Written by serenity | January 10th, 2012

Sewaktu dia diumumkan sebagai pereka untuk kasut yang dipakai oleh Ezlynn pada majlis resepsi perkahwinan penyanyi itu dengan suaminya Adam fahmy beberapa minggu lalu, ramai yang tertanya-tanya bagaimanakah rupa kasut yang bakal direka oleh si manis itu. Hari ini Mstar Online telah memaparkan gambar kasut rekaan Neelofa:

Pada awalnya, saya memang tidak pasti untuk menerima tawaran menghasilkan kasut perkahwinan Ezlynn kerana saya tidak pernah mereka kasut untuk majlis perkahwinan sebelum ini, apatah lagi untuk seorang selebriti.

Kepercayaan yang diberikan itu menyuntik keyakinan kepada saya. Saya mengambil masa selama sebulan sejak Disember lalu untuk membuat kajian dan menyiapkan rekaan terbaik yang bersesuaian dengan tema musim luruh di Sepanyol itu.

Neelofa berkata idea rekaan tersebut diperolehi secara spontan:

Sebelum ini, saya sudah melakukan beberapa draf dan pengubahsuaian pada rekaan kasut tersebut sehinggalah ilham muncul secara spontan sebelum saya masuk tidur pada satu malam, kira-kira dua minggu lalu.

Selepas itu, saya mula melakukan pengubahsuaian terakhir sebelum menghantar rekaan muktamadnya kepada pengeluar dan siap dihantar kepada Ezlynn pada petang Isnin.

Wah, I loiike rekaan kasut oleh Neelofa ini. Nyata kajian yang dilakukan dan bakat yang ada tidak dipersiakan. Kami difahamkan kasut platform berwarna emas ini menggunakan renda, mutiara dan kristal Swarovski sebagai hiasannnya dan akan dikenakan oleh Ezlynn untuk majlis resepsi yang berlangsung esok di Hotel Crowne Plaza, Kuala Lumpur.

106 responses to Kasut Rekaan Neelofa Untuk Majlis Resepsi Ezlynn Bertatahkan Mutiara dan Swarovski

  1. zuragon says:

    Ape yg menariknye kasut ni.. just ade mutiara jew ke.. cam biasa jew

    0

    0
  2. bukan retis says:

    not bad la design die..kipida neelopa :)

    0

    0
  3. so what?? says:

    tah mcm kasut kat kdai besa jer…rsenya mcm ade 1 cmni…2 jer mampu bt???:P

    0

    0
  4. anna mariana says:

    so nice… ~,~

    0

    0
  5. peah xsuka gosip says:

    ntah…cma besa jer aku nengokkkk…

    0

    0
  6. saya ok jer! says:

    wah cantik lah. tahniah neelofa.

    0

    0
  7. bukan retis says:

    not bad laa design die..kipidap neelofa :)

    0

    0
  8. linda says:

    biasa je kasut ni…just tambah Mutiara dan Swarovski je kan…

    0

    0
  9. mila says:

    benda yg gila mahal memang selalu nampak biasa

    0

    0
  10. ko hado?? says:

    hammbooiihhh…letak2 emas bagai padahal pkai kat kaki jer…ni kasut ni nnt cik Lofa hamek semula or bg cik Ezlynn pjm jer??muhahhaaha..papepon cik Lofa,anda berani mcuba sesuatu yang baru..tahniah la yer..

    0

    0
  11. ayayaii says:

    tersgt la elegan.. berbakat la neelofa, its a realy nice shoe..

    0

    0
    • excobler says:

      sy nak share ckitlah..kasut nie ok jek..cume nilai 20k untuk sepasang kasut yg biase designnye amat2 lah membazir n saye rase neelofa mmg xde jiwa dlm mendesign kasut nie..bkn nak kondem dia cume sy berpendapat begitu dgn pengalaman sy sbagai seorang bekas tukang kasut selama 3tahun.

      0

      0
      • kasut lover says:

        aku pon tak rasa kasut ni cantik..tah macam mana la diorang ni buleh kata cantik?

