Written by AbangNara | August 16th, 2013

Kesiannya menjadi seseorang yang bernama Hans Isaac sekarang ini. Sudahlah filem terbitan tidak berapa laku di pawagam, hati pula terguris apabila David Teo mengeluarkan kenyataan filem Adnan Sempit 3 berjaya mengenepikan filemnya.
adnan
Untuk makluman, Adnan Sempit 3 dan Lemak Kampung Santan ditayangkan serentak pada 1 Syawal. Berbanding kutipan rendah Lemak Kampung Santan, Adnan Sempit 3 telah pun berjaya mengutip RM2.3 juta. Satu angka yang sangat memberangsangkan dan pastinya menguntungkan David Teo selaku penerbit.

adnan sempit 3

Kecewa dengan kenyataan David Teo, Hans Isaac berkata kepada Sinar Harian:-

Saya tidak kecewa apabila filem Lemak Kampung Santan (LKS) tidak mendapat sambutan di pawagam, tetapi saya lebih kecewa apabila membaca kenyataan David Teo semalam (kelmarin) dalam sebuah akhbar yang mengatakan Adnan Sempit 3 berjaya mengetepikan filem saya.

Bagi saya kenyataan David seperti memijak saya, apabila orang susah, kita mahu pijak lagi. Sebagai penerbit dia sepatutnya lebih profesional dan tidak mengeluarkan kenyataan seperti itu

hans isaac
Hmmm. Rasanya perkara seperti ini boleh dibawa berbincang antara Hans Isaac dan David Teo. Lagipun kita pun tak tahu yang bahasa Melayu David Teo kadang kala tidak berapa tepat penggunaanya. Tak perlu gaduh-gaduh. Anda berdua cari makan di industri yang sama. Lebih baik berdamai dan berbincang mengenai strategi memikat hati penonton ke pawagam. Tak gitu?

P.S: Harga Toyota Vios 2013 diumumkan

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

106 responses to Kenyataan David Teo Seperti Memijak Saya – Hans Isaac

  1. iluvnajwalatif says:

    cerita lemak mcm bodo x best sebab ade neelofa lah

    0

    0
    • Lembu Gemok says:

      takyah nak sentap sgt laa..citer dah tak laku, nak sentap lebih..jadikan benda tu sbg semangat tak leh ker?poyo rahhhh~

      0

      0
      • candylala says:

        david teoh pon 1 hal…jangan bongkak sangat…kang tak pasal2 kene kat diri sendiri 1 hari nanti….yang hans pon 1….jangan terus bungkam sentapp manjang…teruskan menggali idea2 yang hebat.,..esok filem ko sampai cecah 4 juta…dari situ cover alik filem lama ko yang ke laut cina selatan ni dek non

        0

        0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          dua2 film taik, kau tunggu lah bila KL Gangster 2 keluar, Syamsul Yusuf akan tendang jubur David Teo sampai ke bulan, tak balik2 pun tak pe

          0

          0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          Hans Isaac kau sendiri yg buat cite bodoh jgn salahkan orang lain, ambik pulak awek kau yg tetek besar tu jadi heroin memang hampeh lah filem kau, filem syok sendiri booooooooo

          0

          0
        • aku dah tengok filem Lemak Kampung Santan tu. memang lagi bagus dari Adnan Sempit 3. tapi penonton mahukan entertainment value walau sampah macamana pun so diorang tengok Adnan Sempit 3 (macam kebanyakan pembaca Nara yg buta seni). it’s a business so aku rasa Hans takyah la nak sentap sangat. dia patut tau akan consequences nya

          0

          0
        • aku tak minat pun filem shamsul yusof , dah la syok sendiri ambik diri sendiri berlakon, dialog pun lu-gua-lu-gua ingat zaman rock kangkang ke? cuba la keep track dengan peredaran zaman. gangster yang dia filemkan tak rasa gangster pun bagi aku. lemah

          0

          0
        • aku bukan suka sangat filem Samdol Yusof tu. dah la filem gangster ambik Aaron Ajizz yang kayu lakonannya. dgn si samdol berlakon, tambahlah kayu. tapi penonton kita suka diperbodohkan.

          0

          0
        • Anonymous says:

          puncanyer si lopa tu.. tak pepasal david pulak disembur..

