Written by Bella | February 11th, 2016

Mesra tetapi tidak pernah melabelkan diri mereka sebagai pasangan kekasih, Emma Maembong dan Kamal Adli sehingga hari ini masih lagi bermain teka teki dengan peminat tentang hubungan mereka.

Terbaru, Emma menerusi BH PLUS memberitahu mereka akan mendirikan rumah tangga jika mendapat restu daripada bapa Emma sendiri. Buat, beliau yakin apa sahaja keputusan yang akan dibuat oleh  bapanya itu adalah terbaik untuk dirinya.

Saya adalah antara anak yang paling rapat dengan ayoh. Mungkin dia melihat saya belum bersedia untuk berkeluarga. Ini kerana di matanya, saya masih lagi anak kecil.

Kamal faham situasi itu… Dia bersedia menanti restu dari ayoh. Jika diberikan restu, esok juga saya akan berkahwin. Saya yakin, ayoh lebih mengetahui apa yang terbaik untuk anak perempuannya ini.

Wah, satu kenyataan yang agak mengejutkan, kerana Emma selalunya mengelak untuk menjawab bila beliau dan Kamal bakal berkahwin. Hehe. Semoga ada jodoh mereka untuk ke jinjang pelamin.

Sumber Berita: BH PLUS

41 responses to Kalau Kamal Dapat Restu Daripada Ayoh, Esok Juga Saya Akan Berkahwin – Emma Maembong

  1. alamak..!!!
    next next… Bosan

    0

    0
    • Betul kan says:

      Canang sana canang sini. Kawin nya tak jugak kang. Perasan tak retis2 ni kebanyakannya..

      a) yg becinta berthn2 bagai nak rak show off expose kekasih separuh mati, last2 tak kawin.

      b) yg becinta nafi nafi nafi separuh mati ckp takde pape la kwn je lah, last2 itu la yg kawin.

      Byk cth yg boleh disebut tapi malas aku nak type, korg tau2 sndri la kan.
      Maka konklusinya sgt simple, bcinte takyah bgi statement takyah canang sana sini sgt, smpai masa dah nak kawin baru inform sana sini, jadi lah mcm Fahrin Ahmad, Ramona Zamzam, Lana Nodin.. 3 couple tu yg aku suka time tu sbb semua kawin mengejut, alhamdulillah semua jln lancar..

      0

      0
    • alami says:

      Kesian ko ema.. b*r*t dah gatal merenyam, tapi ayoh tak bagi lampu hijau lagikk…

      0

      0
  2. Anonymous says:

    mnurut perhatian ak, emma ni mmg childish..klu kamal adli dh mmg berkenan dgn pmpuan childish, okay lh. Tp biasa laki akn pilih prmpuan yg matang utk jdkan calon isteri. hmm..

    0

    0
  3. asu says:

    k…nobody care…so kisah ker?ohhh….next

    0

    0
  4. neutral says:

    kalau bapa dia tidak setuju,kan malu,mengaku awal2….simpan dulu hasrat dihati bila confirm green light dr family baru umum….mmm…

    0

    0
  5. milah suka ikan pekasam says:

    Emma ni cakap Terengganu ker dgn ayah dia ??
    orang Terengganu memang panggil “ayoh ” .

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Suka tengok kulit emma maembong.. putih mulus gebu semulajadi. Cantik betul ? ?

    0

    0
  7. anonymous says:

    serious saya peminat setia show sha dan shah sbb wayang tu best sangat..
    tapi real life kisah cinta pelakon syatilla n kamal ni mmg x best langsung. Satu desperate nak bgtau satu dunia dia n sam dah lama bercinta padahal dulu deny bagai n ni satu lagi ckp dia n emma kawan rapat je takut kecam ngan fans zizan.tengok-tengok statement emma ni nmpk sangatlah dorang menipu.
    hipokrit sungguh..

    0

    0
    • Anonymous says:

      True…masa press conference buat2 pempuan salah masuk majlis. Pastu lps akad nikah, buat2 pengsan. Berdrama sampai ke real life…

      0

      0
  8. anonymous1 says:

    serious saya peminat setia show sha dan shah sbb wayang tu best sangat..
    tapi real life kisah cinta pelakon syatilla n kamal ni mmg x best langsung. Satu desperate nak bgtau satu dunia dia n sam dah lama bercinta padahal dulu deny bagai n ni satu lagi ckp dia n emma kawan rapat je takut kecam ngan fans zizan. ni statement emma ni nmpk sangatlah dorang menipu.
    hipokrit sungguh..

    0

    0
  9. Me says:

    Tak sabar betul ye…dapat restu esoknya nak kahwin.jangan gelojoh sangat dik..

