Written by AbangNara | May 16th, 2010

thalia protege ziana zain

Pergh. Mentor kali ini memang penuh dengan kontroversi la. Kalau dulu Mas Idayu berhentikan anak buah dia punya nyanyian, kali ini diva pujaan ramai, Kak Ziana Zain pulak buang protege dia, Thalia. Apa kes nie? Memang penuh dengan spekulasi dan kontroversilah Mentor kali nie. Pening kepala kami dibuatnya.

Baru minggu lepas rasanya kami baca Harian Metro yang Kak Ziana Zain puji Thalia nie. Berbakat, ada pakej dan ada suara. Tup-tup hari ini dah kena buang. Masa siaran langsung pulak tue. Malu beb!!! Satu Malaysia tengok. Atau ini memang salah satu perancangan rapi yang dibuat oleh pihak Mentor TV3?

Jom kita spekulasi ramai-ramai jom.

177 responses to Kenapa Ziana Zain Buang Thalia Dalam Mentor TV3?

  1. Ana says:

    ape kes ni????saje wat kontroversi…

    0
    0
    • rosh says:

      hairan gak ms tgk mlm td..
      sape tau kisah sbnar…leh tak cite kt sini…

      0
      0
      • cik lopes says:

        aku tengo mentor macam makin serabut je.

        0
        0
      • ENTAHLE says:

        hurm ak tgk si thalia ni pon mcm main2..kalo aku jadik mentor ak pon tensen..buang mase je ajar tp anak buah mcm xde semangat…kan buang tenaga je tu…kalo x nak awal2 tayah la mhn..ramai lg yg layan tuk masuk mentor ni..ni sume kes masuk takat nak glemer je la niiii…

        0
        0
        • GIMIK JE KOT!

          0
          0
        • FASHION says:

          nape byk sgt program nyanyi2 skg? kalo tambahkan program2 kesukanan kan bagus..amik iktibar drpd kekalahan malaysia dlm sukan badminton baru2 ni..msalah nye program sukan kurang dapat sambutan kot..renung2kan dan selamat bersukan..hehehehe

          psstt: nyanyi dalam bilik air sudah..xde org nak kritik..hehehehe

          0
          0
        • ENTAHLE says:

          hhah..betul tu fesyen..nyanyi lam bilik air sudey…dose dedah sore pon xdpt…kikikik

          0
          0
  2. chenta says:

    nape2?
    x tau citer ni tolong citer ckit……

    0
    0
    • tak suke die says:

      ntahla budak nih. dari awal masuk lagik aku tak sangka zz leh plh die. sdgkan aku rs ramai g yg layak kot. die muke tak cun mane pon, bakat pon tak bape ade. harap tumpang nama zz. tapi tgk jurnal haritu mmg sikap dia tak memberansangkan..penonton suke tgk yg baik2 je. kalau out spoken, mungkin org tak mo timer. kalau nak komplen2 masuk debat la wei.. masalah atitude die nih

      0
      0
    • tak suka says:

      masalah atitude. mmg patut pon zz reject dari calarkan nama die gak, baik die buang je minah nih. sore pon tak sedap mana. rupe pon tak bape ade kot

      0
      0
  3. eiki says:

    yes aku first

    0
    0
  4. fatfit says:

    ape masalah thalia tuh..?

    0
    0
  5. fifie says:

    2la pasal..nape ntah tetibe kene singkir.mcm ade yg xpuas ati la btween them..hmmmm

    0
    0
  6. Dauspozi says:

    x layan sgt Mentor ni, huhu…

    Amaran Keras Kepada Pengguna Handphone!!!

    http://www.dauspozi.com/2010/05/email-jangan-dial-no-90-dan-09.html

    0
    0
  7. Kuwe says:

    Heh. Laju update ye?

    Thalia tu mungkin ada masalah keluarga sikit.

    0
    0
  8. Jay Ar says:

    aku pun terkejut gak ni, aphal?
    ada sesiape leh bg tau..? pls…..

    0
    0
  9. mat speku says:

    rase thalia tarik diri kot… kena lah create alasan.. may b

    0
    0
    • coklat says:

      ye ke tarik diri..aku rs btul kne buang..yelah..kt metro mgu lpas thalia ckp die ade kekuatan vokal or kehebatan (sumthing like that la) sme cm black..pe kne mnege ngan black lak.. dh le black tu bkas ank buah mas idayu….npe mest kaitkan ngan black lak…tu la aku rs btul ziana ckp die blum bersedie lg….tp pe2 pun hnye mereke yg tau….

      0
      0
  10. mat speku says:

    tapi suara budak Mohd tu ok gak…

    0
    0
  11. xtao says:

    mmm cian laa thaliaa,.but that guy pown not bad jugak,..hee..

    0
    0
  12. kiki says:

    suka epol nyanyi lagu nirmala suara CT masa break tu… :-) suara CT boleh ditiru dah…senang jer dier tiru suara CT..ngeh2

    0
    0
  13. chem says:

    mgkn m0hd lebih sedap s0re dia.. hehehe

    0
    0
  14. Ana says:

    huhuuuu….aku 1st upenye…
    tp nk tau gak la apesal thalia xjd protege ZZ lg..
    myb ade probs laen kot…
    musykil..

    0
    0
  15. akmakema says:

    sbb thalia xyahan preassure kot.. huhuhu

    0
    0
  16. tED| says:

    mungkin sbb dia kakitangan kerajaan

    tak minta kebenaran mahu buat kerja atau aktivit luar.

    jadi.Ketua Jabatan sudah tegur!!

    mungkin!

