Written by AbangNara | March 14th, 2009

Kami sebenarnya makin bengang dan rasa nak terajang sorang-sorang selebriti Malaysia bila dengar kenyataan-kenyataan bodoh diorang. Selaku seorang selebriti, pandai-pandai la fikir terlebih dulu sebelum jawap soalan daripada pihak media.

Panas hati dengar kenyataan dari Fizz Fairuz. Bila ditanya apa pandangan peribadi dia tentang golongan homoseksual ini, Fizz Fairuz menjawap:-

Pada saya tidak ada masalah. Itu atas diri masing-masing, lagi pun mereka bukannya jahat, malah kebanyakan mereka mempunyai kerjaya yang bagus. Cuma cara hidup mereka berbeza.

Kepala hotak kau tak ada masalah!!! Argh, pening kepala kami kalau tahap kecerdikan artis Malaysia semua lagi rendah dari budak sekolah rendah.

103 responses to Kenyataan Bodoh Dari Fizz Fairuz, Pelakon Mabuk Estrogen

  1. Richie says:

    makin lama makin bangang.. dulu pendidikan islam dapat F ke ha?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 8
    • Anonymous says:

      maybe ape yg die mksudkn, homosexuals doesnt bother him at all. Bukannye die kate die suke dan saje membiarkan org berkelakuan songsang macam tu, tp kalau dh org tu sendiri memilih hidup mcm tu, die x leh buat pape pun. Itu soal dosa orang tu dgn tuhan lh, yg mesti nk marah die for kate camtu knape? I think its an honoured thing to say that consider kebanyakan org gay skarang has come out of their closet.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 5
      • Rin says:

        hello..??? “soal dia dgn tuhan konon”
        kita yg normal dan b’akal ni kna lah mcegah mksiat ni.. kalo Allah dh murka, bg bala bukan kt dorg jek yg kna, tp semua tau x?? bsama2 lah mnasihat n mnegur kpd org yg mbuat krosakan kt atas muka bumi ni..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
        • Luna says:

          i agree with u Rin. sama gak klu org ckp “biarla kubur masing2″! mmg pun kubur masing2 tp klu kena azab, kubur sblh pun terasa gak bingitnya. tambah plak klu kubur sblh org beriman & soleh tak ke m’gangu namanya. Apa nak jd ngan m’sia skang ni makin lama malu & maruah dan tak ada.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
        • AKU says:

          kenapa ko x direct tegur dia? ko ckp belakang mcm ni lg la mcm mengumpat dan menyebar “keburukan” org lain. atau ko mau ckp sendiri itu adalah urusan ko dgn TUHAN. sedar la sblum ckp mcm2. jgn la salahkan org lain atas kebodohan sendiri.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
        • ariana says:

          agreed with AKU… setakat nak ckp2 kat belakang ni, ada faedah ker… cube pegi tegur direct depan muke org2 camtu, berani ker? … tu pasal, nak tegur, tegur cara baik.. bukan nak mengutuk jer… DIORG TU PUN MAKHLUK CIPTAAN TUHAN, ADA KELEMAHAN MASING-MASING… ADA HATI & PERASAAN… SAMALAH DENGAN KORANG YG KUTUK2 ORG MCM TU…BERLAGAK MCM DIRI TU SEMPURNA SGT, HAKIKATNYER TETAP ADA KELEMAHAN… ckp main ikut rasa jer… guna la otak tu, fikir… kalau x, mmg sendiri yg bodoh la kan..

