Written by AbangNara | April 30th, 2014

Baru-baru ini, gambar Ana Dahlia dan “teman tapi mesranya”, Ubai Zulkiflee di Bangkok telah pun tersebar. Menariknya di dalam salah satu gambar tersebut, ada gambar pasangan ini bermain buih bersempena dengan Pesta Songkran yang dianjurkan ketika mereka berada di sana. Seronok Abang Nara melihat senyuman mereka. Memang jelas tengah bahagia dan seolah-olah sedang hanyut dibuai cinta.

ana dahlia

Namun seperti biasa apabila gambar sebegini dimuat naik ke media sosial, pelbagai persoalan mula bermain di minda para peminat. Salah satunya ialah “Ana dan Ubai tue pergi bercuti 2 orang je ke?“. Berkata kepada portal GUA, Ana Dahlia menafikan perkara tersebut. Kata Ana:-

Saya rasa saya tidak perlu cerita apa-apa lagi. Saya letakkan satu sahaja gambar saya bersama lelaki tersebut dalam Instagram saya, gambar-gambar lain, saya tidak tahu macam mana boleh tersiar. Kami bukannya pergi berdua ke sana, kami ke sana berama-ramai.

Mengenai acara Songkran, saya tidak tahu pun acara itu akan disambut ketika saya ke sana. Kawan-kawan saya mengajak saya bercuti ke sana, jadi saya hanya mengikut mereka sahaja dan itu cuma kebetulan. Saya tidak mahu komen apa-apa lagi mengenai perkara ini

Saya selalu berkongsi mengenai aktiviti dan rutin harian saya di Instagram untuk tatapan peminat. Bukan sahaja ketika di Bangkok, tempat lain juga saya kongsi, ketika saya menjalani penggambaran, beriadah dan sebagainya. Saya tidak faham kenapa perkara ini boleh menjadi masalah besar.

Saya rasakan tidak baik untuk mengambil gambar di Instagram tanpa bertanya kepada saya terlebih dahulu. Sebelum siarkan sebarang cerita ataupun gambar, apa salahnya jika bertanya dahulu

ana dahlia

Nasihat Abang Nara kepada Ana Dahlia, kalau dah muat naik gambar ke Instagram, bersiap sedialah untuk gambar tersebut disebarkan buat tatapan umum. Kalau taknak kena sebar, tak payah guna Instagram ke, Facebook atau pun Twitter. Itulah lumrah kehidupan seorang selebriti. Lagi beberapa gambar Ana Dahlia dan rakan-rakannnya terutama Ubai di Bangkok dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Restoran robot di China

ana dahlia
ana dahlia
ana dahlia
ana dahlia
ana dahlia
ana dahlia
ana dahlia

[jetpack-related-posts]
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

59 responses to Kami Bukannya Pergi Berdua – Ana Dahlia

  1. nyeh nyeh says:

    nyampah aku!!!

    0

    0
    • bobo says:

      whatever la…xpgi berdua xjadi mslh, duduk bilik ber2 ke x tu yg mslhnya…

      0

      0
      • One Direction says:

        tiket ekonomi jer kerrrrr ???????
        aku pergi UK tiket first class okeyyy….nak jumpa One Direction tapi dapat jumpa Niall Horan jer. Dapat sign autograph Niall Horan lagi….korang hado ????

        0

        0
        • Anonymous says:

          1st class jumpa one direction? jumpa tuhan ko 1st class tak? taksub sgt dgn budaya barat!

          0

          0
        • One Direction says:

          to anon 1:05pm
          konon eksen baik..padahal kau tu masuk blog gosip tiap2 hari mengumpat, tak pikir pasal dosa pahala ker ??

          0

          0
        • Anonymous says:

          mana ko tahu aku eksen baik? jgn terlalu taksub dan riak kalau iya pun 1st class.. aku lg bersyukur kalau aku diberi hidayah yg 1st class dr yg maha esa.. takat one direction bukan blh bantu aku ke syurga.. :)

          0

          0
        • fishball says:

          mane gambar?! nak tengok lah kau jumpe Niall! Aku suka Zayn Malik. Handsome gila kan dia tu!

