Written by AbangNara | September 30th, 2011

Abang Nara selalu tertanya-tanya mengapa wanita seringkali menangis di hari pernikahan mereka. Contoh terbaru ialah Memey Suhaiza. Adakah kerana terharu akhirnya bergelar seorang isteri?

memey menangis

Kepada wanita yang sedang membaca entri ini, sila beri pendapat anda. Gambar ehsan Annas Easkey.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

222 responses to Kenapa Wanita Sering Menangis Di Hari Pernikahan Mereka?

  1. MH says:

    maybe sebab dari single jadi double. dari simple jadi trouble kot.haha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 293 Thumb down 7
    • me says:

      hahahahaa…..comel je ayat….single jd double…simple jd trouble…hmmm….yelah sbb kite slama ni dibesarkan oleh mak n abah selama 27thn kite hidup….taat patuh kite pd mak abah je..n pas nikah beralih tgn pd suami plak….sedihlah….semoga lepas nikah kite x diabaikan….n kite pon x mengabaikan mak abah kite….walaupun lepas nikah taat kite hanye pd suami….amin

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 261 Thumb down 1
      • sha says:

        oh..nangis..menagis kegembiraan kerana merampas suami orang.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 373 Thumb down 34
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 75 Thumb down 292
        • kak nara says:

          dlm rmai2 pengomen kt bn ni, si minah jambu 24jam ngadap komp ni plg bangang pnye komen..tuan 2 mcm 2 jgk la ye..mmg dr dlu smpai skrg.komen mmg xlh blah..bangang..opppssss…bn btl x kak nara ckp ni?????

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 243 Thumb down 10
        • mamat tak jambu takdelah mengadap komputer 24 jam, gile ape, bile mase nak mkn, solat, kerja dll.. says:

          ade je member laki aku kawin tapi die yg nangis, bile bini die tanye, die ckp die nangis sbb takut tak dpt didik anak bini dgn baik..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 495 Thumb down 3
        • alia says:

          Minah jambu adalah pengomen yang paling benggong pernah saya jumpa……

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 176 Thumb down 6
        • hmnnn says:

          minah jambu sebenarnya…lelaki!!!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 127 Thumb down 3
        • pedulik ape aku says:

          eja prepare pon x btol minah jambu ni..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
      • PAPA nak bagi nasihat says:

        nak bagi contoh pengantin menangis, letak lah gambar pengantin lain jugak…bini bang nara ker..anak chef wan ker…sarah raisudin ker..ni takat gambar memey..apa pun papa doakan memey n norman bahagia…papa percaya Tuhan itu maha PENGASIH dan PENGAMPUN..dekatkan lah diri dengan DIA, kamu akan BAHAGIA SELAMANYA.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 142 Thumb down 9
        • saya suke mengomen says:

          jwpn dr memey : aq nangis sebab ad jgax la org bodoh yg nk kt aq yg bangang ney…. sepadan la kmi kn ??

          Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 4
        • Bebe says:

          Well… y is this even a post.. Lawak sgt ker kalau sorang wanita menangis gettin married!! Even man do cry during their wedding…. so vice versa ler….. ughh, cmon…… this is post is just soooo ******** ….. lalalalala … I think the right person 2 ask this question is ur wife… maybe ur wife cud explain this phenomenon better…Okay Nara!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 7
      • Last One says:

        naik bosan dah baca citer Memey…

        Next???

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
    • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

      Ahh~ sajer arr ngko Nara. Udah-udah la tu memberi modal untuk kami ngata akan si Memey. Cukup laa dosa kami ngumpat Memey dulu. Orang tu dah selamat kawen, ngko (Nara) masih lagi nak kami umpatkan dia.

      APA KES!?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 158 Thumb down 23
      • HoNeY bEe says:

        TAK NAK SENTUH PASAL GAJI TAK NEK2 LG KER…?

        ADUHAIII…hehehe…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 2
        • Selitone Cold says:

          Hahaha… boss kata bulan ni up gaji. Sebab bleh jadi pekerja super. Time kerja ada masa lagi nak baca blog. 2 plus 1. Thehehe.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

          Hahaha… Boss kata ini tahun jangan ada risau. Sale naik, target naik kalu… hujung tahun dapat 3 bulan punya bonus. Saya happy, boss happy.. semua happy..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jenggg says:

        Memey and norman ade bayar abang nara utk selalu update story pasal dorg ke? Sampai org tuu dh habis nikah pun still nak cerita lagi, cee cerita pasal nabil & zira pulak or artis2 lain kee.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Karma itu hebat says:

      …sebab Memey rasa bersalah..merampas kot?

      Entah le…ingat balasan Tuhan, kita hidup bukan untuk seminggu dua. Jangan nanti makan diri sendiri. Pikirlah dua kali kalau anda kaki perampas.

      Tengok CT..apa dah jadi kawin Datuk Kay? Smpai sekarang belum dikurniakan anak.

      Karma itu berat!

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
    • geram gila says:

      ala senang ceghite, DAH FITRAH wanita yg muda tersentuh… :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 1
    • maya says:

      sbnarnya lepas akad nikah selesai, sememangnye suasana akan jd sebak,, bkn pengantin je..yg dtg pun mcm nk nangis je.. kita terasa kebesaranNya kerana menciptakan pasangan utk kita..dan segala halangan berjaya diharungi..kiranya pernikahan ni pengakhir menjadi bujang dan akan meramaikan lagi umat Nabi Muhammad

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 76 Thumb down 0
    • SEDIH dah dimiliki :D

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
    • Medley says:

      Or maybe just showie..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  2. yana says:

    sebab da berpisah ngan kluarga
    ye la,lepas kawin,syurga kat bawah tapak kaki suami plak..
    (pendapat saya je)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 3
    • PAPA nak bagi nasihat says:

      yana kalau dah berkahwin nanti, jagalah pertuturan dengan suami,, jangan sesekali menengking suami jika dia silap pun, kerana kita juga serupa, ada perasaan.. jika kita tidak menghargai si suami, jangan salahkan balasan Tuhan..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 1
      • yana says:

        baik papa..
        insyaallah,kalau saya da kawen,saya akan berusaha jadi isteri yang solehah..insyaallah..
        =)

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  3. pupel says:

    sedih ooo tang baca kertas ayah ibu tu. lagi kalau dah tak ada ayah mahu meraungggg. hehehe.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 1
    • swetie says:

      da 1 rasa yg menusuk d klbu cm owg yg da perasaan ja dpt rs… x kisah la dr kategory yg mn….

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • shasha says:

      pupel x sume tempat kne baca kertas ayah ibu yg awk maksudkn cz sy di selangor kawen xde kne baca tp ape2 pun lps dgr lafaz dr suami then g salam2 mak ayah masa tu sebak sgt sedangkan da dua tahun kawen tp bila engat balik saat tu air mata masih mengalir lg

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • SN says:

      Di Johor selalunya ada lafaz sakinah, yang dibaca oleh ibu n ayah pengantin perempuan, saat menyerahkan anak kepada seorang suami. Saat tu yang sedih…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 0
      • MM says:

        btol2..samelah..sy org johor jugak..time bace tu mmg hati sebak…mesti ngs.

        Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
        • yRa says:

          iyep…time ni memey tngah baca lafaz sakinah tu…mmg kat johor kne baca…emak yang baca dulu kmudian ank plak..mmg sdih ayat dia…sayu,,even i pn masa baca kne brenti2 sbb tahan sebak, air mata laju je jatuh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yRa says:

          time ni memey tgh baca lafaz sakinah tu..kt johor mmg kne baca,emak dulu kmudian anak (lepaskan tanggungjawab)
          mmg sdih part nie..org yg denga pun akn turut menangis…even i pn baca kne berenti2 coz tahan sebak..mmg sdih..sayu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • dak LILI says:

        ha ah..kat melaka pon..peh 2 pngantin pompuan plak tuju kat mak pak..oooo ms 2 mang amat2 sedih

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. black swan says:

    ni bukan “kenape wanita sering menangis” tp “kenape memey menangis di hari pernikahannya’? hahahahhaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 78 Thumb down 4
    • sememeh says:

      menangis la takott jadi macam kak abby..mase boyot kene tinggal…huhuhu

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  5. KittyMychero says:

    trharu dan sebak bile dgr lafaz ijab dan kabul kot….yelah, kan prnikahan 2 ibarat kita bina sbuah masjid… even sy blum lalui, sy agak2 cam 2 la ble tgk wnita mnangis ms hari prnikahan…hehe

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
    • miss says:

      saya pon sependapat mcm cik kitty..komen2 yg baik mcm ni lah yg membina..komen2 yg mengaibkan org & menjatuhkan maruah tu yg x suke…memey nangis sume org npk..org len nangis xde plak nk tnyer..dahsyat btul masyarakat skrg ni..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  6. nyna says:

    sy x nangis bg nara.. sy senyum bila kadi kata sah.. senyum gembira kerana hubungan halal.. bole pegang2..hahaha kalu tak pandang2 sajo.. senyum gembira akhirnya ada peneman.. ada suami, yg bole beri zuriat..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 0
  7. perantin yg meraung masa nikah says:

    sebb pasni terputus la hubungan antara ibu dan anak…(bukan putus terus pon..cume xleh la nk dok celah ketiak mak lagi) dan pape hal sume kena ikot ckp suami…..disebbkan itulah kami perempuan2 nih akan menangis…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 0
  8. Miss Empty says:

    klu memey nih dia sedih,happy n terharu coz dia bahagia diatas penderitaan org lain…tp bg wanita2 biasa mcm sy n yg diluar sana…perasaan sedih tuh bila terkenangkan kita bukan lagi di bawah tanggungjawab ibubapa kita…so walaupon x berpisah jauh pon(kdg2 ada yg still serumah) ngan parent kita tp perasaan tuh mcm berpisah jauh dr mereka:)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 8
    • contohi aku says:

      cukuplah lah tohmahan yang sudah. memang benar memey pernah melakukan kesilapan, tapi itu tidak bermakna anda sewenang-wenangnya melemparkan kata2 kesat. pernah kah anda memikirkan perasaan ibubapa memey yg tdk bersalah??sebaik mana anda mendidik anak, takdirnya bukan di tangan kita, jika memey sudah insaf atas perbuatannya dan bertaubat, anda juga harus.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 4
      • Kelaaaaas Kau Yah says:

        Tanyalah Ustaz
        Kata Nista Kutukan Maki Hamun
        Kepada Sesama Insan
        Tidak Terhapus Dosa
        Di Dunia dan Di Akhirat
        Melainkan Memohon Maaf Sesama Manusia
        Di Dunia Baru Terhapus Dosa Pada Insan
        Yg kita kutuk itu

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Miss Empty says:

        “tapi itu tidak bermakna anda sewenang-wenangnya melemparkan kata2 kesat”…
        eh tang mn yg kesatnyer ‘contohi aku’…
        jd confius plak tbe2…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  9. Amanda Hidayat says:

    sebab mereka teringat masa diorang kcik2 dulu sllu fkr siapa jodoh diorang…bila dah sah bergelar husband and wife perempuan nie terharu sbb persoalan masa diorang kck2 dulu dah terjawab,,,,pastu sebab die dah terlepas dari tanggungjawab parent die…..dan juga sebab syurga die bukan lagi kat bawah kaki ibu tpi kat bawah kaki suami……dan banyak sbb lagi……dan juga sebab die rasa akhirnya ada juga org yang sayang kat die sepenuh mati…………….selain dari parent…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  10. Niki says:

    Saya tak nangis pun
    So, tak tau kenapa. Saya pun curious jugak.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
    • sesape jerk says:

      sama..saya pon tak nangis..plan nak nangis..tapi tak keluar plak air mata..hehe

      btw,xdela plan nak nangis..cuma dah terfikir2 mesti akan nangis kot sebab salu nampak orang nangis..padahal bisa jek rasa..senyum lebar lagi ada..hehe

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
      • ana dahlia says:

        saya pun tak nangis. Masih ingat saya try nak nangis sbb selalu pmpuan nangis masa nikah. hmmm….skrg ikatan saya dah terlerai pun….pun tak nangis sedeh…nangis syukur plak!

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
        • KAU ADA?? says:

          SEBAB TU KO TAK NANGES. BUKAN JODOH KO. FEEL TU X SAMPAI. YG LAIN X NAGES TU JAGA2 LA…. WARGH WARGH WARGH

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. jay says:

    dah bca maksud “aku terima nikahnya..” ?mst la nagis

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  12. perantin yg meraung masa nikah says:

    sebb pasni terputus la hubungan antara ibu dan anak…(bukan putus terus pon..cume xleh la nk dok celah ketiak mak lagi) dan pape hal sume kena ikot ckp suami…..disebbkan itulah kami perempuan2 nih akan menangis…..yang maknyah atas nih nagis sebb pasni dia pon akan mengikut jejak langkah bokeh bini norman nih….sabau2 jela menghadapi dugaan ye puan memek….ORG BUAT BAIK DI BALAS BAIK…ORG BUAT JAHAT DI BALAS…………..(fill in the blank lagi)

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  13. kundang says:

    sebab lepas ni kena ikut cakap suami.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  14. wawa says:

    si memey ni sedih pasal nak tak nak dia kena kahwin gak ngan si norman. tak boleh pilih yang lain, pasal jantan lain dah taknak kat dia ni. dah kena tebuk tupai.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 7
  15. ~i~ says:

    i nangis sbb.. takut tak bahagia,, dan di abaikan suami..tak dapat kasih syg mcm mane parents bagi..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 5
  16. katakkering says:

    1. mungkin pasal hati perempuan yang lembut dan mudah tersentuh.

    2. di Johor bawah Program Sakinah. Pengantin perlu membaca serahan t/jwb suami isteri dan ibu bapa.. Masa baca artikel yg di beri tok kadi, air mata pasti akan keluar.. masa itulah kita sedar betapa besar t/jwb pasangan suami isteri t’hdp kedua ibu bapa,saudara mara,anak dan allah swt..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
    • sukesukesaje says:

      btol dgn bacaan taklik tue mm akn t’sntuh aty xkira lelaki @ perempuan spe dok johor mst taw,,,tgjwb da dlpskn pd si suami manakala isteri perlu taati suami

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
      • marishadania says:

        erk tak jugak. aku kawen kat JB. imam mahat tak buat bacaan serahan parents pada anak. hanya bacaan tggungjwab suami isteri shj.

        tak semua pengantin kat Johor baca yer.. ramai jugak yg tak baca serahan parents pada anak. bergantung pada imam yang nikahkan.

