Written by AbangNara | August 19th, 2010

raja azmi

Oh ini memang gila. Berita terbaru yang kami baca rupa-rupanya Roslin Hashim dan Raja Azmi telah disyaki check in satu hotel yang sama oleh isterinya. Disebabkan itu, isteri dan ibu mertua Roslin Hashim telah mendesak agar Roslin menceraikan isterinya.  Memang gila betul tragedi nie.

Menurut Roslin, mereka telah memaksanya melafazkan cerai setelah mengesyaki dia berada berdua-duaan dengan produser filem terkenal, Raja Azmi Raja Sulaiman ketika mereka menyerbu bilik bernombor 533 Hotel Corus, Jalan Ampang, di sini pada 7 Ogos lalu, kira-kira pukul 8.30 malam.

Ketika ditanya Hakim Syarie, Wan Mahyuddin kenapa dia mahu memfailkan penceraian, Norhayati memberitahu mahkamah bahawa dia mendapat tahu suaminya berlaku curang apabila pergi ke Hotel Corus bersama Raja Azmi.

Katanya, dia mengetahui suaminya telah mendaftar masuk ke hotel di bilik 533 yang didaftar di bawah nama produser itu.

“Kami sekeluarga termasuk ibu, dua adik saya telah ke tingkat lima. Di sini, kami tunggu Jalani Sidek (suami Raja Azmi) untuk membawa kami ke Bilik 533 tetapi dia cuba melengah-lengahkan perjalanan untuk ke bilik tersebut,” katanya.

Norhayati mendakwa Jalani telah menelefon Roslin supaya keluar dari bilik berkenaan kerana dia bimbang pegawai jabatan agama akan menangkap dia dan Raja Azmi yang berada di dalam bilik berkenaan.

Setibanya di bilik tersebut, menurutnya, Roslin bagaimanapun sudah keluar dan hanya tinggal Raja Azmi seorang diri.

Sehubungan itu, Norhayati meminta Jalani menelefon Roslin supaya datang ke bilik berkenaan untuk bersemuka bagi menjelaskan keadaan sebenar sehinggalah berlakunya perdebatan.

Katanya akibat tidak dapat menahan sabar akhirnya Roslin telah melafazkan talak “I cerai you-lah.”

Sementara itu Roslin ketika memberi keterangan sewaktu disoal oleh peguamnya, Roslizam memberitahu mengaku melafazkan cerai berkenaan.

Kata Roslin tiada siapa yang memaksanya untuk melafazkan cerai terhadap Norhayati. Bagaimanapun Roslin amat marah kerana Norhayati cuba mengaibkannya dengan menghubungi pejabat agama dan juga wartawan untuk menangkap dia dan Raja Azmi.

Ketika ditanya oleh Roslizam apakah hubungannya dengan produser filem itu, ujar Roslin, dia telah mengenali Raja Azmi sejak 12 tahun lalu dan menganggapnya seperti kakak dan ibu.

Katanya ketika Norhayati tiba di hotel itu dia berada di luar dan kembali semula 20 minit kemudian. Pada ketika itulah berlakunya perdebatan sehingga menyebabkan dia melafazkan cerai.

“Kalau dia betul syak saya ada hubungan dengan Raja Azmi, kenapa tidak berterus terang dengan saya. Apa sebenarnya dia mahu?” soalnya.

Menurut Roslin, dia tiada niat untuk melafazkan cerai terhadap Norhayati sebaliknya sekadar menyebut perkataan itu tanpa ada bilangan talak.

Sementara itu, di luar mahkamah, Norhayati ketika diserbu wartawan hanya sempat menyatakan: “Saya telah dilafazkan cerai oleh suami saya, Roslin Hashim di bilik 533, Hotel Corus pada 7 Ogos 2010. Itu sahaja. You orang buat kesimpulan sendiri.”

512 responses to Kantoi, Roslin Hashim Dan Raja Azmi Disyaki Berdua-Duaan Dalam Hotel, Jadi Punca Penceraian

  1. lAl says:

    Ini sudah tahap ganaz…huhu…

  2. cutemummy says:

    mak mmg tak caya pun dgn raja azmi ni…

  3. Hmm,,, says:

    x habis2 dengan kontroversi dorg nih…..

  4. juli says:

    ermmm..tp peliknya. jalani tau hal ni tp blh buat bodoh jer? takkan bersubahat kut? takde perasaan ke bila bini dgn jantan lain dlm blk? atau t’paksa relakan sbb jalani tak mmpu? atau nk jg nama semata2? ermmmm. so confuse

  5. chabau says:

    ha ha ha..roslin ni memang spesis yg minat brg antik laa……dai x suka brand new…wakakakakak

  6. gilerr laaa wei… x kn laa taste roslin begitu…

    • lulu says:

      laki x tgk taste janji sedap on jer

    • lily says:

      ala…roslin pun bukan ada ghupe.. tp takkan tak tau adab agama ek?

    • Raja Azmi says:

      dah sayang…susah nak ckp..semua indah…

      • tina says:

        Dari dulu orang tau dah Raja Azmi dan Roslin peralatkan Faizah dan Norhayati nak tutup maksiat mereka. Tapi Allah SWT menunjukkan kebenaranNya. Cukuplah bekas2 isteri nya yang teraniayai . Bukan kamu tak tahu Laki Raja Azmi terlibat sama mungkin dah tak mampu memuaskan bini nya jadi mintak Roslin tolong servicekan. Apa punya laki dayus gitu dah tau bersengkongkol pulak.

        • kurus says:

          yg sebenarnya r yang tak mampu.. js tahu, ra tu tolong kaunseling. derang rasa bersalah sebab masa pektis bekmingten dgn derang r telah terjatuh n tak mampu selepas itu.. so r sebenarnya nak ugut.. macam tu lah lebey kurang

  7. wanda says:

    klu betul ada discussion knp perlu buat dlm bilik hotel..dan jalani pn tau tp knp tk joint skali supaya tk mendtgkan syak..

  8. big mama says:

    hahaha..so ..sekarang pikir2 la salah sape perkahwinan yg 1st dulu thn hnya 12 hari je…sume ayam tua ni punye keje la..Agaknye ALLAH dah makhbul kan doa ex wife yg 1st dulu kot…ALLAH bayar cash skang ni..on da spot..

    • juli says:

      ptt la buat filem, ada je adegan sx. ghupanya dia ske. ntah2 pelakon muda2 cam arja lee tu, raja azmi sapu dl kut. eeeeeeeeeeeee. tak rela. knp wartawan tak terjah jer?

  9. stormz says:

    Ishish..truknye roslin ni

  10. firstly says:

    first!!!!!!!!!

  11. Anonymous says:

    Ohhhh no wonderlah

  12. rimi says:

    oh sungguh tidak ku sangka!
    apa nak jadi diorang ni.
    mengaibkan sungguh

  13. lobak says:

    bikin malu betul la diorng nie…….si roslin pun satu klu dah suka yg tua pegi kawin ngan yg muda buat ape…..buat niaya anak orang je…..

  14. jinah says:

    yg jalani kenapa biarkan ja isterinya mcm tu…takut bini ka apa

  15. mak minah says:

    dari dulu masa 1st kes aku dah agak dah, semua mesti ada kena mengena ngan raja azmi. dia yg pandai2 buat statement bini org tu tak nak dot dot dot. telahan ku benar belaka, anu roslin dlm botol dipegang kemas oleh raja azmi ………. hahaha bingai punya jailani.

    • natts says:

      ha3.. betul2..ingat lagi statement RA kat TV tu..bukan main lagi… tunggulah hari dia sampai lah tu nnt..sampai bila nak main wayang ngan masyarakat..

      • jas says:

        betul tu natts..last year masa isu cerai Roslin & 1st x-wife dulu si RA ni siap kutuk & buka aib hal dlm kelambu dlm Galaksi..siap cakap 1st x-wife xnak ‘bersama’ dgn Roslin ni..1 malaysia tahu gara2 mulut laser RA dlm Galaksi..now dah kena btg hidung sendiri..Allah bayar cash tau..dimakbulkan segala doa org yg teraniaya..insaflah..

        • BLaCK MaMBa says:

          da 1st ex-wife tu nk dot dot cmna klau roslin dh sbuk dot dot dgn rj azmi ni..

          anyway- roslin ni ank yatim piatu ke smpai aggap RA ni mcm kakak n mak? agaknya RA tgh ‘dodoikn’ roslin kut msa tu .. almaklumlah .. kurang kasih syg drp ‘kakak n ibu’ ..

          cnfrm da 1st wife tgh snyum slebar2nya lani ..

        • zaihas says:

          kasih syg RA melebihi dari ibu dan kakak kandung Roslin…anu roslin dalam botol dia simpan…

        • natts says:

          yes u r rite Jas…

        • love says:

          ade sape2 lgi tak pasni yg ade hati nak berlakikan roslin???

  16. kinatralalala says:

    setiap manusia tidak lari drpd membuat kesilapan. so pd mereka yg memberi komen2 yang melampau haruslah sedar bahawa benda yang sama boleh berlaku pada kita ataupun keturunan kita, hanya kita tidak tahu bila, dimana dan siapa. jangan terlalu ghairah dalam memberi komen sebegitu rupa. jadikan panduan.! kita tidak tahu keadaan sebenarnya hanya allah shj yg mengetahui, sekiranya kita yang bersalah kita terhutang ampun dan maaf drpd mereka sampai akhirat. ingatlah… dan berhati2 wallahu a’lam..

    • kungkung says:

      ye btl tu,,,gua sokong,,,,,

      • miswateva says:

        aku pun sokong gak….bahaya ooo..korang main sedap jerk buat andaian sendiri..kalau benda cenggini jadi kat ahli keluarga kita wat say uols..mesti tak nak orang buat spekulasi kan..kita tak tau niat dieorang …ya mereka bersalah sebab sacara kasarnya matlamat tak menghalalkan cara. hanya ALLAH s.w.t sahaja yang maha mengetahui. apepun kita sebagai masyarakat yang begitu prihatin n penyayang kena jadikan sumer ni sebagai pengajaran…ingat jangan buat spekulasi sendiri..biar mahkamah yang tentukan…

        • eyda says:

          apa pun niat derang….ber2an bukan muhrim…tetap haram…..

        • waklu says:

          betul tu.. siap check-in hotel pejadahnya… gia la angkat2 kat umah je..

        • [email protected] says:

          wa sokong la,pe jadah sapai dlm bilik hotel

    • TABUAN says:

      terimakasih atas teguran yg di beri….

      OK NEXT ! :)

  17. si kuntum says:

    oooiii aku rasa si jailani tu dh kena guna-guna ngan bini dia kot…tu yang bleh cover baikkk punyerrr….takkan dia sebodoh itu…logikkaaann….

  18. aini says:

    huh pompuan mana tak marah oii jumpe laki ngan pompuan len dalam bilik hotel. Kalau jumpe kat kedai makan ke, param ke bleh terima lagik la..

  19. Izat says:

    Kita tak taw apa yg terjadi.jangalah nak buat conclusion sendiri.

    Bukan rasmi pun pegawai agama tangkap diorang berdua2an.Tak tangkap pun lagi.

    Kita orang islam,jangalah nak main tuduh2,tambah bulan puasa macam nie,Abang Nara pun janganlah dapat dosa kering dengan letak benda yang macamnie.

    Diorang baru serbu dan mengesyaki,tapi apa keputusan pun xdapat lagi.

    Saya bukan nak sokong siapa-siapa.tapi orang kita nie sy tengok terlalu cepat buat konklusion.

    Maaf yea

    • nie cune says:

      yang penting….cepat cepat lah bertaubat di bulan Ramadhan yng mulia ni…somoga Allah mengampun dosa-dosa kita….apa apa pun kembalilah pada yang fitrah…

    • didi says:

      tak kan nak tunggu jabatan agama tangkap baru nak kompem yang dia orang
      ade sesuatau..
      sah2 diorang dok dalam hotel tu berdua.
      buat kejadah ape kat situ?
      main badminton??
      dok berdua ,macam tu pun dah berdosa tau..
      jangan buat2 tak tau hukum hakam la..

      • eyda says:

        RA belajar men bedminton dlm hotel….ok lah 2…

        • waklu says:

          belajar sumbat anu lam botoi kot

        • [email protected] says:

          ermmmm….

      • aku la says:

        lawak la woi

  20. ciku masak says:

    kebykan movie yg RA ni buat sumer hampehh…..kecoh jer lebih….

  21. eddy says:

    arghh…minat kelapa tua rupenye…maklum le…santan lebih.. hahahahhaa

    • jake says:

      hahahaha.kiasan terbaek

    • [email protected] says:

      santan lebh kerrr…bkn ke bkaln air da kene potong….

