Written by serenity | August 28th, 2015

Tadi, kami telah membuat entri mengenai Hans Wong (bekas kekasih pelakon Tasha Shilla) yang telah membuat laporan polis kerana diserang oleh pelakon itu di Zouk, Kuala Lumpur.

Apa yang sebenarnya berlaku menjadi lebih jelas melalui laporan yang dimuat naik oleh Carmen Emirda di akaun Instagramnya.

Menurut Hans, pada mulanya dia datang ke kelab tersebut dan terserempak dengan Tasha. Dia cuba bersalaman dengan bekas kekasihnya itu tetapi tidak diendahkan. Hans seterusnya duduk di sebuah meja.

Secara tiba-tiba, Tasha yang berada dalam keadaan mabuk telah menampar dan menendang kaki Hans. Orang ramai yang berada dalam kelab telah menarik Tasha dan menyimbahnya dengan air akibat serangan itu. Beberapa orang pengawal kelab kemudiannya membawa Tasha keluar.


 photo 11887272_1630995387176341_1084129603_n.jpg

Hans bagaimanapun tidak mempedulikan Tasha. Ketika hendak pulang, Hans berjalan di tempat letak kereta bersama rakannya namun diserang kira-kira 30-40 orang lelaki berbangsa Melayu. Kunci keretanya pula dirampas oleh bapa Tasha.

Apa yang berlaku selepas itu tidak diketahui. Melihatkan keadaan Hans yang okay sahaja, mungkin jaguh tomoi itu berjaya mempertahankan dirinya dari serangan. Macam filem aksi pula jalan ceritanya.

Apa pun, kes ini telah menjadi kes polis. Begitu pun, masih belum ada sebarang penjelasan dari pihak Tasha mengenai perkara ini.

Seperti biasa, kita serahkan saja pada pihak polis untuk menyiasat perkara sebenar. Seingat kami, Tasha pernah mengatakan dia ke kelab malam untuk menenangkan fikiran, tetapi bila jadi perkara begini, bukannya tenang kot Tasha, tetapi makin bercelaru dibuatnya.

Mengapakah Tasha berbuat demikian jika benar? Bersama kita nantikan hasil siasatan polis.

Perghhh..seteLah berehat selama hampir 2 bulan (Ramadan & Syawal)..kini Panggung Seni Tradisional 2015 kembaLi…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Sunday, 23 August 2015

68 responses to Kekasih Dedah Rentetan Sebenar Hans Wong Diserang Tasha Shila Dan Sekumpulan Lelaki

  1. Anonymous says:

    Betullah…arak itu ibu segala maksiat..

    0

    0
    • Kluagakutungganglanggang says:

      Patutnya bapak tasha tu bg penampor sulung kat anak dia yg mabuk sampai tak ingt dunia. Bapak dia ni pun menakutkan laaa mcm samseng ?. Wah …. kluarga ENAM JAHANAM …
      Klu hans tu jahat … kwn tomoi siam dia pun ramai … boleh jer panggil lawan balik tp dia gi report polis jer … slalunya kwn2 mcm ni tak bg muka klu org bedal member mrk ….
      Bravo kluarga Tasha … Kluarga Contoh bg samseng2 jalanan ….

      0

      0
      • Anonymous says:

        insaf la wahai umat!..

        JGN BERTOMOI..

        0

        0
        • Anonymous says:

          apa yg b’laku x pernah dibuat pengajaran… malah makin samseng pulak… rase2nye penyerangan ini ade kaitan ke ngn gambar bogel?… dah tu siapa suh anta gambar bogel… malas la nak amek tau… x b’faedah langsung…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Hampeh pnye serrnity.
          Komen delete org!
          Same mcm bella.
          Tak bole terime teguran org..ayat belit2 sgt bile tegur terus delete n betolkn ayat tu pretend mcm ayt tu dh mmg elok dri mula, konon2 xde sape2 tegur.
          Kuang ajaq.
          Prfffgtttt!!!

          0

          0
      • peminat tasha shilla says:

        tipuuuuuu….statement yg kuar dr sblh pihak xbtol..tasha xmabuk..tp tasha kna kacau dgn han..so tasha naik mrh n trus tampar han..pda msa yg sama kwn han(cina n india) simbah arak kat tasha..so kbtln ade bdk melayu kt ctu..mngkin dorg tgok tasha diperlakukn mcm tu..tu yg han kn blasah..

