…baik buat teater je… That was not ANUGERAH!

          0

          0
  10. semek says:

    anugerah apakah ini….lso lambab..

    Yg hidup sbb ada bon n harun…org lama jgk mantop..

    0

    0
  11. lopak says:

    adoyai…fail fail..

    0

    0
  12. seth says:

    memang memang……
    no coment…..boring woring….mcm rancangan hiburan dulu2 era tahun berapa eeak…lupa la baik tnguk cerita p ramlee

    0

    0
  13. Hackers_1978 says:

    Mesti lagi best kalau Zizang jadi pengacara….!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      zizan kejap sgt… ‘xley angkt ..aku ade air smbhyg’… hahahah

      0

      0
      • jessica carly says:

        zizan still lg jaga adab. zizan carilah gadis yg baik, awk kan dari pantai timur..tiba2 rasa nak mkn kerepok lekor..mana i nak cari malam buta cenggini

        0

        0
  14. Saye says:

    Bosan dan serabut..
    Pendapat saye, konsep ok, tapi very very poor execution.. Kena ada strong skill, macam orang yang berlakon teater, bukan amik artis yang tangkap muat aje.. Sekian ulasan saye..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Boring nyerr…

    0

    0
  16. semek says:

    pdhal wat angerah..anounce pmeng direk ok je..selit skit2 lwak dh ok…ni berlerek2 plok..mmmmmm..kelainan la..kononnya

    0

    0
  17. Erk.. says:

    Aduh, very painful tengok. Sib baik ade blog nara ni nak lepas perasaan.

    0

    0
  18. saye says:

    Cara terbaik,rakam guna PVR..pastu tgok blik dgn cara fast fwd…bhgian yg bosan dpt disingkirkan terutama bhgian pengacara yg prasan bgus tetapi sbnrnye lgsung xbjaye memukau ati pnonton

    0

    0
  19. yayaya says:

    What the hell with ASK tonight? Serabut giler aku tengok tak macam yang aku expect. Sorry to say la!

    0

    0
  20. yatt says:

    boring siaakkk..!!! persembahan je nmpk ok skit…

    0

    0
  21. errkkk says:

    RR sgt cantek !!! siyyessss .. ;D

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Mula2 boring.. Pastu masuk part persembahan mmg best.. Lain dr lain.. ASK leh la wat mcm ni anugerah sikit je.. Klu ABPBH mau 2d2n berkampung kat situ.. Hehehe. Tp part pengacara tetap awl, lofa tu nmpak serabut sikit, kaku.. Klu nk wat mcm teater cri lah org yg real boleh berlakon life.. But a good effort, masih bleh wat lg baik thun dpn..

    0

    0
  23. Anonymous says:

    ini sangat menyempitkan otak

    0

    0
  24. puihh says:

    ape punyer tahap ketahian kah anugerah ini?

    0

    0
  25. Hantu Kapcai says:

    Wah ! TL penuh dengan ASK2012 malam ni , katanya sungguh memboringkan + merapu + merepek . Pergilah Tidur mimpi jumpa Allah lagi best dari mimpi naik atas stage . kah4. Facebook is slowing. Twitter is fastering . Anugerah Skrin is boring .. Okbye,

    0

    0
  26. Hantu Kapcai says:

    CINDERELLA ?BEAUTY AND BEAST ?SNOW WHITE ?ALLADIN ?itu lah Anugerah Skrin 2012

    0

    0
  27. ijalee says:

    bosan….betoii…..aparraaaaa…

    0

    0
  28. k0mpiusss says:

    xphmm lgsng pe la motiff sbnar anugerah skrin mlm nie..buang masa jer tgkk..
    haram xbest..!!

    0

    0
  29. fashaz says:

    azab weh…
    memalukan industri perfileman Malaysia jeh………!!!!
    konon nk wat teater muzikal…pui
    kalo zizan raja lawak yg handle sorang lagi bagus la…!
    oh kemon la..

    0

    0
  30. sam carcersh says:

    makin tesepit pemikiran aku tgk angrah neh.

    0

    0
  31. suli says:

    first2 lagi da bosan..kelam kabut…naseb baek ade rita n ady putra…selamatkan keadaan kejap.blei la rase mcm sweet…yg laen smua hampeyh..ruginyeee tgk…

    0

    0
  32. Like Piere Andre.Ucapan dia mengagumkan.Kata-kata iman ditengah kelalaian umat. :)

    0

    0
  33. stella says:

    lofa mcm tgkap muat je dlm anugerah ni … rasanya yg mgacara lebih ialah harun si bndahara … awal pun sikit2 … yg pling best , part RR n AP ..

    0

    0
  34. nononono says:

    0k… n0t bad arr bg sy tema fairytale ni.. h0pe taun dpn buat versi islamik pulax yer… dh mluat tgk artis pakai sexsi.. trsexsa sy tgk di0rang pakai.. huh…

    0

    0
  35. pemilikmasa says:

    sejujurnya ianya bukan ask yg terbaek.. tema ada persembahan byk yg kurang ialah persembahan menghiburkan. kalau byk mna berlakon ats pentas xsama dgn slot nyanyian dlm ask sblom ini… perhaps not a harsh word this ask was the worst. pengcara bkan pmilik pentas, pmilik pentas adalah penonton…hiburan perlukan variasi yang unik dan menghiburkan..paper pon mintak next time tukar stage manager trus…

    0

    0
  36. nononono says:

    erm…ntahn paper arr.. h0pe taun dpn uat versi islamix plk.. baru x trsexsa ckit..

