Written by AbangNara | August 26th, 2013

Berita sedih untuk peminat-peminat rancangan Running Man. Kehadiran Seok Jin, Haha, Gary dan Kim Jong Kook ke Malaysia pada 7 September 2013 telah pun dibatalkan. Pastinya berita ini sangat mengecewakan lebih-lebih lagi kepada mereka yang telah membeli tiket.

running man batal ke malaysiaTambah menyedihkan apabila kehadiran Running Man ke negara-negara lain akan diteruskan seperti biasa. Alasan yang diberikan untuk pembatalan ini ialah kerana penganjur tempatan. Pengumuman rasmi ini telah dilakukan menerusi laman Facebook.

running man batal ke malaysia

Diharap proses pengembalian wang untuk mereka yang membeli tiket akan berjalan dengan mudah. Kepada anda yang kecewa, mana tahu suatu hari nanti Running Man akan datang ke Malaysia bukan untuk sekadar fanmeet tetapi penggambarannya. Tak gitu?

P.S: Kia Soul 2014 di Pameran Motor Frankfurt

133 responses to Kehadiran Running Man Ke Malaysia Dibatalkan

  1. Lola says:

    Bye-bye Jong Kook.

    0

    0
    • Olga says:

      YAHOOOOOOOOOOOOOOOOO BAGUS XJADI DATANG,JOM SEMUA KITA PAKAT RAMAI2 BUKAK AL QURAN LAGI BAGUS

      0

      0
      • RM fans!! says:

        tak payah nak poyo la,apa ingat org yang kemaruk rm tu x pernah bce quran ke??nak nasihat pun,dengan cara baik la..

        0

        0
        • Roon000ey says:

          Orang baca quran pun buat maksiat bro.

          Apa ko nak kecoh? Batal kan konsert Running Man ni? Aku pun langsung tak minat Korea tapi apa ingat batalkan konsert ni RINGGIT KITA akan naik ke? our GDP akan increase ke? HELL NO.

          ni semua stupid minded org org tua yang dah kerepot buat keputusan.

          tak tahu nak kata apa dah. what are they looking and trying to achieve. Bangga MALAYSIA batalkan Running Man sbb tak sesuai dengan FATWA?

          Then ada cengkerik cengkerik tu mula la bukak cerita “BAIK BACA AL-QURAN” lah.

          PLEASEEEEEEE….termuntah aku. Ko nak baca Quran pun baca la sensorang tak payah nak cite kat sini. Excuse mee…

          Oh to Saifullah, ko kena ingat Saifullah negara kita is Malaysia. Negara kita bukannnya seperti Brunei / Arab yang kaya dengan minyak dan gas. Memang la kita ada petronas tapi tidak sebanyak seperti negara yang lain. Jadi, we need this kind of commercial thing to promote Malaysia!

          Ko ingat kalau dok promote pasal Agama je ko tau tak siapa yang datang last last? TUH DIA pemintak sedekah yang mintak derma pasal nak buat Maahad kat terengganu tu.

          Ha, aku tanya engkau. Kalau engkau sibuk bantu kat Syria / Mesir tu kau takkan berada di sini dah. Ko tak ada masa nak bukak beautifulnara pun.

          Sorry lah aku ni bercakap memang atas paksi bumi bukan nye macam “the non-achievable” macam kau ni.

          Lastly, sorry la kepada mereka yang tak faham dengan kata-kata kau sebab i am looking towards ke arah kemajuan negara dan diri sendiri. Yang tak faham tu, i think you ni menuju ke belakang je. Atau pun jenis yang, perempuan perempuan kampung yang pakai tudung labuh dari kelantan / terengganu tak faham satu patah pun apa aku cakap sebab korang memang jenis sekumpulan manusia yang tidak peduli dengan hal negara sebab korang macam LEMBU yang di cucuk, jenis ikut je….

          Sorry la kalau terasa :)

          0

          0
        • ina kami says:

          haha. kan. cara tegur pon salah. hidup ni bukan kita saja betul. xgitu kawan . : ).

          0

          0
        • Anonymous says:

          kpd semua fans rm/kpop & haters bwk brtenang ye..jgn gaduh2 x dpt pape pon n silalah jaga bhs bla nk komen, bak kata hanez suraya bhs jiwa bangsa. MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

          0

          0
        • Olga says:

          Datang x beri effect! x datang pun x beri effect!

          0

          0
        • Didi says:

          Tak datang, takpelah. Takda rezeki nak sampai sini. Tp yg peliknya, bila bang nara kata negara lain, mereka akan terus travel. Tak rasa ke ada something fishy kat situ? I mean yelah kalau malaysia cancel, negara lain pun confirm cancel. Tp tak. Pasti ada sesuatu yg buat mereka cancelkan meet up ni :(

          0

          0
        • Lumah says:

          sebab dorang benci dgn org2 malaysia yg minda tertutop!
          asyik nak tegur kesilapan org je..
          x habis2 besarkan isu tutop aurat!
          seksi2 sikit dh bising!
          fatwa sana sini!
          pastu perempuan melayu pun x boleh join ratu cantik!
          hak kebebasan manusia di malaysia sudah dipadam oleh pihak2 yg merasakan diri mereka adalah tuhan!
          sbb tu dorang banned negara malaysia!