        0

        0
        • peminat sama perangai dgn TS says:

          Klu tipu … gi saman si hans tu atau report polis. Tasha tu mmg kaki mabuk saper tak kenal. Hans kacau TS? Teruk sngt ke Hans kacau? Dia buat apa kat TS sampai kena penampor? Plz org tu da ader awek baru. Sttmnt ko mcm budak tadika derrr. Ramainya budak mlayu KAKI CLUB. Harap2 budak malyu tolong TS tu bukan KAKI BOTOL. Budak2 tu takut kena masuk balai ke? Ko back up semacam. Hans tu mabuk, org x kesah sbb bkn muslim tp TS tu minum, org menyampah. Ramai saksi kata dia mabuk. Ko ingt buat report polis boleh bg keterangan palsu ke? Sengal.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Sudah laa penjilat.

          0

          0
    • mendoza bulldozer says:

      kaki clubbing, kaki botol, depressed kena tinggal ngan jantan Siam. actually dier masih suka Hans aper nak buat Hans dah buih dier dah ta ta bye bye dier tu yg dier geram tu…………………

      0

      0
      • Anonymous says:

        nazim othman atau sape2 retis xnk back up ke?
        tlg kawan hang neh..dh hanyut hnya sebab dah clash dgn bf..hilang pedoman hidup.

        0

        0
    • Anonymous says:

      TS xleh terima hakikat tu.
      wake up lah.
      itulah, ade body digadaikan sepenuhnya pada yg belum sah.
      skrg hidup tunggang langgang.
      mabuk..
      lame2 karier pn hancus, ini pon dah nmpk makin teruk.
      laen kali jgn cakap besar, kan Allah dah kenakan bala.
      insaf la semua2 tu..yg gf han tu pn insaf same ko tu Islam.
      ish33..

      hari2 togok arak camtu la hagaknye.
      arak itu ibu maksiat!

      0

      0
    • Anonymous says:

      nasib baik orang2 dlm club tu simbah muker dier ngan air kalau simbah dgn acid terus bopeng muka. baik2 bibir tipis jadi bibir tebal……….dier jeles tu Hans ader pompan lain. Dah-lah move on, pat luar masih ader banyak Dato & Atuk yg sudi temankan ko………….

      0

      0
    • cik bibah tengok je says:

      mcm dah bole agak sape yg sebar gmbar sblom ni..opsss..

      0

      0
    • Kak Mah says:

      Maafkan Kak Mah.. Zouk tu sejenis “kedai mamak” ke? Patutlah banyak gejala sosial berlaku disana.. Laporan polis pon cakap berada di “Zouk kedai mamak” jam 0330. Bagus juga kerajaan taknak bagi ‘kedai mamak” macam Zouk beroperasi 24 jam ye! Mereka mabuk2 disana rupanya! Sedih!

      0

      0
      • jeni says:

        Maafkan saya..zouk telah direkabnetuk oleh arkitek melayu islam yang kurang terkenal…sekian

        0

        0
    • Lara says:

      Terukkah aku kerana gembira dengan kejatuhan si Tasha Shila ini, walau tak pernah kenal dia secara personal, tapi tak suka dia sebab banyak sangat kontroversi dan riak angkuh muka dia tu. Tapi, lagi menyampah ngan si Mendoza penyibuk lagi mau batu api. Jantan Hans ni pun bukan hensem pun kemaruk sangat pehal?

      0

      0
    • bbycomel says:

      best drama retis melayu lately.. *makan popcorn, goreng pisang, kopok leko, fries, nasik minyak, cendol*

      0

      0
  2. Biskut says:

    Dgn bapak tasha skali pegi club ker? tak heran la kalo tasha ni gini….bikin malu saja….

    0

    0
    • Tudung Biru says:

      Bapak kaki pukul, anak kaki mabuk. Memang keluarga contoh terbaik

      0

      0
      • anakbapaksamajerperangai says:

        Tolong boikot Tasha sbg Pelakon cnth Perosak Akhlak Generasi Msia.
        Kaki mabuk dan Geng Kaki Pukul.
        Bapak dia pun satu …. ada hati pukul org. Anak dia bukan kena rogol tp mmg mintak di rogol dgn perangai x senonob yg memalukan org islam. Ramai org non muslim pun tak buat perangai x senonoh mcm tu.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Takde mana-mana perempuan mintak dirogol lah. Cakap jangan nak over sangat. Ingat rogol tu benda main-main ke?