          0

          0
        • K.A.A says:

          hans bila cerita dah x laku jadi sentitive pulak.. bukan x tau kadang2 bahasa david teo tu mcm mana..

          0

          0
        • ambik je najwa latif. dia lagi hot . lagi hot daripada tiz zaqyah, dora nadish, fasha sandal , melopa ke muka nilofa, emma maelambong dan berbagai lagi

          0

          0
    • jenuh aku says:

      emo lak jantan ni

      0

      0
    • Fakka says:

      Lain kali kaji market. Org x suka neelopak… kan dah banyak kali plastik tu berlakon… banyak filem yang gagal, atau ngko yang gelap hati kerana cinta…?? Cinta tahik kucheenngg..! Kekasih or no kekasih, when bussines… its strictly bussines… wadapak..!!

      0

      0
    • emmykrik says:

      spe suh kau ambik lopak blakon..mmg la xlaku..bodoh yg amat..lopak tu blakon kayu..xberbaloi abiskan 14 inggt tgk dye blakon..kayu,kaku

      0

      0
    • kamariah says:

      hans ko yg silap ambik heroin x kene…

      0

      0
    • Haihhhhh says:

      aihhhhhh….sensitive nya hans. bukan nak memijak dia tapi kenyataan n maybe x sengaja lah tu

      0

      0
    • along says:

      sebab lopak ada, org mmg tak minat nk tgk pun.. lgpun semua org tahu, ko buat filem ni semata2 nk berlakon dgn lopak je kan, bknnya sebab nk buat filem sgt.. ayat david tu takyah la nk sentap sgt, semua org tahu david punya bahasa malaysia bkn betul sgt. hahahahhaa… baik ko sentap nape org kritik filem ko tak best, pasal mmg tak best. hahahaha

      0

      0
    • ayam jepun says:

      SALAHKAN LOPAK LAH ! PASAL APA TAK DE AURA ! POPULAR JE LEBIH ! TAPI KENYATAAN NYE ,,, HAMPEH !!!!!

      0

      0
    • DAVID TIEWWWW says:

      Hans, sape lah zaman sekarang nak tgk cite sal kpg2??! Org kpg pun malas nak tgk. Dah lah tajuk filem cam sial jek. Kalau aku de Rm12 dlm poket dan niat nak tgk wayang, tak mngkin aku belanje tgk cite melayu..baik tgk luar negara! Berbaloi lah gak..Lofa tu harap cantik body sexy tetek besar jek (awek2 Kelate smue stok mcm ni pn) tapi lakunan hampas..set kat kpg agi..sape nak tgk!

      0

      0
  2. bini carlos bolos says:

    ntah apa2 dh la kurang pengalaman nk wat filemmm poyo toi… ambik la GF belakon.. wat org menyampah.. David teo 2 lak.. hek eleh harap adnan sempit 2 dh ada nama ja.. 2 yg laku filem 2.. cer filem lain hampes lagi2… cerita kamal adli n intan ladyana 2 belakon apa nama filem ntah x best langsung!… puihhhh

    0

    0
  3. aku blurrr says:

    adnan sempit 3 filem lucah.. aku tegok siyes segan.. TAK sesuai untuk budak2

    0

    0
    • cik senah yang sopan santun says:

      aku stuju!!! aku tengok dengan kazen2 yg bawah umur, depa pun segan, at last mintak henpon aku nak main game! cite apa la asyik pasal kisah rumah tangga je…..cite paling sampah abad ini!!!! tuiihhh

      0

      0
    • peanut says:

      Betul2…..aku rasa nak muntah je…slurp je mmnjg…sok benda slurp ni jd mainan bebudak

      0

      0
  4. Mirai Suenaga says:

    Laa tu pun nak sentap. Dah kau punya strategi salah, kengkonon nelopak boleh kalah kan adnan sempit konon. sedarlah adnan sempit tu dah 3. lainlah filem baru…

    Kau apek jangan nak bangga sangat. meh aku ulang balik, adnan sempit tu dah 3, cuba kau letak filem baru kau tu, mmg sama je lemaknya…

    0

    0
  5. abg engineer yg sbnr says:

    lemak kg santan ko tu dh laa cte bodoh, ko plak bwk awek tetek beso ko jdk watak utama…lg laaa org tk tgk…baek tgk tetek lopa dkt meletop jer…hrp sexy n tetek jer lebih…berlakon n mengacara mcm kayu….

