Written by AbangNara | January 6th, 2013

Akhirnya masa yang ditunggu-tunggu telah tiba jua. 12 buah lagu telah pun dipersembahkan untuk halwa telinga anda. Kesemua lagu yang bertanding sememangnya ada kelebihan masing-masing. Persoalannya, yang manakah bakal menggondol gelaran juara untuk Anugerah Juara Lagu edisi ke-27 ini?

keputusan penuh ajl27

Berikut ialah keputusan penuh AJL27 untuk tatapan anda:-

1. Juara – Terukir Di Bintang (Yunalis Zarai)
2. Naib Juara – Idola (Azlan & The TypeWriter, ciptaan Audi Mok)
3. Tempat Ketiga – Ku Akui (ciptaan Ajai, nyanyian Hafiz)
4. Vokal Terbaik – Ku Akui (Hafiz)
5. Persembahan Terbaik – Teman Pengganti (Black & RJ)

Jutaan tahniah diucapkan kepada semua pemenang. Adakah anda berpuas hati dengan keputusan ini? Tinggalkan respons anda di ruangan komen di bawah.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

276 responses to Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu 27 (AJL27)

  1. Haters Nara says:

    Nara tak sabar bebenor! Keputusan belum habis dah keluar posting ni! Gotcha!

    0

    0
    • Tak Best Langsung says:

      Yuna…..euuuuuuwwwwwwww

      0

      0
    • anakayam says:

      vokal hafiz so-so je….dan lagu ajai tersangat lagi la so-so…no x factor lansung…

      0

      0
      • anakitik says:

        sedap la suara hafiz.. lontaran dia jelas

        0

        0
      • Anonymous says:

        Telingo kau tersumbek

        0

        0
      • nanako says:

        HAFIZ yang layak jadi juara, bukannya YUNA

        0

        0
      • Anonymous says:

        Yes,setuju..Black or Lan lebih layak untuk kategori vokal..lagu ku akui lagu melodinya biasa2,mcm lagu 90an…aku tak kisah kalo Black xmenang AJL sekali pun,tp xmendapat sebarang tempat mmg kecewa la…maybe juri pentingkan originallity,sbb lagu Teman pengganti ada sket elemen lagu Norkumalasari…ini mcm nasib Alyah thn lepas jgkla kan,persembahan sgt superb tp just menang persembahan terbaik je,xdpt tempat jugak dihati juri…lagu yuna buat mmg classy melodinya, tp lirik xpuitis mana pun..penympaian aizat pun xlah wow sgt,tp dah rezeki kan…lg pun muzik rap mana pernah menangkan..ntah kenapa Shila mcm xbest mlm tdi,intro dah spoil..kdg2 aku tgk Shila lebih bagus nyanyi lagu org lain,nyanyi lagu sdiri mcm kureng…ntahla,aku rasa je..nasib baik aku dah undi Black awal2…yg lain2 mcm xberi saingan sgt, mcm Stacy, amir jahari, vokal mcm tenggelam skit…overall,AJL kali ni biasa2 saje,keputusan pun biasa2 saje…prestige dah hilang sejak 4,5thn lepas..sekian komen aku sbg peminat…

        0

        0
        • rynna says:

          oh asal boleh jerit rock je mesti boleh menang vikal terbaik la ye… suare hafiz jelas dan terang ok.. aku kru kat sane yg tengok live kt stadium pon meremang bulu roma. cuba tanya musician yg lain.. dan tanya pesaing hafiz.. come on hafiz memang berhak menang, die berusaha ke arah itu….

          0

          0
        • oct1883 says:

          asal rock je suara power… tak guna gak kalau nyanyi jerit sampai ke langit tapi takde soul… sapa2 pun bleh jerit suara high-pitch.. but to get the true soul in the song, memang payah nak cari macam hafiz.

          0

          0
        • teruna kampung says:

          ape2 pon hafiz mmg layak menang best vocal.. smlm tgk live kat stadium mmg bergema tym hafiz nyanyi lagu ku akui tu.. xtaw la ade tayang kat tv x yg ada sorang juri profesional dari indonesia tu bg standing ovation spnjg hafiz nyanyi.. he deserved it!

          0

          0
      • oct1883 says:

        tak kisah la orang nak cakap apa.. cuma hafiz dah buktikan that u don’t have to scream ur lungs out nak dapat title vokal terbaik.. jerit2 sampai nak rabak anak tekak pun tak guna kalau off key ataupun takde SOUL… *peace*

        0

        0
      • Anonymous says:

        kau jak berlagu kedong vokal ko tek so.so.so.so.so…ke laut

        0

        0
    • Lagubestbest says:

      Nara kan fulltime blogger, top10 website malaysia paling dilawati, mstilah tiptop :) TQ nara

      0

      0
    • Nana says:

      Kesian nara. Ramalannya langsung tak kena. Hadoi pg bertapa dulu

      0

      0
    • Rita vs Ayu says:

      Seb baik Shila Hamzah x menang. X kuasa i nak dengar ucapan dia “terima kasih kepada Cinta Hati sy kerana banyak menyokong selama ni” uwekkkk….!! Aizad, lawa misai hehehehe

      0

      0
      • pening says:

        beriya bercinta hati segala bagai.. entah nikah entah idak pun after this.. wait n see je la..

        0

        0
      • hys helmi says:

        hehehehe performance dia stand alone sgt..stacy, hafiz solo gak tapi ada jugak something for their performance..nampak cantik atas pentas..ni sorang2 jerx mcm buat konsert jom heboh plak..kosong..kosong..bab cinta hati tu..xpelah..dia jer ada cinta hati, cinta hati dia jer caring ke dia..kita yg xde ni..tgk jer lah…hahahaha…

        0

        0
    • MAK JEMAH says:

      tak kesah la si lagu YUNALIS BARAI nie menang!
      Y penting si SHILA AMZAH ta menang!!hahaha
      kalo ta mmg hempok kat muke juri ituww..
      pepon BLACK paling terbaik malam nie

      0

      0
      • Vokal Yuna Cam Kentut says:

        Yuna dan memang kat China, AIM, Anugerah Planet Muzik ????? Kesian…

        0

        0
        • yang cakap pasal fesyen yuna lebih pada muziknya, lagilah saya pesan , kalian boleh pergi ke liang lahad.

          takat pertandingan nyanyi cak ayam boleh la Shila Amzah menang sampai juri AIM tu ketar terpaksa bagi menang. buta seni

          0

          0
        • Anonymous says:

          perlu Yuna menang kat China untuk membuktikan yang dia memang superb? AIM dengan APM mana pandang kalau penyanyi tak berjaya depan mata. Shila Artis Wanita Terbaik kat APM? Please lah wei. Yuna tak perlu diiktiraf kat Asia, dia pandang ke US terus. And next year kau dapat tengok yang Yuna bawak balik Grammy! Time tu baru lah kau boleh bandingakan siapa lagi hebat. Yuna or Shila Amzah

          0

          0
    • Bunga says:

      Yezza..yuna menang.. Love aizat :)

      To yuna haters.. Peh lissss la weiii

      0

      0
    • mak jah says:

      YUNA BEST !!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
      • Kkekekekekekkekeh says:

        bodohnya peminat Yuna..sanggup bayor nak go USA…konsert homecoming tak laku…kekekekkekekeeh

        0

        0
    • kipas siling dan kipas tangan says:

      bila aku dgr terukir bintang nih, mesti teringat time zizan nyanyi dkt super spontan..
      dan aku ‘ter’ suka lgu nih pun sbb tuh

      0

      0
    • Selitone says:

      Penanda aras bahawa zaman menyanyi sampai terkeluar salur uluran telah berlalu…

      Tepok dahi sambil kira kerugian semua pengeluar ubat buasir…!!!