        *sekadar info*

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • Hanfon aku kaler pink says:

      Mase aku jadi pengapit kawan aku kawen, aku yang menangis bila dorang duk bace serahan t/jwb tu. Pengantin rileks je pon… Hahaha…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. nurul says:

    BG SY YG BKAL NK MNDIRIKAN RMAH TGGA X LMA LG NI NAGIS SBB AKHIRNYA HUBUNGAN YG DH LMA TERJALIN MNJD IKATAN SAH DAN RASA BAHAGIA DAPAT BERSAMA NGN ORG YG PLING KITA CINTAI DAN SYGI DAB\N SEDIH LA LPAS NI BKN TGUNGJWB MAK AYAH LG…..DH X BOLE NK MINX WET KT MAK AYAH CM SELALU AGAGAGAGAGAG……HEHEHHEHE

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  18. katakkering says:

    di Johor bawah Program Sakinah. Pengantin perlu membaca serahan t/jwb suami isteri dan ibu bapa.. Masa baca artikel yg di beri tok kadi, air mata pasti akan keluar.. masa itulah kita sedar betapa besar t/jwb pasangan suami isteri t’hdp kedua ibu bapa,saudara mara,anak dan allah swt..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  19. wanita menangis masa pernikahan banyak sebab…sifat sensitif wanita tu sdr yg menghadirkan kesedihan krn sesuatu perkara yg berlaku dlm hidup mereka samaada perkara yg menggembirakan atau pun yg menyedihkan…itulah fitrah wanita…hatinya senipis kulit bawang…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  20. caca says:

    MEMEY NI NANGIS UNTUK TUTUP KRITIK ORANG… BUKAN SEBAB TAK LAGI DJAGA IBU BAPA… NANGIS UNTUK MERAIH SIMPATI…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 18 Thumb down 14
  21. dayana says:

    this question is rubbish dear nara.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 2
  22. jambu says:

    SEBAB MEMEY NANES ~~

    SEBAB DIA TAKUT LAKI DIA KNE TANGKAP KHALWAT LAGI.

    SORRY TO SAY, BUT HAHAHAHAHAHAHAAH!!!!!~~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 6
  23. aku diam says:

    SEBAB TAKUT PECAH ‘DARA’..

    OPSS… ADE DARA LG KE KO MEMEK???

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 12
  24. ahkak gile glam says:

    ntah apa punye soalan la abg nara ni..da kekeringan idea ker? sy tau maksud tersirat abg nara guna gbr memey? sbb nk kena kutuk habisan2..sudah2 la tu..Allah maha mengetahui akan niat seseorg itu….ermmmm

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 6
    • ahkak puaka says:

      SOKONG CKP A.G.G KT ATAS NI.

      NARA SAJE JE LTK GMBR MEMEY UTK DIJADIKN BAHAN KUTUKAN KT CNI.. X HBS2 NK KUTUK SI MEMEY NI..

      DIA NAGIS SBB DIA MENANG. MENANG PSL HAL KHALWAT TU.

      BEST.WOMEN.WIN. SO MEMEY IS THE BEST!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 16
  25. swetie says:

    xtw knp blh sdh… i dl pun sebak ms hsbnd i lfz…. than sdar x sdar dh ngs…. ada 1 rs yg trbt d klbu mnyusukkk jew….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  26. iris says:

    sememeh nangis sebab berjaya dengan hasil rampasan nye…kalau norman x nak kawin dgn dia, mau je dia bunuh diri….lalalalalala

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 6
  27. PN .TIE says:

    cm saye..sy nangis sbb akhirnye Allah temukan jodoh utk sy, kemudian sy mohon kemaafan pd ibu supaya ampunkan segala silap sy ketika sy di bwh tanggungannya…kerana kini tanggungjawab sy akan beralih kepada suami….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  28. tak paham says:

    saya x nangis pon waktu diijabkabulkan.rasa happy.sebab after kawin pon saya duduk dengan parents.so xde la lain sangat.i love u husband mak and ayah!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  29. ape dia says:

    nape abg nara selalu buat gosip yg buat org tambah2 dosa.. ckp jer nk suruh kutuk memey lg, kn senang citer..
    org yg tk suka makin benci.. yg suka pn jd benci.. sudah2 lh mengata org.. ingt nara satu hari nnti Allah kasi ko dugaan yg lg hebat baru ko tau… gambar memey yg nangis pn boleh buat tanggapan negetif bila org asyik kutuk dia..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 8
    • Kelaaaaas Kau Yah says:

      ABANG NARA NAK NAIKKAN RATING BEAUTIFULNARA DIA SEBAB TU DIA SUKA PROVOTE ORG LAIN SURUH KUTUK DAN NGUMPAT DAN BUAT DOSA KERING

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO says:

      NTAH. SUKATI DIA LA KAN NAK NANGES. ABG NARA KECOH. APSAL TAK LETAK JE GAMBA NORANIZA IDRIS KAWEN?? ABD NARA NI DASAR HIDOP ATAS KEAIBAN ORANG LAIN. KITE YANG BACA NI TUMPANG DOSA SIKIT. DIA TU WALLAHUALAM. CUBE ABG TGK CITER CUN SKET. ABG NI TAK UBAH MACAM SI CANDY. SY NAK BAGI UCAPAN SEBIJIK YANG MACAM LUNA LATISYA CAKAP TU TAPI TAK INGAT. BOO ABG NARA!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. bery says:

    tak abess2 ngan gambo memey ni…saje nk bg org kutuk ek..adoiii

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
  31. Siti Fatimah says:

    problem ke kalu menangis pun?

    kejap je nangis tu. lepas tu gediks balik. hohoho

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 5
  32. Cinta Hati says:

    Mengapa wanita menanggis spertimana masa sy kahwin dulu adalah di sebab kan kita sebagai seorang isteri bukan senang untuk memikul tanggungjawab dalam berumah tangga kerana ape yang kita buat akn mendatangkn kebaikan @ keburukan kepada kita,suami.dan keluarga.Pada masa tu juga kita akan secara automatik akan berfikir adakah aku mampu untuk menjadi seorang isteri yang solehah……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. emy says:

    nak tanya boleh x bang nara? wife abg nara x nangis ker masa pas nikah?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
    • sang kancil says:

      gaya abg nara tanya tu, cm pelik je kan.. bukan pempuan je la yg nangis, ada jugak lelaki yg nangis pas akad.. tue soal hati msng2.. xperlu la bt kontroversi.. dh xpasal2 yg lain2 pon assumption yg bukan2.. bt dosa je

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  34. Diana says:

    Tak tgk tangisan Abby lg.. dibandingkan air mata dia nih..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 3
  35. kikilala says:

    hanya wanita yang faham hati wanita kan….menangis sbb ada satu perasaan dalam hati yang susah nak dijelaskan…bermulanya fasa baru dalam kehidupan..tak sama perasaan mcm masa single…hidup dengan suami yang sah…..perasaan tu nikmat yang tuhan berikan….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  36. mamamia says:

    memek nangis sebab dia gatal cum gedixxx!!