    0
    0
    • Honeys says:

      spekulasi yg terbaik takat ni! =)

      0
      0
    • miowww says:

      bukan ke dia dh berenti keje gomen?

      0
      0
      • pokpek says:

        moral of da story…elok2 ada keje tetap… xpyh la gtl2 nak sibok jd penyanyi…bile da kene reject….msti nyesal xsuda.. nak glemer punye pasal… abes tutup pintu rezeki…
        blik kampung rebus ubi la jwbnyer pasni…

        0
        0
      • khai says:

        dengar kate dia xberenti dia cuti 3 bulan.. maybe sebab tuh kot..dia tiba2 ilang…korang tau2 ar kejew gomen ni…. dak ni aku pernah jumpa pasal satu tmpt kejew ngan aku ….

        0
        0
    • khai says:

      aku dengar2 dia cuti 3 bulan..tapi tau ar dia cuti kew or berenti trus …dak ni satu tmtp kejew ngan aku wei ….tapi xdelah aku kenal sngt…pernah jumpa lar…aku rase adew masaalah kot…….sebab dia kejew gomen….

      0
      0
  17. bebek says:

    Sebab mungkin Thalia tak bersungguh2 belajar kut… ataupun vokal dia masih sumbang,, masa persembahan memperkenalkan diri dulu, ada sedikit kesumbangan pada vokal dia… Tapi protege baru Ziana Zain tadi – Mohd namanya pada persembahan pertama agak hambar juga.. sumbang juga… tak hairanlah mereka dapat 30 markah je berbanding 32 markah diperolehi Dayang Nurfaizah dan Mus-Ayim – 38 markah.. Bravo Mus.. Rock.. Gua caya luuuuuuu

    0
    0
  18. yanie says:

    ni ape yg kwn aku ckp..die tengok diari protege..thalia ckp kt ajai, die xley get along..time class plak die x nk gaul ngan smue owg..ngan zz je die ok..pas2 die nanges terus x dtg class..tp xtaw la kn..myb betol die x ready lg nk masuk dlm industri ni..wallahualam..

    0
    0
  19. intanizani says:

    baguslah buang thalia tu
    tak minat den tgk
    mohd better

    0
    0
  20. ajuera says:

    eh ape kes plak ni?td bru tgok jurnal mentor..lps tu ujan..trus x leh tgok astro..so x thu cite ni..sempat gak tgok thalia nangis2 td lam tv..knp kak ziana buang protege dia ni ekk??

    0
    0
  21. alisya says:

    biar betik??????

    0
    0
  22. atan ahmad says:

    Come on kak ziana….

    0
    0
  23. aku says:

    ala saje la tu publisiti kan…

    0
    0
  24. Pemerhati says:

    Mohd is better than thalia la…!! Apa yg saya see thalia tu asik nak menangis jer dalam diari..pas2 ajai pernah tegur jangan nak over..! – Peraturan boleh ubah..so kena ambik ler peluang yg terbaik….If peraturan tak der kak ziana pun tak kan berbuat apa2..why dayang kata mcm tak adil pulak….!! hormati ler keputusan org lain..go go go ziana..u r the best…

    0
    0
  25. aku says:

    xde rezeki thalia la tu…xpe…ada la tu hikmah nyer…

    0
    0
  26. brother joe says:

    apala zz aku ingat buang talia amik penganti yg lagi bagus……..ni amik yg lagi hampehhh …….lebih baik x yah buang……

    0
    0
  27. lancutttt says:

    apa la ziana……kn muka dh bengang tdi……dpt 30 markh sajeee……..apa yg ziana cuba but……..jngn bimbang i jamin ziana msti terkeluar awal mentor kali ni…..x caya kita tungu………..

    0
    0
    • pet says:

      ziana zain macam mawi jugak dulu…. apa yang berkaitan gan ZZ msti orang undi….

      jadi msti ramai punya yang undi Mohd…..

      0
      0
      • SIOT says:

        SUARA ZIANA X LAH HEBAT SGT PUN HARAPKAN NADA TINGGI JE. TU PUN DAH TUA2 NI NAIK SEMPUT DAH PUN.

        0
        0
        • sue says:

          amboi sedap mengata kak zz..suara awk tue sedap kew?ntah2 lagi teruk dri katak bawah tempurung..huhu

          0
          0
        • SIOT says:

          SUKA HATI AKU LA HARAPKAN NADA TINGGI JE X SEDAP SGT PUN. SKRG DAH SEMPUT BILA DAH TUA.

          0
          0
  28. abg sayangg says:

    pweettttt…….i love u epol….epol mmg best tdi……tabik springggggggggggg utk epol ku sayang……

    0
    0
  29. lala says:

    xlayn program nih…

    0
    0
  30. ckindollah says:

    xminat lah tgk mohd tue..
    mcm blur2 aje..
    maybe baru lagi… tpi boleh ke die jdik artis yg baik…
    suare??
    bleh bleh aje lah =))

    0
    0
  31. iskun says:

    gaya mohd tuh macam adi putra.. setuju tak?

    0
    0
    • pet says:

      aku setuju tang ni,,,, semalam aku gan menber aku pun cakap gaya dia macm ady putra…..

      0
      0
      • Qiu Syah says:

        me too. tang mulut n gigi (yang rata). hihi…

        0
        0
        • [email protected] says:

          haha.. terguling2 ak bc komen korg nih..ade ke ptut mohd tu cm adi putra?? gigi je yg same pon trus da cm adi ptra ke?? ayooo..