      Hahaha….!!!

      0

      0
      • Yg Benar says:

        tanda aras kalau bapak/daddy anda berpangkat datuk…… semua blehhhhhhhh

        0

        0
        • Anonymous says:

          x jugak… mizz nina n najwa mahiaddin bapak tan sri pun x cecah AJL pun.. beragak la wei… kalau x suka tu ada jela…

          0

          0
        • K-Blah says:

          tanda aras kalau lilit towel kat kepala..juri2 bodoh dan bangang akan pilih. ahakszzz.

          0

          0
    • Fakta AF says:

      Sungguh mengecewakan. Lagu Ombak Rindu lebih sedap dari lagu Yuna Terukir Bintang (Yg Malap Lagi Tak Bermaya iteewww)

      0

      0
    • aku punye AJL says:

      JUARA tetap milik… ASMIDAR- biar sampai ke bintang !!!!!!!.. muktamad

      0

      0
    • gonggok says:

      Terukir Sumbang,….alahai pun juara..sedeyyyyyyy!

      0

      0
    • Asmidar says:

      JUARA bagi aku tetap milik… ASMIDAR – biar sampai ke bintang!!!!

      0

      0
    • Mama Vie says:

      juri2 pun bodoh-bodoh semua …nya. :(

      0

      0
      • Anonymous says:

        kerja2 lagu ni kau tau buat lagu mcm juri2 ni ke? diorang lg pandai dr kau yg x tahu ape2 tp cuma tahu komplen je…

        0

        0
    • Anonymous says:

      kalau setakat menang kat malaysia x de makna. menang dipersada antarabangsa lebih tinggi nilainya. So, it is fine if shila lose in this low-class contest. Yang penting dia kena fokus untuk persembahannya di WORLD MUSIC AWARD!!!! PERGHHHH. KORG ADA>? :p

      0

      0
      • Anonymous says:

        Puihhhhhh pergi la shila nk lawan kt mana pun. Tak heran!

        0

        0
      • Anonymous says:

        Low class contest.? Kalau dlm Malaysia pun tak di pandang. Hah mcm mana tu? Harap ASEAN wave jeke? Tu Kira Nasib jela. Sbb peserta lain tak sedap. Agaknya kalau hantar Yuna pegi ASEAN wave pun menang jgk!! Menang besar okay!! Hah Tolong pesan kt si shila tu,nnt buat show kt world music award tu jgn la sempat nk selit Nama shanaz! Org Putih tu tak hingin nk ambil shanaz tu jd artis kt sana. lain la bf kau tu brat Pitt nk debut cinta hati. Geli aku.

        0

        0
      • Anonymous says:

        lagu patah seribu yg over rated tu nk bg menang ajl… sorry la…. x standard langsung..

        0

        0
    • loveONEW says:

      nsb patah seribu x menang ape2

      0

      0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      ape kena mengena neelofa ngn AJL??????????

      0

      0
    • kak timah says:

      ok lah yuna menang . . .yg penting hafiz menang 2 kategori . . .ku akui lagu yg paling best . . .

      0

      0
    • Dramatis says:

      peminat2 Yuna tolol dan ulu macam Indon…

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Yup.. X surprise la bang nara… Nak black.. Teman penganti… Huhu xpelah xde rezeki

    0

    0
  3. Yuna menang says:

    Yuna menang..yyeeaayyy!!!

    0

    0
  4. zed zaidi says:

    nanti next ajl, sy nk join bleh???

    0

    0
  5. anymousee says:

    TAHNIAH YUNA!!!

    0

    0
  6. komrad says:

    puihh.. apa bestnya terukir di bintang? ada byk lg lagu yg lebih layak.. x puas hati..

    0

    0
    • mak melah says:

      hoi. engko tak tahu seni lagu ke? dalam banyak banyak lirik, lirik yuna lah paling best. engko apa tahu? tahu meludah je. perkasa sungguh

      0

      0
      • komrad says:

        hek eleh, yg ko nak emo apahal? aku rasa x best aku komen la x best.. ni pertandingan lagu terbaik ke lirik terbaik? kalau cam tu baik buat pertandingan puisi.. chaitt

        0

        0
        • Ruki says:

          rilex la bro. lagu terbaik tu merangkumi melodi & liriknya sekali. kalau ada x factor lagi la bagus cuz peluang utk menambat hati pendengar lebih cerah. kalau melodi best pn tp lirik ke laut pn x ok juga. mcm tu la sebaliknya.

          0

          0
    • missglamor says:

      setiap tahun pon mmg xpuas hati….
      senyap + duk diam sudey…

      0

      0
      • komrad says:

        ko pun duduk diam sudey, aku punya kebebasan bersuara jangan nak pertikai ek.. ko nak puas hati tulis komen ko sendiri.. chao..

        0

        0
  7. Anonymous says:

    Sumpah aku tak puas hati !

    0

    0
    • fairus sulaiman says:

      esok kau pergi la anta surat bantahan dekat tv3 .. buat memorandum sekali, kata xpuasati shila xmemang pape.. kau nak shila menang, lpastu kau bagi lah hujah2 kau .. shila dh menang dkt shanghai aim dan apm .. amacam ok ? ..

      terima je lah keputusan .. hari tu ari dia .. skrg ari org laen pulak ,, esok lusa ntah sape pulak yg menang

      0

      0
  8. mujur shilalak bukan juara

    0

    0
  9. zarina lavocah says:

    silap la impi saya bang nara

    0

    0
  10. sekali imbas Man Kidal macam Dr Rozmey lak kat dalam kiub tu. tinggal tak pakai stetoskop kat leher je sambil dok goreng gitar tu…

    0

    0
  11. nia says:

    hahahaha.shila amzah kalah…

    0

    0
  12. komrad says:

    terukir di bintang x layak jadi juara..

    0

    0
    • makcik lawa says:

      Tahniah AJL sbb props yang daboom n pengacara yg mantap dan x meleret2 mcm pgacara Anugerah Skrin. oppsss tersindir Neelofa sekejap soriiiii.

