Written by AbangNara | November 15th, 2010

black sofia jane

Yes!!! Lagu Sofia Jane nyanyian Black berjaya menjadi salah satu calon untuk berentap di Anugerah Juara Lagu 25 nanti. Inilah lagu wajib untuk kami nyanyikan jika bertandang ke karaoke. Memang satu lagu yang sukar. Kami tabik spring kepada Black kerana mampu menyanyi dengan muka seposen.

Untuk makluman, ini adalah keputusan separuh akhir Muzik-Muzik minggu kedua. Keputusan minggu pertama boleh diperiksa di sini. Ada lagi 2 minggu sebelum finalist untuk ke AJL25 diketahui sepenuhnya.Berikut adalah 6 lagu layak untuk minggu kedua ini.

1. Jahat – Stacy
2. Drama King – Meet Uncle Hussain
3. Tolong Ingatkan Aku – Ana Rafali
4. Susun Silang Kata – Aizat
5. Sofia Jane – Black
6. Ku Ada Kamu – Adira

Rasa tak sabar pulak nak tunggu AJL25. Mesti semua finalist hebat-hebat belaka.

107 responses to Keputusan Separuh Akhir Muzik-Muzik Minggu Kedua Untuk Makluman Anda

  1. ProfHariz says:

    I LOVE STACY!+

    0
    0
  2. BlackBerry00 says:

    congrates to all

    0
    0
  3. CikLilyPutih says:

    memang dah agak yang aizat dlm masuk final.. memang berentap lah nanti masa final.

    0
    0
  4. didalavida says:

    yesza… stacy still in the list… love it…
    suke sangat….

    0
    0
  5. agagaga~~~ says:

    ala..npe mirwana + fiq xmasuk…

    pe pun..sume bes bangat…

    0
    0
  6. farapink says:

    rase cm xpatot mirwana + fiq ngan FT xmasok.. kalo adira xde pon xpe.. adus..

    0
    0
  7. silentgirl says:

    frust…fiq n mirwana xdpt msuk!! argghhhhh! bes kot! pape pon…yg lain pon best..kali ni pny sgt best! sume bagos2..except lagu mgantuk again rafali lalalala…huhuhu!

    0
    0
    • littlemia says:

      x paham aku nape minah ni dpt masuk..aku memg x suke ngan dia nih..konon pakai kebaya bju kurung..menggelabah je nak carik identiti camtu….

      0
      0
      • lalalala says:

        lagu anna rafali tu aku dga kt radio terus tuka channel…lagu dgan suhaimi mior hassan je bole terima..asal bole dpt ni?

        0
        0
      • silentgirl says:

        tu ar psl..plus statement die kat radio ape tah..aku pnh dgr die ckp slesa pkai baju kurung kmana2 saje pon..adehh, ye ke kmana2 saje? nk carik identiti tersndri slpas yuna..alamak kak, still xleh blah la cz ur voice biasa sgt..but bole dipuji cz at least die x seksi seksa cm artis lain.(;.

        0
        0
        • nonamanis says:

          tul..tul….mmg dgr je lagu dia terus tukar channel arr… dhla sebutan ntah apa2….xjelassss langsung kay!

          0
          0
  8. aku bajet fiq + mirwana boleh masuk..adesss

    0
    0
  9. akuBlog says:

    Nasib baik si HAZAMA tak perform ngan MUH.. Kalau tak sure tak masuk top 6.. Hahahaha

    0
    0
  10. Lely says:

    laju je update….suka tgk stacy tadik..
    i likee…

    0
    0
  11. paiq says:

    nape mirwana xdapat masuk? ntah ape ntah.

    0
    0
  12. zara says:

    bestnye adira dapat masuk….. tahniah!!

    0
    0
  13. kipek says:

    black!!! always win….

    0
    0
  14. sha says:

    HUJAN tak ada ! ta bestt nyaa . huu

    0
    0
  15. lonely gurls says:

    hepy sgt stacy n adira dpt top ..
    for black ! congrates .. performe u mmg bet tdy ! ^_^

    0
    0
  16. zzz says:

    patotnyer fiq n mirwana tu ganti aizat..argh!!!!