    0

    0
  10. melati says:

    kawin lew , suka hati ko Emma…janji jgn jadi cam Neelofa , jutawan muda penipu….RM50 juta konon…kalau Neelofa kawin gan Khinzir baru saya percaya RM50 juta…hihihi

    0

    0
  11. bunga says:

    Hahahaha…gedit sunguhhh..nk kwin…dulu kamal x gedit pn..skrg ni semjak jmpa emma maembong..mjadi2 poyo dh aku tgok..

    0

    0
  12. Mula minat emma says:

    Dulu aku tengok dia mmg gedik lagi2 masa dengan zizan. Mcm childish sikit. Tapi lama2 aku tengok dia mcm da boleh behave diri dia. Tengok dekat the house tu dia tak pandai masak. Emma kalau nk kawin jgn taknak2 masak okay? Benda tu boleh belajar. Selamat berbahagia emma :)

    0

    0
  13. Anonymous says:

    MENGADANYA !!!

    0

    0
  14. Mat KimK says:

    So?

    0

    0
  15. anonymous says:

    dulu time kamal couple ngan intan for 6 years tu ,setiap kali intan kena tanya bila nak kahwin segan je dia nak jawab sbb selalunya pihak lelaki yang kena jawab kot..
    ni belum publicly declare dorang couple, terus nak kahwin kalau ayah restu..isshh x malu sungguh

    0

    0
  16. Anonymous says:

    jodoh itu rahsia allah kalau betul alhamdulilah,mana tahu dapat restu dari ayah dia bahagia…
    #walaupun tak minat tak payah nak kutuk sbb selalu fikir macam mana diri kita ditempat diorang kena kutuk mcm2x lepas itu orang tak suka dengan pasangan kita adakah kita boleh terima atau tak,
    # walaupun dia artis dia juga sama dengan kita ada hati dan perasaan

    0

    0
  17. Lorat says:

    Huk alooh Ayoh pun, bagi jer la si Emma ni kawen dah nak sangat dari duk berkepit sana sini siang malam macam belangkas. Dulu I paham la u marah Zizang sebab tak hormat u, tapi sampai bila u nak simpan Emma bawah ketiak u, dah menggeletis benor dah si Emma tu kami nengoknya.

    0

    0
  18. AAK says:

    Bukannya kau dah kahwin ke? Nikah jer blom..

    0

    0
  19. anon says:

    Mana2 pengomen yg tak suka Emma, senang je, takyah baca kesah dia. Mcm aku tak suka lopak, aku tak click pun artikel psl dia or komen . Ni bila dah buka & baca mengutuk pulak. Bagusnya hati perut umat islam umat nabi muhammad di akhir zaman ni. Cari dosa kering banyak2…

    0

    0
  20. johnny bravo says:

    Susahnya jadi org cantek sb ramai yg jeles. Org perempuan ni mmg hati busuk. Takleh tengok yg cantek sikit mulalah dengki, sama je kat mana dunia sekalipun. Kalau dlm daily mail, paper UK tu, bila keluar article psl yg lawa2 mcm angelina jolie, cheryl cole, michele keegan, kate middleton & yg lain2, ramailah pengomen2 perempuan yg dengki & mengutuk2. Sb tulah perempuan berada di kaki neraka. Hati kotor. Korang duk kutuk2 emma tu, ko kenal dia ke. Yg sakit hati sngt kat dia kenapa.???

    0

    0
  21. jenny says:

    Getik gatal gelenyah sangat.

    0

    0
  22. Jiran ko says:

    Aku lagi suka si intan dgn kamal

    0

    0
    • Intan permata says:

      Aku pon sama suka masa Intan dengan Kamal dulu. Very low profile. Tk banyak cerita. Tk mcm dekni.

      0

      0
      • Jiran ko says:

        Kan ? Dulu si intan dgn kamal tu bercinta berapa tahun, bila wartawan tanya pasal kahwin intan tu malu-malu je nak jawab. Si emma ni bercinta tak sampai setahun dah heboh macam ni

        0

        0
  23. syatillamelvin says:

    i love ema,
    tapi saya tak rasa ema sesuai ngan kamal.
    better cari yang lagi better kot huhuhu.

    0

    0
  24. WTF says:

    die ni mmg sejak azali gatai..umor 14tahun pun dh ade bf amek gambar ciom2 bgai..kesian la klu org buat bini bagi hantaran mahai2 tp barang dh berape byk jantan merasa

    0

    0
    • cik yan says:

      wah semua awak tau ye…? peminat emma rupanya kalau x minat takyah ambik tau pasal dia ,jangan suka buat fitnah dek ,nanti kena kat anak dara awak baru tau balik rumah bawak perut ,biasanya org yg suka mengata org ni apa yg dia ckp kena balik kat diri sendiri

      0

      0