Written by AbangNara | December 9th, 2009

#Sila skroll ke bawah untuk membaca gosip terkini

[note]BeautifulNara kini dilazatkan lagi dengan Keju Kraft. Lawat laman web rasmi Kraft, jadi fan Kraft di Facebook atau ikuti Kraft di Twitter untuk peluang memenangi 4 buah kamera secara percuma[/note]

Di suatu petang Jumaat, selepas kepenatan balik bekerja, seperti biasa Abang Nara pun membawa keretanya untuk pulang ke rumah. Sambil memandu dengan kacaknya, tiba-tiba tekak Abang Nara terasa kehausan yang amat sanga

Mungkin kerana cuaca panas hujan yang tidak menentu. Abang Nara pun amiklah exit Kota Damansara untuk mencari mapley yang berdekatan. Dapat pekena the tarik pun sedap jugak nie, kata Abang Nara di dalam hati. Jalan punya jalan mencari mapley, tiba-tiba ternampak kedai mamak Alam Maju.

Terus Abang Nara memparkingkan keretanya ala-ala filem James Bond. Orang kata tekak memang dah kering. Dah tak sabar nak pekena teh tarik. Tapi ada sesuatu yang menarik perhatian Abang Nara di bawah signboard nama restoran Alam Maju itu. Ada nampak gambar seekor lembu yang tersangat cute.

Makin bertambah kepelikan Bang Nara sebab ada 2 3 makhluk yang bergelar manusia yang sedang memasang sesuatu di sudut restaurant tersebut. “Mesti ada event nie”, kata Bang Nara dalam hati. Ushar punya ushar, memang betul tekaan Bang Nara. Rupa-rupanya Kraft ada buat event makan-makan kat Restoran Alam Maju nie.

Abang Nara buat derk jer kat mereka-mereka nie. Sambil pekena teh tarik sambil ushar apa yang diorang tengah lakukan. Tiba-tiba salah seorang daripada penganjur datang dan cuba membuat sesuatu ke atas meja tempat makan Abang Nara. Rupa-rupanya dia nak menampal sticker Kalau Keju Mesti Kraft.

Alang-alang tue Abang Nara membuang kemaluan dalam diri dan bertanya ada apa sebenarnya kat tempat tue. Dengan penuh mesra, staff Kraft bagitau yang ari nie ada event Kraft. Boleh makan roti atau burger Kraft dengan free. Tapi syaratnya kena sebut kata laluan iaitu:-

Kalau Keju, Mesti Kraft! Kasi satu Roti Kraft!

Tapi bukan tue ajer rupanya. Ada jugak pertandingan makan paling banyak. Dan hadiah dia ialah sebijik kamera. Terus bersemangat Abang Nara nak masuk pertandingan tue. Sapa taknak kamera free weii ~~. Ada 5 bijik untuk dimenangi. Tapi event kali nie, sebijik jer lah. Ada 3 event lagi untuk peluang dapatkan 4 baki kamera.

Tunggu punya tunggu dalam pukul 9 gitu bermulalah pertandingan untuk merebut hadiah kamera nie. Kitorang ingatkan pertandingan apa. Rupa-rupanya pertandingan siapa dapat makan roti canai paling banyak yang telah diuli dengan Keju Kraft dalam masa 3 minit. Cuba korang tengok betapa banyaknya roti canai yang kena habiskan.

Walaupun nampak macam tak logik untuk habiskan kesemua roti canai tue, 10 orang peserta yang terlibat semuanya telah mencuba dengan sehabis baik. Rakus jugak kami cuba menghabiskan makan roti canai sebanyak yang boleh dalam masa 3 minit. Masing-masing beria nak menang kamera free.

Setelah tamat pertarungan yang sengit, akhirnya Encik Ken yang berbadan kurus tapi makan banyak telah mendapat kamera free satu. Encik Ken adalah yang berbaju merah di tengah-tengah tue. Nampak je kurus tapi makan banyak tue.

Abang Nara tak menang kamera sebab makan sikit sangat tapi Abang Nara dapat hadiah paling best.

Abang Nara dapat tapau roti canai dekat 20 bijik untuk sarapan selama seminggu.

Kalau anda rasa nak menang kamera free, ada 3 lagi event yang serupa akan diadakan oleh Kraft. Nak tau tempatnya? Kenalah jadi fan dan follower Kraft di Twitter dan Facebook. Nanti Kraft akan update kat mana event yang seterusnya. Kalau dekat dengan rumah korang leh la pergi.