    0
    0
  17. […] Mesti Lawat Yes!!! Lagu Sofia Jane nyanyian Black berjaya menjadi salah satu calon untuk berentap di Anugerah Juara Lagu 25 nanti. Inilah lagu wajib untuk kami nyanyikan jika bertandang ke karaoke. Memang satu lagu yang sukar. Kami tabik spring kepada Black kerana mampu menyanyi dengan muka seposen. Read more on Beautiful Nara […]

    0
    0
  18. […] Keputusan Separuh Akhir Muzik-Muzik Minggu Kedua Untuk Makluman … […]

    0
    0
  19. kaklang says:

    npela lagu lembik2 jerk yg msuk..npe bkn mirwana+fiq..meremangg tgk diorgg pform..

    0
    0
    • SWEET says:

      PERSEMBAHAN & VOCAL DIORANG MANTAP
      LAGU BAGUS
      NADA TINGGI
      TETAPI KENAPA KENAPA
      PIHAK JURI X PILIH
      FIQ & MIRWANA

      INI TIDAK ADIL

      0
      0
      • hetty says:

        lagu2 unsur ketuhanan asyik fail..lagu syahdu syahdan jiwang leleh lepas plak…kite nk cari identiti lagu yg fresh…

        NAK LAGU FIQ MASUK FINAL!!!!!! LAGU TFC JUGA BEST!!!!

        0
        0
  20. TOLi TOto says:

    yeah….Adira masuk la….sungguh x sokong c Ana Rafali masuk….ada lagu lain yg lagi berkualiti dr lagu dia…….sedih Faizal Tahir x dpt masuk….

    0
    0
  21. littlemia says:

    aizat+adira+anan rafali tu x best lgsung….

    0
    0
  22. lelain ok aaa tp Aizat hmmm kureng aaa. well taste masing2… tahniah

    0
    0
  23. eeaa says:

    faizal tahir punya performance semlm mcmana? tak sempat tengok… sampai2 rumah tgk aizat dah nak hanos nyanyi dah

    0
    0
  24. zieza says:

    apasal lah ana rafali & adira yg dpat masuk, dahlah suara tak best langsung, boring sangat..tak minat dua2 tu..syg Dato CT takde, CT gak yg still the best…luv CT…

    0
    0
    • TOLi TOto says:

      Adira best la…suare pun mantap….Anak Rapali jer yg x best…suara sumbang….lagu mcm tuk org mati…x best pula tu……

      0
      0
  25. lin says:

    korang ni tau ke konsep pemilihan lagu yg nak masuk juara lagu..best tak best le apalah… berlagak macam pandai jek korang ni.. support le sikit industri muzik malaysia.. dasar org melayu yg mmg suka tgk org jatuh..tak kisahle sapa yg masuk.. kadang2 sakit hati dgn cara korang mengkritik/komen.. takde yg membina langsung.. komen atas dasar suka sapa bagus jek semua komen. tak suka hentam gila2.. belajar tinggi tapi masih lagi di takuk yang paling rendah bila nak komen..

    0
    0
    • silentgirl says:

      rilek ar..jgn sakit ati sgt ye kak..kat cni sume org bole ckp n suarakan pndapat dorg..biasalah tu, sume ade pndapat msg2..klu xleh comment, xde la nara wat ruangan khas utk org comment…huhuhu!

      0
      0
      • oren says:

        i sokong lin..kalau yea pun nak mengutuk jgn la main mainkan nama orang..kutuk tu biar membina..ntah ape2 la korang ni…cuba jadi manusia positif..korang still kutuk orang tapi diaorang dah kemana2 dah pun..

        0
        0
  26. Tok Kadi says:

    atok suko sharipah aini samo uji rashid

    0
    0
  27. donnyien says:

    saya minat lagu adira dan orang dia haha..

    0
    0
  28. miss suka masak says:

    alahai..frust dowh fiq n mirwana xmasok…

    best 2 lagu 2…

    wat aku semangat jek bila dgr~~~erm

    0
    0
    • SWEET says:

      BETUL3 LAGU
      FIQ @ MIRWANA MEMANG BEST

      0
      0
      • miss suka masak says:

        frust ak…

        tapi nak wat camne….

        kita2 nie bukan juri…

        tapi serious…ak minat sgt ngan lagu 2…

        best 2…energy lantang…

        ak kdg2 lau tgh drive dgr lagu 2 lik keje…

        ilang jap tension..leh raung kuat2..ekkekekke

        0
        0
  29. nonamanis says:

    sy sokong lagu2 nasyid dan penyanyi nasyid!

