Written by Bella | July 25th, 2016

Dato Red ataupun dikenali sebagai Datuk Seri Adnan Abu yang kini mempunyai dua orang isteri dan berhasrat untuk menambah lagi jumlah isterinya telah memberikan nasihat untuk lelaki-lelaki diluar sana yang ingin berpoligami

Menurut Dato Red, seorang lelaki tu harus pandai menjaga hati semua isteri-isteri mereka dan jangan pernah menipu.

Perempuan, isteri-isteri kita paling pantang kalau kita berahsia atau menipu.  Berterus-terang dalam segala perkara, itu yang utama dalam perhubungan suami isteri.

Dato Red bukan sahaja pernah dihimpit kontroversi kerana perkahwinan beliau bersama Adira, tetapi dalam kes terbaru apabila beliau merangkul pinggang Ruhainies dan mengakui beliau suka dengan pelakon baharu berkenaan sehingga tangannya automatik ingin menyentuh tubuh Ruhainies.

Ada sesiapa yang setuju dengan nasihat Dato Red? Emm..

Sumber Berita : Utusan Online

73 responses to Kalau Nak Isteri Ramai, Jangan Suka Menipu – Nasihat Dato Red Kepada Lelaki Diluar Sana

  1. Tuti says:

    Kelakarnyerrrr……sambil rolling eyes

    0

    0
    • kentut sate ayam....wow..wow !!!!! says:

      sapa nak bau kentut sate ayam ?????

      0

      0
      • kentut sate ayam...wow...wow !!!!! says:

        busuk tauuuuu..kentut sate ayammm…. aq bagi freee???????
        korang nak ?????

        0

        0
        • Anonymous says:

          duk hari2 sebut pasal berak kentut..mcm mintak penyakit..biar ko kentut berak x henti2 smpai akhir hayat..baru ko rase..mase tu kentut berdarah pun x guna lg dik nk merayu berdoa kt tuhan diberi kesihatan..

          0

          0
      • melati says:

        saya ader cadangan !!! kentut sate ayam ..WOW..WOW July 25, 2016 at 2:25 am….aper kater semasa Mak & Bapak ko berbogel semasa menonoton TV kau suruh Bapa ko buat pertandingan saper Kentot paling kuat…atau pun semasa Bapak ko kencing dlm mulut mak ko, suruh lah Bapak ko kentot sekali…!!! hihihihi

        0

        0
        • Mat Ronggeng says:

          Mula dari hari ini beta ingin memberi pangkat kebesaran buat dato’…
          Beta rasa pangkat kebesaran ini bersesuaian dengan gelaran yang dato sedia ada…..

          Ambillah darjah kebesaran ini…Dato “BOO” Red (bunyi ala ala BURIT)

          Kelas kau jantan siap nak bagi nasihat buat lelaki kat luar sana…. terus terang aku cakap aku menyampah orang berpoligami ni memberi nasihat macam MAKSUM pasal kahwin ramai ni…. apa kau ada PHD dalam bab memantat beramai ramai ke??

          0

          0
      • Amende laaa says:

        Ko ni apesal.. Hari hari komen mcm ni macam muka nak kena tapak je

        0

        0
    • Orang Cerdik says:

      Oh Rozana

      Kuhapus sajak yang kutulis untukmu
      Bukan hanya serangkap, tapi seluruh
      Demi hatimu yang kian pandai menelaah
      Tiada lagi bisjut & royi

      Oh Rozana
      Luruh airmata bangla yang kujanji jatuh
      Bukan hanya setitik rintik, tapi menggerimis
      Meski sesungguhnya kurasa bisjut & royi
      Bisjut & royi yang bernilai RM10K

      Oh Rozana
      Kau ingat kau pernah mendapat RM10K
      Pada titian jembatan antara bisjut & royi
      Pada bebukit yang meninggi julang
      biar aku tahu ada jejaka bangla menujumu

      Nak bisjut?
      Nak 10K?

      0

      0
      • Anonymous says:

        bodohh gi tunjuk bakat kt tempat lain..dulu hilang,muncul balik setan ni

        0

        0
      • Amende laaa says:

        Ni lagi sorang muka nak mintak pelempang. Sama la dengan si makhluk yg ade penyakit kentut manjang tu

        0

        0
    • aet says:

      jangan suka menipu? yg kau kawin kat thailand tak bagitau bini takpe pulak? SOOOO HYPOCRYTE!

      0

      0
    • sasha says:

      hmm please… not the person to give tips lah kau ni!!
      Geramnya aku kalau jumpa kat luar cepuk kang

      0

      0
  2. Tomahawk says:

    iye lah tu, padahal kunci kawin ramai kena kaya zahir n batin la bangang. kalau tak ada jangan harap depa nak kat kau wpun ko jujur.