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
        • Ayim says:

          Ko ny pon ley tahan bengong gak kan? Nak ngate org ckap blakang n ngumpat lah.. Hello! G bukak n selak2 ckit kitab hadis! Pgi check ade brape perkara y d bnarkan ngumpat.. Kalo malas sngat, google jek!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  2. Anonymous says:

    Ni tak penah belaja agama.Mase belaja agama die tido kat belakang

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  3. Anonymous says:

    tak sepatutnya dia kluarkan kenyataan mcm tu!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  4. Nur Cahaya says:

    Manusie sekarang da terlalu open minded…ni la hasilnyer…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  5. ieza says:

    betul tu..terover open minded campur pulak tak tahu hukum hakam dalam agama islam..pendek kata jahil bab agama.kalau disuruh mengucap dua kalimah syahadah entah boleh ke tidak diaorang ni…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • commenter says:

      salam
      wah…wah…wah… rancak nya… nak mencelah sket… xpayah la nak kutuk orang. diri kita ni pun belum cukup sempurna. kalau nak kata tak tahu hukum hakam, tipu la, kita hidup dalam adat, da dididik dari kecik, tipu la tak tau adat. yang buat diorg jd cmtu bkn sebab xtau hukum hakam, cuma nalurinya gitu. siapa awak nak hukum diorg sebagai jahil??? awak cukup terpelajar ke? blaja tinggi mana? bukan ke klu org yg tuduh org lain tanpa bukti yang kukuh tu lebih teruk dari apa yg dituduh? awak ckp org tu belum tntu dapat mengucap dua kalimah syahadah, awk mengucap tu betul ke tak sebutannya, tajwidnya???

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • no name says:

        hanye Allah je sempurna.kite manusia xpnah smpurna.cume da terang2 derang buat dosa.Allah sendiri yang maha sempurna melaknat homoseks ni.So sapela kite untuk mnyokong mereka.Hanye Allah yg tau yg terbaik tuk hamba-Nya.Tujuan kite menegur bukanla tuk membenci tp sbb kite sygkan umat islam.kite sygkn saudara islam kite.ramai yg terikut dgn barat sedangkn islam adlah agama yg terbaik.so knape kite yg kna ikut org kafir?adkah anda merasakan suruhan islam itu bukan yg terbaik tuk diri anda?fikirla..kita hidup kerana Allah.kite mati kerana Allah.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. ANDRY says:

    bodoh ke? dia cakap dalam maksod yg lain …maksod dia ckp…’ itu hak masing2..kubur masing2 ‘

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ho.setiap orang interprasi lain.maafkan diri ini yang serba kekurangan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • helmi says:

      owh,.. klo kita nampak org buat jahat. x payah nak tegoq la. KUBUR MASING2?? hang ingat klo hang x tegoq org buat salah nanti kat akhirat tuhan x soal ka? hang igt hang dah lepas ka?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  7. Isis says:

    Dia jawab berlapik tu…lagipun kang golongan ni g serang dia, korg nak tolong?????? Nan ado la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. saloa mambok says:

    dah org tanya..dia jawap la…

    lau org tanya aku, aku pun jwb SY TAK ADA MASALAH gak…

    tapi benda ni dilaknat tuhan….kan..kan..kan…nenet kan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. kader bangla says:

    kader tada juga pigi sekolah aa tapi itu homourseksa nati klu itu islam punya orang aa nabi tadak kasi ngaku itu dia punya umat aaa nanti siapa umat nabi itu orang nanti aaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. wink..wink.. says:

    4 b u t fool nara..sila gnekan bahse yg ELOK skit tok di bce..

    “Argh, pening kepala kami kalau tahap kecerdikan artis Malaysia semua lagi rendah dari budak sekolah rendah…”

    bce blk ayt anda..adakah anda cerdik??lbh cerdik dr fiz yg berlapik memberikan komen dan pendapat??

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  11. kipc says:

    Sesama Islam kena nasihat menasihati. Memang ubur lain-lain. tetapi neraka sama-sama. Kena ingat tu. Kenyataan seperti tu berbau subahat. Subahat perkara jahat atau larangan Allah hukumnya neraka.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  12. budakbaik says:

    setuju ngan fizz…sebab dia jawab soklan itu secara berhemah dan berlapik

    cuba kalau dia jawab ala2 Rosnah Mat Aris….

    bukan setakat golongan itu…yang bukan dari golongan itu pun akan hentam dia..