          0

          0
        • tetapi mereka bukan artis menari kpop terkinja2. ni program realiti macam rajo lawok dan spontan daaa…. kalau raja lawok kemain korang melalak depan tv. jangan la double standard wei. maksiat pe bagai la. kalau niat bermaksiat memang jatuh maksiat la.

          0

          0
      • Anonymous says:

        buang masa buang duit maksiat sana sini! ini yang disogok kepada budak2 muda! takde faedah

        0

        0
        • Anonymous says:

          nasib baik dorg xdatang..
          kalo tak, ade lagi yang kena boo dan kena baling sampah..
          silap2 aribulan bunkface xde duit nak kawen…

          0

          0
      • K.A.A says:

        kenapa agaknya dorang x jadi dtg??? buat promosi bukan main hebat aku tgk aritu…

        0

        0
      • K.A.A says:

        mest sebab x ramai org beli tiket dorang tu pasal la batal agak nya…

        0

        0
      • melody says:

        Daripada ko bukak beutiful nara ni baik ko baca Al-Quran!

        0

        0
      • aku hensem says:

        alahai yg tulis comment ni pun entah2 tak baca al quran :)

        0

        0
      • hate Olga says:

        woii olga. aq minat running man pon.. tau gak baca Quran.. benda tu sampingan jew.. ko jgn laa terlalu prejudice.. duk hutan lg baek laa

        0

        0
    • Amor says:

      ;(
      dah dua malam mimpi my sparta..inilah petandanya….
      waaaaaa!!!

      0

      0
      • noni says:

        udah le kome gaduh2. malaysia ni nak bawak masuk org yg bole dikerah buat keje je. cth mcm 1.4 juta bangla yg bakal dibawa msuk malaysia nanti ni. ye dak ? ate tu yg deme suke. yg dtg mlawat brapa ketoi je ni deme xndak gamaknye. pdahal, at least bole knalkan lagi nama malaysia kt sana.

        motif sgt deme ni =____=

        xbole ckp byk. org malaysia ni sensitif xbertempat. jp g ade yg komen, xsuke dok malaysia, keluar malaysia lah. sengal. kau buat dosa, Allah tak campak pulak kau kat planet pluto kan ?

        0

        0
  2. henpon says:

    bye-bye gary oppa

    0

    0
  3. Karim Bin Zema says:

    aku selalu suruh anak aku komen kat blog ni.sambil berhibur,sambil belajar matematik. -_______-“

    0

    0
    • nonoi says:

      mesti anak ko matematik a je… pastu nanti jd scorer wartawan tanya ape rahsia?
      jwpn die “jadi pengomen tegar di beautifulnara” terbaekkkk!

      0

      0
  4. deheart says:

    huhu batal lagi..?
    xde rezeki lg fan2 kat Malaysia nak jumpa dorang,mungkin lain kali..kot2 semua 7 orang tu ada..:)

    0

    0
  5. Saifullah says:

    Apelah yang best sangat dgn kumpulan korea nih. Dengan brbekalkan muka jambu bajet hensem, tp nyanyi x sedap dan makna pown x paham buat ape. Aduh tak paham dgn org Malaysia nih. Tiket jual beratus2, bek bagi bantuan kemanusiaan kat Syria, Mesir. Kau orang nak tau tak, diorang nih miming jer atas pentas tuh. Artis Korea ibarat jelmaan Justin Bieber tau.

    0

    0
    • adaakukesah says:

      saifullah : DAH APA MASALAH KAU SEKARANG NI ?
      KAU INGAT KAMI2 YG LAYAN KPOP & KSHOW NI XDE BUAT AMAL JARIAH LANGSUNG KE ?
      KAU SAPE NAK TENTUKAN ORG BUAT AMAL KE TAK ? KAU TUHAN KE ?
      KAU YG BAGI REZEKI KAT KAMI KE ?
      MANA KAU TAU DIORG NYANYI TAK SEDAP ?
      MANA KAU TAU KAMI TAK PAHAM MAKSUD LAGU2 TU ?
      MANA KAU TAU DIORG MIMING JE ?
      AGAK2 LA WEY NAK NASIHAT PUN.
      CERMIN DIRI SENDIRI TU DULU.
      ENTAH2 SOLAT KAU LAGI BERTERABUR DARI KITORG.
      DUK BACA BLOG GOSIP NI TAK BUANG PULAK MASA KAU BAGAI ?
      PIIIIRAH MABUK.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Saifullah tu attention whore bapuk perasan handsome kot, kalau dorang nyanyi tak sedap..tak kan ramai peminat seluruh dunia. tolong bezakan kpop dengan running man..lain ok

        0

        0
        • Jasmine Kuih Lapis says:

          Saifullah kau ingat kat Malaysia ni melayu je ke tinggal, mostly yg beli tiket tu cina..kita tak ada hak nak halang dorang beli tiket, nak menderma ke tak..tu hak dorang. Saifullah ni dah menderma byk mana dah?? ke duit habiskan untuk tengok wayang cite omputih??

          0

          0
        • Sakura says:

          Saifullah dengki dia tak famous, tak banyak peminat. kalau perangai busuk hati macam tu siapa yang nak minat. mcm mana Saifullah tahu kpop miming?? tengok video kpop ke?? grup yang mana miming?? ke Saifullah ni pakcik tua yg kesunyian?? tak payah kacau budak2 kpop lah bodoh!!!