Yang penting anda semua kena ingat kalau gossip mesti BeautifulNara dan kalau keju mesti Kraft.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

114 responses to Kalau Gosip Mesti BeautifulNara, Kalau Keju Mesti Kraft

  1. awekcun says:

    1ST…
    HUHUHUU..

    0
    0
  2. awekcun says:

    1ST…

    0
    0
  3. awekcun says:

    I LIKE CHEESE………
    HUHUHUUU…

    0
    0
  4. baby manja says:

    HEHEHEHEHE…………

    0
    0
  5. nadiayuna says:

    heheh. gamba last comel. tergelak tengok. muka innocent pegang 2 pinggan roti canai. adehlaa~ =p

    0
    0
  6. lanToK LeW says:

    x de org ke ni…??? bowinknyerrrrrrrrrrr……………..

    0
    0
  7. baby manja says:

    KTORNG AD NI……..

    0
    0
  8. lanToK LeW says:

    awat nye???

    0
    0
    • lanToK LeW says:

      owh yeke??da makan da….nape nie?kowang geram kat sape???

      0
      0
    • baby manja says:

      XLER,KO CBE BYNGKN LEADER KO WT HAL…
      XLEH TGK ORG SENANG,DH LA BUSK HATI……
      TENSION SIOT…..KTORG ANGGP DIA ORG GLER………
      ENTH JENS APE PN AKU XTAU……….

      0
      0
      • lanToK LeW says:

        laaaaaaaaa….sama la masalah ko ngn aku…huhuuhu…

        0
        0
        • lanToK LeW says:

          cute muke lembu tuh…pandai lak lembu pakai wat tangan camtu ek???wakakaka…sampai gelembung pipi2 abg2 kat atas tuh…yg cute tetap abg nara ngn 2 pinggan roti canainye….nk cikit leh???tetiba je ase lapo lek…huahuahua

          0
          0
        • lanToK LeW says:

          laaaaa….mana kowang nie…??aku jeke kat cni…???sabar jela…aku pon da banyak kali kene camtu…akk yg lama keje kat situ siap hasut bos sampai bos bencikan aku lagi….huhuhuhu….

          0
          0
        • baby manja says:

          KO MMNG CM 2,KJE NY LAPO JER………

          0
          0
        • baby manja says:

          ALA CIANNY KO…….
          NASB YG LEBH KURG…..

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          huhuhuhu…
          layan 360 tv3…

          0
          0
  9. pEnArI pOcO2 says:

    sedap…sedap…

    0
    0
  10. lanToK LeW says:

    huih…ade lagi ko upenye ye…hehehehe…baru je nk kuar x jadi lak….ko ok x nie…???awek bz ek???kim salam x baper nk rindu kat dia ek…ekekeke

    0
    0
  11. pEnArI pOcO2 says:

    errrrrmmmm…
    mlm2 cenggini, xder org sgt kat bn…
    waktu siang kan main…ramai…

    0
    0
    • baby manja says:

      ALA..KTORG KN AD NI……..
      POCO2……..

      0
      0
    • lanToK LeW says:

      huhuhu…aku lak waktu siang memang x leh on9…adeihhh…nk tukar koje la…

      0
      0
      • lanToK LeW says:

        baby manja….nama ko ape ek???umo n asal mana???hehehehe…aku da buntu nie…x taw nak tanya pe…huhuhu

        0
        0
        • pEnArI pOcO2 says:

          tanyer jelar bende2 yg tak patot ditanyer…
          lg lar x patot dier nk jawab…
          tak patot…memang tak patot…
          hehehehe…

          0
          0
        • lanToK LeW says:

          huih…macam lagu lak jadinye…tajuknye…tak patot…hihihi

          0
          0
        • baby manja says:

          EFFY..
          AGE 20….
          SUNWAY LER………
          KO LAYN KARAOKE X??

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          aku layan org yg berkaraoke…
          hehehehehe…tetamu yg dtg bkaraoke kat umah aku,
          aku layan hidang minuman kat diorg…
          huhuhu…

          0
          0
        • lanToK LeW says:

          adeih…tenet ni…jap low jap ok…huhuhu….owh…effy…dekat2 ngn nama kwn 1 dorm aku masa form 6 dulu…nama dia fefy…keh3…karaoke???emmm…aku karaoke ngn laptop aku jew…x minat sangat laa…sore aku bukan sedap pon…huhuhu…..

          0
          0
        • baby manja says:

          SORE XPNTNG YG PNTNG KTE ENJOY……..
          HEHEHEHEEEE……………..

