Written by AbangNara | December 5th, 2009

anugerah skrin 2009

Tahniah buat semua pemenang Anugerah Skrin 2009. Hari nie kami sharekan keputusan penuh Anugerah Skrin 2009. Esok lusa nanti kami uploadkan gambar artis-artis di Red Carpet Anugerah Skrin 2009. Artis paling meletup malam tue sudah semestinya Rozita Che Wan. Kalah Linda Jasmine yang selalunya seksi tak hingat.

Di bawah ialah senarai pemenang. Tahniah sekali lagi.

KATEGORI DRAMA
* Drama Terbaik: Tersasar di Jalanmu
* Pelakon Lelaki Terbaik Drama: Que Haidar ( Terlerai Takbir Kasih )
* Pelakon Wanita Terbaik Drama: Rosnah Mat Aris (Tersasar di Jalanmu)
* Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Drama: Ahmad Tamimi Siregar (Tak Serupa Tapi Sama)
* Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama: Norish Ismail (Tersasar Di Jalanmu)
* Pengarah Terbaik Drama: Erma Fatima (Tersasar di Jalanmu)
* Lakon TV Terbaik: Erma Fatima (Tersasar Di Jalanmu)
* Drama Rantaian Terbaik: Kekasihku Seru
* Drama Komedi Terbaik: Datin Wan Abe
* Videografi Terbaik: Tersasar Di Jalanmu
KATEGORI FILEM
* Filem Terbaik : Wayang
* Pelakon Lelaki Terbaik Filem : Eman Manan (Wayang)
* Pelakon Wanita Terbaik Filem : Liyana Jasmay (KAMI The Movie)
* Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem : Zulhuzaimy (Wayang)
* Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem : Ida Nerina (Wayang)
* Pengarah Terbaik Filem : Dr. Hatta Azad Khan (Wayang)
* Lakon Layar Terbaik : Fariza Azlina Isahak (KAMI The Movie)
KATEGORI PENERBITAN DALAMAN
* Rancangan Dokumentari / Majalah Terbaik : Majalah 3 “Gaza”
* Rancangan Bual Bicara Terbaik : AC Di Sini
* Rancangan Hiburan Terbaik : Kemuncak Sehati Berdansa 2
* Rancangan Muzikal Terbaik: Anugerah Juara Lagu 23
* Rancangan Realiti Terbaik : Gadis Melayu Akhir
* Rancangan Laporan Khas / Berita Terbaik : Buletin Utama “Air Najis”
ANUGERAH KHAS JURI
* Anugerah Yasmin Ahmad: Jaclyn Victor

106 responses to Keputusan Penuh Anugerah Skrin 2009

  1. eh-ah says:

    bosnla anugrah skrin ni..huhu

    • lanToK LeW says:

      taw x pe…aku tengok takat yg diana danielle,asyraf n liyana tu je…pastu aku x tengok da…erma fatima masam giler ngn diana danielle padahal diana senyum je kat dia…..

    • DelimaSaraa says:

      aku sokong…………fesyen semestiyer tak mengingatkan yg kita ni baru lepas raya haji…

      cam fesyen tajuk : KORBAN BAJU ASK

  2. fahnees says:

    boring giler.. ASK09,pemenang byk tak dtg.. Diana Danielle pki baju putih sedondon ngan sut Farid Kamil. Liyana mcm ngengade jer..tak mantain cun langsung(lepas laku). Rozita mmg mengancam.. Nasha Aziz pun leh kalah.

  3. fahnees says:

    ASK09 diselamatkan dgn lawak aflin syauki ngan fara fauzana. Kelakar habis..

    • BumbleBee says:

      ha ah…tul tu…tngok stakat nk tngok afdlin n fara je…

      • DelimaSaraa says:

        aku siap leh tertido2 lagi…dari semangat nak layan, mengantok plak yg dtg..katanya, tok iti buat persembahan best…ntahlah..tak sempat den nak nengok

  4. fin says:

    bosan giler…mcm xramai artis dtg jek…balik2 tunjuk muka org sama jek…

    • BumbleBee says:

      ntahnyer….muka yg naik pentas adalah muka yg asyik difokuskan…red carpet review masa last2 kuar nama2 back crew for credit tu pun dok ulang2 org sama..nampak sgt xde bahan…

      • DelimaSaraa says:

        atau dh dipotong..sebab terlampau2 seksi….tinggal 2-3 kerat jer yang reti nak pakai baju labuh…

  5. baem says:

    tak best lansung,tapi yg bestnya fara dan aflin.

  6. Papau lolin says:

    apa yg best sgt lawak merapu si fara ngan aflin tu…….penonton pun tak gelak…yang si fara merapu lain…si aflin merapu ke lain…….nampak macam tak ikut skrip je…..klu ada skrip le…..tah apa kaitan kisah cinta yg they all ckp ngan Arabian night pun tak tahulah…yang nampak mengujakan kat mata aku skit masa persembahan nyanyian je….rasa le feel cam kat arab sikit…yang lain nya hampeh…camareman punyalah pemalas …camera statik kat situ…takde zoom in ke zoom out ke….agaknya kenyang lepas makan kot…tu yg malas nak bergerak…..sape le penerbitnya ye…….kalau nak bagi bintang kat rancangan ni korang nak bagi berapa bintang? Aku cuma nak bagi penerbit dia nampak bintang-bintang kat kepala dia je………..toing toing…….huahuahua

    • kila87 says:

      hahaha~btl3..

