Written by Bella | May 20th, 2016

Mengakui dirinya tidak bersalah atas dakwaan menceroboh rumah Fasha Sandha dan mengganggu kehidupan bekas isterinya itu, Jejai atau nama sebenarnya Rizal Ashram Ramli meminta agar pihak polis menyiasat kes ini dengan betul.

Jelas Jejai, beliau sedikit pun tidak merasa gentar kerana tiada apa yang beliau ingin sembunyikan.

Saya benar-benar berharap dan meminta pihak polis menyiasat kes ini untuk mengetahui kebenarannya. Kalau saya salah, siasatlah! Saya tidak takut dan tiada apa yang hendak disembunyikan.

Buat masa ini, Jejai yang sudah berhubung dengan peguamnya dinasihatkan untuk tidak memberikan komen lebih berkaitan kes ini. Cuma Jejai sekali lagi menegaskan tuduhan yang dibuat oleh Fasha terhadap dirinya tidak benar sama sekali.

Saya sudah berjumpa dan berbincang dengan peguam berhubung hal ini dan dinasihatkan untuk tidak bercakap banyak dulu. Apa yang saya boleh tegaskan adalah apa juga yang dilaporkan adalah sama sekali tidak benar.

Fasha Sandha dan Jejai mendirikan rumah tangga pada 27 April 2012 dan bercerai talak satu di Mahkamah Tinggi Syariah Wilayah Persekutan pada 20 Januari lepas. Mereka dikurniakan sepasang cahaya mata Putra Rayfal Ramli dan Putri Raysha Jemyma.

Bak kata pepatah, berani kerana benar takut kerana salah. Kita ikuti sahaja perkembangan kes Jejai dan Fasha nanti.

Sumber Berita : mStar Online

97 responses to Kalau Saya Salah, Siasatlah! Saya Tidak Takut – Jejai

  1. sanjaya says:

    bermulalah episod perang ala….. rita rudataik!!! :(

    0

    0
    • Kiah says:

      Biasalah tu. Ego masing2 tinggi melangit. Masing2 masing panas. Waktu bahagia, kalu suami kentut depan muka pun dikatakan bau ala semburan Febreze. Bila cerai… tengok muka bekas laki pun x sanggup. Laki belum masuk rumah dah bau kentut…

      0

      0
      • Anonymous says:

        nanti alasannya masuk rumah fsha sebab nk jumpa anak..dh boleh agak.

        0

        0
        • Jejai Gila Talak says:

          Pompuan kalu dah tawar hati, tengok muka laki pun x sanggup! Paham2 je lah. Pegi lah balik rumah emak ko. Ko kan anak taat setia. Tehegeh-hegeh nak masuk rumah ex-wife ko pehal plak?

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku setuju..jejai gila talak..yalah kan dah ada peguam..beranilah dia katakn dia tak bersalah..takkan nak ngaku pulakkan..tulah susah kalau jadi anak mak..last2 kau jugak yg merana..siang2 taknak pikiag dulu..buruk baik bercerai..kan talak di tangan kau? boleh bawk berbincang apa? skg nasi dah jadi bubur..telan aje bubur tu…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Abg nara tolong kurang2 kan la iklan yg menyemakkan mata.nk bukak u punye blok smpai 50x.tau u dpt income dr iklan tp berpada2 la.tq.my 2cents.

          0

          0
      • Pejuang Wanita says:

        susah kalu mak mertua lebih sudu dr kuah. baik belah saja. tk perlu simpan laki dayus mcm ni. dah la muka mcm jawa keraton. potong stim berganda. baik peluk bantal aje malam2!

        0

        0
      • kentut bedak says:

        berbaiklah sesama manusia…

        tak guna bergaduh .. kentut bau tahi.. berak keluar tahi..busuk jugak.. sama je busuk .. makan minum .. so.. berbaiklah ye kita semua

        0

        0
    • Anti Mummy's Boy says:

      Jejai hoi, kau gi kawin dgn mummy kau je lah. Mcm takde telor…

      0

      0
      • Anonymous says:

        hahahhha dasyat ko eh… ngata org.. tapi langgar hukum allah… dah sah kawin ngan mak haram…

        0

        0
      • jantan kelantan says:

        loser la jantan perak. aku meluat giler jantan perak.