          0

          1
        • Gilerpunyernaive .. sarcastic la says:

          Ada lg ke Pompuan naive sngt sampai tak tahu ada ppuan mintak kena rogol?. Gi Pusat2 Pemulihan Akhlak. Tanya remaja2 liar tu. Mesti anon ni pengsan dngr. Remaja bwh umur 18, ada 12 ke 14 thn party Sex bramai2 dn ini di kategori KENA ROGOL DR SUDUT UNDANG2 wlpn scr suka rela minta dirogol. Klu dah mabuk lps tu meraba2 jantn dlm club atau suka di raba tu mmg mcm mintak kena rogol. Lps tu esok dah sedar dibilik hotel. Klu suka jntn tu mknanya x kena rogol tp klu muka pecah tembok & tak suka, reprot polis kata”saya kena rogol”. Rogol x semestinya kena paksa.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Bodonya ko ni anon August 28, 2015 at 4:16 pm, maksud dia rela di-ngeseks la tuuu…

          0

          0
        • Kluar dr comfrt zone ... says:

          Kpd mangsa2 rogol yg terinaya … sy sngt simpati, harap dpt sabar dan tabah. Sy tahu sbb ada kwn2 yg malang mengalami nasib yg sama. Dorang2 ni jadi trauma dan dpt depressi yg teruk. X paham pompuan mcm tasha ni yg mmg suka buat perangai x senonoh lps tu kena tinggal dgn jntan tu. Bila dpt depressi boleh jd mcm org gila smpi mabuk2. Org spatutnya blajar dr kesilapan , tobat ke atau paling tidak buat benda yg berfaedah bak kata Yuna Kluar dr cmfort zone. Gi hiking ke? Klu Yuna tu pakai baju lekat dan melekap … tasha ko jg pakai bikini gi hiking. Huhuh

          0

          0
      • Really?? says:

        Drama terhebat abad ini… Starring…watak utama
        Bapak Tasha penyamun tarbus bersama 40 orang kuncu-kuncunya..hahahaha…anaknya Tasha Shila kaki BOTOL yang berTETEK JULING….. ni sebelum masuk disco mesti dapat cium tangan bapak dan mintak izin untuk bermabuk mabuk….

        So sekarang dah terbukti – kalau artis yang jenis LIAR macam setan ni biasanya mak bapak diaorang dah tahu…lebih arif pasal anak mereka contoh terbaik :
        1) Tasha TETEK JULING Shila – bapak bouncer disco.
        2) Zarina SLUT Anjolie – bapak kantul minum arak didenda di mahkamah
        3) Nad KANGKANG Zainal, – family kantul anak share sebilik dengan pakwe.

        Ramai nya family artis yang “fucked up” kat Malaysia ni…..

        0

        0
  3. cik mek molek says:

    sediakan popcorn wahai pembaca beautifulnara!!!!

    0

    0
  4. apa punya turr says:

    Dulu tetek juling.. Skang mabuk n pukul org pulak.. Kesian ko tasha shila.. Dah tk laku begini jadinya perangai ko…

    0

    0
  5. Hans Solo says:

    Laaaa… si tetek juling ni kaki tunggang rupanya. Bapak dia keja bouncer kelab ke? Lbh kurang je prangai family ni. Patut le ank jd gitu.

    0

    0
  6. Tudung Biru says:

    Sekarang satu Malaysia tau si tetek besar ni kaki mabuk. Selamat tinggal karier hiburan

    0

    0
  7. Anonymous says:

    hurmm patut la tasha tu social x ingatt.. ayahnya bole campur tgn.. apa lah nk jd dgn dunia ni.. ayah yg patut mndidik tpi rupanya lebih terukk..hurmm

    0

    0
  8. kupu-kupu says:

    muka cam baik minah ni..dunia..dunia

    0

    0
  9. mak c kina says:

    igt lg kes dia xngaku mabuk dlu..dia ckp dia g kelab sbb nk releas tensen..xminum..tp tenyata semua tu bohong..so dah xde apa ko nk cite lg tasha..mmg xde job la ko pas ni

    0

    0
  10. adudu says:

    sebenarnya….. semua pun sama je. TS, carmen, fara, hans. perangai 2X5.
    tengok IG carmen ni ramai jugak orang hentam dia sbb pegi kecoh bukak aib sendiri. hmm. dunia akhir zaman.

