Written by AbangNara | December 15th, 2009

[note]Sila skroll ke bawah untuk membaca gosip terbaru [/note]

Macamana kita nak pandai dalam sesuatu perkara? Cthnya kalau nak pandai main golf macam Tiger Woods, kenalah belajar main golf kemudian praktis selalu. Kalau nak pandai memasak, kenalah belajar memasak dengan Chef Wan ke, paling senang belajar ngan mak sendri sudah. Kalau nak belajar ilmu pakai bulu mata 3 tingkat macam Rozita Che Wan, kenalah tanya Rozita Che Wan, betul idak?

Takpon…

Uish takkanlah nak carik deorg ni kan semata-mata nak belajar make up, ya dak? Sebenarnya, Sonang aja kalau nak belajar make up macam artis ni, ada satu tempat yg boleh ajar semua teknik menyerlahkan kecantikan semulajadi, Red Glow. Korang boleh belajar untuk menyerlahkan kecantikan wajah sendiri untuk  memikat suami masing-masing (bukan laki orang lain), atau pon boleh belajar untuk jadi make up artist (side income nih)

Haa, Kak Nara tau korang mesti nak kata ” bapakk lama nak make up macam ni, mana ada masa” .  Kalau korang dah selalu praktis, 20 minit pon boleh siap tau! Bulu mata palsu boleh pakai dalam kereta sambil tunggu lampu merah tau (ini tahap tertinggi) . kalau tak pakai bulu mata palsu ala-ala rozita che wan tu lagi kejap, 10 min aja  lah ready. RedMummy lepas belajar ngan Red Glow ni, lukis eyeliner sambil pegang stereng je tau~!

Untuk Ladies yg dok mencari-cari make up artist untuk tunang/kahwin/Anugerah Skrin/Dinner Ofis/AJL boleh jugak hubungi Red Glow untuk khidmat make up, gitau je korang nak macam mana. Setakat gaya mata ala arab Rozita Che Wan, atau gaya mata Kim Kardashians tu…..petik jari aja deorang oles kan wajah korang. Kompem meletops gitu.  Kalau cun melecun time akad nikah, kompem sekali lafaz aja bakal suami korang tu time akad nikah…..

Nak tahu lebih lanjut tentang kelas belajar make up RedGlow boleh klik sini ya….Lagi banyak cerita tentang pengalaman Kak Nara belajar make up dengan RedGlow, klik klik. atau baca pengalaman MamaFiza dan Leed’s.

126 responses to Kecantikan Adalah Hak Milik Setiap Insan

  1. pEnArI pOcO2 says:

    cantik…cantik…

    0
    0
  2. manjalara says:

    sbb mulut mata palsu jer…..kalau tak ermmmm tak lawa sngt pun

    0
    0
  3. Yukan Club Senpai (klub lelaki romantik) says:

    cantek smulajdi lgi best….

    0
    0
  4. pEnArI pOcO2 says:

    aku x reti lar nk pakai bulu mata palsu nih…
    x pandai buat…
    pakai maskara mabeline lg cantik per…tebal…

    0
    0
  5. pEnArI pOcO2 says:

    senpai…aku out japs…
    dah lama diorg tunggu tuh kat kedai kopi…
    nnti sbg balik yerk…
    kim salam kat sume…

    0
    0
  6. AG JUNIOR says:

    assalamualaikum….

    slmt pg poco dan yukan…
    awal korg….

    erm…cantik ke?
    alhamdulillah……

    0
    0
  7. pEnArI pOcO2 says:

    Manohara minta suami kemuka bukti

    JAKARTA – Bekas model, Manohara Odelio Pinot meminta suaminya, Tengku Temenggong Kelantan, Tengku Muhammad Fakhry supaya tidak bercakap tetapi mengemukakan bukti kukuh sekiranya benar dia berhutang dengannya, lapor sebuah akhbar semalam.

    Manohara, 18, menegaskan bahawa dia tidak akan menuruti keputusan Mahkamah Tinggi Syariah Kelantan yang mahunya kembali ke pangkuan suaminya dalam tempoh 14 hari dari tarikh penghakiman.

    “Saya cuma manusia biasa. Saya berhak untuk berasa aman dan bebas daripada ketakutan.

    “Perasaan itu tidak saya dapat dirasai sepanjang saya berada di Kelantan.

    “Justeru, kenapakah saya harus pulang,” katanya seperti yang dipetik daripada akhbar Fajar di Jakarta.

    Menurut Manohara, beliau hanya akan berdiam diri mengenainya dan tidak akan memfailkan sebarang tindakan susulan kerana bertekad tidak mahu kembali menjejakkan kaki ke Malaysia.

    “Lebih baik saya diamkan saja. Walau apa pun keputusan mahkamah di Malaysia, ia tidak akan menjejaskan kedudukan saya di Indonesia.

    “Kalau mahu menuntut saya pulang, mereka (Fakhry) yang harus datang ke sini,” jelasnya. – Agensi

    0
    0
    • Yukan Club Senpai (klub lelaki romantik) says:

      poyo jer kes ni….
      x tkut azab ker?????

