Written by Bella | March 22nd, 2016

Muncul dalam program eBu Babypedia yang disiarkan oleh stesen televisyen berbayar, Astro, ramai yang mempersoalkan adakah tindakan Yusry  KRU dan Lisa Surihani untuk tidak mendedahkan wajah anak mereka , Yahaira Leanne sebelum ini kerana ingin memberikan hak eksklusif kepada Astro?

Walaubagaimanapun, menurut Yusry  mereka masih tetap dengan prinsip untuk tidak terlalu mendedahkan Yahaira dan tidak memberikan sebarang hak eksklusif kepada mana-mana stesen televisyen.

Pertama kali pihak Astro bertanyakan tentang sebuah rancangan untuk memperkenalkan Yuhaira, kami menolak kerana itu sudah bertentangan dengan kenyataan kami sebelum ini iaitu tidak mahu mendedahkan wajah bayi itu.

Kemudian mereka akur dan bersetuju dengan cadangan kami untuk program yang berkongsi pengalaman bagaimana pertama kali menjadi ibu-bapa.

Namun, tidak bermakna mereka langsung enggan berkongsi foto Yahaira.

Ia bukan bermakna kami tidak langsung mahu kongsi gambarnya, jika ia perlu dan pada masa yang sesuai atau saya rasa ingin kongsi, saya akan lakukan.

Dalam rancangan televisyen ini ada beberapa babak juga yang kami dedahkan wajahnya iaitu ketika majlis aqiqah kerana macam tidak logik pula kalau dia tidak kelihatan di majlis itu.

Ramai sebenarnya yang teringin untuk melihat wajah Yahaira Leanne bukan kerana ingin mengkritik tetapi lebih untuk tahu bagaimana rupanya anak artis pujaan mereka.  Tidak salah jika sekali sekala Yahaira didedahkan kepada peminat.

Sumber Berita : mStar Online

43 responses to Kami Tidak Berikan Mana-mana Stesen TV Hak Eksklusif Untuk Dedah Wajah Yahaira – Yusry KRU

  1. minah jongket bertepian says:

    xminat nk tau pon. bukan femes sgt pon.

    0

    0
    • Anonymous says:

      saya setuju. x payah lah extreme sangat lisa dan yusry. anak org lain pun lebih comel. x perlu nk berlagak ekslusif pelbagai. rasanya anak che ta-zain si aaisyah lagi comel kot…

      0

      0
      • Anonymous says:

        jgn nanti klu anak sakit, baru up muka anak..

        0

        0
        • mek joyah benci lisa poyo says:

          maybe anak dia xsecomel yg dijangka..tu xnk tayang tu..tkot kena kutuk plak kang..sakit ati plak nanti…tgk gmbr yg sneak peak pn..xde comel mana la ank er…nk dibandingkn ngn dorg yg cntik n hnsem kn…huahuahua..

          0

          0
    • bengang says:

      alahai…masa yg sesuai pulok??? berapa byk masa daaa..
      tunjuk je lah!

      0

      0
    • Kiah says:

      Dugaan buat mereka tu. Mereka x tahu, anak/zuriat tu rezeki Allah SWT yg besar. Mungkin mereka x rasa bangga jadi parents. Aku dulu bangga giler. 9 bulan boyot..baby tu bukan pasu bunga letak kat rumah aje.

      0

      0
      • kakak kiah says:

        sbb telalu bangga dan menghargai jd parents la dorang protect ank dorang.. dorang artis kot.. yusry tu ada perniagaan sendiri.. if terlalu dedahkan ank dorang boleh dtgkan ancaman kpd penculik or org yg berniat tak baik.. aku yg bkn artis nie pn sesekali jer letak gmbar ank kt FB.. pernah dngar tak gmbar2 ank artis spt erra fazira, harith iskandar kena sabotaj letak kt laman web lucah?? hah aku tak nak gmbar ank aku msuk situ apatah lg yusry and lisa nie..dorang artis kot..kemungkinan tu tinggi.. mgkin ko bangga la kot klu gmbar ank kena sabotaj..

        0

        0
    • lola says:

      mengada2 nye… luat!

      0

      0
    • Qwerty says:

      Alor lisa dlu exclusive jgk. Time pregnant xnk post selfie langsung. Pastu post satu ckp nak avoid nasty rumours. Lepas beranak bnyk lak gbr sendiri selfie bagai nak post. Dlu self-esteem kurang lettew.

