Written by Bella | November 3rd, 2015

Gosip cinta Zahirah Macwilson dan Zul Ariffin sering menjadi topik hangat , setelah tersebarnya foto mereka berpegangan tangan ketika di sebuah restoran pelbagai persoalan bermain di minda peminat. Malah, kedua-dua artis terus diasak untuk memberikan komen lanjut berhubung foto tersebut.

Terbaru, menerusi portal Mangga Online Zahirah nampaknya sudah agak rimas dengan kontroversi percintaan dan meminta agar dirinya tidak lagi di soal tentang perkara itu serta menyerahkan kepada Zul untuk menjelaskan apa yang sudah berlaku.

Apa sahaja boleh berlaku. Tanyalah kepada Zul untuk mengetahui lebih lanjut. Asyik saya sahaja yang ditanya tentang isu ini. Saya memang tidak akan komen perihal peribadi. Kalau boleh tidak mahu kongsi apa-apa cerita tentang cinta.

Apabila cerita ini keluar, saya anggap biasa sahaja. Ia perkara kecil dan saya perlu menghadapinya. Apa lagi boleh saya buat?

Beberapa sumber mengatakan hubungan mereka mula terjalin dan rapat apabila sama-sama membintangi drama Miss Langkawi Mr London.

Jika Zahira Macwilson enggan memberikan sebarang kenyataan, kita nantikan sahaja penjelasan daripada Zul Ariffin mengenai perkara ini. Jangan biarkan peminat terus tertanya-tanya.

Sumber Berita: Mangga Online

65 responses to Kantoi Berpegangan Tangan : Zahirah Macwilson Minta Tanya Pada Zul Ariffin Soal Cinta

  1. cik cikkebom says:

    tak turunkan harga tol pun…
    so?

    0

    0
    • sesuai la says:

      tahu pun takut dikatakan syok sendiri kan? habis..apa status ko? dia lelaki, kau perempuan. yg buskuk nama kau juga. tahniah.

      0

      1
      • Anonymous says:

        pelakon baru gila jantan. belum apa2 dah raba jantan.
        itu lah kau!

        0

        0
        • Kiah says:

          dia ni mix ke? kenapa muka mcm melayu tulen je? fazura x mix pun lgi cantik.

          0

          0
        • Pekerja Gomen says:

          Aku bodoh..aku gila…aku pekerja gomen yg gila dok main internet..hahahahha

          0

          0
        • ZAKURA says:

          TANGAN KAT PEHA??? TENGAH GENTEL TELOR SI ZUL LA TU KOT…EEEEEE. SUNGGOH XDE KEMALUAN.

          0

          0
        • anon says:

          kiah………Ayah dia johari mac wilson yg mix. Dia ni cume one quarter mix je. Tu yg nampak 100% melayu. Dia sengaja amik nama belakang ayah dia je….nama atuk dia. Yelah nak glamer kan…
          Mmg setuju, fazura seribu kali lagi cantek dari dia ni…

          1

          0
        • Anonymous says:

          zul tu mcm hans isaac….kawin nya belum tentu. busuk lah sesiapa yg pernah berkouple dgn org2 camni.

          1

          0
        • Pekerja Gomen says:

          Aku ada tengok gambar yang sebelum ni… tak silap aku asalnya Zul yang ambik tangan Zahirah, masa tu Zahirah letak tangan atas riba sendiri… then Zul bawak letak atas riba dia…

          Tapi standard la… bila benda mcm ni jadi…. selalu orang salahkan perempuan… Untung jadi lelaki. :P

          btw… untuk pekerja gomen tiruan 10:11pm… skang aku dah paham… ko sebenarnya sakit mental… No wonder la ko benci org tak pasal2… btw.. nanti aku kenalkan dengan pakar psikiatri yang boleh merawat masalah hasad dengki ko ni… tu pun kalau ko ada duit nak bayar dia…

          0

          0
        • .. says:

          apa lah nak jadi pengomen2 kat sini… nak baca’ baca saja lah.. yg komen sampai menghina orang seolah2 korang terbaik sangat ? ingat sikit kita masing2 akan ada anak keturunan nak kena jaga.. jgn seronok menaip mengkeji orang sana sini . kalau anak cucu korang buat benda lagi teruk nanti ? atau korang yg baik budiman ni mmg tak pernah buat dosa? .. kalau korang islam buat perangai islam. peace

          0

          0
        • amoi says:

          masalahnya, ko yg gatal melayan tu kejadahnya?rasa bangga diri sbb zul nak kat ko??? dah rasa lawa sgt lah tu smp si sado bodo tu nak kat ko…ko x pk ke hati kaum sejenis ko sedih tgk ko rampas bf dia??? 1 ari nnt, mmg ko dpt balik la…sbb perampas ni, akan dpt balasan yg lg teruk…baru tahu langit tinggi ke rendah..dah la berlakon kayu..bajet ala diva…ko ingat ko lawa?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Erk aku xfaham..Dorang berlakon bukan ke ada pegang tangan mcm tu..
          Ok mmg xelok, berdosa pegang tangan, isu tu smua tau, yg aku xtau ni,apsal korang layan drama sendu romantik pegang tangan tu semua tersengih2 tersenyum2 bijik? What do u expect? Sesama pelakon yg tiada hubungan cinta pun dorng boleh buat,apetah lg dgn kekasih dorng? Lps tu bila pelakon ni kantoi pgng tngn, terkezut bedah bijik2 sume? Kah3..Aku ingt tangan tgh meraba buah, rupanya sama saja dlm adegan drama/filem fevret korng. Dah tau x elok, lagi nk lyn drama bijik senyum.