          0
          0
  12. pEnArI pOcO2 says:

    korang bace x kosmo arini…?
    kesah suami isteri kene ragut dek penyamun sial tuh…
    suami dier mati di tmpt kejadian, isteri lak parah kat spetal…
    memang SIAL TAHAP SYAITAN lar peragut tuh…

    0
    0
  13. pEnArI pOcO2 says:

    baby, lantok…mana korang nih…??????

    0
    0
  14. baby manja says:

    AKU SILP TAIP 2 PTTNY NME KU……….

    0
    0
    • lanToK LeW says:

      hehehhe…xpe…cni x de cikgu BM…ekekeke…awek x nk on9 kew???udah2 la tuh nyanyi….kang hujan lak..adeih…

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        sejuknyer mlm2 nih…sayup2 lak suara cengkerik kat luar…
        bf aku tgh watper skrg nih yerk…siang kat tmpt dier tuh…

        0
        0
        • lanToK LeW says:

          panasnye malam nie….sib bek kuil x buat “konsert” mlm nie…kalo x susah aku nk tido…wawawa..

          0
          0
      • baby manja says:

        AKU TRKEJT JER 2 YG AKU REPLY LIK…….
        AD JER AWEKCUN…DIA NGH JAHT SUAR ADK DIA 2…..ENTH LER LABU,AKU PN TAKT UJN JER KT LUAR XPASL2………

        0
        0
        • lanToK LeW says:

          wah….kakak yg bau nie…huhuhu…aku ni memang de impian nk buka bisnes tp x taw laa bila….lom de rezeki kot….tu yg berangan je lebih….

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          bisnes berangan kan bagos…

          0
          0
        • lanToK LeW says:

          hehehehhe…..tol tuh…bisnes berangan x perlukan modal…tp…bisnes buh berangan memang memerlukan modal…ekekeke

          0
          0
  15. pEnArI pOcO2 says:

    baby, lantok…
    korang bukak tak page artis bn tuh..?
    undi2 ler nek jah tu yerk…sian dier, pratus jatuh mendadak jerk…

    0
    0
  16. baby manja says:

    AWEKCUN……..
    SNTIASE CUN…………
    HUHUHUUUUUUU……………..

    0
    0
    • lanToK LeW says:

      huhuhu…mana awekcun????
      tadi kemain lagi tetiba kuar…
      huhuhuhu
      kowang de lagi x nie???
      ke da balik???

      0
      0
  17. pEnArI pOcO2 says:

    kengkawan…
    aku out dulu…
    nak tgk ceta lam astro kul 10 nih…
    aku layan ceta indon isnin sampai jumaat…
    10 pm, channel ARUNA 121…
    byk pengajaran leh dpt kat situ…
    assalamualaikum…

    0
    0
  18. lia says:

    hai semua

    0
    0
    • lanToK LeW says:

      hye lia…semua da kuar laa…ekekeke

      0
      0
      • lanToK LeW says:

        Beribu bintang dilangit
        Kini menghilang
        Meraba aku dalam kelam
        Rembulan mengambang
        Kini makin suram
        Pudar ilhamku tanpa arah

        Sedetik wajahmu muncul
        Dalam diam
        Ada kerdipan ada sinar
        Itukah bintang atau rembulan
        Terima kasih kuucapkan

        Izinkan kumencuri bayangan wajahmu
        Izinkan ku mencuri khayalan denganmu
        Maafkanlah oh…
        Andai lagu ini
        Mengganggu ruangan hidupmu
        Kau senyumlah oh…
        Sekadar memori
        Kita di arena ini
        Kau ilhamku
        Kau ilhamku…

        0
        0
  19. pinkypanthers says:

    nyam nyam nyam…..

    0
    0
  20. aries_april says:

    pg all…
    salam too….

    muka abg nara ngan 2 pnggn d tngn tu yg x tahan tu…
    dia mkn smua ker kak nara?

    0
    0
  21. fifie says:

    moning….. :)

    0
    0
  22. sakura says:

    waaaaaaaaaaaa lapa ni…besnye pat mkn byk2..

    0
    0
  23. Aliza Aziz says:

    saja nak tambah, kalau keju mesti kraft, kalau butik terbaik mesti butik aliza.. jangan malu-malu, KLIK DI SINI

    0
    0
  24. Hassaidi says:

    he3…
    nape bang nara x menang ni..
    kena berlatih lagi ni

    0
    0
  25. Jayce says:

    I love cheese too. :)

    0
    0
  26. crystalizz87 says:

    eh,my pic pun ada..popular gituuu…hihihi..tq abg nara….

    0
    0
  27. Lovebug says:

    cam best jer

    0
    0