  22. lili says:

    ish tak baekla korang ni, nikan bulan pose.. biarla rumah tangga tu diselesaikan sesame dorang je…yg korang tuduh2 ni kalau betul, berdosa sbb mengumpat, kalau salah lg la berdosa sebab memfitnah..

    • eddy says:

      mereke yg mengundang fitnah…dan mereka pon tahu perbuatan sedemikian bakal mengundang fitnah..kenape dilakukan dah terang2 di larang oleh syarah ? dah dorang buat..tanggung la dgn ape yg dicemuh

      • lili says:

        kalau dorang dah buat dose, korang pon nak wat dosa gak ke?

        • waklu says:

          poyo je

        • [email protected] says:

          hek eleh…

  23. el.. says:

    jalani kenan nasi kangkang kot..Apahal lak pulak nk sewa hotel, rumah nya bukan jaopun kalau nk rehat2 gi la balik umah, mesti nk main kuda2x gn si jongang 2, aku tgok video kt metro sakit ati je tgok muka si gigi besar2 bole lagi gelak2.. ego semacam je..

  24. sebokmama says:

    x tau nak ckap apa da…..

  25. cikedi says:

    huhuuhuhu..roslin..roslin…mana ada dlm agama bole anggap mak ka ..kak ka..kalo dah bukan muhrim tu mmg haram la weiii dok berdua duaan yg mndatangkan syak..x kira la alasan apa sekali pun….cumanya kita di sini amik iktibar…org yg menjatuhkan @ membuka aib org..( kalo benar si RA kata kat 1st wife n ckp mcm2 hal itu )…ini sudah terbalik la pd dia kerana ALLAH maha adil …jgn menjatuhkan maruah org….di dlm al quran pun ada tersebut…sesiapa yg membuka aib org lain…ALLAH akan membuka pula aibnya dgn seluas luasnya…renung2 kan…

    • sha says:

      Btol tu..kalo da bukan muhrim haram la kan ble berdua duan nh…check in hotel lak tu,dlu bkn men ag mngate kt 1st wife tu..siap saman ag,mcm2 hal wat malu jer.

      • jas says:

        betul gak tu..punya la byk public spot nak jumpa apasal dlm bilik hotel..leh pegi ke restoran ke..kopitiam ke..now pun byk kedai mamak buka kedai 24jam..

    • [email protected] says:

      wa sokong…

  26. aries_april says:

    ya allah..ngan raja azmi g ke?
    dlu ngan wife prtma dia pn..gara2xraja azmi gak…

    • kiambang says:

      jailani nak jd apa dah kena ngan raja azmi kot ……. tempat awam tak sok bilik hotel lebih privacy kan

  27. Nibong Tebol says:

    Ape nak jadi, ape nak jadi…smpai sekarang becerai lagi..
    ‘Tak de jodoh’ bukn alasan yg kukuh.. sesungguhnya yang Baik itu dr Allah, yang buruk itu dr sikap manusia sendiri..

    • nie cune says:

      pas nie sapa cari isteri yg pekak senang asyik cakap cerai je…itu pun kalau ada si pekak yng nak

      • kiambang says:

        kawin cerai kawin cerai 2 hobby roslin nanti klu x de duit saman tak pun minta balik wang hantaran…itu aje yg dia tau..tak malu punya jantan…

  28. budakbaik says:

    well… ‘misteri’ solved.

    Faham-fahamlah…(gaya ala2 iklan Libresse Adibah Noor)..hehe

  29. amoi sarawak says:

    benci tengok si gigi jongang dgn raja azmi kasih malu aja…..tak sedar diri dah tua…berkedut2

  30. JIJAHlaserrr says:

    aku ni dah 2x jumpa dia org kat PAVILION berdua jg, tgk punya tgk xada pun kwn2 lain…dah mcm anak ikan raja azmi, kemana g si gigi tu ikut jaa, sangkaan aku mmg btl lah dari jumpa dia org kat pavi tu…yangg adoooo..ntah apa2 ja dia ni, si gg tu kalau rasa x sedia jg khawin ko ingat kawin tu utuk suka suki ker hapa… mmg patut saman si jantan ni, tgk gg pun x slera..hiiiiiissss

  31. mamat sempoi says:

    dalam kes ni rasa wife da terlalu cumburu. kalu nak cemburu pun jangan cemburu dengan raja azmi yang dah berumur tu

    • hmmmmm says:

      kalau wife awak dgn lelaki lain gi makan duyan, pastu main nunggang kuda pastu ‘ter-berdua’ dgn lelaki lain dlm bilik hotel… agak2 cemburu tak? :)

      • Nibong Tebol says:

        cemburu weh…org gila ja yg tak cemburu! org dh kawin ni ada adab2 yg kena jaga, bukan main taborrr…je
        tak payah la nak western or ‘open’ sgt selagi nama tu nama islam..

    • me,myself n i says:

      leh lak wat statement terlebey cemburu, dah sah2 kalo laki n pompuan yg bkn muhrim sebilik 2 berdose namenyer.. apa daaaaaaa….

    • aku says:

      apa da… takde maknenya cemburu.. hati sape tak pedih.. tak sakit.. tgk laki yng baru kawin.. kesana ke mari ngan pompuan bukn muhrim.. kalu aku.. siku mau….

      • sha says:

        tua or muda tu bkn sebab ntok cemburu..tp ble da berkepit jer mne la bini ley tahan…dorg da r bukan muhrim.

    • eddy says:

      engko ni dah terlebih salleh dr mat salleh..lantak ko la salleh

  32. ko pehal????nyibokk says:

    dah datang dah hari dia..huhuhhuu

  33. ADK says:

    BILA PIKIR LOGIK KNP PERLU DIA CHECK IN BILIK, APA2 LEH BINCANG KAT RMH. BTL X? JADI KITA BLH PIKIR SND. HUSBAND DIA NK JG MUKA LA SBB 2 LENGAH2KAN MS. TKT WIFE DIA KANTOI. MGK LAKI DIA XMAMPU DR SEGI ZAHIR & THEN PAS 2 ROSLIN JALANKN T/JWB 2. RENUNG2 KAN. ALLAH MMG BYR CASH. KT DH NMPK PUN KEBENARAN YG MAHA ESA. DLM BLN POSA LEH BT KEJE TERKUTUK BT MALU BANGSA LAIN JE. XCUKUP DGN 1. SUBBAHANALLAH

    • manggis says:

      hmmm btl ..diaorg ni tinggal kat mana sampai nk check in hotel..walaupun anggap kakak ke ibu ke..klu dh bukan muhrim tu tetap bukan muhrim….diaorg tu umur berapa yea..susah sgt nk faham…
      nk berbincang pun buatlah di tempat terbuka..bwk teman masing2..jgn sampai menimbulkan fitnah..Buat surat terbuka untuk roslin hashim juga raja azmi.malu la sikit kat anak2..nnt anak mengikut perangai mak ayah..harap2 tak la…

      • roha says:

        nak bincang apa???alasan je tu..tah apa2 la diarang ni… Umo dah separuh abad…bila tah nak bertaubat.

  34. fifie says:

    eeee x senonoh la…adoiii

  35. hmmmmm says:

    senangnya lafaz cerai… takkan tak berilmu langsung utk berbincang elok2 ngan bini… selalunya lelaki kan lebih calm dari pompuan… ni tak, dia lak yg emo…. tau lak malu ngan perbuatan bini.. kalu gitu, bimbinglah bini ke jalan yg benar.. makan duyan ngan kakak, apa salahnya ajak bini sekali.. ahemm… pastu ter-berdua pulak dgn kakak lam hotel… time makan duyan tadi lupa bincang ekk.. ahemmm…

    • big mama says:

      dah mkn doyan..bdn jadi panas..tu yg pg hotel..ade econ…sejukkk..

      • moon says:

        hahhaha betul tue.. badan dah panas pg hotel ada econ… hehehhehehe tp setahu aku kalau dah ber2an dlm hotel tue mesti ada makna tue.. kenapa tak ajak isteri tak ajak suami?????? dah makan durian sama2 tunggang kuda sama2 masuk hotel pun sama2 bini mana yang ngamok weh…. rasanya dah slalu ni tue yang kantoi tue… tul tak?? Allah Maha Mengetahui… smua yang berlaku..

  36. eyda says:

    ada sesuatu yg RA blh bg tp ex2wife dia x leh…klu betul la kejadian nie….pihak berwajib harus ambil tindakan….jalankan hukuman….jgn biarkan ianya berulang lg…cukuplah segala dosa yg tlh dilakukan…..hari baik bulan baik nie…muhasabah diri…

  37. young says:

    isk isk… RA dah tua mcm tu. RH xder taste ker apa. mcm xder org lain… Apa masalah Jalani? mcm xkisah jer… isk isk… xpaham3

  38. msmifa says:

    cErita akhir zaMan mmg camNie…tpi apa pOwn ALLAH S.W.T ja yg tahu yg mana betoi yg mana saLAh…

  39. tweety bird says:

    innalillahiwainnailaihirojiun…….mcm2 hal…..manusia zmn skang suka wt kptusan ikut hati bkn gunakn akal….kawin cerai jdikn mainan…..wallahualam….

  40. kay says:

    “dia telah mengenali Raja Azmi sejak 12 tahun lalu dan menganggapnya seperti kakak dan ibu”

    Waaa..camni senanglaa..anggap je seseorang seperti kakak dan ibu, maka haram pun boleh jadi halal..

    Lain kali,kecik-kecik dulu suruhla RA tu netekkan ko,bolehla jadi ibu susuan.baru betul jadi mahram..

  41. reena says:

    ini penceraian kali kedua bagi RH kan, klu tk silap penceraian dia yg 1st masa bulan Ramadhan jugak kan? klu tk salah lah cuma dpt bertahan 12hri ker 2minggu dah lupa, now kawin baru sebulan+ dah divorce balik dlm bulan Ramadhan jugak… mcm senang jer bagi RH kawin+cerai nie tuk dia, mmg ler jodoh, ajal, maut, rezeki ditangan yg maha Esa. tapi dlm bulan yg mulia nie pun RH tk boleh nak kawal mulut tu and segalanya, mcm tk de apa jer dia ckp ‘ I cerai you lah’ kat bini dia.. apa2 hal bawak bersabar bincang lagi kat rumah nie tak on spot terus. tengok dlm video Harian metro pun, muka dia banyak senyum haiya~ yg baik dtg nya dari yg maha Esa, yg buruk dari kita .. salam

  42. chelin says:

    Dia tengah nak jadikan RA tu ibu susuan lah tu… baru jer nak jadi ibu susuan…dlm bilik hotel tu.. dah kantoi…adoilaaa… takleh terima langsung… very private and confidential meeting tu sampai kena booked bilik hotel.. walaweiiii
    Pose weiii… astagaaa…

  43. tomtom bak says:

    mcm2 komen telahan..jgn jugde dr berita yg kita baca atau tengok..kena tengok dari mula n last..br buat kesimpulan..puasa2 ni..kalu RA salah korang ttp slah jg sbb mengutuk mencaci di bulan posa…kalu RA xslah ada cite di sebaliknya seperti di dakwa Jailani..mhmm…dah masuk dosa fitnah dah..Nauzubillah…kita jg tepi kain kita ajala..nak komen tu bg la bernas2 ckit….sama2la kita no..

  44. lol says:

    ramalanku benar belaka..dr kes ngan 1st wife dulu aku dh agak dh si RA nie ada ‘hal’ ngan RH..
    konon nak saman 1st wife dulu..mcm2 alasan nak tnjuk yg ex tu bslh..now amik ko RH..asyik dok jatuh talak aje mcm lar ko bagos sgt kan..skrg hal sbnr dah tbongkar..

    well, si RA ni kalo buat filem tak penah nye laku n suke yg berunsur seksual..cinte 100 ela dulu lg truk. tak lame lg buat arr citer ‘anu dalam hotel’…zassss!!

  45. cpp says:

    mmmmm x payah panjang citer……
    kalo dah kenyataan roslin x niat nak ceraikan wife dia imbas balik semasa perceraian pertama dia dulu dan wat perbezaan….
    1. roslin persoalkan apa yg wife baru dia nak? knp x bincang ngan dia dulu kalo syak dia curang? knp perlu nak aibkan dia?
    2. knp plak dia ceraikan wife dia yg pertama dulu? apa yg dia nak? x pk plak yg dia aibkan org lain slps 12 hari nikah?

    • mak minah says:

      baru sebulan kawin … tu yg pelek. org lain baru kawin, melekap je ngan bini. ni baru kawin keluar makan doyan, naik kuda ngan kakak angkat hahahahaha tak leh bawa bini ka?
      jalani mmg kena mandrom la …. adik beradik jailani tak kan tengok ja?

      • sini says:

        heran kan, jalani dah kena mandrom ker? RH pun kena mandrom gak kot? gila benar kat kakak angkat tua tu… nauzubillah

  46. kungkung says:

    jom beli no 533,,,,kat magnum,,,keluar tu,,,

    • big mama says:

      baek beli 1238.mesti 1st prize…haahaha..