    0
    0
  30. dodo says:

    fiq dgn mirwana patut msk…

    0
    0
  31. patung says:

    KAMI TIDAK TGK CANTIK
    KAMI TIDAK TGK LAWA

    KAMI TINGUK BAKAT !!!!!!!!
    STACYY GOOOO !!! STACYYYYYYYY :) !!
    MMG POWER !
    SEORG YG BOLEH BAWAK INDUSTRI MUZIK MESIA PI JAUH .
    TIDAK IKUT STYLE ARTIS BARAT MCM SESETENGAH ARTIS BUAT.
    ADA IDENTITI TERSENDIRI :)

    0
    0
  32. terrarossa says:

    alaaaaaa….sedeynyeeeeeee FT tak dpt masuk….fiq&mirwana pon xdpt…dua2 lagu tu best arrrrrrr…isk…T__T

    0
    0
  33. NIK says:

    juri bagi ler adira masuk coz pakwe dia kan dah masuk munggu lepas…..huhuhuh…stacy…memang hebat…..walaupun menggegar dunia xleh nak menggegarkan otak juri…tp stacy dah dapat…kira okay r…..huhuhu….tahun nie gua mau tengok lagu cipta edry kru memang……lagu dia bnyk masuk final…….adira,syahir n stacy……all the best….

    0
    0
  34. sue says:

    tukar adira kepada fiq n mirwana,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    0
    0
    • ez0ra says:

      tak p0n tukar ana rafali kpd fiq & mirwana… enth aper2 lah juri nie…

      0
      0
    • Kuku besi says:

      Boooo… Adira paling best tau.. mmg la Fiq best tp ada yg x layak tu mcm stacy.. sebab ni pertandingan lagu beb..bukan pertandingan menari.. lagu Jahat tu tak intelektual langsung..

      0
      0
  35. east woman says:

    ok per ana rafali nape ler korang xske dia …fiq ft nirwana memang best syg xdpt.

    0
    0
  36. SWEET says:

    JURI TV3
    KAMI SEMUA MAHUKAN

    MANIFESSTASI CINTA
    FIQ @ MIRWANA
    MASUK FINAL

    AMACAM SOKONG KE?

    0
    0
  37. safuriah shay says:

    alangkah bagusnya kalu azlan mix ngan black masa final nnti msti gempaq…

    0
    0
  38. XsukasukiX says:

    emm..
    xsuke ngn kputusan mlm td..
    sgt2 xberpuas hati..
    knp lagu stacy bule masuk?
    aku rse sterotaip je lagu die..
    sblm2 ni lagu dia yg msuk jnis cmtu gak..
    black pn lagu die biase je..
    xpower pn..
    lagu adrenalin ok what..
    manifestasi cinta…
    juri yg xpndai menjuri…
    huh !

    0
    0
    • ss says:

      ala,,bior la stacy msok.,,bqan ssh en cp2 pon !!!
      aq lg bnci,,cp yg nynyi lg adrenalin 2,,mnymph aq,…
      hmmm

      0
      0
      • XsukasukiX says:

        hem..
        i dun like lagu jahat..
        but i xdela smpai bnci stacy ni..
        i dgr gak lagu dia..
        i just say dat her song sme je every year yg msuk final..
        tah pape la statement..

        0
        0
        • ss says:

          da lgu yer jniz cm 2,,nk wt cm ane ???
          x en nk soh stacy dangdut kot ,,
          da stail die cm 2,,bior la,,
          yg pnting pmnt stacy suke..
          yg x skew 2,,pndai2 la ttop tlinga or tkr cnel ke…

          0
          0
        • ape2je says:

          yayaya..
          yg xsuke ngn pnyanyi lagu adrenalin tu pn bole tutup tinga or tkar channel uke…

          0
          0
  39. zara says:

    suka lagu adira.. uis, bl masa plak adira couple ngan shahir..

    0
    0
  40. nenek kebayan says:

    sebuah persembahan yg menarik dan mantap sahaja tidak bermakna tanpa disokong dgn kekuatan lagu dan melodi/lirik serta tidak mencapai piawaian yg ditetapkan oleh juri…ini pertandingan juara LAGU bukan juara penyanyi…maknanya kekuatan lagu punya markah tertinggi…… selain itu rezeki juga memainkan peranan…biasalah pertandingan juara lagu@ lain2 pertandingan yg sebelum ini pun sering dipertikaikan….baik yg guna juri mau pun yg guna sms….itulah sikap manusia…tak pernah puas dan memang sukar nak puaskan hati semua pihak..itulah hakikatnya….

    0
    0
  41. peacenowar says:

    korang ni apelah. Tak baik pertikai2 kn orang macam tu.