          0
          0
  32. manjalara says:

    perangai dia mengada-gada skt, first week dah tak leh ikut apa yg diajar, memang kena sound la, lepas tu sensitiv semcm jer, kalau jadi ziana zain akan aku buang dia tu , malas nak layan yg poyo2 ni

    0
    0
    • pet says:

      biar le dorang gan dunia dorang…. mana yang korang minat sokong ler…….

      tp semalam pesembahan KAk Ziana memang bez, rindu nak tengk dia nyanyi kat TV

      0
      0
  33. pet says:

    nanti Thalia buat lagu TAJUK Diriku Yang Tersingkir……. PInjam Lagu ZS (Zaiton Sameon)

    0
    0
  34. akupunyasukala says:

    aku dapat tau dr adik aku bdk thalia tu keje gomen kt putrajaya..ada orng kata die memang bermasalah..tp xtaula btol ke x..

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      a’ahh… dia g’men servant, ayu je g keje pakai tudung. wase2 dia mmg xble bg komitment kot, cuti xapproved ke. so nk kua pun kena aaaa wak2 ala drama sket,, ke gane?

      0
      0
  35. iris says:

    terkejut jugak thalia tersingkir..apa2pon xleh nk salahkan ziana zain, dia sbg mentor berhak membuat keputusan..thalia mungkin tak bersedia lagi..

    bab protege baru mohd ni..woww hebat..sapa bleh jangka dlm masa 48jam dia berjaya bwk lagu tue..protege lain dh training lama dah, tp habuk pun tarak..tambah2 ayim tu..hmmm mungkin mus xcelik mata luas2 kot..

    0
    0
    • adeknowray says:

      setuju sgt. igt senang ker nk bawak lagu faizal tahir tu? suara ayin pun ok tapi masa ayin jerit tu….adui….rasa nk tergelak pun ader. xbunyi rock langsung.

      0
      0
      • rosh says:

        tak minat ayim…

        adi protege dayang leh tahan gak sore dia..
        leh ganti tmpt anuar zain…hehehehe

        0
        0
        • iris says:

          bukan nk bias ke apa kan..mmg kenyataan..klu seorg penyanyi tu ada bakat, dia xperlu masa yg lama utk mnyanyi..

          go go jiana jen n mohd..=)

          0
          0
  36. Alahai says:

    Errmm ape yg sy bace di fb thalia di buang psl attitude prob…

    0
    0
    • [email protected] says:

      btol la tu..
      tgk dlm jurnal pon cm lembik je emosi die..sket2 nk nangis..die x bsungguh2..mmg nmpk sgt!
      zz beria2 ajar..mmg payah la kalo sifu je smagt sorg2..ank murid ala kadar je..

      0
      0
  37. Zaza Muhammad says:

    program realiti tp byk drama le plak mcm dibuat2.. tatau le. sbb tak tgk so xble komen lebey2
    selingan…. biar btul, dah 2 tahun berturut2 finalist AF sorg je [email protected] ppuan? last yeat corot tp tatau le kot2 tahun ni yg satu2 awek tu jadi Juara…

    0
    0
  38. joyah senget says:

    mls nk lyn
    ini sume dunia

    0
    0
  39. halimah jongang says:

    cian bangat!!!

    0
    0
  40. cili says:

    ziana zain mmg ada bg tahu thalia nya kelebihan tapi masa buat latihan thalia x fokus sgt, suka main2 n suka abiskan cepat kalu berlkatih nyanyi.
    cuma tengok mentor, ziana ada bg tahu thalia de masalah sakit tekak. so, undur diri tu x tahu lah. atau mmg thalia di rejectkan.

    0
    0
  41. Isis says:

    Saya memang tgk Mentor. Dan saya pasti Thalia di buang sbb masalah attitude. Ni bukan sengaja bikin gempak. Tapi apa2 pun bagus la thalia keluar. Boring.

    0
    0
  42. eurica says:

    awal2 da tgk thalia tu x boleh blah..muke pon okok jer..sbb perangai die ngade2 la kot kan..

    0
    0
  43. sue says:

    tul tue..lgpun kak zz tue suka org yng serius jew..lgpun thalia tue x dengar kata kak zz..

    0
    0
  44. ZulhelmY says:

    Nie aku dpt dr fan club Thalia… Actually, ZZ yg salah… Kesian gak Thalia nie… Tp aku mmg xske die.. [AHAKS]

    * p/s : rahsia dah dibongkarkan~

    Thalia Mentor 4 i dunno how to explain..but thalia mmg xtarik diri..
    kak g tahu nape but i still blur with wat happen..
    lau x fokus,xde disiplin,she as mentor n gud [email protected] should take this responsibility to guide me..lambat atau cepat x penting..but alasan xberasas..juz becoz of she ZIANA ZAIN then she can juz kick me..something like dat..
    4 me even i did wrong,at least give me chance..but nothing..da brlatih tok perform,tetiba disingkirkn…
    then ckp kat smua thalia xbersedia..
    who am i to say dat i’m in right side?

    for all yg support me,thnks so much..n thnks also also for those yg menunding jari…..:)

    0
    0
    • pelangi indah says:

      hmm..xtau la y mane betul. hanya mereka2 je y tau cite sebenar. tp aku kesian dekat family thalia. mesti drng malu n sedih kan bile drng support thalia 100% tp lain y jadi.