          0

          0
    • miss pinky says:

      hoi saifullah….kau tu kot yg bodoh katak bawah tempurung, tak paham bahasa korea translation kan ada..dunia hujung jari, cakap pasal syria konon..yg kau buang masa masuk blog ni apehal..kenapa tak habiskan masa kau bantu syria?????

      0

      0
    • dhiez says:

      Correction… ni bkn kpop… RM ni variety show… Dieorg dari latar belakang yg berbeza. Lg pon ni fansmeeting… bkn tiket konsert kpop.. Aduhai.

      0

      0
    • rookie says:

      @Saifullah …kau ingat dorang layan kpop 24jam ker?? tak kan dorang nak solat, mengaji pun nak update bagi tahu semua orang…agak2 lah bro, sempat lagi cakap pasal Syria bagai..kenapa tak kau jer pergi Syria bagi bantuan kemanusiaan?? tu lebih baik dari kau melalak kat sini tunjuk kebodohan kau

      0

      0
    • benci orang hipokrit says:

      Saifullah tu muka letak kat jubo kot. mak bapak dia pun sama muka letak kat jubo tak reti ajar anak supaya bersopan santun, puiiihh!!! eleh cakap pasal Syria..bajet alim konon.., kau ingat dorang layan kpop..layan RM tak ambik tau ke hal Syria, tak kan nak bagi seluruh dunia amal jariah yg kita buat, bodoh !!

      0

      0
      • gatal tengkok mu says:

        komen main bapak yang gua tak suka ni..
        nak tegor ada caranya..
        lu tu yang hipokriit..

        0

        0
        • reza says:

          @gatal tengkok mu…kenapa kau terasa? bagus lah kalau terasa..lain kali please hormat minat org lain…jgn main sedap mula je hina2. @gatal tengkok mu<<< kau ni org kelantan ker?? spesies pak cik tua tak sedar diri kau ni kutuk minat org lain

          0

          0
        • Anonymous says:

          @gatal tengkok mu/Saifullah ..cakap mcm samseng, kau dulu yg sibuk2 cari gaduh kan, skrg bila kena serang kau dah meroyan, kau main kasar…org pun main kasar, memang mak bapak tak ajar cakap sopan hina2 minat org lain, cuba org hina minat kau..apa kau rasa??????

          0

          0
        • Anonymous says:

          gatal tengkok mu <—- org kelantan patut lah…kelantan memang ganas, suka menipu, sekarang meroyan bila org perli mak bapak dia, tahu panas, kalau kau sendiri hormat mak bapak kau..kau tak kan kutuk2 minat org lain

          0

          0
        • gatal tengkok mu says:

          takde nya gua ni orang kelantan..
          saja je nak tengok tahap diskriminasi..
          bak kata sepah “tak payah test akal,
          tengok muka pon tau bodo”..macam
          yang dok bashing gua..

          nak gado..gado la sampai mati, tapi
          jgan main bapak..

          gua umur 26 tak tua pon..jenis agak2 umur
          orang berapa yang gua malas ni..iq dibawah
          paras bahaya nih..
          hahah

          0

          0
        • Johan says:

          perkataan MU tu org kelantan je guna, boleh percaya ke umur 26? nak tengok tahap diskriminasi konon. boleh percaya ke sebab org gaduh pasal RunningMan..hang nak test pasal diskriminasi. nampak sgt tipu punyer takut negari sendiri kena bash hang tukar ikut lain uweekk

          0

          0
        • bukan anon says:

          ooo pak cik tengkorak umur 26.. tu pasal pakcik melalut benci kpop..umur 26 rupanya, mostly budak2 kpop umur belasan tahun hingga awal 20an, jadi jiwa raga tak sama. tapi please respect minat orang lain lah pakcik

          0

          0
        • Lolita Hastag says:

          eh tengkorak..yg ko pergi cucuk kpoppers tu buat apa? kau kena ingat kpoppers tu budak2 lagi, darah masih panas. kau komen kutuk kpop marah lah dorang, masa kau komen buruk2 kau tak pikir pun pasal nama mak ayah. skrg bila dorang petik nama mak bapak tahu pun kau marah

          0

          0
      • rona says:

        “mak bapak dia pun sama muka letak kat jubo tak reti ajar anak supaya bersopan santun,”

        erk…saudara ‘benci org hipokrit’ ckp pasal diri sendri ke??? sbb xde sopan santun pon dlm komen anda..

        0

        0
        • anti rasis says:

          anymous kat atas tu yg ckp kelantan memang ganas…kau jgn nk rasis sgt…tuduh yg bukan2 pasal negeri aku,,,dunia akhirat aku tak halalkan apa yg kau bagitau tu…

          0

          0
        • Anonymous says:

          dunia akhirat pun aku tak halakan kau, penipuuuu

          0

          0
        • Anonymous says:

          kelantan apa ada? orgnya kuat menipu, aku pun tak halal dunia akhirat org kelantan penipu, skrg kau sentap…lantak kau lah penipu

          0

          0
        • Anonymous says:

          org kelantan bila bergaduh memang ganas pun, yg terasa tu silakan akui puak2 kau tu memang ganas, dah lah ganas penipu pulak…btw KPD nickname ‘anti rasis’..anda memang bodoh, kelantan negeri bukan kaum, tak halal konon, yg kau tipu kami tu ingat kami nak halalkan dunia akhirat ke?