    0

    0
  6. ct says:

    dah memang betul? terima la knyataan. hmmph

    0

    0
  7. ‘Lemak Kampung Santan’ ke, ‘Nasi Lemak Santan’ nie? Aku pun tak hingin nak tengok. Citer cam haram. Pakai modal Neelofa je la untuk bg laku filem. Pastu harapan tinggi menggunung nak dapat juta2

    0

    0
  8. SH says:

    Ha ha ha betul kata Abg Nara – Mr David Teoh cakap Bahasa Melayu pun lintang pukang. Jangan amik hati laa…orang industri filem ni manusia tegar dan terpilih sahaja. Ha ha ha “mau kasi ketawa sampai jatuh bumbung aa..”

    0

    0
    • jay ai says:

      nara pun cakap lintang pukang….cer tgk balik ayat yg dia cakap pasal david punya bahasa melayu tu…..nara…nara….2×5 jer

      0

      0
  9. mak jemah bertingkek-tingkek says:

    klu lah heroin die bukan GF die, MJ rase bole jual filem neh…

    baik amik fazura ker.. tiz zaqyah ker… fasha sandha ke..

    Didie Alias pon lagi laku MJ rase klu nk dbandingkan dgn market Neelofa..

    0

    0
  10. Rokiah Jambu says:

    Konon filem nak laku sgt sampai takmau tayang kat astro first. K bye

    0

    0
  11. modjo says:

    Sekarang dunia persaingan la……..apehal yg sensitif sgt hans ni……relax la…..baru sekali kena kut. Jiwa kalo lembik sangat macam ni nak bersaing apo? nak pegi international mmg tak dapat la…….

    tapi mmg sumpah demi Allah tajuk filem pun da tak menarik……patut buat post mortem dan bangkit balik….sambung usaha. sebelum ni bukan tak ada hasil dia yg berjaya.

    apelah.

    0

    0
  12. Nek Joan Rivers says:

    Harap David dapat mAssage ko Hans! Bwahahaha…

    0

    0
  13. xsokong spe2 says:

    laaaa kata soh orfg profesional…sndri pun kna profesional gak…trima sgala kritikan & cemuhan…cuba lg taun depan… ni trus down…lg laaa org suka kondem hahahah
    mkn nsi lemak lg sdp dgn smbal bilis yg KAW!

    0

    0
  14. zilla says:

    aku rs la faktor utama org x pegi tgk filem ko sbb heroin dia kot..xpe..next filem ko ambik je heroin2 lain..ni pendapat aku la..

    0

    0
  15. pti sjok says:

    huk alohhh..sensitip bebeno~wakaka

    0

    0
  16. mokcik says:

    sebab utama org tak tengok cite encik hans ni sebab tajuk dia… dia kena gi kursus bahasa melayu nih.. banyak lagi perkataan, dia leh pilih tajuk Lemak Kampung Santan??.motip? time raya plak tu, drpd tengok lemak santan kat wayang, baik makan makanan bersantan dan berlemak kat rumah…lagi sodap!

    0

    0
  17. saya suka komen +ve says:

    Komen david teo itu seharusnya diambil positive.. terima la kritikan dgn hati terbuka.. kalau x boleh accept kritikan, sampi bila2 la hang buat citer yang xda QUALITY.. kalau hang duk sibuk striving cari QUALITY bertahun-tahun, tp kritikan org x leh terima, baik x yah buat filem.. Cuba belajar dgn org yg menghasilkan filem yg boleh kaut untung byk… ni kalau duk striving QUALITY sorang2, sampai bila2 pn x kemana… jgn salahkan penonton kalau filem anda x laku sbb penonton malaysia lebih tahu tentang QUALITY sesebuah cerita… sekian… :)

    0

    0
  18. Fadura says:

    Laaaaa….rupa nya ramai yg tgk Adnan Sempit…melayu…melayu!