    0

    0
  11. ninie says:

    tak terkejut dengan perangai tasha tapi sgt terkejut bapak dia boleh terlibat..hmm

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Tula dia. Time bercinta dulu tak hengat. Tangkap gamba peluk sakan pastu show off sana sini. Post dlm social media sokmo. Sama la ngan Nora Danish. Pastu habis manis sepah dibuang la. Yang jantan tu tak luak. Yg pumpuan ni tak malu ke, semorang tau perangai bacin kau! Kalau nak dapat hidayah, work towards getting redha Allah dulu, boleh tak?

    0

    0
  13. Tasha Shila says:

    Nak tenang gi masjid Tasha…bukan gi kelab~

    0

    0
  14. sara says:

    Huhu…. Esok giliran tasha plak…. Bkk crita… Ni baru sebelah pihak…. Nk g beli popcorn utk esok plak…ari ni punya dah habess?

    0

    0
    • popcornhangus says:

      Xnk beli nk jimat…wat sendiri je popcorn tp hangossss…xpe telan je janji ada cter best

      0

      0
  15. takcurlassrebutjantan says:

    hanya betina je yang berebut rebut kan jantan…orng perempuan mana ada berebut rebut jantan….

    hanya betina je yang paksa paksa jantan kawin …kalau perempuan relax je…tau tau dah nikah…baru curlassssss….

    0

    0
  16. anti poyo says:

    nanti keluar la statement. Jangan judge saya. Saya minum arak, tapi hati saya baik. Allah saja yang tahu. Kau alim pergi duduk gua..blablabla

    0

    0
  17. Anonymous says:

    TU DIA!!! lps ni ada tiru nad zainal..p kelab & minta maaf

    0

    0
  18. PATIN MASAK KUKUS says:

    KAKI MABOK..KAKI HOTEL..KAKI INN..ITU LA TASHA SHILA…MUKA MCM NENEK KEBAYAN..

    0

    0
  19. berundur la tasha shila says:

    keluarga yang baik2 tak akan galakkan anak dia jd artis…..

    0

    0
  20. Joy says:

    U’OLLZ JGN LUPE NANTI SAKSIKAN TASHA SHILLA PAKAI TUDUNG BAJU SOPAN BAGAI DKT IG… dalam 2-3 hari lagi.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    err…nk tanya…ni betul2 tak tau…err…kenapa korang panggil TS ni “tetek juling”? nape ek?

    0

    0
  22. ayah anda kulup says:

    ermmm bukan ke pusat hiburan bukak smpai kul 1 jer kalo x silap ayah la..
    ni apa citer smpai 3.30 ni…

    nama wong han cing hahahaa..hancing pun hancing la

    0

    0
  23. cekakcekik says:

    Tasha Shila dan Carmen si gf baru hans ni.. dua2 Islam..
    walaupun aku bukan peminat tasha shila.. tp aku sedih and tersentak
    bila hans kata dia sedang mabuk.. lebih2 lagi gaduh di club..
    lebih menyedihkan, 2 orang wanita islam bergaduh over lelaki yg bukan islam… come on la.. u girls can do so much better than this… kalau berebutkan lelaki yg boleh jd pemimpin yg lebih baik xpe jugak… hmmm… semoga Allah beri petunjuk kpd kedua2nya…

    0

    0
  24. nak cuit sikit says:

    nak kawin dengan lelaki bukan Islam …..tpi perangai sendiri lebih buruk dari bukan Islam….ada hati uols….dengan mabuk dengan arak dengan seksi dengan zina….boleh nak soal si bukan islam…sembahyang waktu ada berapa? ko yang agama islam pun tak sembahyang…masuk islam sebb nak kawin….cara hidup tak ikut Islam pun…ntah apa apa….#jgnkepohhaloranghalsendiritunggangterbalik