    Atau mungkin dia baru sedar yang dia ni dah merampas norman hakim dari abby.. baru dia sedar mahligai yang dia bina dari keruntuhan rumahtangga org lain…
    hohooo!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 4
  37. katak itam says:

    Aku rasa memey nangis mesti dia ingat kontrobelesi yang dia dapat. yela, dia antara yg paling hot kontroversi dalam bidang seni. wihihihi semoga berbahagia memey ;)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  38. berkata2 says:

    kebanyakkan wanita ada perasan mcm ni..sebak setelah bergelar isteri yg sah kepada sang suami.hubungan menjadi halal..dan tanggungjawab menjadi semakin besar.(mungkin memey gitu jugak lah koootttt)..ssh nak selam hati org ni.lg2 memey..muka nampak keras n kalis maki ni..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  39. KakLimahMataHitam says:

    ko dah tanye bini ko ke belum nara pasal topik yg ko dok tanye org ni? ke ko lupe ko dah ada bini? hampeh la ko ni nara!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
  40. xera says:

    abg nara ni xpayah la nak tayang2 muka dieorg ni..da naik muak nak tengok…berlakon je menagis 2…hahahahhaha…ape la ko memek….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  41. lala says:

    kat johor ade program keluarga sakinah.. ibu, bapa, & pengantin perempuan kene bace teks yg disediakan.. & teks tu sgt² menyentuh hati.. ;)

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  42. Cik Rini says:

    saya dah kahwin.tanpa pro kepada mana2 pihak..ianya adalah satu perasaan yg sgt tulus dan jujur di mana mata , telinga dan perasaan kite bersatu lantas mengalirlah air mata..mata kerana memandang wajah gembira dan terharu ibu dan ayah, telinga kerana mendengar kata2 tok kadi,suami atau sekeliling..hati dan perasaan kerana sayang ,sedih,gembira..semuanya bile bercantum, akan menghasilkan air mata..bukan sbb tak suka..tp sbb terasa diri sudah masuk alam yang baru dan mendapt tgjwb baru..lebih2 lg bile tgk ibu, ayah keluarga..ianya semulajadi..anugerah Tuhan buat insan bernama wanita dan isteri.hanya kami yg memahami nya..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  43. jejari kontot sedang says:

    dkt blah johor mmg berjela2 bce…tp sume 2 bg kesedaran…mmg otomatik pmpn akn bsdih

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  44. ana jambu says:

    sedih la..sbb dpt laki bkn TERUNA ;P

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  45. Holahu says:

    Mcm I dulu bc teks mohon kebenaran wali untuk nikah mmg shadu…
    part minta kebenaran nikah tuh mmg menyedihkan,
    means segala apa yg selama ini ditanggung oleh ibubapa akan di galas oleh suami.
    Even pernikahan itu tidak memutuskan hubungan kita dngn parent tapi lepas nikah apa pon kena utamakan suami dan meraikan family suami lebih dr ibbapa sndiri…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  46. jejarixruncing says:

    for myself..bkn sedih tpi terharu dengar lafaz ijab & kabul.. ‘perjanjian’ antara hamba dengan Penciptanya utk jga amanah yg diberi..ada satu perasaan yg ssah nk digmbarkn..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  47. yanie says:

    trend je tu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
  48. oney says:

    meh haku jawab…pompuan ke laki..tetap akn rs sebak @ klu x leh tahan mengalirkan airmata krn…ketika d’ijabkan…kite dinikahkan bukan dgn si dia..tetapi..ROHH yg dinikahkan..adam dn hawa…dn sumenyew bukn bersaksikan manusia..tetap adalh disaksikan ALLAH swt….bermula lor detik permulaan kamo mencari keredhaan ats perkahwinan yg dihalalkan…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  49. bini says:

    yess .. mmg sedih dan nangis .. sebab lepas akad nikah segala galanya akan berubah .Yg paling sedih sebab teringatkan makbapak … bilamana tak boleh balik selalu utk menjenguk mereka .. segala galanya kena tanya pada suami dulu… klau balik pun hanya sekejap sekejap .. .. ..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  50. guess says:

    Sebab bukan senang menempuhi suka dan duka dugaan dan cabaran sebelum bernikah.

    jadi bila selesai sahaja akad nikah,

    terasa bersyukur sangat atlast Allah makbulkan hajat tersebut.

    maka sebab itu ‘mungkin’ ramai wanita yang baru bergelar isteri semasa majlis akad nikah akan terasa sedih atau lebih tepat lagi rasa terharu dan macam tidak percaya perkara ini berlaku dengan benar.

    Wallahualam.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  51. bukan nama sebenar says:

    kesian…. sebelum kawen kena kutuk… lepas kawen pun org kutuk gak…

    janji dah halal dah memeyyyy

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  52. AbangNara says:

    tanya soalan yang serius dan bagi contoh memey pun salah? siapa yang suka mengutuk sebenarnya? anda ke saya?

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 32
    • jaafar onn says:

      kau ni kan nara,
      mulut celupar,
      orang johor ni senang kata gedix
      lelaki dah kawin menggatal ngan anak dara, majority dari johor
      pompuan anak dara, menggedik tonyoh *&% kat laki orang tu pun dari johor jugaks
      serabai!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • trex says:

      entahnya walaupun gua tak suka memek tapi rasa normal je entry nara ni. rasanya abg nara takde kutuk memey, yang duk mengutuk yang kat bahagian komen2 termasuk aku. huahuahua.

      im sorry memekk..

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • Nina_K says:

      betul tu bang nara. sapa yg kutuk?

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • LOGIC says:

        CENGGINILAH BAGI GUA LA KAN, SOALAN DAH BAGUS TP LAGI SESUAI KALAU LETAK GAMBAR KAK NARA TU..

        ATAU..

        BOLEH LETAK GAMBAR MEMEY, TAPI MASUKKAN GMBAR2 PENGANTIN POMPUAN LAIN JUGAK.. SO PENGOMEN AKAN FOKUS KAT SOKLAN TU JE, BUKAN KONTROVESI SI MEMEY 2..

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • contohi aku says:

          itulah..kita kena cuit sikit dah terasa…belum kena buka aib lagi..

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • yusofie says:

          nak tergelak aku…

          bila nak buka aib org punya la senang ko lanting cerita macam2… bila org pertikaikan sikit pasal entri ni telinga ko dah berdesing… ingat! tu belum serpih2an dosa yg terpalit dr komen2 aib pembaca yg ko terpaksa tanggung kalau adalah… tapi apa pun dosa dan pahala kuasa Allah… ingat semua, perjalan hidup kita panjang, hari ni tak kena pada kita, zuriat kita?…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • Kelaaaaas Kau Yah says:

      Kelaaaaas Kau Nara
      Betul Juga
      Yg Mengutuk Korang hehehehe

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  53. afe adne says:

    x la..aku ase kebanyakan yang menangis ni orang Johor je.. sebab kat johoir masa hari pernikahan akan ade penyerahan ibu kepada anak..dan anak kepada emak mcm tu la..itu yang buat sedey tu.. kene baca peneyrahan tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. makcik suka komen says:

    ntah la…aku time kawin x menangis pun..ini kan hari gembira, jgn la nangis2..spoil mekap..mak ayah aku pun x menangis, pasal diaorg dah jaga aku dengan baik dan diserahkan pula pada suami aku yg sangat2 bertanggungjawab dan taat pd agama..so, perlukah aku menangis?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  55. ika says:

    sy pun menangis mase nikah :) sebak, sebab kita dah selamat jd isteri org..dah ada tanggungjwb, dah ada suami..tp xdela menangis smpi mcm ni skali alahai memey..setakat 2,3 titik airmata jatuh, normal la..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  56. raisin says:

    masa saya kahwin, saya tidak menangis tapi saya sebak menahan tangisan, kerana bila kita kahwin, menandakan tamatnya saya dari menjadi tanggungan ayah dan kini menjadi tanggungan suami.

    selepas ni dah tak boleh nak buat sebarang keputusan ikut kepala sendiri tapi kena ikut suami & ada tanggungjawab yg lebih besar. nak balik rumah ibu ayah pun dah tak boleh ikut suka je, kena minta izin suami dulu.