    dan dia bukan tak cerdik wahai tuan punya blog

    dia cuma berhati-hati..which is good

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • me says:

      sy setuju dgn pendapat ni… bukan apa… kalau dia jawab terus terang, memang golongan itu akan menghentam dia… better jawab mcm ni, untuk menjaga hati semua pihak…

      bukankah orang malaysia ni, skit2 mau kena jaga hati hehehehhehe…..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • ariana says:

        betul tu… kat malaysia ni, x kire jawapan apa pun, mmg kena hentam… hak dia la nak bg jawapan apa.. korang suke ke tak suke ke, suke hati dia la… tgk diri sendiri dulu… kalau perfect 100% xpe la jugak nak kecoh2… kalau diri sendiri pun x betul, sendiri mau ingat la… jgn ingat nak kutuk org jer, sama2 la perbetulkan diri sendiri… mulut tu Tuhan bg utk ckp benda2 baik…

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  13. Hermosa5790 says:

    i agree with budakbaik. sometimes, sesetengah org terlalu ‘menghakimi’ org lain. their minds are always ‘rotating and projecting’ negativities, thriving on other people’s missteps and they derive pleasures on making other people’s lives miserable. so, fikir2kan lah..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  14. whatever says:

    i agree with fizz fairuz..who are we to judge other people..dan kepada yang mengatakan..kenyataan fizz fairuz itu bodoh..cermin dulu diri tu..baik sangat ker?..nampak sangat suke menilai orang..biar dunia akhirat yang menilai mereka.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • who says:

      YA….YANG TAK SUKA KENYATAAN FIZZ…TU BAIK HANG JANGAN NIKAH…TAKUT ANAK HANG KENA SUMPAH JADI GAY DAN LESBIAN ? TU JADI JE….BELUM LAGI KALAU ANAK HANG JADI PRESIDEN PERSATUAN GAY DUNIA….HA….GAY AFRICA PUN HANG BAHAM.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  15. Yuzman says:

    Fizz sekadar memberi statement atas kapasitinya sebagai artis. Kalau dia ustaz mesti statemennya berbeza..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. MS Q.L says:

    Ha ha ha soalan cepu emas dan jawapan peti emas…
    betul wat…. tak semestinya org yg mcm gituk tu jahat sangat… kadang2x otak dorang tu lebih gelliga dari kite…

    Setiap manusia ade keistimewaan masing2x so jgn la pandang rendah sangat pada org yg ade kekurangan atau nampak jahat.. pasal dorang ni pat luar jer mcm setan pi hati lebih baik dari yg baik….

    Nobody perfect guys….

    Tak salah ape jawapan Fizz tu…. fikiran terbuka bukan kolot….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  17. ferozkhan says:

    golongan mcm tuh pon makhluk Allah…biar Allah yg tentukan mcm mana…bukan lah bermakna kite menghalal kn cara hidup diorang..tp tuh perbuata die dengan Allah..biar dorg bertaubat mintak ampun dengan Allah..selagi die menjaga hubungan baik sesama manusia…ok je…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • helmi says:

      owh,.. klo kita nampak org buat jahat. x payah nak tegoq la. KUBUR MASING2?? hang ingat klo hang x tegoq org buat salah nanti kat akhirat tuhan x soal ka? hang igt hang dah lepas ka?

      org Islam yang nampak saudaranya buat salah,wajib tegor perbuatan salah saudaranya tu. klo x nanti kita akan dipersoalkan di akhirat! Reti?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • ariana says:

        mmg la kite tegur kalau org buat salah.. tp sebaiknyer pasti kan diri tu cukup ilmu sebelum nak tegur org… kalau diri sendiri cume tau nak ckp benda tu salah, org tu pun boleh fikir sendiri… pastu nak tegur tu, biarlah dgn cara yg baik… jgn smp pergaduhan & permusuhan berlaku… Tuhan pun x suke camtu kan…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • hamdan says:

        amboi..tak blah aku ngn statement nih..

        “hang ingat klo hang x tegoq org buat salah nanti kat akhirat tuhan x soal ka? hang igt hang dah lepas ka?

        org Islam yang nampak saudaranya buat salah,wajib tegor perbuatan salah saudaranya tu. klo x nanti kita akan dipersoalkan di akhirat! Reti?”

        errr…maksud ang tu..menegur dengan cara ayat b u t fool nara ni ke

        “Kepala hotak kau tak ada masalah!!! Argh, pening kepala kami kalau tahap kecerdikan artis Malaysia semua lagi rendah dari budak sekolah rendah.”

        wow..aku tak taw plak dlm islam cara menasihati satu sama lain leh guna ayat mcm kat atas tu..menarik!

