Written by AbangNara | August 26th, 2009

shah rukh khan

# Sila baca artikel ini dengan gaya percakapan Dato’ Samy Vellu

Aiyoyo. Apa mau jadi dengan ini Dato’ Shah Rukh Khan? Memalukan sungguh. Kalau tarak puasa janganla bagitau itu satu dunia. Senyap-senyap sudahlah. Keep it to yourself la. Don’t go tell other people. Tarak reti itu erti kemaluan ka?

We know you have to kerja kuat-kuat. Shooting pun banyak. Sana shooting, sini shooting. Sangat penat jugakla kan? Itu agama Islam bagi kebenaran jugak kalau you kerja berat untuk bukak puasa. Lagi-lagi you kena makan itu ubat jugak untuk you punya sakit belakang. Tarak apa la tak puasa. Tuhan tak marah.

Tapi kami sangat malu dengar bila you cakap ini macam:-

“Saya sekurang-kurangnya mahu puasa 3 hingga 4 hari di bulan Ramadhan”.

Aiyooyo. We thought you tak MAHU puasa 3 hingga 4 hari. Rupa-rupanya you NAK puasa 3, 4 hari ajer. So shame lah. Sangat memalukan. Next time don’t go out and tell the news about your puasa la. You make the Islam people seems so bad la.

Selamat berpuasa kepada Dato’ Shah Rukh Khan daripada BeautifulNara.

446 responses to (KANTOI)Shah Rukh Khan Mengaku Tak Puasa

  1. eclipse says:

    ape daa…

    0
    0
  2. ANneDeSilva says:

    memalukan…
    islam ke nie?

    0
    0
    • eclipse says:

      ntah…
      kapir kot…heheheh…

      0
      0
      • ANneDeSilva says:

        rasanya dia ni mcm islam pada nama jek….

        0
        0
      • tOmEii says:

        islam ats nme jek,,,,
        tp pergai tetp kapir,,,,,,
        hahhaha cmne tue…huhu

        0
        0
        • rosh says:

          kalau tak silap aku arr…srk nie tak pcaya mn2 agama..psl dulu ms mak dia nak mati..dia bdoa pd Tuhan jgn amik nyawa mak..(lbh kurang cam tu arr)psl dia syg sgt kt mak dia..tp mak dia mati gak..so..dia tak pcaya pd Tuhan sbb dia smbhyang mak dia mati gak…(kurang cerdik nyer org..hehehe)…lagipun wife dia tuh bkn Islam pun..kawen lain agama…

          0
          0
        • fauziah says:

          correction: dia mmg xpenah smayang, dia penah smayang skali jer masa mak dia sakit, pastu mak dia mati jugak. so dia pun terus xpercaya.
          org mcm ini, nk nasihat pun xtau nak nasihat apa, sbb dia sendiri buat pun xder tanya nasihat pastu sendiri buat sendiri conclusion

          0
          0
  3. violet says:

    wei….
    xmalu tol tok ni….
    hampeh

    0
    0
  4. aries_april says:

    dasyat tu…………

    0
    0
  5. aries_april says:

    actually…
    just mazhab kita yg tul2x pgang pd ajrn islam…
    yg lain dh juh trpesong…

    0
    0
  6. tOmEii says:

    hai gdis2 ayu sklian….
    morng……
    korg pose x.
    jgn jd cm dato shah yea….
    huahuahua…..

    0
    0
  7. ANneDeSilva says:

    smua mana?>>

    0
    0
  8. hantupensil says:

    datuk shah rukh khan…
    wakakaka….

    bodo punya ali ketam bagi datuk
    kat dia nih…

    0
    0
    • tOmEii says:

      tula pslny….
      org m’sia belmbk lg y ptt dpt pgkt dato tpny org hndstn ni jgk y die berkenn…
      ni sah ada skandal nie….huhu

      0
      0
    • aries_april says:

      ali ketam……
      :-)
      dia bnyk kaki.

      0
      0
    • Penari Poco2 says:

      ali ketam lak ko nih…
      ko kene sepit ketam br padan muke pintu ko tue…

      0
      0
    • syamiza says:

      ini tok tua talak malu punyer owang la… talak posa pun mau heboh itu satu dunia…. lu talak posa… lu diam2 sudah laa…. bikin malu olang islam saja….. haiyaa…haiyaa….

      0
      0
      • syamiza says:

        bulak2 dalejah satu pun posa penut oooorrrr….. haiyaa… latuk…. lu sudah tuwaa oooo…. sama bulak2 tecik talak malu ka latuk………. ala..laa..laaa latukkk…..

        0
        0
  9. puteriaquarius81 says:

    mak aih.. dh ramai..
    ayoyo ammaa

    0
    0
  10. Zaza Muhammad says:

    ‘sekurang-kurangnye’ — maksudnye dia try gak aa pose jahat2 pon 3 – 4 hari… klu mampu dia akan pose lebey… be +ve aa beb….
    Alah.. bkn dia je, si Khai AF1 (hubby rosma) ari tu pun wak statement gak lam paper, dia langsung xble pose sbb gastrik teruk smpi msk spital.. well artis ni mmg x kisah mengaku x pose. ade lai, Deanna Yusof pun penah ngaku lam majalah hiburan… No big deal lah yg penting kite ni kena jaga pose kite, pose mkn, pose dgr, pose hidu, pose mata, pose mulut (potpet) dan tmbh satu lai pose jari hehehe… kang ke jari jemari kite ni yg dok taip keyboard mengomen… smpi nk kena saman tuh…kelas gtu!!!!

    0
    0
  11. eclipse says:

    poco,antu,put kan btl aku ckp…
    kn ade page br ney…
    br jer aku ckp…abg nara dh kuar…
    aku ngan abg nara ade calling2…heheheh…

    0
    0
  12. Penari Poco2 says:

    lawak giler ar dialog yg kak nara wat tue…kah kah kah kah…

    ape hai lak si sarul kan nie…dah namenyer puasa tue wajib di sisi agama…leh tinggal2kan lak…
    x heran lar leh kene tahan kat airport US aritu…
    astaghfirullah…mcm2 lar manusia nie…

    0
    0
    • eclipse says:

      dia ney islam ker?
      aku xtau…
      tlg kabarkan kat aku ney…hehehe…

      0
      0
      • aries_april says:

        islam eclipse…(tpi ats nma ja lah….)
        biasa la…

        0
        0
      • syamiza says:

        haah dier islam… tapi x tau sejauh mana dia amalkan ajaran islam…. sebab kat negara india… dorang bleh suka2 jer convert agama… ada islam kwin kristian… ader hindu yg kawin islam…. tapi dorang tak masuk islam pun…. mcm kat indon gak…….