        0

        0
  12. Ted says:

    Neelofa tu masa kat sekolah dulu pandai. dari upsr,pmr,spm semua subjek dia dapat A.

    kelasssssss

    0

    0
    • ngomel says:

      ko ni membesar bsama neelopak ker?? semua ko tau..klass ko jahhhh..hahahaha.. kalo dia pndai nape x jd doc ker… engineer ker..lawyer ker…majistret ker…

      0

      0
      • babe says:

        die senior aku waktu mrsm langkawi..she’s hot and brilliant

        0

        0
      • Burberry says:

        tak semestinya pandai straight A mesti amek semua course yang ko sebutkan itu. minat dia tak ke situ.. macam aku, walaupun aku banyak A, aku minat ke bukak bisnes. haprak punya pemikiran! puih

        0

        0
        • ngomel says:

          cessss semua org blh ckp dia dpt A dlm semua mata pelajaran..tmasuk la ko bangang..biol.. perasan baguih..ko bukak bisnes on line je blh kot..hahahaha otak beku.. brilliant konon..kroni2 neelopak la ni… ko bisnes budu online je la..hahahahhaha

          0

          0
        • ngomel says:

          ko bukak bisnes budu ek?? hahahahaha..bangang!!!!!!! ptuih… byk A kunun..mcm bgus.. aku blh ckp mcm tuh

          0

          0
        • ye betul tu says:

          setuju sgt ngan burberry, dapat good result tak semestinya jadi tu semua. jangan sempit sgt pemikiran tu ok wahai ngomel buduh

          0

          0
      • mmg wajib jadi doctor, lawyer, majistret ke kalo dapat good result wahai ngomel bodoh? tolong ubah pemikiran tu sikit ek

        0

        0
        • ngomel says:

          nape ko dpt A gak ker?? hahahaha..ckp kt org bodo..ko lg la bodo.. org cerdik x ckp mcm ni..dannnnnn kalo si neelopak tuh cerdik akal dan fikiran xdenya terbelah kain sana sini.. terdedah aurat..bodo biol..korg2 ni semua bangang.. sbb x reti mana baik dan buruk..ptuihhhh

          0

          0
        • srt says:

          ngomel sgt buduh..ptot la..

          0

          0
      • dem says:

        sebab dia pandai la dia wat bisnes… dari mkn gaji…

        0

        0
  13. nenekpenne says:

    ni bukan dengki ke apa yer…
    pattern tu mcm biasa ada jer…
    becos permata2 gitu memang in trend sekarang ni
    tak caya cuba tengok brand LEWRE

    tapi apa pun teruskan usaha dengan buat rekaan yang lain yang mungkin lagi menarik…

    0

    0
  14. reban ayam says:

    xde ape yg menarik pn..bese jer..kasut skg ni mcm2 pesen dh ade..hahaha..xde modal dh..takat boh kilat2 xyah la lofa oii

    0

    0
  15. bubu says:

    tapak depan die yg xmenahan tuh. gud job neelofa. likeee ittttt!!

    0

    0
  16. xxx says:

    alamak xcantiknya kasut nie…. too gowdy…. too much :) :) sorry ye lofa.. for me mmg xcantik :) xde apa yg special pun.. sekali pandang macam kasut frm “princess shop” rekaan dolu2….

    0

    0
    • sant cari says:

      tahukah kau perkataan ‘gowdy’ tak ada dalam bahasa inggeris? kalau komen pun tak jelas, nampak sangat nak kondem kan. -_- dengki lettewww. kau mampoo?

      0

      0
  17. Qaseh says:

    ske tawww….go gurl…

    0

    0
  18. SUZI says:

    KORANG NI..CANTIKLA TU…PATTERN DIE MMG LEBIH KURANG SAME MACAM YG KITE SLALU JUMPE..TP CUBE KORANG TENGOK PENELITIAN DIE…SANGAT CANTIK..KITE NI CKP MMG SENANG..CUBELA THINK POSITIF SIKIT..KAN..? SAPE LG NAK SOKONG ORANG MELAYU KALAU BUKAN ORANG MELAYU SENDIRI..OKLA KAN..NAMPAK DIE ADE USAHA NAK MAJUKAN DIRI..PEACE..:)

    0

    0
  19. Faezah ngilai-ngilai says:

    aku pelik napa la kerajaan bagi dana kat pompuan nie untk niaga…ramai lagi orang lain, sebab kor artis?? tak paham aku..ramai lagi yang layak dapat dana nie…Ramai lagi student UITM KOS TEKNOLOGI KASUT ..pehal kerajaan tak lak bagi dana…

    0

    0
    • Mie says:

      Ok la tu dia dpt dana dan biz dia berjalan.. Ramai jugak yg dpt dana tapi biznye tak jalan atau melingkup.