      Anyway, bg aku pemenang AJL kali ni adlh Black n RJ sbb lirik lagu dia mmg mdalam n vokal diorg mantap.

      pepepun, congrats laaaa Terukir d Bintang. lagu tu so so je tp dia punya psembahan nice pegang cawan merah. aku rindu AJL zmn tokti, ziana zain, aishah n nora… -.-”

      0

      0
  13. takpuas hati says:

    pelik nya. dulu time yuna peform sndiri lagu dia x pernah menang pulak. mmg la yuna harumkan nama negara, tapi rasanya mcm ada lagi kot lagu lain yang lirik pun puitis mcm teman pengganti..

    0

    0
  14. weeeeehaaa says:

    ok laa tu jnji tmn pgganti menang..mana malique ni!

    0

    0
    • saya manusia yang x minat neelofa says:

      for me, pemenang semalam adalah Misha Omar!!!! vokal mantop! dan juga 4 gitaris plus penyanyi otai2 tu semua. diorang punya pformance lg havoc drpd lagu2 yg masuk btanding AJL

      0

      0
  15. farahhhhh hihihi says:

    yes… mmg dh jangka… sbb lirik lagu pling mendalam dan tersirat mksdnya…. fuhfuhfuh.. ssila hayati lirik dia btol2…

    0

    0
  16. weeeeehaaa says:

    xpelaa jnji teman pengganti menang gak..mana malique ni!
    lagu idola tu nape menang?xpenah dgar pon.xbest!

    0

    0
    • kroni 8tv says:

      IDOLA menang sbb AUDI MOMOK kan kroni IZHAM CEO media prima..kalo FT ada pun dia kan sapu…wpun lagu ntahapapa…kbye.

      0

      0
  17. rara says:

    resultnye ntah pape..aizat menang sbb pgg gelas kot..huhu

    0

    0
  18. Fez says:

    Masa Yuna dh jumpa success dkt US baru org terhegeh2 nk mengaku bakat songwriting dia. Bodoh.

    0

    0
    • iyolahh says:

      tahniah Yuna!!! terima je lah wei., korang ingat juri2 tu baru semalam ke tau muzik, lagu tu unik belum ada sblm ni., cam patah seribu ombak rindu apa kebenda da byk kot!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        saya setuju….lagu terukir di bintang u unik giler….lagu2 lain tu dah bersepah2…so..yuna paling layak menang..

        0

        0
        • iyolah says:

          terima kasih . bukan peminat besar yuna sgt, tapi sudah masanya orang kita buka minda dgn luas , bukan setakat popular dan sedap di dengar shj, tapi kenalah lagu tu lain drpd yg lain n kreatif, syabas juri :)

          0

          0
  19. Cik Peah says:

    Xsangka lagu Yuna bleh menang ..tp aku sgt suka psembahan Aizat td..sgt sempoiii…

    0

    0
  20. Bunga says:

    Suka aizat & yuna menang.. Sweet sgt :) lirik yg simple tp sgt bmakna.

    Buat mereka yg haters yuna.. Peh lisss la. Just appreciate bakat org. Jgn nk cr kekurangan je :p

    Aaron ajis? X mndtgkan efek pun :p

    0

    0
  21. JEP says:

    Asik Apiz je menang…bukan tak suke, tp bosan…
    X expect lak idola menang..huhu

    0

    0
    • bananaz says:

      dh tu kene pilih org lain sbb ko bosan ke? choiii…

      0

      0
    • nangadakoya says:

      dah rezekinya so what? bg u bosan tp bg org lain? well…kalau sora hafiz x best pahal dia menang..lu pikirlah sendiri …bgs u jak berlagu

      0

      0
  22. cikikaka says:

    Lagu ni menang sbb unik! Tahniah yuna. You deserve it..

    0

    0
  23. cik puteh says:

    rasa persembahan artis jemputan kemain manTOP dari yang bertanding..hohoho….
    Tabik spring 10x kat 4 otai + 4 gitaris superb… dan tahniah Aizat..mcm style elvis presley laa..hahaha..:)

    0

    0
    • Makcik Kantin says:

      kan2,,sume mantap…artis jemputan nyanyi da mcm konsert lak, sume org nyanyi sme x rse mcm ajl pun..mmg best la…tbe2 jer aku tgk aizat ensem la pulak mlm ni..hehhehe

      0

      0
  24. bintang ke laut says:

    ajl macam sial!!! hakktuuihhh!!!

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Lagu yuna menang maybe aizat yg bawa jd sedap kot.. Pd aku lagu terukir di bintang tu biasa je..teman pengganti lebih puitis lirik die..x pe lah pape jelah..yuna dah menang pun..tahniah aizat n yuna..

    0

    0
  26. pqa says:

    Saje nak buat spekulasi, penganjur terpaksa menang kn Yuna sbb tolak pilihan artis nak gantikan die awal2 hari tu..
    hahhahhah

    0

    0
    • fairus sulaiman says:

      Saje nak buat spekulasi, penganjur APM terpaksa menang kn shila sbb Pemenang asal Yuna tidak dpat hadir pada malam tersebut kerana terlalu sibuk di us

      0

      0
  27. Mama says:

    Tak puashati la… Banyak lagi lagu yang power. Bagi black menang pun x pe. Stacy, shila, mojo, isk byk la lagi yg best2… Yuna punya lagu x mencabar langsung…

    0

    0
  28. CAT says:

    Tahniah Aizat, .!!! Yg penting Teman Pengganti Menang JUgak.. !!!

    0

    0
  29. no coment says:

    pelik,juara AJL27,,,,tk masuk akal,,,,

    0

    0
  30. bintang ke laut says:

    lagu yuna xlayak menang!!!

    0

    0
  31. leyh says:

    kita ni sedap dengar je tp juri btul2 dengar dan rasa..lg pn ajl ni persembahan lagu bukan lagu smata2..so trukir dbintang congratzzz…

    0

    0
  32. chinta says:

    sy nk teman pgnti.. :)
    smakin lme pmenang AJL x best..nah hape2 juri.. strt dri Ana Rafali jd xbest dh juarany

    0

    0
  33. mamako says:

    tibe2 ase minat aizat lak…kih3

    0

    0
  34. Cik Peah says:

    Lagu Yuna tu mmg best tp xsangka bleh juara..Psembahan Aizat paling aku suka sbb sempoiii sgtt….

    0

    0
    • pening says:

      aku rasa mcm terbalik la.. sepatutnya juara lagu menang ke Teman Pengganti.. Tapi persembahan menang ke Aizat.. tu baru betul!

      0

      0
  35. Kipas econ says:

    Suare aizat sedap tadi..jelas and sempoi..suare hafiz pun sedap..tp oke la daripd shila menang..perasan tak fbi mcm perli ND LALA? hahaha..

    0

    0
    • lara_hati says:

      FBI semlm mmg byk perli orang pun kalau perasan, jenis perli kering camtu ja…klu org yg termasuk dlm perlian tu tak terasa tak tau la..

      bab lagu yuna tu , aku rasa dia dpt idea buat lagu tu selepas dia perform lagu allahyarham Tan sri P.Ramlee dulu tu lagu ape tu , gelora kot.. , sbb ramai suka dia nyanyi lagu mcm tu

      0

      0
  36. ginjule.. says:

    Lain org lain citarasa lagu yg diorg suka… Jgn nak pandai x puas hati je… Ramai je yg setuju yuna menang… Yg x suka sudah, g tdo dgn perasaan x puas ati korang tu….