      • [email protected] says:

        ai no lak…

    • eyda says:

      dosa 2 kangkung….

  47. muskamil says:

    aduhai roslin dh ada bini yg lawa dan bagus mcm tu yg lain jg kau nk rasa..

  48. ria says:

    ni la bile xtau bezakan halal ngn haram…. ape la nak jadi dunia skrg…

  49. grand noise says:

    raja azmi = MILF ?…heheh

  50. chempaka says:

    dulu kes yg pertama salahkan jugak yang xnya tu kata mcm2. RA mcm fire stone menangkan Roslin. ni ha ,dh dpt bini cantik molek lg…pun nk cerai.sapa RA tu kt dia agaknya? kakak? mak? nk muntahlah dgn kes ni…RA- jgn cmpur lah urusan org. jeles manang dgn roslin tu nape?…

  51. palytoh says:

    Dosa Free di bulan ramadhan.. fikir2 fikirkan lah… aku y Akutuk2 korg ni pun da dpt free Xp

  52. bebeh says:

    gilerr kentanggg……da terbkti,RA la punca penceraian roslin gigi jongang ni dgn bini2 die….RA dgn roslin ni kne kwin…kalo x,mst cmni je kjenye

  53. annedesilva says:

    org slalu kata selalunya si wanita yg mudah melafazkan perkataan mintak ceraii..
    tp dlm kes ni si roslin lak suka sebut perkataan tu ek….
    moga dorg berdua settle cara baik..

  54. zul says:

    anu jailani la dlm botol..
    bini buat maksiat pon boleh nk cover lagi..
    apa punyaaa turrr la…
    si roslin ni pon kalo nk “main kuda’ skali pon
    cover la btul2…kan da kantoi..xpasal2 kene kutuk gigi jongang..

    teringat aku video antu gigi & rongak nyanyi lagu ukays kt youtube..’kau yg pertama tiada akhirnya aku dlm kegelapan kau lah cahaya, izinkanlah aku menumpang disini dibawah naugan kasih & syg muu ku berserahhh diriii” mmg kene la lagu ni..kahka kahkah kahk ahkahakah

  55. akulerni says:

    kalau dah berdua-duaan dlm blk tu dah sah lah blh menimbulkan syak..

  56. apa2 ajer says:

    Kes dorang ni mmg mengaibkan.. harap2 dpt settle cara baik…. 1st wife Roslin tentu gelak sakan ngan Roslin nie kan…? Kes pertama pun x settle lagi dah timbul kes kedua lakk.. Ni sumer dugaan…

    • waklu says:

      xder komen.. xyah type msg la.. semak je

      • [email protected] says:

        btol2….

  57. Rooney says:

    Aku rasa dalam kes ni wife dia yang bodoh.

    Kalau dia tahu something weird happen between husband dia dengan raja azmi tu, nape tak confront dan direct je cakap? Bawak berbincang?

    Perempuan bodoh.

    • Raja Azmi jugak says:

      Rooney, kau rasa kalau disoal roslin ni nak mengaku ke dia ada hubungan ngn rj azmi tu… rsa nya bini dia dah lama suspect kecurangan suaminya.. tambahnya suaminya jarag jarang pulang slps merka benikah.

      • Rooney says:

        Maksud kau Jalani tu Dayus?

        • Bom aTOM says:

          Apa plak perempuan tu bodoh? dia kira smart lah tu. Kalau confront mesti x ngaku punye, jadi dia tangkap lah.

        • tina says:

          Jailani Dayus , bini curang , sebab tu agaknya dia orang bersubahat, yang sorang tak boleh bagi makan , sorang lagi nak makan tak puas … kenalah cari orang lain boleh bagi makan … ada pulak orang ngaku seperti kawan baik dan mak… Semuanya dah tahu .. Raja Azmi buat cerita syok sendiri. …. sebab tu filem tak laku hampas belaka. Buat filem lakonan dia dgn Roslin mingkin laku kot dalam hotel tu.

    • K says:

      Cheh..gua recognize lu Rooney. patut la gua tak tekejut lu komen camni. gua dah biasa baca komen lu yg selalu sgt sengal bunyinye.
      Bila lu nak bagi komen yg berotak ek? kalau tak lu better diam je la bro..

    • eyda says:

      suker2je ko ckp pempuan nie bodoh….ko sedare ngan RH ker…baking semacam jer….dia x kan mengaku punyer…..kan RA 2 merangkap ibu n kakak dia…..huh…

    • waklu says:

      mmg bodo la rooney.. klu aku siap bawa polis + jawi la.. ape lak gi bw wartawan… siap bagitau jailani lak tu.. silap teknik la

  58. skudaskudip says:

    Roslin nak jdi ariel

    • eyda says:

      roslin badminporn…..

    • [email protected] says:

      jd ariel ok sgt dpt yg mantap2….

  59. puteriaquarius81 says:

    x suka raja azmi…. smua hasil nukilan dia x kira la novel ke filem ke mesti ada unsur lucah… gatallll…

    • so what says:

      stuju!! RA mmg pompuan gatal..idea dia semua menjurus kpd isu seksual..dahla dia x kesah plakon lelaki filem dia bebogel..

      • Rooney says:

        Lor. Pendek nya pemikiran.

        • so what says:

          pemikiran ko pjg sgt ker? setahu aku komen2 ko kat entry sblm2 nih slalu teruk kene hentam..sbb ko suke bg komen bodoh2..ko sedar x?

          well, komen ko kt atas tu ko kate norhayati ni pompuan bodoh. ko ingat smue lelaki leh dibawak berbincang ker Rooney? RH ni sket2 jatuh talak..kawin x berape ari dah jatuh talak..ko pikir lelaki ego camni ko leh confront n ajak berbincang dgn mudah ker? dah sah2 bini kantoikan dia kat hotel dan mmg slh dia bekepit camtu..tp bini tu gak yg dia ceraikan! mungkin ko ni lelaki spesis RH..tats why ko bela dia!!

        • kikilala says:

          huyyoo marahnya…hahha.

        • Rooney says:

          Hehe, kau yang sebenarnya pendek pemikiran sebab selalunya aku akan menang setiap kali aku bidas / membalas komen murahan korang semua.

          Kadang kala aku berhenti membidas apa bila dah merepek, jadi macam karangan budak UPSR. Macam apa yang kau tulis tadi. Faham tak?

        • waklu says:

          cam bodoh je..

        • DEN BUDAK KAMPUNG says:

          eh menang ke? x penah plak prasan ko menang.. hahaha br tau ko ni lepasan UPSR rupanya.. pttler jahil… sian..
          poor to rooney.. :(

  60. Princess Bee says:

    ROSLIN = Perempuan
    RAJA AZMI = Lelaki

  61. nana says:

    wo owh kamu ketahuan pacaran lagi dengan si dia kakak angkatmu

  62. AKUMAYA says:

    INSAF LAH
    -AKUMAYA-

  63. kerepot vs jongang =potngang

  64. white lily says:

    pada pendapat aku…..dua2 nyer SENGAL….

  65. TOK WAN says:

    Islam dah mengingatkan: Perkara yang boleh mendatangkan fitnah, elok dijauhkan.

  66. shegirlz says:

    ya allah istighfar bnyk2 ni bulan ramadhan yg mulia biar hakim yg decide

  67. shegirlz says:

    semuanya istighfar bnyk2 ni kan bulan yg mulia x baik nk buat andaian biar hakim syarie yg decide

    • Fact-oriented Person says:

      Setuju.. Apepun Hakim Syarie cuma decide bab sah talaq atau tak, while isu2 lain tu pandai2 la diorg bincang dgn baik utk taknak aibkan mana2 pihak.. Imsaaku bima’ruufin au tasriihu bi ihsaanin..kawen dgn baik, maka cerai pun biarlah dgn baik.. Jgn biarkan citer2 diorg trus dibincangkan umum. Setel la semua dgn baik & biar lepas bercerai pun semua mslh 0-0 antara RH & bekas isteri. Takde anak ni at least okay lg dari yg dah berana- pinak..

  68. jojai says:

    dari dulu aku dah cakap …kesian abg jack …kak mi nimemang pompuan jalang …kalau borak ngan dia …dia sorang je yang betul ..dia yang pandai sangat …budak jongang tu pun dia nak ..RAJA AZMI NI MEMANG PERANGAI MACAM POMPUAN SUNDAL ..sekarang baru satu malaya tau sapa dia sebenarnya ..tuhan maha kaya ..kena kat batang hidung sendiri ….abg jack ..carilah bini lain ….

    • faezah says:

      betul3x

      • kiambang says:

        aku pun sokong pendapat kau org

        • [email protected] says:

          berani ke jack wt seme tu….

  69. Fact-oriented Person says:

    Waahhh..boley tahan komen2 kat sini. Kurg pahala posa nanti…hihi. Apepun citer sbenar kes diorg ni hanya diorg yg tahu..& Allah. Kita hanya dgr citer yg mostly one-sided. Tp kalaulah btul ada ‘something2’ antara RH & RA, smoga bertaubat sbb itu antara suami & isteri org..keduanya. Tp RA pun kena banyak kurgkan kontroversi yg berunsur ‘seksual’ ni sbb dari dulu lg banyak la kontroversi bab tu..

  70. sedar says:

    alaa dia dah lama scandal dgn RA…dr 1st marriage lagi……x heranlah……

  71. $$$$$$ says:

    Tapi yang norhayati ni kan..takkan tak suspect ape2 sebelum kawen dgn RH…patutnye awal-awal dah boleh suspect, xpayah penat-penat kawen, buat habis duit sewa baju nikah jer

  72. waka waka says:

    roslin hensem sgt. tu yg raja azmi tertawan. wakakakakakkakakaka.

  73. lily says:

    tk paham nape ada lg pompuan minat si mangkuk ayun gigi ke depan nih.. sah2 dia dayus masa mintak balik belanja kawen dr ex-wife 1st dia tu.. nak gak try? buat rugi je title anak dara tu dkorban kat si jong ni.. dayus..dayus…
    pasal dia n RA, tak tau la nak ckp, sbb samar2.. tp dgn senang hati lafaz cerai, mmg bukan lelaki ok!!!!! mangkuk jamban berkulat betul la Jong nih!!!!!!!!!!!! harap2 nanti bila dia main badminton, ada pemain smash bola kene gigi dia.. sakit hati tgk gaya dia ni layan bini!!!!!!

    • big mama says:

      pasal si yati ni pun mungkin dah desperate nak kawen kot..ye la umur dah 38…dah ada org nak..ngap aje la..dah tu x pasal..dari status andartu..trus jadi janda..sedey..

  74. Brengset says:

    Klu aku jd Jailani….bagi penyepak lekat kat dinding

    • eddy says:

      ntah2 jailani yg kena sepak ngan Raja Azmi..kalo tak takkan dia brani wat mcm tu

      • tintan says:

        bodohnya…cari nahas la tu….org bulan ramadhan buat amal ibadat wei…..apekehal nak discussion dlm bilik….kalau aku dok dlm bila ngan mana2 laki pun jadi ter ONNNNNN…..he..he…apa da…….hindarilah maksiat yg dirancang….

      • tintan says:

        discuss la kat NZ ker…..kopitiam ke….OldTown KOPI ke….buat apalah dlm bilik…..kalau aku baru kawin tak kuar bilik la……la..la..

      • [email protected] says:

        btol sgt tu….

  75. tauxpa says:

    Ngeri betul kisah ni…. persoalannya mmg byk tp kita bukan org yg layak menjatuhkan hukum atau mereka2 cerita ikut kemahuan kita berdasarkan logikdan hukum akal kita. Hanya Allah yg tahu apa sebenarnya yg terjadi. Sama dgn kes Anwar Ibrahim.. hanya Allah yg tahu.. kita hanya mmpu meneka dan menambah dosa…

  76. tintan says:

    carilah NZ ke KOPITIAM ke……OLD TOWN KOPI KE…apa jadah nya kat bilik..weiiii

  77. tomahok says:

    tuhan tu kaya.dulu mcm bini no 1 tu salah.skrg tuhan tunjukan. RA tobat2 lah. awak tu dah tua

  78. tom seluar pendek says:

    selamat pengantin baru RA & RH…………
    jailani sidek gigit raket je le…………………..

  79. pasah sana says:

    eee..tak baik sunggooh korang..dengarlah apa kata pihak RA pula…dari kata2 bini RH ni…sama je 2X5 gelojoh!

  80. lulu the ori ... says:

    aper2 pon tahniah kpd ex wife to be of ROSLIN …atleats dpt kantoi depan mata ….caya la !!!! roslin maner lu mau lari ,,,, dgr jer la alasan RAja azmi & roslin lepas nie …. 1st ex wife of roslin would please of this story , goes around comes around …….stay in hell !!!!!!!!