      0

      0
    • saya says:

      aku stuju dgn ko..byk lg org susah,student payah betul nk dpt dana!!
      dia ni dah lah ank org senang,gaji besar..senang2 je dpt..patut la dah kaya makin kaya,miskin makin miskin sbb idea ada,tp xde sapa nk bg dana

      0

      0
  20. wahaha says:

    aku tgk cantik je detail nye..:)

    0

    0
  21. fanabangnara says:

    Woooaaaaaaa!!!

    Cantik!! Walaupun berlako x seberapa, at least si lofa ni ada bakat lain. Xla mcm certain artis lain.

    Huh!

    0

    0
  22. kaki dia bukan kaki aku says:

    Biarlah Neelofa tue nak wat kasut camtue. Yang penting dia buat… Bukan pandai cakap jer, tapi ‘ado’..
    Kalo nak kelainan sangat, suruh Neelofa tue wat kasut cam Lady Gaga ea? Baru nampak lain.
    Senggama minda tol ar…!

    0

    0
    • bluwekk says:

      cantek laa tuh… detail dier cantek…walaupun ade yg kata bentuk nyer mcm dh penah ade kat kedai beser..abistu takkan nak buat kasut bentuk 4 segi pulak…mesti laa buat bentuk ikut bentuk kaki… apedaaa… bg aku, org yg kata tak suker tu bukan sbb kasut…tp sebab org yg reka tu adalah orang yg mereka tak suka… kalau fazura yg reka, mesti korang ckp cantek kan?? apedaaa~

      0

      0
  23. nia says:

    cantik dan berbakat yg penting berilmu dan berakal :)

    0

    0
  24. what the? says:

    cantik kasut kau dik, aku minat ni, nampak tak lawa, tunggu ezlynn pakai kat kaki mesti lawa ..

    0

    0
  25. marion kaunter says:

    fuyyyooooo cantik betul kasut neelofa niiii aku tgk kat diva. mmg cantikkkkkkkkkk uuuuuuuuuu ollsssss

    0

    0
  26. pistol says:

    body neelofa lg cantek kot…LOL

    0

    0
  27. hanim says:

    cantik sgt ke…. design biase jer.. xde yg menarik… cume tmbh mutiara dan kristal Swarovski je pun… ade duit n ade name mcm neelofa nie jual taik pun laku lah…. ape dah…

    0

    0
  28. saiful anwar says:

    cantik kasut ni… membuat kan aku ingat pada kasut kesayangan nenek aku dulu2..kasut yg sll dia pkai kenduri..ada manik2 mcm tu la yg bezanya cuma kasut nenek aku tak tinggi mcm tu la… rindu kt nenek..

    0

    0
  29. Siti Kepoh says:

    Siti rasa kasut Neelofa tak secantik kasut yg Siti design ni http://bit.ly/t6wRBW Betul tak ? Camana pun Siti peminat no.1 Neelofa !

    0

    0
  30. Cikgu english mrsm neelopa says:

    I english teacher at nelopaak mrsm.yes she very clever and beauty.
    I not think this shoes r beautiful.put little cheap pearl on the kasut u think can lie people lopak??yes u get think and brain with beautiful face but u very much controversy.

    0

    0
    • xsuke komen diatas ni ~ says:

      english pn tunggang langgang. english teacher konon. wakakakkakakakakakka

      0

      0
    • xsuke komen diatas ni ~ says:

      Cikgu english konon. english pn tunggang langgang. kesian..

      wakakakakakkakakakkakakakkakakkakakkakakakkakakakakkakakakkakakakkakakakakkakakakakkakakakakakkakakakakakakkakakakakakakakakakkakakakakakakakakakakakkakakakakkakakakakakkakakakakakkakakakakkakakakakkakakakakakkakakakakakakkakakakkakakakakkakaka

      0

      0
      • game says:

        panjangnye komen ko smapi terkeluar kotak…. hahahaahahaahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhaaaaaaaaaaaaaahahahahhahaahahahahahaahhaahahaahhaahahahhahahahaahahhahahahahhaahhahahaahhaahhahaahah

        0

        0
  31. hunny says:

    design biasa-biasa je..batu2 tu terlalu sarat & menyemakkan mata memandang..

