Written by AbangNara | January 31st, 2011

Tema persembahan Raja Lawak 5 minggu 4 ialah “Cinta”. Abang Nara tak sempat tengok secara live tapi Abang Nara dah tengok kat YouTube. Cinta itu bagi Abang Nara sememangnya suci macam cinta Chris Medina. Tapi persembahan peserta-peserta Raja Lawak pada minggu 4 ini agak lucah.

Mulanya Abang Nara ingat Abang Nara je yang fikir gitu. Tup-tup dapat satu email daripada seorang pembaca yang turut berfikiran serupa. Korang bacalah luahan hati dia nie. Ada betulnya jugak. Moga pihak Raja Lawak akan lebih berhati-hati selepas ini.

[note]Saya sangat kecewa dengan Raja Lawak malam ni. boleh dikatakan hampir semua peserta buat LAWAK DOUBLE MEANING. atau bahasa kasar lawak lucah! Dengan HOS-hosnya sekali. Buktinya, at the end of the show, Zizan mintak maap tkasar bahasa dan “terlebih perkataan”. Pleaaaaasseeelaa.

Selama yang saya tau, bila ada Raja Lawak, semua family akan berkumpul tengok sekali. Selalunya ditonton dengan anak2. Tapi kalau hampir semua contestant buat lawak double meaning gitu, cuba bayangkan pengaruhnya kepada kanak2. Nak2 budak2 baru nak naik, Lawak2 macam ni la yang akan meniti dibibir2 mereka kat sekolah dek kerana rancangan ni. rRsak anak bangsa!.

Dan believe me, tadi saya baru lepas tonton Raja Lawak ni dengan family saya. Masing2 jadi macam xbest. Budak2 terpinga2. WAHAI PIHAK ASTRO, TOLONG LA TEGUR PARA PESERTA SERTA HOSNYA SEKALI. Isu2 sensitif gitu xpayah la nak dibuat lawak. Kalau nak buat jugak, labelkan rancangan ni 18sx. bukan U. Kepada raja lawak, gunakan kelebihan yg anda ada sebagai pelawak dengan sebaiknya. [/note]

Apa pendapat anda yang menonton Raja Lawak minggu lepas?

P.S: Dapatkan Blackberry Torch 9800 dengan harga termurah sempena dengan Celcom Everyone Sale hari ini jugak.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

98 responses to Kecewa Dengan Lawak Lucah Raja Lawak 5 Minggu 4

  1. singa tido says:

    hontam korangla…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. TREX says:

    ORG NK JD ARTIS,DIA PN NK..CM TU LA JD NYER..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. aien says:

    yup mmg banyak double meaningnye.. R2 gak yang best. alamak ape ckp pasal zizan lak? i minat jozan daripada nabil yang betul2 wat benda double meaning tu ahakkksss

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • silentgirl says:

      btol la u ols..nape tbe zizan plak? dorg pn ade ckp luc ke? aien…aku pn minat jozan..lyn kat youtube jozan pny show…mmg xboring..hihii! tp tuk bdk2 balas ni…ade gak la lucah2 sket…xde modal kot..papepon jozan is d best!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. mamarazi says:

    ishh x minat la RL ni sejak dulu lg.. xtau la nape.. nafsu nk tgk tu mcm xde. haha. so x amik port la psl lawak2 lucah ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. suka suki says:

    1st hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. sayamelayu says:

    tak minat dan tak pernah tengok. baik aku tengok discovery chanel dari tgk raja lawak. kikikih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Obefiend says:

    im sorry but last time i checked lawak melayu memang lucah

    2+1 .. lawak lucah
    pimai pimia tang tu lawak lucah
    senario – filem dia tengok la semua lawak lucah ada

    yang perasan lawak “dewasa” hanya orang dewasa. budak tak paham

    For me i think anyone who watches raja lawak are infertile maggots anyway. u dont get any sympathy from me.

