Written by Bella | June 20th, 2016

Baru-baru ini, kafe milik Nora Danish Kopi & XOXO yang terletak di Bangsar telah pun ditutup dan sejak itu Nora dihimpit dengan pelbagai spekulasi yang mengatakan beliau sebenarnya sudah tidak mampu untuk membayar sewa. Dalam erti kata lain kafe yang dibuka bersama rakan-rakannya itu tidak mendapat sambutan yang baik.

Walaubagaimanapun, Nora menafikan perkara berkenaan dan menjelaskan ia terpaksa ditutup kerana mereka sebelum ini hanya menumpang lot sebuah butik. Namun, butik tersebut kini sudah tidak beroperasi dan agak tidak berbaloi untuk Nora membayar sewa keseluruhan lot berkenaan kerana perniagaan utamanya bukan lebih kepada makanan.

Bukan tak mampu bayar  sewa tapi sebenarnya bangunan itu peniagaan utamanya bukan lebih kepada makanan. Jadi apabila butik Ramoda sudah tidak lagi beroperasi, kami terpaksa tutup sebab sebelum ini kafe kami hanya menumpang pada lot kedai butik tersebut.

Kami rasa seperti tidak berbaloi nak sewa keseluruhan lot tersebut untuk teruskan perniagaan di sana, jadi kami ambil keputusan untuk tutup saja.

Malah, Nora sudah membuka dua lagi cawangan baru yang terletak di Bangi dan TTDI. Jelas Nora,jika benar beliau tidak mampu membayar sewa seperti yang dikatakan, takkanlah beliau boleh membuka cawangan lain.

Kami dah buka dua cawangan baru Kopi & XOXO di lokasi yang lebih sesuai iaitu di Bangi dan Taman Tun Dr Ismail. Secara logiknya kalau tak mampu bayar takkanlah kami boleh buka lagi dua kafe.

Pada masa yang sama, Nora sempat meluahkan rasa syukur kerana kedua-dua cawangan kafenya itu mendapat sambutan yang memberangsangkan dan lebih baik daripada lokasi sebelumnya.

Dalam berniaga kena fikir baik dan buruknya juga, kalau ditempat lain bisnes Nora mendapat sambutan, apa salahnya kalau pindah bukan?Lebih baik laburkan duit di tempat baru daripada membayar sewa tinggi.. Kami harap perniagaan Nora akan bertambah maju..

Sumber Berita : Astro Gempak

25 responses to Kalau Tak Mampu Bayar Sewa, Takkanlah Saya Buka Dua Lagi Kafe – Nora Danish

  1. N says:

    TUTUP JELAH…

    0

    0
    • minah jambu harapan nenek says:

      nanti senang2 minah jambu datang kt cafe nora k..ada live band tak ?

      0

      0
  2. akutetapaku says:

    perbaiki certain food yg dijual…kasi ada rasa skit ler..

    ni tak sedap…harapkan goreng pisang cheese tu je..

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Aku lum pernah makan lagi..
      So akan pergi yg branch Bangi…
      Nak makan dulu… then baru aku komen..
      huhuh

      0

      0
  3. Nazri Aziz says:

    dalam erti kata lain, business tak bagus. sales pun tak seberapa. jualan rugi. duit keluar lagi banyak. kenapa saya perlu teruskan? – Nedim

    0

    0
  4. noracun says:

    prnh pegi yg kt bangi.. suka dgn bubur betty & pisang gorpissssssssss sdp gila tp harga agk mhl..lg 1 yg ak xsuke sudu garpu kna amik sndri …ehhhh ak g kdai mkn bukn g masok dapor uma sndri..sabo je la…

    0

    0
  5. Anis Al-Hingos says:

    pernah gi kat bangsar tue..x sedap!!!!! baik makan roti kosong cicah belacan lagi sedap!!!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    aku tak faham selera orang yg datang makan kedai kau, tak penah makan makanan sedap ke?

    0

    0
    • Anonymous says:

      sbenarnya sedap ke x?tapi lain orang lain rasa..ala kalu ko makan kat hotel pun hari ni sedap esok mungkin x..benda biasa kot

      0

      0
      • Anonymous says:

        mungkin masa aku makan dia hidang ayam dah busuk. Sebab tu serik nak datang dah

        0

        0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      lagi satu kt blakang nora tu macm kosongg aje tkde ape2 nk tarok ke ? cuba kasi penuh dengan makanan pasti ada tarekan di situ kaler2 ful kan sikit baru menarek..jangan kosong2 tak bagos ok nora ..love uuu..

      0

      0
      • Awek kpop says:

        Eh minah aku setuju yg kau cakap kasi colorful tu… aku kalau suram2 ni x der mood nak makan… kalau colorful baru ada feel nak makan.

        0

        0
  7. Anonymous says:

    Helloooo RUMODA BANGSAR yang bankrupt pastu menyusahkan nora danish. Dahla RUMODA TAK bgtau kopi xoxo dieorang nak tutup. Kesian nora danish terpaksa cari tempat baru last minit ! Boooooooo RUMODA !

    0

    0
  8. catrumah says:

    Inilah melayu, baru nak naiksikit dah ada hasad dengki. sekurangnya bagilah support sikit. kalau macam ni bila melayu nak maju

    0

    0
  9. Saya says:

    Tak ape lah.. Pelan2… Nie lah adat bisnes…. Ape2 pun suka tgk org kita berbisnes yg btul dan maju….semoga nora dan yg lain samua berjaya ape2 bidang….

    0

    0
  10. Boy says:

    Sedap sedap je makanan cafe Nora
    My family pun suka
    Lepas no boleh ke branch Bangi pulak

    0

    0
  11. kamal says:

    muka anak nora ni sntiasa nmpak mcm x mandi pagi……hihihi

    0

    0
  12. Anonymous says:

    macamana org myammar boleh ada lesen bukak kedai makan?

    0

    0
  13. burma says:

    macamana org myammar boleh ada lesen bukak kedai makan?

    0

    0
    • Anonymous says:

      sapa cakap dia orang myanmar?sedihnya la hai..yang myanmar tu keturunan dia..dia lahir kat malaysia kot sah2la orang malaysia..ic biru lagi

      0

      0
  14. Anonymous says:

    nak tgk hidung nora danish yg asli…tgk idong anak dia….

    0

    0
  15. ntah pape says:

    ape kes setiap kali keluar berita tentang cafe nora danish ada yang complain makanan dia tak sedap2? hingga ada yang suruh tutup cafe. tapi ramai yang kata sedap. kalau tak sedap takkan selalu ramai pergi makan sana. betulkah ni? jangan sebab sakit hati buat fitnah sana sini

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalau orang tu kata sedap sebab dia dah rasa dan kata tak sedap. Kalau dah orang tu kata sedap, sebab dia dah rasa and rasa sedap. Yang kau fitnah orang kata orang menfitnah tu kenapa?

      0

      0
  16. Anonymous says:

    Apa ko merepek ney syaitoonnn

    0

    0
  17. Mak Enon says:

    Mamat jaga kaunter di xoxo ttdi tu layan customer lebih kurang je. Pekerja pun nampak ramai bangla. Air tak sedap langsung. Betul orang cakap harapkan pisang cheese tu je la yang sedap. Lain hampeh

    0

    0