      0
      0
      • adeknowray says:

        “mmg zz suppose to guide u but u as a portege must show ur passion n desire,cik adik oi… ”

        thalia tu kena bersyukur sbb ramai yg dtg dgn harapan yg tinggi. rezeki thalia terpilih so buat la sungguh2 n yg terbaik. kalo dh terpilih tapi xready la, x focus la…tu sume alasan. thalia yg kena sungguh2 br la zz pun sungguh2 nk guide. awk yg xready, nk salahkan zz lak…. tak malu tul

        0
        0
    • paparazzi says:

      sebenarnya thalia kena mantapkan mental dan fizikal serta perlu matang dalam menangani semua masalah…banyak yang thalia lakukan yang kak ziana masih simpan…contohnya attitude, x fokus, dan perasan macam dah bertahun dalam industri…

      0
      0
  45. sian…neway budak mohd tu pun not bad la untuk orang yg baru ajer belatih dan terus nek pentas..

    0
    0
    • [email protected] says:

      btol..suara bleh thn la..cume dia tu cm kayu la sket..haha..masih tkejut kot..xdpt ssuaikn diri..next nyer performance ok la kot nant..

      0
      0
  46. miss emaTaylor says:

    mcm2 la..

    0
    0
  47. Zaza gabor says:

    Mase zz ambik thalia pn i heran sb suara thalia mcm ziana. Buat ape mentor nk ambik protege sama mcm dia. Elok zz ambik epol je suara mcm ct baru meriah ah ha ha ha

    0
    0
  48. Zaza gabor says:

    Mase zz ambik thalia pn i heran sb suara thalia mcm ziana. Buat ape mentor nk ambik protege sama mcm dia. Elok zz ambik epol je suara mcm ct kuzz baru meriah ah ha ha ha

    0
    0
  49. Bik Mamas d' tetes says:

    helo!!!

    Ziana Zain u jaga jaga… jangan nak mengedik-gedik Drama…. singkir orang konon u yang pilih pastu u kan Mentor dia sepatutnya ajar le yang mana patut….. setakat mohd tu…. ummmph takde ummph le

    pasti tercorot!!!!

    Bik Suka Dayang Rileks!! aje…. yang abg rambut ketak tu dok laga-laga dia dengan ziana pun dia rilekss… tak drama cakap yang betul

    …………………

    0
    0
    • [email protected] says:

      yg bertnding protege, bkn nye mentor..yg u over sgt suke dayang nape?? ptt nye sokong la protege..

      mohd mmg la xde ummph..sekurg2nye..xde la payah sgt nk mengajar cm si thalia tu yg di katakan “bermasalah” tu…..

      0
      0
      • NBS says:

        betullah…yang g sokong mentor tu nape?….

        0
        0
        • unknown says:

          stuju ngn [email protected], xstuju ngn bik…statement tah pape

          0
          0
  50. kiki says:

    klu pasal attitude…fokus ker sakit tekak ker or watever la… klu mentor mas idayu yang rupa xde tapi ada bakat pastu sakit tekak boleh buat, boleh fokus… xkan la org lain yg pakej lengkap xleh buat… klu protoge ngada2 sgt wat mcm mas idayu-siap ngan rotan ngan tali pinggang… (tp kang tercalar lak, masuk paper..mentor rotan xde belas kasihan) huhuhu…

    0
    0
  51. abg sayangg says:

    aku rasa zz pilih mohd pilihan yg salah………zz sepatutnya pilih APUL pilihan yg tepat bgi ganti talia…………..hidippppppppppp apul!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
    • [email protected] says:

      er….ni lawak ke btol ni??? ak conpius..pilih apul??
      telinge n mate ko ade prob ek??

      0
      0
  52. awekMAS says:

    AWATNYA THALIA TU…

    0
    0
  53. FeezMior says:

    tak pernah layan lagi mentor takat ni.. HAHA..

    0
    0
  54. kodi says:

    poyo la ziana,mcm nie nk jadi mentor..
    angkat kaki la>>>

    0
    0
  55. juli says:

    thalia..just syukur la sbb mgkn ada hikmahnya. menyanyi tu bkn satu perkara yang elok atau digalakkan. mgkn ALLAH S.W.T sayangkan anda sbb tu anda diberi ujian sebegini..alangkah eloknya ilmu penuh di dada dicurahkan ke jln yang lebeh elok. tiada guna klu kita merasa ralat tp berbangga la yang anda blm lagi terjatuh ke lembah penuh pancaroba yang bisa membuat kita alpa.

    0
    0
  56. BumbleBee says:

    group B x sekuat group A laa…apepun mus sempoi~

    0
    0
  57. agaga says:

    ziana tu xpenah jd mentor n thalia pon xpnh jd protege..kesimpulannye tv3 yg slah sbb amk ziana n ziana salah sbb amk thalia…xde sape yg btol..penonton yg btol..yeayyyy.mauahahah

    0
    0
  58. DiNdAkAnDa.. says:

    yup..sokong JULI sgt2..apa la sgt pandangan org ramai terhdp kita jika nak di bandingkan dgn pandangan Allah pd kita …malu pada Allah dan bimbgkan pandangan Allah pd kita lbh berbaloi2..selamat dunia akhirat….:)

    0
    0
  59. mia says:

    tulah guna mentor..tujuk ajur ku sifu…guru klu x pandai, dia x buang pelajar..bimbing betul2..

    0
    0
    • [email protected] says:

      mmg la kene tnjuk aja..tp mayb zz ade target die sndr..ape gne sifu sorg je smagt bgai nk rak mengajar..tp ank murid ala kadar je..x fokus, n emo je lbih..tu yg zz kate thalia x bersedia mental n fizikal..