    0

    0
  19. budak.kampung says:

    kalau tak nak terguris hati pi duduk bawah ketiak lopa yang berlemak² tu.. kui kui kui

    0

    0
    • Anonymous says:

      kakakkaka…atau dok kat bwh belon lopa yang ada susu lomak manis santan klapa muda, hans jangan nanges david teo gurau aje

      0

      0
  20. farra says:

    seriously…sy lebih prefer menonton lemak kampung santan dr adnan sempit..
    bosan..asyik pelakon yg sama jer..mcm kt malaysia ni xder pelakon lain..!
    at least LKS tu pelakonnye lain..dan bkn kesinambungan filem terdahulu..
    cuma mgkin pengarahnye kne wt research lebih skit kot.. :)

    0

    0
    • Wallawey says:

      der, nama pun filem sambungan, haruslah pelakon sama. Takkan lah watak Adnan tu dah elok2 Shaheizy Sam nak kena tukar dgn Fahrin Ahmad ark ark ali ali cafe?

      0

      0
      • dhia says:

        hahahha…best comment for today la wallawey!!makes my day!!

        0

        0
      • peeewiiitttt says:

        hahahahahaha aku suke gler gn statement ko ni…btl gak tu dah name filem sekuel haruslah heronyer same…lagi pun cite ni mmg banyak pengikut.Hidup Adnan Sempit yeaaahhhhh

        0

        0
    • hans isaac emo says:

      Kehkeh I pikir LKS for Lee Kwang Soo from Running Man. :)

      Haha sorila kuar topik lak.

      0

      0
  21. Shhh says:

    SENTAP LAK MAMAT NI..DH TAK LAKU NAK KECOH PLAK..DIA NGAT DIA TERKENAL KER…SMUA ORG NAK SIMPATI DGN DIA….TNYA BTUL2 LAH DGN DAVID TEOH..

    0

    0
  22. girlgirl says:

    buat cerita bodoh pastu berlagak taknak masuk astro first bagai !! padan muka kau … hmmph

    0

    0
  23. anun says:

    HI kena la sentap..dh nk masuk warga emas, jiwa cept sensetip..dh la wat film syok sndri , org xnk tgk duk salahkn org je memnjang ko ni..

    btw, AL-FATIHAH buat umat Islam Mesir yg gugur.. ISLAM sama ISLAM berperang, zionis tepuk tangan..

    0

    0
  24. Lola says:

    Xslh pa DT ckp…kutipan filem dia berjaya mengetepikan kutipan filem HI…tayangan hr sama xkan la DT nk bndingkan filem dia dgn filem twilight pula….

    0

    0
  25. Rara says:

    Eh. Bukankah sepatutnya Hans bersyukur?
    David Teo cakap macam tu, yang filem adnan sempit berjaya mengetepikan lemak santan, itu bermaksud david teo MEMANDANG TINGGI pada filem hans. Dia anggap hans tu pesaing dia. Tu pun one level ahead dah tu, considerkan level hans yang tak seberapa tu.

    0

    0
  26. skyflowerz says:

    x pyh banding tiket laku ke x..nnt mgu dpn mst dh ade kt astro first.next festive season dh ade dlm tv.silap2 skrg pn dh kuar cd cetak rompak///

    0

    0
  27. nathie says:

    hans yg kena lebih bersikap profesional. takkan lah ayat sedikit mcm tu dah nak teras.

    0

    0
  28. MULUT JAHAT GILER says:

    alahai davedd teohh.. at least hans isaac cakap tak terabuQQ macam ko..
    ahahahahahaaa~

    0

    0
  29. master slave says:

    bergaduh pun tak guna..sebab rakyat Malaysia yang pilih untuk tengok filem mana. Dah orang kita lebih suka tengok filem macam tu. Buat filem berkualiti pun kalau penonton tak pergi tengok pun tak guna. Dimana silapnya filem kita masih ditahap sekarang?

    0

    0
  30. Biskut Meri says:

    dh mmg kenyataan pun filem david teo tu bjaya mengenepikan filem kau. trima je la. jadikan kata2 tu sbg motivasi utk buat lebih baik lain kali. ni la org msia…apa2 org ckp smua nk di pikir negatif

    0

    0
  31. Burberry says:

    citer melayu mana yang best.. orang2 yang ntah hapa2 jer tengok citer adnan sempit tu.. makcik2 kampung, budak2 rempit…aku? sorry tak ada masa…jalan citer pun merepek…

    0

    0
    • aku says:

      tak payahlah nak kutuk makcik2 kg..mcm ko tu urban sgt mentang2 dok bandar. asal nak kutuk je, org kg la, pprt la. ko tgk citer org putih tu taraf ko tinggi sgt ke? baik noreh lagi bagus dari ngadap wayang. otak sempit sgt ngalahkan adnan sempit.aptb!!!!!