    0

    0
  25. rena says:

    lain kali nak bercinta, jgn bercinta dgn bukan Islam…muka pon macam laknat ! cari ler mat2 Melayu..tak suka carik bangsa lain tapi Islam…seburuk2 diaorang pon, masih ingat Allah. Kalu saya jadi bapak Tasha, dah mati saya kerjakan Hans tue…kalu dah tak mahu dia buatper sebar gambar bogel dia…sebenarnya si Hans tue yg masih tergila2kan Tasha…tak mau tengok dia happy2…yg korang semua back Hans tue buatper? Saya nie campur-gaul macam2 bangsa…sejahat2 bangsa Melayu, jahat lagi yg lain2 kat bumi Malaysia nie cuma kita tak paham apa diorang cakap dlm bahasa diaorang masing2…kalau paham, dah lama kita kopak tempurung kepala diaorang…mmg org lelaki bukan Islam kat Malaysia nie suka buat main2 dgn wanita Melayu kita…so sedar2 laa wahai wanita Melayu..jaga diri masing2…saya tau sbb saya paham bahasa Cina & Tamil…saja buat2 tak paham sbb nak dengar apa diorang cakap…

    0

    1
    • Sabariah says:

      Betul, lelaki bukan melayu bukan ikhlas nak kan perempuan melayu. Mrk selalu kata gadis melayu kita cheap.mereka hina bangsa melayu . Kalau perempuan bukan melayu pulak nakkan lelaki melayu selalunya kerana duit dan kekayaan untuk dipergunakan. Kalau biasa2 mereka tidak akan mahu. Sedarlah bangsa ku. Bela dan binalah bangsa dan ugama kita.

      0

      0
  26. Maisarah says:

    Mohon perhatian yang tinggi ilmu agama…pi talkin sat kat depa2 ni..semak aihhh patut la Hudud tak leh laksana kat Msia..sebabnya ramai yang Islam lebih kafir dari orang kafir sendiri..patut la pembangkang tolak Hudud wpun mereka jelas tiada kena mengena dengan hukum Hudud..bisness beb boleh lingkup kalau laksana Hudud..nanti ramai pelanggan Islam lari..sebab takut hukuman Hudud…ni bukan ustaz atau ustazah jadian…tapi ni la hakikat dunia sekarang..jangan buta hati sangat tak nampak segala kerosakan yang dah berlaku..tegur-menegur adalah untuk kebaikan semua…Allah turun bala bukan untuk orang jahat sahaja..yang lain-lain akan turut terkena tempias…Malaysia Semua Boleh..Selamat Menyambut Hari Merdeka

    0

    0
  27. Anonymous says:

    artis ni mcm ad immuniti besar kpd jbtan agama. Dlu bila isu kpop tu sibuk jbtan agama sruh yg pluk2 abe kpop tu tawbat. Cb bg kenyataan ckit buat para artis ni plak..sbgai jbtan yg brtggungjwb n ad authorities to do so. Dari nasihat2 netizen smue ni mn la artis nk dgr.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Jalang

    1

    0
  29. pencinta kucing hutan says:

    bertaubatlah tasha…sebelum ajal menjemput..

    0

    0
  30. lala says:

    Don’t judge the book by its cover lar sangat…tengokkkk…tuhan nk tnjuk skejap jer…

    0

    0
  31. Anonymous says:

    jangan bangunkan singa dari tidurnya, beginilah jadi die

    0

    0
  32. Dini says:

    AH! KAU NI HANS.CAM BANGANG.BARU 3 BULAN DAH ADA PEMPUAN LAIN. NAMPAK SGT KAU NI MMG GILA PEMPUAN.DAH KULU HILIR DGN TASHA PASTU BUAT BAIK NAK SALAM KONON.KALAU KAU BARU PUTUS 3BULAN, PASTU AWEK KAU BERKEPIT DGN JANTAN LAIN PASTU NAK SALAM KAU SEDANGKAN KAU XDE AWEK MASA TU APA PRASAAN KAU? SAMPAH.

