Written by AbangNara | June 25th, 2015

Apa yang menariknya tentang produk Ellfie Essence ni?  Sana-sini Abang Nara dengar orang sebut Ellfie Ellfie Ellfie..  Abang Nara dengar cerita produk ni dah merata-rata tersebar bukan setakat semua negeri dalam Malaysia.. Austria, New Zealand, Australia, London, Singapore dan Brunei pon ramai order.. Ada tu siap kirim sedara-mara dari Malaysia yang nak melawat diorang kat luar negara..

Ramai agent-agent produk ni pon terkejut sebab walaupun postage mahal giler tapi diorang sanggup je demi nak dapatkan Ellfie Essence nie.. Abang Nara dapat info agent-agent kat Malaysia ni dah lebih dari 40 orang.. Macam tak percaya tapi silalah percaya.. Korang kena yakin dengan Produk Tempatan dan yang penting produk ini setiap satu didalam set ini telah mendapat kelulusan KKM.
ellfie essenceSet ni pun simple je dan cara pakai pun tak complicated.. Itu yang kita mahu.

ellfie essence

Mereka ni juga adalah salah satu syarikat bumiputera yang berlokasi di Danau Kota Setapak, Kuala Lumpur.. Sebelum-sebelum ni dah berbuih mulut Abang Nara cerita kat korang pasal produk Ellfie Essence nie.. Berlambak-lambak dah testimoni customer Abang Nara share kat entry yang lepas.. Boleh baca di entry 1 dan entry 2.

Macam-macam jenis masalah kulit dah berjaya Ellfie Essence selesaikan.. Tak payahlah nak gi pakar kulit yang menelan kos ribuan ringgit tu..

ellfie essence

Kotak yang dah berseal tu order dari Agent sah Ellfie Beauty.. Agent pon senyum lebar sebab ada je yang whatsapp nak produk.. Kita bagi peluang Ellfie Essence untuk buktikan keberkesanan dia kat kulit korang sendiri.. Murah dan berkesan, itu yang kita mahu..

Meh kita tengok cara nak gunakan produk ni. Dalam satu set Ellfie Essence ada 4 produk iaitu:-

1 Cleanser 30ml
1 Toner 30ml
1 Day Cream 10g
1 Night Cream 15g

ellfie essencePastikan tapak tangan bersih dan pump kan 2-3 kali cleanser.. Siapa dah try cleanser Ellfie Essence sila angkat tangan hahahah.. Ramai yang suka sebab bau dia wangi tapi lembut je.. salah satu ingredients yang terkandung di dalam cleanser ini ialah Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract.  Sebab tu bau dia harum dan muka rasa segar selepas dicuci.
ellfie essence

Bila tangan kita bersih dan bebas minyak, buih pon terhasil dengan banyak.. syok je basuh muka.. Cleanser Ellfie Essence ni mampu membersihkan kotoran di wajah tanpa mengeringkan kulit seperti sesetengah cleanser lain.. ni kita rasa bersih tapi lembut dan tak kering..
ellfie essence

Lepas basuh muka dah lap bagi kering.. boleh pump kan 2-3 kali toner.. cara pakai toner ialah pump kan di facial cotton macam gambar di atas.. kemudian sapu ke seluruh wajah.. kene pakai facial cotton ye!! bukan pump kat tangan pastu dab-dab kat muka..
ellfie essence

Ini paling digemari customer.. Siapa pernah pakai concealer? ye dia seakan-akan concealer dan mampu bertahan lebih dari 3 bulan.  Lepas pakai toner boleh sapu rata day cream ni kat wajah.. Jangan risau bila mula-mula sapu kat muka tu nampak macam eh selepong ke apa ni? relakss jangan panik.. lepas blend kat muka, lepas beberapa minit dia akan serap ke wajah dah takde nampak selepung dah.. Ramai customer suka sebab sejak pakai day cream ni muka dah tak oily macam dulu.. Day cream ni mampu mengawal pengeluaran minyak di wajah, sebab tu boleh selesaikan masalah jerawat.