        0

        0
        • Anonymous says:

          start dah. yang loser bukan sebab negeri la, ngok. Makan budu byk org kata pandai, awat hang bodo?

          0

          0
        • aaakulahhh says:

          dah la harapkan duit bapak yg curi harta projek di perak..tu yg kaya raya bagai kot..tak tau la kot kot mmg family asal kaya..siap leh naik helikopter bagai…skali tuhan kasi muka tapak slipar jepun…dol

          0

          0
    • Orang tengah says:

      Cerai itu hari sama2 pula nangis… Hari ni dh perang mcm x pernah sekatil ! Giler ke apa?

      0

      0
  2. jgn cari pasal says:

    kau masuk rumah ex-wife sesuka hati memang tak patut la.
    be a gentleman lah. lepaskan elok2. ikut prosedur. pasti aman hidup.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Masalahnye, btol ke dakwaan tu? Betul ke dia masuk umah fasha? Kalau btol, mana bukti yg dia masuk? Dan masuk tu masuk takat mana? Sampai dlm rumah atau just area berhampiran? Dan hartanah tu sebenarnya sapa penama pemunya? Dan adakah fasha berlaku adil dlm hak penjagaan anak? Walaupun dia dpt full hak penjagaan tp sebagai ayah, takkan lgsung jejai tak dpt jumpa anak? Byk perkara kena ketengahkan sebelum fasha nak dakwa sesuka ati jejai menceroboh privacy dia.

      0

      0
      • Anonymous says:

        nak tambah lagi..apa tujuan dia masuk? macam mana dia boleh masuk? dia pecah pintu pecah tingkap ke?

        0

        0
        • miss curious says:

          well said Anonymous at 11:36 AM and 12:19 PM.

          let say, rumah itu hakmilik atas nama Jejai,and dia cuma bagi Fasha tinggal situ in consideration sebagai ibu kepada anak2 dia… which kalau betul lah, dah kira baik lah ex husband bagi tinggal..ini lagi mau report jejai ganggu privacy pulak?

          0

          0
        • podaah. says:

          eh cakap byk plak, meh sini aku masuk rumah ko.
          adakah ko akan diam???
          x kira lah nama sapa, bekas isteri dan bekas suami dah kira bukan mukhrim. ko ingat negara ni mak bapak ko punya???

          0

          0
        • Anonymous says:

          takan la sengaja nk buat kes polis. ko bangang ke haper?

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku setuju..rmah tu hak milik sapa pun..kalau dah diberi hak menghuni..jgn ingat jejai boleh sesukati masuk..lagi bukan muhrim..aku percaya fasha buat repot bukan suka2 ok..takkan nak nambahkan lagi masaalah..atau fasha bermimpi hantu jejai masuk malam2 hari..cuba fikir2kan..pada fikiranku si jejai ni gila talak..aku pasti..yg menyuruh lawan balik panggil peguam segala ni semua kerja mak dia yg manjakan anak sangt..dah kena baru nak marah2..masuk rumah orang tak ingat2

          0

          0
        • Anonymous says:

          nk skodeng fasha mandi…

          0

          0
  3. pak sue ali says:

    masaalahnya sini bukan pasal getar, panik ke apa. kalau dh bercerai tu bro, hentikanlah masuk rumah bekas bini. buat le cara cerai woi. apa la bengap sangat mamat ni? kalau akak pun report polis gak. ko ingat ko handsome sangat mcm pelakon kapten america chris evans tu ke? puihhh..ko ingat ko berduit boleh buat sesuka hati ke?

    0

    0
    • FashaSendhu says:

      Kalau handsome mcm chris evans boleh masuk rumah fasha ke..

      0

      0
    • ibu tunggal says:

      pernah tjadi kpd saya. bekas suami msuk rumah bila sya xde gi opis. d paksa maid sya buka pintu. lepas tu buat hal lepak mkn minum layan tv tengok bola mcm belum cerai. maid sya pun jdi serba salah x selesa. jiran2 dh mula mgata, mjeling lagi myindir. lepas 5-6 kali naseb baek ada pak aji bdekatan tolong nasehat bekas suami. bukan apa takut mgundang fitenah. mmg niat iklas dia nk jengok anak2 tapi dr segi syarak …haram!