  81. Reena says:

    Mcm tajuk pilem dia jugaklah…Haru-Biru….

  82. nak nyampok juga says:

    Saya kagum dgn kebaikan abang jalani, sanggup benarkan isteri bersiar2 dgn lelaki lain, makan durian dan naik kuda berdua2 lagi. Bila dah malam, boleh masuk hotel lagi, diteman kan lelaki jonggang tu. Bila dah kantoi, sanggup telfon bini supaya jangan kena tangkap basah. Oh sungguh murni hati mu. SUSAH NAK CARI LAKI MACAM NI OII!.

    • nt dayus says:

      aku stuju…..mari kita anugerah abg jalani gelaran ‘SUAMI MITHALI’ abad ini….kak …kah..kah

      • [email protected] says:

        suami mee tali….

    • SWEET says:

      KAHKAHKAH KELAKAR LA KO

  83. Amber says:

    Raja Azmi pas tu kena tahan polis ( ni pasal kes lain plak tapi mmg wanted la dia ni )…masa nak pi buat report pasal kes ni…. ish ish ish… macam macam

  84. DiLa says:

    apa yg aku blh katakan ialah……….BODOH……..

  85. DiLa says:

    aik apesal aku taip kuar gmbr org ni…sape kah die ni….confius aku…

  86. jimmy says:

    Bongok! Sekor2 bodoh.. tak reti agama, x reti nk jaga famili,,

  87. BLaCK MaMBa says:

    sekali raja azmi ‘selamat’ kna tangkap daaaaaa….

  88. alamak ai malunyerr aku-aziz satar;p

    yg aku pelik jalani sidek xpula kene tgkp sbb bersubahat LOL…

    pergghhhh gilerrr…

  89. adza says:

    nape perlu ke hotel?? kt rumah @ kt kedai mkn xle jumpe ke??? Raja Azmi nie tak malu ke kt menantu & keluarga besan?? Roslin nie pun cepat sgt melatah, x boleh kena tekanan. senang2 je nk lafaz talak..

  90. j-bo says:

    pelik aku korang ni..dah puas kutuk, last skali ayat astagha bulan puasa..tau bulan puasa x yah wat fitnah, spekulasi bkn2..

  91. ciktimah says:

    musykil…

  92. tina says:

    Senearnya bulan puasa fitnah pun haram , khalwat pun haram dan paling teruk zina. Kenapa nak buat dalam bulan puasa, Allah SWT dah berpesan buat baik biala selalu dapat amalan berlipat ganda di bulan puasa , buat jahat jangan sekali , dapat dosa dan dapat bala.

  93. j-bo says:

    huh.?? bln puase je ke, smua tu mmg x leh la..

  94. SWEET says:

    KAKAK ATAU IBU ANGKAT
    SELAMA 12 TAHUN
    ATAU
    KEKASIH GELAP KU
    KEHEHEHEHE

  95. betolcakapaku says:

    astagfirullahalazim, kita x boleh buat spekulasi sndiri itu fitnah nma nye..lg pun kita x taw ujung pgkalnya..walau bagaimnpun lelaki dan perempuan bkan muhrim tdk boleh bergaul trlalu bebas mlas istilah kakak angkat tdk boleh d jdikan alasan…

  96. abe tak jongos says:

    wat malu kg sireh demo lin…
    sumbattt!!

  97. MakTom says:

    dah lah buat fitnah… MAKTOM kenal dengan roslin… dia memang budak baik…. dia memang dah anggap kak raja tu macam mak dia dah… macam kakak… korang tak duduk tempat dorang korang tatahu…

    kalau roslin ni nak, anak2 jailani dan kak raja bukan mai ramai lagi… semua korean look… lawa2….

    Dulu si faezah bekas isteri dia, dia cerai ada sebab. tak pernah hormat dia. orang tua roslin pun x hormat.

    korang mana tahu. MakTOM memang baik dengan dorang. Maktom taw hati budi dorang

    bekas isteri roslin yang dulu memang saiko. dia ada kisah silam. ini dari mulut orang2 yang terdekat. Kalau hangpa nak tau, sebelum dia kawin, dia pernah jumpa (dating) 3 kali saja. Semua kak raja rekemen.

    Janganlah duk fitnah bulan2 puasa nie. Kalau tatahu menahu diam aja la…. moga2 siapa2 terlibat dilimpahi rahmat…

    to kak raja dan roslin,

    beringat2 la… tak semua orang boleh terima hubungan rapat macam korang…. tapi maktom yakin yang roslin memang x buat benda2 x elok.

    CONFIRM!!!!!

    • murai says:

      boleh caya ke ko ni.. ntah2 roslin..hahah

      • roha says:

        macammana maktom leh confirm? apa hubungan maktom dengan mereka?? ha…………….

        • [email protected] says:

          ade share kot….

    • Roslin says:

      woi Makton…
      Ko bkn kenal pon si gigi jonggang roslin tu, dia tu mmg dari dulu jahat dan mcm setan.. dah lah buat dosa dgn raja azmi tu.
      Dalam islam xde istilah kakak angkat or ibu angkat… haram tu tetap haram.. bertaubat laa..
      Mak tom, ko pegi soh family hashim ni bertaubat laa…

      • Nibong Tebol says:

        Mak tom..maktom.. sape nk pecaya ckp awok nih? tuhan dh tunjuk depan mata..selebihnya biar Allah tentukan

        • eyda says:

          mak tom…wlupun maktom kenal rapat ngan pameli nie…yg haram tetap haram…p duk ber2 dlm hotel 2 buat apa…kan dah kantoi…

        • big mama says:

          sape mak tom tu..ni dia org yg paling dekat dgn famili ex wife yg 1st tu..jgn sesuka hati nak kata faezah tu mcm2..dah dkt 18 thn aku kenal dia..x pernah aku tgk dia kluar dating dgn lelaki lain selain roslin..( kluar dgn roslin pun masa dah tunang )..nasib aku penah calar kan kete roslin dulu..( kete putra kuning )..hahahaha ^_^

    • waklu says:

      RA ke neh

    • mizz says:

      alo mak tom klau yer pon nak up kan si jongos nie jgn lah sampai nak tuduh org lain bukan2.. buka sikit mata tu.. ALLAH dah tunjuk kat kita, doa org yg teraniaya dah dimakbulkan AMIN! sape yg psyco sebenarnye nie? saper yg 2x kawen cerai nie? si jongos tulah yg psyco n ade sejarah hitam… lepas nie saman plak 2nd exwife dia.. tu je lah kerja nye.. kawen,cerai,saman.. ape kate mak tom plak jadi wife no 3 dia??

  98. emilda says:

    RAJA AZMI NI BAIK G JUMPA MILF JERRR!!HAHAHAHAAA….SOKONG-SOKONG…RAJA AZMI=MILF!!

  99. hanie says:

    aku memang benci dia dari dulu…dengki sangat kat arwah yasmin ahmad dulu….ntah apa2 ntah…nak bandingkan pgl ngan sepet…filem dia yg 100 ela lagik teruk

  100. Roslin says:

    Hoi MAKTOM….
    Roslin tu mmg jahat nk mampus..

  101. Rooney says:

    Korang semua ni Melayu murahan yang suka dengar cerita cerita seposen macam nih.

    Sedangkan cerita sebenarnya korang pun tak tahu.

    Roslin tu he’s a nice guy cuma nasib dia selalu tak bernasib baik dapat berkahwin dengan perempuan malang.

    Macam korang semua yang menyokong Norhayati ni.
    Norhayati ni perempuan jenis tak educated yang kampung, pendek fikiran. Bila ada masalah bagi tahu keluar.

    So drama kampung, patut la muka pun kampung nasib baik Roslin ni baik hati nak ambil dia jadi isteri. Konon lah last-last rupa perangai mengalahkan perempuan indon.

    Jadi, bila dah berlaku macam ni jangan lah korang ingat Roslin tu yang bersalah. Like i said earlier (macam yang saya kata kan sebelum ni), bila ada masalah macam ni tak perlu lah nak libatkan keluarga. Cuba selesaikan antara suami dan isteri sahaja, tak perlu melibatkan pihak luar.

    Bila dah melibatkan orang luar, mesti lah lagi tegang jadi nya.

    Well aku kat sini tak pernah sekali pun aku bagi komen yang murahan, tak berasas, tak berotak etc.

    Korang yang selalu bagi komen tak berasas, tak berotak, komen yang selalu nak merosakkan rumah tangga orang, komen yang menyokong kepada kemusnahan serta menggambarkan kebodohan dan betapa pendeknya fikiran seorang Melayu. Like you.

    • pintu says:

      emo nampak….posa tak nih……hee…hee…..

    • kutu kepala says:

      rooney ni roslin hashim ek?
      roo-ros ney-lin

      aaa..kantoi nyamar..patutle berasap bg komen ek ;-)

    • Bom aTOM says:

      Aku tak sokong Norhayati pun, tapi kalau dah berdua-dauan dalam bilik hotel, lengkap berpakaian pun, Jabatan Agama tangkap khalwat. Kalau dah berdua dalam tempat sunyi, yang ketiganya syaitan. Mmglah ko kata dia nak discuss,Kalau kat kopitiam ramai, bising, kat lobi hotel tak leh bincang ke?Lagi satu, kalau kau kata Melayu bodoh, suka gosip, kau pun apa kurangnya, kalau educated sangat, masa terluang bacalah bahan yang lebih ilmiah.Kalau laki dah buat hal, tak kira perempuan kampung ke, bandar ke, educated ke sume akan cemburu/marah ok, lainlah kalau org tu x de perasaan mcm Jailani mungkin.

      • Bukan Yang Dicari says:

        sokong bom atom.. selama ni i hanya jadi pembaca tanpa suara, x pernah nak komen. tapi kali ni terpanggil nak komen pasal kes ni..
        kot ye pon nak bincang something, x boleh ke di bawa bersama si isteri or si suami.. nak beriadah, makan durian ke ape ke..?? kenapa tingalkan isteri. walaupun RA tu dah mcm kak angkat or mak angkat yg kenal 12 thn lamanya, perlu diingat, RH tu dah kahwin, tak boleh la samakan situasi sebelum n selepas kahwin.. banyak hati yg perlu dijaga. sebagai suami, RH tak boleh la sewenang2nya bermain dgn talak.. kasihan pada 2 ex-wife RH yg free je dpt title janda dek kerana kesuntukan akal RH..

        *** hanya memberi pendapat ikhlas

    • pelik dgn rooney says:

      persoalannya mengapa mesti RH & RA berjumpa di bilik hotel, kalo u punya bini gi jumpa adik angkat lelaki kat bilik hotel , u leh terima ke?

    • so what says:

      Konon komen ko tak pernah skali pun murahan, tak berasas..PIIIIIIIIIIIIRRRAH!!! Komen ko tak abis2 dihentam tau Rooney. Ko nyer komen lvl org low mentality leh lar trime..

      Komen ko bagos sgt ker ko kate norhayati pompuan kampung? well, look at her occupation. at least she’s a somebod/y! she could have earned more than u! ko great sgt ker Rooney nak hina org camtu?

      Ko gelar org melayu murahan..ko tu high class sgt ker? dr komen2 ko yg tak pernah org suke..ko sorang jer yg rase ko bagos! sbnrnye komen ko menunjukkan kebodohan ko tanpa ko sedari..pak pandir blog nih!! mengata org ko yg bodo lebih!

    • [email protected] says:

      hahahaha…..geli telo aku…

    • [email protected] says:

      geli telo aku….

      • lata says:

        eeee sapa geletek ronney ke..?

        • x kenal maka x cinta says:

          sokong pendapat so what… to rooney, betolke die x educated? ko tgk x position die ape? bkn calang2 wooo…… same goes to roslin. mase ade probz ngn ex 1st wife, knp smp raja azmi leh tahu sume n g bgthu reporter? hbs 1 mlysia (slp2 dunia) tahu hal dlm kain diorg… nthla ko ni, ckp sume org xbtl… sblm nk bg pndpt tu tgkla fakta dlu, jgn emo sgt…. kn dh kne hentam ngn ramai… hik2 jgn mare ha

  102. si kuntum says:

    wahai encik rooney..awk ni tau hukum hakam ke x?skang ni kite x yah citer pasal masalah dia ngan isteri dia..masalahnye bdosa besar klu ‘isteri org’ dan ‘suami orang’ keluar bdua….x kesahlh kemana sekalipn…ada phm… n lg satu..pasal statement awk yg mengatakan hayati tu prmpn kmpg tu..pe masalahnye??…jgn pndg rendah pd seseorg ye..harap maaf.

    • Rooney says:

      Sebab perangai dia macam tu lah officially dia layak di panggil perempuan kampung.

      Well dia keluar pun suami Raja Azmi (Jailani) tahu, dan mereka keluar atas kerja. Maybe they were discussion something in that room ke, who knows.