    0

    0
  32. hehehe says:

    apa kt pihak sponser kasut nie bg kat sorg sepsang kst mcm nie kat pengkomen2 kat sini…mesti dr kata biase2 jd teramat la lawanye…ataupun kalo siti nurhaliza atau fazura atau fs yg reka kasut mcm nie…tentu la semua org kata “wow begitu cantik kasut yg dia reka”…jgn prejudis la…setiap org ada kelebihan n kelemahan tersendiri…renung2kan n selamat beramal…

    0

    0
  33. Cik Ketom says:

    Aku suka kat Nur Neelofa sbb dia cantik dan bijak.
    Bijak merencanakan masa depan
    Bijak dalam pelajaran
    Bijak menangani kontroversi
    Bijak bijak dan bijak
    Kau ada mata cantik macam dia?
    Errrr cuma kau tu pendek sangatlah Lofa, kalau kau tinggi sikit lagi cun kot.

    0

    0
  34. nenekpenne says:

    patutnya neelofa tu patut gi belajar lagi
    orang kata buat kasut tu okay tapi kalau dia ada lebih pengetahuan dalam rekaan kan lagi bagus
    tengok rizalman tu… baju cantik2 sebab dia educated
    orang yang educated design dia lagi cantik
    so neelofa harap2 dapat tambah ilmu pengetahuan so that boleh design kasut yang lagi ada ummppphhh

    0

    0
  35. izyan says:

    kenapela korg dengki sgt ng neelofa ni…korg sume xhot cantik bijak mcm dia tu korg xde keje mengutuk tu..lofa 10a1 spm and i respect her for that..die cakap pun nampak mature..korg xsuke die main la jauh2, bkn die kacau korg pun..ni la org melayu..xpositif..dapat dosa je kutuk org..and the worst part is all of you dont even know her..dah kenal baru boleh judge die babe..dont be too judgemental..

    0

    0
    • pembetulan says:

      pembetulan. 10a bukan 10a1

      sekian.

      n dia tak amik biology.

      most of people yg x suka bukan judgemental.

      org yg x suka dia tu sebab kenal dia la.

      she’s not as ‘innocent’ as u think.

      don’t bcoz of she’s ‘beautiful’ doesn’t mean that we have to approve whatever she do..

      0

      0
  36. poyo nye bboy ni,.,.,.. says:

    cntiknye ksut ni,, nmpak ekhlusif sngat,,warna nye yg cantik ,,pandai jgk neolafa reka ksut yee,,pasni bleh la mne2 artis bt tembahan dgn neolofa yee..

    0

    0
  37. tukang ajar budak says:

    aku simple jer..kalu bg jimmy choo buat, kompen org kater berlagak..nak kayekan cina yg dh kaye, ni at least budak melayu buat..biarlah…at least kita ade choice nak bagi job kt bangsa sendiri….btw..kasut tuh mmg x segah mane, tp dah nama pon kasut, letak kt kaki..mcm mane lagi nak bagi hebatnyer..mmg x paham…

    0

    0
  38. kaki ayam says:

    OMAIGOD APSAL NAMPAK MURAH SGT KSUT NI. COLOUR COMBNATION MCM KG LA

    BAD TASTE LOPAK

    POOR EZLYNN…XKAN NK CKP X CNTIK KOT

    0

    0
  39. tuhan tolong lembutkan hati dya untk trimaku seadanyaaaa.. says:

    mmg lah x gah mne,,,,hrpkan artis laen ???aku rse x ;agah mne,,,lofa bt cntk dah ni,,,drpda takde ni ade la style kan,,,you ni bandingkan dgn jimmy choo cuba kau bndigkan gan dtuk siti???ko ade????lofa smpatt bt kst ni sdgkan dye kan sbuk ,,,shootiing lg,mengacara nona ,,btw mmg cntik ,, la…supoort you!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  40. mariogler says:

    byk bunyi plak..try wat sndri tgk ape jd..cntek ape cmnih

    0

    0
  41. BukanKroniNeelofa says:

    Design dia ok la.. Xde la boom sgt… But she’s talented la kan……Its a good start… Dari orang yang dok mengata tu…macam la reti buat kan..

    Ermmm one more thing kenapa kene maki-maki and kutok dia melampau eh… Dia penah buat salah kt korang…

    Kenapa tak bagi teguran membina,…

    I know most of u guys are Malay… kenapa tak support bila ada anak Melayu nak berjaya…

    Sapa yang kata banyak A kenapa tak jadi loyar,doktor, majistret… totally wrong….

    Ak x dapat banyak A… but now i”m a lawyer… juz because of usaha and rezeki…

    bye..