          0

          0
      • leen says:

        amboiii…kot ye pon jgn ar smp babitkan mak bapak… sye pun minat RM jugak… tp,.. xde ar meroyan smp nk maki2 org yg duk kutuk2 RM dan kpop tuh… wt lek je sudah… pasal ni pon nk gadoh2… smp maen mak bapak… geram gak… mak bapak x salah… dah akhlak anak tu yg mcm haremmm…

        0

        0
      • Tumpang Lalu says:

        Siapakah org yg tak sedar diri ini.. Siapa yg tak sopan santun?

        Minta maaf.. sy cuma nak tumpang lalu..

        0

        0
    • aptb says:

      wpon diorg ni bukan islam n bukan malaysian pon…tp diorg bnyk buat kebajikan..contohnya gary..ada dermakan baju2 dekat untuk afrika…lee hyori ada anak angkat di india…dia bagi belanja dan pendidikan untuk budak tu di india…jgn la otak negatif sgt…dlm dunia ni ada 2 org je..org baik ngan org jahat…pilih nak jd yg mana

      0

      0
      • Haikal says:

        ada satu episode dalam runningman…dorang derma kan duit yg menang tu kepada rumah anak yatim kat indonesia, so kpd yg berfikran negative kutuk2 tu,,,pikir lah bekalan akhirat tu dah cukup ke tidak, anda muslim..tunjukkan cth yg baik kpd non muslim

        0

        0
        • dua kupang says:

          nak tambahh! ade jugak diorang derma sneakers, di ulangi, bukan kasut cap ayam tapi sneakers yea, kat budak2 yang kurang berkemampuan.

          0

          0
      • inni says:

        Kalau semua org respond komen saifullah ni macam aptb & haikal kan lebih mudah dan manis. Cakap elok2.. Kenapalah ada yg nak maki2 dia. Explain elok2 la..

        0

        0
    • RM fans!! says:

      Kalau cakap tak serupa bikin baik takpayah!Ntah papelah org kite nie,asal popular sikit je mula lah nak kaitkan dgn agama!Cuba cakap tu pakai otak,reti tak bezakan variety shows dgn kpop??Pehal poyo sangat kau nie?!!BODOHLAH!Sebelum nasihat buktikan dulu!!SAKAI TAK SUDAH!

      0

      0
    • whiteboardmarkermerah says:

      1. Suk Jin tu hardly hensem. Tolong la. Jambu jauh sekali.
      2. Suk Jin / Jae Suk memang tak nyanyi pun.
      3. Aku faham bahasa korea. Walaupun sikit. Jangan kutuk bahasa orang sangat. Asabiah benor.
      4. Tak salah nak suruh org bantu, tapi bahasa tu molek sket. Just because diorang spend benda2 lagha macam ni, doesn’t mean diorang x bantu. Kadang yang tak beli tu lagi kedeks nak bantu.

      0

      0
    • XYZ says:

      Apa masalah ko Saifullah oiii….RM tak nyanyi yerrr uolss..NI gameshow.Takde miming takde joget kat stage.Cerita pompampompam..tapi alkisahnya tak tahu ape2.
      Umah ada Astro?Haa…cer cari citer nih pastu record byk2,then tengok!Pastu baru komen.Barulah afdAL.Jangan nak bising suruh bg bantuan kat Mesir je,.Klu buat pun takkan nak canang kat semua org.Ntah2 awak tu jer yg pandai cakap tapi hari2 cuma selak suratkhabar and geleng kepala ala kadar baca berita.

      0

      0
    • dua kupang says:

      bezanya running man ni dengan mana-mana game show lain kat malaysia, diorang tak yah buat lawak plastik untuk viewer gelak. even PD diorang sendiri build each members with different characters yang mana membuatkan running man nampak cam tak filming pun. diorang seems proud with their country, tunjuk semua tempat menarik kat dalam negara diorang, walaupun aku rase kekadang jeju island yang diorang dok promote tu less beautiful compare to our redang island. i wish that kite boleh ade game show camtu, yang mana artis pompuan dia tak yah mekap tebal, pastu takyah demand banyak2, even tido kat atas lantai hotel pun boleh. tolong lah malaysian. look from the positive side sikit boleh tak?

      0

      0
    • Anonymous says:

      nama punyalah lawa. saifullah. tapi mulut macam longkang

      0

      0
    • t.i says:

      ko ni mesti xpenah tengok rm ni.
      nak kata cast rm ni muka jambu aku rasa xde pun.
      try la tengok muka si gary, jong kook, haha, sukjin, lks dgn yjs.
      tang mana yg ko kata jambu.
      xnampak pulak aku muka2 jambu dlm rm ni.
      susah betul org yg xboleh beza variety dgn kpop ni. asyik nak mengutuk je kejenye

      0

      0
    • kent says:

      ko ni anak mufti negeri mana pulak sana sini harommmmm haha

      0

      0
    • peminat tegar rm... says:

      running man dgn kpop len ok…

      len kali cek dulu sblm ckp…vangang!!!!!!!!!

      0

      0
    • lynie says:

      salam..saifullah..nak membetulkn cerita skit..skg ne topik kte Running Man (RM)..
      so nak bgtau skit laa..rm tu mmg korea tpi dorg bukn kump yg buat show mnyanyi..dorg muka xjambu..dorg muka korea ori yg mta sepet..n kalo tgk kat rm..dorg mmg xpenah buat muka bajet hensem..mcmna muka dorg bgun tdo..tkjut..ktwa..or marah..gtu laa muka dorg..xde nak bajet2 control2..tntg mbazir duit tu..itu hak individu..dia cri duit sndri..so ska ati dia nak blnja mcmna..buknnya bli tket rm mksudny lgsung xbleh bantu org2 lain yg memerlukan..tolg laa kaji bfore komen..jgn nak komen buta2 je..