    0

    0
  3. Corse 848 says:

    Kahwin ni sebab kasih syg..bukan sebab nafsu..jgn nnti org tuka nama Dato Bu Red..aku yg lelaki pun malu ada lelaki mcm ni..aku pun khwin 2..x terpikir nk menambah lg..sbb dua2 bini aku dah mcm kwn..mkn sekali..berjalan sekali..rumah je lain..time aku susah diaorg x lari..masih tggu..sygkan aku..x kan time senang nk lukakan hati diaorg..x sanggup aku nk lukakan hati isteri 1st aku berkali kali..dan x sanggup nk lukakan isteri kedua sbb dia sanggup terima keadaan sedikit kelebihan diberi kepada isteri pertama..ckup2 la bro..xde bangga mana isteri lebih ni..kalau ikut nafsu semata..

    0

    0
    • biarbetik says:

      Kau sama jugak…mana kau tau bini 1st kau tak rasa sakit…goblog nak nasihat org mcm sidrebar ni…low class

      0

      0
    • Anonymous says:

      Aku like sbb aku suka nama Dato Bu Red tu hahahah

      0

      0
    • justin baba says:

      lom jmpa yg merangsang, ko x trbuka la hati nk kawen 3 kot? cuba neelofa atau fatiah latif ajak ko nikah?

      0

      0
  4. Lala says:

    Dato red ni wat biz pe?

    0

    0
  5. Anonymous says:

    so, sebelum kawen or masa bercinta cakap kat pasangan terus terang dia akan dimadukan.. jangan menipu cakap setia pada yang satu.. kau rasa???

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Klu jujur x menipu npe g kawin dgn Adira kt Siam??? Dan knape nk tggu org perangkap gmbar tgn automatik tu bru nk ngaku… dan msa tu kta bini ptama xtau.. risau jgk tggu reaksinya ko ckp… ko rase jujur sgt x tu??

    0

    0
  7. Anti Dato' Red says:

    bodoh piangggg…..

    0

    0
  8. xanadu says:

    ko pon kaki kencing ape kes atok merah????

    0

    0
  9. huh says:

    sorry bro@dato merah(red)..
    nasihat lu umpama rubbish..rubbish.

    xyahlah nak bagi nasihat bagai…bukan pakar motivasi pun..sorry lar bro.

    0

    0
    • minah jambu - safety first says:

      tapi datuk red ni pandai dia cari bini….bini2 dia semua puteh melepak..bini fisrt dia cantek pooooooooooooooooon maseh nak kawin lagi huh !!

      0

      0
      • Mesti cun says:

        So sesapa yg rasa kalau putih gebooo kulit mulus tu boleh wat suami sayang gile b*b* x carik lain… U r so WRONG gurl !!! Berpada2 nak cantik utk suami sbb dorg bukannya nak tgk lawa fizikal aje….

        0

        0
        • minah jambu - safety first says:

          itu makna nye laki yg tk tau berterima khaseh atas anugerah tuhan yg dh kasi dia bini cantek lagi nak kawin lagi banyak2 kumpol bini..

          0

          0
      • Anonymous says:

        baik lg org kulit hitam. laki diorg lebih jelas kasih kan diorg x tgk rupa hitam ke gerutu ke

        0

        0
  10. aware says:

    hrmmm bangga nye dia.. dia tk tahu istri2 dia makan hati dngan peranagi dia…ad hati nk 3 lagi sudah2 lh skit kn hati bini2… yang no 3 tu blm tntu dia nk iklas tw.. nk harapkn muka pekeja restoren pn hnsome ckit…. tkyh nk bangga dri sngt k.. lau pndai jga hati bini2 tk lh ambik kesempatan nk pegang2 kn.. pmpuan pn stu gatal miang cm tk ad laki bujng je dlm dunia ni…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    jwpn paling bodoh..sebenarnya ko dh malu ruhainies xnak kt ko..puiihhh

    0

    0
    • minah jambu - safety first says:

      ruhainies tu dia dh tentu jambu cute comel puteh cantek tk kaaaaaaaaan la dia nak ngan datuk yg gila banyak bini ni nanti makan hati stress al last cerai ciak kan..! lov u ruhainiessss..u nak kena ingat ruhainies nanti kalau dh kawin ngan datuk ni u nak kena bertudung..nama u baru nak naik u baru nak kejar cita2 u sebagai pelakon kalau u dh bertudung macmana u nak kejar cita2 u tol tak…minah jambu bukan nye apeeee yg dh bertudung tu tk sabar2 nak bukak tudung pasal nak berlakon..ape2 yg u nak buat u kena pikir dulu masak masak ok ok…! kejar cita2 sampai ke menara gading..! jangan berlakon angat angat taik kucing aje tapi habok pon takdak..!