      0

      0
    • candu crush says:

      baca blog gosip ada masa pulak ek.. lalala

      0

      0
    • lalitamplom says:

      ek eleh poyo je statement ko ni ha xperlulah kot nak kutuk org2 kampung macam ko tu bandar sangat…cit pooodahhhh

      0

      0
  32. nok gebuzzz says:

    Jgn nak sentap sgt ler wahai Hans…..ini lumrah kehidupan…sekejap diatas,sekejap dibawah……

    0

    0
  33. mieowww says:

    dua2 filem hampess..filem hans mmg xberlemak lansung..adnan sempit lak lawak bodoh..kene sgt ler korang berdua bergaduh

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Masalahnye promosi filem ni pun xmeluas,ape kelebihan,ape yg menarik,ape yg membuatkan kite perlu menontonnya? Cuba tengok filem2 antarabangsa,jgn ckp kite xsampai level mcm mereka tapi mereka yg mencari jalan supaya filem mereka ‘berjaya’…

    0

    0
  35. mail lambung says:

    bt citer syok sendiri sape nk tgk..kpd hans isac, baik ko bt filem lakonan sendiri versi 3gp je ko dgn awek ko yg tetek besar tu berlakon sendiri, rakam sendiri..lg syok..mesti ramai org nk tengok..

    0

    0
  36. Komeng says:

    Jangan terlalu emosi la Hans. Baru satu producer yang ckp mcm tu dah merajuk. Macam mana la nak bertahan kat dalam seni perfileman ni. Dah mmg betul filem David Teo berjaya mengenepikan filem lemak engkau tu. Terima seadanya dan anggap ia sebagai cabaran untuk menghasilkan filem yang lebih baik daripada Lemak Kampung Santan.

    0

    0
  37. minah kampung says:

    Hans sepatutnya bersikap lebih rasional kerana David Teo bukan lah orang berbangsa melayu dan kadang kala percakapan bahasa melayunya juga lintang pukang. Apabila David Teo bercakap seperti itu bermakna dia menganggap filem Hans lebih hebat darinya. Sebagai manusia kita harus menerima dengan positif dan mengambilnya sebagai motivasi diri jika anda ingin terus maju.

    0

    0
  38. Anonymous says:

    aku gak yang lebih 10 kali tgk LKS ni.. hans tak nak ke bagi penghargaan kepada aku ni…baguslah Neelopak tu berlakon..dah lah cantik nenen pon lagi lah…aummmmm…tu yang banyak kali aku nonton tu..hahahahahaha….

    0

    0
  39. Hehehe says:

    Sape suru ko amik Neelofa sengal macam tunggul kayu tu berlakon…….. Dia mmg tak best……so sape nak gie tengok filem dia berlakon……. Adoi……. lain kali amik pelakon yg penonton suka……bukan suka sendiri……… TQ

    0

    0
  40. […] Kenyataan David Teo Seperti Memijak Saya – Hans Isaac (58) […]

    0

    0
  41. amekaww kaw2~~~ says:

    xyh nk sentap2 sgt ler… hakikatnye 2-2 citer bangang… sekian trime kasih…

    0

    0
  42. erm..aku rase lah kan filem ni tak laku pasal jalan cerita dia lah.pasal sejarah2 kampung tuh..haish..tolong lah zaman ni bukan zaman nak cerita pasal sejarah yang tah pape tu,,,,cube la citer adventures ke fighting ke…emotional ke..ni pasal sejarah kampung tu dengan percintaan antara si hans ngn lofa..mmg la org tak hadap…errrr..dah tua pon nak bercinta ke ngn lofa..please arrrhhh..

    0

    0
  43. YY says:

    Org xmau p tgk neelofa tu..bkn sbb lain pun…

    0

    0
  44. milah kemus says:

    cuma fikir mcm mana.. ingat orang nak tgk NEELOFA ke..??

    tak mungkin nak perabis duit tgk lakonan HANS dengan lopak … bagus ke.. lagi pun LAKONAN KORANG .. kat luar pun dah terlalu jelak… sorang perasan lawa… bagus…. semua orang tak baik… seorang lagi … muka hensem ..awek tak nak.. yang nak cuma lopak je.. so… orang nak tgk ke???