      0

      0
  2. mak ko ijau says:

    suka hati ko la nak..

    0

    0
  3. Makcik Lisa says:

    POYO! “Iaitu tidak mahu mendedahkan wajah bayi itu.”

    0

    0
  4. Mek Ti says:

    Poyo pulak Mek Ti merasanye.. BN please takyah keluarkan artikel psl dorg kalau dorg tak nak dedahkan anak mereka… tak pasal peminat makin menyampah.. dari yg minat jd tak minat asyik hadap isu yg sama.. kesian mereka2 dan keluarga mereka…

    0

    0
  5. siti says:

    takmo tunjuk takde hal lah…
    kamu pun manusia biasa je kt dunia nih…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Aku rasa yg byk komen rasa bengang kat sini adalah reporter.. hihi. Carik la scoop len weyhhh kah3

    0

    0
  7. Anonymous says:

    hri tu ad tunjuk jap kn ank dia org ni…memg x comel la ank dia org..satu lgi..nape pic pertama n kedua begitu poyo lisa..pas kawin x berapa lawa dia ni…mcm dh x de aura..

    0

    0
    • Anonymous says:

      baby semua comel.. kenapa ada yg ckp dia ni comel..dia tu tak comel ya.. sbb ni salah satu sbb napa dia tak nak tunjukkan nnt org banding2 kan lk.. rupa adalah anugerah ALLAH S.W.T klu kamu mempertikaikan nya sama la kamu mempertingkaikan ciptaanNYA..

      0

      0
  8. poyos la says:

    sori lisa da x minat sejak lps dpt anak.. xnk tunjuk pon xpe tp jgn minta peminat doa kn ape2 lg lps ni..mcm kufur nikmat je..sori..baii

    0

    0
  9. loyalmalaysian says:

    aku pon x minat nak tgk…..

    0

    0
  10. SYASYA says:

    BIAL X MENGANDUNG SOH ORG DOAKAN….BILA DH DPT ANK LAIN LAK CITE….HAMPEH…SORI LA I MMG X MINAT LISA DR DULU….

    0

    0
  11. izzy says:

    sapelah yg kemaruk sgt nk tengok muka anak diorg ni..? heran pun tdak. nk tunjuk, tengok.. xnak tunjuk, sudah!

    0

    0
  12. namakusiapa says:

    Peliklah. Kenapa macam tak bagi langsung. Langsung tak bagi letak satu picture pun ._.

    0

    0
  13. sephia says:

    antara sbb2 x tunjuk ank dia kat public:
    xnak org kutuk mcm yg black kena.
    xnak org banding2kn ank dia dgn ank celebet-riti yg lain.
    dah ank dia x chumel…
    abis…..batak sgt ker nak tgk ank dia?

    0

    0
  14. Anonymous says:

    whatever lah…penat melayan kouple perasan kerabat diraja neh!

    0

    0
    • tipah says:

      Prince William & Kate Middleton pun x kedekut nak tunjuk gambar anak..ko artis biasa je kot.budget mcm la ko artis hollywood weeiiii aaddooiii dah dah aku pun x ingin nak tgk muka anak ko & dgn ko ko skali aku dah x berminat.sori lah..couple artis paling boring di malaysia. :P

      0

      0
  15. Hamba Allah says:

    mungkin dia ada sebab… kenapa dia tak nak tunjuk anak dia :)

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Bukan hari tu dah ada tunjuk ke?cukupla tu bape byk lg nk tgk.kn byk2 tunjuk pun org mengata jgk saje nk menunjuk mcm dia aje ada anak

    0

    0
  17. Anonymous says:

    makin meluat dgn dia ni…

    0

    0
  18. Anonymous says:

    banyak sebab kenapa x nak tunjuk.. bukannya x tunjuk langsung.. x tunjuk muka anak pun dah ramai yg kutuk.. nak tunjuk apatah lg.. ramai pula yg sentap ye.. agaknya yang sentap2 ni kemaruk sangat nak tengok anak lisa tu.. yg x sentap tu tahniah.. anda x peduli langsung pasal diorang.. dan sebab x pedulilah anda x kutuk dan x kisah pun nak membebel kat blog nara ni.. hahahha..

    0

    0
  19. Skywalker says:

    ni pasangan ngengada namanya…

    diva sgt ke dia ni?

    NEXT!!