      0

      0
  6. Kak rogayah says:

    Selamatkan lah bumi malaysia dari dijajah manusia-manusia plastik

    0

    0
    • namuheart says:

      Mana ko tau diorang plastik? kalo xbtol ko dah buat fitnah…selamatkanlah bumi malaysia dari manusia-manusia yg suke wat fitnah

      0

      0
    • whiteboardmarkermerah says:

      At least diorang MENGAKU diorang ade bedah2 ni. Tu culture diorang. It’s a norm. Bukannye diorang de mendatangkan masalah kat kau pun nak bedah ke apa ke. Tak mintak duit kau pun. Jangan ikut sudah lah. Yang retis2 Malaysia dok bedah cucuk sane sini tu tak plastik? Eleh kalau nak ikut mekap tebal dengan rambut palsu segala palsu kt muka tu plastik lah! Tapi mengaku natural beauty cait!

      Malaysia tak mampu nak dijajah dengan manusia2 plastik – sebab rakyat dia sendiri pun dah terlalu banyak yang plastik!

      0

      0
  7. Anonymous says:

    jong kookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :'(

    0

    0
  8. Koci setuju sangat kalau dorang ni tak datang, bukan apa, tengok je la dalam tv tu, kalau tengok dalam tv boleh expect apa-apa kan? Kalau jumpa depan-depan, *confirm tak dapat, takut hati lebih kecewa.

    Koci rasa lah, dorang ni takut datang Malaysia sebab ada siri tembak kat Malaysia ni kan, Dorang tak macam kita, kita walaupun dah ‘sakit’ camni, masih laungkan “Malaysia Masih Aman”. gitu.. Koci pun kalau nak keluar rumah, cam berjaga-jaga gitu, takut kena tembak, simbah asid. eeiii.. koci taknak!!

    Salam.

    0

    0
    • pakcik Ahmad Saburi says:

      diorg takut dtg sini.. sebab pembunuh yg bbunuh org international da dibebaskan walaupun da ngaku bersalah… wakakaka…

      0

      0
  9. inia says:

    ala…….tak de jodoh nak jmpa member RM……..incik saifullah RM takde kena mgena dgn nyanyian, tau mana artis korea miming……ni mesti tgk kpop, kalau tak mna incik saifullah tau diorang miming….pasal beli tiket itu hak masing2…..walaupun yang baiknya derma pada yg memerlukan…..peace

    0

    0
  10. Abdullah says:

    Alhamdullilah, orang Islam Malaysia memang suka bazirkan duit kat kafir. Bila sedekah dan amal jariah kasi RM 1 – RM10 je selalu tapi kalau konsert/hiburan kafir sampai beratus2 ringgit boleh keluarkan. ‘Bagus’ betul orang Islam Malaysia ni.

    Alhamdulillah.

    0

    0
    • primadona says:

      Sedekah tu tak kira berapa pun. asalkan ikhlas. benda hiburan tu tak salah pun cuma berpada pada. Kita tak boleh lebihkan akhirat tpi tinggalkan dunia & vice versa. and kena ingat , dalam malaysia buka shj org islam je. agama & bangsa lain pun ada. jangan pertikaikan kalau ada event2 mcm ni ye encik abdullah. terima kasih

      0

      0
    • Aisyah says:

      @Abdullah …kalau dorang derma byk pun perlu ke bagi tahu orang lain?? kau sibuk suruh org derma byk2..kau tu ada derma smpai 1juta ker??? pelik juga bila entry korea ramai jer org bajet2 alim masuk cerita soal agama, bila pasal artis Malaysia bukan main puji

      0

      0
    • durian says:

      @Abdullah ..tak payah bajet alim sgt, dari kau online blog gosip, apa kata pergi sembahyang sunat, mengaji, derma kat palestin, mesir,syria. mana lah tahu kan dlm masa sesaat kau boleh selamatkan nyawa org islam kat gaza, mesir, syria, tak gitu??

      0

      0
    • OTL says:

      betul jgak…klo org sedekah byk2 smpai masuk berita sume..dipggl rasuah…ades

      0

      0
  11. Angry Fan says:

    Probnya sekarang.. Local Organizer/Local Promoter nya senyap je.. Songlap duit ke apa? Dah la tak update apa.. Pastu diam.. perghhh

    0

    0
  12. nurul says:

    Org malaysia ni kdng2 ignorant ckp main hentam je.yg ni variety show la bkn kpop!
    Dan 1 lg bnda aku nak ckp…org slalu pikir yg artis korea ni plastik…yes mmg ade yg buat plastik surgery tp x smua..ade diantara mrk mmg natural beauty …kaulau diorang xcntikpun tibe2 bleh jd cntik tu pun hnya disbbkn oleh make up….

    0

    0
  13. aptb says:

    ermm….rugi btol…ni salah satu cara nak promote malaysia sbenarnya

    0

    0
  14. Leo says:

    jom jawab soalan matematik….