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Kali ni, rezeki di tangan Yuna. Apa-apa pun tahniah kepada Semua, Tahniah

    0

    0
  38. aku rasa..ajl terlalu byk drama. .anyway..yg penting semua lagu klangit bukan klaut…tahniah kepada semua finalis…

    0

    0
  39. nape yuna yg menang?? says:

    Aku bkn haters yuna tp rsnye lagu lain pon ade yg lg best liriknya. Aizat nyanyi pon mcm sambil lewa (wlpun lagu tu mmg lagu smbil lewa je pon).. Lagu ombak rindu kalo AA x dokong adira maybe bole dpt tpt. Too over la dia wat gimik camtu.. Lagu jimmy palikat lak ramai sgt ats stage..pening. Dlm byk2 prsmbhan yg aku suke dan x over ialah hafiz ku akui, black dgn bedroom sanctuary. 3 performance tu je yg buat aku trhibur..

    0

    0
  40. nanako says:

    YUNALIS ZARAI tak layak menang.. tak best langsung lagu nih!
    sepatutnya HAFIZ yang layak menang..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Nanako, bilo maso pulak Hafiz buek lagu? Ekau ni biar boto, nak bg komen pun kono tau fakta kalau tak buek malu yo…. Jgn nak membongak….

      0

      0
  41. idolala says:

    SEKARANG AKU NK MEMPERSOALKAN PEMENANG TEMPAT KEDUA…MACAM MANA LAGU IDOLA TU BOLEH MENANG??JERIT JE LEBIH….TEMAN PENGGANTI PATUT MENANG AT LEAST NO.2

    0

    0
  42. eddie hackers says:

    aku rasa byk artis buat drama drpd fokus pd ny

    0

    0
  43. Rina says:

    Tahniah Aizat…konsep kopitiam zaman 50an memang menjadi…paling best, cawan merah tu…boleh kibar bendera cap cawan merah untuk kejayaan grup Aizat and The Pahlawan…terbaik…

    Teman Pengganti – Black & RJ – memang tidak diragui best, best,best.
    Vokal Hafiz memang Suara Emas generasi baharu.
    Azlan n The Typewritter – konsep terbaik ! cuma orang yang pakai bendera tu, sensitif…

    0

    0
  44. lalaland says:

    aku puas hati lagu Yuna menang. lagu tu lain dari other songs kat AJL this year and Aizat pun bawak lagu tu awesome gila!!…korang yang tak suka ni silalah bising kat sini gaduh2 and tulis x puas hati ye… aku nak tengok drama swasta korang sambil makan popcorn

    0

    0
  45. minomino says:

    alahai.. sp x puas ati kt yuna tu.. try tgk lirik yg dua 1st ni pn dh mndlm mksdnya… mgkin rmai x phm… heeeeee…. tu rasa yuna x lyk…
    Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
    Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu

    0

    0
  46. leyh says:

    bg yg xpuas hati tu xpe..perkara biasa tp biar bagi komen yg cerdik skit..kalo mcm tu korang buat la ajl sndiri..

    0

    0
  47. zaza says:

    serius skrg nih rasa menyampah dgn shila..walaupun ko dah tak sebut cinta hati ko tuh..tapi pleaseeeeeeeeee lah jgn sebut “i love u” eeee..ingt ko sorang jer ke ada cinta hati..nak bg 1 dunia tahu..ko cinta kat dia..ish..sakit hati tgk shila tadi…seriussssss dari aku suka kat dia..terus tak suka…

    0

    0
  48. errkkk says:

    terukir di bintang menang !!! sy sgt teruja ,,tahniah !!!

    0

    0
  49. zaza says:

    lagi 1..aku x puas hati..aizat menang..rasa cam x best jer suara aizat nyanyi lagu tuh..baik hafiz lagi..terbaekk sgt..suara aizat mmg best..tp bukan nyanyi lagu yuna..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ‘juara lagu’ based on melody..itu pioritynye…bukan vokal ye cerdik…utk vokal hafiz dah menang kan…lagu Yuna classy n unique n catchy…

      0

      0
  50. Ruki says:

    congratz to yuna & aizat (^_^) . bg aku lagu ni menang cuz melodinya yg unik. lg pun lagu ni international listeners friendly. ala2 paris + italy gitu.

    0

    0
  51. Triple J says:

    shila amzah mesti senyum dgr penulis lirik sama,last2 kena troll cheryl samad kehkehkeh sian

    0

    0
    • kesian kau dengki tak habis says:

      Shila Amzah dah menang AIM, Asianwave & Anugerah Planet Muzik….kesian kau kan, tolol?????

      0

      0
    • Triple J says:

      Kesian mamat di bawah ni. I tak even kritik shila amzah pun. Mesti u ni shahnaaz kan? Kalau terang2 bleh panggil gf sakai di public terang2,apalah sgt panggil org tolol as anon?

      0

      0
    • triple l says:

      shila amzah ok apa….. Dia pro la…

      0

      0
    • Triple J says:

      Ya dia memang pro dan memang penyanyi hebat, ya lagunya memang hebat dan layak menang (kalau menang la malam tadi, wpun aizat pun ok gak). again, semua rasanya expect bila cheryl cakap penulis lirik sama dgn penyanyi, mesti shila yg menang, n mesti shila dah yakin dia menang cos i pun mula2 ingat camtu. sekali aizat menang. tahniah aizat :p

      0

      0
    • hahaha…shila perasan dia menang bila chereyl umum Juara AJL ke 27….pencitz n pencipta n penyanyi yang sama………………

      0

      0
  52. tok ti says:

    Terukir di bintng lagu yg xmencabar..ku akui lbh lyak.

    0

    0
  53. Anonymous says:

    x sngke ak,aizat nyanyi better dri yuna waktu bwk lagu nie..c0ngratz:)

    0

    0
  54. Linda says:

    Terukir di bintang & Teman Pengganti .. dua2 best!

    0

    0
  55. hampehhh says:

    Pengadil AJL ni cliche sgt..plus yuna pon bg point kt diri dia bile last minit tarik diri then mention psl david foster nak amek dia wat album. Reason bg yuna juara is bcoz david foster yg trkenal kt us minat dgn bakat yuna. So mesti judge2 AJL tu pk, org luar pon iktiraf dia nape x org mesia sndir…mmg x nafikn yuna brbakat, tp x ke mcm konon nak iktiraf yuna sbb david foster. Da la tarik diri last minit. Kalo yuna try jgk bwk lagu tu sndiri xde la obvious sgt judge2 AJL ni wat decision…nmpak sgt kronologi…yuna nak menang dgn amek credit david foster..then judge plak rs mcm x patut kalo x angkt yuna as juara…sooooooo obvioussss…..

