Written by AbangNara | January 20th, 2013

Semalam kira-kira jam 7.53 malam, keluarga angkasawan negara, Datuk Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina diserikan lagi kehadiran cahaya mata perempuan kedua. Anak pertama mereka yang dikenali dengan nama Bella kini telah pun menjadi seorang kakak.

dr halina

Bayi perempuan yang masih belum diberikan nama ini telah selamat dilahirkan di HUKM. Agak menarik membaca status yang telah diupdate oleh Sheikh Muszaphar di Facebook Sheikh Muszaphar Fan Club yang berbunyi:-

Finally after 8 hours of labour, Dr Halina delivered a beautiful baby girl at 7:53 pm in HUKM .
Looks like I will be surrounded by princesses …
TQ Everyone for your wishes & prayers …
Pic – Bella is already excited calling ” adik ” the entire time …

dr halina

Nampak sangat Bella teruja menjadi seorang kakak. Cute sangat!!! Jutaan tahniah diucapkan kepada Sheikh Muszaphar sekeluarga. Semoga dengan kehadiran anak kedua ini, keluarga mereka akan bertambah ceria dan dimurahkan rezeki. Tahniah sekali lagi!!!

P.S: Restoran air terjun di Filipina.

63 responses to Keluarga Sheikh Muszaphar & Dr. Halina Diserikan Lagi Dengan Kehadiran Cahaya Mata Perempuan

  1. Anonymous says:

    Alhamdulilah, tahniah… sweer Dr Halina dah pakai tudung…

    0

    0
  2. a says:

    first! ehehe

    0

    0
  3. nana says:

    Tahniah dr…..dr harlina knp duduk bersila ?Tak sesuai untuk wanita yg baru melahirkan……cuba rehat sambil baring kay,,,,…love u dr!

    0

    0
  4. wawa says:

    Lps ni dpt la laki pulak. :).

    0

    0
  5. lipan seksi says:

    mmmm untunglah..

    0

    0
  6. Shhh says:

    Tahniah. Suka sgt tgk dorg ni. Dua2 plak doktor. Anak dia msa usia 3bln lbh dah ajar berenang..tp aku kgum ngan Dr halina sb beliau msih blh mengandung wlupun kahwin agak lewat. Ramai wanita takut mengandung bla usia dh nk msuk 40an..ada yg ckp anak sydrom downlah..syukur alhamdulilah anak dorg sihat je..ni lah namanya rezeki..lpas ni nk tgk plak anak kdua ni dia nk ajar pa plak.

    0

    0
    • Pelik says:

      Shhh….awak ni x baca atau x pernah tahu yg Dr Halina tu usianya baru awal 30an sekarang ni. Masa dia kawin dulu usia dia 27 tahun. Jgn ikut sedap je tulis.

      0

      0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      kau ni macm tau aje anak dia nanti down syndrom ! kenape nk kena dengar cakap orang ! perlu ke kena dengar cakap orang ? pompan yg umr 50an beranak anak dia ok je segar bugar cantek lagiiiii ni semua tuhan nye kuasa laaaaaaaa !!!! kalau umr 20an kawinberanak kalau nk dapt anak down syndrom pon dapat jugakkkkkkkk huh !!!!! cakap macm bagosssssss !!!!! dengar cakap orang mampos lah !!!

      0

      0
      • narin says:

        btoi ckp merah jambu….kalo umur 20an pun kalo tuhan nk bgi syndrom down pun tetap aja dpt…tp jarang lah org umur 50an beranak lg…kebanyakkan wanita waktu tu dh menopause

        0

        0
        • Ratu minah jambu merah / biru says:

          tk jugak la narinnnn kakak minah jambu sendiri umr dia dh 50 lebih tapi dia maseh datang the kotos mungkin dia lambat gak nye takkkkk hehe

          0

          0
    • Anonymous says:

      ALA KAWIN CPT KE LMBT KE YG PENTING BAHAGIA….

      0

      0
  7. ikan siakap diternak kak cham/olga says:

    tahniak utk Dr SM n Dr Halina 4 the 2nd baby gurl….bertambah2 lg la wanita2 cantik kt dunia ni…. siakap tunggu2 sgt mcmana rupe anak ct and datuk K, msti double ow!!!
    P/S siakap doakan ct cepat2 dpt baby, walaupun siakap ni dah lama kawin,baby pon takde…tpi siakap suke doakan org lain dpt baby cpt2….kpd semua kwn2 doakan siakap tau!!!! erkkk..tetibe….
    sabarrr jeeelaaaa…..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    tahniah Dr SM dan Dr Halina….. kali ni bersalin dalam air lagi ke atau atas katil?

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      kau tk tengok dia dudok kt atas katil tu makna nye atas katil la dia beranakkkkkk !!

      0

      0
      • Anonymous says:

        pergi baca dan tgk gambar dlm entry masa lahirkan sophia isabella… ada tak dia dok atas katil?…. tolong jgn komen ikut emosi tapi guna kepala otak… sia-sia je tuhan bagi akal tapi tak guna….

        0

        0
    • lala says:

      die bersalin atas katil sbb high BP…

      0

      0
  9. Nanny McPhee says:

    Alhamdulillah.
    Semoga keluarga ini sentiasa diberkati Allah SWT.

    #sukatengokdorang.

    0

    0
  10. hana says:

    Aiyo.. Dr. Halina nie baru 34 la. she was born in 1979! Sapela yg ngok ckp dia dh tua tu?