        0
        0
    • aries_april says:

      kna than tu sbb hal lain…
      :-)

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        mmg islam tulen pon…nama tue kan dah khan, islam lar…

        0
        0
        • tOmEii says:

          huhu yup….
          salman pon islam ats nme gak….
          huahuahua……

          0
          0
        • air_mineral says:

          Allah..tak payahlah duk pertikai nama khan tu islam ke tak..yang nama Mohamad kat malaysia ni berlambak-lambak tak puasa…yang makan minum depan orang lain, yang memang terang2 mengaku tak puasa…masa sekolah belajar tentang agama islam..sekurang-kurangnya Shah Rukh Khan ni dia cakap jugak cuba untuk berpuasa…

          0
          0
  13. Penari Poco2 says:

    jgn2 sarul kan datang bulan selama sebulan nie kot…tue pasal ar xleh pose…

    0
    0
  14. Penari Poco2 says:

    dulu ader gak isu si sarul nie…
    buat show kat atas pentas siap pakai salib lak lg…
    astaghfirullah….nama jer islam…tp…

    0
    0
  15. ANneDeSilva says:

    lalalalala…
    smua pon same jekk…

    0
    0
  16. eclipse says:

    Tum paas saaye, yun muskuraaye…
    Tumne na jaane kya sapne PUASAYE…
    Ab to mera dil, jaage na PUASA hai
    Kya karoon haye kuch kuch hota hai
    Kya karoon haye kuch kuch hota hai….

    0
    0
    • syamiza says:

      hehehe tak sangka [email protected]@bunga ni pandai gak nyanyi lagu dustan….. ekekeke…..

      0
      0
  17. yula says:

    allo suma..aku br bngun tido xpegi keje aku malasssss…aku pose ari nie…huhuhuhu…

    0
    0
  18. ANneDeSilva says:

    anne mang nk try gadis melayu..
    tp takotla..
    nanti gambar anne pakai suar pendek paras lutut pon terdedah di majalah…hahahahahah
    seram…

    0
    0
  19. yula says:

    aku nyayi kat srk khan lak…
    kepala hotak hei…
    nape xpuase hei…

    0
    0
  20. puteriaquarius81 says:

    dia kan penah wat statement dulu yg dia x amalkan ajaran islam sbb ada sesuatu jd ms dia kecik kalu x silap.. hnya islam atas nama jer.. aq tgk dlm utube, tiap2 pg dia akan bwk anak2 dia smayang (bkn smayang 5 waktu).. kt tmpt smayang dia tu ada ar ptung n kitab suci al-quran. tiap2 pg dia akan suh anak2 dia smbh ptung tu(kononnya menghormati agama wife dia . then cium al-quran mnunjukkan dia msh islam la gitu.. sdih aq dgn pmikiran org camni.. ntahla.. smoga Allah mmbuka pntu hatinya serta bg petunjuk n mudh2an ada ilmuan yg beragama islam bg panduan pd dia tntg islam yg sebenr2nya..

    0
    0
  21. yula says:

    eeemmm…bos aku ok msj je xnak g keje dia on je.huhuuuuhu….

    0
    0
  22. yula says:

    bos aku sporting la.tu aku syg nk g tmpat keje lain,,,,,,,,huhuhuu…

    0
    0
  23. yula says:

    kat subang antu.ko pandai buat design kerr….tp kalu ko dtg keje sini msti bos aku xnak.coz ko hantu.huhuhahahha……….

    0
    0
  24. yula says:

    on tu bole cuti la mknanya.bos aku ppuan la..

    0
    0
  25. tOmEii says:

    lol knp senyp dh nie….
    xkn mati pei kot…hahahaha

    0
    0
  26. violet says:

    mls nyer nk kj.
    mcm xde mud..
    sume xbtl ri ni…
    tensennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn’
    dh la bangla xtw ckp melayu sgt…
    cm hampeh tol….same la cm srk ni xpose…
    biadap!!!

    0
    0
  27. yula says:

    ko cuti je violet.mcm aku ni.dok umah xyah pikir kerje.huhuuuhh….

    0
    0
  28. syamiza says:

    ehhh.. senyap jer yg lain2…. tenet kat yahoo mail kerr….. sampai hati tau dorang niee…. tak ajak kita punnnn…..ekekekekek

    0
    0
  29. LaLuNa says:

    huh..die nih bukan kata pes time die semayang masa mak die matik ke…nak pose jauh la sekalik kalo semayang pon masa mak die matik…

    0
    0
    • tOmEii says:

      ape matik2 ni laluna…..
      huahuhahua….
      .

      0
      0
    • syamiza says:

      hai laluna……… pe khabr pg niee….. naper tak tukar2 gmbar laluna nierr? seram bangat sih…… tukau laa lunaaa…. menyeramkan laa……..

      0
      0
    • puteriaquarius81 says:

      wah kan comel nih. hihi dh boleh guna laluna ek..
      ke ni laluna yg lain..

      0
      0
    • yula says:

      org dah jahil mcm tu la.rezeki mlimpah ruah allah bg x hengat.bl dah mesekin br nk hingat allah.aku ni kalu xde mc aku nak je puase penuh.tapi ape kan daya allah maha agung.bg mc

      0
      0
  30. refelsia says:

    dahsyat btol keling ni opssss sorry………………hehehe

    0
    0
    • syamiza says:

      huis keling dipanggilnyer…. dengar kat samy vellu naya kooo…. kena saman tau panggil keling2 nie…… tak baik punyerrr………………….

      0
      0
  31. ANneDeSilva says:

    yeke??
    katakan sume ni dusta….hahahah

    0
    0
  32. ANneDeSilva says:

    manusia…miskin kaya..semua bergembiraa….

    0
    0
    • syamiza says:

      mcm tak sbr nak rayer jer…. ari2 nyanyi lagu raya…. hiiiihihihi…. puasa cukup tak nie?

      0
      0
  33. Jojio says:

    Aku dah lama boikot filem hindustan…banyak unsur2 tak beik….tengok benda lain banyak lagi…..

    0
    0
  34. Jojio says:

    Awal ugama itu mengenal Allah…
    Kalu dah tak kenal ???
    Puasa, sembahyang dan ibadat lain ???

    0
    0
  35. hantupensil says:

    kokoro kara anata o aishite imasu

    0
    0
  36. eclipse says:

    jom rmi2 serbu page sblh…
    ade konsert…

    0
    0
  37. nUrUl'zzz says:

    Huhuhuhu,memalukn btl dia ni…upin & ipin pun taw posa cmpai abis…btl…btl…btl….heeee….