          0

          1
        • sarabanon says:

          aku stuju ngan Kiah..muka dia ni melayu tulen jek.tak mcm mix langsung..anyway aku rasa dia ni bukan mix.. nama bapak die zainol jek dalam ic(ni sebab aku tgk kat IG dia). nama glemer bapak dia zainol macwilson,pelakon zaman dulu2..xda la hensem pada aku.hensem lagi Tan Sri Jins Samsudin..maybe tok nenek or monyang dia yg mix ke hape kot. tapi dia ni xmix langsung oke! tu dorang duk pakai nama tu.

          0

          0
        • Org tua tak pyah bawak dlm hal ni says:

          Tak suka anak tak payah lah family sekali dibabit sama

          0

          0
        • . says:

          tukar nama mcm2 avatar sama saja.kutuk,back up. semua dia.sakit jiwa ke?

          0

          0
        • Anonymous says:

          kau try komen jgn letak email, akan keluar avatar yg sama

          0

          0
      • Irfan says:

        kantoi raba telur…
        hehehe

        0

        0
      • Podaaahhhhh says:

        retis malaysia kuat menipu. dah kantoi…terhegeh2 carik alasan.

        0

        0
      • Anonymous says:

        muka mcm nadia mustaffa….versi muda.

        0

        0
    • ooopsss says:

      zul malu sebab ko x femes…

      heheheh

      0

      0
    • Anonymous says:

      murahan.

      0

      0
    • Anonymous says:

      ingat, kita masih islam ye walaupun handsome mcm mana pun jantan.

      0

      0
    • Mat aripin says:

      No comment adalah satu cara yg plg bagus taknak kena kecam.
      Baru masuk industry dah cari kontroversi murahan camni. Elok lah!

      1

      0
    • Anonymous says:

      bleh join fara mendoza. baru masuk industri dah buat hal. habis lah future kau. takziah.

      0

      0
    • Anon says:

      Dia ni half mat saleh tapi takde rupa mixed lgsg n tak cantik mana pun.
      Lawa lagi anzalna, ramona zamzam n fathia latif.
      Even fathia & ramona ada lagi feature mat saleh dari kau.
      Focus on your work, kurg kan kontroversi camni

      0

      0
    • dot says:

      fazura cntik bila mekap… cntik sesangat.. tp without mekap berganda cntik si zahirah ni…

      0

      0
  2. kak nam says:

    saya nak tanya- ko nak jadi pelakon ke…nak kejar gila jantan?

    0

    0
  3. Anonymous says:

    bulan April, Zul bercuti bersama Gayatri.
    bulan November, Zul pegang tangan ko.

    Yang pasti ko bukan yg terakhir dan pertama.

    0

    0
  4. Misi ku kuza says:

    Segedik2 ayda jebat sekurang2 nya dia tidak perampas atau perosak hubungan org lain.

    0

    0
  5. Nsib2 says:

    Plakon msia..mula2 nafikn last2 terkantoi.dh msak sgt plkon2 ni..lbih gossip dr brlkon.x penah yg jjur dn ikhlas.pooorahhhh

    0

    0
  6. Anonymous says:

    tahniah…dah masuk perangkap playboi.

    0

    0
    • zizi says:

      hahaha tau xpe…dulu ulfaeza, pastu ayda jebat, pastu zahirah ni pulak sangkut kiikikiki..zul mmg ngayat semua pompuan dahi licin yg berlakon ngn die yer…
      kesian aaar ..kat ulfaeza paling kesian kikiki sbb org x tau…

      0

      0
  7. tungguuuu says:

    emma maembong…. pt 2

    0

    0
  8. Seri says:

    Baik lah ko tingkatkan mutu lakonan ko dik..ko berlakon konon konon terserempak kat OU pun org x percaya…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    kak gayatri deserves someone better. zul is a loser….not a gentleman.

    0

    0
  10. Bunga tulip says:

    Menangis la adyda jebat..kehkehkeh

    0

    0
  11. Rosan says:

    Selama ni kalau orang tuduh ayda jebat main cinta nga zul ariffin. Puas lah ayda jebat mempertahankan dirinya sorang-sorang. Jantan ni sikit pun tak membantu.Mak kau tak bg org kaitkan anak dia ngan buaya ni tapi anak dia yang terlebih gedik. Tak taat cakap mak. Kan dah dapat bala….