      0
      0
  60. Ryta says:

    Dah penuh dengan drama swasta plak skrg program Mentor ni! Apa2pun aku layan je program nie….
    Yang aku tak suka abang rambut ketak2 tu…apasal suka sangat nak melaga2kan orang? Dah jadi macam program Terjah plak dah!! Patutnya abang rambut ketak tu ditukarkan dgn org lain…muak dah tengok muka dia!!
    :-(

    0
    0
    • akakrambutketak says:

      rancangan terjah dah kene band.. income xde, dia laga la orang kt mentor plak.. haha..

      0
      0
      • adeknowray says:

        klaka la bila abg rambut ketak ckp “yeah!”. mcm malu2 je nk sbt “yeah” hahaha…. Yeah!

        0
        0
        • [email protected] says:

          btol..mule2 cm ok je abg rmbut ketak tu ade..tp da lame2 rse cm nyemak la plak…
          ptot nye ckp ‘yeah’ kene la bsmgt.. tp yg rmbut ketak tu mcm syok sndri je…………….

          0
          0
  61. Budax Sot says:

    sapa protege baru ny..?

    x tgk mlm td..
    astro kna potong..
    antena pun bru pasang..

    0
    0
  62. bulan says:

    pelik tak macam mana zz leh dapat cari penganti thalia begitu cepat? tak sampai satu ari sebab mohd sempat berlatih 48 jam…. penat pikir ni…. nampak macam dirancang… dan klu thalia nye attitude yg problem nape tak pilih je finalis zz yg lain kenape mesti Mohd yg tetiba je tanpa ujibakat? pelik pelik siapa Mohd nie?

    0
    0
    • setuju coz setahu saya shortlist zz sumer perempuan. mmg pelik bila timbul mohd pulak…gegegee…

      0
      0
    • fieyt says:

      Mohd ialah finalist utk ujibakat Mas Idayu kat JB selain Shaq. Produksi Mentor yg suggest Ziana Zain utk amik Mohd sebab dorang nampak potensi kat Mohd.

      0
      0
      • [email protected] says:

        ak rase zz da pnt nk aja pompuan lg kot.. manyak songeh n telalu murah air mata.. tu yg die amek laki jd protege br…

        0
        0
  63. amsham says:

    ade org kate Mohd ni sedara zz…wallahualam..

    0
    0
  64. mEk gOsIp says:

    ish3….ciannye….urrmm…..xde rezki kOt nk jadi penyanyi…len kali ley cube..terozkan usaha,,,chayOk!!

    0
    0
  65. mulut AKU says:

    aku sokong ZZ buang si Thalia tu…. Thalia tu blom sedia lagi mental n fizikal dier nak jd peserta mentor…. bru jer buat latihan, sakit tekak la….main2 la… tak nak praktik mentor cakap la…. sekadar nak glamer le tuh… thalia ingat Mentor ni cam AF ke? men kesian2??? n peluang??? ZZ tu serious kalo nak ajar org…dier pun taknak kredibialiti dier yg UP! tu jatuh sbb ada protege’ cam Thalia tu………… TAPI…. SORA MOHD FLAT LA…… TANGKAP MUAT JER KER…….

    0
    0
  66. Leo says:

    xpatot dia kene tandang, sbb nape awal2 ziana pilih thalia,
    dlm jurnal mentor td, ziana ckp thalia x bersedia utk jd penyanyi, family thalia mcm marah n x puas hati..
    mmg memmalukan mereke…
    sepatot nye walau ape pun, ziana kene take risiko n berusaha bg protege dia improve kalau de pape masalah, bukannye terus tendang.. kalau si thalia pun rela xpe jugak.. ini tak…

    0
    0
    • [email protected] says:

      zz pilih thalia mayb sbb die da best dlm 5 org finalist zz…tp stelah di ambik jg protege, hampeh rupenye sbb attitude die.. mmg la die bbakat..penat jugak nk ngaja org yg asyik x fokus, byk nangis walopon bebakat..
      protege br zz pon bkn dr top 5 yg dtg uji bakat zz..
      scare x lnsung, itu mnggambrkn top 5 zz x ckup bkualiti or x kene ngn khndak zz..

      0
      0
  67. guane pulok says:

    aku tak minat pun dgn ziana,,,garang mcm singa….

    0
    0
  68. guane pulok says:

    madah berhelah ziana zain aje tue,,cian budak thalia tu..

    0
    0
  69. lala says:

    kn thalia 2 ade prob ngn fmily ..mak die xrestu die kn … n den die xlh fokus …. pas2 die gduh ngn protge len smapai producer mentor trun padang …dlm journal mentor ade bgtau ..die mrh owg mcm xphm mslh die …pas2 protge len ckp la …owg len pun ade mslh gak …. apeeee…daaaa …… so zz have rite 2 nk gugur kn thalia

    0
    0
    • Iluna says:

      yah..dlm journal ada tayang..sambil nagis2 bagai lagi..aii…mcm ni nak jadi artis..besok keluar tada job..merempat kat kelab malam jadi belly dancer..thalia ini menunjukkan Allah nak ko menyanyi utuk hobi sja.balik lah keja gov.bersama menjayakan wawasan 2020.dah tinggal berapa tahun lagi ni..kalu tak nak keja tue..bagi kat aku..aku ni pengangguran ni!

      0
      0
      • pelangi indah says:

        betol 2 IIuna. klu die xnak keje 2 bg je kat kite kan. kurang peratusan pengangguran kat M’sia ni. orng lain punye la berebut nak dpt keje gomen tau termasuk la aku.hehehe..

        0
        0
    • nyonyot says:

      thalia is sucks…. epol is better… keh keh keh

      0
      0
    • unknown says:

      mngada je lbh tu. . .