    0
    0
  38. Mulan says:

    emmm islam selam daaa

    0
    0
  39. syamiza says:

    tomeiiii bos ko dah ok kerr? dah tak marah2 ke ko joint kat bn nie…..
    nyanyi skit tomeiiii… lagi makcik eton sameon….. tak pun lagu acik melah ram….ekekekekek

    0
    0
    • eclipse says:

      biar je la aku nyanyi…
      dlu aku sendiri…kini masih sendiri…hadapi hidup ini….
      susah senang drku…
      tiada tmpt mgadu…
      seprti burung antu….huhuhuhu……

      0
      0
  40. ANneDeSilva says:

    guys….
    ape pendapat u all utk org2 mcm ni kan…
    suh jabatan agama islam wat undang2 kan…
    kenakan hukuman kat org2 yg mcm ni….
    k x??

    0
    0
  41. new moon says:

    la kt page bru upenye…pdn la aku msuk blik page ahe heii… (sengau) td xde org…sini korg upenye…

    0
    0
  42. new moon says:

    wei korg tgk brite x smlm?kartika tu xjd sebat skg sbb xde tukang sebat…ape bangang punye alasan la tu…..

    0
    0
    • hantupensil says:

      kalo undang2 shariah…sebat dia lain..
      xmacam undang2 sekular..
      dia xberapa teruk mcm yg slalu tgk tu…
      sbb tu kena tukang sebat lain…

      0
      0
      • new moon says:

        plop dh…..yg aku heran…c kartika tu dh bria2 nk kne hukum smpai nangih2 dh tp smpai msa gini plak jdnye…die kene sbat camne antu?tau je ko ni yee…

        0
        0
        • hantupensil says:

          5. PGSM menegaskan bahawa pelaksanaan hukuman sebat di Mahkamah Syariah amat berbeza dengan pelaksanaan hukuman sebat di Mahkamah Sivil. Prosedur untuk menjalankan hukuman sebat di Negeri Pahang ada diperincikan secara jelas dalam Seksyen 125 dan Seksyen 126 Enakmen Tatacara Jenayah Syariah 2002 negeri itu. Antara lain seksyen ini menyebut :-

          i. Alat sebatan yang digunakan hendaklah diperbuat dari rotan atau ranting kecil yang tiada ruas atau buku dan panjangnya tidak melebihi 1.22 meter dan tebalnya tidak melebihi 1.25 sentimeter.

          ii. Kalau pesalah itu hamil, hukuman itu hendaklah dilaksanakan selepas 2 bulan dia melahirkan anaknya.

          iii. Pesalah hendaklah diperiksa tahap kesihatannya oleh Pegawai Kesihatan Kerajaan. iv. Hukuman sebat itu hendaklah dengan kehadiran Pegawai Perubatan Kerajaan. v. Sebatan tidak boleh kena muka, kepala, perut, dada atau bahagian sulit.

          vi. Pesalah lelaki disebat berdiri manakala perempuan dalam keadaan duduk vii. Sebatan hendaklah dijalankan dengan kekuatan sederhana iaitu tukang sebat itu tanpa mengangkat tangannya melebihi kepala supaya tidak melukakan kulit pesalah.

          iii. Pegawai Perubatan Kerajaan akan memperakukan samada pesalah itu masih boleh menerima sebatan atau ditangguhkan untuk baki sebatan.

          0
          0
        • new moon says:

          cehh…cam xsaket je bunyi….siap xleh agkt tgi2 lbih dri kpale plak tu..

          0
          0
    • puteriaquarius81 says:

      yeke… smlm x tgk tb ar.. ksian kt dia.. byk tul dugaan
      tkg sbt tu x berani nk wat kut.. tkut terbatal posa dia (err tkg sbt nant lelaki ke pmpuan ek? aq x tau ar bab2 ni

      0
      0
  43. violet says:

    miza..
    nk tnye dl ms b4 kwen wat slt istkhrh ker???

    0
    0
  44. syamiza says:

    abg/kak nara tukau ler page baru lagi…. dah tak reti nak komen apa lagi pasal tok srk niee…… nak citer yg lebih hangat dari biase…. ekekekekkekekeke

    0
    0
  45. badboy says:

    ini ker idola yang kita selalu puja..ish2…
    islam ker dia ni..tak cam islam pun aku ngok.siap p kuil lg dalam blakon

    0
    0
  46. yula says:

    eeeeemmmmmmmm…aku cr la kat ne cnsetnye,huh…

    0
    0
  47. ANneDeSilva says:

    Saya ada satu cara macammana kita nak tahu perangai kawan-kawan kita. Cara ini ialah dalam bentuk soalan psikologi.

    Sebenarnya abah saya yang ajar cara ni kepada adik-beradik saya satu ketika dulu. Dan saya dah pun praktikkan cara ini kepada ramai kawan2 saya.

    Apa yang boleh saya katakan, cara ini merupakan cara orang tua2 dulu dalam membaca/mengenali perangai seseorang. Anda tak percaya?

    Baiklah, saya minta anda cuba jawab soalan saya di bawah ini. Sila jawab dengan ikhlas.

    Hmmsebetulnya ia bukanlah soalan sebenarnya. Tetapi ia lebih kepada satu bentuk pemilihan (tapi bukan pemilihan UMNO yerhehe).

    Baiklah, anda sudah bersedia untuk membuat pemilihan? Begini kisahnya.

    Anda diminta untuk menanam sebatang POKOK KELAPA (Pokok Nyiur). Dan ada 4 tempat berasingan yang perlu anda pilih untuk menanamnya. Tempat2nya ialah :

    1. Di tepi sungai
    2. Di halaman rumah
    3. Di tepi/tengah padang
    4. Di belakang rumah / tepi dapur

    Kalau anda lah, anda akan tanam di lokasi mana?

    Fikir dengan tenang dan jawablah dengan jujur.

    Nanti apabila dah cukup ramai yang telah menjawab, saya akan terangkan apakah rahsia disebalik jawapan yang anda berikan.

    Yaa, berpandukan jawapan anda itu, saya akan dapat mengetahui sikit sebanyak tentang sikap/perangai anda. Kalau tak percaya, cubalah nyatakan pilihan anda. Ada berani ka?

    0
    0
  48. ANneDeSilva says:

    moh reramai jawab..
    nanti anne kasi jawapanyerr…

    0
    0
  49. eclipse says:

    miza klu kite dh bt solat istikharah…n dh dpt petunjuk jodoh kite bkn dgn org yg kite nak kawen…how?
    sdgkan kite dh bt psiapan…n arinya dh dkt…
    kindly explain…

    0
    0
  50. eclipse says:

    mn anne ney?
    lmbt tol la…

    0
    0
  51. mamak ajaib says:

    dia pun pernah ngaku lebih selesa ngan agama hindu,sal tu dia namakan anaknya ARYAN…memang kapir dia ni….x yah jadikan idola…….jadikan dia gondola jek….