    0

    0
  12. Anonymous says:

    mangsa terbaru zul..kesian.

    0

    0
  13. Zahirah gedik says:

    Perampas punya perempuannnn

    0

    0
  14. Anonymous says:

    macwilson tu nama atok dia… dia ni pun xbleh pakai juge

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Omg omg omg omg omg

    0

    0
  16. Anonymous says:

    patutlah berlakon terlebih feel..entah2 si ayda pun dulu…kaki seluk tangan bawah meja.

    0

    0
    • rira says:

      Hello Anonymous, tolong jangan tuduh tanpa bukti.Ayda bukan jenis itu ok. kalau betul ada memang sudah ‘viral’ dlm internet seperti foto ini. Kan mamarazzi/paparazzi Malaysia cekap . Jangan fitnah sebarangan .Dosa

      0

      0
  17. Anonymous says:

    Hanya pmpuan iQ tinggi je xkn terperangkap dgn jerat cinta playboy zul ni.

    0

    0
  18. miss muda says:

    hahahahahahaha.. sooo sediiihhhhh ceritaaaaa diorang ni..
    like hellooo… zahirah, u know what, si ajijol ni kan bf si gayatri but why you sgt berani keluar dating dan berpegangan tangan?? tapi i tak kisah sangat.. yang i kisahkan si zul ni nampaknya tak setiaa… takuttlahhh kiterrrr…. sian si gayatri…
    takkk kuaserrrrrr lah nak pikir. goodluck ya korang.hahahahahah

    0

    0
  19. Anak bedah says:

    perempuan ni sape ?
    pelakon ke?
    tk pernah nmpk pun!
    femes ke!
    murah nye !
    kalau bercinta ckp!!
    tp dari aku minat abg zul aripin terus hacussss lebur!!
    mula2 ngn Abby lps tu ngn sape lg laaa…
    artis malaysia LOw standart ..
    kt hollywood tk cari publisiti tp paparazi sane mmg nk thu publisiti artis dorng tp acting thorbaikkk ..
    tp kt malaysia blom pape hal , nth sedap ke tk berlakon …kualiti tk nmpk dh tunjuk belang ..memang laa ko manusia.. tp dh pilih jd artis jage laa diri tu … yg ni aku salah kn dua2 belah pihak… puihhhhh… haktuihh anak bedah dh keluar

    0

    0
  20. mawar says:

    dari awal lagi dh tau zul cuma nak mempergunakan gayatri sebagaimana dia mempergunakan abby dulu…x kan lah zul tu nak pilih perempuan yg lebih tua dari dia…kalo masih dpt yg muda x kn nak amik yg tua

    0

    0
  21. yaya says:

    sape kenal zainol macwilson?zahirah ni anak dia la.patut muke x macam mix.macam banyak malay pure je.aishah dia rana lagi nampak macam mix

    0

    0
  22. Anonymous says:

    apa aku kesah muka cam mix ke idak…

    0

    0
  23. timah says:

    zul ni bukan nk sgt tk si gaya tu.. zul nk duit je.. si gaya kan kaya… sian gaya..

    0

    0
  24. Mak Jemah says:

    Bukan cantik pon. Artis suam2 kuku je dah nak gelabah. Pegi mereput sana lah kau zahirah…LOSER !

    0

    0
  25. tashalalala says:

    Melihat kepada status Zul yang sebelum ini menjalin hubungan dengan penerbit filem Tayangan Unggul, Gayatri Su-Lin Pillai, tidakkah anda bimbang dituduh sebagai perampas?

    Perkara itu lebih baik sekiranya ditanyakan kepada Zul sendiri. Bagi saya, tiada apa yang perlu diberi penjelasan.

    Stok2 betina garik..lapaq batang..seangkatan ngan hanez suraya bimbo

    1

    0
  26. aku jua pendosa says:

    semua komen bajet diri tu suci dr dosa!!! walau dah terang lagi bersuluh,itu dosa diaorg yg sememangnyer berdosa…tp yg korang pun x yah la nk tambah dosa dgn menghina dan mengeji diaorg tu. eeeiiii x faham sungguh,korang ni semua mental problem & yg lebih tepat,ada penyakit hati!!! nk baca gosip baca je la, x payah nk komen yg bkn2,sampai nk baca komen korang pun rasa malu aihhh.

    0

    0
  27. Marcus says:

    Hi there to every one, the contents existing at
    this website are truly amazing for people knowledge, well, keep up the nice work fellows.

    0

    0
  28. Thank you a bunch for sharing this with all people you actually recognize
    what you are speaking about! Bookmarked. Please also talk over with my site =).
    We will have a hyperlink change agreement among us

    0

    0
  29. helvete says:

    Hi to every body, it’s my first pay a visit of this website;
    this web site includes amazing and in fact excellent information in favor of
    visitors.

    0

    1