Written by Bella | September 5th, 2016

Berita mengenai Kamal Adli yang sering tiba lewat ke lokasi penggambaran memang menjadi bualan hangat krew produksi.

Perkara itu diakui oleh Kamal sendiri dimana beliau memberitahu mutu kerjanya agak mengecewakan kerana emosi beliau terganggu selepas percintaan beliau dan Emma Maembong dikatakan mempunyai masalah.

Tipulah kalau saya katakan saya tidak terkesan dengan apa yang sudah berlaku di antara dengan dan Emma.

Menurut Kamal, beliau tahu semua orang sedar dengan perubahan sikapnya itu dan akan cuba untuk mencari kembali semangat yang hilang untuk memberikan fokus terhadap kerjayanya.

Saya seorang yang bekerja keras kerana saya fikirkan mengenai masa depan. Ini kerana saya mahu melangsungkan perkahwinan memandangkan usia semakin meningkat.

Insya-Allah, saya akan cuba cari semula semangat yang hilang itu. Maklumlah apabila berlaku perkara begini ibarat patah sebelah kaki. Bagaimanapun ketika bekerja saya tetap memberi sepenuh tumpuan.

Semua orang pasti akan murung dan penuh emosi apabila berhadapan dengan masalah percintaan. Kadang-kadang ada yang boleh sorok perasaan mereka dan ada pula yang sebaliknya. Namun, kami harap Kamal Adli dapat mengharungi segala ujian percintaan dengan tabah dan jangan biarkan ia menjejaskan kerjaya anda.

Sumber Berita : Harian Metro

36 responses to Kamal Adli Akui Kerja Dan Disiplin Terganggu Kerana Masalah Cinta

  1. cintaisabell says:

    cpl dgn bdk mmg byk masalah sbb tu penah dgr kalo cpl dgn bdk skola, update wechat nk kelar bagai, kne tinggal sbb dorg bodow xmatang xphm yg kite keje nk jamin mse dpn dorg jugak. jnis nk perhatian 24jam, baik mkn pasir je nnt, zizan bijak sbb 2cdia blah awal, takya semak otak

    0

    0
  2. orgtua says:

    Masalah cinta is nothing. There are more real problems in the world.

    0

    0
    • gula2hacks says:

      emma maembong je pon.. macam la bercinta dengan kendall jenner tak leh focus bagai…. HAHHAAHAHHAHA!!

      0

      0
    • grown up!!!! says:

      bukan dari dulu ke jantan tak matang ni mmg ada masalah disiplin? klu diri sendiri pun tak blh jaga, mcm mana lah nk jaga anak orang? tolong la wei….

      0

      0
  3. Pekerja Gomen says:

    Over la kau…
    Buat malu lelaki je…
    Dulu ngan Intan pun kemaruk camni gak..
    Bkn semua pmpn senang termakan ngan benda2 camni beb..
    Tapi tak tau pulak kalau si emma ni ‘termakan’.

    0

    0
  4. mak jemmsssss says:

    behave la wei.. ko tu belakon cari rezeki kott… ade ke plak bleh buat mls2 sbb masalah cinta … chill la.. jgn rosakkn masa depan sbb bnda2 remeh cmni.. jodoh pertemuan ditangan Allah.. bru jentik sket dh glabah… apadaaaaa

    0

    0
  5. zupzapzupzap says:

    Cari la pasangan yg blh beri ketenangan..kedamaian..kebahagiaan..kasihsayang dan lain2 sifat mahmudah…lps tu barulah ujudkan cinta…rupa agak2 biar sederhana takpa..inshaAllah anda tkserabut kapla…

    0

    0
  6. LuluLili says:

    buat statement desperate kekonon emma melting la pasni..poyo!settle diam2 dah la

    0

    0
  7. Anonymous says:

    ko ni perangai macam budak2 baru nak up ler kamal oiii… macam adik aku yang tingkatan 2 tu perangai… sikit2 nak terganggu feeling..ta professional langsung.

    0

    0
  8. anonymous says:

    statement utk buat emma rasa dia sangat berharga dan penting dalam hidup kamal ..
    dulu putus cinta dgn intan pun sama je hilang arah lah, melututlah..kalau kerja tu kenalah professional kot xpayahlah nak tunjuk muka n all.. masa superspontan hari tu pun sama je mcm xde mood like nak bgtau sgtlah kat semua dia tgh frust menonggeng ni.. ee serious couple paling annoying ..

    0

    0
  9. melati says:

    Aduiiiiii…!!! kalau Pompuan tu anak Sultan takper lah plak…..saya tak boleh bayang kan Emma buat memek muka yg muncung Bibir tu macam Kemaluan Lembu plak…eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..bagi kat Dato Red pun kena Reject Emma Maebong ni..!!!! ..eeeee..!!

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Macam tengah baca kisah cinta budak form 1..

    0

    0
  11. Mat kering says:

    Budak 2 org ni dah akil baligh ke belum?