    0
    0
  52. ANneDeSilva says:

    Pasti ramai dh tak sabar ekkk…
    k anne kemukan jawapan utk u all sume..
    try tgok kena atau x…

    Jawapan No1. : Di Tepi Sungai

    Orang yang pilih kelapa tepi sungai ialah jenis orang yang BOROS! Dia amat sukar untuk berjimat. Ada saja duit, dia akan berbelanja, berbelanja dan terus berbelanja. Orang jenis ini juga boleh dikategorikan sebagai orang yang PEMURAH. Dan kadang2 seorang yang PEMBAZIR.

    Jawapan No2. : Di Halaman Rumah

    Dia seorang yang SANGAT SUKA DIPUJI. Orang jenis ini pantang dipuji, apabila kena puji sikit, dia akan jadi sangat baik dan sangat pemurah. Apabila ada orang bodek, maka dia akan begitu mudah terkesan dengan bodekan itu. Selalunya, setiap pujian yang dia terima, maka dia tanpa ragu2 akan membalasnya dengan kebaikan.

    Jawapan No3. : Di Tepi/Tengah Padang

    Maaf jika saya katakan bahawa, orang jenis ini berkemungkinan besar adalah seorang yang SANGAT BERKIRA! Senang kata, orang jenis ini mungkin seorang yang KEDEKUT. Dia sangat sukar untuk belanja kawan2 dia atau orang lain. Apabila melibatkan hal yang berkaitan dengan duit terutamanya, dia menjadi seorang yang sangat teliti dan sangat berkira-kira.

    Jawapan No4. : Di Belakang Rumah / Tepi Dapur

    Orang jenis ini adalah seorang PENJIMAT dan BIJAK MENGURUSKAN KEWANGAN. Dia selalunya mempunyai perancangan dan berpandangan jauh. Sentiasa mengambil kira soal masa depan dan untung rugi. Orang jenis ini adalah yang paling sederhana. Dia tidak kedekut, tidak boros dan tidak pula mudah termakan pujian/bodekan orang. Dia sentiasa rasional dalam tindakannya.

    Sekian. Itulah apa yang diajar oleh abah saya tentang penerangan disebalik pilihan lokasi pokok kelapa ini. Setakat ini saya dah tanya soalan ini kepada berpuluh2 orang kawan saya. Dan majoriti memang mengena. Anda bagaimana?

    Apa kata anda cuba praktikkan cara yang saya ajar ini kepada kawan2 anda. Anda cuba tanya dan nilai sendiri jawapan yang diberikan oleh kawan2 anda. Adakah mengena dengan perangai dan sikapnya? Cubalah.

    0
    0
  53. ANneDeSilva says:

    korang..mengena x????
    sama tak jawapan tue??

    0
    0
  54. aries_april says:

    citer ni g ker?

    0
    0
  55. syamiza says:

    sembhyg istikharah ni mmg digalakkan utk apa saja pilihan..bukan utk jdoh je….ape saje….

    slalunya org kata kita akan dpt petnjuk dr mimpi lps solat ni…tapi sbnrnya tak smestinya…mimpi ialah salah satu….kita kena ingat kdang2 imej yg muncul dlm fikiran kita tu sbb kta terlalu memikirkan si dia…jadi benda tu ada dlm minda tak sedar kita….

    ALLAH nak kasi petnjuk selps solat istikharah ni mcm2..contohnya mcm hati kita ni berat je kat arah itu…

    Maksud doa selepas solat istikharah
    (sebaik2nya baca dalam bahasa Arab)

    “Ya Allah ! Aku pohon pilihan (minta petunjuk) daripada Engkau dengan pengetahuan Engkau dan aku pohon ketentuan Engkau dengan kekuasaan Engkau dan aku pohon akan Dikau dari limpah kurniaan Engkau yang besar, maka sesungguhnya Engkau Maha Berkuasa sedangkan aku tidak berkuasa dan Engkau Maha Mengetahui sedangkan aku tidak mengetahui segala perkara ghaib.
    Ya Allah! Seandainya Engkau mengetahui bahawasanya urusan ini …. Berkebajikan bagiku pada agamaku, kehidupanku dan kesudahan urusanku sama ada cepat atau lambat, maka takdirlah akan dia baik dan permudahkannya bagiku kemudian berkatkan bagiku padanya dan seandainya Engkau mengetahui bahawa urusan ini …. Mendatangkan keburukan bagiku pada agamaku, kehidupanku dan akibat urusanku cepat atau lambat, maka palinglah akan dia daripadaku dan palinglah akan seberapa yang boleh, kemudian redhalah akan daku dengannya” (sebutkan urusan yang dimaksudkan di tempat yang bertitik).

    0
    0
  56. Penari Poco2 says:

    hai…
    xder mud sgt tghari nie…

    0
    0
  57. syamiza says:

    CaRiLah KeKaSih ApaBiLa DiLiHat WaJaHnYa, TeRiNgat AkaN ALLAH swt
    MenDeNgaR PeRbUaLanNya ImaN KiTa BeRtaMBaH
    & ApAbILa MeNdAmPiNgInYa KiTa AkaN TeNaNg.
    itULah KeKaSih SEJATI…

    0
    0
  58. yula says:

    aku pemboros.suke syoping.huhuhu…dah xleh nak buang peel ni.suke syoping..

    0
    0
  59. eclipse says:

    weh korang tgk x pic fasha n rizal kat endurance race tue…
    siap fasha zip baju rizal lg…
    aduh sengal tol…
    tp pic tue sensor gak…
    18sx jer…hehehee…

    0
    0
  60. new moon says:

    ish bos aku ni wat spoilt mood aku ar….td time die bg keje tu xde nk brief trang2…nk hrp aku pkai pale otak aku sndiri mmg la aku wat ikt cntoh lame….pastu mule la nk ym aku kate ni x ikt sequence la…ape la…td bg xnk plak ckp nk camne2…dulu aku wat gitu xde plak die bsing…hee….hrp je pompuan ngndung kalo x dh lama aku fire die……hiaaarrrggghhhh……………

    0
    0
  61. Penari Poco2 says:

    KEK LAPIS AGAR-AGAR GOLONG

    BAHAN-BAHAN :

    10 biji telur ayam
    16 oz mentega
    1 tin susu manis
    1 gelas gula halus
    ½ gelas tepung gandum
    2 gelas tepung roti crackers
    4 golong agar-agar (dipotong nipis)

    CARA-CARA MEMBUATNYA :

    Pukul putih telur dan gula hingga kembang. Kemudian masukkan kuning telur satu persatu. Mentega dipukul di tempat lain hingga kembang. Kemudian masukkan ke dalam adunan telur tadi. Lepas itu masukkan susu, tepung roti dan tepung gandum. Kacau hingga rata. Kemudian sediakan acuan, kukus atau bakar berselang-seli dengan agar-agar yang sudah dipotong kecil.