    & sebak juga kerana Allah mengkabulkan doa utk berkahwin dgn insyaallah lelaki yg baik.

    ada banyak sebab perempuan menangis selepas akad. ini sebab2 saya :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. Bro 10 Inci says:

    Nangis masa nikah?? Utk Memei, mgkn salah 1 di bwh ni adalah sebabnya:-

    1) dr single dh jd milik org… dgn kata lain, milikmu, milikku jugak… (tp kubur lain2..)
    2) terharu sbb akhirnya dpt nikah dgn org terchenta… ceh… dulu skandal jek, nafi sana sini, akhirnya skrg dh nikah pulak dh…
    3) terpikir akan jantan2 lain yg xdpt berjoli2 & berskandal2 (paham2 lar) lagi… agak kecewa jugak lar ahaks…
    4) lega kerana segala kutukan dan cacian berakhir dgn pernikahan ini… (namun cacian/makian tetap dilontarkan, biasalar melayu kita hmm….)

    p/s: tp aku rasa empat2 sebab di atas tuh mmg afdal dgn situasi Memei nih.. apapon tahniah diucapkan…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  58. entahape2 says:

    Walaupun memey ni terang2 perampas suami orang, soalan Nara ni xsesuailah…macam menggalakkan orang tambah mengutuk dia…gunala gambar lain kalau ikhlas nak tanya kot? Lafaz sakinah di Johor tu menyedarkan pengantin akan tanggungjawab sebagai isteri dan anak…sikit sebanyak akan buat kita terharu, teringat dosa2 sebagai anak kepada ibu (memang kita akan bacakan kepada ibu jugak)..bukan menangis gembira sebab dah berlaki..adoila

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. ieda says:

    saya pun pelik ngapa depa nangis…saya dulu biasa2 ja…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. Amekaww says:

    Air mata palsu ler tu… kan c memek nie suka main menangis menangis… dulu tangkap khalwat dok sana tangis juga, siaran nona jua sama, bebas tuduhan khalwat pun nangis juga.. ni nikah pun nangis juga.. sik ada yg hapi.. air mata palsu campur dgn gembira sebab dh dpt kebas norman dan dh jadi suami dia.. yg penting dia ni tak ada yg ikhlass ponn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. viruzzzzz says:

    Kalau kat johor akan ada satu slot di panggil keluarga sakinah masa hari pernikahan tu..dimana anak perempuan akan baca sesuatu(ada teks ) mintak halal air susu dkt mak dia dll…part tu mmg sedih gila beb…..rsnye memey tgh baca teks tue..sbb tu dia nangis

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. sirehjunjung says:

    mula2 jer tu……sebab dah jd trennn….tunjuk baik la….konon mcm paham…..cuba masuk alam perkahwinan tgk langit tinggi rendah………apepun…..selamat la…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. shinichi maui says:

    kt jhr ada pgrm keluarga sakinah memg ank ngis…klo ngri lain xd.so ngri lain klo ngis kne tnya diaorg la hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. sakura beguguran says:

    bkn takat memey je lah,,org laen pun nagis gak..aku kawen nanti pun nges gak sedeh bpsh ngn fmly..even akan aku kawen dlu pun aku ngis gak,,sdh dia dah da tgjwb laen,,sdh da x leh nk mnja2 mcm msa zmn dia single..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. mieyrah says:

    ai mata palsu j memey tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. iezet says:

    terlampau gembira.. sebab lepas nie.. semua dosa laki yg tanggung… boleh heret laki masuk neraka sekali…
    hahahahahhahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. saje2 nak komen says:

    cz air mata nk kua dye nagis la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. budak kota says:

    rasanya dia nanges sebab baca ucapan nikah yang selalu pengantin perempuan akan baca di johor.. ucapan tu sgtlah feeling2 airmata and sape tak nanges memang pelik laa… sape org johor sure tau… tgk gambar pon taw dia tgh cakap sesuatu kan?? kan???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. Honesty says:

    Kerana pada saat inilah wanita terlepas dari ikatan ibu bapa, suami mengambil alih. Pada saat ini, selalunya wanita memikirkan berapa banyak dosa dilakukan sebelum bergelar isteri dan selepas ijab kabul, si suami akan menanggung dosa2 nya pula. bukan lagi ayahnya. Kalau di johor lafaz taklik tu lg sedih kalau baca. menjijis air mata wooo.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. alyssa says:

    Nngis tanda syukur xpe…jangan nngis sbb laen sudah. saya nikah nngis sbb fkir tanggungjwb trhadap suami…adkah sy benar2 boleh jdi isteri yg taat kpd suami sy…itu yg mnyebabkan sy menitiskan air mata..n lagi stu kena berpisah dgn keluarga…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  71. K says:

    Sebak la agak nye… Yela marriage is another phrase of life…
    Tapi saya tak tau sbb saya tak kawin lagi… Sedih gak tade orang yg mahu ni :(

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  72. simple says:

    sy tak nangis ms akad nikah tp sebak sgt2….sebab lepas akad nikah dh jd isteri org beralih pulak tanggungjwb dan keutamaan. lagi satu terkenang selama berpuluh thn mak ayah jg dan tiba msnya, kita yg akn menjaga keluarga sendiri lepas tu.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  73. Hamba Allah says:

    Saya masih ingat Ustaz saya ckp.. Kalau ckp psl org, atau sengaja cari aib org., perkara tu Akan balik semula pd diri kita satu hari nanti,, kalau tk kena kt diri sendiri, kena kt isteri atau anak2 kita,,, Si penulis ni kebal ke? Tak takut ke dgn semua ni??

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  74. org johor says:

    untuk pengetahuan Nara dan forumer sekalian, kalau nak tau..org johor bila nikah akan ada satu akad/janji yang perlu dibaca antara suami dgn isteri dan juga antara ister(anak) dgn ibunya….lafas ikrar janji yg kena baca tu memang sedih giler wehhhhhhhhh….especially part anak dgn ibu…korang yg bukan rakyat johor mana tau bende nih..sbb tu kawen dok sengeh2 je..takde keinsafan, kesyukuran selepas ijab kabol……

    Si Nara nih pon, x payah ler buat topik yg macam org x buat research je….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
  75. namaakuM says:

    memandangkan bn letak gambar memek nieh,, apa yg aku nak kata ialah dia nie hipokrit je lebih!…

    sekian.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. qhaisara says:

    memek muka plastik..nangis konon..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  77. miss wawa says:

    memey nangis sebab lepas ni laki dia pulak nanti kena rampas..tunggu dan lihat aje la..abg nara ni takde modal nak cerita,tu yg asyik2 pasal memey dan nh aje..tak gitu abg nara?