    0

    0
  45. kuih siput says:

    errr, aku cuma nak komen pasal advertising filem lemak kampung santan ni. korang pernah tengok tak filem yang tanpa tagline? aku seriously masa tengok iklan kat tv tak dapat nak dapat gambaran langsung cerita ni pasal apa. Hans sila take note ea bab-bab advertising ni. just my 2 cents. selamat hari rayaaa! :)

    0

    0
  46. cikpeanut says:

    mase filem ni dicanang2 nk kuar panggung pun dah tahu x best. then bila sambutan tak memuaskan mula lah kate x support industri sendiri. Ingat penonton ni bodoh ke nak spend bnda x worth it.

    0

    0
  47. atiqsalleh says:

    tajuk cter pun tak pape.. mmg xde nk pi jauh la.. org tahu kekuatan adnan sempit tu.. sbb tu kutipan sampai berjuta2

    0

    0
  48. lopak air says:

    filem hans nie mcm filem syok sendiri….selalu puji si lofa tu..fans pun boleh faham laa..

    0

    0
  49. lagubestbest says:

    Filem kali ni tak laku sebab dah beberapa kali fans terkena ngan filem bodoh team hans & afdlin. Jadinya, enough is enough kot.. anggap jela fans xnak tertipu lagi. Amik pengajaran, ubah taktik, buat filem bkualiti lak pasni, bukannya mengomel merajuk ntah ape2 cmni, mcm pondan.

    0

    0
  50. Art says:

    Haishh apapun dari tengok filem dorang yang nak bergaduh ni baik kita semua tengok filem kenegaraan sikit #Tanda Putera #29 ogos ni. Lagi berbaloi rasanya :) saya suka sejarah.

    0

    0
  51. KURAKURAPANJATDINDING says:

    lantaklah kan, dua-dua bukan islam pun, yg penting sekarang adalah pejuang di bumi ambia.

    0

    0
  52. aku comel says:

    sebenarnya LKS x menarik dari segi cast. hans isaaac..dh expire, dulu dia hot amongst ladies..neelofa mungkin menarik tapi x berbakat utk berlakun dan kerap gagal menarik audience ke panggung, i guess she needs a new pr image sbb females do not seem to want to be like her x mcm zaman actress erra fazira zaman dulu.

    tambahan pula, gosip tentang mereka neelofa dan hans.. makes it less attractive…then storyline x menarik. penonton akan menonton cerita berat mcm ombak rindu sekalipun kalau plot nye menarik. hero nye kacak dan family man, takde byk ‘track record’ dan heroinnya x byk cheap publicity.

    maaf jika komen sy menyinggung perasaan. adnan sempit tu pun x menarik tapi sebab x heavy mungkin ade marketnya tersendiri. promosi pun agak kuat.

    LKS nak cuba reach audience yg intelect tapi org2 mcm ni bench mark tinggi.

    producer selalu blamed audience bila filem mereka tidak ditonton. tapi org hanya akan pi panggung to check out jika promosi bagus, walaupun hero dan heroin x famous..then they talked about it if content berkualiti with good cast with quality acting. and they will repetitively watch the same movie if it touches their hearts.

    0

    0
  53. tacacila says:

    2 X 5 je pon 2-2, filem pon sama2 taraf sampah. lagi mau sentap? buat lawak ke saja nak publisiti so lepas ni berduyun2 tgk byk mana lemak filem tu? puihhh

    0

    0
  54. cik kam says:

    kalo hidup nk suh orang jaga hati dan tunggu masa nk sentap baik duk atas gunung tahan…angan2 nk bolos pasaran obersea tapi dah kene cuit sikit dah murung merana sayu ..mende weh..kalau lah(KALAU) cite lemak kg tapir nih masuk rotten tomato..aku rase si kertu nih sah2 terjun lurah gunung bace sume komen and reviewnya…oh well

    0

    0
  55. pipimerah says:

    tajuk movie x market langsung… ape ke benda lemak kampung santan? better letak lemak berkrim disukai ramai… baru seswai dgn leading actress neelopak tu….

    0

    0
  56. Kitty says:

    Kalau filem kau bagus, apa peduli orang pijak ker?

    0

    0
  57. dodol says:

    sapa suruh amek neelofa berlakon..kan dah x laku..
    minah tu berlakon pun kayu..