    0

    0
  11. miss mong says:

    tahniah..kna dpt baby boy plk pasni.msti kacak cam datuk sheikh

    0

    0
  12. narin says:

    narin tumpang gembira tgk family mereka bahagia….skrg dah ada 2 org baby girl…akan dtg harap2 baby boy lah pulak kan..baru lengkap family sheikh muszaphar ni

    0

    0
    • lily says:

      ni lagi sorang typical sungguh.. kene ader baby boy baru lengkap ke family dr sheikh muszaphar nih? aku tgk lengkap je family dier, bini solehah (dah pakai tudung),anak pompuan comel sempurna sihat. kalau dr halina nmpk sure sedih tgk org cakap family dorang tak lengkap sebab takde baby boy. ceh.

      0

      0
  13. narin says:

    naseb baik komen narin ada…hari tu kan komen narin kena padam…3 kali komen…3 kali kena padam kt entry artis kesayangan owner blog ni…tak boleh sebut nama kan abes pulak komen narin kena padam…sistem apa lah blog ni pkai erh…..eh narin tak nak citer byk2 lah…kan kena padam pulak komen narin

    0

    0
  14. mika says:

    Alhamdulillah.
    wahh . . . tahniahh buat keluarga Dr SM and Dr Halina :D
    tumpang gembira jugak . . . and for Bella, excitednye dia dah dapat adik :)

    0

    0
  15. bella says:

    Lawak lh baca komen yg x tau ujong pangkal ni..main boh jer..lain kali b4 nk komen make sure tau cite yg sebenar n tau logik…Dr Halina dh sah2 blm nk dkt 40 lg.. Masih awl 30an..pndai2 je ckp blh dpt ank down syndrom..apa daaa… Lg satu komen tu lak beria nk nasihat Dr Halina jgn duduk bersila elok baring sbb pntang…dia induced la..ni gmbr masa blm masuk labour room..induced tu ibarat mcm kene brsalin sblm masa or overdue..x rasa sakit lg..bila dh buat proses induce br contraction tu dtg..Dr Halina kn doktor, x kn dia nk bersila lps brsalin kot..agak2lh bila tulis adoiii laa…
    Ada lg satu komen tu..tnya water birth ke x..dh sah2 lh gmbar kt dlm wad, ats katil..ishishish

    0

    0
  16. yatt says:

    w0www..c0ngratz to b0th of u..
    mesti comey baby kn..bella da jd kakak..
    ske tgk life dorang ni..x menunjuk2..x bermegah2..
    rileks je banak kat hukm..
    kalo retisss kite ni yg ala2 sendu p0n nk terjah prince court je kalo banak ke saket ke..

    0

    0
    • shasha says:

      ada risiko g private.. baru2 ni kwn sy tumpah drh bersalin kt private.. tp hosp tu x cukup bekalan drh, kena gak antar ke hosp kerajaan.. lps dh sedar diri,dia kena demam panas lak bbrp hari.. doktor tpaksa operate kali kedua sbb disyaki ada sisa2 or nanah dlm perut dia.. kesian dia..

      0

      0
  17. sophia says:

    kat ppukm dia bersalin masuk ward khas sama je macam private,

    0

    0
    • melah says:

      sebab dia doktor kerajaan.. Bila ikut gred jawatan mmg dia akan duduk 1st class punya ward.. Ppukm hospital kerajaan cuma gred lebih ckit laa sebab direct under KKM.. Bukan bwh jabatan negeri.. Same goes to PPUM.. (“_,)

      0

      0
      • shasha says:

        kat hukm pun ada bhgn private / specialist.. adik ipar sy bersalin kat specialist hukm, duduk 6hari.. kos rm7ribu lebih skali dgn operation..

        0

        0
  18. ratu says:

    tahniah to both Dr.. :)
    happy family la diorg ni. suka sgt

    0

    0
  19. kak li says:

    Tahniah. Sweettttt couple, institusi keluarga yang patut dicontohi. Terus bahagian hingga akhir hayat.

    0

    0
  20. Excellent, what a weblog it is! This blog gives
    helpful information to us, keep it up.

    0

    0
  21. Hey there! I know this is kind of off topic but I was wondering if
    you knew where I could get a captcha plugin for my comment form?
    I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one?

    Thanks a lot!

    0

    0
  22. The other day, while I was at work, my cousin stole my apple
    ipad and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just
    so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views.
    I know this is entirely off topic but I had to share it with
    someone!

    0

    0
  23. Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new
    posts.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    alahai Ratu minah jambu merah/ biru dan bella… orang dok atas katil disangka beranak atas katil… dulu masa sebelum bersalin dalam air pun dr halina dok baring atas katil… dah sakit-sakit sangat baru turun dalam pool… orang nak komen, dia pun nak komen… lain kali selidik dulu post/entry yg lepas…. booooo

    0

    0
    • lala says:

      die mmg bersalin atas katil pun due to her high BP.. lgpun kalo waterbirth kena g pantai hspital sbb kat situ je yg ade… huhuhu

      0

      0
  25. aulia says:

    Congrate… dorg nak 10org anak
    Sweet nyer…

    0

    0
  26. Duda Berhias says:

    Hmm. Dapppnyee. Dapnyee.. DR SMS ni mesti gagah di ranjang kan? Jom berimaginasi.. Jomm. Miaww. Miaww

    0

    0
  27. Ardilla says:

    Rupa Dr Halina iras2 Julia Stiles (pelakon hollywood). Tak caya cuba google. Dr Halina memang cantik!

    0

    0