          0

          0
        • zaia says:

          gediknye ko fishball wahhahha…

          0

          0
        • pandan says:

          lawak lah..
          anon cakap pasal syurga 1st class tapi datang mengumpat kat blog gosip. main2 kan agama ker. ?
          one direction pulak memang dari dulu bodoh. komen tak pernah positif.

          0

          0
        • Anonymous says:

          pandan.. ada ke aku ckp pasal syurga 1st class? fitnah dah ni wehhh..

          0

          0
        • One Direction says:

          mana kau tahu aku riak ? sesedap jer fitnah aku…yg kau ni sentap sgt ni kenapa ? ke kau ni ana dahlia ?????

          0

          0
        • One Direction says:

          anon….mana kau tahu aku riak ?? mana kau tahu aku nak jumpa tuhan tak first class ?? sesedap jer fitnah aku….aku cakap pergi UK..dia sibuk masukkan bab agama, sape yg riak sebenarnya ni ??? yg sentap sgt kenapa….kau ni ana dahlia ker ??

          0

          0
        • ItsyBitsyTeenyWeeny says:

          so u fly to UK first class, so what? i studied and work in UK for 12 years before coming back home..I’ve been flying here and there all over the globe in first class & economy class..but again, so what?? has it got any effect on anybody here if i flew 1st class or not? i bet no one bother..except for those who claimed so, like u..cos normally people like u aka people with yr kind of attitude has never fly on an airplane but, claimed the other way round and creates story(ies) to boast around for something they never get..so, please…people understand yr problem cos u show what kind of person u r and what kind of environment u r in by just reading yr comment which shows yr mentality & IQ level. bak kata P Ramlee dalam movie Masam2 Manis, kau ni jenis LOW CLASS!

          0

          0
        • Mira says:

          Woii One Direction celakkee!! Ko ni ntah betul ntah tidak pergi UK… first class? BTW ada ke flight 1st class?? setahu aku business class adalah.. kah kah kah kah kah

          nampak sgt kau neh tak pernah naik flight..

          0

          0
    • DREBAR LRT says:

      hahah..idok ler nampok mcm pergi berdua.

      ok2 kome pergi bersepuluh, tp tido sebilik.

      ahhhh sorry, teman takleh nk pikio positif

      0

      0
    • juju says:

      hot giler body laki tuh

      0

      0
    • kesom says:

      x suke x suke

      0

      0
    • mak jemah says:

      Salah seorang perempuan yg akan masuk neraka

      0

      0
  2. cik beltinsik says:

    ade duit lebih sikit nnti nak ajak hubby pegi bangkok..mcm best je mcm best je..

    0

    0
  3. wannabe says:

    ah.. hanez pun cakap x pergi berdua gak.. nie alasan basi..

    0

    0
  4. sentap says:

    aah la..kau memang g beramai2. ramai sangat orang dlm gmbar2 kau ni. retis, retis. alasan klise aje. “Mengenai acara Songkran, saya tidak tahu pun acara itu akan disambut ketika saya ke sana. Kawan-kawan saya mengajak saya bercuti ke sana, jadi saya hanya mengikut mereka sahaja dan itu cuma kebetulan”. bijak gler jwpn kau nok. asal x ekot kawan g nerake tros. kawan ajak kn. nti masok klabing, kte sy xtw tu club. sy ekot kawan je. retis bodoh.