      Jadi tak perlu lah nak melenting macam orang baru masuk Islam, Imam negara pun tak macam korang.

      • nak nyampok juga says:

        Beb……as you mentioned, our comments reflects our intelligence, well so does yours. You are more like raving and ranting. Stay cool.

      • pelik dgn rooney says:

        sekalipun suami RA bg keizinan, cari la tmpt terbuka , bkn dlm bilik hotel , ingatlah kalau dah berdua pasti ada ketiga iaitu syaitan, selama ni JAIS g serbu kalo berduaan dlm bilik, tak kisah la atas urusan bisnes ke, apa ke, salah tetap salah..

        • jas says:

          udah la pelik dgn rooney..x waste our precious time layan dgn org yg “pandai xleh nak tumpang, bodoh xleh nak diajar’ aka ‘bodoh sombong’..

      • waklu says:

        alasan bodoh.. gi belajar agama dulu la.. bengap

      • eyda says:

        ko 2 low class la rooney….

      • eyda says:

        diskas lah tmpt terbuka …bangang…

  103. RS says:

    TO MR. ROONEY – FUCK U !!
    Hang lah melayu bodoh. pandai2 nak kt org kampung tak educated. u r d one uneducated and uncivilised donkey.

    woi klu roslin tu baik Allah akan sentiasa protect org baik. klu dah buat dosa Allah bayar cash now no more installments! ADA PAHAM KA MACHA ???/

    Hang pun dtg dr kampung gak.

    u STUPID, BODOH, YU BEN, MUTTAL – semangat 1Malaysia

    If u think this is not ur place then bring ur stinking ass somewhere else !

  104. nonanona says:

    kalau x educated camane leh pegang jwtn tinggi kat finas. agaknye si rooney ni yg x skola..smpai SRP ke LCE? (veteteran kot)

    • Rooney says:

      Tak kisah lah nona-nona.

      Kau tu pula kenapa tulis macam tu? Kau bandingkan ayat ayat dan cara tulis aku dengan kau, agak agak kau sampai tak tahap SPM kurang kurang pun?

      • [email protected] says:

        hahahaha….ngaji lah agame lebih ckit pasti xrugi dunia dn ahirat…..

      • nonanona says:

        ha..ha..sakit prot gelakkan kau..dah dah. haha. best jugak tgk kau maraaa. yeah!!

  105. RS says:

    Hang lah melayu bodoh. pandai2 nak kt org kampung tak educated. u r d one uneducated and uncivilised donkey.

    woi klu roslin tu baik Allah akan sentiasa protect org baik. klu dah buat dosa Allah bayar cash now no more installments! ADA PAHAM KA MACHA ???/

    Hang pun dtg dr kampung gak.

    u STUPID, BODOH, YU BEN, MUTTAL – semangat 1Malaysia

    If u think this is not ur place then bring ur stinking ass somewhere else !

    • Rooney says:

      He he,

      Jangan lah cakap macam tu, full of bad words. Buat malu Melayu je.

      • RS says:

        oh u kutuk org kat sini u tak ingat pulak u kata org bodoh, kampung, etc. skrg ni u nak ‘buat melayu je’

        i think tahun ni raya u better masuk hospital bahagia dan berbahagialah u disitu selamanya !

        • jas says:

          i agree with u RS..suruh je saper2 yg bebal pegi Arkib Negara or just archive @RTM then and c how’s KL looked like in early 1900..mana ada org..yg membangunkan pun adalah org2 kg yg berhijrah utk bekerja..x hina org kg cos all our PMs pun org kg..like Tun M berjaya bawa M’sia to b renowned the whole world..selamat berpuasa.

      • Miss E says:

        You started it!!

  106. siti says:

    Hukum berangkat2 ni tetap haram. X payah bincang dalam bilik , panggil RH makan2 kat rumah ngan suami lepas tu sembang la. X adalah menimbulkan fitnah. P booking bilik wat apa menghabiskan duit je + dosa + fitnah + syak orang. RA ni x reti hukum hakam Islam ni. Sebab tu dalam Islam disuruh ada muhrim. Iye tak Ronney. Baca hukum hakam islam baik2 kalau tak cetek sangat pemikiran . Jangan terlalu santai dalam dosa ini. Ini hukum Allah.

  107. siti says:

    Hukum Allah dah tertulis. Kalau ada yang menlanggarnya pasti ada kesannya. Bukan soal educated tapi didikan fardhu Ain dan asas agama semasa kecil yang perlu diterapkan. X perlu bangga kalau ada anak2 yang suka dedah aurat.

  108. zaza says:

    da laa… roslin ni mmg sengal pun.. dr awal22 lg tak yah nak rapat ngan sape22 pun.. da ade bini kan..layan bini suda…baik2 gak.. tp bertempat la…klu die tak buat hal bini die pun tak terjah.. so masalah rumah tangga pun tak meleret smpi mcm ni…

  109. murai says:

    dunia akhir zaman.. mcm2 kan… xpelik ke.. kul 3 check in.. pastu si suami kasi org lain duk dlm bilik dng wife… x pelik ke? x haru biru ke? bagi aku yg made in kg ni.. pelik sesangat. dulu yg 1st kena cerai.. smua ingat wife dia jahat.. yg 2nd ni pun kena cerai gak.. dunia2

  110. anieamer says:

    rooney>ko xyah nk kutok2 org kampung plak…kt malaysia ni…sume berasal dr kampung…cume yg bezenye kt cni..akal dan pemikiran..klu da haram..ttp haram…xde sape leh tetapkn haram leh jd halal…ko igt org kampung sume bodoh sgt ke haa??!!ko nk ckp..agak2 sket….ko igt org bndar ni pndai sgt ke????klu dok bndr..perangai mcm setan…baik dok kt utan lg bgus…sekali lg aku ckp…KO JGN NK BURUK2KN ORG DR KAMPUNG…!!!!
    masalh skg ckp pasal haram halal disisi agame…yg ko babitkn asal usul ni pahal???xkisah r dr kampung ke…bandar ke…klu da pemikiran kolot mcm ko nih…mmg xgne..!

    • Princess Bee says:

      Rooney asl dr planet pluto la…sbb tu ckp merapu mcm 2…aku sokong, yg haram ttp haram.jgn nk halalkn perkara yg mmg haram.

  111. RS says:

    sokong anieamer. apa2pun org kampung ke bandar ke. klu perangai setan tetap setan, tak kiralah mana asalnya, tinggi mana darjatnya.

    sendri mau ingat !!!! ingat nama mat salleh ko ni dah jadi mat salleh lah, kembang semangkok punya olang

    • Miss E says:

      Support you 100%. Does Rooney think our CEO’s & millionaires just pop out from the city. We all have roots. But dont understand what he’s so emotional about. You had your say, just leave it as that. Dont comment on other people’s comment.

      • aku je says:

        ya lor..rooney tu kemain kutuk kampung la,x educated la.yg aku baca, komen dia le yg plg uneducated,grammar pun kelaut

  112. noor says:

    ske watak alan (jailani) dlm cter anak2 sidek.. sb dia je yg nmpk mtg n baik..

    • nama saya says:

      agreed. tapi bila dah besar, dah tau dia kawen dengan raja azmi rasa macam sedihlah pulak. hehe

  113. MakTom says:

    maktom sokong rooney… jangan fitnah orang…. kalau kene setepek atas muka hangpa… baru hang taw…

    konon kata ALLAH bayar cash… kau malaikat ke kau nak cakap itu balasan? Itu hanya ujian kepada mereka…
    Mana tau nanti dia akan dapat pulangan yang baik.

    sama2 doakan supaya yang benar akan dilindungi. Kita jangan menunding jari.

    Ya, maktom memang kenal RH. Kak raja pun mak tom kenal cuma memang dia ni ada sedikit perangai macam mak-mak hayam… tapi dia pun baik.

    Semoga hangpa semua mendapat rahmat dan hidayah. Bulan ramadhan ni tak baik kita menuduh. Kita tak tahu apa yang DIA tahu.

    Wallahualam!

  114. MakTom says:

    mak tom hanya sokong rooney 50% je ye! yang lain2 maktom x masuk campur…

  115. MakTom says:

    dan satu lagi MAKTOM ada nampak yang pos sini pasal hukum angkat berangkat nie…

    BAGI DALIL pls… mak tom nak belajar.. :) time kasih

    • nama saya says:

      assalamualaikum ustaz…
      saya ragu2 dengan rakan2 saya yang asyik dengan adik dan abang angkat mereka… ap yang saya tahu hubungan angkat hanyalah anak angkat..boleh ustaz terangkan dengan lebih lanjut..

      jawapan:

      ??? ????
      ?????? ??? ??????? ??????? ??? ???? ???? ???? ??? ????? ??? ????? ??? ???

      – Mengambil adik angkat atau abang angkat (sesama jantina) dengan makna merapatkan ukhuwwah sesama Islam, tidak dilarang dalam Islam.

      – Yang dilarang dalam Islam ialah mengambil anak angkat dengan menisbahkannya kepada ayah angkat. Maka perbuatan ini diharamkan oleh Islam sebagaimana dalam ayat:

      ?????????? ???????????? ???? ???????? ????? ??????? ????? ????? ?????????? ????????? ??????????????? ??? ???????? ??????????????

      Maksudnya: Panggillah mereka (anak-anak angkat itu) dengan (memakai) nama bapa-bapa mereka; itulah yang lebih adil pada sisi Allah, dan jika kamu tidak mengetahui bapa-bapa mereka, maka (panggillah mereka sebagai) saudara-saudaramu seagama dan maula-maulamu. (Al-Ahzab: 5).

      Adapun, mengambil anak angkat dengan makna membelanya atau mentarbiahnya tanpa ditukar nasab asalnya, maka ia tidak mengapa. Begitu juga, mengambil adik angkat dengan makna merapatkan ukhuwwah sesama saudara Islam.

      Wallahu A’lam.

      tambahan daripada saya: Hubungan angkat adalah bukan mahram, maka batas-batas sama sahaja dengan rakan-rakan, janganlah ke hulu ke hilir bersama, bemanja-manja dan lain lain.

      sumber:http://soaljawab.wordpress.com/2008/10/12/adik-dan-abang-angkat/

      • nama saya says:

        oh maaf…yang banyak question mark tu act dalam tulisan jawi bahasa arab..maaf sebb ,menyakitkn pndgn.

      • Rooney says:

        Tahniah. Copy paste ke?

        Tak impress pun. Do you really apply it?

        I don’t think so.

        So, don’t waste your time lah ok? :) Come back when you betul betul into it setakat copy paste, semua orang boleh buat. Raja Azmi pun boleh buat.

        • I says:

          apsal ni rooney?
          nama saya copy benda2 tuh sbb mak tom yg sokong hang 50% tu mintak… dia kata nk blajar kan…
          hg xmau blajar, hg jgn la nk sindir2 org yg nk berkongsi ilmu..
          gila punya org!

        • marlissa says:

          walaupun copy paste
          ad gak benda berguna yang dia bagi walau dia xapply (ilmu oengetahuan)
          yhg kw dk kutuk org kampung tu lagi berganda teruk

        • nama saya says:

          well, saya hanya menyampaikan. kopi pasta atau tidak yang penting ada sumber. dan kita faham dan tahu ap yg kita mahu sampai dan kongsikan. dan tak bersalahan dengan syarak.

          kamu nak terima atau tidak, itu pendirian kamu sendiri.

          pesan nabi saw, baligghni walau bil aayah- sampaikan daripada ku walaupun satu ayat.

        • yus labu says:

          eh nickname u ni bukan copy paste ke??

        • jom main mercun says:

          ALAAA ORG CM ROONEY NI
          MANA RETI NGN COPY PASTE
          DIA TU SPECIES YG SUKA MENJAHANAMKAN ORG LAIN
          BAIK DOK HUTAN JER, KO ROONEY!!!!
          NYIBUK JER DLM BNARA NI…

          SYUH SYUH SYUH…

  116. MakTom says:

    ROONEY u berhujah seperti hujah2 WINNER… I LIKE… maktom pun org kampung tapi x trase sebab maktom tak terasa…

    • waklu says:

      maktom neh rooney versi fonens ke

    • x kenal maka x cinta says:

      sbb maktom org kg yg duk kl… kg baru, kg dato’ keramat, kg kerinchi or kg pandan? which 1 mak tom? well, mak tom, mak tom bkn satu2 nye org kg, kalo mak tom x marah then it;s good for u rooney… but hw abt the other ORANG KAMPUNG yg terasa? nowadays, org kg pon da maju2, ank2 depa g stdy sampai oversea lg, tp knp mst samekan fikiran smpt, kolot ngn org kampung… mybe u bangge sgt dtg dr kl? i pon anak jati kl… tp kena ingat!! kl ni dlu kosong ok, datuk nenek moyang kite yg berhijrah ke kl sume dr kg… so kite sume ni asalnye dr kampung… jgn nk bangga dgn ksenangan kddukan n harta yg kita ade skg… sume tu x kekal lame…

  117. RS says:

    fuyoh jamin 8000 hebattttttt

  118. TABUAN says:

    DIKATAKAN HANTU DAN SYAITHAN KENA IKAT PADA BULAN RAMADHAN..
    TAPI KITA TAK PERNAH NAMPAK KAN…?