    hahahh

    lawak blue best

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dun says:

      aik..ni msti tgk blue gay porn nih…sorry..kami di sini tidak cenderung ke arah itu…dan sila jgn heret kami ke jalan yg sesat seperti anda…sekian

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Jejai sendat says:

      obi…otak ko dah masuk air ni………Kalu koranglah aku rasa xmampu nak berlawak depan org ramai..silap2 baru nak cakap dah terkucill..hik2..hik2…Kita kena supportla pelawak kita sendiri..kalu bkn kita sapa lagi nak support? org indon ka? hangpa pikiaqqla sendiri………sampai bila industri lawak kita nak maju..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. x tgk raja lawak la bang nara… x de astro…hehe… nak tgk kat youtube tp speaker plak hampeh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. smokedout says:

    lols

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. 'heh' says:

    hah memang pon..
    rerata sumer double meaning..
    cam bosan plak nak negok..
    takder idea ker apa dorang nie..
    yang boleh tahan si nazmi jerk..
    pastu komen juri pon tah pa per..
    yang bgus komen babe face..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. lawak says:

    im sorry .. kunci bmw i yang vibrate..
    opss.. vibrate lagi..!!!
    kalai ni duit dalam dompet i yang vibrate

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. sue says:

    hmm..aku ingt kan aku sorang jek dok pikiaq depa ni dok kata double meaning..rupanya ramai yang sedaq~!!!!
    ini lah dia kalau da d amek alih oleh swasta..cube letak raja lawak ni dalam RTM tengokkkkk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. yani says:

    tuka cenel la bro kalau tak suke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. fasha says:

    ala jgan la pikir negative manjang…just lawak je kan…xpayah la nak serius jer…bosan la yg negative comment nie.korang bley ke wat lawak cam dieorg…yang adooo je..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. minah jambu says:

    lawak yang tak bagi manfaat sebenarnya. lucah dalam lawak tu bukan nya best pun weii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. oppps~ says:

    lawak thp biase2 je…
    mcm RL 1…
    msh lum leh beat RL 2…
    juri pun ala2 kadar je best…
    nak2 yg cina tu…
    hape2 bnda ntah dikomennye
    ingatkan ms enot je juri tak best
    upenye thn ni lg sgt tak best jurinya
    afdlin pun leh tgglm…
    menyampah tgk RL thn ni…
    bg la fauziah nawi, shamsul ghau2 jd juri…
    barula kena hentam sbb asik wat lawak lucah…
    dlu2 ms sepah pun mcm tu…
    kena smash sebijik ngn fauziah nawi br la tak mlencong lagi lawak diorg…
    astro…pls do something~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ryta says:

      Astro kisah apa? Janji duit masyukkkkkk….
      Korang komplen RL ada lawak lucah pun, Astro wat pekak badak jek! Ala2 komplen orgramai tak mao pengetua AF from Indon, Astro kisah hape? Dia amik gak mat indon tu….
      To Astro: Tolongla jgn butakan mata dan pekakkan telinga…wake upppppp!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Jelek says:

    Mcm harammmm….. Astro perlu beri garis panduan… zizan dan johan pun kena di betulkan sekali…

    apa awak ingat raja lawak ni nak produce menda mcm tuh?..guna la akal fikiran dan otak yang bernas…

    aflin jangan tido je…tegur je mana tak betulll…kai tak minat dgn pelawak murahan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Syahida Joe says:

    -X LAYAN-

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. mmg pun…aku baru nk minat tgk RL ni
    tetibe jd xbest pulak… kalau xlucah xleh ke lawak tu..
    hanya R2 ngan nazmi je yg ok…
    pahtu tlong la tukar juri…
    aku xphm ape yg depa ckp…
    xmembina lngsung komen2 yg ade…
    aku rase zaibo lg ok le dr cina sorang tu…
    asyik buat lwk berak je..hampeh sungguh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • timba says:

      juri pun tak best jugak. takde komen yang membina langsung. masing masing macam nak buat lawak bodoh jugak.minat lagi zaibo ngn ibu fauziah jadi juri. semua komen ke arah kebaikan.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. ashley says:

    balas n nazmi paling best. xperlu lawak kotor pun leh lawak gaban. i laaaiiikkkeee.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. DUNIA says:

    YG MACAM TU SEBENARNYA LAWAK DAN LAWAK TAKDE NAK TERTIB2… ORANG MELAWAK DALAM REAL LIFE MACAM MANA? TV NI UMUM! BUKAN KHUSUSKAN UNTUK KELUARGA ORANG YG SKEMA SAJA… KALAU TAK LEH TERIMA, JGN TENGOK RAJA LAWAK, AJAK ANAK2 TENGOK IMAM MUDA… REMOTE ANDA YG PEGANG! BUKAN ASTRO YG PEGANG! ADA AKAL GUNA, JANGAN NAK COMPLAIN SAJA

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ashley says:

      xder mention pun raja lawak ni 18SX, aku tgk ngan anak2. kalau mention 18SX, jgn kata anak, aku pun xtgk

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. mem says:

    for some stupid men, this just ‘normal’. Tp utk aku yg dah ade family.. well this is not cool at all… and the used of word”conne*tion” make it even more worse. patutnye ade judges review contestants’ perfrmnce b4 the show and to make sure that everything is up to the level to be presented to audience. We are talking about “live ” performance people. everything must be reviewed/ reherse again and again just to avoid any stupid things. . xkn derang xbuat semua ni…hadoi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. aspire5580 says:

    aku akui memang susah nak cari idea utk buat lawak..tambah lagi kalau lawak yg dibuat tak menggelikan hati setiap penonton yang tengok..rasa kesian sgt..rasa nak tutup je tv hahaha..nak undi pun x selera..aku rasa byk lagi idea baru dan asli yang boleh dicari..ini kdg2 mesti nak selitkan lawak berunsur double meaning..dah ketandusan idea ker ..so para peserta ,kenalah guna kreativiti dan idea yang baik utk bt lawak yg baik …nama pun raja lawak..rasa mcm pihak astro kena la pastikan yg gelanggang akan datang..jgnlah ada unsur double meaning…penonton bukan org dewasa je oii…bukan utk peserta RL jer..tp kpd semua artis2 yg dah berkecimpung dalam komedi..kepada juri Professional..berilah kiritikan/komen yang membina dan mudah difahami oleh semua org…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nescafethreeinone says:

      ada org kata..jgn amik serius la pulak…lau dibiarkan lama2..jadi parah la woii..sangat marabahaya ni haha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • fasha says:

        klau amik serius kena tukar la nama show tue…korang nie x paham la suma nak negative thinking je…x suka JGAN TGOK…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. marabahaya says:

    setuju ngan fasha,lawak je pun,tu pun nk amik serius!hampeh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. bila berlawak pun..tetap kena ada sopannya…. nak pulak kebanyakkan nye dari bangsa yg penuh sopan santun nye…. bila tengok RL rasa kesian…jelas nampak kekurangan akal untuk menilai mana yang baik utk di lawakkan… banyak lagi benda dlm dunia ni….bole dijadikan bahan utk berlawak…. kalo dah tak tau nak ckp…baik buat lawak bisu… mcm kumpulan CHAM dulu…lawak bisu dari mereka lagi hebat! jelas nampak intelligent nye mereka…..
    Apa pun, nasib baik la kumpulan KOPI O terkeluar…dari minggu lepas dok tengok diorang…kesian betul…. tambah lagi minggu nih…sangat la hemmmmm…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. kurus says:

    talam teap teap pelsembahan, kita ah, misti tou kenyetaan atau heyalan.

    kalo kitee pilih heyalan.. kitee akan masuk dunia pantasi, lepast itu, masuk lunia bunian, semula ah..telos masuk lunia antuu.. las las tatak ahder kenyetaan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. cutemute says:

    apa susah x payah tengok kan lagi senang..mcm yg saya buat..kalau ala2 cm dh x berkenan tukar je channel lain..sekian!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. kau tipu tipu aku lagi... says:

    kau tipu tipu aku lagi! hahaahahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. nana says:

    TANG MANA LAWAKNYA AKU XTAU LAA…MCM ORG BODO JE TGK DIORG NI MELALUT BENDA BUKAN2 YG XDE PEKDAH………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. zabuan says:

    SUARE CAM INDON!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. dorayaki says:

    raja lawak da x lawak da..
    lawak dyowg lawak yg mmbosankan..pengkritik pn x bez..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. anon says:

    r2
    man
    nazmi
    balas
    yang aku rasa beh..

    bobo pon not bad.. tapi sayang da keluar..

    yang lain yang da keluar tu memang layak sangat la.. nak2 kami n kopi o tu.. jahanam hampeh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. zura says:

    mmg lah.. ad sekali tu ak tengok lawak diorang ” bulu ak mane??? bulu ko kt ketiak ak ni… hah!!! naseb baik bawak batang.. leh main..” x ke lucah tu?? episode kali ni plak pakai name terung ngan timun… ish!!! mmg lucah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. FANATIK RAJA LAWAK says:

    DOL,, AK CADANGKAN KO TUTUP JE TV KO TIME SIARAN RAJA LAWAK 2,ASTRO X RUGI PUN KLU KO TUTUP TV KO 2,XPUN KO CABOT JE PIRING ASTRO KAT RUMAH KO 2..X YAH BISING2.,,HAHA..DAH TAU MACAM BODO KO PG TENGOK WAT HAPE..KO PUN TERGOLONG SKALI LA..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. walid says:

    man gak yg best, xde lucah2 pun..leman tu yg lucah, ckp psl minyak pelocok la, balas pun sama, lawak kasar, ckp pegi mampus sama bini la, apa lah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. big haha says:

    kalo fasha sandha msuk raja lawak psti menang,dia mmg lucuuuu….hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. aku jantan says:

    dasyattttt!!! dasyatttttt!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. eyfa says:

    peserta rl ni dh kering idea ke,sbb tu bnda2 berunsurkan lucah ni djdkan bhn lawak…padahal xlawak mn pn..klu pelawak yg bagus,tanpa lawak2 lucah ni pn blh bg org ketawa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. tae kyung & mi nam says:

    zizan , johan , sepah , angah , along jek yang aku minat ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Mysara says:

    bukan senang nak bagi org gelak kalu tidak memperbodohkan diri sendiri..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. azrin says:

    kump. lucky tiap2 minggu ade lawak double meaning, dh jd mcm kump. sepah musim 3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. amieds says:

    takat ne je..ape la nk dipertikaikan sgt~
    lawak je kot..
    iklan super power x de pown org nk bising~
    tu lg direct..
    come on la..joke tu ringan je kowt, ni la masalah intergriti org malaysia, otak kuning!
    kalu korang x otak kuning sekali x mgkin korg paham mksud lawak tu..
    len kali cermin diri slom kata org..
    dorang pown ade kreativiti dorang,,,just ckp je kowt…bkn nye buka dada mcm nursheila,buka separuh aurat mcm siti nurhaliza,buka aib mcm memey suhaiza..aduss…
    tu pown nk kecoh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aku luuupppaaaaaa.... lupa lupa says:

      bagi aku camni ok jerr. ada kumpulan satu lagi, apa ke nama dia, tu yg aku xsuka. ntahla NARA ni, tunjukla yg kump buat lawak kotor tu, lupala nama dia sbb kump tu xbest. BALAS ni best aper.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. elya says:

    Bosann je kot!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. afik says:

    ala, kalau x double meaning cmna nk lawak..
    sapa soh bg tema camtu,,apa daa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. awan mendung says:

    Solusinya, nak tengok boleh. Tapi mutekan suara. Konpem lepas ni dah takde dengar lawak-lawak lucah. Selamat mencuba.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Murni says:

    Lawak Sathiya tu mmg lawak la. Xyah double meaning. Cayalah Sathiya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Tengku Zawyah says:

    Laki i dulu pn LAWAK jugak…
    salu die berik i lawak Double meaning ni, tp kadang2 sampai Triple nad Duplet………………………………………..
    Tp i sukerrrrr sgt2………………………………………………….
    DAMN SHiT I MISS HIM……………………………………
    Rindu misai laki i dulu……………………………………
    salu i cabut uban kat misai tu pakai pengepit uban…………………………………………………………..
    macam nak nangis………………………….
    wuwuwuwu :(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. hahaha says:

    tu emel ke AN yg tulis sendiri :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. jenglot says:

    kumpulan LUCKY tu dr mula2 lg lawak diorang agak LUCHHH n kasaq…xkisah kalo nk luchh.cuma tak perlu direct..siap main makbapak atuk nenek..nampak mcm lawak x educated..pelawak pon perlu educated..even lawak luch skali pon org masih mampu tersenyum

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. kibo says:

    aku rasa raj lawak musim ni macam lawak je.nak jugak lah aku terketawa.berbanding raja lawak tahun lepas yang macam hampeh semuanya.tapi memang la ada lawak2 bodoh yang tak boleh pakai.malas aku nak tengok.erkk..yang double meaning tu,,kalau kita tak fikir bukan2 xlah jadi double meaningkan.tapi yang terang2 lucah memang aku xsuka..xde idea ke hape diorang??walau bagaimanapon,,aku adalah penyokong raja lwak..=)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. all 'bout oren says:

    i suke tgk RL sebab zizan n johan aje….diorg lagi gempak..dasyatttttttttt..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • wajacampro says:

      yap….RL best pn kerna johan & zizan…apa nk kecoh,sepah dlu pn dr mnggu 1st hingga final smua lucah….xde plak yg kecoh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. miszLyssa says:

    xpnh tgk g msim ni pnyeee..
    locah cmaner 2???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. maryam says:

    walupon dah meluat ngn Nabil, tp xleh nafikan lawak dia time RL dulu la yg paling educated & buat org berpikey.cume skang je die xleh pikey sendirik!! huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. nana says:

    aku rase bkn mggu ke 4 je..dari mule2 lg aku tgok dorang ni mmg dh lucah x sesuwai langsung..mane lawaknyer pong aku x tau..rentikan je la kalo lawak tu mesti ade unsur lucah..mcm bodoh jer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • wak kang says:

      mangkuk tol la…coment cam nk rak tp tgk dari mgu pertama lg..
      x suke tgk la rancangan tv9 jee

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. benda2 lucah ni kan paling mudah nak buat orang tergelak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. OTAKKETAT says:

    EK ELEH…KECOH LAA KORANG…MANE ADE LAWAK 18SX PUN..EVEN DOUBLE MEANING, TP BLEH TERIMA LAGI LAA…LU MEMANG KECOH LAAA BRO…BAJET SUCI SANGAT KAH?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cheron says:

      aku setuju ngan ko… takde ape pun…bdak kecik klau tak paham nk buat camne…kan… nnt dah bsar dorang paham jgak…. lawak2 zaman2 dlu pun ada gak dabel meaning…kasar takde ape efek pun… zaman p.ramlee cakap pun kasar takde ape pun…. lawak mmg telatah harian meaning benda2 bodoh la… mcm lawak2 yg kita selalu buat ngan kawan2 pun bodoh jgak… lucah gak kan… sudah la… sape yg kutuk2 lawak2 bodoh ni bagi aku korang paling bodoh skali… mane ada lawak pandai??… cuba kasi satu tgk….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. havockerz says:

    lawak x leh…. aksi boleh plak.. macam2 laa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. adeakkesah says:

    alaa..owg yg pk 2 yg luch…otak kuneng btl…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. syamimi says:

    bialah diorang….buat lawak je….asal nak kecoh2..kalau rasa bnda tu lucah..xyah ah cmment…sibuk je…:p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0