    0
    0
  62. aries_april says:

    aries dh baca…
    aries plih tepi sngai…
    wah…
    kna btul ngan idup aries…
    :-)
    wlau boros..
    aries ni sllu tlng orng.

    0
    0
  63. Penari Poco2 says:

    KEK LAPIS AISKRIM CHEESE

    BAHAN A :
    20 biji kuning telur (ambil 14 biji kuningnya)
    6 biji putih telur
    5 oz tepung Hong Kong
    1 sudu makan ovallette
    7 oz gula kastor

    BAHAN B :
    400 gm mentega
    4 sudu besar susu pekat/manis
    1 sudu teh essen vanilla
    1 paket aiskrim vanilla (100 gm)
    250 gm cream cheese
    1 sudu teh lemon oil
    Pewarna: Merah, Hijau dan Biru
    Ungu dan warna asal

    CARA-CARA MEMBUATNYA :
    Pukul semua bahan A hingga kembang dan pekat.
    Pukul bahan B hingga putih.
    Campur adunan A dan B dan gaul dengan rata.
    Bahagi kepada dua bahagian (campur lemon oil di bahan 5 lapis bawah dan 5 lapis atas.
    Bahagian aiskrim campur dengan essen vanilla. Diberi 3 warna dan dibakar 3 lapis. Gunakan acuan 8” x 8’ x 4’.

    0
    0
  64. new moon says:

    skg aku ngah xde keje…asal aku bkak assignmnt bru la thegeh2 dtg nk suh aku wat tu wat ni…bnde sng pn nk suh aku…tp kalo aku xde keje, bpuluh2 kli aku tny de keje ke x xde plak die nk kasik…geramm tol laaa……dgki tgk akunk wat assgnment…kalo xleh ckp ar xleh..jgn ar ms aku mla2 msuk dulu bile tny kalo ade masa blh wat assgnmnt ke x gi kate blh…geramm arrrr……… @^&#%@#@%*@%!!^(*&%&^

    0
    0
  65. aries_april says:

    jom break………

    0
    0
  66. syamiza says:

    Cara Sholat Istiqarah :

    Solat dua rakaat. Pada Rakaat pertama dibaca Surah Al-Faatihah dan Surah Al-Kaafiruun ( Qul yaa ayyuhal kaafirun) dan di rakaat kedua dibaca surah Al-Fatihah dan surah Al-Ikhlaas ( Qul hua Allahu ahad).
    Solat Istikharah ini dilakukan sebelum tidur atau ketika sembahyang tahhajud dikahir malam (selepas jam 3 pagi) dan yang paling afdhal dilakukan sebelum tidur.
    Cara yang laing afdhal atau terbak untuk saudari lakukan solat istikaharah dan mendapat petunjuk dari Allah ialah sengan melakukan perkara berikut sebelum tidur:-
    1. Ambil wudhuk ( akan tidur dalam keadaan berwudhuk)

    2. Sembahyang sunat taubat 2 rakaat Pada Rakaat pertama dibaca Surah Al-Faatihah dan Surah Al-Kaafiruun ( Qul yaa ayyuhal kaafirun) dan di rakaat kedua dibaca surah Al-Fatihah dan surah Al-Ikhlaas ( Qul hua Allahu ahad).

    3. Bertaubat kepada Allah dengan sesungguhnya dengan menyesali perbuatan maksiat yang dilakukan dan berazam tidak akan mengulangi lagi dosa-dosa tersebut.
    4. Sembayang solat hajat agar diberi petunjuk untuk menyelesaikan masalah. Bacaan adalah sama dengan solat taubat.
    5. Membaca Al-Quraan sebaik-baiknya surah Yasin
    6. Sembahyang Istikharah sebagaimana yang diterangkan. Selepas sembahyang terus tidur dengan membaca doa sebelum tidur dan juga ayat-ayat quraan yang menjadi amalan RAsulullah untuk menghindarkan dari gangguan syaitan.

    Doa istikharah dibaca ketika sujud atau selepas solat:

    Mafhumnya:- Wahai tuhanku, aku memohon pilihan dengan ilmuMu dan memohon takdirMu dengan kekuasaanMu. Dan aku memohon daripada kelebihanMu yang amat besar. Sesungguhnya Engkau sahaja mampu segalanya dan aku tidak mampu dan Engkau amat mengetahui sedangkan aku tidak mengetahui. Engkau mengetahui segala perkara ghaib. Wahai tuhanku sekiranya /engkau ketahui bahawa perkara ini adalah yang terbaik buatku dalam perkara agamaku, didalam kehidupanku serta kehidupanku selanjutnya, maka takdirkanlah perkara itu untuk ku serta permudahkannya untuk ku dan berkatilah aku padanya. Sekiranya Engkau ketahui baha perkara ini adalah bukan yang terbaik buatku dalam perkara agamaku, di dalam kehidupan ku serta kehidupan ku selanjutnya, maka jauhilah daripadanya serta takdirkanlah yang terbaik buatku serta berkatilah aku.

    Doa Solat hajat:

    Mafhumnya:- Tiada tuhan yan disembah melainkan Allah yang bersifat maha mengetahui dan mulia. Maha suci Allah tuhan kepada arays yang maha besar. Segala puji bagi Allah tuhan sekelian alam. Aku momohon rahmat Mu serta keampunan Mu, perlindungan daripada segala dosa, serta pertolongan Mu dalam melakukan kebaikan, serta perlindungan daripada setiap perkara buruk serta aku memohon darjat syurga yang tinggi. Jangan Kamu tinggalkan dosa terhadapku kecuali Engkau mengampuninya, tidak ada kesulitan kecuali Engkau permudahkannya, tidak ada hutang kecuali Engkau permudahkan urusan pembayarannya, tidak ada hajat dunia dan hajat akhirat kecuali Engkau perkenankan hajat tersebut wahai tuhan yang pemurah.

    Kemudian baca doa yang sepatutnya.