Ada yang tanya, kalau dah pakai day cream boleh ke pakai compact powder.. sebenarnya terpulang..Tiada masalah nak apply make-up selepas menggunakan day cream Ellfie Essence. Oh ada yang tanya, if tak keluar rumah boleh ke pakai day cream? Jawapan dia boleh!! kenapa pulak tak boleh.. Orang lelaki pun boleh pakai, cuma lelaki ni selalunya pemalas sikit.. Tu Abang Nara sendiri akui hehehehe…

ellfie essence

Night Cream sama jugak macam Day Cream.. lepas pakai toner boleh sapu nipis night cream ni.. Boleh dipakai sebelum tidur.. night cream ni senang sikit nak blend kat muka sebab dia very moist.. Tapi jangan risau.. esok bangun tidur takde pon muka jadi orang minyak ke apa.. memang kulit akan betul-betul absorb night cream ni sebab tu bila bangun tidur tu muka rasa lembut dan tak berminyak.
ellfie essenceAntara customer yang sangat-sangat berpuas hati dengan result penggunaan Ellfie Essence selama 3 minggu.  Kalau nak tengok banyak lagi testimoni dari pengguna boleh lah visit:

IG: ellfiebeauty

Sempena bulan puasa ni pihak Ellfie bagi harga special sikit… Baik order cepat, kang promosi habis rugilah kan.

ellfie essence

Tak lama lagi dah nak raya ni.. siapa nak cantik jom order Ellfie Essence.. Sempat lagi nak lawa.. Eleh nak lawa tak semestinya raya je kan? Hari-hari pon nak lawa..

Harga 1 set Ellfie Essence sempena Promosi Hari Raya:-

RM120  110 (SM)
RM130 120 (SS)
*Free Postage seluruh Malaysia

ellfie essence

Jom order cepat, sebab setiap pembelian 1 set Ellfie Essence kita nak bagi sampul raya!!!! while stock lasts ye..

FB: Ellfie Beauty
IG: ellfiebeauty
 whatsapp/sms: 013-2755197

Senarai agen boleh baca di sini. Kalau berminat untuk menjadi agen, sila email ke agent.ellfie@gmail.com.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

44 responses to Keajaiban Elffie Essence Semakin Diakui, Tips & Cara Penggunaan Untuk Anda

  1. Agen Ellfie Essence Johor says:

    Salam Ramadhan. Boleh whatsapp/sms 0197353008 untuk place order bagi area Gelang Patah/Nusajaya/Perling/Tampoi/JB (COD) dan seluruh Malaysia (free postage)!

    0

    0
  2. Agent ellfie negeri sembilan says:

    Untuk warga negeri sembilan terutamanya disekitar seremban/nilai/seremban2/senawang/bahau dan bandar seri jempol kalau nk order ellfie utk kelihatan berseri di hari raya meh whatsapp saya di +60162192912 utk dptkan set ellfie anda semua berserta FREEGIFT sampul raya ellfie yg cun tu ????????

    0

    0
  3. COTTONFLEET says:

    Hi…authorized agent bagi Ellfie Essence here!
    Whatsapp/sms 0167535557.. COD Batu Pahat area.
    Free postage to Semenanjung, Sabah dan Sarawak :)

    0

    0
  4. agent Ellfie ig @adramaisara says:

    Salam Ramadhan, dptkan 1set Ellfie Essence SEKARANG dengan PERCUMA sampul raya dan tudung raya!!!! :)) FREEpostage! Visit my ig @adramaisara / wassup me NOW 011-1429.6779. COD available.

    0

    0
  5. Shadani says:

    Hi org2 Sabah boleh dapatkan Ellfie Essence dari saya. Wassap 019 991 7775 untuk order. Boleh COD dr Tuaran – Tamparuli – Telipok – Menggatal – Inanam – Likas – Kota Kinabalu – Luyang – Lintas – Sembulan – Tg. Aru – Kepayan – Penampang – Putatan dan kawasan berhampiran. Untuk kawasan lain seluruh Sabah akan dihantar melalui pos secara percuma.

    0

    0
  6. Agen Ellfie Essence Penang says:

    Orang PENANG boleh W.Apps 012-6864936 untuk dapatkan ELLFIE ESSENCE Ramadhan Promo anda hari ini.. Tq..

    0

    0
  7. Gyree says:

    Hi there…we are Ellfie agent from Kuching. COD is available. Interested pls WhatsApp/sms 013-8160588. Free postage to other areas.