    0

    0
  58. olala says:

    mmg bodo la amek lofa tu blakon..cer tgk dy blakon azura, gla hampeh…mmg lofa tu jual body ja bkan jual bkat…yg hans stu..yg blagak pehal…da la hero tua..ntah papa2…tgok trailer cam tgk cta bodo…stu jadah x pham…

    0

    0
  59. Sheila Choo says:

    I think filem Hans tak laku bcoz pemilihan Neelofa tak dpt menarik peminat utk tonton. Cuba ambik pelakon lain yg lebih bagus, lebih famous & lebih komersial.

    0

    0
  60. tupai comel says:

    prob kat cite ko ni..
    1. Pelakon? lofa?? kayu sangat..
    2. Tajuk filem? lemak kg santan?? fuhh..xbest lgsng bnyi nya
    3. Tarikh di pwgam?? 1 syawal?? amboii.. baik g smyg raya..lwt kubur.. g braya..
    kesian gak lah..

    0

    0
  61. kak senah says:

    X usah merajuk lah hans… org bukan x nak tengok film U TETAPI betul ke strategi yg meletakkan si lopa sbg heroin?? Kaku & ni feeelll bro… adoii cuba U ambik ND, Eja, Abil, Vanida, Lisdawati & tidak2 pun ko letak Liza Abdullah memang pecah panggung!!

    0

    0
  62. Cite Melayu cam Sampah says:

    dua2 cite pon cam sampah!!! baik tgk CHENNAAI EXPRESS datuk Shah Rukh Khan!!!

    0

    0
  63. pijak says:

    baguslah dipijak, dibumi nyata.
    pesaing mesti lah nak menang.
    biarkan yang bangga ada kesannya nanti.
    yang susah, bangun dan sedar dunia ni dah tersangat tenat.

    0

    0
  64. Anonymous says:

    x pyh la nak rasa sentap sgt hans..rezeki masing2..n x pyh la kita nak menguntuk filem apa yg diaorg nak buat..ikut kreativiti masing2 la nak buat filem mcm mana skali pun kannnn…

    0

    0
  65. lofa = kayu says:

    sampai la ni aku tak faham knp lofa terlalu byk publisiti sdgkan bakat takde. sampai terpikir, lofa bayar nara ke.
    lofa lom mampu tarik penonton kepanggung hatta program pengacaraan nyer pon tak menarik minat. popular tak semestinyer org suka. cantik tak semestinyer org nak tgk selalu. pls take note komen org2 sekeliling. kalau >75% org komen tidak berbakat..u need to do something lofa. kalau tak nnt org yg meluat makin bertambah. u muda, u hv a lot of time. biar popular sbb bakat bkn sbb limpahan gambar u yg brsepah2 ada kat mana2.

    0

    0
  66. aiman says:

    aku rasa lopa saja je kapel ng hans sbb nak naikkan nama die…dr dlu lg family dieorg suka glemer.pasni dah dapat tan sri bertuah,hans sudah tidak berguna lagi

    0

    0
  67. aku says:

    david teo ni pandai..dia guna org melayu utk jadi kaya..dulu guna razak mohaiden..lepas tu ahmad idham..dia cakap melayu pun tak reti..kalau nak mengarah lagi la hancus..mmg dia gunakan org melayu utk kayakan diri dia..tapi nak buat mcm mane..org melayu takde modal..kena la harapkan si cina ni.

    0

    0
  68. Anonymous says:

    Pengarah filem sekarang dah ketandusan idea ke? pelakon semua buat lawak bodoh… cuba la kreatif lagi jangan buat crta bodoh… adnan sempit pun aku menyesal tgok… filem melayu ni zaman sembilu lakonan awie, erra and ziana tu jer yang best… ada feel tgok… skrg ni aku kecewa dgn filem tempatan… syg kot duit nak tgok… baik tgok crta wolverine, the conjuring, percy jackson, dan hollywood yg lain2… berbaloi juga… bukan x nak sokong dah filem tempatan tp kalau buat filem asal siap, ataupun buat movie tp iklan maggie mee slurp semata2… phuuiiii~ good bye filem melayu!!

    0

    0
  69. Joyah Sepot says:

    sila terima kenyataan bahawa filem anda tidak laku. sekian terima kasih.

    0

    0