    Petunjuk yang akan didapati ialah segala keputusan yang terbetik dihati kita selepas kita melakukan solat istikharah tersebut. Apa saja kecendrungan hati kita selepas itu adalah dikira petunjuk dari Allah Taala. Ramai yang menganggap bahawa petunjuk adalah berbentuk mimpi ketika tidur selepas melakukan solat istihkarah dan tanggapan ini adalah meleset kerana ianya begitu jarang berlaku dan tidak menjadi syarat kepada petunjuk.

    Memadailah dengan kecenderungan hati kita dalam membuat keputusan. Tetapi kita jangan lupa bahawa kita hendaklah sentiasa mengingati Allah Taala dan bertawakkal kepadanya disamping kita menjauhi segala amalan dan perbuatan yang tidak di redhai Allah demi untuk mengelakkan gangguan dari syaitan

    0
    0
  67. aries_april says:

    poco, u rjin kan?
    tlng cari kat aries resepi biskut raya black oreo…….
    tlng ya?
    jab g aries msuk poco kasi…
    skrng nk kluar break…
    p snmn prut…

    0
    0
  68. syamiza says:

    ——————————————————————————–

    Doa istikharah dibaca ketika sujud atau selepas solat:

    Mafhumnya:- Wahai tuhanku, aku memohon pilihan dengan ilmuMu dan memohon takdirMu dengan kekuasaanMu. Dan aku memohon daripada kelebihanMu yang amat besar. Sesungguhnya Engkau sahaja mampu segalanya dan aku tidak mampu dan Engkau amat mengetahui sedangkan aku tidak mengetahui. Engkau mengetahui segala perkara ghaib. Wahai tuhanku sekiranya /engkau ketahui bahawa perkara ini adalah yang terbaik buatku dalam perkara agamaku, didalam kehidupanku serta kehidupanku selanjutnya, maka takdirkanlah perkara itu untuk ku serta permudahkannya untuk ku dan berkatilah aku padanya. Sekiranya Engkau ketahui baha perkara ini adalah bukan yang terbaik buatku dalam perkara agamaku, di dalam kehidupan ku serta kehidupan ku selanjutnya, maka jauhilah daripadanya serta takdirkanlah yang terbaik buatku serta berkatilah aku.

    kalau amati betul2 doa nih……..kita akan paham……kita mintak Allah berikan kita petunjuk pilihan yg terbaik…..

    lepas kita wat pilihan…dah bertindak dah pun…kita rasa pilihan tuh salah…..kena pk balik……pilihan tuh luas…..bukan pk ruang lingkup semasa jer….ia liputi kesan pada agama kita dan juga kehidupan akhirat kita…..

    tak semestinya kita rasa keputusan yg kita pilih tu salah hr ini…benar2 salah…..mungkin dah tua2 esok baru kita sedar…..mmg nilah yg terbaik yg Allah dah takdirkan utk kita…..

    mana tau dgn asbab pilihan yg kita rasa salah tu lah kita masuk syorga……kita mana tau kan…..sbb tuh jgn buruk sangka ngan Allah……dia yg maha tau……

    p/s; apa yg allah takdirkan pd kita adalah terbaik buat kita…mmg kita ada buat pilihan yg salah dalam hidup…tp dr kesalahan itu la kita belajar dan ia adalah pengalaman berharga…..dan ia mendorong kita utk membuat pilihan yg tepat pd masa mendatang……

    soal pilihan/keputusan nih…sampai mati kita akan sentiasa wat pilihan kan

    0
    0
  69. syamiza says:

    tu jer laaa yg bleh miza kongsi dgn korang pasal bab2 jodoh niee…. sebab semuanyerr Allah yg tentukan… kita hanya mampu merancang……..

    0
    0
  70. tOmEii says:

    huahua…
    haai cntik…
    hai hensem….
    i’m back……
    adehh pnsnyer sengal tul kua time pns2 cmni….
    xabis lg psl org xpose ni yerk….huhu

    0
    0
  71. syamiza says:

    ehhh mana dorang niee? senyap jerr? makan kek lapis ker apa?

    0
    0
  72. new moon says:

    hehe…kite main test2 cara tido nk?

    0
    0
    • eclipse says:

      tdo xpyh test…
      tdo jela…
      nak test pe lg?heheheh…

      0
      0
      • aries_april says:

        pas tu p tdr ngan antu kat bwah mja..
        tmpt plng dia ska.

        0
        0
      • new moon says:

        haha…xpe meh kite tgk diri kite sape yekk…ngehngeh…

        kedudukan atau cara tidur ini menceritakan tingkah laku seseorang di bawah sedar. Ini kerana, ketika dalam keadaan jaga, ramai yang berhati-hati dengan bahasa tubuh. Antara posisi tersebut ialah:

        * Janin dalam kandungan

        Digambarkan sebagai seorang yang tabah dari segi luaran, tetapi begitu sensitif. Seorang yang pemalu, apabila bertemu seseorang buat kali pertama, tetapi lama-kelamaan relaks.

        Bilangan wanita tidur dengan cara ini dua kali ganda lebih banyak, berbanding lelaki.

        * Batang balak

        Orang yang tidur seperti ini tergolong dalam kelompok mereka yang tidak serius dan gemar bersosial.

        Mereka mudah diperdayakan kerana mudah percaya pada orang yang tidak dikenali.

        * Mengiring dan tangan menghala ke depan

        Seorang yang terbuka, tetapi sinikal dan mudah sangsi terhadap orang lain. Lambat membuat satu-satu keputusan, tetapi, sukar mengubah keputusan yang telah dibuat.

        * Tentera

        Tergolong sebagai pendiam, tidak banyak bercakap untuk melahirkan idea atau perasaannya. Mereka juga tidak suka heboh-heboh tentang sesuatu perkara, tetapi pada masa yang sama meletakkan diri pada satu piawaian yang tinggi.

        * Jatuh bebas

        Mudah berkawan dengan sesiapa saja dan suka bertindak melulu. Perasaan mereka mudah tegang dan cepat tersinggung. Biasanya, mereka juga tidak suka dikritik atau situasi yang ekstrem.

        * Tapak sulaiman

        Mereka boleh dijadikan kawan kerana selalu sedia menjadi pendengar yang baik dan sentiasa membantu jika perlukan pertolongan. Secara umum, mereka tidak suka jika menjadi perhatian orang lain.

        Laman web, Indian.CL juga ada mengkelaskan beberapa cara tidur yang melambangkan personaliti seseorang seperti:

        1. Menelentang dengan kaki dan tangan yang terbuka luas

        Anda digambarkan sebagai seorang yang suka kebebasan dan seorang kekasih yang menyenangkan hati. Tetapi, anda seorang yang boros, *****a anda bernasib baik kerana pendapatan juga lumayan.