    AAAAH… SEKARANG DGN MATA KASAR KITA DAPAT TENGOK HANTU T*T*K DAN HANTU GIGI MASUK COURT ! :)

  119. haha says:

    mse dorg kawen aku dah agak misti x lame..
    sh*t..sbb mulut aku ke dorg kawen x lame..?
    kesian kt pompuan…

  120. Rooney says:

    Betul tu Mak Tom. Diorang ni memang suka menyokong sesuatu yang negatif tanpa mengambil tahu hal usul periksa.

    Mak Tom, saya rasa saya kena buka kelas Bahasa Melayu lah sebab ramai sangat yang guna short-form, guna perkataan kotor. Sakit mata membaca nya.

    He he he.

    • waklu says:

      ala bahasa hang pon tak betol.. short-form tak ada dalam kamus ye

      • aries_april says:

        tul tu roonney..
        rooney..please..xda orng nk backup ko ok?
        mak tom tu..ko jga..ko ingt kmi x tau?
        talam brmuka2x la ko ni…
        kroni ko tu..smua ko yg owner

  121. anieamer says:

    kami bukn nk taw pasal latar belakang RH & RA tu….yg kami nk bncang kn kt cni…pasal halal haram….pasal latar belakang dorg tu..baik ke..jahat ke…ad aku kesah sgt ke????baik ke..jahat ke..tu antare die ngn Allah…klu ad manusia kenal ngn 2 hambe Allah ni…lantax la…ad aku kesah ke?????yg nk dibincangkn kt cni..pasal halal haram dalam islam…dalam agame kite…kite bukn menuduh sape2…da ad keterangan..kami cume bg luahan xpuas hati klu melanggar hukum hakam agame..salah ke????ko pn bukn malaikat nk ckp org tu baik ke..jahat ke…yg baik dr allah…yg jahat dr umatnye…xsume org sempurne kt dunia ni…tp…klu da berdua2an dalam bilik…boleh mndtgkn syak wasangke mcm da xde tmpt lain nk berbincang lg…klu alasan da anggp mcm kakak ke mcm mak…tu bukn alasan yg kuat dalam islam…yg penting…bukn muhrim….xkesah r kt mne sekali pn..klu bukn muhrim..ttp haram…!

    • Rooney says:

      Kenapa bahasa kau teruk sangat ya?

      Tidak mampu untuk menaip dan berkata-kata dengan ayat yang lebih manis ke?

      • acik says:

        anieamer…tgok si rooney ni dah xada point nak tembak org. dah menyimpang dari tajuk nie… adussss

        • marlissa says:

          tulah..wakakaka kesian kt kw rooney hbs modal ekk
          rooney ak nk tnyr (kalo kw islam lah)
          apakah hukum berduaan antara lelaki dan perempuan yg tiada ikatan sah?

        • aku je says:

          rooney tu mmg kesian kan..camna korang ckp pn dia mmg xkan phmnye..bo layan jer org camtu

        • [email protected] says:

          bebal tahap mximum tu….

      • so what says:

        weh rooney..ko ingat ni kelas BM ker ko sebok nk tego bahsa org? ayat ko mmg dr luaran nmpk manis tp isi dalaman dia busuk mcm bau ko gak..

        • jom main mercun says:

          ROONEY TU DAH ABIS MODAL
          CIAN KAT DIA, KAN…

          BAIK DIA JUAL AIS TEPI JALAN JER
          DARI MENYIBOK KAT SINI

  122. lupikir sendiri says:

    isu kat sini bukan pasal l/belakang @pendidikan@ pasal wajah mrk,@ masalah rumahtanggan dorang, Tapi isu nye ialah wajarkah suami org berdua2an dlm bilik hotel bersama isteri org atas alasan kerja?

  123. RS says:

    kesian raja azmi ada laki pun xdpt jamin sbb bankrap. kawan lelaki raja azmi yg jamin dia …….. nasib badan gebu … huhu

    • jas says:

      RS..i baru baca mSTAR Online..RA hadapi saman sivil on land sale for RM5.9juta beb..if u tngok kat situ nampak le muka RA tersengih2 dgn si Jailani kat mahkamah..mcm xde rasa apa2 dr riak muka..ntahlah..

  124. anieamer says:

    rooney>bahase sape yg terok sgt????

  125. basshunter says:

    ades….isu yg pelik….

  126. antiRHRA says:

    dpt aku simpulkan komen2 kt cni smua xsuka RH + RA..tma la hakikat rooney n mak tom..x pelulah nk tegakkan benang bsah..hkum Allah bukan skdar alasan bkn gtu rooney.. bljar lbih skit agama yer..rsnya org kg lbih byk ilmu agama..n org bndar ni jahil agama..

  127. anieamer says:

    btol2….sokong anti RHRA….
    kite kt cni nk bncg pasal kes dorg yg tah btol ke x…n bab halal haram…tp..dorg sbok ckp pasal keturunan r..ape r…org kg r…xde kne mnegene…

  128. aries_april says:

    rooney…sngh aku heran dngn ko ni..
    ko x rsa brslh ke?
    main2x dngn agma sndri….
    sdr la.kta x lma kat dunia?
    knpa ko nk ssh kan dri ko?
    ko ni krng ksih syg ke?
    :-)
    klau krng..kmi warga BN ..snggp ksi..
    but..make sure..ko ubh la prgai

    • BumbleBee says:

      dier x menggunakan bulan yg penuh dgn fadhilat ramadhan ini utk muhasabah diri dier tu aries…org mcm tu dier x kan sedar jika manusia yg menyedarkannye…mungkin dier tunggu Allah bg pengajaran yg dahsyat bru dier tersentap…

      • jom main mercun says:

        ARIES & BEE
        WATPER NAK BERKASIH SAYANG NGN SI ROONEY TU
        BAIK CURAHKAN KASIH SAYANG KAT ANAK2 YATIM
        LAGI BESAR PAHALA

        SPECIES DIA NI
        JENIS YANG DAH TAK NAK HIDUP KAT ATAS BUMI NI LAGI
        SUKA SOKONG MAKSIAT2
        DIA TU EJEN SETAN, TAU TAK..???

  129. timonsusu says:

    hahha..lawak tol komen korank…ade betol nye gak komen2 korank ni…..asal la wat2 maksiat nk2 dlm bln2 pose ni….RH 2 sangap sgt ke???smpai yg tue pon dye nk rase??hebat sgt ke karipap si tue??hehehhe uppsss!

  130. KEREPOT VS JONGANG = DUA2 GILA SEKS

  131. mak minah says:

    kenapa kes RA thn 1998 baru sekarang ni dibuka balik. 12 thn tak kan polis tak jumpa nak cari ???? sebabnya dulu masa thn 1998 keluarga sidek masih GAH, ada pengaruh besar, kenai ramai org2 besar, rapat ngan pak2 menteri @tokey2 @ ketua2 polis berpengaruh, so Jailani menggunakan pengaruh org2 berkenaan untuk tutup @ kiv kes bini dia.
    Tapi masa berubah, org2 yg cover depa maybe dah tak wujud dlm jawatan berpengaruh tu lagi, sbb tu semua dibuka semula. keluarga sidek pun tak glamer mcm dulu lg.
    Kesian Arwah Haji Sidek, dapat menantu mcm tu, merosakkan nama baik keluarga Sidek.
    Ingat tak dulu RA pernah cakap, masa mula jumpa JS atas flight, masa dia dok jadi pelayan kterbang, dia sebenarnya nak tacle Misbun, dok minta JS rekemen kat Misbun but alih2 sangkut kat JS. Kiranya dia tak kiralah misbun ke JS ke, janji dia leh glamer kawin ngan pemain badminton negara …..
    sian keluarga sidek, tak pasal2 terpalit sama …. sure semua adik beradik JS la ni tak menang tangan menepis soalan2 maut dari org2 sekeliling mereka.

  132. MakTom says:

    Rooney I backup u…. cakap kat orang… cermin lah diri anda semua tu…. tak payah nak berhukum hakam… Solat tu jangan tinggal… yang tu yang first… baru hati bersih… always think positive… sebuk sangat pasal orang lain sampai anak bini sendiri buat jahat curi2 pun hangpa x nampak. sedeh maktom dengan melayu hampeh mcm korang!

    sape yang dimaksudkan maktom… dia akan terasa… kalau melayu yang bagus, dia ambil nasihat maktom sebagai nasihat.

    Terima kasih…

    • OH says:

      DAH KALO XLEH TEGUR PG DUK DALAM KUBUR LA XLEH TEGUR MENEGUR…

    • acik says:

      dalam islam elok ingat mengingati mak tom.. im sure org yg komen dlm nie ada akal yg baik untuk berfikir sebelum komen, bermakna warga bn yg mengomen xdalah melanggar hukum allah yg ini(berdua2an dlm bilik dgn bukan yg muhrim) sudahlah mak tom.. xda salahnya klu org2 dlm ni nak mengingatikan si RA & RH tu… mana tahu bila RA @ RH terbaca komen2 dlm nie..mereka insaf akhirnya dan sedar kesilapan2 mereka…

      p/s: sesamalah kita ingat mengingati….:-)

      • addinz says:

        Raja Azmi tidur lokap

        Oleh Mohd Jamilul Anbia Md Denin, Hadzlihady Hassan dan Muhammad Apendy Issahak
        [email protected]
        2010/08/20

        AMPANG: Hanya sehari selepas namanya terpampang di media kerana dikaitkan dengan kes perceraian pemain badminton negara, Roslin Hashim, produser filem, Raja Azmi Raja Sulaiman yang juga isteri bekas jaguh badminton negara, Jalani Sidek sekali lagi mencipta kejutan apabila ditahan polis, petang semalam.
        Bagaimanapun, penahanan wanita berusia 51 tahun itu ketika hadir di Balai Polis Ampang di sini, kira-kira jam 3.30 petang tiada kaitan dengan kes rumah tangga Roslin, sebaliknya disebabkan kegagalannya menghadiri satu perbicaraan mahkamah pada Julai lalu.

        Sumber polis berkata, Raja Azmi yang pernah dikenakan waran tangkap berikutan kesalahannya itu ibarat menyerah diri berikutan dia ditahan ketika hadir di Balai Polis Ampang untuk membuat laporan mendakwa isteri Roslin, Norhayati Othman, 38, memberi keterangan tidak benar di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur kelmarin berhubung kononnya dia berkhalwat dengan pemain badminton negara itu.

        “Dia tiba di Balai Polis Ampang dengan menaiki kereta ditemani Roslin dan seorang lagi kenalannya. Malah, seorang lagi pegawai polis turut mengambil keterangan bertulis daripada Roslin berhubung laporan yang dibuat sebelum itu bersama Raja Azmi.

        “Polis hanya menahan Raja Azmi sejurus selepas dia memberi keterangan mengenai laporan dibuatnya,” kata sumber itu.

        Difahamkan, Raja Azmi gagal hadir di mahkamah bagi perbicaraan berhubung kes bankrap bersama suaminya.

        Sumber itu berkata, disebabkan waran tangkap ke atasnya baru dikeluarkan pihak mahkamah, Raja Azmi tidak boleh dijamin dan terpaksa bermalam dalam lokap wanita Balai Polis Pandan Indah.

        Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Abdul Jalil Hassan ketika dihubungi mengesahkan pihaknya menahan penerbit filem itu kira-kira jam 4.50 petang semalam.

        Sumber itu berkata, disebabkan waran tangkap ke atasnya baru dikeluarkan pihak mahkamah, Raja Azmi tidak boleh dijamin dan terpaksa bermalam dalam lokap wanita Balai Polis Pandan Indah.

        Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Abdul Jalil Hassan ketika dihubungi mengesahkan pihaknya menahan penerbit filem itu kira-kira jam 4.50 petang semalam.

        Menurutnya, Raja Azmi ditahan atas kesalahan tidak hadir perbicaraan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Bahagian Dagang pada 21 Julai lalu.

        “Tahanan terhadapnya dilakukan di Balai Pandan Indah, Ampang di sini. Dia akan dibawa ke Mahkamah Tinggi esok (hari ini) atas waran tangkap dikeluarkan sebelum ini,” katanya.

        Kelmarin, Raja Azmi mencetuskan kontroversi apabila Norhayati memberitahu Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, wanita itu berdua-duaan bersama suaminya di bilik Hotel Corus, Jalan Ampang di sini.