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  18. bUDakgEnIus says:

    BODOH..! mmg la kubur masing,tapi ko mati nanti ko tanam sendiri ke bahalol?! Lain kali ckap fikir dulu..artis kat malaysia ni mostly cetek ilmu,kejr glamour smata2,ilmu agama jahil, yg peminatnye nye pon terikut2 kejahilan dia…Apa2 hal,rujuk al-quran & hadith..tu sebaik2nye..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  19. ni says:

    agaknya dia nak komen
    tp tkt ade org yg terase kot
    tuh yg dia cover cover kot,……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • who says:

      HA YA LA..TU YANG AKU PIKIR..KALO DA CAKAP GINI…LAIN PULA SEBELAH PIHAK TU RASA…KALO GITU LAIN PULA YANG SEBELAH TU RASA…TU LA.bUKAN SENANG NAK BUTA STATEMENT YANG SEMUA ORNAG DAPAT TAHU TAU….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. flower says:

    ala biar la dia..
    2 pendapat dia ler..
    ko aper susah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. watdefish says:

    dia komen gitu pasal dia tak nak kecikkan hati kawan2 bapok dia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. hani says:

    senang cakap pendirian ko bukan berdasarkan kitab al Quran walaupun ko selam… sory la golongan artis ni konon open minded… kepala hotak le. Fikir le sikit kepala butuh gay tak boleh keluar anak pun. kembali le ke jalan Allah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  23. nana says:

    tobat la…kot lps nie ko jatuh merudum sampai x leh cari rezeki dah …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. kimi says:

    harap majlis agama islam kena ambil tindakan … isu gay @ homoseksual @ lesbian bukan isu …tapi di laknat oleh allah ………. nak berdakwah bukan cara begini buat filem …. lihat erma fatimah . Nabi x mengaku umat ….. taubatlah shiela roalie dan raja azmi ..pelakon giler nak cari publisiti murahan dan di laknat …. aku berdoa jika filem dan drama begini di buat msia akan tdi timpa musibah …. tsunami

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • who says:

      FIRST RUMAH KO KENA TIMPA TSUNAMI ! THEN RUMAH SEMNTARA KAU KENA BAKAR OLEH GOLONGAN GAY…….SELAMAT MELARIKAN DIRIIIIII

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • ichi says:

        ai..yg duk sokong gay sgt ni asal ek..mende slh tetap salah..ckp byk pn xgune..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  25. mamat says:

    minat fizzz

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  26. bobolia says:

    astaghfirullah……..sungguh jijik perlakuan artis2 malaysia yg terikut dengan budaya barat freemason……sedarlah Armageddon dan kiamat dah dekat …….berapa tahun je lagi nak Perang Armageddon….masa tu dajjal keluar korang nak ikut sapa?????

    kelab malam ni mmg punca maksiat habis……wahai org ramai….mari kita bersatu hati pergi membakar semua kelab malam pusat segala punca maksiat…..kita2 pergi ramai2 kump ribu2 org dan bakar……

    baru aku paham sekrang kenapa Amrozi bom kelab mlm kat Bali

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • who says:

      BODOH ! KO NAK ROSAKKAN BUSINESS ORANG KE ?/ PIKIR BETUI BETUI NAAA……AWAT HANG NAK BAKAR SEMUO DENG…BAIK HANG BAKAR RAMBUT…..KENAPA PULA NAK MUSNAHKAN CLUB – CLUB MALAM ? IT PENDAPATAN TAU…….SENAG SENANG NAK TABUR TAIK KAT PERIUK ORANG !!1 NANTI ANAK KO JADI GITU…HA KENA SUMPAH….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anonymous says:

        kau ni asyik sentap je everytime orang komen psl gay.
        kau ni salah sorang juga ke?
        rilek lah babe/dude/whatever.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • insaflah says:

          aku rasa betul ah who ni gay……

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sukatiaku says:

          kalau dia gay pun pehal ko? ko pasti ke bapak ko tu bukan gay? kalau bapak ko gay lak cemana? bangang!!.. gi la mampos org gay ke apa ke.. janji dia x kacau ko sudah.. n yes masa bujang aku gay.. skrg anak 5.. ko ada? gi la mampos muka korang..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. TaBLo says:

    KEBANYAKAN ARTIS MALAYSIA NI BODOH,BANGANG.SEKOLAH MMGLAH ABIS TAPI KAT SKOLAH KITA XTAU DIAORG TU BODO KER PANDAI.JAWAB SOKLAN MCM X GUNA OTAK.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • 123 says:

      tp aku rse ko lg bodoh sebangang keldai yg x mempunyai otak… atleast dorg nie tau mnjage hati org lain dengan memberi jawapan yg umum… x mcm ko yg tau nk ktuk org je…!!! ko tau x.. manusia mcm ko ni patut rejam beramai2 je…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  28. Anonymous says:

    dah bangang tahap cipan dah artis malaysia…
    member aku yang xpernah semayang pn tau hukum hbgn sjenis nihh…tulaaa…ms ustaz mngajar dulu ngko ponteng…klu ustaz denda mulala maki2 kt blakang…xthn aku ngan artis malaysia..dah bodoh nak mampoosss………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  29. syaf says:

    lorr releks r..mende ni pon dah jadi bese dah kat malaysia n dunie skunk ni…terpulang pade dieorang nk wat pew..janji x kacau orang kan..nk wat cam ne dah dieorang jenis yg cam 2…bust pening pale je nk pikir2…maybe someday dieorang akan berubah…x sah dok kalut…wat bodo sudah…kekadang orang yg dah kawin pon senyap2 terlibat dalam arena cam ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Gakuto says:

    BANGANG,BAJINGAN,BINATANG

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. boxer hugo bosss says:

    wah mber emo lak yekk..hehehe…
    ilex la dorg pun manusia gak..tol gak statement si fizz fairuz tue survey aku ttg org gay nie pun majoriti dorg mmg keje best2…life dorg mmg elite…tp dorg nyer life style je len mcm2 ckit..hehee…
    dorg tale laki je so pmpuan selamat beb!hahaa….tp xslmt sgt ar…ahaaa…bior ler dose laki ngn laki ..pmpuan ngn pmpuan lg beso dri mksiat lain jntina nie..renung2kan je la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. matsengal says:

    die x paham kot mksd homoseksual?
    kena tanya die nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. eldeon says:

    bodo plak sapa yang marah kat sini..itu cuma dia punya pandangan,,kalu berlaku depan mata mestila dia tegur..lagipun ini tuk melindungi diri dia dari kena serang ngan maknyah2 yg bnyak menjadi rakan artis ari nie..sial tul sapa ckp kat fizz fairuz cam 2..pandai sangat ker,,,cermin dulu diri 2..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  34. zura says:

    hye….klu nak cover pun agak2 lah…
    kt kan org islam..tp minta maaf ye Fizz Fairus..
    i pun cetek ttg agama tapi i rasa smue org tahu halal n haram k..tq

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  35. toek says:

    sah k0 dulu dapat F untuk agama kan?? x blajar ke dulu…
    mak bapak suruh blajar x nak… kan skarang dah cetek agama… kesian kat artis skarang…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ben says:

      ko pandai sangat sampai dapat A ke? jgn la persoalkan agama ni. dia pon belajar agama jugak dulu. dia tau apa yg dia buat. fening…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. AKU says:

    kamu x rasa ke ckp2 smua ni salah satu umpatan atau tuduhan pada seseorg? dosa lg teruk dr membunuh.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. ben says:

    alahai bahasa penulis laman web ni… bertapis la sikit. Fizz cakap mcm tu adalah pendapat dia sendiri. Jgn la dok emo sangat sampaikan menggunakan perkataan bodo… aku paling anti kalu ada orang pakai pkataan bodo, coz umat semuanya tak pandai/cerdik. so, kalu nak cakap orang lain bodo, ko kena ingat ko pon bodo jugak. ingat tu.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  38. ratu says:

    entah apa la jawapan yg dibgnya tu..cam org kurang baca buku agama la pulok!!@dia ni skadar x mau msk campur hal org kut…apa2 ajelah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. pening says:

    Manusia d beri akal utk membezakan mane yg baik & buruk…jd gunakannye dgn sebaiknye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. You guys should know there are 2 categories:

    i) gay

    there is gay community out there who don’t do homosexual. and there are gays who do homosexual.

    ii) homosexual

    it could be man vs man and woman vs woman.

    You guys love to judge others, yeah.

    Have you ever judge yourself?

    Pernah tak muhasabah diri sendiri?
    Cukup tak solat 5 waktu … sudah cukup sempurna kah diri anda untuk menilai diri orang lain?

    Yakin lah, pada hari akhirat kelak. Anda akan lihat kejadian ini…

    “eh, dia tu kan gay, suka buat homoseks di dunia dulu. macamana dia boleh masuk syurga? Aku ni yang tunggang terbalik solat tak penah miss, tp masuk neraka. Apa amalan dia ye? Apa salah aku ye?”

    kesimpulannya, manusia menilai menggunakan emosi tetapi Allah menilai dengan adil…

    Tak semestinya orang yang kita sangka baik, akan masuk syurga. dan tidak semestinya orang yang kita sangka jahat akan masuk neraka.

    Berubahlah cara anda berfkir wahai manusia…

    Tiada masalahnya dengan kenyataan Fizz Fairuz itu. Cuma mungkin beliau tidak memberi kenyataan sebegini:

    Mereka hendaklah bertaubat kepada Allah. Pintu taubat masih terbuka. Nabi tak mengaku umat!

    Kenyataan beginikah yang anda semua harapkan daripada Fizz Fairuz?

    Jangan bertanya kalau dalam kepala otak tu dah set apa jawapan yang orang tu sepatutnya jawab, okay.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  41. mila says:

    memang lah gay tu tak jahat tapi dapat LAKNAT dari Allah seperti kaum Luth…akibatnya spt AIDS mula sekali dikesan dari golongan ini…memang dari golngan yang berjaya tapi kekayaan tidak dapat diturunkan pada zuriat sendri nanti..merosakkan keturunan…kerana dah masok setan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • 123 says:

      wei pompuan lahanat…!!! ko x payah nk menjatuhkn hukuman ke atas org lain…!!! ko tuh da sempurna sgt ke nk nk mngate org…??? pompuan gle mcm ko nih pn bleh masok setan jugak klu ko nk tau…!!! betine takbur mcm ko nih… mmg aku doakn 1 hari nanti anak ko akan ade sorg jd gay… lg teruk jd pondan hanjing…!!! mse tuh bru ko tau mcm mne nk brsyukur ngan tuhan…!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  42. saypooh says:

    kata rakyat malaysia ni penuh adat dan sopan.
    kalau ada tak kena kita boleh tegur dengan bahasa halus,
    hukuman bukan ditangan manusia…
    allah maha mengatahui,jahat baiknya seseorang..
    cerdik pandai agama sekalipun belum tentu syurga menanti….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  43. 123 says:

    la… yg korgt sume ni kecoh2 tuh pehal…??? bia la dorg nk pe ke ape ke.. nk main ngan laki ke nk main ngan pompuan ke nk main ngan PENGKID KE..!!! ko rg peduli ape…??? ade ke golongan homo ni mengganggu hidop korg sekeluarga…??? yang penting golongan homo ni klu nk dikut kn lg pandai menjaga hati manusia. dari pada korg2 yg hanya tau nk menyalahkn org lain je…!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. kunang-kunang says:

    dia artis… what do u expect yang akan kuar dari mulut sorg artis? ayat2 Quran?

    tak baik ckp orang bodoh. tuhan tak ajar kita utk kutuk-mengutuk. maybe ur parents did.. :( too bad then

