Written by Bella | October 24th, 2016

Episod pendedahan Azmi Hatta mengenai sikap cemburu Elly Mazlein yang mencederakan beliau dan pelbagai lagi tuduhan lain membuatkan penyanyi itu merasa cukup terkilan.

Mengapa terkilan? Kerana Azmi melakukan pendedahan itu disaat Elly baru sahaja ingin bangkit daripada segala kekecewaan dan cuba berusaha untuk mendapat tempat kembali didalam industri hiburan tempatan.

Saya sudah mengagak ‘permainannya’. Dia ada hak untuk memburukkan saya kerana selama ini pun dia hanya berdiam diri dalam semua perkara yang mengaitkan perceraian kami. Cuma yang saya ralat kenapa dia tidak buat pendedahan itu awal-awal lagi selepas saya mendedahkan perceraian kepada umum pada 9 Mac lepas. Kenapa lapan bulan berlalu baru nak buka cerita dalam selimut?

Elly menegaskan beliau sedikit pun tidak kecewa dengan apa yang berlaku tetapi mempertikaikan perbuatan bekas suaminya itu. Ia seolah-olah lelaki itu cuba untuk menutup periuk nasinya.

Sekali lagi saya tegaskan yang saya tidak kecewa. Cuma saya mempertikaikan tindakannya itu pada saat saya baru nak cari duit. Tertanya-tanya saya kenapa baru sekarang dia nak tunjuk belang? Sedangkan dia tahu saya perlu bekerja, kena cari duit. Kalau tak, siapa nak menyara anak (Putri Zara Sefhia) dan abah (Syed Hanafi Syed Abdullah).

Tidak mahu memanjangkan lagi isu antara mereka, Elly akui beliau tidak akan membalas dendam dan memaafkan Azmi. Namun, beliau tidak gemar dengan sikap Azmi yang menunding jari kepada beberapa pihak termasuk bapanya yang menjadi punca penceraian mereka berdua.

Sekali lagi saya tegaskan yang saya sudah memaafkan dia. Maknanya saya sudah tak nak gaduh-gaduh. Jadi tak payahlah nak menjolok sarang tebuan lagi. Saya sudah tak kisah pun dengan siapa dia nak berkawan atau berkahwin sekalipun selepas ini.

Cuma saya berharap agar dia tidak menggunakan kalimah sumpah pada setiap pengakuan dibuat. Bukannya apa, takut termakan sumpah.

Setiap apa yang berlau mempunyai hikmahnya tersendiri. Dugaan dan ujian seperti ini membuatkan seseorang itu lebih kuat di masa hadapan. Harapnya selepas ini tiada lagi isu lain yang timbul antara Azmi dan Elly.

Sumber Berita : Utusan Online

29 responses to Kenapa Nak Dedahkan Semuanya Sekarang? Saat Saya Baru Nak Cari Duit – Elly Mazlein

  1. guling guling says:

    Takpe Elly. Biarlah dia berkokok sekarang ni. Dulu kau pun dah puas riuh sekampung. Peminat mampu menilai siapa yg salah siapa yg betul dlm kes korang. Just move on utk meneruskan kehidupan tanpa seorang lelaki bernama suami. Ada suami pun apa guna kalau buat sakit kepala selalu. Biasanya lelaki tak tahan hidup lama tiada pompuan.

    24

    0
  2. huh says:

    to elly yg cantik manis..
    to me…better awak berhenti drpd memberi apa2 statement…bukan apa,..jika awak semakin bersuara perkara ni pasti akan berlanjutan. iye..kita mesti mahukan kemenangan,..dan kita juga mesti nk org sokong kita dan simpati dgn kita.
    ingat elly, kita ada Tuhan temoat utk mengadu,..bukan diruangan media sosial yg bnyak buruknya.
    diam bukan bererti kita kalah,..tetapi meredakan apa yg telah tegang.
    awak muhasabah diri itu yg penting,..awak ada keluarga masih ada ibu ayah tempat utk berkongsi segalanya.
    di luar sana masih ramai yg lebih teruk nasib mereka drpd awak elly,..yg ditinggalkan suami (digantung tidak bertali)..anak dan isteri terbiar dan macam2 lagi. tetapi hidup awak masih baik dan ok lagi,kan. cuma perangai si lelaki yg buat awak betul2 mnyesal dan terkilan. jika tdak kita tdak tahu prngai mereka mcm mna.
    cukuplah elly ye…nnti ramai pula yg tak nk layan..malas nk ambil port bab awak ni.

