Written by AbangNara | October 19th, 2010

diana danielle

Kenapa semua kembar artis-artis feveret kami kesemuanya berada di luar negara? Kali ini kembar Diana Danielle adalah seorang warga Indonesia yang bernama Nadine Alexandara Dewi Ames. Amik kau nama super panjang punya. Memang terserlah kecantikan si Nadine nie. Mata si Nadine rasanya lebih lentik lagi daripada mata Diana Danielle.

Kami tak sempat nak cari info lanjut mengenai si Nadine ini. Tapi kalau Diana Danielle digandingkan dengan Nadine dalam photo shoot mana-mana majalah, kami rasa agak sukar untuk kami membuat pilihan siapa yang lebih comel dan cun. Kedua-duanya pun ada kelebihan masing-masing.

Lagi gambar kembar Diana Danielle dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Mana satu pilihan anda? Diana Danielle atau Nadine? Kredit gambar kepada myralupilato dari Forum Cari.

diana danielle

diana danielle

150 responses to Kembar Diana Danielle Pulak Dijumpai, Nadine Alexandra Dewi Ames

  1. RiRi says:

    comel!

  2. mummy iman says:

    yang atas nampak sama.. yg bawah2 tuh dah lain dah.. papepun mmg comel

  3. hanya pemberi pendapat says:

    saya suke diana Danielle….
    fuhh comel gilerrrr…. pergghhhhh

  4. kurus says:

    dia lebih anggun kut

  5. milixs says:

    seiras

  6. natts says:

    copy paste.. pakai eyelash mmg r lentik2.. but, both of them really sweet & beauty

  7. bai says:

    ha’ah lah…sama! dua dua comeiii k!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

  8. eszol says:

    kalau angle camera kena jr yg nampak serupa

    bukan lawa mana pon diana tu

    • nobody says:

      cam jeles je bunyi nya..Diana tu cantik ar, aku rs kalu umo dia dh 30 nt mesti jadi jelita and anggun..

  9. TOK WAN says:

    Dalam dunia ni, ada 7 orang muka seiras dengan kita. Kena cari lagi 5, bagi cukup 7.

  10. Clipkertas says:

    comey…
    mmg seiras…. tp klu die senyum lain plak…
    mmg cute sgt2

  11. stylo says:

    CUN BANGAT!!!..DUA2 GUA MAU…SATU DI MALAYSIA,SATU CAWANGAN INDONESIA..HEHE

  12. ez0ra says:

    aku kot yg lg cun.. made in malaysia 100%.. truly beauty……. ha5 puji diri sndiri plak.

  13. SWEET says:

    Dewi lagi sharp feature

  14. buzzzz says:

    Dia nie yang ikut the amazing race asia le…tgk kat tv tak nampak iras sgt..

  15. ish says:

    org pompuan ni cantik mcm mna pun .. bawah tetap sama .. dah jemu dipakai akan dicari yg baru .. mak aku kata daa .. !!

  16. Piston Pecah says:

    ish…yg perempuan indonesia tu real ker?ish…same seyh!

  17. nana says:

    cantik nyer…aku yg perempuan pun kagum..Anugerah tuhan

  18. shila says:

    comellnyaa sgt kee… make up jee.. cuba tk make up

  19. gg lawa says:

    hidung kembang…. :) hihihi

    • teh_ais_kaw says:

      a’ah la..ingat aku sorg je prsn..aku rase diana lg cun kot..nadine tu comey jgk,tp slack kat idung.mancung tp kmbang sket..xtahu la time tu tgh kontrol pernafasan ke ape kan..bwahaha.a..

  20. ez0ra says:

    yang pling pnting cantik di luar dan dalam… jgn muka je cun tp hati cam setan….

  21. jamil says:

    tk boleh bawak mti pn.. kt akhirat tk pndg rupa tp pda amalan.. tayang body cmni cmne laa gayanya nt.. wallahualam

  22. Rockkapak says:

    dua dua comel..

  23. insan biasa says:

    abg nara tk yahlaa rajin sgt duk brgosip.. byk share dosa nt tau~~ tk takot kaaa??