      0

      0
  12. Anonymous says:

    butuh

    0

    0
  13. sentap says:

    lawa lagi datin red dr si mayat hidup tu…dah kawin laki org buat2 manja…bakal jd dpt adik no. 3…padan la…rasa lak ko…hahaha

    0

    0
  14. Anonymous says:

    hahahaha….jawapan nampak sgt jantan tak ada telur dan bangang + miang.. nak cover lah tu. selalunya jantan mcm ni sweet talker..nak kata nsem sgt pun tdk.

    0

    0
  15. lela says:

    “Kalau Nak Isteri Ramai, Jangan Suka Menipu – Nasihat Dato Red Kepada Lelaki Diluar Sana”.
    Ayat ni ko tuju khas utk diri ko ke. ko x yah nak nasihat kat lelaki diluar sana lah ngok. btul kan dulu diri ko sblm nak nasihat org. diri sendiri pun x sempurna ada hati nak bg nasihat mcm tuju kat diri sendiri je,bodoh.

    0

    0
  16. Kkkk says:

    Dato Red ni memang gatal la n kaki betina..Giler glamor pun ada aku tgk, saja nak perhatian..huhhhh layak ke nak bagi nasihat?? Hentikan la muka dia dr semua media, artis ke?

    0

    0
  17. ladybird says:

    dato red bila ambil gambar dengan 1st wife tak pernah senyum
    klau dengan 2nd wife senyum kambing

    0

    0
  18. FC says:

    This jerk-off dude is every woman’s worst nightmare, harap2 Ruhainies or any other woman will be smart and not fall into his trap, what an idiot of a husband! :(

    0

    0
  19. lol says:

    se ting tong ruhainies ni,dia pn xmau laki org.nmpknya adira lebih ting tong.kah3

    0

    0
  20. X says:

    Nasihat orang,tapi diri sendiri yg lakukan…wtf!

    0

    0
  21. Whatever says:

    Ingatkan ustaz mana nak bg nasihat kat org yg nk kahwin ramai tu. Padahal dato red ni a.k.a ex driver lori sayur. X payah dgr nasihat dia ni. Bkn jujur je kunci nak kawin ramai. Tp niat, ilmu agama yg ckp, ckp utk menyara 2/3/4 keluarga dan bole bahagikn kasih sayang sama rata (boleh ke). Jgn krn nafsu semata. Mcm adi putra tu kahwin sbb takut bzina nampak sgt gatalnya dh tbukti kacau isteri org dulu htr gambr bogel. Kalo setia dgn isteri pertama terima kekurangan dia. Itu aku salute lelaki tu. Tp krn nafsu. Mmm.

    0

    0
  22. jah kalut says:

    dia nasihat diri sendiri ke tu?

    0

    0
  23. Sue says:

    Look who’s talking! Syok kalau hang kena dgn pompuan mcm Rita Rudaini yg stand for her right, yg X teragak heret hang ke mahkamah & showcase semua bukti. Baru padan muka hang! Tolong! Siapa boleh siasat business apa Mamat merah ni sampai boleh dpt title Datuk Seri?!

    0

    0
  24. melati says:

    kalau btol2 nk isteri Ramai cari lah anak2 Yatim @ Indon yg cantik2…..naper cari yg ader kerjaya??? nasihat saya kepada Dato Red…!!!

    0

    0
  25. Anonymous says:

    nak publisti jugak dia nih muka terpampang besar..bosan…next

    0

    0
  26. melati says:

    Bagi pandangan Mata saya…..kalau Dato Red ni Kaya lah takder nya bawa Bini yg blom ader anak tu naik Velfire yg rege RM120K.yg besor tu..!!! sekurang2 nya Kete BMW @ Mercedes …mungkin Used Car kot diani..!!!…tah lew Artis2 baru sekarang ni baru tgk Org pakai Kete RM120K , dh terliur..!!! cotohi Nora Bakal Suami dia tak payah nk Show Off Pakai kete pun..!!! tapi org dh tahu setakat Velfire ni Bakal suami Nora bagi hadiah kat Adik Ipar jew kot….ini lumrah….hmmmmmm

    0

    0
  27. sepaun says:

    rasanya adira yg selebriti tp datuk gatal ni yg dpt liputan meluas di dada akhbar, blog.. rubbish!

    0

    0
  28. ms bruneian says:

    kata dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih. baik peduli anak2 dan isteri2 sekarang, ini tidak sibuk nak cari calon isteri yang ke tiga, musabah diri lagi penting.