      0
      0
  70. guane pulok says:

    ala pttnya benda ni semua blh setle,,kan blh bg peluang teraKHIR,,,msti malu thalia tu,,,,silap silap sampai mati dia dendam dgn zz……..

    0
    0
  71. Suke aku la says:

    Kau tanye je Ziana Zain abik cite

    0
    0
  72. Hamba Allah says:

    sabar je la tahlia…Allah akan membalasnya..Allah maha adil kepada hambanya…hari ni dia yang merasakan dirinya diva membuat kau mcm tu..suatu hari nanti ada org akan membalasnya..

    0
    0
    • [email protected] says:

      hmm..mungkin zz lg da lame bersabar ngn prangai si thalia tu… pnt zz mengajar je..mgkin ini lah balasan buat thalia kerana mengsia2 usaha n smagat zz… n mungkin ade hikmah thalia di gugurkn sbb mak die pon x restu die dlm mentor.. ade prob ngn famili lg..

      0
      0
  73. aakoo says:

    tengok.. bukan senang nak nak puaskan ati sumer org.. yang ni kat xpe.. yang tu kate tak boleh..

    0
    0
  74. zai.. says:

    kesian….

    0
    0
  75. zai.. says:

    ada hikmah disebaliknya…

    0
    0
  76. Tabuan says:

    AKU TENGOK ZIANA ZAIN NYA BOBAL MCM MAKCIK2 BEREK aah…
    LAIN KALI KASI DIA BERLAKON WATAK MAKCIK2 KPO PUN SAJAK ler… :(

    0
    0
    • [email protected] says:

      haha..watak zz dalam filem magika kn jd nenek kebayan..ssuai la tu..

      0
      0
  77. yang suke perhati says:

    ala..kalau sedap berjaya jugak akhirnya..xpayah mentor2 ni..sendiri bole berusaha..ye dak?kalu ajar xleh nk follow watpe..penat cikgu jew..ape pon kite jadi dlm dunia ni when it comes to client or fans or customer..mane bole bg alasan..x professional beb..masalh simpan sendiri..pandai2 manage..jgn asyik tunding jari kt orng tu orng ni..mesti ade sebab die tendang..zz bkn orng baru dlm industri..

    0
    0
  78. sisZZ says:

    lain kali, pakai mcm zz, yg menjolok mate,, barulah die sayang..
    ape sgtla kesalahan tu wahai ziana zain sampai jatuhkn maruah org.. haha

    0
    0
  79. Miss_hujaN says:

    Layan jerk..hehehe

    0
    0
  80. juli says:

    aku tak tau la apa yg smpai menjatuhkan maruah tu? ko pakai seksi2, nganga luas2, menjerit sane sini, org tgk t’gedeik2 ats stage tu..takde plak jatuh maruah yer? abang2 sia thalia tu pn satu. “mane nk ltk maruah bang?”
    ek eleh…klu ko btl sgt sygkan adik ko tu..nsht la skit. jgn jd penyanyi. pdhal sume nk tmpang glamer. yg haram, sume sokong, yang halal? korang wat2 x kisah plak.

    0
    0
  81. elsa says:

    emm..yer la ek..saya pun x fhm ,tapi ari tu x kenl pun sape thalia tu..x sempat nk tengok dia nyyi fist tu …he…mybe x de rezeki ..x yah la nk di frustkn sangat k..byk lagi benda kat luar sane …yg lebih berfaedah ,bagi saya la g u all saya x tau…

    0
    0
  82. pet says:

    Satu demi satu kejutan berlaku dalam program realiti, Mentor kali ini. Pada konsert pengenalan dahulu, Mas Idayu secara tiba-tiba menghentikan persembahan protegenya, Shaq kerana tidak berpuas hati dengan kualiti vokal yang ditampilkan. Semalam, Ziana Zain pula mencipta kejutan apabila dia menggugurkan protegenya, Thalia kerana didakwa kurang persediaan mental dan fizikal serta tidak fokus.

    Penyingkiran Thalia diumumkan oleh Ziana sebaik sahaja konsert minggu pertama Kumpulan B bermula malam kelmarin. Tempat Thalia kini digantikan oleh Mohd Izwan Mohd Nor, 22, yang sebelum ini menghadiri ujibakat Mentor 4 sebagai protege Mas Idayu.

    Mengulas tentang tindakannya menyingkirkan Thalia, Ziana yang ditemui selepas konsert menjelaskan bukan mudah untuknya mengambil keputusan itu, memandangkan ia dilakukan pada saat-saat akhir, iaitu 48 jam sebelum konsert minggu pertama bermula.

    “Keputusan untuk menggugurkan Thalia bukanlah satu perkara mudah untuk saya lakukan, tetapi kalau dia tidak boleh bagi komitmen yang saya harapkan, saya perlu buat keputusan. Memang Thalia mempunyai pakej untuk bergelar seorang penyanyi, tetapi dia tidak bersedia secara fizikal dan mental. Malah, tahap kesihatannya juga tidak mengizinkan. Thalia sering sakit-sakit dan ini menjejaskan penglibatannya dalam Mentor. Saya tak nak dia mencacatkan persembahan,” jelas Ziana.

    Ditanya adakah Thalia menyuarakan hasrat untuk mengundurkan diri, Ziana menafikan perkara tersebut.