    0

    0
  5. oshin says:

    sendiri letak pic kat IG sendiri tanya balik lak.. dah terang2 pic flight ticket tu dua ticket jer kot.. kalau pegi ramai2 tunjuk ler pic member2 yg lain sekali.. hmmm

    0

    0
  6. haktuii says:

    sekali tgk gmbr kedua muke laki tu mcm si johan asari a.k.a botak juvana tuh HAHAHAHAHAHA -…-

    0

    0
  7. insaflaa says:

    MMG LA BKN PERGI BERDUA..SBB ANTRA DUA ORG AKN TMBUL ORG YG KETIGA YAKNI SYAITAN..WALLAHUA’ALAM #sedih dgn retis skrg..main sentuh peluk mcm hukum hakam ALLAH dah x pakai T.T

    0

    0
  8. what the fish.. says:

    iya lah mmg pergi ramai ramai ler..tgk gmbr mkn tu,,order pn untuk berdua je..ooo kawan kwn puasa kot time tu tk mkn :-) yelah..

    0

    0
  9. miss wanny says:

    Liar rupanya budak nihh..

    0

    0
  10. milah says:

    dorang dgn dengan remy ishak dan awek remy ishak serta beberapa rakan2 lg lah..

    0

    0
  11. miss wanny says:

    Liar rupanya budak nihhh.. Blh bayang

    0

    0
  12. Biskut says:

    Kalau pegi beramai2 show ler gmbr beramai2 juga. takkan langsung takde amik group photo kot. tgk gmbr time mkn pon order utk berdua jer. Nampak sgt menipunya. oh..mana org2 yg dok kutuk DD ngn FK td? ni gmbr dorg kepit2 smbil main buih taknak kutuk ker? aku takde la minat mana2 dorg artis ni tp kalau nk kutuk tu biarla adil. hahahaha….

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Ana Dahlia ni janda kan? Kalau tak salah dah 3 kali kawin. Bekas suami terakhir si Ridz anak chef Wan. Ni bakal yang ke 4 ke?

    0

    0
  14. nara says:

    apa la msk gmbr yg dia brdua je..mana gmbr dia ramai2..fitnah itu dosa besar tau..komen2 xde la yg baik2..semak dlu la nara sebelom sedap mulut je tulis..ana dahlia pg ramai2..lg pn bkn laki org mcm hanez tu..

    0

    0
  15. fishball says:

    Ye lah tu. Belom nikah dah gi holiday sama2. Nanti dah kawin, lain cerita pulak. Tak percaya tengok je!

    0

    0
  16. 1234567890_ says:

    “Kami bukannya pergi berdua ke sana, kami ke sana berama-ramai”. Oh no… Ana Dahlia, jangan jadi macam Hanez Suraya, please? Tapi Hanez lagi bitch la kan sebab pergi dengan laki orang bagai haha…

    0

    0
  17. MAKDARA says:

    nampak muka tua perempuan nih..dia ni artis ker? anak berapa?
    yang lelaki sedap mata memandang dan badan pon sedap di peluk..

    0

    0
  18. sangap says:

    ishhhh…malas nak komen, tapi 1st pic tu, nasib baik ketiak lawa..kalau karat aku sumpah 7 keturunan …haahaaa

    0

    0
  19. bilakakjemahmenulis says:

    dorang memang gi berdua. dan duduk bilik asing asing lah.

    **bersangka baik**

    0

    0
  20. abang cute says:

    tak kesah la kau ana…yang penting si ubai apakenama jantan tu…hot syialll…body perghhhhh….

    0

    0
    • Hellositi says:

      Hari tu jmp dorg ni mkn reramai kat william kj tu, ana dia xdelah gedik pon.. Tapi lelaki ni mmg gedikk saja nak cari perhatian org ramai… Geliiii.. Ckp pon slenkkk kelantan kuatt oiii… Pelisssss!!!