        Satu lagi, sikap anda yang tidak digemari ramai orang ialah suka menjaga tepi kain orang dan seronok bergosip. Entah siapa pula selepas ini yang menjadi `mangsa’ gosip anda!

        2. Menelentang dan kaki bersilang

        Mereka yang tidur dengan gaya seperti ini adalah seorang yang memikirkan tentang dirinya dan sukar menerima perubahan.

        Mereka juga suka bersendirian tetapi seorang yang boleh bertolak ansur.

        3. Menelentang dengan kedua-dua belah tangan diletakkan di bawah kepala

        Cara tidur seperti ini melambangkan individu tersebut mempunyai tahap kebijaksanaan yang tinggi dan bersemangat belajar tentang sesuatu.

        Bagaimanapun, ada kalanya anda mempunyai banyak idea yang pelik sehingga menyukarkan orang lain mengikutinya.

        Dari sudut yang lain, anda adalah seorang yang bertanggungjawab terhadap keluarga. Masalahnya, anda sukar jatuh cinta dengan sesiapa. Atau, mungkin kerana anda seorang yang pemilih?

        4. Tidur meniarap dan kedua-dua belah tangan di angkat dan bengkok sedikit

        Jika anda tidur sepanjang malam dengan muka menghadap tilam, anda berkemungkinan seorang yang tidak berfikiran terbuka.

        Kemungkinan, anda juga tidak mempedulikan hal orang lain. Anda juga selalu memaksa orang lain supaya memenuhi keperluan anda. Selalu tidak berhati-hati dan kurang teratur. Mungkin, masanya telah tiba untuk anda merobah cara tidur?

        5. Tidur dengan cara sisi

        Melambangkan bahawa anda seorang yang berkeyakinan. Pada masa yang sama, anda dapat melihat kejayaan dalam apa juga yang anda lakukan.

        Ini semuanya hasil usaha tanpa henti yang anda lakukan. Mereka yang tidur pada sisi kanan, tangan kanan diregang hingga ke atas kepala dipercayai akan dikurniakan kuasa dan tuah.

        6. Sisi dan badan merengkok

        Anda digambarkan sebagai seorang yang pentingkan diri sendiri, cemburu dan pendendam. Mereka yang berada di sekeliling anda harus berhati-hati, kerana anda seorang yang mudah marah.

        7. Sisi, lutut sedikit bengkok dan sebelah tangan di atas tubuh

        Berbeza dengan personaliti sebelum ini, anda adalah seorang yang lembut, ikhlas, penyayang dan berbudi bahasa.

        Bagaimanapun, ini bukanlah ukuran bahawa anda seorang yang sempurna.

        Ada baiknya, anda belajar meningkatkan keyakinan diri dan menerima kesilapan atau sesuatu yang mungkin kurang sempurna. Tetapi, kebahagiaan tetap muncul dalam perjalanan hidup anda.

        8. Sisi dengan sebelah lutut bengkok

        Anda digambarkan sebagai seorang yang cerewet dan selalu merungut. Cepat gemuruh, mudah tertekan, teruja walau hanya perkara-perkara kecil. Anda perlu belajar untuk relaks.

        9. Tidur seolah-olah dalam keadaan berdakap

        Anda sebetulnya dalam kesunyian dan kemurungan kerana terlalu obses dengan kegagalan masa lampau dan masalah yang anda hadapi.

        Tidur dengan cara ini juga menggambarkan, bahawa anda seorang yang ragu-ragu dan sukar membuat keputusan. Ini menyebabkan ramai yang berpandangan bahawa anda hilang kasih sayang dalam kehidupan.

        10. Berselubung dalam selimut

        Jangan terkejut kalau dikatakan, anda hanya kelihatan `macho’ ketika di tempat awam, tetapi hakikatnya anda seorang yang amat pemalu dan lemah.

        Anda juga menyimpan banyak rahsia. Tetapi, jika anda berdepan dengan masalah, anda hanya memendam dan menderita sendirian tanpa mendapatkan nasihat atau bantuan sesiapa.

        Atas sebab itulah, wajah anda juga sering berkerut ketika tidur.

        0
        0
  73. aries_april says:

    poco ni bt bantut aries nk klaur break ja…

    nma resepi nya kuih tu/
    cepat ar.

    0
    0
  74. aries_april says:

    prt aries hr ni lmbt pla dia nk mnja2x…
    keja g 4 jam..
    leh blik…
    mndi2x…tngk jjak rasul…
    pas tu tlng mak kat dpr…
    pas tu…
    time tuk sarap…
    :-)
    wktu yg plng ku tnggu2x…

    0
    0
  75. aries_april says:

    eh put…
    u prsn ker?
    :-)
    jngn kasi tau spa tau?
    malu ni…
    dlu jerneh dh skli prsn time slp…
    ni dh 2 kali…
    snyp2x….
    :-)

    0
    0
  76. hantupensil says:

    jom sape nak ikut aku tido…???

    0
    0
  77. eclipse says:

    aries nama ko org len dh tau…
    aku suke…aku suke…hehehe..

    0
    0
  78. puteriaquarius81 says:

    1 mayat org tua dikeluarkan dr bilik ais untuk dikebumikan.. setelah dkeluarkan, ada air mengalir dimuka org tua tersebut.
    dengan rasa takut cucunya memanggil neneknya lalu bertanya “nek, atuk keluar peluh. kenapa?”
    nenek menjawab “ooo.. atuk kamu 1st time meninggal, mestila nervous ckit”

    0
    0
  79. Penari Poco2 says:

    boorrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnggggggggggg….

    0
    0
  80. yula says:

    huhuuhuuu………

    0
    0
  81. Penari Poco2 says:

    boorrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnggggggggggg….

    0
    0
  82. violet says:

    knper sy sgt boring..
    sbb sy boring….
    arghhh….
    boring boring boring….

    nx pg pls…..

    0
    0
  83. LaLuNa says:

    adesss..penat berkebun..masih lom ade topik baru yer..kalo mcm tu smbung berkebun balik

    0
    0
  84. eclipse says:

    mintak mak kuih sepotong…
    sy mau mkn kerna prt kosong…

    0
    0
  85. puteriaquarius81 says:

    sertai peraduan terhebat
    cabaran mat rempit
    mudah sahaja anda dikehendaki merempuh lori yg sedang meluncur laju di jalan raya..

    menangi hadiah (HEBAT):-
    Pakej percutian ke kubur,
    perkhidmatan van jenazah percuma,
    cd bacaan yasin,
    4 meter kain kapan
    beserta BONUS
    sepasang batu nesan berbentuk fox YAMAHA RXZ..

    jgn lepaskan peluang yg datang ini
    sekali jer seumur hidup..
    berminat sila taip NAKnama andacabar lori dan hantarkan ke 22222
    atau hntarkan penyertaan ke alamat berikut:-
    batu 2, Jalan Kubur Ah long bkt beruntung,
    222222 lu pikir lah sndiri..