    0

    0
  56. xminatyuna tapi minat aizat says:

    ermmm aku expect teman pgganti jd juara. lirik dia mantop. terukir d bintang sempoi2 jer. hmmmm..

    apa2 pun tahniah black n RJ. errr apsal Azlan n typewriter dpt no 2? jujur ak x pnah dgr lagu dia =.=”

    0

    0
  57. Kak yam says:

    Terukir Bintang…lagu tebaik paling menyedehhhhhhhhhkan !!!!!!

    0

    0
  58. keliru says:

    ada lagu lain lagi yg lbih layak tuk menang…hmmmm..cmne la juri2 buat plihan neh…
    tp nk wat cmne..dah rezeki yuna ngan aizat..papepOn tahniah tuk diorang…

    0

    0
  59. Pemerhati AJL says:

    – AJL ke 27 konsepnya menarik. Tahniah :)
    – Teman Pengganti agak berpotensi untuk jadi JUARA namun apakan daya, tiada rezeki. Namun, Terukir di Bintang tak salah ditabal di tempat pertama. Lagu itu berada dlm kelas tersendiri :)
    – Kesian kat Aris Ariwatan, ‘lari sikit’ lagunya tadi dan hampir terjatuh. Apa pun, babak akhir yang mengenengahkan otai rock dan gitaris mmg best >_<
    – Aizat…wah, memang hensem dgn kumisnya..hehe.
    – Lagu2 yang bertanding hebat belaka, gaya persembahan pun boleh tahan kreatif.
    – Pemerhati AJL bagi thumbs up kat AJL kali ni :) yeyeh…

    0

    0
  60. Eye says:

    – AJL ke 27 konsepnya menarik. Tahniah :)
    – Teman Pengganti agak berpotensi untuk jadi JUARA namun apakan daya, tiada rezeki. Namun, Terukir di Bintang tak salah ditabal di tempat pertama. Lagu itu berada dlm kelas tersendiri :)
    – Kesian kat Aris Ariwatan, ‘lari sikit’ lagunya tadi dan hampir terjatuh. Apa pun, babak akhir yang mengenengahkan otai rock dan gitaris mmg best >_<
    – Aizat…wah, memang hensem dgn kumisnya..hehe.
    – Lagu2 yang bertanding hebat belaka, gaya persembahan pun boleh tahan kreatif.
    – i bagi thumbs up kat AJL kali ni :) yeyeh…

    0

    0
  61. smile says:

    bg aku aizat nyanyi lg sedap dari yuna..mgkin org xpuas ati sbb bukan lg aizat sendiri kot..lagu idola tu mmg xde senarai lgsg nak menang….lagu ku akui?????dalam byk2 lagu hafiz lagu ku akui tu plg aku rasa xbest…..hahaha…patut menang lagu bedtime sanctuary , mojo, teman pengganti, lagu yuna pn ok…tp aku xsuka bila shila hamzah tu cakap “I LOVE U” xmalu ke ko depan2 org cakap cmtu…geli i…

    0

    0
  62. Cauliflower says:

    Mojo best tp xmenang. Paling buruk idola. Lagu camtu leh menang. Msg pe nk sampaikan nyanyi jerit je. Lagu black lg layak dapat

    0

    0
  63. yunabest says:

    terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu <3

    p/s: try dengar lagu yuna fading flower lagi satu after midnight, best!

    0

    0
  64. elak elak says:

    juri2 tu bukannya makcik jual ikan masin kat paso selayang nun..da lama berkecimpung dlm industri muzik..tau le dorang pilih lagu terbaik..tahniah yuna…
    tetiba rasa aizat ensem plak…

    0

    0
  65. TV3 Bodoh says:

    juri pun bodoh2 tahap PMR..

    0

    0
  66. cam sial says:

    lagu yuna tak pernah…..sedap !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  67. cik eyna says:

    best gile pegi ajl xd. aku layan ramli sarip jewp. abis semua melompat2. lagend btui

    0

    0
  68. cikgu_tantek says:

    lagu yuna semalam mgki nn sedap skit if Sean Ghazi yg nyanyikan. my 2cents la…huhu

    0

    0
  69. lala says:

    lagu yuna akan sedap dinyanyikan oleh sesiapa sahaja, kecuali Yuna.

    0

    0
  70. Cik Sekian Terima kasih says:

    TAHNIAH YUNA & AIZAT….SEMOGA BERJAYA…:-)..

    0

    0
  71. Anonymous says:

    MOJO
    MOJO
    MOJO

    Thats what we call a magic performance. Its not about Aweera who can hit highest not, i am talking about overall stage performance. Marsha is not included, semak. I am fine if Mojo was not winning a place, but they already give their best. Edry is genius songwriter.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ada part yg menjerit masa last lagu tu buat rosak je…

      0

      0
    • Naseem says:

      Jujur saya cakap, Mojo nak jadi juara memang tak mungkin, tapi saya tengok susunan melodi lagu KRU ni sedap dan ada kelainan. Flavor rock lama tu ada, bukan suatu yg baru. Juri pilih depa masuk final sebab inilah saya rasa. Peace out.

      0

      0
  72. makcik lawa says:

    yg penting props hebat n pengacara daboom n xmeleret2 mcm Anugerah skrin ari tu. opppsssss sori tersindir neelofa sekejap.

    tapi papepun, bg aku, juara semalam adalah Black n RJ! aizat suara best tp lirik lagu dia biasa2 aje.. apepon tahniah la semua..

    0

    0
  73. Hakak Tipah says:

    Hakak begitu teruja dengan kejayaan Yuna,
    tak kesah lah org nak kata apa, yg mengata tu mcm bagus la sgt2 kannnn.
    Pepepun tabik ngan kegigihan Yuna…. sampai USA dah….
    ….. *ngalir airmata…..

    0

    0
  74. cinta putri says:

    yuna & aizat terbaik! i sokong uollss….

    0

    0
  75. Norilawati says:

    TAHNIAH AIZAT N YUNA…SMGO TRUS BRJAYA.I LIKE IT..

    0

    0
  76. dhia says:

    aizat nyanyi lg best dr yuna

    0

    0
  77. hema hema says:

    BEDROOM SANCTUARY – Lagu is way better than Yuna

    0

    0
  78. misz noorra says:

    Lagu Yuna so different… memang boleh terbuai indah… saya suka shila amzah, but untuk lagu terbaik, absolutely should and must goes to Terukir di Bintang. proud of u!

    0

    0
  79. Shafiq Razif says:

    HAHAHAHAHA..APALA KORANG NI..YUNA XHERAN PUN DIA MENANG OR NOT! SEBAB DIA DAH DAPAT DAVID FOSTER, KADANG-KADANG BILA ORANG TAK NAMPAK BAKAT SEBENAR SESEORANG TU, INILAH JADINYA. THINK POSITIVE AND REALISTIC PLEASE!

    0

    0
  80. Anonymous says:

    Semua tak best kecuali artis jemputan sahaja yang best.

    0

    0
  81. dharma harun al-rashid says:

    yuna haters – eat your heart out!