      0
      0
      • blackberry00 says:

        salah satu kategori cantik luaran

        tapi dalaman penuh dengan perasaan yang memberontak, benci dan dendam….

        fuhhhhh….wahai mano
        dek kerana terlalu menuruti kehendak nafsu ibunya…
        diri sendiri yang merana…

        nak bukti ape lagi..???
        ari2 boleh dikatakan all d papers dh expose everything..
        resit pembelian kreta ALPHARD, rumah, jam dll…

        berani wat hal, berani tanggung arrr…

        0
        0
        • AG JUNIOR says:

          konfius gak bile si isteri kate dia dlm ketakutan..

          kene dera ngan si suami ke?
          xbahagia?

          sape btl, sape slh?

          0
          0
  8. Yukan Club Senpai (klub lelaki romantik) says:

    mne kwan aq ni hah????

    0
    0
  9. Yukan Club Senpai (klub lelaki romantik) says:

    wei bdak takaful…
    klu ko msuk ni aq la…
    jgn ko pggil nme aq dah…
    ko nk pggil pggil aq ryo ker….

    0
    0
  10. Nishikido Ryo-chan says:

    wei bdak takaful…
    klu ko msuk ni aq la…
    jgn ko pggil nme aq dah…
    ko nk pggil pggil aq ryo ker….

    0
    0
  11. fifie says:

    morning sume… :)

    0
    0
  12. blackberry00 says:

    istilah cantik 2 biarlah luaran dan dalaman…

    paling cantik kalau pengisian hatinya dipenuhi dengan keimanan dan ketaqwaan pada Allah SWT….

    0
    0
  13. Nishikido Ryo-chan says:

    ko mmg la kwan aq ag…
    tpi aq gah cri kwan aq ni…
    aq swuh dyer msuk sni…
    tpi x nmpak pun….
    huhu….

    0
    0
  14. EclipsE says:

    salam all…
    aku suka melihat sesuatu yg cantik…
    n berusaha utk cantik di luar dn dlm…

    0
    0
  15. blackberry00 says:

    HUHUHU…

    AQ DAH 2 MINGGU X MSK BN NIH…

    SAPE2 LEH TLG AQ X?

    NAK TAU NAME2 BARU YG UOWLS CREATE NI, SAPE HAH..??

    1. Yukan Club Senpai (klub lelaki romantik)
    2. AG JUNIOR

    0
    0
  16. anNeDeSiLva says:

    Morning u alls…..

    0
    0
  17. EclipsE says:

    black ko jd ker p gathering??

    0
    0
    • blackberry00 says:

      ckp psl gathering….

      dh confirm ke tempat tu..??

      kat mane ar..???

      tolong update kan aq sikit…!!!

      0
      0
      • EclipsE says:

        02nd jan …
        tmn tasek perdana…

        0
        0
        • Nishikido Ryo-chan says:

          eclip x gi gterg ker????????

          0
          0
        • blackberry00 says:

          kl lah plak…

          aq ingatkan kalo kt pjaya nih
          aq nk wat laksa swk
          aritu aq blk swk aq beli byk2 rempah laksa swk

          tp kalo kat kl, malas arrrr….

          btw, dr jam brapa..???

          0
          0
        • EclipsE says:

          ko bt jer la black…
          nti pas gathering aku leh p umah ko…
          mkn sn lak…
          umah kite pon bkn jauh sgt..huhu
          aku teringin ney nak mkn laksa swak…

          0
          0
  18. sakura says:

    monink kwn2

    0
    0
  19. Nishikido Ryo-chan says:

    hoi

    0
    0
  20. Nishikido Ryo-chan says:

    pada bdak tkaful…
    ko ni nk pggil pun agak2 la…
    kte tdi x dpat????

    0
    0
  21. EclipsE says:

    aku msk jer…sume xde…
    ble aku xmsk….rmi lak kt cni…huhu

    0
    0
  22. EclipsE says:

    aku out dlu la…
    boring…
    sume xde…

    0
    0
    • blackberry00 says:

      aq der lg nih…

      nk wat laksa swk tu, tkt kuahnya tertumpah kalo jln jauh2 nih..

      2 yg aku recommend kan kat tasik pjaya…

      0
      0
      • Nishikido Ryo-chan says:

        dtg umh black jela…
        huhu…

        0
        0
      • EclipsE says:

        dh kak nara nk bt kat tasek pdana….
        wat to do…
        balck laksa swak tue cmne?
        sm ker dgn lak sa kt cni?
        ker paste dia jer yg len??

        0
        0
        • Nishikido Ryo-chan says:

          bkan lakse srwak tu kuah gan dye pnye laksa yg laen ker????