      0

      0
    • Yekeni says:

      Chris evans too pretty boy…

      Hero iron man lagi handsome gitu…. Memikat, terpikat, nak ikat2 gitu…

      0

      0
      • Chris Evans says:

        thank you.. every person have their own natural beauty.. be appreciate ..

        0

        0
        • Ye Ke? says:

          Be “appreciated” lah Chris hoi. Kalu be kt depan .. belakang kena ada “ed”. English pun hancur ha!!!

          0

          0
        • aaakulahhh says:

          chris evans pn ada gak typo..dia kan BZ..tulis kot telipon kecik…die kan jari besau angkat besi banyak…ishhh nak jadi grmmer nazi btoi la hg ni pn…eh…aku lak apsal tetiba backup chris evans ni…terasa gay plak..choiii

          0

          0
        • nadzim osman says:

          chris evans tu aku sanggup jadi gay..

          0

          0
  4. Anonymous says:

    Rita Spender pt II…

    0

    0
  5. poyos says:

    ape2 je la pasha sm jejai ni ..mls nk amik tau .. mgkin ini kifarah pd dorg .. so baek dorg setel kn kt luo scara btentang mate.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    x sabar nk tau kebenaran ni..

    0

    0
  7. melati says:

    biasa lah ..seronok Lawyer…kikiki

    0

    0
  8. sarah says:

    dulu kau buat nora mcm kat tpk kaki kau jer… sekarang kau dapat pompuan cam fasha.. baru kau tau langit tu tinggi ke rendah… pompuan cam fasha ni xkan puas slagi org x melutut kat depan dia… ni baru sikit kau kena… lepas ni ntah ape lg dia buat… fasha ni pandai berlakon .. mcm dia la mangsa… pandai amik kesempatan keatas situasi tertentu…

    0

    0
    • Mimi says:

      orang macam Fasha ni dik, dia takkan agresif kalau takde provokasi.
      dia jenis tak kacau kalau orang tak mengacau.

      0

      0
      • Anonymous says:

        eh bukan dia suka kacau orang ke..mula2 kacau kerabat johor kena reject kacau orang pangkat rendah skit si Qabil pun kena reject akhirnya kacau si jejai..agak2 la sapa yang suka provoke dia kalu dah selalu post sindir2 kat ig..ke sebenarnya jiwa dia yang kacau

        0

        0
        • sarah says:

          sindir2 menyindir… raih simpati… naik komuter… keluar cari rezeki… tu semua makanan dia… nk tunjuk dia la mangsa… ada masalah jer org tu yg salah… org ni yg salah… huh… skarang dia yg kena mula la up status kubur… masa kau buat org… kau xingat pasal kubur…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Harap Cik Sarah naik komuter plak. Amin.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ooii…tepuk sebelah tangan takkan berbunyilah..jgn salahkan fasha. ajer..hati pompan lembut senang di pujuk..kalau si jantan tak melayan takkan menjadilah..ada bini cantik si ND pn kena tinggal.jantan mata keranjang

          0

          0
      • sue says:

        agree. Cuba fikir: apa motif dia lodge a police report kalau the whole thing didn’t happen? C’mon..

        0

        0
  9. sekadar mengkondem says:

    mcm xde buah la jejai ni..phui!

    0

    0
  10. ayu says:

    tak abis abis

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Rotikaya admin aka bicara RM aka ereen aka dll, perbuatan awak kutuk rita tidak akan terlepas. Ni umum dah tahu awak penulis rotikaya dan mana awak kerja, jgn terkejut anggota badan awak dan kepala awak hilang suatu hari. Watch out coz we know where you are. Awak kutuk lagi, just wait n see. Awak delete komen ni pun xpe, awak yg block n baca. Watch out bitch, watch out for ur head. Sial satu keluarga awak!

    0

    0
    • jgn over says:

      oo rotikaya ker tu … sgt benci rotikaya bila dorang buat fitnah wan shades rogol anak tiri sedangkan wan shades bujang trang tang2…mmg sial rotikaya kaki fitnah..