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  78. diba says:

    tak nangis pun mase kahwin. =)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  79. dr zatiel says:

    i ni belum kahwin. jadi tak sure la kenapa. but, perempuan ni jiwanya halus. dia boleh nangis sbb bnyk sebab. sedih sbb ayah dia dah serah tugas kat hubby nye, happy sgt dah kawen, terharu ada org sudi.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  80. Nilam Sari says:

    Dua sebab pengantin pompuan menangis. Pertama, perkahwinannya direstui keluarga dan lelaki yang dicintainya telah selamat menjadi suami. Kedua, perkahwinan yang tidak mendapat restu keluarga atau lelaki yang menjadi suaminya tidak langsung dicintai.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  81. hafiraboy says:

    sbb org pompan neyh dye sgt2 laa dilindungi dlm family..org yg lindungi mereka tu pulak da tntu laa parents..then ble da kawen suami yg kene lindungi mereka..dan mereka da pon telepas dr tggongjwb parents msg2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. chop says:

    sbnrnye…aku pon xtao npe diorg nk nagis……agknye,sronok sgt kawen tuuuuuuu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. vanine says:

    Mungkin Memey nangis sebab dia harap-harap Norman takkan tinggalkan dia cam Norman tinggalkan Abby kot..Ataupun sebab dia ‘insaf’ setelah rampas suami orang.. =p

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  84. Wanita says:

    masa sy nikah, sy kt bilik n suami kt ruang tamu. ikut adat kaum sy, ms nikah sy juz rasa sebak. perasaan tu ada bila adik peluk n cakap ” kakak aku dah jadi is3 orang” sebak semcm n bila peluk bapak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. hehehe says:

    aku ms nikah x nak nangis tp ternangis pulak coz rs sedih tinggalkan abah (ank manja abh) lgpulak x dpt nak buli adik2 dah…ms tu adik2 tersengih bangga tau x de org nak bl mereka…siap bisik kat telinga lg…best la kt org x de org nak buli kami dah….wawawawa…sedih x dpt membuli…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. wawa says:

    ah ko nara.. sje nk suh org kutuk memy la tu..ko bg la contah byk ckit pmpuan nng mse nikah..knape ko nak ltak gmba memey je… bini ko xnngs ke mse nikah?

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  87. sery says:

    ‘MENANGIS DI HARI PERNIKAHAN’…
    Benda ni berlaku dgn sendirinya abg nara,llgi lau kat jb ade sistem ‘keluarga sakinah’…mmg sayu hati lau bc ayt2 yg tertulis,biasalah hati wanitakannn ‘mudah tersentuh’…sblm nikah mgkin bebas nak wat ape tp bla da ade suami semuanya kna jaga…pulak tu memulakan hidup baru ke gerbang perkahwinan…masa depan tu abg nara…bahagia @ sebaliknya…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  88. Bukan sume wanita menangis pd hari pernikahan mereka…

    tp bg si pompan nie, dia nangis tue cume wayang jer…
    dh tue tgk r byk artis2 nangis mase nikah dulu… dia pon nak jugakkkkk….

    org berlaki..dia pon nak jugakkkkkk
    org rampas laki org len… dia pon nak jugakkkkkkk…

    so, kene la wayang lebey2, nak nunjukkan betapa SUCI nye diew itueeewwww…. DIA PUN NAK JUGAKKKKKKKK….

    nangis la…. nangis la wahai si perampas… ko dh menang kerna membuat masjid org len hancur dan musnah…. bersoraklah, bergembirala la sekarang…
    tp jgn ingt langit tue senantiasa cerah…. idup rumahtangga penuh pancaroba.. ALLAH menguji setiap pasangan dengan cara berbeza…
    PASTIKAN YG KO JUGAK BERSEDIA…..
    ko nak sgt kan… AMIK KO!!!! nak jugakkkkkkkkkk

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
    • kakbambam says:

      a’ah belakon jer tuu…dia kan pandai berlakon..dia kan pelakon serba boleh…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  89. linn says:

    memey nangis………… x yah caya lah………..tipu je tu………..ambil hak orang nanti orang akan ambik hak kau pulak memey hoi…………

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  90. NH says:

    Saya nangis time baca lafaz mintak izin kawin. rasa terharu n sedih sgt nak minta abah serahkan hak dia ke atas saya kepada lelaki lain sedangkan dia yg jaga and bela saya dari lahir. Abah pun sedih.. nampak mata dia berair. but the best part is.. bila saya ckp..”Abah nangis..” and he said… “Mana ada.. org sedih pikiaq duit banyak keluaq” ;-) Ego seorg lelaki…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  91. kakbambam says:

    dia kan pelakon serba boleh…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  92. NH says:

    Kenapaair tangisan Memey mengalir dari tengah mata… ?? Saya kalau nangis keluar dari sisi mata… near batang idung..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  93. zaynola says:

    Menangis konon! Kau dah menconteng arang ke muka mak bapak, baru sekarang kau menangis. Nyah kau dari rumah ini! Aku tak hingin melihat muka kau lagi!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  94. cik tudung lilit-lilit says:

    cik tudung bru bace komen2 ni pn da menitiskan air mate (kecuali komen pasal memey)..cmne? cik tudung ni kan ratu air mate..huhuhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. Mayau says:

    Kalau saya, saya tak kan nangis sebab hari perkahwinan merupakan hari paling bahagia, saya akan rasa seronok dan bersuka ria. Paling membahagiakan kita telah menjadi isteri kepada org yg sgt kita cintai dan sayangi. Jadi apa yg nak ditangiskan ? Lagipun kalau saya mcm Memey, takut nampak hipokrit kan.. kita tak pasti perkahwinan kita ni akan kekal atau tidak ..jadi tak payah lah nangis2.. Suami kita tu kan ex suami org jadi kira chances 50-50 lah tu.. lagi satu bidang artis ni byk godaan dan cobaan .. byk lagi nanti artis wanita yg muda2 yg akan timbul dan yg lelaki pulak tak dpt kawal nafsu wlaupun dah jadi suami org ..so just be careful ..take things easy.. dont cry cry lah Memey..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  96. awancrystal says:

    ya, memang sedih saat diijankabul. tp sedih lagi hati seorang wanita dan anak2 yg ditinggalkan suami kerana tergoda dengan perempuan lain

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  97. Poyos jer muka meme….nangis mcm paksa ajer air mata tu kuar….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. miss wawa says:

    memey tu bukan artis contoh ok!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. Ashraf says:

    Menangis kerana tidak suka melakukan hubungan seks secara halal? Biasanya anak dara sangat gembira pada hari perkahwinan kerana hari itu hari yang penuh bahagia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
    • izah says:

      apa ko cakap ni? subhanallah…..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • LOLIPOPKON says:

        mengucapkan “SubhanAllah” ketika menceritakan perkara yang tidak elok. Sedangkan maksud kalimah ” SubhanAllah ” itu adalah ” Maha Suci Allah “. Aku dah jadi tertanya-tanya sendiri : ” Boleh eh cerita pasal benda lucah tapi menyebut Maha Suci Allah? Apakah? ” . #lappeluh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. apa2 ajee.. says:

    Qadaq & Qadar..Ajal Maut Jodoh..semua ketentuan Allah s.w.t…Kite yang mempertikaikan kenapa jadi begini..kenapa jadi begitu…samalah seperti………..(JAWAB SENDIRI).