    0

    0
    • Rj Farah .. x smpi 3bln kawin baru says:

      Weiii … bukan bercerai kahwin … pompuan sengal. Emo semacam. 3 bulan tu normallah klu org nak move on. Trutama laki2… zaman skrang pun pompuan mcm tu. Tak sampai sebulan putus tunang … try kluar date dgn org lain. Klu dah ada yg sesuai buat ape nk tunggu. Mmg lah rasa nak bg penyepak klu hans atau new gf tu nak salam walhal masa tu tasha tu solo. Takkan la smpi mabuk mcm org gila. Paling tidak tasha tu simbah jer air kencing setan dia tu kat muka gf baru tu. Ini nak panggil bapak n smseng hentam org. Klu hans tu sampah, TS tu tangki septik kumbahan. Dua2 level looserrr mcm ko jgak yg back up tasha.

      1

      0
    • jilake says:

      woi dini ….. org bukan nk pduli perasaan si tasha ni…org pduli agama dan akhlak dio…betina murahan ….wat malu melayu je…

      0

      0
  33. BukanKuPinta says:

    Tasha ni sayang sangat ngan Hans ni. So far mmg ni jer boyfriend dia. Takde tukar tukar pasangan. Mmg salah si Tasha ni..rasa ramai dato and VIP nak kan ko. Ko pilih Hans ni .. Aduii..takpe ..Let it go Tasha. Move on. Bukak buku baru. Jangan mabuk2 lagi..

    0

    0
    • kakakakkakakaa says:

      Dato vvip tu laki org tak? Sbb tu dia x nak. Dato2 tu nak buat TS bini atau nak buat Penyedap mcm Ajinomoto stok geli2 jer. Enjin Kuasa Kuda Dato2 tak boleh lawan Enjin Kuasa Kuda Tomoi Siam …. hakhakhak. Hans tu pun ank org kaya … Enjin Kuasa Kuda dia pun dasat banding dgn VVIP. Saper tak nak … sampai betina2 club mabuk2 ni berebut kat dia …

      0

      0
  34. Anonymous says:

    Wuww… another cheap girl huh!!! aik simbah air kat muka je? knp tak rogol berjemaah je?? haha.. cam ni la pmpuan kalau dah tak tahu malu.. ksian kat bapa yg mendidik…

    0

    0
  35. senah rumah sebelah says:

    walaupun senah ni perempuan, tp senah takkan panggil dia murah lah apalah. semua manusia buat silap, maybe tasha shilla ni tak jumpa lagi turning point dia. tak nak kata apa2 kat dia, sbb Dia takkan tinngalkan hamba2 dia yang susah. apa pun, steady Tasha! kalau tak jd retis pun lg bagus, takde lah org busy body hidup ko. aku percaya, Tasha ni berubah gak nanti, mcm semua manusia berubah. entah2 tasha jd lg baik dari kita. so, cheer up tasha! :)

    #positivevibes

    0

    1
    • Bila nk serik says:

      Dah bnyk kali Allah bg peringatan … tak serik serik. Masalahnya TS ni suka cari susah dan masalah. Klu ada bapak pun sama naik … bknnya nak nasihatkn anak … susah lah nak brubah.
      Tp aku Aameen kan doa ko. Aameen.

      P.s: Hidayah tak datang bergolek tapi di cari. Mungkin ni kaffarah kat TS. Mmg org mengutuk dia tp klu dia ambik +ve. Dia yg cari masalah, mana tahu mungkin dia brubah lps ni

      0

      0
  36. sarah says:

    rubbish…berita mcm ni tak menguji kecerdasan minda langsung…wake up editor..

    0

    0
  37. mojo says:

    Mabuk?bapak backup?bapak contoh nie.tahniah bapak.bapak tak mabuk?

    0

    0
  38. detective canon says:

    ikot kan taakulan aq la, cume agakkan je la, photo tasha separuh bogel tu mmg hans tu yg sebarkan, maybe diaorg ada masalah lg, dendam and so on. so tasha cari hans kt kelab mlm yg hans selalu pergi di back up oleh koncu2 tasha tp keadaan jd tak terkawal hans tu kena belasah jd hans tu pg la wat laporan polis mcm dia tak tau apa2. Sbb jelas tasha tak gi laporan polis psl maybe tasya takut yg gambar bogel dia yg lain2 tu terdedah.
    tlg jgn ambil serius. aq cme pikir secara waras sahaja.

    0

    0