        Dalam keterangannya itu, Norhayati bersama dua adik dan ibunya menemui Roslin bersama Raja Azmi dalam bilik hotel terbabit pada jam kira-kira 8 malam 7 Ogos lalu sebelum Roslin melafazkan ‘I cerai youlah’ pada jam 8.32 malam.

        Norhayati yang juga Pengarah Pemasaran Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) baru berkahwin dan Roslin pada 9 Julai lalu di Hotel Flamingo, Jalan Ampang, di sini.-artikel hari ni..

        • addinz says:

          kepada MakTom : sila jelaskan mengenai perkara ini..

        • Miss E says:

          Dah lah kawan kawan. Jgn gaduh gaduh. Yang dua tu dah puas makan doyan, main kuda kuda sambung lagi kat hotel, you tonggang I, I tonggeng you. Kita dapat apa? Peace!

    • [email protected] says:

      bia lah melayu muslim….tau hukum halal dn haram…

  133. BLaCK MaMBa says:

    kampung @ bandar .. dla @ luar ngara .. bila dh smpai ajal .. smua ‘msuk dlm tanah’ gak .. x de yg kbur kt langit..

  134. nama saya says:

    bijak pandai berkata, berdebat dengan orang yang jahil dan bodoh sombong adalah satu perkara yang merugikan. sekiranya kita telah menyampaikan kebenaran, berkata apa yg sepatutnya kita katakan, tetapi masih dibangkang dan di perlekeh, biarkan saja mereka, tidak perlu membalas apa2 lagi supaya kita tidak terus dihasut syaitan untuk terus bertelagah.
    berdiam dirilah dan berdoa semoga kita dilindungi dan dia dan kita diberi hidayah.

    wallahua’lam.

  135. eyda says:

    untuk rooney dan kroninya…mak tom…marilah kita reramai bacakan YASSIN…..moga mendapat hidayah dariNYA….

  136. puteriayu says:

    wahai saudara se-Islam, marilah kt berdoa, agar Allah jauhkan bala dr kita semua..lihatlah tanda2nya..setiap hari berapa banyak bayi dibuang, berapa ramai wanita didera, org tua disisihkan..dan setiap hari kemalangan meragut nyawa wanita dan kanak-kanak..
    peristiwa ini pun satu petanda..dunia semakin goyah apabila keimanan semakin menipis..
    mudah-mudahan Allah melindungi kita semua daripada malapetaka..

  137. Persoalan says:

    PERSOALAN:
    1. Jika mendapat kebenaran suami pun..mengapa perlu berjumpa di bilik hotel?
    2. Adakah isteri telah dimaklumkan untuk berjumpa RA ? Kenapa tak bawa isteri?
    3. Apa perasaan isteri jika suami keluar berdua-duaan (makan durian, tunggang kuda dan sewa hotel)?
    4. Apa perasaan suami jika isteri keluar berdua-duaan (makan durian, tunggang kuda dan sewa hotel)?

  138. anieamer says:

    maktom>ko ngn rooney tu…da leh jd pembele RH ngn RA tu….!!!sokong org yg wt bende terkutok…mmg xde bukti….xde saksi…sbb dorg ckp….xde wt pape…just berbincang je…tp…org bodo je pecaye ckp dorg…..kami sume kt cni….bkn benci ke ape ngn 2 hambe allah tu…tp..kami ckp bnde yg kami xpuas hati je…salah ke????salah ke klu nk ckp bnde2 yg memalukn islam???lg2 buln yg mulia nih??tu pn ko xleh nk pk ke????mne ko letak pikiran ko dalam bab2 agame????aku pn taw..xsume org sempurne…..tp..sekurang2nye..boleh elakkn perkare yg allah larang kite buat…ko pn…asal kami ckp..ko ckp kami bukn malaikat nk tntukn sume…ko sdar x..allah yg atur kn sume nih????allah da aturkn setiap jalan idop hambe2nye….kami mmg bukan malaikat..tp..kami ckp..ape yg xbaik…xpatot dlam islam…cbe klu laki ko yg RH tu…ape ko wt????ko suke yeh????pk r sndri…xyah nk mara2…o kutok2 ape yg kami komen pasal dorg….ko pn blom tntu sempurne lg…

  139. Majalah Manggis says:

    Aduihh…org tua pun tak bole bagi teladan…

  140. aunizafraa says:

    kalaula boleh taw hal sbnr,,hurm

  141. noname says:

    yg aku herannya si jalani ni,mcm lembu ditarik idung,laki cth akhir zaman,kecian anak-anak dpt ibu contoh dan ayah contoh akhir zmn.

  142. hasrulhassan says:

    Gossip panas gak ni. Tgk berita je dan baca akhbar .. sekadar tahu apa yg diberitahu – sudah cukup buat saya. Nak tahu lebih lagi … tak termampu untuk menanggungnya nanti.

  143. FreakyG says:

    Buat dosa ni memang BEST…
    Nk buat pahala memang BERAT….

  144. mamatroge says:

    jom sahur oiii,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  145. timonsusu says:

    abes sahur daa..hahahah….maktom dgn rooney 2 tali barut RA x???hahahhahaha

  146. DEN BUDAK KAMPUNG says:

    LAAAA, X ABIS LAGI GADUH..
    SORRY TO SAY LA ROONEY.. X KIRA LA KO DR BNDR OR KMPG OR COROK MANA SEKALIPUN, BM OR BI KO SEBAGUS MANA SKALI PUN KESIMPULANNYA, KEJAHILAN KO TERAMATLAH TERANG2AN.. TERMASUKLAH MAKTOMTOMBAK AKA MAK ANGKAT KO TU.. POOR TO BOTH OF U.. HUHU :(

  147. Firas says:

    kita tak tahu citer sebenar .Tapi .. tabik pada suami ra .. cool aja .

  148. sabahmotion says:

    wow..panas ni..tp apa kesudahannya..siapa yg salah sini?

  149. bukanhakim says:

    pelik tapi benar

    1. knp kene tunggu jalani dtg sedangkan sudah tau no bilik 533…bukannya dtg sorg tp dtg ngan mak,adik2, reporter n pegawai jawi…x pnh lg kalu nak serbu org wat maksiat kene call hubby dia dulu…pelik pelik pelik

  150. hanie says:

    x kira la cerita apapun…yg mata aku nampak depa ni mmg sumbang…bini orang kan ada adab n batas..napa asek bekepit ja 2 ekorni? kalo anak sekalipun..macam la pnah basuh ponggong dia masa kecik…ngan mak senirik tada plak…(teringat si-dia buat yasmin ahmad)

  151. kudabelang says:

    bukanhakim….camne jawi nak dtg…aku dengar cite, jawi pon x dpt contact….tu yg depa serbu sendiri….

  152. kaumHawa cucuAdam says:

    stiap prbuatan ad blsanyer…
    y baek dblas dgn kbaekan
    y jhat dblas dgn kjhatan
    ROONE, kmpong skunk da mju tau,x mcm dlu lg k….
    tp pmkran sstgah org smkin mundur,ngko slah stunyer…

  153. BlackBerry00 says:

    Dahlah korg…..
    Jgn dilayan sgt si ROONEY tu
    Smua org dok mnyampah kat dye
    Smpaikan ade org boleh gelarkan dye tu DAJAL
    Aduhhhhh, mmg kat post2 Bnara yg previous pun
    Dye suker wat hal….

    Kutuk tulisan org, BM org…siap nak bkk kelas BM
    Sungguh ketinggalan zaman
    Sbb skrg ni smua org dok guna short-form
    Ape nak diheran…..????
    BerSMS pun guna singkatan
    Ker, si ROONEY ni mmg KATAK BAWAH TEMPURUNG…
    So, kesian….

    Dahlah….lepas ni bila ROONEY komen jer
    Kt wat derkkkk…alaaaa
    Kalau takat langau camtu nak lalu kat Bnara ni,
    Hrmmmmm….tak kudis punnnn!!!

    • anieamer says:

      rooney ngn makketom ni mmg katak pisang bawah tempurung….nme nk glamor…rooney r….padahal..muke mcm troli…!!!blah r..

      • parentRooney says:

        mmg byk tempurung kelapa blkg umoh ktorg
        aritu maso mokcik melahirkn si rooney tu
        mokcik mmg dok bwh tempurng
        tu yg rooney tu songsang sikit kepalo hotak dye

        mokcik pokcik mintak maaf
        kat anok2 smua yer…

  154. j-bo says:

    muke cam troli, x leh byg aku.. :o

  155. j-bo says:

    kumpol smau anti RA-RH, pastu wat memorandum..anta kat menteri. Haa tu br betui, ni korang brperang cam nak rak, diorg ntah2 tgh relek tido.

  156. Rooney says:

    J-BO – Menteri pun takkan layan lah benda-benda macam ni sebab banyak lagi benda lain yang mengganggu negara. Benda-benda macam ni it does not effect the country at all, even PN pun don’t care.

    Hanya melayu kasta rendah macam engkau je yang willing to put effort buat kerja gila macam ni nak kumpul anti RA-RH (that is so budak-sekolah) and such thing. OK?

    We are talking about working and thinking adults here.

    Faham tak?

    • tantintun says:

      Rooney..kasta ko tinggi sgt ker smpai grammar english pun slh? does not AFFECT ok..effect tu slh! 2ndly, PM tu DOESNT care, bkn dont care. PM tu kn singular..aku ingat ko pandai sgt sbb tu blagak..rupenye tin kosong! tu pun ada ati nak hina org mlayu kasta rendah..tak sedar diri sndri bodo tp sebok nk mengata org kasta rendah!

      • Seposen says:

        Rooney… aku bukan nak mengata hang ..

        Keadaan hang yang besar panjang dan sihat ni Alhamdulillah, aku yakin hang dibesarkan dengan sebaik-baiknya oleh parent hang…

        Hang jangan la balas budi diorang ni dengan menyokong benda2 maksiat ni sedangkan hang dicurahkan ilmu yang cukup oleh parent hang.. janganlah hadiahkan dosa kat diorang.. kenapa? sebab hang kan anak parent hang.. so bawah tanggungan parent hang…

        benda2 macam ni akan effect negara.. koz moral jatuh, agama tolak tepi… jatidiri akan berkurangan.. takde pegangan, takde prinsip…hidup nak mudah je…

        kerja2 berat sapa nak buat? mulalah ‘sub’ kepada pekerja asing… dah melambak datang nanti komen pulak ganggu ketenteraman..

        korang perasan tak, malaysia sahaja negara asia yang rakyat majoritinya malas nak kerja buruh (contoh construction).. sebab apa… takde jati diri.. pemalas.. nak idup senang jer…

        Mesti akan menganggu negara in the long term…

        • jom main mercun says:

          rooney

          even anak sedara aku yg baru sehari tadika pun tau
          PM and not PN

          hahaha
          kelakar tol la!!!
          tu la mengata org kasta rendah
          ko sendiri tu lagi pendek dan cetek

    • parentRooney says:

      rooney
      udah2lah tu
      ngko tu byk gak dosa ngn mak abah ni
      dpt duit gaji tak reti nak kirim kat kampung
      thn ni raya, bglah sikit kat mak ngn abah ek
      cm thn lepas, ko bagi lemang sebuluh jer..
      sodih mak ngn abah nieeee…

      rooney, ngko punye bm-bi-math pun tak berapa ok
      masa periksa
      jgn la dok mengata org lain dlm blog ni
      tak pasai2 ngko kena tibai
      mak ngn bapak krg bg ngko pndidikan ke..???

      org2 kat sini smua dah benci kat ngko, rooney
      kembalilah ke pangkal jalan..
      ye nak yer….
      udah2lah tu…
      jom sini, balik kmpg
      tolong mak tanam jagung
      buat belanja raya

    • red3ye says:

      kasta rendah ke bangsawan ke..bodoh ke pandai ke..KUBUR gak tmpat ko bersemadi.

  157. j-bo says:

    gile melayu kasta rendah…ayat x brlapik sggh, cam mung tinggi sgt. Ntah2 keturunan paria. Cet.

    • jom main mercun says:

      J-DO
      ROONEY TU MMG BONGOK
      ADA KE MELAYU PAKAI KASTA..???
      LAWAK SUNGGUH
      KASTA TU INDIA JER PAKAI

      HAHAHA
      MMG SAH ROONEY TU PAKAI PAMPERS LAGI

  158. el.. says:

    rooney ne kang aku tampar laju2x baru ko tau..