    0

    0
  8. Roshayatie says:

    Hi…berminat nak dapatkan Ellfie blh wassapp 017-36 99 156 utk order. FREE POSTAGE:) C.O.D : UPM, DENGKIL, BDR BARU BANGI, KAJANG

    0

    0
  9. Qema says:

    Salam Ramadhan

    Berminat blh dptkan dr saya.
    COD
    Bndar baru bangi – kajang – balakong – putrajaya – cyberjaya – serdang – seri kembangan – sungai besi – alama damai – bandar mahkota cheras

    Loose item juga available

    Free postage
    Free gift

    Hubungi saya
    019.2782041

    Visit my ig : @qema214

    0

    0
  10. Qema says:

    Salam Ramadhan

    Boleh dptkan dr saya

    COD

    Bandar Baru Bangi- kajang-balakong-putrajaya-cyberjaya-seri kembangan- serdang-sungai besi-alam damai-bandar mahkota cheras

    Loose item jg available

    Free postage + Free Gift

    Hubungi 019.2782041

    Visit my ig :@qema214

    Visit

    0

    0
  11. nataffa beauty says:

    Hai agent ellfie beauty here. Whatsapp 019-611 7790.Agen SHAH ALAM.COD Klang-Pandamaran-Bukit Raja-Setia Alam-Bukit Jelutong-Glenmarie-Shah Alam-Kemuning-Subang Jaya-Taipan-Kg Dato Harun- P. Jaya-Sunway-Damansara.FREE POSTAGE & FREE GIFT

    0

    0
  12. Ellfie_PJ says:

    Hi..untuk COD sekitar PJ/Jln Klang Lama/Kerinchi boleh whatapp ssya Cik Eta/ 016 2167188.
    Stock available dlm Set dan loose juga.
    Free postage Seluruh Malaysia.

    0

    0
  13. goldsouqKL says:

    Jom cantik di hari raya!!

    Kami agent #ellfiebeautyKLCC0172537967 .COD sekitar KLCC & bandaraya KL.
    FREE postage juga setiap hari.

    0

    0
  14. nataffa beauty says:

    Hai, agent ellfie beauty here. Whatsapp 019-611 7790.Agen SHAH ALAM.COD Klang-Pandamaran-Bukit Raja-Setia Alam-Bukit Jelutong-Glenmarie-Shah Alam-Kemuning-Subang Jaya-Taipan-Kg Dato Harun- P. Jaya-Sunway-Damansara.FREE POSTAGE & FREE GIFT.

    https://instagram.com/nataffa_beauty/

    0

    0
  15. Letchumy says:

    Hi COD area Klang, Shah Alam, Alam Megah, USJ and Putra Heights
    Sila whatsapp 0123230198, ready stock available loose items or set. Free postage whole Malaysia and freebies too

    0

    0
  16. Abang Nara kena letak gambar masa sapu kat muka…. =P hehe….

    0

    0
  17. Wan Nor Shafinaz says:

    Hi…. Agent Ellfie Essence disini.

    COD setiap hari.
    Pasir Gudang, Masai, Sri Alam, Permas Jaya & Johor Baharu

    Harga promosi sempena Ramadan
    RM 110.00 free sampul raya
    FREE POSTAGE seluruh Malaysia
    Whatsapp/sms/call : Wan 013 7706810

    0

    0
  18. nadyahoney says:

    Dapatkan Ellfie Essence sekarang!

    COD sekitar Kuantan dan Free postage.
    Berminat whatapps/kol 0132192855..:)

    0

    0
  19. anom says:

    kenapa komen semua dari agen? takde satu pun komen dari pengguna? betul ke elok product ni?

    0

    0
  20. Anonymous says:

    So,elffie ni elok ke tidak..ade sls la kirenye?!

    0

    0
  21. Halimatul Ellfie Kuantan says:

    Warga kuantan/pekan/temerloh/maran/ boleh hubungi agent #ellfieessence kuantan 013-5819264..cod kuantan&free postage seluruh malaysia. Jom cepat smentara promosi raya RM110.bg yg was-was boleh check testimoni pengguna di ig ellfiebeauty & fb Ellfie Beauty..tak perlu risau sebab ada kelulusan KKM..(“,)

    0

    0
  22. Saerah says:

    Testimoni before and after wanita bertudung tu tak meyakinkan. Jelas nampak perbezaan lighting. Definitely lah beza B4 and after. Nak buat before and after must amik studio quality photos. Same lighting, same position, same angle.

    Try again..

    0

    0
  23. Anonymous says:

    gambar testimonial tu sebelum pakai tudung kuning..selepas 3 minit, bertukar skali warna tudung tu ke hitam..ngn speck2 skali bertukar.. hihi.. peace :)

    0

    0
  24. Jenab says:

    anon 8.10 , 3 minggu la .. not 3 minit , awak pun rabun ke cm akk tu ? ni mesti pakai spek power tinggi kan . hihi . peace :)

    0

    0
  25. zigzag says:

    boleh caye ker…produk Malaysia ni kebanyakkannya amek kat pengilang sama jer pastu tepek jenama sendiri…ala gebang jer lebih..kesan memang la nampak cepat sbb ntah ape yg ditaruk dalam tu..tolongla guys jangan la suka beli produk merapu mcm ni…..bukan ada r&d pun..aku sanggup lagi pakai fair & lovely…

    0

    0
    • Anonymous says:

      BETUL TU..TGK PRODUK JANNA LAWWA LAH..
      siap jual bekas2 besar, borong, then suh pembeli buat produk sendri, jenama sendiri label sendri..nampak sgt amek dari pengilang yg sama.
      sama macam ellfie, packaging je laen2, isi dalam same dgn kebanyakkan produk dipasaran..lepas tu jual mahal nak mammpp!!

      jgn marah aaa..