    3 + 3 = 6

    0

    0
  15. ada aku kesah says:

    tak de rezeki, mcm mane nk buat kn.. apapun running man the best.

    0

    0
  16. TENGAH TEPI says:

    Agaknya sbb dah ade nazim othman sbb tu si gagah running man x jadi dtg..hihi..gurau jer..kang ade yg marah lak..hihihi

    0

    0
  17. juejulaiha says:

    Saya peminat RM … rasa sedih dan terkilan bila RM cancel ke Malaysia , teringin sangat nak pihak produksi RM buat race dekat malaysia sbg salah satu utk promote malaysia ke negara luar. Jeles bila RM sering ke Thai , HK , Vietnam dan China. Tak semestinya minat k-pop , RM atau korean drama kami org islam xbuat apa2 amal jariah , amal jariah biarlah Allah yg tahu xperlu kita nak heboh2. Minat xsalah asalkan tahu batasan.

    0

    0
  18. no says:

    masalahnye runningman bkn boyband group menyanyi ke mende -.- ni variety show la

    0

    0
  19. no says:

    LAGI SEKALI RUNNINGMAN BKN DTG UTK BWT CONCERT OK BYE

    0

    0
  20. gellyshi says:

    komen bajet tahu..pdhl runningman bukan artis kpop..lain kli bukak minda sket tgok npe progrm tu berjaye..korea angkt culture die,tempat plncongan die,mknn die, bhsa die..dorg ade identiti sendiri..tu la kte perlu tgk dan contoh..paling x suka libatkan soal agama,pahala..klau cakna sgt soal agama kite,baik fkirkan tntg ank bangsa kite sendiri yg mkin hancur,suarakan kt kementerian suh tegor retis kite yg seksi2 kt tv,lg bagus..peace yaw

    0

    0
    • jihyounnie says:

      yupp.btol tu..dorg ada identiti culture dorg sendri..tapi malangnya, bile RM dtg malaysia, org malaysia langsung x jaga identiti dan culture org malaysia sendiri.. terjerit2 “oppa..oppa”.. lg 1, jgn la ckp “paling x suka libatkan soal agama”.. apa2 yg kita buat, seelok2nya libat kan soal agama dik.. retis kita pn dah sll kena tegur psl aurat dah skrg.. xyah la soh kementerian tegur retis..isteri menteri pn belum tentu ditegur menteri..

      0

      0
      • beby says:

        dah tu takkan nak jerit ‘abang abang’, bajet dorang bole paham la? HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAH adoiyai

        0

        0
  21. Anonymous says:

    Aku pn minat rm..aku bleh consider klo rm dtg buat rakaman program dorg tu dpt promosi mesia mcm dorg buat kat vietnam,macau etc..tp klo stakat dtg 2-3 ari pon nk ckp kedatangan dorg tu bleh promosi mesia,aku rsa tu adlh jwpn yg sgt xgna otak.dorg dtg 2-3 ari,celah mne nye dorg nk promosi mesia??bkn dorg ade buat pape program pn.jz dtg utk fansmeeting.paling2 pn showcase,intebiu d radio n tv station mesia gk..fans pn xdenye nk jerit “abg jong kook”..mst akn jerit “oppa jong kook”..slama ni pn time artis luar lain dtg mesia,pnah ke dgr dorg puji n crita psl ngra lain yg pnah dorg pegi tu kat reporter tempatan??blk2 dorg akn puji ngra kita..(skrip standard la tu) so celah mne nyee dorg ni akn dpt promosi mesia??main ckp je…

    0

    0
  22. gege says:

    lantaklah running man jadi dtg ke x..asalkan tiap2 minggu still ada episod running man yg baru.. aku minat, tapi xde la smpi beli tiket nk tgk dorg kan..anyway, buat peminat2 running man yg dah beli tiket, jgn la bersedih.. “fan meeting” je pun..lainlah kalo die nk wat shooting running man kt sini..tu baru btol2 mempromosikan malaysia.. kalau RM jd dtg malaysia, the next day after dorg dtg tu, msti blog2 tempatan kuarkan gmbr2 pmpn yg x dpt nk kawal prasaan bile jmpe RM members.. mcm yg terjadi masa jong kook dtg malaysia tu..

    0

    0
  23. HAHA says:

    HAHAHA nak gelak boleh? elok la tak datang. korang hadap sangat RM datang. Dorang takde maknanya nak suka datang Malaysia ni. Thailand yang sebelah ni pon dah berapa kali dorang datang! Kesian Peminat RM. Cuba lagi next time. (Kalau dorang nak datang lah hahahahhahaha)

    Ntah hape yang best sgt bangsa korea ni aku pon tak tahu. Cakap terjerit2. blerghh

    0

    0
    • HAHAHAHA says:

      HAHAHAHA! Alahai.. Artis Melayu kita terjerit2 jugak macam orang bodoh je buat game show tah pape dengan lawak bodoh lagi..