    Stacy- mmg hebat. Aku tak tau mane datangnye energy2 dia tu. mase menyanyi xde dgr dia breathing lnsg. Stamina gempak! Kalau aku mesti pengsan atas pentas.. Nak menyanyi nk menari lagi. Sasau sasau

    Black- serious mempersona. lirik memang puitis, n nyanyian pn merdu je walaupun muke slamber je.aku tk paham mcmne dia boleh hit high notes tapi tgh duduk? O-O terel siot. Vokal kau memang terbaik! Keep up the good work!

    Adira- aku tak suke adira ni dulu. Tapi bile dh dgr dia nyanyi, alahai sedapnye. Dgn muke pn cantik. dia ni aku tk paham. Macam mane dia boleh nyanyi, hit high notes perfectly, tapi muke calm je, cantik je? Kalau aku mesti dh berkedut2 muke nk lepaskan high notes kejadah tu. Rase aku dia tambah2 high notes dia tu kn? Dlm lagu studio version tkde belambak mcm ni.

    Ana raffali- yg ni….. Lagu ok. Mule2 best tapi bile lame2 macam dh shaking dan tk consistent. But anyway, rezeki dia. Jangan pertikaikan. Lagu dia ok what. Positif sikit la.

    MUH ft black – entah? Ok la kot.. Tapi mane perginye penyanyi MUH sendiri? Macam bukan MUH feat black dh, mcm black feat MUH je. Tapi sebab aku suke black, aku tk kesah. Mantop persmbahan!

    Aizat- chill je mamat ni kan? Aku suke. Suara sedap! Dengan gitar je, tapi still boleh menambat hati orang. I like :) lagu pn aku ske.. Chill gitu.

    But overall, tahniah sbb trpilih antara 6 trbaik utk malam semi final kedua ni. Do your best and gudluck!

    P/s: jangan dengar ckp org yg koje nk menjatuhkan anda je. Tanye je dia
    ”Kau dpt ke semi final ajl?”
    ”Kau ade ke lagu sendiri?”

    0
    0
    • Kuku besi says:

      Suka dgn statement ttg Adira tu..Aku dah lama suka Adira ni..waahhh.. berbakat besar ni..pakej lengkap pula tu..memang cair..

      0
      0
  42. ss says:

    yes,,,stacy msyok…
    huhuhu,,arp2 la kli nie STACY mng !!!
    klau sp2 skong aq,,ap lg,,undila stacy nnty tau !!!

    0
    0
  43. milA says:

    tolong kuarkan “tolong ingatkan aku”.

    0
    0
  44. nenek kebayan says:

    kalau nak puaskan hati.. buat lah pertandingan lagu@ filem.. anjuran sendiri…juri sendiri…hadiah sendiri..tonton sendiri…tentu hati puas sendiri….hahaha

    0
    0
  45. nas says:

    cane Ana Rafali leh terplih ni, lagu tah pape, lirik tah pape, melodi pun tah pape… vokal pun tah pape…. sighhh…

    0
    0
  46. rozita che wang says:

    stail@ genre lagu ana rafali tu mmg baru di Malaysia…mcm yuna sket…tapi vokal ana sedap sket dari yuna….biasalah sesuatu yg baru mmg sukar diterima tapai lama2 kalau dah slalu dgr…akan jadi mesra ditelinga….

    Pada pendapat i kalau juri pro (pro ka..) dah pilih…mls nak pertikai kerana juri pun manusia biasa punya cita rasa masing2….secara peribadi semua lagu yg terpilih sbg short list (belum tentu lagi ke final) adalah yg terbaik…

    Well jika benar2 ke final maybe lagu Sofea Jane, Drama King, Ku Ada kamu, cinta sempurna,tolong ingatkan aku dan selamat malam (jika dapat masuk final) akan berentap hebat….

    vokal persaingan antara Black dan Adira…persembahan mgkn Stacy, Black, FT dan Yuna….

    0
    0
  47. kurus says:

    suka ati hang lahh,,,

    0
    0
  48. Lean Aro says:

    Hi, Keep up the good work!

    0
    0
  49. eyda says:

    tahniah pada yg berjaya ke final walaupun sedih skit la sebab ft x dapat…tp x der rezeki agaknya…seb bek hanyut dah dlm senarai….

    0
    0
  50. CreW @tv3 says:

    x pyh kutuk la bro..dpt msuk dpt la,xde nk bsing apa? c tomorow ya..semifnl 3, 22 nov

    0
    0
  51. […] 1. Keputusan Separuh Akhir Muzik-Muzik Minggu Kedua […]

    0
    0