      0

      0
  26. et_ellfiekuantan says:

    hai nak COD di area kuantan / beserah/ sg. karang/ indera mahkota boleh jer whatapps or sms di 0132088070 k…cpt….

    Harga promosi sempena Ramadan
    RM 110.00 free sampul raya
    FREE POSTAGE seluruh Malaysia

    0

    0
  27. anon says:

    betul..bende sama je..
    Nama brand je lain2..
    mmg ok
    tapi utk long term…long term..sila faham

    0

    0
  28. nak habaq says:

    Boleh test dgn letak dekat duit syiling . Look if there are color changes

    0

    0
  29. mak kuntum says:

    ala..engkau sama engkau je la yang komen..geng2 blogger gak kan..promote kwn katakan

    0

    0
  30. Ellfie Essence_Puchong says:

    hola beauty..
    na cantek2 tak raya neh?
    ready stok PROMO RAYA set & loose tuk digrab..
    fast reply 012.214.1810 tuk order ye
    COD petalingjaya-sunway-shahalam-pdgjawa-alamavenue-bktrajah-setiaalam-meru-kapar-cheras. FREE POSTAGE & FREEBIES lg..

    0

    0
  31. boonga says:

    Assalam…

    If diaorg guna merkuri utk produk ni…kiranya diaorg yg x jujur dlm berbisnes…bawah diaorg declared produk diaorg tidak menggunakan merkuri…hope, betul lah ape yg dikatakan….jgn tipu customer….

    “Produk ini tidak menggunakan bahan2 berbahaya seperti MERCURY dan HYDROQUINON yang saat ini banyak digunakan oleh produk2 kecantikan yang lain. Zat merbahaya ini dapat menyebabkan KANSER KULIT. Perku diketahui ciri dari ubat yang menggunakan Mercury dan Hydroquinon biasanya bila menggunakanya wajah akan menjadi merah dan dilarang untuk terkena sinar matahari. Tetapi Ellfie Essence tidak demikian dengan bahan semulajadi Elffie Essence selamat digunakan”.

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Yg komen berbaur negative dan dislike ni..semua haters pengasas2 ellfie la tu…jgn layan.

    0

    0
  33. goldsouqKL says:

    JOm cantik raya dengan ELLFIE ESSENCE !!

    Kami agent Ellfie area Bandaraya KL.COD setiap hari area KLCC-AMPANG PARK-PAVILION-BANGSAR-PUUBLIKA-AMPANG-KERAMAT-GOMBAK.

    betul best produk ni-cepat BUZZ 017.253.7967 occayyy

    selamat berpuasa uolls

    @goldsouqKL

    0

    0
  34. mak nani says:

    x berapa yakin lah tgg kalau bertahan 10 tahun baru akuntry..ni baru berapa bulan kenal produk ni.. yg model tu kalau x mekap berjerawat gak

    0

    0
  35. pernah guna ellfie says:

    saye pernah gune ellfie…rase nye ok…sebab facial wash n toner die fragrance free…juz day cream die ala2 temu lawak sket n night cream die mcm balm…pkai set trial aritu muke x kering n jerawat kurang naik….sy pakai pn xde peeling2…bab cerah tu x sure sbb jrg belek muke…tp betul yg testimoni tu klu boleh biarlah lighting yg same…bukan ellfie je…byk produk lain yg wat testimoni lighting lain2.ade 1 color 1 itam putih pn ade…lawak tol…yg gune 360 lg la berlambak.haishhh…

    0

    0
  36. Kay Parlour says:

    Hi kami agent sah Ellfie! COD area Shah Alam, Subang Jaya dan USJ. Free postage seluruh Malaysia. Whatsapp 012.293.7670!

    0

    0
  37. kiah maran says:

    setahu aku pengeluar ellfie ni pernah pakai tabita..memang le kulit korang cantik..dah cantik bagai baru nak kuar ellfie kan..podahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    0

    0