    0

    0
  12. nok gebuzzz says:

    remy ishak relax jer……..x matang la ko ni kamal,masalah cinta bukan masalah besar pon…
    kalau ada jodoh x kemana pon!!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Bru mslh cinta,emosi n kje dh terganggu..klau dh kwen nt de mslh mcm mne pulak

    0

    0
  14. mad says:

    booooooooo emma…semua jantan ko nak tinggalkan..allah nk bg balasan sekejap je..igt ye..pada semua yg suke mainkan prasaan org lain

    0

    0
  15. move on says:

    sesungguhnya ‘lubang’ bukan ada pada si emma je kamal.. please move on… ko tu lelaki.. tunjukkan sikap pemimpin… x guna nak sedih.. ini la orang kata.. bila ‘lubang’ take over dan tarik batang lelaki…

    0

    0
  16. Kuat Kemam says:

    G belajo ngn along cham tu..
    Sempoi ja..takda nak gelabah..
    Baru bercinta dah huru hara..
    Harap badan je sado..phuii

    0

    0
  17. Emmak Ikan Kembong says:

    Kamal ni bangang. Xde kene mengena ngan cinta kau tu.kerja is kerja n cinta is cinta.kau tu xrofessional.skang job byk org cari la.nnt dh xde job mula lah kau start MLM. Dah la poyo. Berlagak plak tu. Statement setakat otak terbantut baik belaja ngaji jela oii..xpyh masuk industri.muka x hansem mana

    0

    0
  18. sentap says:

    klo masalah rumah tangga ok lg…ni mslh cinta yg bkn blh buat ko kaya pun…cari la duit byk2 dr dok pikir masalah cinta yg x kesudahan tu…bcinta lak ngan minah moncong bontot baboon…cari la yg matured…tgk fahrin…trus kawin x kecoh pun cm korg…

    0

    0
  19. kisah pulak says:

    Ermmmm…next!!!

    0

    0
  20. i am near you says:

    please move on kamal…dri sumber yg blh dipercayai, emma skrg dh beralih cinta pada adik dato fazley…diorg pegi ffm tu sbb kamal masih cuba nk pujuk emma…wartawan boleh cuba pastikan kebenaran cerita ni…

    0

    0
    • Anonymous says:

      No wonder adik fazley tu dah bercerai.Bini dia sebelum ni lawa kot.Bkn hensem puN mamat tu.Keding je aku tgk.

      0

      0
      • anonymous says:

        ya adik fazley tu tak handsome tapi kaya gila ah.. serious ah dia ngan emma sekarang? i tahu dia macam agak close to the maembong sisters especially si beby tu tp x sangka dia ngan emma ..hmm

        0

        0
    • Anonymous says:

      serius lah wei ngan adik dato fazley

      0

      0
    • Anonymous says:

      masalahnye nak ke si mak ayah adik dato fazley bermenantukan emma xde spm, perangai childish? sedangkan dato ct yg ada spm dulu pun diorg x suka, inikan pula emma..kahkahkah

      0

      0
  21. Anonymous says:

    serabut betul tengok mamat nie.

    0

    0
  22. hanon says:

    Kau dengan Emma boleh dah kot perlahan lahan keluar dari dunia seni lakonan. 2-2 gosip sana sini, cerita cinta sana sini. Berlakon pon non hado. Nasib Emma baik sikit je sebab Michael Ang ambil dia berlakon sana sini.

    0

    0
  23. anon says:

    Poyo betul mamat sorang ni …..
    Xde sapa peduli pun kau bercinta ker, putus cinta ker …
    Drama kau pun xde sapa heran nk tengok …..
    Cari keje PEJABAT je lah mcm Zila tu ….

    0

    0
  24. Anonymous says:

    emma ni betul2 downgrade maruah dia sbg perempuan dan kamal pun sama, sbg seorg lelaki. emma ni awal bercinta (dgn zizan dan kamal) canang sana sini nak kwin bagai nak rak, tp last2 habuk pun tak ada. nampak sgt kemaruk nak kwin. si kamal ini pula,lemahnya kau sbg lelaki..tau lah mslh cinta tu blh jejaskan kehdpan seharian bg sesetngh org.tp kau perlu professional.mslh mcm ini kau tak mampu nak handle dgn baik, mcm mana kau nak galas tanggungjwb sbg seorg suami nanti.nmpk sgt dua2 blm cukup matang dan sedia utk berkwin.sbb tu Tuhan lambatkan jodoh kmu 2 kot..cuba buat refleksi diri dulu

    0

    0
  25. Hakak jemah says:

    Dh hagak dh. Mst berepisod2 nara hapdet cite budak x cukup umo ni. Esok lusa emma lak bg stmt psl ni. Kisah cinta dorg ni dh ckp cite penting kt msia ni. X hbs2! Kemon la nara! Wekappp!!

    0

    0
  26. Imah ikan kembong says:

    Ko p ngorat ruhainies je la kamal. Xyh nk terhegeh2 hadap sgt budak x cukup umo tu. Naik meluat lak baca. Dia pn rs mcm dia bgus sgt bila ko terhadap sgt kt dia smpai mcmni. Adoiii

    0

    0