    “Thalia tidak menarik diri. Sebaliknya ini adalah keputusan saya setelah berbincang dengan pihak produksi dan Thalia sendiri. Memang dia terkejut dengan keputusan ini tetapi bagi saya, Thalia memerlukan lebih masa untuk bersedia masuk ke bidang ini. Apa yang kita lihat di televisyen tidak sama dengan realiti sebenarnya. Bukan mudah untuk bergelar penyanyi. Bagi saya, Thalia tidak nampak matlamat saya. Saya sudah bagi dia masa selama sebulan, tetapi dia masih tidak dapat buat,” tambah Ziana lagi.

    Walaupun Ziana mempunyai alasan kukuh untuk menyingkirkan Thalia, namun timbul persoalan lain daripada tindakannya itu. Tindakannya menyingkirkan Thalia dilihat seolah-olah dia menyerah kalah kerana tidak dapat membimbing protege yang tidak bersedia.

    “Saya bukan menyerah kalah apabila singkirkan Thalia. Tetapi saya mahu lakukan yang terbaik. Sebab itu saya buat keputusan untuk tukar protege. Sebenarnya bukan mudah untuk bergelar mentor ini. Tanggungjawabnya berat. Sebab itu saya mengambil masa dua tahun untuk mempertimbangkan tawaran daripada TV3. Setiap perkara yang dilakukan oleh protege turut memberi impak kepada mentor. Saya tidak mahu seorang protege yang boleh menjejaskan kredibiliti saya,” luah Ziana berterus terang.

    Beralih kepada pemilihan Mohd pula, Ziana memberitahu dia memilih Mohd kerana pelajar Kolej Komuniti Pasir Gudang ini mempunyai vokal dan gaya persembahan pentas yang baik.

    “Setakat ini saya berpuas hati dengan komitmen yang Mohd berikan. Saya juga puas hati dengan persembahan dia malam ini walaupun berlatih pada saat-saat akhir. Pemilihan Mohd bukan dilakukan secara tangkap muat. Memang dia tidak berjaya menjadi protege Mas Idayu, tetapi dia adalah peserta Top 5. Saya rasa Mohd boleh menjayakan Mentor ini,” ujar Ziana.

    Bukan drama
    Sementara itu, Penerbit Eksekutif dan Pengarah Mentor, Mohd Sufian Isa berkata, apa yang berlaku di dalam Mentor musim keempat ini bukanlah sesuatu yang dirancang sama sekali.

    “Ini bukan drama yang sengaja direka-reka untuk mensensasikan Mentor. Semua yang berlaku adalah secara kebetulan. Insiden Mas Idayu menghentikan nyanyian Shaq dahulu tidak dirancang, begitu juga dengan kes Ziana ini.

    “Tidak mungkin perkara ini dirancang lebih awal memandangkan dia melibatkan maruah seseorang. Segala yang berlaku bukanlah gimik kosong. Setiap yang berlaku ada sebabnya. Tentang tindakan yang dibuat oleh Ziana, kami menghormati keputusannya itu.

    “Sebagai seorang Mentor dia memang boleh berbuat begitu selagi pertandingan tidak bermula. Sebelum ini, kami sudah memanggil Thalia dan duduk berbincang tentang perkara ini sedalam-dalamnya. Jalan terbaik untuk menyelesaikan masalah ini hanya dengan menukar protege,” ulas Sufian.

    Konsert minggu pertama Kumpulan B malam tadi menyaksikan protege Mus, Ayim mendahului protege-protege lain apabila dia mendapat undian keseluruhan sebanyak 38 markah. Protege Dayang, Adi menduduki tempat kedua dengan 32 markah dan protege baru Ziana Zain, Mohd, hanya mendapat 30 markah.

    Persembahan malam tadi dimulakan dengan persembahan solo daripada Mohd yang menyampaikan lagu “Sampai Syurga”. Kemunculan pertama Mohd berjaya memukau penonton yang hadir di Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam kerana lontaran vokalnya yang mantap. Persembahan duet bersama mentornya Ziana Zain juga tidak menghampakan dan mendapat tepukan gemuruh.

    Protege Mus, Ayim yang menjadi juara untuk konsert pertama Kumpulan B ini juga memberi saingan hebat. Ayim mendendangkan lagu yang dipopularkan oleh Air Suppy berjudul “Making Love Out of Nothing At All” untuk persembahan solonya. Untuk duet bersama Mus pula, mereka membawakan medley lagu “Dari Kacamata” dan “Dalam Kembara”.

    Tidak ketinggalan protege Dayang Nurfaizah, Adi yang membawakan lagu dendangan Aizat, “Lagu Kita” secara solo. Walaupun Adi mempunyai suara yang baik tetapi dia dilihat terikut-ikut dengan gaya persembahan Dayang. Perkara ini sedikit sebanyak menjejaskan persembahannya. Bagaimanapun, persembahan duet bersama Dayang dalam medley lagu “Meri Jaan” dan “Nakal” cukup menghiburkan walaupun sesekali Adi kedengaran hilang tempo.

    0
    0
  83. classicguys says:

    bagos lah
    kite kene kurangkan seminemum mungkin golongan yg suke main& & nak kejar glmor je
    kesannye bakal jd barah pd industri sbb x dpt ke mane2
    syok sendiri je
    bg laluan pd yg lebih bersungguh2

    0
    0
  84. nur says:

    bkn ke mak dia xkasi dia nyanyi ke?dia kol pon mak dia xnk ckp….pastu ziana suh dia ckp elok2 dgn her mum…mayb salah 1 sbb…..dia tpksa tarik diri…then dorg cover dgn cite ziana gugurkan dia…..