    • parentRooney says:

      hamboi3
      suker2 dye jerk nk tmpor ank org

      mokcik pokcik suko…
      tmpor jerk anok mokcik pokcik tu
      dye tu mmg dah tak blh nk repair dh

      rooney2
      tu la, aritu dh mok ngn aboh nk bwk g jumpe bomoh
      ngko taknak
      ngok nak g sepital mental tu jugok
      skrg apo dh jdk…
      ubot dh abih….
      tu yg rooney tu merapu merapan merapat sepapan sekeper…

  159. Roselilin Hashame says:

    Ahaa…… Mmg tak pelik dgn Jelani ni… dari dulu lagi dah mcm lembu kena tarik hidung. RA tu…. dari dulu lgi mmg ramai yg dah tau mmg takleh tgok lelaki muda. Jelani ikut RA tu coz money…. money!! Jelani dah lama muflis !! Dulu dpt tanah abis dijual kat bangsa lain. Skrg terduduk. Kat sapa lagi boleh dia harap kalu tak…. RA. Apapun RA buat, terima ajelah kan. Nama nak kena jaga lah kan,,,,, satu dunia kenal kan. Aduhhh…..
    Yg si RH ni lak…. aduihh. Dah dlm gelanggang asyik kalah try lah pulak gelanggang lain. Yelah nama dah ada sumer org kenal, tapi rupalak takda…. Takda pulak artis nak sangkut mcm Rashid ngan Ella dulu…. Apa leh buat….. RA pun RA laaaah…..

  160. Roselilin Hashame says:

    To MakTom and Rooney…… Hangpa berdua kat mana skrg…. Kat dalam bilik hotel kaaaa ?? Rooney aduh mak aii…. nak tegur org lain bahasa tak betul tak patriotik konon. Aduh aku kecian kat ko…. sebab nama ko pun dah dekat ngan nama yahudi laknat….. ikshkkk !! Tolong laaa Rooney weeiii… cermin kan diri tu dulu. MakTom…. kalu duit dah cukupgi laaa buat haji, bawak RA ngan RH tu skali yerkk…. Aduhhh.

    • [email protected] says:

      wa stuju sgt….

  161. j-bo says:

    laanut nye rooney, *^$%&#..

    • addinz says:

      wei rooney kalau kiteorg melayu kasta rendah..
      ko ingat kasta ko tinggi sgt ke…?
      ko x nak layan cite2 camni ko blahh la…
      jgn nak menyebok…menyemak kat sini watpe…
      pegila men jaoh2…

      nak ajar orang bahase melayu…
      ko bahase pon campor2..

  162. ema says:

    roslin nie memang dh gle talak….

  163. lola says:

    haish…rase cm nk bg penampo laju2 je kt si Rooney MORON ni!!!!

  164. belangMerah says:

    memang si roslin tu minat giler kt Raja Azmi..sje je xnk tnjuk pd org…dpt pluang ni,trus rembat!!! hahaha. nyor muda minat santan basi.

  165. aku benci scandal says:

    jailani: suruh dia org bersumpah bersaksikan Al-Quran dan org2 yg tahu agama…. lepas tu anak2 tu cuba check dna … mana tahu kan boleh dapat bukti juga….

    • [email protected] says:

      fuyoooo….

  166. jakong.. says:

    hotel tempat org buat apa? heheh…

  167. j-bo says:

    rooney mtf..

  168. j-bo says:

    rooney anak haram..

  169. j-bo says:

    rooney cam sial..

  170. j-bo says:

    rooney beruk..

  171. lisa says:

    Si jailani tu kan muflis..rasanya dia dah transfer semua harta kat bini dia..so apa bini dia buat kat dia semua dia terima dengan sabar takut hilang harta kot…aduh..dayusnya sebagai seorang lelaki

  172. j-bo says:

    rooney beuk mak nyeh

  173. big mama says:

    aku ingat lagi..masa dia nikah dgn ex wife yg 1st dulu..masa mlm dia nikah tu..bila dah settle sume acara..mak si roslin hashim ni ada bg tau kat mak ex wife 1st dia ni..supaya jauh kan raja azmi A.K.A raja kapoor ni dr si roslin hashim..bermakna kat sini mak roslin hashim pun dah tau perangai raja kapoor ni..cuma dia x bole nak wat ape2 coz dia dok jauh..nun kat klate tu..betul kata mak tom..adik beradik roslin sume nye ade rupa..lagi2 yg kembar tu..mmg ade korean look..tapi kenapa muka roslin tu jadi mcm tu..agaknye terlebih minum susu xpired kot..hahahaha..jahatnye aku….tapi itu lah kenyataan nye..pirasat seorang ibu x pernah salah..bermakna kat sini mak roslin hashim dah tau gerak laku anak nye bersama si raja kapoor ni..cuma x bole nak wat ape2..berdoa aje la…

  174. muchacho says:

    Adakah RA tergila2 ‘sesuatu’ yg hebat yg ada pd RH???

  175. ipoh mari says:

    tak tercapai akalku memikirkannya…why!!!!!!!!!Dunia dunia.Yang melakukannya boleh selambe,mcm tak ada apa2…..terlalu bebasss walaupun dah tueeeeeeeee

  176. wazup says:

    tak tau malu….

  177. big mama says:

    kesian kat mak bapak roslin tu..dorang skang tgh buat amal ibadat kat mekah..anak kat sini sibuk dok wat maksiat..even si roslin tu pun dah bergelar haji..dia pg menunaikan haji sebelum pernikahan pertama dia dulu..haji hnya pd nama..tapi tidak pd hati dan fikiran..

  178. classic man says:

    susah2 kasi kawin jer..si roslin dgn mak raja….

  179. j-bo says:

    rooney anjing..

  180. obey says:

    ‘bang my wife’-jailani says..

  181. eyda says:

    aku benci c rooney nie lebih dari c RA….bengap…sengal…haprak…busuk punya budak….

  182. jom main mercun says:

    aku tak pedulik ar RA ke RH ke…
    tapi dlm page ni nak bagitau korang sikit
    especially j-bo…..

    ROONEY NI SPECIES LAGI TERUK DARI HANJING
    BAPAK SEGALA MAK BAPOK
    MAK SEGALA BAPAK AYAM
    BAGI KOMEN NAK DOK HENTAM ORANG JERK KERJANYA
    MACAMLAH DIA TU BAGUS MACAM MALAIKAT
    DAHTU, SIAPA2 YANG BUAT DAJAL
    DIA PASTI ANGKAT KAKI (MENGANGKANG)
    TANDA SOKONG
    KALAU j-bo TAK CAYA, BOLEH BUKAK BALIK
    POST2 LAMA
    SAH DIA TU MEROYAN TAHAP BABI
    BIARLAH DIA NAK BAGI KOMEN KAT SINI

    ROONEY MEMANG DASAR TAKDE KEMALUAN BETOL
    ORG SEMUA KAT SINI DOK MENGATA HANG
    KALAU AKULAH, MEMANG AKU DAH TELAN RACUN TIKUS…

    HEH ROONEY,
    KO TU YANG HIDUP TAKDA KASTA
    NAK HINA ORG MELAYU KASTA RENDAH
    ABIH TU KO TU IKUT KASTA KER..???

    PEMIKIRAN ROONEY MASIH MACAM ORG ZAMAN PURBA
    KER ROONEY NI PRO-ISRAEL>>>???

    • Rooneyy says:

      Orang kasta rendah je yang bercakap menggunakan bahasa kesat / kotor, macam kau :)

      • red3ye says:

        kasta ko tinggi sgt ke..?boleh jamin ko trus masuk syurga tanpa di hitung..?kasta ko tinggi sgt ke bile hina org kampung..?

        • Rooney says:

          Terasa?

        • jom main mercun says:

          red3ye..
          rooney tu dh habis modal nak buat citer
          ke dye tu india siap nak berkasta2 bagai
          biarlah dye tu
          orang kalau otak dah mereng
          menaip pun dah tak betol
          memang layak digelar mental problem si rooney ni

          lalalalala….

        • Suri Cruz says:

          Rooney is having a critical mental disorder. Good news is, it’s permanent and he’s suffering knowing that it cannot be cured… He may have 2 months away to live with it or seumur hidup dia tanggung.. That’s why dia buang tebiat… wkakakaka…

  183. orhe ulu says:

    roslin memalukan tanah serambi mekah. kesian tok guru nik aziz. kalau dpt yg muda, berbaloi la jugak. hukhuk

  184. cik citie says:

    confius…..

  185. finz says:

    yg salah tetap slah..kita mmg tak tau ..hanya Allah yg mengetahui segalanya..
    Kepada Rooney and lain2 kalo korang nk mempersendakan org nnti2 mnta maafla dgn org yg ko sendakan
    tapi rooney kalo ko da mempersendakan hukum hakam Allah
    kau bertaubat la banyak2 selagi boleh
    jgn sebb pandangan kau yg terlebih open minded konon mahu jadik cool
    kau terkeluar dr landasan agama dansama hina org yg da buat dosa…

    manusia mmg tak terlepas dr kesilapan kejahilan..tp selagi ada masa bila da tersedar sntiasa mohon hidayahnya
    kite ttp d jalan yg lurus,tidak mempersendakan hukum2 Allah
    nauzubillah kalauhati tergelincir dr landasan ketetapan Allah
    smpi sudah kita semakin jauh dr Nya..

    abg nara ttp je la komen2 utk berita ni..
    mmg kelaka,marah,sokong atau benci bila benci tapi rasanya menambahkan dosa org aje la pulak

  186. nonameface says:

    i cerai you pon..walau xde bilangan talak..tetap cerai la…
    mmg buta agama kot die ni..

  187. awek kmpg says:

    To Rooney…

    Jgn cuba2 nak mhina org kmpg k!! tilik dulu dri ko! MCM BAGUS jer!!

    Pasal RA & RH , aku tataw apa nak komen… Tapi, RH memalukan ORG KELATE!!!

    Agaknya dah dok KL tu, jadi culture shock kot! dah x ingat keluarga, status sendiri!!

    Semoga ALLAH SWT memberi mereka hidayah lah… Bertaubatlah andai masa masih ada nie….
    Kembali ke jln yg lurus….

    • aries_april says:

      tu la awek kg..
      xda kg…xda bndr..sedar la..kta smua sm d sisi allah..agm tu yg bwa kta kyrga..bkn orng yg tnggl kat mn allah plh tuk ke syrga -NYA

    • minah klate says:

      mmg pun sgt memalukan ore klate jah…
      roslin ni mmg teruk!.. x guna otok!

      nok bining sgt, tp jenih tok reti nok laksano tanggungjawab ko bini!tau doh nikoh doh, mung bowok la bining mu tuh g jupo gewe mung tuh! apola..

      kecik2 xse mapuh.. besa2 nyusoh ore…..
      gapo2 pun, haram ttp haram! jgn nak pertikaikan..

      to mr rooney,
      aku x tau mung ni islam ke agamo gapo! bia reti bahaso sikit! kalu mung agamo islam, mung x tau hukum hakam ko?? g sekoloh pulok lah weiii!!! sekolh pondok banyok kapo aku! wakluuuuu!!!Wtf

      • aries_april says:

        dia ada ank kot…srh ja dia bca bku teks ank dia…

      • sepet says:

        yela….

        bln2 posa nie malas nak kutuk2 orang. wat kurang puasa aku, wat tmbah dosa jer..
        kpd yg bkenaan tu, insap2 lah diri yer… ingatla, kita hidup dlm dunia ni, seketika saja… kita akan kembali di akhirat sana…
        org mana2 ke, jwtn apa ke, ngri mana ke… kalo dah bdosa, ttp akan terima pmbalasan..

        wallahualam..

        • minah klate says:

          aries : Betol3…. hakhakhak……

          Rooney,

          Membaca, boleh meningkatkan pengetahuan mu.

          So, aku raso mung ni keno banyok ngaji lagi!

          Biar reti bahaso sikit deh! jange nok hino2 ore kapo! masok kapo aku, aku sulo j**o mung!

          hahaha!!!!…

          slmt bpuasa semua….

        • aries_april says:

          insyallh..
          klau thn mmberi hdyh pda dia..akn kta lht prbhan rooney..
          :-)

          rooney..kmi sntiasa tnggu ko tuk brbh..
          brmush mmg x d glkan..ingt..kmi sntiasa mnerima ko kat sni

  188. cik oren says:

    Rooney giler glamer! :-)

  189. kaumHawa cucuAdam says:

    rooney bkn ker RH,hok mung backing bagai nk rak 2 org kg jgok????bmkne mu pown ktuk RH gk ar..
    DASAR TALAM 2 MUKE!!!!!!!!!!!

  190. […] Kantoi, Roslin Hashim Dan Raja Azmi Disyaki Berdua-Duaan Dalam Hotel, Jadi Punca Penceraian (504) […]

  191. Comot says:

    Orang macam Rooney tu,dia suka org respond to his comments,walaupun komen yang kesat.

    Makanya,apabila Rooney memberi komen,buat-buat tak tahu.Jangan dilayan.Nescaya,esok dia tukar nick lain..join balik.

  192. Ariana Hight says:

    I thought it was going to be some boring old post, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

  193. Amy Samyn says:

    Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

  194. Spot on with this write-up, I truly think this website needs much more consideration. I’ll probably be again to read much more, thanks for that info.