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  101. MAMAT JAMBU says:

    MENYAMPAH AQ LA NGAN MANGKUK SORANG NI

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  102. layP says:

    sbb baju dia buruk.. hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. adek nara says:

    kakak sy kawin tp abang ipar saya yg beria2 nangis…bila ditanya kenapa,dia cakap sedih sebab ibunya tak dapat melihat kegembiraan hari perkahwinan nya (mak dia dah meninggal dunia…Innalillah)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. ira comel says:

    bg saya p0mpuan yg nanges mse akad nikah sbb kte dah lpaskan tggungjawab ibu bapa yg mnjaga,mnanggung d0sa2 kte sblm ni…lps 2 kte akan mbina sbuah kluarga yg baru bsama suami dan bakal ank2 yg akn mnjadi tggunggan kte…=)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. whatever says:

    memey sedih lah lepas ni norman skandal ngn pompuan len pulak.. muahaha. buat baik dibalas baik, buat jahat?pikir2kan lah. kau buat jht kat org,kau akn kene balik.. so, get ready lah. tu yg nangis tu sbb takottttttttttt.. hahaha akan bahagia ke hidup diatas penderitaan org len??huuu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  106. Lady Gaga says:

    normal le tu kalau menangis….lagi2 bila dh sah je jd bini org.,sebak dlm hati tu Tuhan sj yg tau..x terungkap dgn kata2..nasib baik ler negeri saya ni xde program sakinah tu..kalau x,ntah larat ke tdk sya nk mbacanya smpai abis..jgn2 sampai pengsan pulak jadinya..sesak nafas..,terlebey feeling..hehe..anyway congrats lah utk memey&norman..mmg dh jdoh diaorg tu kuat jugak agaknya..wallahualam…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  107. sis says:

    BGI KAT JOHOR IBU BAPA N PENGANTIN LELAKI N PEREMPUAN SMESTINYA ADE MEMBACA PROGRAM SAKINAH YG DIBERIKAN OLEH TOK KADII …BG PEREMPUAN JOHOR YG DAH BERKHAWIN N YG BACA KANDUNGAN ITU SEMESTINYA AKAN MENGALIRKAN AIR ,MATA …BAGI NEGERI2 LAIN YG TAK ADE PROGRAM SAKINAH MMG KORANG TAK THU APE ISI KANDUNGANNYA ,DATS Y KORANG TAK MENANGIS …
    NARA>POMPUAN YG MENANGIS SEMASA MEMBACA LAFAZ PROGRAM SAKINAH PD IBUNYA KERNA MEREKA TERINGT SAAT BERSAMA dengan ibunya ..mungkin ade menyakliti hati seorg ibu …korang baca ..korang akan thu isinya ….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  108. DREAM ON says:

    BURUKNYA MUKA DIA NANGIS… HIPOKRIT PUNYA PPUAN.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  109. Cinnamon says:

    Abg nara ni memang sengaja nk mgalakkan org2 kite ni mengutuk si memey,menambah2kan dosa umat islam.. Cukup2la tu,org tu da selamat kawin pun.. Takyah dok bg org cursed umah tangga diorg.. Cube hal umah tangga abg nara org len plak sumpah seranah.. Nak? Soalan ni tak sepatutnya ditanya dlm waktu2 cmni..siap bg cth memey lg..buat org meluat.. Lainlah klu abg nara tu xpenah melalui proses pkahwinan tu.. Nk tny mcm ni..tak relevan lgsg..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • awatif says:

      like!! membuka aib org lain..ingat, nanti ALLAH akan buka aib kita lg teruk…. sepatutnya mendoakan yg baik2 shj.. Moga kita mndapat hidayah..!

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  110. miszsyafiQ says:

    nanges sbb..nk bpisah ngn parenz…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  111. bukan nama sebenar says:

    nangis gembira

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  112. izah says:

    ape ko ckp ni???? subhanallah…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. tora dtg lg says:

    nangis tengok abah..nasib mak x pegi msjid same kalu tak msti lg2 la nngis..sedih oooo…bile dah xdok ngan mak abah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. diyana says:

    pompuan nanges sebab terharu ngan taklik yg dibace!! lelaki tak bace taklik yg mana pompuan bace..buat kita berfikir betapa byk dosa kita pada ibu bapa kita..ada paham??

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  115. Noor Ain says:

    biasa la perempuan akan nangis lps sah menjadi isteri…
    sy belum kawin lagi.. masa sepupu sy kawin, semua sedara mara nangis lps kadi kata sah… itu tanda kegembiraan, lps ni tanggungjawab lagi besar….

    kalau gurl KL kawin ngan boy org johor de wat cm ni ke??

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  116. tenzo_jb says:

    klu kat negeri johor, masa nikah ade satu session yg di panggil “keluarga sakinah”..tyme ni mcm pnyerahan rasmi mak ayah kpd suami yg akn ambl alih tugas utk jaga ank dyorg…mak,ayah,ank n suami sume ade lafaz masing2…n that tyme klu pengantin x nags @ mak ayah mereka x nags, dyorg mmg hebat…sedihhh wowww…yg xde kene mgena pn menitis jgk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. Beta Draconis says:

    agar dpt mencurahkan perasaannya pada anytime yg diinginkan..ia bukan kelemahan tapi ianya air mata kehidupan

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  118. bukan aku yg cakap says:

    gambar memey nangis lg cantik dr gambar die gelak besar2..hi3 [maap lari topik skit]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. anna says:

    sebab terharu……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. wall-e says:

    gle x nangs…nak perhatian..nangs la….kn c perampas 2….lua je nangs…dlm hti, ya allah…tuhan je yg tau happy nye…biase la 2..lakonan artis…:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  121. zorro says:

    hohoohooho… ramai sgt yg x bfikiran positive n suka berprasangka..kta bincng psl nape ppuan nangis d hri pkahwinan.. yg korg halakn fikiranke kearah yg btentangan 2 knapa..? x fhm soalan ker… yg beri komen sesuai ngn tajuk 2 tahniah coz ternyata jwpan anda x dipengaruhi pic 2…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  122. newby says:

    sbub pmpuan mudah tersentuh..even aku pown nanges ble abg aku nikah..aku nak tgk dorg bhagia slamanya insyaallah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. memek bau says:

    menagis sebab dia inagt yg dia boleh terlepas dari azab neraka ler konon..tp jgn lupa,dia ler contoh terbaik kpd mana2 wanita yg ‘berkeinginan’ nak merampas n merosakkan rumahtangga org lain.puiihh!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. minah x brp nk jambu sgtlaa... says:

    korg dh ttipu..teknik photoshop je 2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. ADA AKU KESAH says:

    SEDIH SBB DAPAT LAKI MACAM NORMAN!!!….DLM ATI BERLONJAK2 SBB DAH ROBOHKAN UMAH TANGGA ABBY….PIRAH!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  126. insan says:

    cam artis korea …kawen jer mesti nangis hahaha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. nana says:

    dia nangis bkn nangis sedih……tapi nangis gembira sebab 100% dah dapat merampas laki org…..dalam hati bersorak yessss aku menang ABBY hahahahahha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  128. nureisha says:

    lumrah bg kaum wanita kot..tp klu bg memey ni akak rasa sekadar lakonan jerr….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  129. effie says:

    aku rs sebab Memey dh lega terlepas satu beban yg ditanggung selama ini.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  130. aku punya suka says:

    Mse akk aku kawen…akk aku x nangis pn tp abg ipar aku ja yg nangis aku tgk pas2 aku pn tkua gak la air mata..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  131. sue says:

    x baik la kutuk2 org yg mendirikan masjid….ish2…sepatutnye bersyukur la diorg dah kawen…sume yg berlaku ada hikmahnye…abby pun dah x marah pada norman…kita doakan la supaya mereka sume bahagia hingga ke akhir hayat diorg…sbb nasib kita sendiri kita x th lagi…same2 la berdoa ye…amin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  132. akutaknangis says:

    time aku nikah dulu, aku tak nangis pun..tp omak yang menangis lepas habis suami aku akad nikah.mungkin dia terharu sangat sebab aku dah jadi hak org lain…tp, aku mmg tak tau nape org kena nangis pada hari bahagia..air mata bahagia agaknye..tp macam nangis sedih pun ade jugak ropenye..tp yang paling penting aku nk cakap,..air mata perempuan ni sgt misteri dan org yg menangis tu sendiri kadang2 tak paham kenapa dia boleh yo yo o menangis time dia suke suki…hahahaaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. monaveeee says:

    ntahla aku pompuan gak.., dah kawen n xde pun nangis2.. kene ke nangis??? x paham aku..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  134. oh! hati says:

    tagisan wanita pd setiap ketika ada mknanya yg tersendiri. hny tuan bdn yg tahu knpa dia mngis. secara normal situasi, pengantin menangis sbb byk dah dugaan yg dia lalui semasa tempoh tunang tu. bla dah selamat kna nikah, lega hiba sume ade..mgkin titisan air mata dia yg mmpu dia keluarkan..bercampur baur la tu..pasni byk lg air mata dia keluarkan..lumrah alam. wanita dan airmata adalah sahabat penenang jiwa..:) p/s memey! ko menangis xseseksa Abby menangis.Luka yg parah. sekian

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  135. selipajepon says:

    MEMEYY NI NANGIS SBB KAWIN D SPONSOR…..NORMAN XDE WIT SNDRI NAK WAT MAJLISSSSSSS….UTANG ABG NORMAN KAT KAK ABBY KO PUN X BYAR LG…LALALALALA…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  136. anak jati johor says:

    Sebab sedih, ibu bapa da lepaskan tanggungjawab pada suami maksudnya bermula lah hidup baru sbg seorang isteri. For info:kalau kat johor,lepas akad nikah..pengantin perempuan kene bace lafaz sakinah,antara nya:

    Lafaz isteri:

    ..ibu,mulai hari ini bebaslah naungan anakanda dari jagaanmu. Halalkan segala susu yang mengalir dalam badanku..blablabla..

    Lafaz dari ibu pon ade..tu la jd sedeyyyy…mmg sedey time tu..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • nida says:

      patot la mengalir2 air mate memey. memang sedeh pon. bende2 gini sepatotnye bukan kene praktik kt johor je. satu Malaysia seeloknye.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  137. entah says:

    pikir kan tanggjuwab sbgai seowang isteri terhdp suami n ank nnti…
    ingtkan senang ker nk jd isteri solehah…
    jeling skit kt suami p00omm dah berdosa..
    sob2….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  138. malinda says:

    Abang Nara selalu tertanya-tanya mengapa wanita seringkali menangis di hari pernikahan mereka. Contoh terbaru ialah Memey Suhaiza. Adakah kerana terharu akhirnya bergelar seorang isteri?hai abg nara..asal susah2 nak tau..kan awk dah beristeri..tanyalah dia ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  139. nida says:

    bagi saye la, saye rase mungkin saye sedih sebab saye da tak boleh nak dahulukan mak bapak saye lagi. ape-ape pon lepas ni kene dahulukan suami saye dalam semua hal. kalau saye, saye takkan nanges mase suami lafaz akad, tapi saye menanges mase lepas akad, then kami kene bersalaman dengan mak dan abah. especially dengan abah. uwaaaa.. abah, akak sayang abahh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  140. sape tahu says:

    aku klasifikasikan kes diorang ni semua ada silap masing2…xleh nk slahkan memey je,mungkin norman yang cari memey…pompuan mane yg x cair bila kene ngorat kan,org yg ngorat pun ada rupa….norman pula silap die mungkin die x dpt nak settle masalah perkahwinan die dulu dengan baik…lantas amek jalan mudah kawen lain…si abby pula…kawan tgk mcm cengey(garang)semacam…laki mane tahan bini camtu kan???…so masing2 ada silap…bila depa kawen(memey&norman) dengan tajaan bejuta2 mungkin dah rezeki depa…mungkin lepas ni norman lebih bagus sbb pengalaman mengajar die…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  141. jojo says:

    ntah..aku lastime baru kawen cam tadek feeling jek nak nanes nanes..biase jek;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  142. yabedabeduuuu!! says:

    Sebab kan, masa baca ucapan utk mak tu ayat dia sedey sgt..mmg nanges2 baca..pastu kena gelak ngan akak..huhu~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  143. rozeytiger says:

    memang lah menanggis sedih berpisah dgn ayah bonda…tapi memey nie menanggis kerana berjaya rebut norman hakim dari abby…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  144. lolz says:

    air mata gembira sebab dpt rampas norman from abby ! air mata palsu semata2 ! cehhh poyo lah minah ni !

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  145. memeyah says:

    Ala nama pun pelakon. mesti lah pandai berlakon. ape de hal nak belakon scene nangis camni? orang taknk cite plak abby nangis plak en

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  146. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  147. bunga says:

    rasenya kalao kawin nnti nak happy je.ye la,happy sebab dah melangkah fasa hidup yg baru.artis je kot yg nangis.kami2 yang tak artis ni tak nangis kot.
    pelik jugak nak nangis,padahal hah,gembira ni nak kawin,family kt tumpang gembira,sedara mara gembira,kwan2 gembira. :3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  148. me says:

    ala, si gatal jumpe si gatal, si bengong jumpe si bengong & si curang jumpe si perampas.. dah kene dah tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  149. bunnee says:

    so far i kawin x nagis pon..yg nagis tuh sbb byak sgt wat dosa….bila dikenang balik..nagis ler…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  150. Milah says:

    Nangis sebab takut 1) suami tak puas malam pertama 2) malu buah tak cukup masak 3) terlupa sorok botol darah bawah katil 4) tengah period 5) sedih duit kena kongsi dgn suami lpas ni 6) kena mandi junub pagi2..sejuk!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  151. Ceciter2 says:

    cuma memey je tahu sbb dia menangis…..senang je citer kan. kalo kita kwen pon, hanya kita yg tahu sbb kita mnangis sama ada tharu, gembira dsbgnya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  152. chinta says:

    lembab gila abg nara nie, mcm dia tak penah kawin kan. bini hang tak nangis ke? nagis sebab terharu atau sebak lah.; kan tanggungjawap jaga diri kita utk anak perempuan dah beralih ke suami.. tak fikir ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  153. Ezo says:

    mic tu bucuk kot,,

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  154. kak ngah says:

    bkn ape dia menagis sbb pikir dia ambik bekas org bkn yg bujang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0