  24. emilda says:

    weiiii….nak komen bab agama g blog agama la…x nak gossip jgn masuk blog artisss….kdg2 aku bengang..tgk coment yg blagak alim…tp btol2..wallahualam…!~

    • RiRi says:

      dorg pn cuci mata dorg….hihi…

      • otak kau kat siku says:

        emilda ni amende ni? org kufur je benci kat bnda2 yg baik2, mana kau tahu dia berlagak alim je? kalu dia komen kat blog2 agama je, ada ke kau nak baca? nak nasihat bukan kena tgk tmpat dulu, ko tgk ada kemungkaran kena tegur lah, apa daaa, ni otak kau bukan kat tahap siku tapi kat tapak kaki

  25. anabobo says:

    lgie comey dia dari DD

  26. For me, rasanya muka Diana lagi nampak soft compared the Indonesian tuh.

  27. anne says:

    no komen…

  28. Reena says:

    DD lagi sweet..mbak endon tu muka garang sket.

  29. bella says:

    diana lg comel

  30. teropong jauh says:

    kecantikan itu tidak kekal lama .Ramai wanita cantik dan jelita tetapi dihari tua mereka .. mengalami tekanan jiwa .Ini adalah kerana mereka tidak boleh menerima kenyataan bahawa kecantikan yang pernah jadi milik mereka dulu telah hilang ..jadinya .. janganlah taksub sangat dgn kecantikan ..

  31. kyuubi says:

    sama2 lawa. kalau aku nak both boleh tak? ehehe

  32. lalalala says:

    DD lagi comel sebab lobang idong nadine tu besa..hehe

  33. kely says:

    la pelakon sinetron inikah cinta la

  34. luluy says:

    serius cantik diana lagikkk….
    si kembar dia hidung besar hehhehee

  35. phreak-id says:

    kalau aku kena buat pilihan untuk berkahwin dengan yang mana satu, maka aku akan pilih untuk kahwin ngan 2-2 skali.. hahahahahaha

    >>My Latest Entry<<
    Kisah Tisu

  36. yuyu says:

    nadine ni putri indonesia 2010 yg gagap bahasa indonesia…cantik dia lagi dari diana kot..hehe

  37. myralupilato says:

    dear abang nara

    you took these pictures of nadine and dd from cari forum, right?

    fyi, the pictures are from me,..i am the one who got all the pictures from misso forum…some of the pictures were exclusively shared from my fellow indonesian forummers…

    ai x marah u nak amik gmbr…tp pliz bg kredit hoccay,…

    =)

  38. myralupilato says:

    kebetulan pulak, all the pictures that u put in ur website are the same pictures with mine…

    coincidence? i don’t think so…hmmm =)

    • abangnara says:

      hi myrapulito
      sori terlepas nak kredit.
      jap ek saya updatekan.
      thanks a lot for the research

      • myralupilato says:

        hehehe~ xper…

        ai xkesah abang nara nak amik pun…btw, abg nara leh tgk video nadine ni masa mlm final puteri indonesia…sah2 dd is a better speaker…tp muka mereka mmg sama~

        fyi, 1st runner up puteri indonesia (dr.reisa) pun ada kembar dari malaysia..nadine ann thomas (miss malaysia universe 2010) abg nara kenal kan?

        leh la abg nara wat topik psl nadine thomas n dr.reisa lak..hehehe~

      • myralupilato says:

        another one yg seiras ai berjaya jumpa adalah hanis zalikha (famous blogger) and miss filipina world 2010 (czarina gatbonton)

        sama hitam manis, cun and rambut ikal mayang..senyum pun sama…cuma bg ai hanis lg cun dari czarina neh… =)

      • li says:

        bn,,sruh dia hati2 jgk,,nnt ade video ngn ariel plakkk

  39. amerose says:

    cntik..sjibik..heheh

  40. ummu says:

    bibir tak sama

  41. fbi says:

    dua2 nye pun lawa2 belaka..orang kalo nak cantik ni tuhan boleh cipta kat mane2 Dia suka. pepun dua2 memangla cantik mengancam.!

  42. billie says:

    nadine nih pemenang putri indonesia 2010. dia fasih bahasa inggeris n perancis tp x fasih bahasa indonesia. sy tinggal kat indonesia n ada tgk program puteri indonesia waktu tu. dia jwb soalan mmg hampeh tergagap2..xtaula sbb dia nervous ke atau sbb mmg x fasih bhasa indo. kalau tgk time dia jwb mmg rasa xlayak giler menang..harap kan lawa je. tp time tgk tuh mmg asyik duk ulang ckp yg dia nih mirip giler ngn DD.