      0

      0
  12. cari yang beragama says:

    Teringat cerita The Beauty and The Beast pulak.
    Macam mana ye Fasha and Nora boleh jatuh shiok ya?
    Inilah kalau kawin pandang harta…tak lama…lepas tu merana.
    Sekarang artis yang mana lagi nak kawin dengan duda ni?
    Mesti kena dapatkan anak dulu lepas tu kena tendang!

    0

    0
  13. nok gebuzzz says:

    npknyer kes RR dah ttp,fasha pulak ambil alih…kite tggu jer la berita selanjutnyer selepas ini.

    0

    0
  14. loyalmalaysian says:

    mcm mana dia bole masuk? kunci rumah tukat la woiiii..

    0

    0
  15. Uawerkhhh says:

    Nampaknya Piala Pusingan Meroyan Kebangsaan dah berpindah tangan kepada Fasha dr juara2 sebelum nya. Abby Abadi dan Rita Rudaini….

    0

    0
  16. aku pun fed up says:

    potong stim dpt laki xde pendirian. pegi duduk celah ketiak mak kau je. x layak jdi somi pon. dah 2 kali cerai kau lah yg bermasaalah sebenarnya. famili kau pun 2×5 gak la.

    0

    0
  17. zakuan says:

    besok ungkit pasal spender lak

    0

    0
  18. ina says:

    nara xnak korek citer izara aishah dah bertunang ke..

    0

    0
    • aaakulahhh says:

      muke gaya camtu ngan keluar sana sini…pakai cam kapir…99% aku yakin dah beromen sume da…tunang utk apa laaa….takdak pekdah…bukan anak dara sunti pn…tp tu 99% la aku rasa…sbb org biasa bebas skit2 pn hancur..inikan retis dok kluar masuk club bagai…puihh

      0

      0
  19. unknow says:

    Pengakuan Fasha Sandha Berkenaan Jejai
    28 August, 2009

    Saya dan jejai menjadi rapat sejak januari tahun ini iaitu 6 bulan setelah Nora Danish bercerai. Dia adalah teman rapat saya pada ketika itu. Kami selalu berjumpa dan dia adalah lelaki yang istimewa utk saya pada ketika itu.

    Memang betul, jejai pernah melamar saya. Dia melamar saya pada tanggal 3 january awal tahun 2009. Saya beritahu mama dan keluarga tentang perkara ni tapi mereka menentang. Saya yakin keluarga jejai juga tentu tidak suka dengan hubungan ini kerana jejai sudah punyai seorang anak hasil perkahwinan dengan nora. Tetapi itu semua kisah lama, kami sudah tidak rapat seperti dulu lagi kerana mama saya menghalang saya terlalu rapat dengan jejai diatas macam2 sebab. Saya menghormati permintaan ibusaya kerana saya terlalu sayangkan mama saya. Mama adalah nyawa saya. Saya sanggup mati demi mama.

    Saya faham, sebagai seorang ibu, mama mahukan yang terbaik untuk masa depan saya. Mama sedih setiap kali orang berkata yang tidak baik tentang diri saya. Orang menuduh saya punca penceraian Nora dan jejai sedangkan orang tidak tahu cerita yang sebenar.. Walaupun hubungan kami dihalang, Saya dan jejai terus berhubung sehinggalah pada tanggal 11 feb, saya mengambil keputusan untuk tidak mahu meneruskan apa2 hubungan dengan jejai lagi kerana terlalu tertekan. Saya terlalu tertekan kerana saya dipersalahkan sedangkan orang tidak tahu perkara sebenar. Kami tidak berhubung selama hampir sebulan sehinggalah pada 7 march, jejai menghubungi saya dan merayu2 supaya memaafkannya. Ketika itu saya berada di Pasir Gudang,Johor.. Jejai terus menghantar sms dan menghubungi saya setiap hari selepas itu walaupun saya tidak peduli dengan rayuannya. Pernah juga jejai menunggu dihadapan rumah saya selama 4 jam untuk bercakap dengan saya. Jejai tetap mahu saya berkawan dengannya walaupun tidak jadi seperti dulu. Saya setuju setelah berminggu-minggu dia memujuk saya.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    JANTAN POYO…

    0

    0
  21. kainbatik says:

    sejak terlihat gambar fasha sandha ala2 lalok & nak terkeluar buah dada dia yg kat instagram baru2 ni, dapat rasakan yg si fasha ni pandai berlakon baik dpn org.Lepas tu post gambar kat IG supaya orang rasa simpati dkt dia.Konon2 dia langsung xberslah.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Pelakon msti pandai blakon..blakon yg benar2 neh…kih2…jom buat flem diorang msti malaatooppp pnya…

    0

    0
  23. Pemerhati says:

    Don’t worry mommy’s boy…kita guna kuasa kita utk Fasha tarik balik repot yer….jgn nagis2 sayang…mommy tau apa nak buat!

