Written by AbangNara | December 1st, 2010

diana danielle unicef

Kalau anda selalu baca Harian Metro, pastinya setiap hari anda akan terbaca kes-kes penderaan kanak-kanak yang sangat melampau. Kadang-kadang sedih jugak hati ini bila dapat tahu ada kanak-kanak comel yang diseterika, dicucuh dengan puntung rokok dan macam-macam lagilah. Tak sangka ada manusia berhati binatang yang sanggup berbuat sedemikian. Kejam sungguh mereka ini.

Dan kami sangat teruja apabila mendapat tahu UNICEF dan ramai artis tempatan sedang menjalankan kempen “Say No To Child Abuse”. Ini satu langkah yang sangat baik dan patut disebarkan. Salah seorang artis yang terlibat dalam kempen ini ialah si comel Diana Danielle. Walaupun belum ada anak lagi, DD sangat supportive untuk membanteras penderaan kanak-kanak.

Kalau kita dera kanak-kanak sekarang, pastinya mental diorang akan terganggu. Merekalah bakal pemimpin masa depan. Kalau kecik-kecik lagi mental dah rosak, macam mana pulak bila dewasa nanti. Marilah bersama-sama kita menyokong kempen UNICEF ini. Kalau nak tahu dengan lebih lanjut, sila ke website UNICEF.

Lagi gambar Diana Danielle di kempen “Say No To Child Abuse” dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

diana danielle unicef

diana danielle unicef

diana danielle unicef

diana danielle unicef

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

33 responses to Katakan Tidak Pada Penderaan Kanak-Kanak Bersama UNICEF Dan Diana Danielle

  1. ProfHariz says:

    YES! HENTIKAN PENDERAAN KANAK2 DAN MANUSIA!!!!!!!!

    0
    0
  2. Annedesilva says:

    SAY NO TO CHILD ABUSE ;)

    0
    0
  3. SEE_T says:

    CHOMEI2..!!

    0
    0
  4. aa says:

    hahahahah!! x make up tetaplah x cantek… seen her before, ade jerawat.. :P

    0
    0
  5. lulu says:

    sekali meletup belon tuuu..tak ke melatah dia..kihkih

    0
    0
  6. RiRi says:

    hentikan penderaan…

    **sedey klu tgok bdk2 kene dera..

    0
    0
  7. kakchubby says:

    nak banteras child abuse x payah tunggu ada anak la Nara ooooiii….ape la ko punye statement. akak mmg dah lama joined unicef utk buat monthly contribution through bank account. ini mmg cara yg sangat baik. to DD, keep it up girl! yg lain…x nak buat support ke?

    0
    0
    • HAHA says:

      cik kak , cuba bc tul2 ayat tu tuju pd DD walaupun blm ada anak tp very supportive.. xde plak nara mention tunggu ada anak br leh banteras… aduhaiiii

      0
      0
  8. geli geleman says:

    sayangi kanak2.pemimpin masa hadapan

    0
    0
  9. katak kodok says:

    Dia ni muka laku utk buat kebajikan.
    Bagus…bagus… muda-muda dah pandai buat amal jariah & kebajikan… Teruskan budaya & amalan baik ni sampai bila-bila….
    Muka cantik, bakat ada, kebajikan pun buat… keep it up..

    0
    0
  10. Belacan~hangus says:

    i love my cat ..meow..meow..

    0
    0
  11. ibu says:

    kdg2 bila lihat fenomena ibubapa yg ditinggalkan ank2 .. mesti ada sebabnya .Adakah masa ank2 kecil dulu emosi mereka telah terdera oleh sikap ibubapa mereka hingga membawa kealam dewasa .Kalau kita tidak mahu ank2 menyisihkan kita bila tua nanti .. berilah yg terbaik utk mereka iaitu hubungan kaseh sayang dan perhatian semasa mereka memerlukan kita .Esok2 bila mereka tidak memerlukan kita .. hanya kaseh sayang yg kita pupuk kepada mereka yg akan menggamit mereka pulang utk menemui kita ..

    0
    0
  12. papan says:

    DD ni mcm sofia jane ms muda2 dulu…

    0
    0
  13. anne says:

    agree too..!

    0
    0
  14. eyriqazz says:

    fuh,bertambah cun la pula bakal bini no.2 aku ni..hak3…pinggan terbang…

    P/s : Gambar tangan bangnara mana pula?

    0
    0
  15. Tan Sri Rozmey says:

    comeynye DD..! bgus la,muda2 lg dah aktif dgn kempen2 dn kebajikan. bkn mcm ssetengah artis,msa remaja dh hbis kt aktiviti merosakkan.

    0
    0
  16. Granite says:

    Inilah contoh artis yang boleh menjadi idol kepada peminat.. bukan pandai buat “video” je. Pastu bila dh tersebar cakap superimpose plak

    0
    0
  17. pilutomas says:

    setuju..say no to child abuse..comey gak DD nie..

    0
    0
  18. aku serius says:

    Pas marah2 anak pun nangis, rase nyesal sgt.. jadikan aku ibu yang penyabar, penyayang & pengasih.. Amin.

    0
    0
  19. luvlavender says:

    skang ni mase ank2 dirumah pengasuh lagi lame lau nk dibandingkn mase ngn ibubapa dieorang.e2pun slh 1 penderaan emosi gak 2.
    so ble ade mse brsame 2..hargailah sebaiknye…

    0
    0
  20. SYIMA EMI says:

    setiap orang daripada kita mampu…

    stop child abuse!!!

    0
    0
  21. aku says:

    ehm…suke la kat shirt tu…
    bole dpt mane erk..

    0
    0
  22. wanita melayu kacukan jawa says:

    Malam tadi tgk berita bapak simbah asid kat anak, kesian sgt kat anak perempuan dia. Si ayah lak blh happy jer kena masuk penjara, tersengih sambil angkat2 tangan. What’s wrong?… aku pon kadang2 terlepas cubit2 dan lepuk2 anak sebab tak tahan sabar. tapi takdelah sampai memudaratkan. Tapi lepas tu terfikir, kejam pulak rasanya diri ini. Moga2 aku diberikan kesabaran yg lebih tinggi dan lebih penyayang.

    0
    0
  23. Dong Modique says:

    My lecturer was speaking about this concept just final week. I really should get back again to operating on my engineering management assignment as an alternative to reading blogs – I despise homework assignments but I love the web LOL

    0
    0
  24. melayu untuk melayu says:

    diana danielle tetap cantek wlupun tanpa mekap

    0
    0