    0

    0
    • lailamanja says:

      yeker lowyer? tah2 propa…loyar buruk kot, kalau dah xde bakat mmg lah x sokong..kalau aku kasut camtu campak balik kat muka si lofa, nah pakai kat kepala ko, muka ko dgn kasut ni sama jer, perempuan yg penuh kontroversi! berlakon tah ke mana! harap kontoversi je lebih,,,mula2 muncul dah banyak kes..pirahlah perempuan, org lain pelakon baru gak…kalau menang anugerah popular pun nanti menang dgn kontroversi, takde maruah langsung..org menang kerana bakat..ko kerana cerita je, artis tong sampah!

      0

      0
  42. ermm says:

    aku sgt suka beli kasut.. tp kasut ni.. i wouldn’t buy.. dari dulu tak suka kasut y ada aksesori ala2 mutiara kat dpt tu.. cam kanak2 sgt.. mungkin kasut2 rekaan neelofa y lain aku akan beli.. but not this one..

    baguslah neelofa jd usahawan.. mmg itu pun yang diharapkan oleh mrsm :) bukan setakat ilmuwan yang nak dilahirkan.. tp usahawan juga.

    0

    0
    • rindiani says:

      kasut dia yg lain tu bukan dia reka, reporter kata ambil dari korea dlm catalog, yg ni 1st time, mmg betul tak cantik,bukan sebab mutiaranya tapi terlalu sarat, berkilat2…patutnya letak skit jer..dan kasut ni nampak murah..and i also takkan pakai walaupun di sponsor sebab mcm kasut org indon.

      0

      0
  43. tutu says:

    cane xkc modal…bapak dia kn adk brdk ngan syed mokhtar al-bukhari tuh….
    actually bkn bapa betul la…bpk tiri..mak die kawen cerai kawen cerai..

    0

    0
    • Geram tgk melayu bodoh says:

      Mak dia kawen cerai kawen cerai pun apa ko susah? Ko ni dengki je. Tp org cantik berjaya mcm tu lg2 org melayu. Org bodoh mmg ckp mcm ni. Takde point. Point yg takde kena mengena semua masuk. Bodohh!!

      0

      0
      • tutu says:

        aku bkn ckp sal mak bpk dia…aku ckp sal die dpt modal bangang….mak die kawen cerai kawen cerai smp la dpt adk mokhtar al-bukhari nih….ko tue yg geram tgk diri ko yg bodoh….

        0

        0
  44. Reena says:

    Perhaps design dia biaser jer tp yg mmbuatkan naik sbb batu tu & those pearls..

    0

    0
  45. nruina says:

    Sorrylah, kasut ni nampak murah mcm kasut kedai2 pengantin kecil, nampak kekampungan, sarat, dalaman nyer yg x kemas, i think dia tak berbakat dlm buat kasut, jadi pengacara jelah lofa, cubalah tgk kasut artis2 hollywood kahwin, elegant, simple tapi nampak mahal.

    0

    0
  46. kemenyan says:

    Bila aku emelkan gambar kasut nie dgn kengkawan di office ada pelbgai reply yg aku terima. Ada beberapa org staff melayu reply “biase je. ..apasal mahal sgt? “bla bla bla bla..yg menarikny ada a couple chinese staff reply ” whoa. .So xclusive n luxury. ..It must be something makes it so expensive……” Dan…….membr aku yg bebgsa iban reply. .”not bad. .She so talented! !thumbs up! What is on the top? Is that diamond? ….. Terpikir jugak aku. .Bangsa lain pulak yg beriya support. …Bangsa sendiri? Aduhhhh sedihnye n maluuu sbb. ..
    1. Org melayu x nk siasat kenapa mahal tapi terus komen tak patut mahal sdgkn diamond n pearl atastu. .butake. .
    2. Malay sibuk pasal harga sdgkn yg di highlight adalh pasal design dn presentation.
    Nyata cara pemikiran malay dgn bgsa lain amat berbeza. Renung2 kan. …

    0

    0
  47. neelopak says:

    penat i design taw :'( tapi body i hot nyahh .. :)

    0

    0
  48. sagita says:

    bnyk btul mnusia yg HEBAT dn BIJAKSANA mngutuk kat sini. mentaliti org m’sia yg suka mengutuk. hrmmm…

    0

    0
  49. entah la labu says:

    penat aku berkobar2 nk tgk kasut neelofa buat, tgk2, kuciwaa~~ hurmm tah la labu..ezlynn, ko ikhlas ke idak pakai kasut ni? hahahaha

    0

    0