      0

      0
  24. whiteboardmarkermerah says:

    Local promoter Malaysia memang horrible pun. Ntah berapa tahun lepas, FT Island pun merajuk tanak datang Malaysia sebab local organizers. Dah lebih 4 tahun kot baru hilang rajuk. Ini RM ni jangan diorang merajuk udah. >.<

    0

    0
  25. key Pop says:

    bukan nak cakap apa lah..tapi industri hiburan ni salah 1 cara utk memperkenalkan Malaysia ke mata dunia…
    macam Korea, tanyalah kat mana² negara pun rata² ramai yg kenal..even kat Nigeria..
    haish…aku ni nak jugak nengok retis kita buat konsert kt US tu 1 stadium penuh..
    macm si Kim Hyun Joong tu aaa… pegi mana² negara, alahailah..da macam konsert Justin Bieber aku nengok kan..
    bila la gamaknya retis kita nk macam tu eh? retis kita buat konsert kt negara sendiri pun
    suku stadium pun belum tentu penuh.. sedihhhhhhhhh~

    nak carik sponsor, penganjur lagi la hampehhhhhhhhh…
    ada jer masalahnya…

    betapa jauh ketinggalannya kita dari segi industri hiburan ni…
    paparazi pun kita tak dok…. kalau di fikir² ada paparazi pun baguih jugak..
    confirm retis kita nak buat pape sentiasa hati².. ada yang memerhati gituuuuuu~

    #pebret aku nengok channel 391 Immortal Songs.. kat situ boleh nengok retis² Korea ni macammana sebenarnya..dorang nyanyi..perghhhhh…live x de miming².. menari sambil nyanyi x semput pun…orang kita patut contohi kesungguhan dorang dalam buat kerja…fighting!

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Bagusla x jd dtg malaysia…wat menyemak je. Duk korea diam2 sudah..

    0

    0
  27. Mirai Suenaga says:

    ntah2 tak dpt sambutan kot. sebab tu batal, maklumlah tiket mahal nak matiiii~

    0

    0
  28. che tom says:

    alahhhhhhhhh……………tak de rezeki…….

    0

    0
  29. LESONG says:

    peminat kpop ni, klau kite tegur..dorg akan melalak melantun lebih2. jd, lbh baik kite x payah tegur. biar dorg nangis bwh bantal..merajuk berkurung dlm bilik smpi x mkn 14hari sbb frust event dicancelkan. huahuahua. padan muka.

    0

    0
    • Anonymous says:

      pakcik lesong..ni bukan kpop…running man tu variety show..aku penat dah nak explain banyak kali kpd org taraf lembap

      0

      0
      • Kpoopers says:

        er, Haha dgn Gary tu bukan kpoopers gak ke?(kasi bakar)

        0

        0
      • peminat tegar rm... says:

        mmg dh tahap baghal ckp brapa kali pn x phm….vodohhh

        0

        0
        • LESONG says:

          ahahaha. klaka tgk ko marah.
          marah sbb ape wei? sbb dorg x jd dtg msia?
          haa..bagus la tu.
          menyemak je aku tgk muke2 komunis tu.
          bye.

          0

          0
      • LESONG says:

        deii minachi..aku yg lembab ke,,ko yg lembab?? klau ko tu peminat tegar running man, kompom2 ko peminat kpop jugak. kirenye 2 in 1.
        paham?
        bebal setempat betul ko ni.

        0

        0
  30. lia says:

    Running Man is a variety show. Bukan Kpop. Mereka nak datang ni adalah untuk fan meeting. Bukan buat concert. Fan meeting ni for sign autograph, tangkap gambar. Artis korea memang selalu buat fan meeting kat negara mereka dan luar negara.

    0

    0
    • Mirai Suenaga says:

      wow! bayar sampai RM500 just for tangkap gambar dan autograph?

      lagi untung sape yang minat Mettalica tu

      0

      0
      • Anonymous says:

        sama la jugak membazirnya gi tgk concert. untung la dapat terkinja2 bawah stage kan.. ;)

        0

        0
        • LESONG says:

          aku pegi konsert metallica xde pulak nmpk terkinje2. sumenye headbaging sbb sume metalhead. yg terkinje2 tu pompan2 yg tgk konsert kpop. menjerit melalak mcm mati laki. phuuiii! pegi jahanam punye kpop.

          0

          0
  31. Mihmihmih says:

    Senang cerita, RM datang ke tak datang ke. Apa pun tak boleh -__-”

    0

    0
  32. mak c kina says:

    aku mmg minat RM n korean drama…tp aku xkan buang duit semata2 nk tgk dorg live….so bg aku klu dorg xdtg pn bgs gak sbb even ni bkn dorg shooting RM tp setakat nk tunjk muka,sign otograf…

    0

    0
  33. K says:

    Hello..fan meeting dia bukan takat tunjuk muka and sign autograph..jong kook..haha and gary siap nyanyi..and peserta ada Peluang join game2..bkn takat hi hi bye bye..aku personally rasa ni management issue..buat dkt kenanga mall punya exhibition..aku tak pernah pergi..tp aku da google..lawa lgik interior dbkl punya dewan dkt rumah aku..dengar cerita ada masalah stage..betul la tu..RM buat ala2 konsert..boleh ke buat dkt kenanga mall tuh???

    0

    0
  34. Cyful09 says:

    Hahahahha..Lawak la @saifullah tu.. Alaa,aku pun minat jga dgn RM,full episode lg. Apa yg dia tgur ada btulnye juga.. Xyah emosi sgt. Evryone hve their own perception,so trime je la whai pminat RM mcm sy.haha. Ada Kbaikan n ada kburukannye..

    0

    0
  35. zoe says:

    Sejak bila lak Running Man ni menyanyi miming bagai?Running Man is a game show,aq peminat Running Man gak tapi xde smpai lupa dunia lyan korea 24 jam,agak2 lah,everyone has their own interest,so we should respect their interest,Yg si Saifuddin 2,aq cadangkan ko tngok dulu Running Man b4 komen,kalo dh xde Astro leh je tngok kt TV2,OK???