    0

    0
  82. dharma haru al-rashid says:

    yuna haters – eat your heart out!

    0

    0
  83. Anonymous says:

    Aizat lagi best nyanyi lagu Terukir di Bintang…..rasa terpukau masa persembahan dia…

    0

    0
  84. merliss says:

    RJ hensem …..

    0

    0
  85. nenek kebayan says:

    yeay .. terukir di burit jugak yg menang .. kuang3

    0

    0
  86. Puan Sekian Terima Kasih says:

    xkisah la sape yg nyanyi lagu yuna..yg dipertandingkan adalah LAGU DAN LIRIK…BONUS UNTUK PENYANYI…TAHNIAH YUNA! …& AIZAT…WELL DONE!

    0

    0
  87. Anonymous says:

    Betul kita semua punya pilihan masing-masing. At the end, music is very subjective. Pertandingan ni memilih LAGU TERBAIK. Melodi dan Susunan Muzik adalah yang paling penting. Lirik dan Vokal pula merupakan pelengkap supaya mesej lagu boleh disampaikan.

    To be honest saya nak Idola – Azlan & The Typewriter menang sebab pada pendengaran saya melodi dan susunan muzik serta mesej lagu itu sgt strong and fresh. Tapi saya tak terkejut YUNA menang sebab melodi dan susunan muzik nya memberi nuansa berbeza.

    Jadi tak perlu kita bertekak, kita hanya punya telinga yang mendengar lantas memberi pendapat. Sama juga dengan para JURI bezanya mereka punya ILMU. So belajar respect keputusan JURI.

    Hafiz, last night was really flawless vocal performance. Good technique and feel.

    At last, I am proud of Malaysian musician especially YUNA. Di berada di bawah Label DAVID FOSTER yang pernah produce album dan lagu artis-artis hebat Whitney Houston, Christina Aguilera, Michael Buble, Madonna, Mariah Carey dan banyak lagi….. kini YUNA.

    All the best YUNA.

    0

    0
  88. Jemah Jematon Jr says:

    ok, mengikut pandangan Jemah yang arif dlm bidang hiburan ni,
    Lagu2 yang bertanding tu semua dah diadili dulu sblm pertandingan n result untuk top 3 mmg dah disediakan…just aura lagu n persembahan/vokal saja mlm tu yang add markah sblm2 ni…Tgk kepada Juri tahun ni pun Jemah dah agak sblm result kuar yang juara milik Terukir Dibintang sbb Ada Aubrey Suwito yang mmg terkenal MEMINATI dgn Lagu2 ala2 Jazz ni n byk org2 lama yang jadi Juri mcm Hetty Koes Endang,so lagu Yuna Tu mmg Memenuhi selera mereka…Naib Juara pulak mmg dah dijangka walaupon sebutan Azlan x jelas mlm pada mlm pertandingan tu sbb Lirik/Melodi lagu tersebut yang bersifat “Perghargaan”..so mmg kene bg penghargaan..tentang lagu Kuakui,persembahan Mantap Hafiz menyebabkan lagu ini “Naik Ranking”…sbb utk 3rd Place mmg terbuka antara Lagu Hafiz/Shila/Amir…but sbb persembahan vokal Hafiz yang “Flawless” and aura persembahan menyebabkan lagu tu tetap terpilih as top 3..Pasal Vokal terbaik..”Tiada Keraguan & Tandingan”..mmg vokal hafiz sgt menyerlah malam itu(Hanya Misha/ Liza Hanim sahaja yang dapat menumpaskan Hafiz kalo nyanyi bab2 live di AJL ni)..sungguh Jelas & Berjiwa…mungkin Vokal Black ditempat kedua dan Aweera/Shila ketiga ..Persembahan terbaik..no komen sbb pilihan SMS..but “Sesuai” sbb lain daripada yang lain and sgt “STYLE”…Overal Keputusan -Fair & Sesuai..tiada kejutan…

    0

    0
    • Pemerhati AJL says:

      aaa….cantik komen awak ni jemah :)

      0

      0
    • Kakak Adele says:

      Hidup mak jemah…semua yg menang mmg ada keistimewaan tersendiri.

      Hafiz is memang the rightful winner! Tahniah juga kpd Black (mmg suka lirik tuh), Azlan & Typewriter & of course Aizat with Yuna’s song. They all deserved it.

      0

      0
  89. pin says:

    Lagu tu tak kena,lagu ni tak kena.dah tu yg tak puas hati sangat ngan result semalam g lah buat and nyanyi lagu sendiri kan.haih

    0

    0
  90. Roundtable says:

    Hafiz memang layak menang vokal terbaik…sebenarnya lagu Kuakui lebih best daripada lagu yang jadi juara dan naib juara ..cuma takda rezeki…tkpa…cuba lagi…selera juri memang berbeza…apapun tahniah buat semua…cuma tahun ni lagu-lagu yang bertanding kurang mantap sedangkan banyak lagi lagu lain yang lebih best tak terpilih…siapalah kitakan…takda kuasa..lagu -lagu persembahan daripada Rahmat Mega,Joey BPR,Aris Ariwatan dan Ramli Sarip sebenarnya lebih sedap di dengar berbanding lagu yang bertanding….mungkin trend sekarang suka lagu -lagu yang mendatar macam sembang-sembang kosong….

    0

    0
  91. Jemah Jematon Jr says:

    Review Jemah:
    Juara – Terukir Di Bintang (Layak..Tgk juri pon dah tau lagu tu leh menang sblm Result Kuar sbb Aubrey mmg suka lagu Jazz Ni n Hetty Koes Endang lg la…suka lagu2 mcm tu…so dah boleh agak sblm result kuar lagi)
    2nd Place- Idola (Ok2 la sbb lagu ni seperti lagu “Penghargaan” kepada lagenda seni suara..so..kene placekan/tipikal choice sbb Lirik penghargaan walaupon Azlan nyanyi lagu terjerit-jerit & x Jelas)
    3rdPlace – Kuakui ( Sebenarnya 3rd place ni terbuka tuk byk lagu tapi disebabkan aura dan vokal Hafiz,lagu ni dipilih utk place as top 3..saingan mungkin lagu patah seribu atau tanpamu but disebabkan persembahan “Super Biasa2 aje” dari Shila and Persembahan “Messy/nampak kotor & x teratur” dr Amir…so wat lagu Hafiz “Naik ranking walaupon “x Cukup Kuat”
    Vokal – Hafiz (Tiada tandingan sbb vokal yang jelas,dinamik n berjiwa..saingan maybe dari Black but lagu tersebut menyelitkan Rap,so x cukup kuat as a whole vokal tuk lagu..aweera plak more on “Jeritan yang power” but less penjiwaan..Hanya Misha dan Liza Hanim sahaja yang mungkin boleh “Menumpaskan” Vokal Live Hafiz di pentas AJL
    Persembahn Terbaik – No komen sbb pilihan SMS..but sesuai dan tiada bantahan sbb sgt style and ade Class…lain dari yang lain compare persembahn lain yang dah biasa tgk(Phanthom of the opera,tmn2 bunga,penari penuh pentas,pakai topeng2)
    Overall Keputusan : Fair but lagu idola mungkin boleh diganti dgn lagu teman penganti but as usual..lagu2 yang menyelitkan Rap..x akan pernah Place tuk Top 3…

    0

    0
  92. teruna kampung says:

    x kesah ape lagu yang menang pon sbb sume mmg layak.. stiap lagu ade keunikan tersendiri nya.. tapi asalkan bukan lagu simetri tu.. persembahan semalam memang serabut.. tak tahu ape konsep yg nak di persembahkan macam tu.. harap muzik je kuat tapi suare penyanyi ape pon x dgr..

    btw semalam fes tym tgk live kat stadium.. memang terbaek!! wehuuuuu..