      • nha says:

        setuju2. afdlin dgn fara mcm byk merapu je… adela lawak sikit2, tp biase jela.. tak dpt nak up-kan majlis.
        Persembahan best, in my opinion was jac+black+lan..
        tak tengok sgt pun ASK. Layan drama cina lagi best.. huhu..
        Next year rasenye jgn wat kat PWTCla. PWTC reserved wat perhimpunan agung umno je… RTM wat show kat situ pun hambar.. hahaha

  7. topo says:

    aku gemarkan muzik latar anugerah skrin kali ini.. sangat superb..
    boleh layan goyang kepala.. hohoho

  8. tahniah pada kak erma kerana mendapat paling banyak awards pada malam anugerah skrin x silap 6 kot…..

  9. shida5959 says:

    harap anugerah akan datang bg salih yaakob ngan kak ogy yg mengacara.br best….

  10. .ib. says:

    hmmm lgsg xtgk pun…

  11. Zaza Muhammad says:

    yg paling ‘bangga’ skali aku wase siti aaaa LOL!!!! (klu YM sure aku letak emotion gelak berguling2 tuh)..
    wpun x tercalon apatah lai menang, penerbit aka TV3 guna gambo dia, ala yg mata 2 bijik tuh, wase2 seme org tau tu gambo cover album siti, sekali tgk ala2 arab, 2x tgk cam cover album arwah Michelle Jackson (aisey lupe laks tajuk ye).
    Apa pun tahniah kpd pemenang…. klu le aku jadi Rozita, tobat aaa segan bile kena perli dek afdin kah kah kah..member siap selak seluar smpi paras lutut, xpe dia lelaki, lum aurat lai tuh. yg klakanye si rozita tu ‘tup tas wah ka’, (tutup atas bawah buka).. pakai sgt penutup muke, tp kain takat peha…apa daaaaa..
    hmmm xde plak nmpk ALeeza Kasim, tertunggu2 gak pesen baju x cukup kain ngan benang dia, lately makin menjadi2…

  12. king kong says:

    setuju..xmeriah pun anugerah kali ni.knp erk..nampak suma mcm x bersedia. aflin ngan fafau pun merapu je kot .tp lg bagus la berbanding pengacara thn lepas.langsung x bley blah!!!

  13. Andy Chester says:

    andy ade pegi…erm..belek2 ar blog andy….ade gak snap2 pic….

  14. DelimaSaraa says:

    Giler ar Rozita…

  15. amy says:

    Scha tak datang ke malam tu??

  16. ladybird says:

    boring jer tgk ASK09… bg kat Apek jd pngacara ..sure best ,xdelah ngantuk.. Rozita lak pakaian x bleh nak hengat ,, linda jasmin uhh lg dasyat… pe lah dworg ni..

  17. pEnArI pOcO2 says:

    aku langsung x tgk anugerah nih…
    baik aku layan ceta indon…

    • lanToK LeW says:

      sama la…aku tengok sampai erma fatima time anugerah dari diana danielle je pastu aku tidoooooooo….
      wakakaka…memang bukan je sungguh tp teramat membosankan….ASK09 la sangat….

  18. yubin says:

    hermm..ASK dis year x best ke?
    kalu cm2,mmg x rugi la aku x tgk..

  19. cun says:

    Ni nak komen skit ye.. ape yang aku perasan ASK semlam, ramai gile artis yang menang mahupon tak menang, tutup aurat mahupon yang tunjuk ‘urat’ yang merubah ciptaan Tuhan yang Esa. Dagu dah panjang mcm nenek kebayan, pipi dah naik n kembang mcm kuih pau.. Elok2 muke cantik dah mcm plastik.. Nmpak sangat kat Dynaz, Erma Fatima (Mgkin umi aida yang recommed).. Sory ek, aku cakap ape yang aku nampak.. Hakikatnya yang dosa tetap dosa, aku sebahagian dari masyarakat nak menegur melalui internet.. Klo nak harap wartawan arus perdana (metro, b.harian, utusan, kosmo) tak kan petik bab ni.. nak jaga artis kesygan mereka kot.. itu dah pasti..

    • pEnArI pOcO2 says:

      ntahler…
      jgn muke aku jerk kene ubah…
      kalo kesan kat muke diorg, kene tanggung sendiri ler…
      dah byk contoh kesan tukar2 wajah nih…
      kat negeri omputeh, china, hancuq muke diorg…

  20. neez_zeen says:

    hurm..mmg bosan gilak..
    pngacra da tlampau ik0t skrip..
    jadik kaku je..lawak da merapu…
    yang artis lak..x hengat dunia..adoii..

  21. DelimaSaraa says:

    morning kengkawan…..no new gosip arr today……………

    kak nara, kenapa ni??? sibuk tip belon gathering day ek….uh uh uh….

  22. aquagirlz says:

    monin delima….
    a’ah.. nape xde gusip2 baru g ni…

  23. aries_april says:

    mrng all…
    salam

    xnengok pn…
    p umah kak ipr…
    ada kndr…

  24. pEnArI pOcO2 says:

    salam sume…
    hari nie sampai jumaat aku bz banget…

  25. samad says:

    pergh..!!!
    terbaik..!

  26. pEnArI pOcO2 says:

    pet, aries…
    aku stop jap…nak g mting…
    nanti sambung lg yerk…
    pet, jaga sikit jari jemari ko…jgan asyik wat gossip jerk…

  27. aries_april says:

    ari ni ngan esk aries free giler…
    nk brtapak kat BN ja…
    hihihihi

  28. junnosuke says:

    morning..
    korg aritu sper kter artis kne tndang UIA hah?
    sper hah?

  29. Mamang says:

    boring nya ngan anugerah ni

  30. Heyy :) Is it Okay that I go a bit off the theme? I’m seeking to have a look at this website from my brand new Macbook but it won’t show correctly (some of the boxes are half broken), any solutions? Ought to I try to come across an upgrade for my method or a thing? With thanks in advance! Patrina x :)