      0

      0
  21. ina says:

    yeke ramai2? mcm x je.. tgk lauk pn tau.. 3 jenis jer.. kalu g ramai2 xkn lauk ko 3 jnis ala2 mkn berdua jer.. klu rmai2 mesti 1 pic ko dgn kenkwn.. tpi xde 1 pic pn mngambarkn ko g “ramai2”

    0

    0
  22. umat says:

    nak tumpang tanya…ana dahlia ni artis ke?
    kalau artis penyanyi ke pelakon ke model ke?
    kalau penyanyi, lagu apa yg dia nyanyi?
    kalau pelakon, citer apa yg dia berlakon? filem ke drama?
    kalau model, iklan apa eyh?
    yang tau, dia ni ex-wife Riz Celebrity Chef anak Chef Wan tu kan?
    kenal pon masa majlis kawin dorg yg gah gempak giler tu…

    0

    0
  23. lempeng terbang says:

    to umat: dia ni pelakon.ko ni rumah xde tv ke

    0

    0
  24. Buntat says:

    Kitak orang sekoh hal urg ohh? Tang jaga jak tepi kain urg..Aku baca juak gossip sikda lah aku nak komen..sebab aku sikttauk kesah dlm tapeh orang..Fitnah tok dosa nya besar taokko??Boleh baca gossip sekadar nak tauk perkembangan semasa..masok telinga kanan..keluar telinga kereklah..heran aku..

    0

    0
  25. humble says:

    Mana kawan rmi2 tu? Ke kwn rmi2 tu atas flight ja….mkn berdua, naik perahu berdua, xkn tgl belakang sume kwn tuh….tunjuk mai sikit gambar..,

    0

    0
  26. RINA says:

    huhu…tiada kata apa2..

    0

    0
  27. LOL says:

    kalu btol g ramai2, tolong kuarkn gmbo g reramai tu.. br kami boley percaya!

    0

    0
  28. Ana Dah Liar....... says:

    Aku muskil tol, Ana yg mintak cerai ke Chef Riz?! C ubai tu badan berketol2 cam terminator, akan ku suruh husband ku yg setiap hari ke GYM buat badan cam tu…..

    0

    0
  29. Ali baba says:

    Sllu klu tgk artis2 yg blum kwin pgi hliday
    sama2,aku sllu trpkir ble korang pgi tu korang
    boleh control nfsu ke walaupn di kata pgi rmai2.
    Yelah..pgi tmpt x knl kite,jauh dr suma.pkaian
    pn trdedah sna cni..sure ke nfsu x naik??
    Tgk plak bf dia pki singlet tgn bermuscle..x
    telan air liur ke?ntt dh hlal jgn kte xde msa
    nk berhoneymoon.

    0

    0
  30. Kemek Suhaiza says:

    komain balak dia si ubai tuh dok pakai tank top nak tunjuk lengan besar kirenya bole tahan gak badan dia cam abang norman gituh, ntah2 kekasih gelap ex dia chef riz? Ana dahlia nyer taste badan cam bodybuilder ker jugak?

    0

    0
  31. chef wan says:

    memang kami tidak pergi berdua pun okay, kami pergi bertiga. Yg ketiga itu adalah syaitonnnnn

    0

    0
  32. pak cik bedah says:

    perghh taste abang sado …

    0

    0
  33. rapunzel says:

    mcm xbole nk positif bila ia ckp pergi reramai… sbb tgk pd gmbr2 mcm pegi berdua jer…

    0

    0
  34. intan nur azzura mohammad says:

    mestila tanak ngaku.akak ada scandal ngan jantan lain pun akak kata takde..ko gila nk mengaku!!

    0

    0
  35. Syaa says:

    kesian kak ana dahlia ni.dia nmpk happy tp sebenarnya lelaki ni gila.kurung dalam kereta tak bg blk rumah tak bg pergi mana2.kena pukul.dia cuba larikan diri dari lelaki ni tapi tak dapat.dah try report polis bukit aman tp somehow dia lelaki ni ada connection dgn polis.so tak ada apa2 tindakan yg dibuat.kalau sape boleh tolong tolong lah dia.jangan dihina jangan dicerca.

    0

    0
  36. fatin kepoh says:

    ye ke bukan g berdua..klu g lebih 2 org nape gmbr no 6 ad nasik 2 jer??ptt lebih la…

    0

    0
  37. […] Kami Bukannya Pergi Berdua – Ana Dahlia (57) […]

    0

    0
  38. anna elisa says:

    Aku benci artis melayu!!!

    0

    0