    0

    0
  37. Baby says:

    Zizan the best!

    0

    0
  38. hamba TUHAN says:

    aku heran la korang yg kutuk2 lofa nih.korang kenal lofa secara peribadi ke?lofa ada buat salah apa dgn korang?aku rasa lofa ni beruntung sgt..berbakul2 pun cacian yg dilemparkan pada dia..dia tetap move on..cacian yg korang lempar pada dia tu pahala buat dia.ye dia seksi..tp itu antara dia dgn tuhan..satu hari nanti bila dia berubah jadi lebih baik..insyaallah dia mgkn jadi lebih baik dari kita..salah dia dgn Tuhan..Tuhan blh ampunkan..salah korang yg kutuk2 lofa???ada korang pk??salah dgn Tuhan kita bertaubat insyaallah Tuhan terima.tp slh kita pada manusia???nanti kat akhirat nanti korang kot yg tercari2 lofa nak minta maaf..masa tu ada korang pk??????

    0

    0
    • aya says:

      bnda ko ni? dah dia mengacara mcm bangang, org kritik la weh. umpama klu cikgu ko ajar kt sek tp ko x paham. bla mak ayah tnya, ko kritik ckgu 2 x pndai mngajar semua. lofa 2 mmg X DE BAKAT takat jual rupa. BAKAT 2 x smua org ad k.

      0

      0
  39. nyah dangdut says:

    congrats mak mah n pak bakar
    tadi x sempat layan live ask
    bz layan janda terbiar duda mabuk pondan sepi pengkid rempit berdangdut kat tepi pantai gerimis mengundang

    0

    0
  40. don says:

    memang amat mduka cita sgt ….wahai semua artis wanita yg mendedahkan aurat …ya allah beri petunjuk kpd mereka …agar tidak di azab atau memenuhi ruang dlm neraka..

    0

    0
  41. aku says:

    Untuk ke2 kalinya ASK sangat mengarut!tema bagai & pengacara?dah kate pon majlis anugerah,kenapa pengacara & org lain yg banyak bercakap?winner semua naik stage senyummm and blah.tu ke majlis pengiktirafan?bile dah meleret dgn dialog yg tak berfaedah,masa tak cukup cut off speech winner dgn music yang sangat kuat.so RUDE!Oscar pon simple and straight forward je tp tetap high class and ada tempatnye yg tersendiri. penat anak2 seni berlakon tp kena jadi badut atas stage sbb tema dan konsep.ni majlis penganugerahan utk appreciate anak seni ke atau pementasan teater yg x best??
    *sigh*

    0

    0
  42. mak c kina says:

    konsep bagus..teater muzikal…lagu bes,penyanyi bes..cme 2org tu je yg mcm salah chanel..xde pn xpe,xmembantu pun..biar kan umie aida je sorg cerita kt atas tu je pn xpe…bes plak yg tukang bg anugerah…zizan mcm skit sgt,xpuas gelak…

    0

    0
  43. lisa masuk pilih kasih says:

    kenapa semua org ni buta haaa?
    LISA SURIHANI tu tak pandai berlakon.. nape asik menang anugerah je.. tak phm aku..

    0

    0
  44. Eja says:

    Konsep dan tema anugerah skrin 2012 memang berlainan dari yang lain. Itu memang satu pembaharuan. Custome juga menarik.Mungkin pihak penganjur ini membawa kelainan sekaligus mempromosikan teater.

    Tahniah buat Rita dan Adi Putra, memang berbakat, dan persembahan nampak hidup dan menghiburkan.

    Para penyampai anugerah perlu lebih bijak dalam berkomunikasi dengan penonton, agar majlis tidak hambar. Lebih baik jika bahasa yang digunakan lebih sopan dan tidak menyinggung mana-mana pihak.

    Buat Neelofa, perlu lebih yakin untuk berinteraksi secara langsung. Perlu lebih ilmu untuk menambat hati penonton agar majlis lebih berseri. Perbaili untuk masa akan datang, pasti berjaya….

    0

    0
  45. allamarla says:

    suke kat part rita dan adibila dia org nak berganding bersama..mesti meletoppp..

    0

    0
  46. glen says:

    seumur hidup aku ni anugerah skrin yg paling menghampiri tahi… bosan nak mampus, dan sgt2 tak jadi tema kayangan.. real sampah.. sorry to say

    0

    0
  47. bad says:

    kesian kat nadiya nisaa tak menang anugerah pelakon pembantu wanita terbaik mesti dia ingat dia akan menang sekali lagi thn ni dah ler muka hodoh nak jadi heroin nyampah beto………….

    0

    0
    • mak c kina says:

      bkn sbb muke la nk jd heroin…mcm lofa tu muke cntk,tp program hancusss…

      0

      0
      • Eja says:

        Muka cantik atau tidak bukan persoalan utama, yang penting lakonan mesti mantap dan penonton tak jemu menonton. Pelakon yang bagus, adalah pelakon yang berjaya mengusik emosi penonton…bukan begitu…Itu pendapat saya…

        0

        0
  48. joyah bn says:

    anugerah paling bodohhhhhhhhhhhhhhhh kat dunia!

    0

    0
  49. It impressed, I have to say. Actually rarely do I encounter a blog that? both educative and entertaining, and let me let you know, you have hit the nail on the head. Your concept is outstanding; the issue is something that not sufficient people are speaking intelligently about. I’m very glad that I stumbled throughout this in my seek for something relating to this.

    0

    0