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  45. hide says:

    karut marut betol la artis sekarang ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. oprah says:

    ala artis kan open minded tu yg ckp mcm tu…konon open la…..tak fhm aku…renung2 kan la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. fireking97 says:

    ptutnye kitorang kene nsihat dgn cara baik dulu kt m’nusia2 yg trsalah jln nih. lps tuh, kalo x nak jugak, blasah jer diorang, hahaha

    ( xde la) hehe:DD

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. FISS FAIRUS AKU PUN GAY JUGA.. AKU BAWA ADIK ANGKAT AKU MASUK DALAM BILIK..IBUBAPA KU RASA AKU BELAJAR DALAM BILIK TAPI AKU TIDAK BELAJAR MALAH AKU BERCIUM BERPELUK DAN MASING 2 BOGEL.. AKU CIUM DIA DAN DIA BALAS DAN AKU HISAP DIA PUNYA BUTUH..SELEPAS AKU HISAP DIA PUN HISAP YANG AKU PULA.. BEST SANGAT DAN KINI AKU SGLE DAN SEBAB AKU TAK NAK GEY DEN GAN DIA LAGI ADALAH BUTUH NYA ADA JERAWAK…SAPA MINAT AKU COL NU TOK 0138177662… DAN BUDAK YANG AKU WOMEN DULU NAMA NYA M.NAZIRUL 920721135653

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. aper cer says:

    weh ko seroi…apehal promote lak nie?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. mamat says:

    budussss punye seroi!!! siap bg nombor fon lg.. adeh,memang xtau nak oyak guano doh lagu tu.. moga lajok doh. buat doa tahlil jah ko dio deh!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Humanity says:

    Every human are equal in the world. Why should we criticised the homo n lesb?are they creating violence ? i dun think so. There are more important things to do for the world. So do sum beta thingsn dun alwayz wait to condem ppl.!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  52. icyhazel says:

    biarkanlah. jangan menghina kaum2 gay ni. diaorang pun ade hati dan perasaan. jangan cepat menunding jari sedangkan kita tidak tahu kenapa ade segolongan lelaki yang terlibat dalam kancah ini.. fikirkan lah.. mudah berprasangka buruk itu kan tak baik… apa lebihnya kita? belum tentu kita ni sempurna di sisi allah. dia nak jadi gay ke ape ke, itu dia dengan tuhan. kita jangan masuk campur!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  53. jebon says:

    bagi yg kurang pengetahuan agama xperlu comen la…sbb kenyataan tu bole buat orang terserong! so diam adelah terbaik….atau jawapan aris ” NO COMEN “

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. SENDIRI says:

    SALAM SEMUA..MASING2 CUBA PERTAHANKAN PENDAPAT MASING2 NAMPAKNYA..TAPI TAK PERLULAH SAMPAI BERGADUH DAN MENGELUARKAN KATA2 KESAT YG TAK SEPATUTNYA DISEBUT.REALITINYA DUNIA SONGSANG INI MEMANG DILAKNAT TUHAN.BUKAN NIAT SAYA NAK MENAFIKAN KEBENARAN INI.TAPI CUBA ANDA2 SEMUA BERFIKIR SEJENAK.APABILA KITA MELAKUKAN KESILAPAN,BELUM TENTU KITA DAPAT TERIMA TEGURAN YG KASAR.SEBAIK2NYA KITA MAHU DITEGUR DGN CARA YG BERHEMAH DAN TIDAK PERLU ADA MAKI HAMUN.KEKADANG KITA TAK SEDAR MULUT KITA NI LANCANG SAJA BERSUARA MEMAKI HAMUN ORG YG MEMBUAT SALAH TAPI DIRI SENDIRI TAK BOLEH TERIMA TEGURAN SEPERTI ITU SEKIRANYA KITA LAKUKAN KESILAPAN.KITA PUN TAHU ISLAM TAK MEMBERI PANDUAN HIDUP SEPERTI ITU.ISLAM MENERAPKAN NILAI2 MURNI DALAM HIDUP.SAYA BUKAN USTAZAH ATAU AHLI ULAMAK YG PENUH ILMU AGAMA DIDADA.TAPI AKAL FIKIRAN YG WARAS MASIH BOLEH DIGUNAKAN.MENGENAI KOMEN FIZZ FAIRUZ ITU,KITA BOLEH TEGUR APA YG SILAP.TAPI BUKAN DGN CARA MEMAKI HAMUN.SECARA TAK LANGSUNG KITA BERGADUH SESAMA AGAMA.ITU LAGI MEMALUKAN.BOLEH BERCAKAP TENTANG AGAMA,TENTANG DILAKNAT TUHAN TAPI ISLAM TIDAK MENGAJAR BAHASA2 YG KESAT TU.AHLI ULAMAK PUN TURUT MEMBERI PANDANGAN DAN IKHTIAR CARA YG TERBAIK UTK TANGANI MASALAH INI.SEBAB TU KITA TAK PERLU MENUDING JARI PD ORG LAIN KERANA SATU JARI YG KITATUDING PADA ORG TU,ADA TIGA JARI LAGI YG TUDING PADA KITA.YG SALAH TETAP SALAH TAPI JGN SMP SESAMA ISLAM BERTELAGAH.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  55. prince says:

    nak komen apa ekk….
    baik menyanyi..

    lalalalalalaalalalalalal…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  56. cherry says:

    cam homoseksual 2 benda bse je..dy xtau d0sa ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  57. biar_rahsia says:

    gay, lesbo. sex biasa, sama je…. jangan kita nk banteras gay sahaja.. tp yang lain2 kita anggap tak ada apa2… statistik yang terbaru menunjukkan peningkatan jangkitan HIV fi kalangan wanita.. gay kah?? fikir2kan lah semua… jgn kita jadi anti gay, tp kita berzina pulak.. samalah mcm marah pada yang minum arak. tetapi biar pula yang main ganja…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • hhmmm says:

      yang dok buang anak haram dlm longkang, tong sampah tu lagi keji dari gay, dah la buat maksiat pastu membunuh pulak

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  58. eyull says:

    salam buat semua…ok,let pendekkan cerita nie k…mcm sya i am also buat mistake b’coz seluruh dunia maupun pakar psikologi,doktor and peguam sekalipn masih melakukan kesilapan,so bab gay ke tak gay,lesbian tak lesbian ke uol normal ke..bukan lah hak kita untuk menilai..so kta yg masih boleh menilai baik buruk kita hindarkan,tp bg mereka yg dah terlanjur kita memg tak boleh buat apa melainkan kita biarkan kerana mungkin mereka telah dicipta menjadi begitu….jgn lah kita saling menuding jari…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. jouj says:

    betul ape ckp fizz tu. xde masalah dgn org2 ni.. mereka bukan jahat pun, cume dari segi seksual je yg lain sikit.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. neutral says:

    Sebenaqnya, biarlah allah yg menilai org yg camtu……nak kata open minded pun salah, terlampau beragama pun salah….jadi biar Yang Maha Kuasa tentukan….ada satu kisah sorang alim ulama’ ngan kaki botol, mereka bertemu dan yg alim kata moga allah hukum kamu, si kaki botol lak ckp takpe saya sentiasa mengharapkan allah mengampunkan dosa saya dan memberi hidayah….last2 bila penghisaban berlaku,si alim masuk neraka,si kaki botol masuk syurga….nak tau rahsia dia? sbb dia ada kata
    ‘ aq berharap’ , si alim x kata berharap….so sapa kita nak hukum org? betulkan diri kite pastu baru bley buka blog dan tulislah ape2 pun….wasalam

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  61. jojo says:

    betul pe pa dia cakap…. jgn menhina golongan tertentu….. cermin dahulu diri sediri sebelum nak mengutuk…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  62. Fuck up ! says:

    ni sape owner blog ni , dye punye cite lg bangang !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. JANE says:

    LUCU LA KORANG NIE..SAL ARTIS NIE JA PUN DA NK GADUH2..RELAX LA..HIDUP SEKADAR YG MAMPU =)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0