    0
    0
  85. asidin says:

    aku rasa apa yg berlaku bukan satu gimik, baca metro hari ni. thalia teruskan usaha, jadikan pengajaran atas apa yg telah berlaku. perbaiki kelemahan diri dan berkat kesungguhan pasti capai kejayaan. setiap kejadian adalah ketentuanNYA dan ada hikmah disebaliknya

    0
    0
  86. YubinWG says:

    byk sgt kontroversi mentor 4 nih..
    penim2…
    mentor 3 lg best..^^

    0
    0
  87. fusemoney says:

    terlalu ramai sangat artis program realiti kat Malaysia skang ni..

    0
    0
  88. abg sayangg says:

    Apa pun abg tetap sokng epol…….epol lbih baik dari ziana zain………epol bnyak kelebihan dri sgi suara……dia boleh buat suara Siti,Ziana zain,dan ramai lgiiiiii……………Buat suara katak pangil hujan pun boleh………….abg sokong epol……………majulah sukan utuk negaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…………….

    0
    0
    • [email protected] says:

      ko sokong apul?? ni kaum krabat apul ke?? haha..
      er.. ade masalah tlinge ek??

      0
      0
  89. Izat says:

    af dgn mentor thn ni bosan x mcm tahun lps..

    so tak kisah sgt pun..

    sian..

    0
    0
  90. laracroft says:

    Bila rancangan mentor ni keudara? TV berapa? Jam berapa? Sejak bila dah bersiaran?

    0
    0
    • Roma Irama says:

      Cayalah laracroft..teruskan misi menumpaskan penjahat..tak yah tgk tv..hahaha

      Ape pun buat kata Dato’ Dr Fadhilah Kamsah..org reject kita bukan bermaksud kita tak baik, tapi mungkin Tuhan nak tunjukkan kita jalan yg tarbaik..so cari lah peluang lain ye cik thalia..

      0
      0
  91. dewa says:

    aku sokong sangat laa talia atau mana2 sume artis wanita kat malaysia ni berhenti menyanyi..dah2 dah berdosa…+ lagi pakai seksi2…

    ..aku ada tgk komen2 dari keluarga jantan talia.(dalam melodi).sekor2 aku nampak macam taiko2+muka tak siap jer…ada sorang jantan tu siap pakai rantai emas lg…kalau tengok dari keadan keluarga dia tu..aku serkap jarang..bahawa talia ni tadak disiplin..

    0
    0
  92. jojo.. says:

    dr sumber aku dpt tau yg die nih suka kuar dating ngan bf die….balik 2 – 3 pagi..langsng x berdsplin…bkan mudah nk masuk industri dan berjaya

    0
    0
  93. NBS says:

    Apa2 pun kita tgk je dulu mentor4 ni smpi abis..jgn terlalu membuat spekulasi..nanti x pasal2 dah buat dosa…

    0
    0
  94. NBS says:

    Semoga Mohd dan ZZ berjaya..bergelar juara atau tidak bukan ukurannya..yang penting Mohd ada bakat….

    0
    0
  95. sailormoon says:

    mmg elok pun zz buang thalia….aku knl minah ni….
    kat gomen pun byk prob…yg aku dgr zz nmpk die bwak laki msk blik otel…ms kt gomen pun byk kes buruk die…harap thalia jdkan pengajaran dlm hdp die tuk berubah…

    0
    0
  96. nk jugak tau says:

    yeke weii…xsgke aku…mmg btol2 berani gile minah nie…da tau masuk progrm realiti pun wat hal lg…aku tgk minah ne pun da tau jenis yg current shock dtg dri ulu mane la agknye…kje gomen tu…bkn snang nk dpt…pas2 xleh gune akal ke??sia2 je..pasni mmg black list la nme die kat gomen…mmg susah pasni nk dpt gomen mne2..pk la bebaek minah thalia…aku xrespect org pmpuan yg skap cmnie..malu kan kaum je…aduss..

    0
    0
  97. paparazzi says:

    buat thalia,sepatutnya persediaan mental dan fizikal selain perlu matang dlm menagani setiap masalah perlu ada dalam diri.sebagai org yg dekat dgn apa yg berlaku ni,saya x menyalahkan zz coz semua berpunca dgn kecualian kamu x der attitude, x fokus, mentel, perasan diva n susah nak dengar pendapat org..byk lagi kesan serta perangai ko yg zz simpan dan x dedahkan kpd org ramai tau…bersyukur tau…go zz n mohd….

    0
    0
  98. wakanabeb says:

    henti-hentikanlah mengutuk org lain…manusia x ada yg sempurna. buat dosa kering je…seseorang itu berhak menetukan apa yg trbaik buat dirinya dan org lain x boleh terus mencela..mgkin apa yg berlaku ada hikmahnya dan jadikan ia sbg pengajaran…thalia diharapkan brsabar dan kuatkan semangat..

    0
    0
  99. busy body says:

    x yah ambik tahu…sonang citer( x la menambahkan dosa,x gitu kawan2 semua)…….

    0
    0
  100. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

    0
    0
  101. Awesome post, hey I found this post while googling for lyrics. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.

    0
    0
  102. You’ll find some intriguing points in time therein clause but I do not know if I see all of them heart to eye . There may be some validness but I’ll take hold judgment until I seem into it further. Beneficial post , thanks and we want much more! Added to FeedBurner in addition.

    0
    0
  103. Its useful information.

    0
    0
  104. cutess says:

    weyh..org da x pakai r lg mentar ziana zain..ley mampos r komer…koje nyer komen jer..hidop kak ziana

    0
    0
  105. An attention-grabbing discussion is price comment. I think that you need to write more on this topic, it won’t be a taboo subject however generally persons are not sufficient to speak on such topics. To the next. Cheers

    0
    0