    0

    0
  29. renayasyhi says:

    tiada 1 orang pon wanita kat dunia ni mahu bermadu.kalau terpaksa pon sebenarnye mereka taknak.masa laki aku memiang dengan ex girlfren dea pon aku da rase paling sakit inikan pula nak terima hakikat hidup bermadu.x kisahla laki jujur mahu bermadu atau x.si red ni adalah contoh lelaki melayu sampah paling busuk dalam dunia

    0

    0
    • Anonymous says:

      LELAKI SEKARANG SALAH TAFSIR HUKUM SEBENAR BERPOLIGAMI…NAK IKOT NABI TAPI DORANG X PERASAN KE NABI KITA TAK PERNAH DUAKAN ISTERI PERTAMA..

      0

      0
  30. So you can keep me inside says:

    Ok.. jujur tu satu hal. Tp kalau nk tau apa dia tips yg utama kalau nak kawin ramai adalah KAYA RAYA. Ko jujur la camna sekalipun kalo ko kayap je lebih takde nye pompuan nk bermadu atau sanggup dimadukan. Itu hakikatnya… Haha.

    0

    0
  31. Maya says:

    Allah SWT bg ujian ..lelaki boleh kawin 4 pun ko dah gelabah.. x sabar nak menambah… kalau Allah SWT x bg limit.. mau hari2 ko cari bini baru… haru..haru…

    0

    0
  32. lol says:

    Laki ni mcm terdesak nak attention je, kesian betul

    0

    0
  33. Fans melati says:

    Sokong melati !!!!

    0

    0
  34. anonym says:

    dia sangat berkemampuan so apa masalahnya…terselamt sikit wanita bujang especially astis wanita yg belum berhijab .. dapt pahala lgi dato ni

    0

    0
  35. yahti says:

    dato red ni specis splastik kut….sian ko adira…sanggup jadi bini ke 2 dgn jantan splastik..

    0

    0
  36. noon says:

    can someone give this dato a slap…meluat betul.

    0

    0
  37. Red Bull* says:

    Siapa si red ni sebenarnya…?! Lbh pd attention seeker je nampak..Dah2 la citer pasal si nobody ni pfftt. Seriously kena check mental

    0

    0
  38. Anonymous says:

    MUKA MCM KAKI ONANI JE KAU NI..

    0

    0
  39. tecit says:

    ehhh jantan xgune ni. aku plak kalau ko kt sebelah aku rase nak sepak2 je muke ko. dah la xhemsem serupa tahiiii! mabok plak tu. bangang ke ape die ni. mcm xsedar ape yg die cakap. kepale hotak die rase nak peluk2. aku rase bukan pempuan tu je semua pempuan pon ko nak peluk. lahanat.

    0

    0
  40. wtfwei says:

    pala butoh hg datok red

    0

    0
  41. Anonymous says:

    Kalau nak jantan ni nyah dari memberi kenyataan dalam dunia hiburan, kena buat bodoh je dengan dia. Tak payah layan. Lagi layan lagi naik lemak, perasan dia pun famous. Padahal orang kenal pun sebab kahwin 2 dengan artis perempuan yang tak tau malu.

    0

    0
  42. Poppy says:

    No.2 cuit no 1. Skrg Dato usha no3. Nampak nya Adira ‘grip’ u tak cukup kuat utk mengukuhkan kedudukan u. Rasa Ruhainies ni tak ada hati kat Dato Red. Maybe betul gak time tu Dato ada pegang sikit, tu pun manalah tau Dato tertiba rasa gatal nak pegang. Si Ruhanies tu plak tak sangka Dato pegang belakang dia. Sabar jerlah, ambik sika pro sebab nak dpt job. Lufya juga yg untung dpt tunang Dr handsome, bujang lagi tu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      sebab tu dalam agama cakap penat cari jodoh balik pada agama..insyaAllah bila balik pada Allah DIA yang akan hantar jodoh tu untuk kita..dah terbukti pada ramai artis kot contohnya wardina, irma hasmie, diana amir

      0

      0
  43. Saya jer says:

    Tangan aku pun automatik nak lempang die nie…

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Nabi tk pernah mnduakan isterinya, bile isterinya mninggal. Bru nabi kawin lain, tu pon isteri sahabat yg syahid dlm peperangan.. Utk abg red kite ni, Better nk tambah, cari la cleaner ke, gelandangan ke.. Baru wa support lu

    0

    0
  45. Saya says:

    Ini Datuk macam org tak betul hahahahaa.

    0

    0
  46. Rosmerah says:

    My advise is…..Dato pergi sandpaper muka tu dulu. Hik..Hik!
    Aku salute ladies and men like lisa surihani, fauziah gous, scha Alyahya, diana halik, aaron aziz, awal…dan lain2 couple yang really jaga anak2 dan pasangan mereka. Really professional in their work and family. Dorang tak layan Dato crap mcm ni.
    Smart and professional…bukan AWBERAK, berkerak!!

    0

    0
  47. ida says:

    puiiiii…

    jantan miang yg sebenor2nya dia ni…

    0

    0