          0
          0
        • anNeDeSiLva says:

          eclipse..
          anne pon tak tau..
          takde latest update dr kaknara…

          0
          0
        • blackberry00 says:

          1) rebus ayam (bhg dada/isi)
          2) lps ayam 2 masak, toskan..carik2kan ayam tu
          3) dr air rebusan ayam tadi, celurkan udang segar,
          sayur tauge
          4) masukkan paste laksa swk, santan, garam dan
          serbuk perasa
          5) celurkan mihun (secara berasingan..)
          6) aksesorinya plak…. telur dadar nipis2 dipotong
          kecik2, daun ketumbar/sup (ikut suka) dan
          apa2lah ikut selera….
          7) hidangannya… ambik mihun, tuang kuah laksa,
          masukkan udang dan tauge serta aksesori2
          yg lain2….

          0
          0
        • anNeDeSiLva says:

          resepi memasak plak..
          black dh gnati poco la nie ek..hehehe

          0
          0
        • blackberry00 says:

          aq suke memasak…

          kalo resepi org swk, aq suke share

          sbb aq pun suke nak blajar resepi org2 kat sini..

          0
          0
  23. anNeDeSiLva says:

    guys…

    0
    0
  24. aries_april says:

    skli nengok…
    si rozita ni mmg cun kan?
    kalah ank dara cam kita anne…

    0
    0
    • blackberry00 says:

      mmg dye kena cun sentiasa..

      dah2 punca rezeki dye

      blackpun dh 2 minggu x msk bn ni..

      blk swk aritu netbook kena conquer ngn anak2

      bl blk opis byk plak keje kene wat…

      aduhyaaaaiiii…

      0
      0
      • aries_april says:

        wah lma tul…
        ada bli ikn trbuk masin kat adk abg ni x?

        0
        0
        • blackberry00 says:

          ikan terubok masin berat ar…

          ari2 blk bwk byk2 paste laksa swk jer…
          tu yg ingat kalo gather bn ni wat kat tasik pjaya nih
          nk wat laksa swk…

          tp venue kat tasik perdana
          malas arrrr….

          0
          0
        • aries_april says:

          xper..
          abg srh ja bini abg bt…
          kita orng p umah abg je…
          heheheheheheh
          :-)

          0
          0
    • BumbleBee says:

      cantekla…tp still buleh detect umur dier 30an melalui kulit dier yg dh ‘menurun’…

      0
      0
    • anNeDeSiLva says:

      taw takpe..
      kalah kita…huhuhu

      black..
      masa ngan tempat mang anne dh taw..
      anne kan AJK..
      cuma lates update dr kak nara anne tak tau..
      planning and keje pon tak bgtau lg nk buat pe…

      *black tak rindu anne..
      sengal jek..
      takpe abg white nanti rindu anne…

      0
      0
  25. aries_april says:

    mn yg lain ni…

    0
    0
  26. ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN

    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN
    ROZITA CHE WAN

    0
    0
  27. blackberry00 says:

    gengzzzz…

    jom p umah sebelah

    stori pasal MAKCIK MANO…

    0
    0
  28. anNeDeSiLva says:

    arini anne dengar la dr ANANG..
    SEPARUH JIWAKU PERGI….
    touching lagu tu….

    0
    0
  29. AG JUNIOR says:

    ade org lg ke x…

    0
    0
  30. Esah says:

    redglow ni aku dh call suh email
    bpe kos kalau nak belajo smpai skg haram
    x di emailkannya..
    nak bisnes x bisnes nih

    0
    0
    • redglow says:

      Sila bagi email. saya try send lagi sekali. selalunya saya mmg reply semua email yg datang saya without failed. tp mayb ada yg terlepas pandang.
      tq!

      0
      0
  31. sakura says:

    kwn2 lapa x? lmbatnye nk kul 12.30..huu

    0
    0
  32. mama says:

    ni ada satu soalan cepumas untuk lelaki… kalu selama u all dating, muka awek u all mcm yg mekap redglow nih. pastu skali dah kawin, mestila nampak muka sebenarkan… dah takleh sorok2 dah. so nampakla muka yang “before” tu. amacam perasaan korang? kalau ada pengalaman, sila kongsi2…

    0
    0
    • redglow says:

      huhu…jgn salahkan makeup redglow ya….sbb tu kalau nk kawin tu try laa pegi umah gf tu lpas subuh ajak breakfast. baru tau! lebih2 lagi weekend. try la.

      0
      0
  33. apa2 saja says:

    alahai…cun betul hidung melayu2 ni ek….si rozita idung dia tu ala2 org arab..siap terjungkit sikit, macam pinochio. tapi nape adek beradek lain idung tak serupa…si zizie tu ha…tengok family dia nyer idung alahai…..
    apa2 saja…

    0
    0
  34. […] a wonderful lady, my partner in crime 1 in this event, hoho. Miss Naf! Don’t forget to read this post […]

    0
    0
  35. muka gemok says:

    calon gadis melayu y pkai dress purple tuh apsal bangang sgt..pkai tudung tp leher tayang kat org..mng sah akal letak kt tapak kaki..budusss..

    0
    0