    • ez0ra says:

      sethu aku dia x fasih bhasa inggeris.. klu ader interview dlm bi dia akan surh org translet ….

      • billie says:

        kat mana awk tgk dia di interview? sbb dlm pemilihan putri indonesia..dr 3 kali soalan..2 darinya dia jwb dgn bahasa indo..dua2 gagap n xabis ckp,xsampai mksud dia. sekali je jwb dlm bahasa inggeris dan lancar cuma gagap2 tp jelas sbb nervous bkn sbb xpandai english. lagi 1, nadine nih baru 3 thn duk indo. sblmnya duk oversea. —sumber dr media indo

    • myralupilato says:

      khenn…same with me…

      dd mmg lagi bagus communication skill..cakap pun tennag je…

      nadine ni kelam kabut…suara pun ala2 annoying gitu…bg ai, klu both of them compete in the same competition, dd for sure menang… =)

      • Y says:

        isu bahasa pun jd masalah,yg pasti utamakan bahasa kita…muahahaha…erm,alang2 bercakap sl bahasa,Nicol David penah ckp melayu x?sbb aku tgk sukan aritue dia sorang memanjang ckp bi chong wei pun juara dunia,tp selamba jek ckp melayu..muahahha…lari tajuk..

  43. Emily Felysea Zeena says:

    sy nih peminat no 1 c Diana nih & sentiasa mengikuti perkembangan beliau..
    & about Nadine… well, dia mmg cantek, secantek Diana…
    2 2 sama cantek…
    smuanya ada, cantek, ayu, comel & da karisma masing2.
    luv both of u… mwaaaaa

  44. Miss pocO says:

    sekali pandang nmpak seiras,
    bkali2 pndang ade gak pbezaannye…

  45. [email protected] says:

    dua2 lawa,,,
    comel…
    tapi pujaan ati tetap nek jah

  46. sabrina says:

    weeeeeiiii
    lwaunyer minah niiii

  47. mama uti says:

    sama cantik sukar hendak pilih tapi aku sokong diana danielle heee…..

  48. farra says:

    pd i diana lg comelll…lg cntik..beza ketara tang hidung..hidung diana lebih kecil bnding ngan nadine…apa² mereka insan bertuah yg dikurniakan wajah yg cntik jelita..

  49. aSz says:

    utk nCik BUZZZZ… info anda kurang tepat… nadine nih bknlah nadine yg sama ngn nadine peserta the amazing race… fulname nadine tuh NADINE ZAMIRA SJARIEF age 26. yg sama nye diorg nih dari indonesia.. tu jer.. n 4 sure ar ko tgk x seiras coz.. both r diffrent person.. heheheh.. plz be inpom eh…

    • myralupilato says:

      yup..meandai2 jah khenn…hehehe

      sah2 nadine amazing race tu muka pure indonesia and dah agak berusia

      nadine ames ni budak lagi..baru je menang puteri indonesia…

  50. emalin says:

    iya lah sama..tapi air muka yang nadine ni lembut ckit…cantik kan..

  51. wateva says:

    wah jauh cantik lg nadine dri diana…

  52. itulah says:

    wow… serupa tp diana lg manis n cun. nadine kengkadang nampak dewasa

  53. Norulhuda says:

    nadine lebih cantik..BTW dua2 chantik ^^

  54. sushi nova says:

    she is puteri indonesia 2010 that will representing indonesia to miss universe 2011.

  55. wah says:

    diana sweetest

  56. miss suka masak says:

    miss fact oreinted person badly~~~ sigh_____

  57. detective conan says:

    umur pun sama tp nadine ni dia punya latar belakang agak hebat berbanding DD.Nadine is fluent in English and French and was born in england. n dia ni puteri indonesia 2010..

    • kikilala says:

      yeke lagi hebat? DD neh born in US, english pon fluent, melayu laaagi fluent. stakat french, kau boleh ke sembang2 ngan org indon bahasa peghancis? nadine ni bhs endon pun gagap.

  58. netipoo says:

    dua2 pon lawa pakai mekap tebal, tampal foundation , bulu mata palsu Sama je Tapi aku sokong gadis Msia.