    0

    0
  3. lalala says:

    biar laa dia elly, org pn dh mkin mluat dgn bkas laki ko tu.. llaki jenis bengap n lapar pompuan mcm tu takkan tfikir psl ank.. mudahan pemberian nafkah anak ko bln2 nnti takde masaalah.. malu weii klau bkas laki tak hengat nak beri hak anak, no balls gituu.. hahaha

    7

    0
  4. Mat moto says:

    Lawak nabil pasal berpisah jua ni bagi aku biasa je. Xdela yg over sgt sbb dia puji elly cantik. Yg aku x tahan part dia bahan zur eda cakap michael ang layak ambik zur eda berlakon jadi cleaner je. Hah yg ni mmg over nabil oi…

    20

    0
    • anak cleaner says:

      hah!! ni lg sorg! dah knp dgn keje cleaner.. hina sgt ke pkrjaan tu. sedih pulak aku kau kata mcm tu. try cari benda yg ko x puas hati kt nabuild slain ko sebut tu.. hmm aku sedey tau! please..

      0

      1
  5. Anonymous says:

    2-2(+1) pun ada salah masing2.. cuba kalau masing2 diam dan tak petik ape2 kt ig ape semua tak de la jadi membuka aib dsb. dah kau org masing2 bagai nak gila perang kt media sosial. Skrg kesannya kena la hadap sepanjang hayat. betullah kata org tua bercinta berpada2. Move on la…bina hidup baru. Ingat TUHAN.

    0

    0
  6. AntiBetinaPlastic says:

    Asal tak leh nak jolok sarang tebuan lagi? Ke ko takut banyak lagi aib ko akan di buka? Dulu si Azmi ni diam sbb dia xnak hal rumahtngga dia di hebohkan tpi bila kau yg start dulu sampai tahap org memfitnah dia & bagi malu anak dia yg 2 org lagi tu, barulah dia nak buka mulut.
    So SEKARANG SAPA YG JOLOK SARANG TEBUAN SAPA NI???

    1

    67
    • hate fake! says:

      aku rasa ko ni mesti fans fake tu kan? x pn ko ni fake sendiri.. sebab tu ko macam panas punggung je aku tengok! hahaa pity u! kak elly i love u! teruskan perjuangan dalam gegar vaganza tu k..

      38

      0
    • ANTIFAKE says:

      ELEH NI MESTI SI FAKE ATAU SEDARA BERKAITAN…

      11

      0
    • AntiFakeeee says:

      suda la ko fake… xpayah nk mnyamar sgt..1 malaysia sokong elly xdenye gile nk sokong ko ngn hanat jantan keparat tu….kalau jantan tu baik, ANAK tu dia dh btggungjwb…dia BAPAK kpd anak tu taw … bukan sahabat handai je… ANAK DAN BAPAKKKK.. kalau dgn anak pon die lupe tgungjwb…dengan ko nt die tinggal je besepah mcm hanat paham?

      18

      0
    • damai says:

      AntiBetinaPlastic, mcm kenal mesra nampak dgn azmi dan elly, or awak kaum kerabat azmi

      5

      3
      • AntiBetinaPlastic says:

        yes. saya memang kaum kerabat azmi. org trdekat je tahu cerita yg sebenar. Anda blh kutuk Azmi tpi kalau fakta tu memang betul, tpi ni dah jadi fitnah. pastu dok kecam2 Azmi laki dayus la xbertanggungjwb la. sy harap ade ahli keluarga awak yg akan kene mcmni baru la tau mcmmana nak hadapi ye.

        0

        27
        • Encik tam says:

          Mudah2 dijauhkan.tak baik mendoakan orang begitu wahai antibetinaplastic. Mcm mana la hakim² yang expert kat page tok nara ni tak cakap azmi dayus bila dia sendiri yg buat statement tak nak jenguk anak selagi elly tak berubah. I’m not siding anyone tapi nampak sgt dayus tak bertanggungjawab. Next time, bgtau saudara awak jemi tu baik2 buat statement kalau tak nak dilabel oleh hakim2 expert kat page tok nara ni..diam2 dah la

          22

          0
        • Anonymous says:

          saje tanya, betul ke wedding pakai duit elly.. saje tnya jeeee

          7

          0
        • Anonymous says:

          PANDAI BUAT ANAK, PANDAILAH JAGA OKAI

          1

          0
        • antibetinaplastikpoyonakmampus says:

          tukarkan nama ko jadi betina plastik.. ko mmg plastik.. bodoh nak mampus.. mcm bagus doakan org yg buruk2.. mmg dayus si azmi tu.. sama mcm ko.. ko bodoh.. aku doakan apa yg jd kat elly pon jadi kat ko.. bitch..