    0

    0
  93. waniey's bintang kiri kanan says:

    aku dgn maksu aku frust Black cume menang persembahan terbaik je….aku dan maksu smpai nanges2.. keputusan ajL tidak adil……tidak adil……bagiku……….

    0

    0
  94. Nia says:

    Yuna bukan tinggal kat Subang Jaya ke? Apsal ade yang cakap dia dari Felda? huhu..

    0

    0
  95. AN73 says:

    my target last nite was Teman Pengganti, Terukir di Bintang and Ku Akui….. yg mengena dua aje… sedih sgt Teman Pengganti tak dapat apa2 tempat dalam lagu terbaik!

    0

    0
  96. tautakper says:

    keputusan telah dibuat…
    yg mengadilinya bukan calang2 juri…
    mereka juri yg memang berkecimpung sepenuhnya dlm bidang seni…
    so, kamu-kamu yg buta seni… pls shut up your mouth…
    kutuk2 korg dpt ke 10, 20, 30 ribu yg dorg dpt tu? menambahkan dosa jek.

    0

    0
  97. Anonymous says:

    Perasan x lagu teman pengganti tu intro dia mcm lagu Norkumalsari dulu2.

    0

    0
  98. AJL sanggap says:

    nak termuntoh…

    0

    0
  99. yuhuuu says:

    yucks…terukir di bintang..senikata lagu yang diulang yg jd juara…xleh blah btul…menyampah dgr lagu yuna ni..smua lagu dia nyanyi mcm org malas je…sori ya fans yuna….hafiz mmg layak menang utk vokal terbaek tu….

    0

    0
  100. pija says:

    tak bestt semua…JP je besh….yeeaaa… sabahan….

    0

    0
  101. nangadakoya says:

    tahniah buat semua pemenang. dah rezeki u alls… x kisah lah apa org nak komen yang penting u alls yg dpt hadiah..komen lebih2 pun bukannya dapat hadiah hahaha

    0

    0
  102. YAKULT says:

    Result mcm siol lah AJL27 hahahahahahaha

    0

    0
  103. demang says:

    x phm mcm mn bley menang lagu yuna ni?? klau lirik bagus mana skalipun tp aizat nyanyi biasa je..mendatar,,bdk sekolah pn bley nyanyi..kena tgk jgk pd perfomance mlm tu..spatutnya mojo bley menang AJL, sbb dia perform berkali2 ganda bagus dr aizat..rs mcm kelakar pn ada bila AJL kali ni aizat menang…hahaha….peace no war!!!

    0

    0
  104. kak leha says:

    hi.. salam semua pengomen kat bn.. kat leha nak komen sikitla pasal ajl27 ni..

    pada kak leha over all kak leha rasa ajl27 biasa saje.. tak lebih tak kurang.. pada kak leha kalo rating tinggi pun sekadar nak tgk opening and interlud segmen jer..

    pada kak leha, kak leha tak nak lah lawan takdir.. dah ditakdirkan terukir di bintang menang kali ni.. pada kak kak leha kekuatan lagu ni cuma terletak pada melodinya jer, kalo sentuh bab lirik memang kosong lah, lirik direct, ulang-ulang pulak tu tapi bila melodinya unik ada macam elemen-elemen klasikal sikit tu yang agaknya juri pilih..

    entah kenapa bila dengar aizat nyanyi malam tadi kak leha terbayang kalo lah sean ghazi yang nyanyi mesti lagi terbuai-buai kak leha dibuatnya maklumlah suara sean ghazi pun ada elemen klasikal.. rasa kak leha suara sean ghazi mcm sesuai jugak kalo nyanyi lagu ni..

    kak leha memang dah jangka hafiz menang vokal tbaik.. mmg lontaran suara dia jelas, lunak, memang kak leha akuilah dia tbaik malam tadi..

    lain-lain kak leha nak komen:

    kak leha suka masa opening masa misha omar(bunga2 cinta), ziana zain(fatalistik) and faizal tahir(antigraviti).. memang meremang bulu roma kak leha tgk diorg perform, ni lah yang dikatakan artis gred A+.. bila lagilah kat msia ni kita nak jumpa artis2 yg macam ni maklumlah artis skrang semua ke laut..

    masa interlud segmen pun kak leha suka sgt.. rock memory, memang gempak gila.. kak leha tgk satu stadium menyanyi sama, ni la kuasa artis dulu-dulu, pengaruh lagu-lagu mereka tak ditelan zaman, sampai skrang masih relevan, org tetap ingat lirik-lirik lagu mereka..

    kak leha terfikir sejenak, adakah lagu terukir di bintang mampu untuk kekal relevan dalam jangka masa 20 ke 30 tahun lagi sebaris dengan lagu-lagu malar segar yang sedia ada sekarang..

    0

    0
  105. Anonymous says:

    yg best cuma black n hafiz je. memang ajl pentingkan lagu dan melodi. ttp juri perlu tgok juga dr segi penghayatan dan kejelasan suara artis. lagu terukir di bintang mmg lsgu yg unik dan klasik. ttp yg kurangnya cara pnyampaian aizat t’lalu biasa dan lemah. sekiranya juri hanya tgok lagu dan melodi sja, rsanya xperlu diadakan ptandingan. kumpul sja lagu t’baik n pilih terus lagu mna yg prlu jd juara. kan senang. x m’bazir.

    0

    0
  106. dinlawa says:

    Dengan penuh meluat dan menyampah nya aku terpaksa tahniah kepada aizat atas kemenangannya. aku tak meluat kat aizat tapi rasa lucu bila jantan bawak lagu pompuan yang tak nadanya tak tinggi.Pondan tua kat chowkit pun boleh tarik lagu tu.Tahniah aizat, asalkan shilallost tak menang. Tahniah mojo, terbaekkkkkk. Nyanyi nada mendatar macam shila dan aizat budak tadika pun boleh tapi jerit power sebagai ending lagu mana sebarang orang boleh buat. Tu lah bezanya antara jerit tak ada kualit dengan jerit kualiti.

    0

    0
  107. Eron says:

    Intro Lagu Teman Pengganti memang sebijik lagu Hati Seorang Kekasih ciptaan Omar Taib nyanyian NoorKumalasari , lagu Yuna macam lagu iklan Enchanteur – kenapa ler juri kat Malaysia ni tak sensitif pasal originality lagu.