    0

    0
  24. Anonymous says:

    anak bawah ketiak emak berlagak samseng taik kucing..

    0

    0
  25. lan siam says:

    si jejai rindu kueh apam balik fasha le tu..lembut tau.

    0

    0
    • FC says:

      Childish perv….how about someone says that abt your sis, GF, wife, mother? Suka?? Crudeness only shows how perverted and small you are….tak kelakar langsung…just plain annoying!

      0

      0
      • lan siam says:

        alolo..over nya lah. ko yg otak kuning pastu marah..sentap x bertempat. loosen up la.

        0

        0
  26. Sam says:

    Hahahaha Jejai Jejai. Tula. Len kali kalau xnak drama, jangan kawin dengan retis. Lols.
    Kawin la cecepat Jejai ooi. Mungkin la tutup mulut dah si FS lepas nih.

    0

    0
  27. lol says:

    erra fazira juga best…xde kontroversi. aman2 aja. ni bakal nk ikut jejak rita rudashit.

    0

    0
  28. queen control mommi says:

    nanti mommi kasi lawyer ye jejoi…

    0

    0
  29. Jawa keraton ko kata ? says:

    FS buat police report sbb nak suh mommy jejai tumbuk2 bantal smbil meleleh air mata tgk anak dia menagih cinta FS semula… Taktik cani biasalah… Org berdendam xkan abis
    FS : gudluck !
    Jejai : gudbye …!

    0

    0
  30. Yekeni says:

    Wow. Pasal ni dgn cepat bersuara.

    Pasal lain2 dulu, sunyi sepi, bunyi cengkerik kedengaran aje.

    0

    0
  31. tempoyak says:

    xda la cbe korg pikir, si J mula2 kawin dgn ND ps tu cerai ckp xserasi, ps tu dgn FS plk…lps tu cerai lagi..xda jodoh..law xserasi or xda jodoh mcm mne blh ad anak, xpikir kan anak2 kn…diorg selebriti mmg ske buat anak pas tu cerai..macam anggap perkahwinan tu main2 je..lagi stu, stail n konsep mcm mne bleh pertahankan rmh tangga si J ni…#buangtebiat

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Jejai kaki skodeng..

    0

    0
  33. fasha sendhat says:

    x handsome..jgn masuk rumah aku lagi.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    mak mertua pun cam ape perangai..nikan plak anak jantan.

    0

    0
  35. Tabur says:

    Pernah ternampak adik perempuan jejai dekat klcc, memang tak lawa langsung …

    0

    0
  36. gila publisiti la korang says:

    hahaha..time bercinta keluar masuk rumah selamba jer..tak plak report polis..

    0

    0
  37. Kanji says:

    “da bagi rumah kira baik la tu”

    Excuse me, itu kira nafkah tau? Kira baik apa? Korang ni tak tau pasal syariah ea?

    0

    0
  38. Anonymous says:

    lantak kedepa lah….

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Someone please teach these divorcees a thing or two about child safety. Bawak anak dalam kereta tak pakai child car seat! One of the ig commenters cakap “pelukan ibu lebih kuat”. Kitaorang bukan nak hentam fasha. We just want to tell her that anak dia mesti pakai car seat utk budak2 laaa..

    0

    0
  40. padayappa says:

    APasal ada yang suka maki muka bangsa sendiri? Jawa keraton lah, orang asli lah, muka hulu lah. KAU tu bukan muka melayu ke? Atau kau pun kacukan keling?

    0

    0
  41. escort ?i?li says:

    Wow, that’s what I was exploring for, what a data!
    present here at this webpage, thanks admin of this website.

    0

    0