    0

    0
  36. peminat tegar rm... says:

    jom layan running man terbaru…

    best brooo…..

    http://www.kshownow.net/2013/08/running-man-episode-160-english-subs.html

    0

    0
  37. Saifullah says:

    drpd korang duk kejar Running Man, bek kejar RM Ringgit Malaysia. Bila Melayu mau miskin jer. Dok beratur ambik BR1M. Pastuh tipu slip gaji. Mmg terbaik.

    0

    0
  38. izat says:

    mesti jualan tiket tidak memberangsangkan..tu yang taknak datang tu agaknya….tak kisah lah..kita tgk runningman pun upload dari internet….tak heran pun…phuiiii

    0

    0
  39. Anonymous says:

    heloo haters semua..kalau korg benci sgt pasal artis korea ni pegi blahh..at least kalau diaorg seksi pun bkn diaorg org Islam pun..lantak diaorg la…btw kalu fanmeeting ni bukan terkinja2 pun..siap duduk atas krusi lagi.. aq ni kesiaaaaannnnnnnn sgat kat korg..running man ni variety show je..same jugak mcm m’sia ade variety show..tapi varety show kt m’sia ni bercampur laki dan perempuan x pe pulak ek??especially kpd haters yg cakap fans kpop yg x solat and x sedekah tu…ingat sket ea…bkn disebabkan layan kpop ni kami x solat..solat kitaorg masih dijaga oke..ko ingat kitorg ni jahil sgt ke???

    0

    0
  40. RM fans!!! says:

    Jangan risau kengkawan tengok running man tak melalaikan iman,jangan risau tengok running man tak semestinya kita tak buat amal jariah,kalau kengkawan semua bijak,rasanye tak perlulah kengkawan kaitkan hal kecil ni dengan agama.asalkan kita tak terikut-2 cara diorang,lagipun running man tu variety shows bukan k-pop,takde unsur-unsur lucah mahupun agama.
    Kalau salah,bagitau jangan memarah.kalau pandai kaitkan hal ni dgn agama takkan sabar pon xbley..=)

    0

    0
    • no seksi2 says:

      kalau aku la kan, dari tgk cerita or filem melayu yg seksi2 and peluk2 cium2 tu lebih baik tgk RM ni..ini game show lerr…xder pun menjolok mata

      0

      0
  41. bla bla says:

    ADE AKU KESAH……………………………….

    0

    0
  42. sekahkahkah says:

    aku rase dorg takmo dtg sbb takut kene baling botol dgn kasut mcm kump. k-pop tahun lps.

    0

    0
  43. weird says:

    disebabkan runningman,KPOP korang gaduh ape manfaatnye buat tambah dosa sahaja macam nie ke orang melayu

    0

    0
  44. Saya Minat RM says:

    janganlah sebab rancangan RM nie korg nak bergaduh !! mereka dtg ke Malaysia hanya nak fanmeeting aje .. kalau cancel pon nak bising jugak ke?? mcm2 komen negatif yang saya baca .. korg minat ke tak minat ke saya still akan support mereka .. sbb rancangan mereka selalu buat saya tergelak sgt2 .. bukan ape saya tak kata pon rancangan Malaysia tak menarik cuma nak tengok lagi rancangan luar negara yang seronok .. tak salahkan

    ~so .. kpd sape2 yang hate sgt and ade je komen yang negatif tu .. silalah komen yg murni je .. tak elok kalau org luar tengok masyrakat kita mcm ni .

    0

    0
  45. fahmy says:

    sedihlah):

    0

    0
  46. UNSHADOW97 says:

    RM?

    Cerita dia best.. tpi kan.. kita jgn kemaruk sngt dgn artis korea..
    Takut2 kita jadikan mereka sbg idola “sembahan”.. bahaya..

    Nauzubillah…

    Back to Allah

    0

    0
    • pening lalat says:

      Kalau awak sikap baik sangat janganlah lebih tegur orang.. Sikit ucap-ucap,, pergilah kawal satu bumi jika seluruh manusia kotor dan lakukan yang buruk.. Sapu kekotoran dosa-dosa mereka.. Jangan ambil duit kerana duit itu pernah buat benda yang kotor.. Jangan guna barang-barang teknologi pernah dicipta oleh orang kafir.. Asing dirilah.. Duduk di bulan.. Tak apa -apa terganggu pada awak..

      0

      0
  47. […] baik buat peminat program hiburan Running Man. Selepas pembatalan kehadiran mereka ke Malaysia baru-baru ini, 2 bintang program ini iaitu Lee Kwang Soo dan Kim Jong Kook disahkan akan turun ke Malaysia pada 4 […]

    0

    0
  48. […] baik buat peminat program hiburan Running Man. Selepas pembatalan kehadiran mereka ke Malaysia baru-baru ini, 2 bintang program ini iaitu Lee Kwang Soo dan Kim Jong Kook disahkan akan turun ke Malaysia pada 4 […]

    0

    0
  49. Ji hyo says:

    btw,good luck rm

    0

    0
  50. Anonymous says:

    fear factor? maharajalawak? n takdengar ke malayaia pon png tlintas nk buat rm malaysia. poodahh

    0

    0