    0

    0
  20. Anonymous says:

    bapok ngade nyer lah..gong..mu taknak pos pun xpe..sbb mu dua2 tak femes..mesti ade yang pelik tu anak dyeorg ni…artis mane suke sorokkan mende yang cntik2 ni..melainkan benda tu tak cantikk ataau TERCACAT/ TERSOPET..ARTIS MALAYSIA KITE DAH KENAL SGT DAH..BUKANYA LISA NI SUKE POS BENDA ACAH2 MENUNJUK

    0

    0
  21. netizen keyboard warrior says:

    suke hati dorg la nak show off anak ke x.. they know what is the best for their daughter. lg pon tu ank dorg bukan anak korg..

    0

    0
  22. mek says:

    dah prinsip diorg xnak tunjuk muka baby diorag, biarkanlah…

    0

    0
  23. nor says:

    Eeeeee….meluatla aiiih,lisa dgn yusri ni lebih2 lak….cam perasaan la pulak….org pun xhadapla nak tengok..kalau korang xbg…menyampah pulak aku dgn diorg ni…jgn jadi artis lain kali….jadi org pun xdela nak menyibuk….ingatla tampa peminat bukan siapa2 lah korang yer…..tampa peminat korang xkan ade di kedudukan skrg….xpayah nak poyo sgtla lisa xseri oiiiiiiii…puihhhh

    0

    0
  24. salmah says:

    berlagak laki bini ni. ye lah anak dia tak comel pun
    patut lah x nak tunjuk. lisa pun dah gemok lah

    0

    0
  25. Anonymous says:

    anak dier comel lah…more to Lisa’s feature compared to Yusry’s…apa la………….

    0

    0
  26. anon says:

    Tak tunjuk gambar anak, kene kutuk. Terlebih tunjuk mcm rozita & scha pun kutuk. Kita takleh nak “pleasekan” semua org. Manusia ni bermcm ragam……ade yg hati baik, ade yg berhati busuk dengki. As parents, ape2 keputusan melibatkan anak dia, hak dia org. Yg kita duk mengutuk mencari dosa tu kenapa. Aku respek org mcm yusry & lisa yg tidak terlalu menonjolkan anak dia…..,

    0

    0
  27. Annoyed. says:

    Quick note @LisaSurihani.
    She’s not the first person who do such thing. Rosyam Nor did the same thing too. But, different is… he didn’t mention much about his family through social media etc. All he talk about is his career & work. So, my humble advice to @LisaSurihani, if you really want to keep Yahaira away from public eye..quit mentioning about her through social media .. Instagram perhaps. We understand your good intention to share your motherhood experience, but, maybe you could make it a general thing without referring to Yahaira.

    All the best @LisaSurihani !

    0

    0
  28. NotHerFanThough says:

    Quick note, @LisaSurihani.

    We all understood you wanted to share your motherhood experience through social media…Instagram. Who doesn’t? We also understood your intention to keep Yahaira away from public eye. You must have had a very good reason for that. We respect that. Just my humble advice, maybe next time you could make a general post on motherhood without referring to Yahaira. The more you mention about her in your social media post and the more you hide Yahaira, the fans will keep on asking. You’re not the first people who did such thing, Rosyam Nor did the same thing. But, he didn’t even mention about his family to the public. He focus on his career and his work. OK @LisaSurihani ?

    0

    0
  29. the420 says:

    semua pun bengang ta dapat tgk anak yusry and lisa. BAHAHAHAHAHHA!!!! bengang ke? boo! lps tu acah2 ckp xheran la apa la.

    0

    0
  30. samihah says:

    hak mereka kot xnak tunjuk, mereka nak lebih berhati2 x mcm schawal gmbr anak mandi dlm bath tub pun nak tunjuk bukan ke tu menjurus kpd kes harith iskander dulu tu?? fikirlah sebelum komen, mereka nak anak mereka jd normal mcm zmn mereka dulu xde IG, FB etc x mcm retis skrg wat IG anak bagai pastu dgn harapan org jemput jd pengacara majlis pun kena kata juga … adoiii x fhm lah korangs ni .. sedih

    0

    0
  31. melati says:

    TV 3suku jer yg minat kot…setakat ASTRO ni nk gambar Beckham mandi bogel pun dia boleh amik, sebab ASTRO kaya….perasan pasangan ni mereka ingat…pasangan Beckham & Victoria kot……..muuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaakkkkkk

    0

    0