    0

    0
  108. chinta says:

    anugerah juara lagu utk m’iktiraf lgu..tp kalu stkat lirik biase vokal x mcbr cume muzik je yg unik..hmm ntah ape2 la..skit hati..xpela xde rzeki..yg pnting Teman pganti mng d hati pminat..kalau x..xde menang psmbhan tbaik hsil undian pminat kn?

    0

    0
  109. abby says:

    Conratulation yuna & aizat …. shila jangan menangis ye , awak kan dah menang di hati ” cinta hati saya , i stay love u” week puih ,,,, wkwkwk

    0

    0
  110. yuna says:

    sayangku jangan kau persoalkan siapa juara AJL’
    tertulis di kertas tak mungkin hilang yunalah yang menang,
    AJL ini bukan milik hafiz lagi,
    seribu tahun pun kau memaki tak berguna

    0

    0
  111. polish says:

    So bullshit ajl..lagu terukir di bintang sedap didengar so beter anta lagu twinkle litle star..nk kate juri bodoh manusia jgK..we all oso human and made mistake but kalau tiap2 tahun angkat lagu bodoh jadi juara mmg bodo..u see western rockers sold million album and many songs but at grammy stil ballads the winner..sbab dia mengangkat lagu dan suara penyanyi yg unik..nie azlan typewriter suara tinggi duk kalut tarik manjang ak dengar pn menyampah..kid,steelheart,aerosmith, semua boleh tarik tp buat live xde kalut nk tarik,jd semak halwa telinga..black,azlan,aweera xyah dok semak2 tarik org semak dengar..last2 hafiz menang..haih

    0

    0
  112. AJL CISS says:

    YUNA sgt la x layak menang!!
    ptt teman pengganti menang!!
    vokal hafiz SGT X LAYAK juri agaknye kurang MENDENGAR kot~
    ptt nye MOJO yg ptt dpt vokal!! hafiz tu leh ker jerit cam awiera tu??hade mampu??
    kalo lan dpt pun lojik gak.. ni HAFIZ!! siap xlayak!!
    boooo AJL.. dah tah pe2 je!

    0

    0
  113. chinta says:

    mojo x bole mng sb die nynyi x ikut mlodi..die nyanyi laju..

    0

    0
  114. Anonymous says:

    Apala…lagu si yunai tu yg menang..da la lyric Dok ulang2.juri2 ni buat kije betul ke atau kena makan suap smpi da xtaw nk menilai lagu yg sepatutnya mng..nasib baik aq xtgk..lagu tah apa2 tu yg dibagi mng..sungguh keciwa!!

    0

    0
  115. kak leha says:

    kak leha tgk smlm persembahan penutup lepas aizat diumumkan sebagai pemenang nampak macam main2 jer aizat nyanyi.. langsung dia tak bangga nak nyanyi lagu terukir di bintang tu lagi, macam lupa lirik pun ada, mengarut pun ada (cuba tgk balik persembahan dia masa penutup)… selalunya bila diumumkan sebagai juara lagu, mesti bkobar kobar lagi nak nyanyi…

    pada kak leha penutup ajl paling best dan meninggalkan memori tetap ajl18 masa misha omar, bunga2 cinta menang… terbaik time tu.

    0

    0
  116. Hadoiiiiii says:

    Anugerah Juara Bintang Reality oleh TV3….Hahhahahaahahahahahahaa

    0

    0
  117. Sitiz Zones says:

    peminat2 Yuna semuanya bodoh juga!!!!!

    0

    0
  118. Anonymous says:

    Kalau benar Yuna dimenangkan kerana takut malu ngan David Forster dam dunia luar, aku bangkang habis habisan keputusan AJL27 ini wahai TV3!

    0

    0
    • Anonymous says:

      yerp stuju2…juri2 nih takot org ckp derg bodoh sbb x nmpk bakat yuna sedangkan david forster bleh nampak…

      tp ni bukan pertandingan bakat mana plg menyerlah dan berpotensi…ni pertandingan lagu…dan lagu terukir di bintang bukan lagu terbaik pada malam tuh…

      bagi aku lagu teman pengganti tu lagi la best…muzik ngn lirik sgt la terbaik…nmpk sgt mmg nk kasi yuna yg menang…

      0

      0
  119. Anonymous says:

    Yuna layak menang AJL 27 kali ni. Sekarang ni, kita hidup kat zaman yang serba canggih. Cuba bagitau aku berapa ramai orang dalam Malaysia ni yang dah keluarkan lagu modern klasik zaman sekarang ni? So, kekuatan TDB ni kat melodi dia and Lirik. Kalau nak cakap lirik TDB ni dok ulang ulang je, lirik lagu lain pun sama. And, sebenarnya markah lirik & melodi yang membuatkan lagu tu boleh jadi juara. Juri dah kira sebelum AJL27 ni start lagi. Azmeer yang cakap.x

    0

    0
  120. chinta says:

    asal nk dislike? cube korg rplay mojo nynyi mmg laju dr melodi die..

    0

    0
  121. azman says:

    simple dan kreatif .. lirik lagu pun simple dan kreatif … rasa cam dengar lagu Michael Buble – Sway .. lirik simple dan mudah nak faham ..persembahan pun simple dan mudah nak faham ..

    0

    0
  122. rem says:

    bunkface patut mnang

    0

    0
  123. test says:

    test2

    0

    0
  124. kipas berani mati says:

    Ramli MS penyokong tegar Yuna pertahankan lagu terukir dibintang bersifat universal..Ketua juri AJL kat..siapa pun nyanyi lagu itu pasti akan menang biarpun yg bawa lagu itu sumbang mambang atau ke laut..lebih kurang mcm tu lah..nampak? itulah kehebatan lagu Yuna itu..terlalu tinggi kualiti lagu yg paling senang dan mudah dinyanyikan itu..Aizat sbnr nya tak lah best sgt bw..mgkn Uji Rashid lg sedap bw, biasalah TV3 selalu buat perkara yg melawan arus..

    Pada pendapat saya..lagu ini best pada arrengment muzik dan melodi tp nyanyian Yuna mmg out..mmg pelik David Foster boleh ambil Yuna artis syarikat rakamannya..unik ker? kalau vokal mcm tu dikata unik mgkn semua org boleh jd penyanyi..

    0

    0
  125. Anonymous says:

    ape2 pon rahmat,ramli sarip,aris ariwatan dan joey lg besttt!!

    0

    0
  126. It’s going to be finish of mine day, however before finish I am reading this impressive article to improve my knowledge.

    0

    0
  127. Good day! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
    I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on.
    Any recommendations?

    0

    0
  128. Lesbi gratuit lucia et le sexe streaming

    0

    0
  129. film x says:

    Ejac facial gratuit xx video porno

    0

    0
  130. This design is wicked! You obviously know how
    to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost.
    ..HaHa!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
    Too cool!

    0

    0