          0

          0
    • faye kusairi tu mmg bodoh kan.. tolong sampaikan kat faye kusairi tu.. nak cari glamer bukan mcm ni caranya.. dari tak kenal terus terkenal tp terkenal kerana kebodohan tahap melampau.. cari publisiti..baik bukak tudung.. baik sgt ke bergambar berdua bukan muhrim.. jgn gunakan islam.. sama je lelaki ke pompuan.. mmg korang sepadan.. perampas.. bodoh nak mampus.. lelaki batang pendek tu jugak ko nak.. bodoh punya faye.. hasil didikan mak bapak ko la nih

      0

      0
  7. Naz says:

    Pelik betul aku ngn netizen ni semua nak kecam Jemi tu je..Coba la pikir perasaan anak2 dia yg lain tu, yg Sephia tu kecik lagi kot bukan dia tau pape pun.anak2 dia yg besar tu kesian terpksa tanggung malu n kecaman netizen..xpyh nak tuding jari kat mana2 pihak.. Kita pun xtau apa sebenarnya yg trjadi.. Org2 trdekat je yg tau siapa yg mangsa dlm kes ni

    7

    6
    • Anonymous says:

      Dah sendiri kawin ngan retis oploz la glam kak cik oiii, sendiri tanggung la, nak salahkan org plak. Kesimpulanya, jgn selok sgt nak kawin ngan retis. Kawin jer ngan makcik cleaner xde sape nak heran.

      0

      0
  8. Anonymous says:

    kak lina pun kena muhasabah diri….jgn nak salahkan ajemi je..kan ke kak lina pun dok menyalak x benti baru2 ni..asal tetiba kata ajemi camtu….eee x paham la
    kadang sian tgk kak lina…tp kadang tgk kak lina ni cam sesuatu sgt

    5

    3
  9. melati says:

    biasa lah …saya tgk Azmi ni jenis Lelaki yg jenis Kedekut…duit Pompuan dia nak , Duit dia kedekut..!!! Lelaki jenis ni mereka sanggup ketuk kepala Ibu mereka kalau Ibu Mereka tak bagi Duit..!! @ Mereka jenis Tolak kepala ibu mereka jika Ibu Mereka minta Duit….so bayang kan kalau Ibu sendiri ;pun mereka anggap cam sampah apatah Pompuan2 lain…!! Azmi ni tgh tunggu maner lah tahu Elly tetiba Menang GV ni..!!! kalo Elly menang saya jamin dia dtg Sembah & Cium kaki Elly…!! hmmmmm

    5

    1
  10. Anonymous says:

    nthla ada jgk yg sokong jntn keparat dgn fake sondal tuu….dahla ckup2lah tuu….bodooh pnya jntan….pkirlah sakitnya nk beranakkan anak ko tuu, btarung nyawa.. lg ko nk kondem dia…

    2

    2
  11. Mumia says:

    Elly

    Jgn beri apa-apa statement lagi. Mengadu kat ALLAH semoga dipermudahkan urusan anda mencari rezki utk puteri tersayang.

    11

    0
  12. bosan dgn artist bodoh says:

    kenapa elly mazlein ni bodoh piang nau nau? ex husb kau senyap selama ni sbb menjaga aib diri, aib bekas isteri..kau yg telanjangkan diri, telanjangkan ex husb..abis tu kau ingat dia nak duduk diam aje? selama ni dia sabar dgn perangai bodoh ko tu..dia manusia, sampai satu tahap dia takkan boleh bersabar dah..bila dia bongkarkan siapa kau sebenarnya, kau bagi alasan bodoh mcm ni pulak? bodoh betul kau ni kan..yg sebenarnya kau mmg nak raih simpati masyarakat kan? supaya cerita kau org jaja..dgn adanya simpati tu dapat mempengaruhi keputusan juri/hakim program bangang yg kau masuk skrg kan? sudah laaa..mentaliti artist mcm kau ni mmg dasar manusia bongok..tu sbb masyarakat rata2nya memandang rendah pada artist mcm kau dan artist2 lain..sbb bangang korang ni tercupta hasul kebangangan korang jugak..

    1

    5
  13. josh says:

    Malas nak masuk belah mana2, tapi bukan ke si elly dulu yg duk mengutuk2 si azmi ni. Aku mmg tak suka dua2 ekor ni, tapi bila si azmi membela diri & buka cerita baru si elly meroyan. Honestly, kalau tengok dari muka elly ni, aku percaya yg dia ni mmg ganas mcm abby….

    2

    0
  14. sutun kurita says:

    2-2 bangang…peace yo!!!

    0

    0