    0
    0
  86. yula says:

    buka 1 topic yg mnarik tuk d bahaskan di sini aku bosan pl xg keje

    0
    0
  87. syamiza says:

    utk perhatian aries dan kawan2 yg berminat nak cari maklumat…. sila la kunjungi web nie….

    1. http://musafir malam.blogdrive.com
    2. http://rayuan-nurani.blogdrive.com
    3. http://kasihhoney.blogdrive.com

    ader byk lagi…. tapi tak sempat nak letak kat favorites

    0
    0
  88. bahulu hangit says:

    hai eclipse…wah…rancak nyer berborak…pasal ape tu..

    0
    0
  89. Penari Poco2 says:

    k guyz aku nak out dulu…
    buhsan sebuhsan buhsan nyer…

    0
    0
  90. yula says:

    loh td ajak org berimaginasi poco nih..

    0
    0
  91. yula says:

    aku pun dah busan nih…..nk ym dng tunang buzy la pl huhuhu….

    0
    0
  92. Penari Poco2 says:

    orait…b4 aku out pasni…
    biar korang berimaginasi pasal aku lak…
    bila aku dah bg komen, korang lak bgtau pasal korang k…
    balik karang aku nak berimaginasi pasal korang lak…

    k…tinggi aku 5′ 4″, berat sblm pose 50 kg, sebln lepas pose gerenti trn sampai 48 kg…pinggang ramping skit aaarr…k, korang berimaginasi lar pasal aku…aku nk out jap…

    0
    0
    • eclipse says:

      hahaha…
      tgi ko lbh krg sm dgn aku poco…
      tp aku lg ramping….
      44kg…..btl2 slim…heheh…
      pas pose trn 40kg…mcm anorexia lah…huhuhu…

      0
      0
  93. puteriaquarius81 says:

    boringyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      giliran ko lak bgtau pasal ketinggian…

      0
      0
    • eclipse says:

      pu3 berat n tgi ko bp?
      mesti 52kg kan…heheheh..
      pepandai aku bt ramalan kaji cuaca…hik…

      0
      0
      • puteriaquarius81 says:

        eh kena ker… hahahah
        aq berat banget la.. kemetot plaks tuh.. huhuhu
        cuba la bayangkan .. kih kih

        0
        0
        • kaki pakuk says:

          nie ape smbang pasal tinggi la…berat la….
          bulan2 pose nie cite ar pasal kebaikan, hikmah puase ke, smayang terawikh ke…kan elok
          nie sume lagho nie….

          0
          0
  94. violet says:

    lor.
    sume dh g mkn la ni.
    x pn tdo..
    huhuhu

    0
    0
  95. yula says:

    weiii…camne korang leh brat bwah 50 ha…aku xmkn nasi smggu trun 500gram je.huk..huk..huk..dl ms kurus mkn xhengat melantak semahu2nye..

    0
    0
  96. syamiza says:

    secebis KASIH membuat kita SAYANG..seucap JANJI membuat kita PERCAYA..sekecil LUKA membuat kita KECEWA..tetapi sebuah PERSAHABATAN selamanya BERMAKNA–|

    0
    0
  97. new moon says:

    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz………………………..ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ………………………………..zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…………………………………………..ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ……………………………………………………

    0
    0
  98. aries_april says:

    aries tnggi 157 brt 48…
    korang byng cam apa?
    :-)

    0
    0
  99. aries_april says:

    miza…
    mna yg aries mnta?

    0
    0
  100. aries_april says:

    mn orng ni?
    br tahi mta ker?

    0
    0
  101. syamiza says:

    Kulukis memori
    dengan jemari waktu
    berwarnakan butir-butir
    air mata rindu
    Janjiku tak seperti
    embun di hujung rumput..
    Kasihku tak seperti
    pelangi sesudah hujan..
    Aku tanpamu
    umpama pantai tiada berombak..
    Aku tanpamu
    seperti langit tiada awannya..
    Akan kuhitung janjimu,
    akan kuhitung setiamu..
    Apa yang pasti
    dirimu tetap kunanti
    selagi mentari mengintai hari..

    0
    0
  102. aries_april says:

    ok lah..
    out dl…
    jmpa g nnti…
    love u all.

    0
    0
  103. syamiza says:

    Persahabatan itu seperti tangan dengan mata.. Saat tangan terluka, mata menangis.. Saat mata menangis, tangan menghapusnya.. Persahabatan itu seperti mulut dengan telinga.. Saat mulut tidak bisa berkata, telinga tidak bisa mendengar.. Saat mulut berbicara, telinga mendengarnya..

    0
    0
  104. kira-kira says:

    Hye^_^

    0
    0
  105. gosipgurlfea says:

    SRK——————> ATHEIST??????????

    0
    0
  106. miss comet says:

    Di manakah silapnya ……. c SRK ni?.. wp aku seorang mualaf aku tetap berpuasa wp pada mulanya mmg menyeksakan tp lama kelamaan dapat juga aku atasi yesssssssss…..

    0
    0
  107. ricky says:

    SRK ni *&^(^&$#%@%…memalukan islam jer..

    0
    0
  108. Bukti says:

    Ini dia gambar Shah Rukh Khan tengah makan di bulan Ramadan http://www.topix.com

    0
    0
  109. pinkypanthers says:

    huh x paham aku…
    wat malu jerk..

    0
    0
  110. anah says:

    srk,napa you puasa nya tak betul kita kan orang islam malu lah bila puasa nya tak betul,semoga saja bulan puasa besok puasa nya betul agar tak malu lah kita sebagai orang islam masa puasa nya 3 atau 4 hari saja.aku juga sama orang islam tapi setiap bulan puasa pasti puasa nya betul semua,tapi klarna aku perempuan jadi kadang puasa ku tak betul karna sedang haid atau sedang ada halangan yang tak mungkin aku melksanakan puasa,itu kan hukum nya haram.islam menikah dengan hindu itu haram dan bila melakukan hubungan suami istri itu hukum nya jinah pasti kamu tau lah jinah itu apa kan kita orang islam pasti kita tau mana yang salah dan mana yang benar,semoga you dapat rahmat dari allah swt.yang yang memberi kita hidup bagi umat nya yang ber sujud padanya untuk meminta ampun atas segala kesalahan yang telah kita perbuat.assalamualaikum wr.wb.

    0
    0