  59. gemini says:

    muka takat cun DD je ,sebaya pulak tuh…tapi dapat gi miss universe 2011 wooo

  60. DIANA AMIR LAGI CUN LAR…AKU RASE GAMBA MINA ENDON NI FAKE WEYH… SBAB KALO KORANG TNGOK GAMBA DIA KAT GOOGLE KE YAHOO.. BKAN NYER LAWA PON.. HIDUNG DIA KEMEK CKIT.. DIANA AMER LAGI CUN… NGGAK SIH?? MUKE DIA X PURE CKIT… X MANIS

  61. wahed says:

    hidung si nadine cun cikit
    DD bibir dia seksi…tak senyum pun nampak macam senyum
    mata lebeh kurang sama…
    muka DD nampak lembut cikit ala-ala suci lagi gitu…..

  62. MisZ NoNi says:

    nadine cantik lagi..

  63. wah says:

    semua cun diana kecuali hidung lebih kat nadine.
    mata diana lebih jelita dan manja
    bibir diana bibir senyum
    muka DD lebih lembut n manis
    yg pasti dua-dua cun n nampak seiras

  64. wah says:

    rambut sama cantik, lebat, ikal mayang, beralun, kerasi sihat

  65. iamwhoiam says:

    td da baca my metro… da brta ttg diana… dia skrang smbg stdy, ambl ijazah….huhu…. results spm 2a 5b dpt smbg ijazah trus…. dh hbis diploma ker diana nie..?

    • kikilala says:

      mana ada dia sambung ijazah terus la. dkt nottingham university tu kan dia study, ambik foundation in bioscience. foundation ni mmg setahun pon. lepas grad foundation, boleh terus masuk degree. tkyh buang masa diploma 2-3thn bagai. sama je.. mcm A-levels ah setahun gak. adik aku sama uni ngan dia tp dia 2nd yr degree in medic.

  66. Anis. says:

    Kan dalam dunia ni setiap orang ada orang yang seiras dengan kita? Ish2.

  67. MD says:

    putri indonesia 2010.

  68. geezybody says:

    mmg cantik……..tp klau sruh pilih 1…..dah tentu aku pilih dian danielle.Sbb…….kita org malaysia……hehehe…

  69. What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

  70. Allene Cooch says:

    What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

  71. fafa says:

    gila sama siot….cantik sangat….love all the pretty girl in this world and of course am not one of the lesbo eeeaa..

  72. Wak Lu says:

    baru taw ade sal ni..so lmbat comment..mmg nadine nmpak lagi ayu..tp rasenye diana kot lagi mnyerlah…dia nmpak elegance dr nadine ni..nmpak lmbih style…..bab hidung huding dorg tuh..boleh google pic dorg..same jew 22…

  73. “We can have more than we’ve got because we can become more than we are.” – Jim Rohn

  74. ieka seantzu says:

    nadine lg comel lah…tp diana pun comel gak.huhuhu……..kompius2…….

  75. I’ve been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Reading this information So i am happy to convey that I’ve a very good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make certain to do not forget this web site and give it a glance regularly.

  76. Outstanding information. Wish even more persons would have such an in-depth comprehending with the Speech language

  77. Grow Taller says:

    This actually answered my problem, thank you!

  78. Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you Nevertheless I’m experiencing subject with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting equivalent rss problem? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

  79. Excellent publish – We elected within for your own personel Rss or atom. I like this content you’ve obtained created * a great huge associated info. Having held in the usa with regard to basically 6 many years, After i in no way understood searching public record information using the web, primarily cease precise information. It’s efficient which will uncover – and yet irritating within the imply period!

  80. Would you be excited by exchanging hyperlinks?

  81. FifyLily_forbiddenrose says:

    kalau nak tengok nadine alexandra dgn lebih lanjut, tonton sinetron lakonannye iaitu berjudul ”INIKAH CINTA?” digandingkan dgn aktor Samuel Zylgwyn di Youtube Channel. thank u.

  82. Mitchel Wehn says:

    Have you take into consideration starting an opt-in list. It’d get the how does a person a future.

  83. picket fence says:

    Hello! I just wish to give an enormous thumbs up for the nice info you have here on this post. I might be coming again to your weblog soon.

  84. I got what you intend, thankyou for putting up.Woh I am thankful to find this website through google.

  85. Great post! Thanks for sharing! I’ll try to keep up with you.

  86. dating sites says:

    How can i migrate from Joomla to WordPress together with all my posts?

  87. I love what you guys are up too. This sort of clever work and coverage! Keep up the superb works guys I’ve included you guys to blogroll.